- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-21 19:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A SkyShowtime sok eszközön problémás, szerintük néhány eszköz támogatott, a többi csak működik, pl. nem minden Google által hitelesített Android TV-n megy 4K HDR-ben, max. 1080p és SDR, plusz még az is hiba, hogy állandóan aktív egy felirat, ha nincs beállítva, akkor az angol SDH megy, úh. egy nagy f@shalmaz. Eddig LG oledeken, Apple TV-ken és Hisense TV-n használtam norrmálisan működő klienst, Android TV-kről le is töröltem. Ráadásul a megjelenés óta nem tudják javítani a hibákat.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A ki/bekapcsolás infrán történik, ha a két készülék olyan szögben van, hogy a táv nem lát rá, akkor nem fogja kapcsolgatni. Csak az egyik készüléket fogja BT-szal vezérelni, ez a BT táv előnye, viszont a másikat infrán bármikor tudja, így elég veszélyes azonos márkát egy szobába helyezni. Az lenne az igazi, ha az infra értékelése ki/be kapcsolható lenne, akkor nem lenne ilyen probléma. A legtisztább a mobilos vezérlés, a ThinQ.
-
blakey
titán
…hogyan tud felvenni külső HDD-re úgy, hogy én nézem az egyik csatornát, mindeközben ő felveszi a beprogramozott másik csatorna műsorát, sehogy?
- sehogy. Viszont, ha van Kodi képes lejátszód, valamint pl. One TV-előfizetésed van, akkor a OneTV-vel felveszed és bármikor le tudod játszani pl. Kodi segítségével, vagy böngészőből. a valódi 2 tuneres TV-k manapság már ritkák, a legtöbb szolgáltató IPTV-alapon szolgáltatja az alkalmazásokat, valamint többnyire a saját eszközt preferálják, ami képes felvenni.Néha felveszek 1-2 sporteseményt, de többnyire, akkor, amikor nem vagyok otthon, így a TV mindig rögzíti. Amikor otthon vagyok és netán tényleg nézek valamit, de egy másik műsor is érdekel, akkor 2 lehetőségem van, felveszem a OneTV-vel, vagy visszanézem a visszanéző funkcióval, amit a OneTV biztosít, amennyiben ez elérhető.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A C1-hez ez való: LG AN-MR21GC, a 22-esnél frissítés történt és csak az újabb modellekhez, jó.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Lehet, hogy valami beragadt. 3 hónapja nincs Netflixem, de ilyet soha nem csinált a C2, mindig a tartalomnak megfelelő dinamikatartományt választotta ki. Viszont az írásod végére érve kiderül, hogy ez nem TV probléma, hanem az adott boxé. CI-t használok, így nem tudom, hogy mennyire box hiba, vagy beállítási gond, de lehet, hogy CI kártyával jobban járnál. Tehát nem a TV-n kell állítanod, hanem azon a boxon, és ha nem sikerül, akkor ott qka a rendszer.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
El kell telnie egy bizonyos időnek, de igen, aktiválható, én is így szoktam "előfizetni", 3 hónap alatt megnézem, amiket "begyűjtöttem", majd lemondom és várok néhány hónapot, majd megint aktiválom, ha elérhető. Most épp nem tudom aktiválni, mert még nem telt el az "előfizetés-mentes2 időszak, de majd december környékén izzítom a 3 hónapot.

-
blakey
titán
-
blakey
titán
Nagyon sok oled ilyen. Enyémek sem voltak ilyenek, de nem egy ilyen példáról olvastam, hogy bizony rendbejött. Egy TV-t megveszel és használod, akkor is ha nem "csíkos", nem kell folyamatosan 2 napig járatni, elég ha használod, első alkalommal a beállítások, próbálgatások, esetleg 1 filmmel együtt összejön 3-4 óra, másnap megint ismerkedsz vele, ez ennyi. Nem kell "járatni", "használni kell".
-
blakey
titán
Az első 10-20 óra jót tesz a panelnek, járasd, használd. Ha utána is problémás, akkor vidd vissza, mert az hiba.
-
blakey
titán
Ha nem tűnik el néhány óra vagy 1-2 nap használat után, akkor elállhatsz a vásárlástól, feltéve, hogy online vétel volt-e vagy sem.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
…az LG ebben a kategóriában még mindig ragaszkodik az IPS-hez. - konkrétan a saját paneljét részesíti előnyben, kategóriától függetlenül. OLED esetében is a saját fejlesztését részesíti előnyben, mondjuk ez minden márkára érvényes, ha van saját fejlesztése. Viszont, ha te VA-r szeretnél, akkor ne feltétlenül LG-ben gondolkodj. Válaszd a TCL-t, és van 14 napod eldönteni, hogy megfelel-e vagy sem.
-
blakey
titán
TV-n nem találok semmilyen beállítási lehetőséget, ami a képfrissítéssel állna kapcsolatban. - nem is fogsz, minden TV-n automatikus. A TV-d tudja az fps-váltást külső forrásból.
TV "Info" gombra továbbra is 60 Hz képfrissítést ír. - oké, enyém is kiír ilyet, de minnde mást is. Kodi vagy Amlogic topikban olvasgass a Kodi/CE beállításokkal kapcsolatban. Nem a TV-n kell állítani. -
blakey
titán
Az a TV ugyanúgy kezeli a többi fps-t is, Kodi beállításaiban keresd a hibát, valamit bekapcsoltál, ami miatt már nem vált fps-t. Tudom, másik TV-vel jó, de a lejátszó és a TV EDID infók alapján azonosítják egymást, és ha az egyik TV-nél valamit beállítottál, az a másik TV-re nem érvényes, mert másnak azonosítja. CE alapbeállításai jók, ne változtass addig, amíg nem tudod, hogy mi, mire van hatással.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Valószínűleg azért, mert nem PCM-be küldi ki a hangot, állítsd fix PCM-re és jó lesz.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
…van erre olyan lejátszó mint a VLC amin röhögve láttam a NAS-t és annak tartalmát? - NAS-on futtatod a DLNA szervert és látni fogja.
Se VLC, se kodi, se Serviio, se DLNA lehetőség a menüben, mint ahogy egy videó mutatta. - VLC nincs, Kodi már van, Serviio-t a NAS-on kell futtatnod, ami egy DLNA szerver, ezt a TV alapból tudja, vagy ott van a Plex, Emby, aminek a szerver részét a NAS-on futtatod és a kliens a TV-n, vagy egyéb eszközön fut. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Ez fura, mert nálam 3 LG-ből, mindhárom így működik, tehát tovább tudok lépni a programgombokkal.
-
blakey
titán
Program gomb (fel/le) kétszeri nyomásával a következő csatornára lép, azaz megjelenik a kódolt csatorna, a program gombot megnyomod, eltűnik a felirat, de ugyanott marad és ha még egyszer megnyomod, akkor csatornát vált.
-
blakey
titán
Indítsd újra az Apple TV távirányítóját.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
A Tv kapcsolja be-ki a soundbart és állítja a hangerejét is mindenféle cec nélkül - mert ahhoz nem is feltétlenül kell, mint írtam ("…vagy tanítható távirányító"), az akár infrán is működhet, az újabb TV-k és a rajta futó OS elég okos, tehát a TV-d távirányítója képes felismerni és megtanulni a vezérelendő eszköz hangerejét, ki/bekapcsolását és esetleg bemenet választását. Nekem sem kell ezekhez CEC, viszont nálam nem 1 TV-n van az, hogy csak akkor működik ARC-on a hangtovábbítás, ha a CEC-t bekapcsolom, nem kell a funkciókat aktiválni, csak legyen aktív oda-vissza kommunikáció.
…sőt sajnos ha bekapcsolok egy másik tvre kötött HDMI eszközt akkor is bekapcsolják a soundbart. - 100%-ban biztos vagy, hogy nincs bekapcsolva a CEC (Simplink)? Ha nincs, akkor sajnos az van, hogy az adott eszköz egyik gombja a soundbar bekapcsoló kódján kommunikál. Sok ilyen eszközzel találkoztam legyen az lejátszó, távirányítható izzó, TV. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Látom, hogy ez a fórum azért van., hogy ha a tapasztalat más, mint a leírtak, akkor is a leírtak lesznek a mérvadóak. Tehát hiába fogják "egyesek" leírni, hogy náluk pendrive-val is működik, mert a "kettesek" továbbra is "kötik az ebet a karóhoz" miszerint a gyártó szerint nem működik. Ehhez csak gratulálni tudok. Próbáld ki egy 128GB-ossal.
-
blakey
titán
Az rendben van, hogy befejezted, de…
"Közben a Lg-től is megkérdeztem, milyen pendrive-al használható a tv-m."
"Olyan pendrive használata javasolt, melynek kapacitása 64GB vagy kisebb…"
Ezeken nincs mit magyarázni. Nem felvételről volt szó, hanem milyen pendrive használható. Válaszban maximum 64GB-os írnak, ez nevetséges, mert az 512GB-os is vígan megy.
Ha LG szerint nem kéne, hogy működjön, akkor nem működik, azaz…#112215 geri1111
Egyébként ebből használok egy 512GB-ost az OLED C2-höz, hibátlan. -
blakey
titán
Oké, akkor ez a "szentírás", még véletlenül sem működik pendrive-val, vagy 4TB-os HDD-vel. A lényeg, hogy amit az LG ír az jó, amit tapasztalunk, az nem.
Tehát, ha visszanézéshez minimum 80GB-os USB merevlemez ajánlott, akkor szerinted a 64GB-os pendrive jó lesz, legalábbis a te értelmezésed szerint.
Amire te hivatkozol, mint idézet, az a lejátszásra vonatkozik, de ha a visszanézésre is ez az LG válasza, akkor ők keveredtek ellentmondásba.
1-2 apróság:
"Szabványukat tekintve, pedig 2.0-ás szabvány az, amely használható." - ehhez képest, USB 3.2-est használok.
"2.0-ás szabványú HDD-t a kereskedelmi forgalomban nehezen lehet vásárolni" - mivel nem a HDD, hanem a ház rendelkezik valamilyen szabvánnyal.
Inkább nem kérdezek az LG ügyfélszolgálattól.
-
blakey
titán
HDD-re és visszanézésre, ez a kettő "erősebb", mint az, hogy pendrive, mert az én példám is mutatja, működik pendrive-val is. Próbáljátok ki egy 128GB-ossal.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Napi szinten használom, szóval nem érdekelnek a kézikönyvek, hibátlanul teszi a dolgát, és mindezt automatikusan, tehát ha nézem a műsort, akkor a nézés kezdetéig vissza tudok tekerni, átkapcsolok, akkor ott is ugyanez, vagy nézem a meccset, de közben máshol voltam, jött egy gól, visszanéztem, szóval jól működik.
-
blakey
titán
Nálam működik C2-n egy 512GB-os pendrive-val.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Nagyon rossz úton jársz, jobban figyelj, olvasd el, amit írtam, + a képeken a feliratokat is olvasd el.
#112046 forum_user
A DAC átalakító áramellátását megoldhatja a TV egyik USB csatlakozása is? - ha elegendő áramot ad, akkor igen, elvileg kábel is van a csomagban. -
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Fogalmam sincs. - akkor ideje a routerben fix csatornákat beállítani, ugyanis vannak olyan eszközök, amik egyik vagy másik tartományt nem szeretik. 5GHz-en válaszd a 35-48-as tartomány valamelyikét, 2,4GHz-en az 1-11 valamelyikét. Auto módban hajlamos a router olyan csatornát választani, ami pl. a te esetedben nem jó, mert a TV nem szereti, nem látja, rosszul kezeli.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Sajnos nem ilyen egyszerű, körül kell nézni, hogy melyik évjáratú táv mely évjárattal kompatibilis. A 2019-es talán már nem kompatibilis a 2017-essel viszont a 2018 és 2020-sa évjárattal igen. Nézd meg, hogy gyárilag melyik táv kell a készülékhez és utána már könnyen rátalálsz a a megfelelő távirányítóra.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Igaz, egy app, ami a szolgáltatásból olvassa ki az adatokat, az nem számít, viszont az üfsz-ről, Joli nénitől érkező információ hiteles és úgy is van.
A lényeg, hogy az állításodat megcáfoltam, miszerint "…a legvadabb, itthon is elérhető streaming szolgáltatások a 100 megaBIT töredékét használják csak ki 4K-ban (15-20 megabit adatforgalom).".
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Én napi szinten használom a TV-k optikai kimenetét is, a pcm ugyanúgy dinamikus. Ez a lekeverésen múlik, illetve az eszközökön is. Auto módban nyilván minden hangot kiküld, de, hogy mennyire tudja a TV, hogy az erősítő mit fogad, azt sajnos nem tudom. Mindenképp kipróbálnám egy másik optikai kábellel, mert ugye 3-ból 3 TV nem lehet rossz, szoftveresen biztosan nincs szándékosan elrontva, hogy használhatatlan legyen.
-
blakey
titán
Ez valami szándékos LG dolog? - nem hiszem, nem találkoztam ilyennel. Kábel rendben van? Ha nem működik megfelelően, akkor mindenképp szerviz, nem normális. De nagyon gyanús, hogy nálad 3-ból, 3 rossz, inkább kábelre gyanakodnék, de beállítási gond is lehet, mondjuk a cucc nem kezeli az eAC3-at, ezért az Automatikus mód nem jó neki. Próbálgasd egyéb módokban is, pl. pcm.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Ezért írtam feltételes módot.
#111658 lexter00
Meg már elég régi a soundbar 9 éves - akkor is volt HDMI-CEC.
A kézikönyvében szerepel egy ilyen rész:AUTO POWER BE/KIE funkció működtetése előtt győződjön meg, hogy az OPTICAL IN opciót választotta, majd aktiválja az AUTO POWER.Ez a funkció automatikusan be-, ill. kikapcsolja az egységet, ha ehhez a készülékhez optikai kábellel egy külső készüléket csatlakoztatott, és azt be- vagy kikapcsolta (TV, DVD-lejátszó, Blu-ray lemez lejátszó, stb.).Ha ezzel a funkcióval kapcsolja be a készüléket, akkor az közvetlenül az optikai funkcióra vált, függetlenül attól, hogy a kikapcsolás előtt milyen funkció volt bekapcsolva. -
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet OFF topik
- ASUS ROG Ally
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, újabb. Azért az ujj és az új között elég nagy a különbség.
- Mert te nem érted, amit olvasol?