Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz atirag #59900 üzenetére
Nemrég ugyanez volt a téma, huncutka jól leírta, kicsit lapozz vissza. Ha mégsem sikerülne, akkor van itt egy Digi kábel TV topik is.
-
Gebriel
veterán
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy a LB670V usb-ről nem játszik le mkv file-?
Köszi előre is. -
yvsmad
őstag
válasz Gebriel #59902 üzenetére
Az MKV nem szabványos formátum, hanem konténer fájltípus, házilag tákolt vackokat lehet letölteni a netről, szénné tömörítve, feleslegesen magas Ref.frames és B-frames értékekkel, vegyes saláta codec-kel, (lásd VC-1), stb.
Szóval nincs garancia arra, hogy amit bárhonnan letöltesz, azt normális minőségben le is lehet játszani.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz Gebriel #59904 üzenetére
Ha egy BD filmet 30-40 GB-ról 2-3 GB-ra összetömörítenek, akkor gondolhatod, hogy nem az eredeti minőséget kapod. És nem a felbontással lesz gond, hanem elmosódik a mozgás, eltűnnek a részletek és a színek sem az igaziak. Aki vesz egy jó nagy tévét százezres nagyságrendekben, az ne a winyó hellyel spóroljon legalább. Én legalábbis nem azért vettem, hogy a kép hibáit jól felnagyítva nézzem.
[ Szerkesztve ]
-
playa8
csendes tag
sziasztok
az lg 55uf8007 kapcsan van valakinek tapasztalata? megeri a penzet?
-
Pancsermeste
őstag
válasz turancsics #59887 üzenetére
Szerintem a csatornaváltás sebessége legkevésbé az OS-en múlik, bár biztosan az is befolyásolja.
Leginkább a hardver, főleg a tuner sebessége a meghatározó.
Mondjuk engem is idegesít kicsit a samu TV-m lassú csatornaváltása, de nem hinném, hogy LG (sokkal) gyorsabb lenne... Én 30 csatornaváltást végeztem 58mp alatt (a kedvencekben lapozgatva, tehát nem sorba rendezett frekvenciák). Amint megpillantottam a képet, rögtön váltottam tovább - vagyis ebben benne van a reakcióidőm is.-= Pancsermeste® =-
-
Beni2360
félisten
válasz Gebriel #59908 üzenetére
IGEN. Én még nem találtam olyan MKV filmet amit nem vitt volna.
x264 codeket keresd azt viszi.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Gebriel #59914 üzenetére
az 5400 -okat nálam gond nélkül kezeli, igaz nekem kimondottan olyan külső vincsim van aminél azt írták, hogy ajánlott külsőre is. Külön vettem vinyót+ házat.Már megjártam az egybeépített külsövel mert megzuhant a micró usb bemenet és mivel az elektronikája egybe volt építve a vinyó elektronikájával oda lettek a filmek és a vinyó is. A rövid egybeépített vinyókra kell figyelni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yvsmad
őstag
válasz Gebriel #59914 üzenetére
A külső winyónak kétféle funkciója van:
1. máshonnan felvett videók lejátszása
2. PVR = felvételkészítés és "time machine" (élő tévéadás megállítása, viszatekerése, részek átugrása, pl. reklámok, stb.)
A máshonnan felvett videókat szinte bármilyen manapság kapható HDD-ről le tudja játszani. Rákötöd a winyót, bekapcsold, a tévéről kiválasztod a filmet, lejátszod, a végén kikapcsolod.
PVR funkcióhoz legyen legalább 160 GB, 5400 rpm HDD, ami a tévéről kapja a tápot. Tévénézés közben ugyanis senki nem fog külső vinyót rákötni, bekapcsolni és utána a tévén is bekapcsolni a funkciót, hogy utána meg tudja állítani a műsort vagy elkezdjen felvételt programozni. Ennek akkor már mindnek működnie kell, úgyhogy olyan HDD kell, amit a tévé vezérel, és nem zúg feleslegesen, amikor már nincs funkciója.[ Szerkesztve ]
-
Norbbika1985
csendes tag
Pároméknál 1, nálunk 2 lg tv van a háztartásban, mindegyik 2 évesnél fiatalabb LED tv. Ugyanaz a kábelszolgáltató van mindkettőnknél. A digitális kábeltévén rendszeresen elugranak mindegyik tvn a csatornák, úgy h nézem és egyszer csak eltűnnek a csatornák. Akkor az a csatorna a listában sincs benne. Van egy samsung készülékünk is az nem csinálja, az is led tv és max 2 éves. Az analóg csatornák nem tűnnek el. Ez mitől lehet, talán gyenge a jel, az LG-nek? Nagyon idegesítő, mert mostanában 2 naponta elugranak a csatornák, azt jöhet az újrahangolás.... DVB-C-n jönnek a csatornák. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm. Sziasztok
-
yvsmad
őstag
válasz Norbbika1985 #59920 üzenetére
Az elosztó és az antennakábelek jó minőségűek, nincs érintkezési probléma?
Jelerősség rendben van?
A szolgáltatónál jelentsétek be a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Norbbika1985
csendes tag
Hát a kábel az koax, nemtom h milyen minőségű de a samsung tvhez ugyanez megy és az jó. A csatlakozót kicserélem, jó ötlet köszi. A jelerősséget hol tudom megnézni?
-
yvsmad
őstag
válasz Norbbika1985 #59922 üzenetére
A két kábel között van egy elosztó is, az nem mindegy, hogy milyen. Én még az UPC-s időből "örököltem" profi elosztókat.
Mindig ugyanaz az 1-2 adó tűnik el, vagy mindegyik csinálja?
Nálam LB730V tévén itt lehet megnézni a jelerősséget:
Csatornák -> Csatorna hangolása -> Jelteszt[ Szerkesztve ]
-
Norbbika1985
csendes tag
Nem mindig ugyanazok a csatornák tűnnek el, és van hogy mondjuk 30 csatornával odébb ugrik de van hogy meg sincs. Az én tvm 42lm615s. Jelerősséget ott nekem nem mutat, nincs ilyen menüpont....
-
turancsics
csendes tag
válasz Pancsermeste #59907 üzenetére
Megcsináltam én is a 30 csatorna váltás tesztet hogy tudjak mihez hasonlítani. Csak nekem kicsit lassabban ment 30 csatorna 80mp remélem ennél tényleg gyorsabb egy kinézett lb730 Esetleg akinek ilyen van nem csinálna egy ilyen tesztet?
-
törölt tag
válasz turancsics #59925 üzenetére
A leggyorsabb csatornaváltás beltérivel megy(azonnali), ha neked annyira fontos a gyorsaság, akkor ezt használj. Második helyen az ingyenes Mindig Tv, és ha jól tudom, akkor a kártya nélkül vehető(ha igaz van ilyen is) digi kábel tv. Különbséget van még a léptetés, és a számbeírás között is, előbbi a gyorsabb.
-
törölt tag
válasz playa8 #59906 üzenetére
Szerintem még nem nagyon lesz ilyen tapasztalat, de ha jól tudom, az LG 55UF8007 4K UltraHD LED tv csak abban különbözik a 8507,8517,8527-es számozású tévéktől, hogy nincs benne 3D+ minimálisan eltérő külső dizájn lehetséges még. Összehasonlítás, Árak A linkelt oldalakon elírások és egyéb hibák előfordulnak. Ha visszalapozol itt, nemrég huncutka1029 írt egy hosszabb képes beszámolót a tévéjéről, ami e három modell közül való.
-
Beni2360
félisten
válasz turancsics #59925 üzenetére
Na én is megnéztem a csatorna váltásokat.
1 tapasztalat: A már a bekapcsolt csatornára vissza váltva gyorsabb mivel gondolom a memóriában már tárolta.
2: A digitális adásnál (DIGI) az egy sávban levő csatornákat gyorsabban váltja mert nem kell frekit vagy sávot váltania.
3: A kinézett LB730 és az én LB 671 között ebből a szempontból semmi különbség nem lesz. A webos ugyan az.
4: Mindenképpen lassabb mint egy nem okos tv. Előtte nekem olyan volt és a vásárlás előtt rákérdeztem az LG-nél, de hadobáltak. Evvel együtt kel élni.
5: Nekem van még ezen kívül egy IPT előfizetésem HDMI csatlakozással ott mint a régi gyorsaság. De ott is elő jön a rendszer beállításkor a lassúság mivel újból a rendszerhez nyúlunk.
6: Beüzemeltem egy külső dvb-c bokszot -HDMI- kapcsolattal mindkét szolgáltatónál ( T-Home,DIGI) és egyiknél sem volt tapasztalható lassú váltás. Tehát az én meglátásom az, hogy a WebOs végett van a lassú váltás.
7: A 30 csati váltást kihagytam mert semmi értelmét nem látom, mert ez nem western film, hogy aki előbb lő az életbe marad.
A nőkhöz is türelem kell hát még ehhez. Egy hónapos a tv de még mindig csiszolgatom a képet.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yvsmad
őstag
válasz Beni2360 #59930 üzenetére
A Samu okostévék is lassan váltanak csatornát, a Panák nem.
Egyébként nem csak a WebOS számít, hanem a proci sebessége és a memória nagysága is.
Nálam LB730-nál amíg a WebOS össze nem szedi magát, addig lassan jön be minden, de a már használt funkció másodjára vagy sokadjára már rendes sebességgel működik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vargalex #59929 üzenetére
Azt nem ismerem, de digi sat HD box is azonnal vált, mert az összes csatornát kikódolja bekapcsoláskor(céleszköz), míg a tévék csak egyenként, minden csatornaváltáskor azonosítják a jogosultságot.
Pont ezt írtam én is, hogy a kódolatlan gyorsabb, pl. a Mindig Tv léptetéskor kb 1-2 sec.
Van egy módszer, számbeírás után OK gomb, és ezzel is gyorsabb lesz kicsit. -
olasz69
senior tag
up* kábel 25 csatorna váltása 30 mp-volt!
LB731v WebOs 1.3/igazából HD stb-t használok ami műholdas /
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
yvsmad
őstag
válasz vargalex #59935 üzenetére
Ez így van, kérned kell hozzá egy CI+ adaptert, kimennek hozzád és összerakják az egészet, a boxot meg lemondhatod. Amíg ezt nem teszed meg, addig feleslegesen fizetsz a boxért, feleslegesen fogja a port és felesleges távval kell kezelned.
A másik tévé is box-szal meg? Ha igen, akkor az előzőeket szorozd meg 2-vel.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz yvsmad #59937 üzenetére
Szia!
Az LG 37LH3000-ben nem CI+ foglalat van, arra van kötve a box. A 32LB5700-hoz gondolkodom egy kártyában (jelenleg nincs hozzá sem box, sem kártya, úgyhogy ott a kódolatlan DVB-C megy) .
Egyébként az UPC nem küld külön adaptert. Ha cserélni akarsz, akkor küld egy adaptert kártyával, az STB-t pedig szintén kártyával kell leadnod. Nem bajlódnak az eszközök újra összerendelésével.[ Szerkesztve ]
Alex
-
blakey
titán
válasz vargalex #59936 üzenetére
Ha nem auto-ra állítod hanem fix 1080i-re akkor semmilyen fekete klépernyő nem fogad.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
19 lala 61
csendes tag
Tiszteletem mindenkinek! Remélhetőleg nem Off a topiknak,de olyan kérdésem lenne ,hogy az udvarban szeretnék tévézni nappal ,de nagyon tükröződik a kép van-e valami lehetőség ennek kiküszöbölésére.Előre is kössz ha valaki veszi a fáradságot és reagál a kérdésemre!
-
Tutu7030
veterán
válasz 19 lala 61 #59941 üzenetére
Sátor?
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
törölt tag
válasz 19 lala 61 #59943 üzenetére
Egyik se. Sajnos nem oda tervezték ezeket.
-
Beni2360
félisten
válasz 19 lala 61 #59943 üzenetére
Max OLED
-
Beni2360
félisten
válasz olasz69 #59934 üzenetére
Az STB.nek semmi köze a WebOs-hez tehát mint írtam ez nem számít. ( bele a versenybe)
-
vigyori78
őstag
válasz 19 lala 61 #59947 üzenetére
OLED
Panasonic TH-47LFX60W
ProofVision PV420A-HB
Aqualite Outdoor AQLH-42
És egy kis finomság : C SEED 201
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz 19 lala 61 #59949 üzenetére
A sötét háttéren mindig tükröződni fog a kültéri fény.
Valami extra brutál háttérvilágítású és kontrasztú tévé kell kültérre, de ott se sötét helyen forgatott filmeket nézz rajta. Nem véletlen, hogy a kültéri reklámképeken is világos képek vannak.
Mondjuk a nyári verőfénnyel egyetlen tévé fényere sem vetekedhet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs