- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Reggie0
félisten
válasz
GoodSpeed #29995 üzenetére
En mondjuk sosem vasaroltam annyit boltban, hogy kocsi kene, igaz van ahol nincs mas, ezert en a kormanyra akasztottam a kezikosarat es a rollert toltam vegig mindenhol. Utban sincs, mert kisebb, mint a kosar.
Masik lehetoseg, hogy a kosarat a fellepore teszed es az egyik fulet rogzited a kormanyrudhoz.
-
PociAti
őstag
Itt volt beszédtéma az eredetinél nagyobb abroncs a Xiaomi rollerekre.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28030-28038.htmlÉn még nem alakítottam át, mert még jó állapotban van a 8,5-ös abroncs, de nem biztos hogy a 10-es lenne a legjobb választás. Ahhoz már sárvédőt és a letámasztót is át kell alakítani.
Viszont 9,2-es, 9,3-as és 9,5-ös abroncsok között is egész jók vannak, és akkor a sárvédőhöz nem is kell hozzányúlni. -
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Van esetleg tapasztalatotok mi pro2-vel 10"-ra átalakítással?
Melyik kit/abroncs vált már be másnak? -
pescara
aktív tag
válasz
GoodSpeed #29992 üzenetére
Ertem, de ahogy aG30 max-ra ranezek, szerintem nem ferne bele egy kosarba
Masik megoldas, hogy megkeresi az ember a kornyeken azokat az uzleteket, ahol van, ahogy kitapasztalja az utakat is, amiken konnyebb rollerrel jarni. Mondjuk ertem, hogy ez nem mindenhol egyszeru, ahol pl. egy uzlet van csak a kozelben. En konnyen beszelek, mert Athen olyan reszen elek, ahol 200 meterenkent van 20 uzlet, ezen kivul meg az osszes multiban is nagyon szivesen latjak a rollereket es az ajton belul a biztonsagi or vigyaz ra.
-
válasz
pescara #29990 üzenetére
Nemcsak erről arról van szó,hogy ellopják. Nyilván az is ott van masszívan, de mellette a szimpla vandalizmus is jelen van. Egyszerűen rossz akaratból, irigységből, kamaszok hormonzavaraiból elvághatja bármelyik pl a Dashboard és a motor közötti kábelt is.
Szerinted ha itt olyan lenne a közbiztonság mint Japánban, szívatnám magamat azzal,hogy:
1. Összehajthatom
2. Beemelem a kosárba
3. Kiemelem a kosárból
4. Kinyitom
?
Ez egy rítus. Egyszerűen letenném és kész még vásárolok bent.Most felesleges azzal jönni, hogy más sem viszi be a kerékpárját, robogóját, motorját, miközben azt is meg lehet rongálni, mert az nem fér be a kosárba.
Pont tegnap beszélgettünk a Tescoban egy ismerőssel, és mesélte, hogy a házi kosztyát ellopták a kerékpártárolóból. Ment a biztonsági őrhöz, hogy a térfigyelő felvételét megnézzék ,de azt az információt kapta,hogy a térfigyelő nem lát rá a kerékpártárolóra mert ott egy tető eltakarja.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #29989 üzenetére
Ez az alsó tálcás módszer teljesen rendben van. Szinte* kifogástalan.
*Szinte arra vonatkozik, hogy néhol általánosan tiltják a roller bevitelét, mert nem térnek ki arra a szűk lehetőségi körre, mellyel normálisan is meg lehetne oldani.Ebben az állapotban még egy lángoló rollert is ki lehetne tolni az üzletből. De ahol tiltják, ott ez sem feltétlenül jelent megoldást. -
pescara
aktív tag
válasz
GoodSpeed #29965 üzenetére
Mondjuk ez eleg butasag szerintem, foleg ott, ahol van eleg hely es biztonsagi or is, igaz ezek pont a Lidlikre nem annyira jellemzoek, ott valoban minden cm2 ki van hasznalva. De ha igy is lenne, en nem annyira paraznek par percre kint hagyni egy jo lakattal, azert ott mindig van mozgas, kamerak, stb, eleg batornak kell lennie annak, aki ott megjelenik a kerekpartaroloban es elkezd fureszelni.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #29988 üzenetére
Polgárpukkasztó "kolléga" megoldja az Aldit ugyanígy: felesleges körök.
Én anno így vittem be, szerintem így korrekt, de passz... Agyhalottakkal,
még ha amúgy látszólag élnek/nyomogtatják a billentyűzetet, ne vitázz.
(Mert ugye van akinek a sisak okozza. Másnak meg épp a hiánya, LOL.)Ui: itt merül fel a klasszikus kérdés, hogy van-e élet a halál előtt...
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #29986 üzenetére
Néha az Aldiba menet elfejetek lakatot vinni magammal. Akkor a fotocellás kijáraton beosonva, a pénztárak mögötti résznél támasztom le az összecsukott rollert. Ott, ahol a kosarakból ki szokás pakolni a cuccot a saját szatyrokba. Ha van biztonsági őr (általában ott szokta támasztani a pultot), akkor szólok nekik is.
De nem rakom bele a mocskos rollert a bevásárlókosárba. Nincs az az isten!
Mindig van rá valami megoldás. Kevésbé önző, kevésbé egocentrikus és társadalmilag elfogadhatóbb megoldás.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tibee86 #29985 üzenetére
80-as táblánál itthon 89-cel szerintem pont nulla lett volna a bírság.
Megjegyzem, baromi értelmetlen helyen volt a trafi. Az alagútban ugye
80-nal megy az ember elvégre azért van a korlátozás, extrán veszélyes.
Kijössz az alagútból. Vége a veszélynek: látod a mindent feloldó táblát
nyilván elkezdesz gyorsítani, erre BUMM. Megvagy, szemét gyorshajtó!Szerk: amúgy igazad van, ha 50000 Ft a tét, akkor az tényleg drágább...
(24 éve van jogsim, és ez a második gyorshajtásom: tavaly volt az első,
biztos azért, mert öregszem. Az akkor csak 30eFt volt, most 50 lenne...) -
válasz
PociAti #29975 üzenetére
1. covid19 idején volt nagy tisztogatás. Egyébként mielőtt szót ejtenél a higiéniámról elmondanám, hogy annyiszor mostam kezet Dettolal, hogy hámlani kezdett a kézfejemen, kiszáradt, kirepedezett.
5 oltást kaptam, önként oltattam be magamat két AstraZenecat és 3 Pfizert.
Szóval baromira nem vagyok sem vírus tagadó, sem laposföldes.
Még UV-s fertőtlenítő készülékem is van telefonokhoz.
2. Ahogyan előttem Reggie0 is írta, eleve koszosak a kosarak. Igen láttam amikor tisztítják, és áttörlik rendszeresen.. tudod mikor láttam
Amikor még karanténban volt az egész ország és az egész világ. Amikor reggel az idősek 11⁰⁰-ig mentek vásárolni, mindenki más meg utánuk.Azóta xarnak bele.
3. Nem fogom a hidegben kint hagyni a rollert, főleg nem felügyelet nélkül. Annak ellenére sem,hogy négy rollerem van.Aztán lehet tovább hisztizni. Az intelligencia - ha már h1mpi is felhozta - nem abban nyilvánul meg, hogy drága eszközöket felügyelet nélkül hagyunk, hanem abban,hogy mérlegelünk: mi a valószínűbb,hogy ellopják / megrongálják a rollert vagy az hogy belehajtok a vuhani denevér nyálába és Pandemia 2.0 fog kitörni? Szerintem az előbbi.
-
DigitXT
félisten
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #29979 üzenetére
Ha vennék, akkor alapból full face-ben gondolkoznék. A "sima" csak a koponyát védi, ami alapvetően az agyhalál ellen jó leegyszerűsítve. De ugye azzal sokra nem megyek, ha kivasaltak, és életem végéig ágyhoz vagyok kötve. Részben a magyar "egészségügy" miatt írtam amit, abból nem kérek. Ez vár rád Magyarországon, ha lebénulnál egy közlekedési balesetben. Ennél ezerszer humánusabb az agyhalál.
Persze a full face sem segít lebénulás tekintetében, de legalább fogsorod és az alsó állkapcsod a helyén marad.
Idióta mód szabálykövető vagyok, alapvetően a figyelmetlen/telefont nyomkodó/bemindenezett sofőrök jelentenek problémát. Másfél hete találkoztam ilyenekkel kétszer is a zebrán (bringasáv). Ezek ellen nem véd semmi. X5-ös BMW nem vett észre, pedig nem vagyok apró jelenség a rollerrel együtt. Leugrottam ijedtemben a rollerről (nyilván fogtam a kormányt), az idióta baromállat a zebrán állt meg keresztbe (előtte/mellette volt a bringa sáv). Már éppen óbégatni akartak nekem, amikor feltekintettek a lámpára, ami éppen zölden villogott (vagyis bőven zöld volt, amikor ki akartak vasalni). X5-ös eleje ellen még protektor sem védett volna meg. Egyedül a bukó védhette volna az agyam (helyét), amikor ostor szerűen csattan a fejem a motorháztetőn. De azon kívül egy ép szervem és csontom nem lett volna. Goto Szentgotthárd videó.
Ettől függetlenül biztosan lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy csak a koponyája sérüljön a delikvensnek, ami ellen még a "mezei" sisak is véd, ráadásul az nem korlátozza a periférikus látásom. Tavasszal lesz legközelebb aktuális a témakör, addig lesz lehetőségem pár típust kipróbálni/megnézni. -
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam #29979 üzenetére
Nem derült ki, hogy ez a sisakhasználat gyalogosokra vagy autósokra vonatkozik? Mindkét esetben megtörténhet a baj. Igaz zavarja a hátra pillantást, némileg korlátozza a hallást, de van olyan helyzet, amikor jól jöhet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#95712068 #29187 üzenetére
Mindenki olyan sisakot vegyen amennyit szerinte a feje/gyereke feje ér.
Szülőkre ez hatványozottan vonatkozik.
Ez velem nem történhet meg tipusú emberek legtöbbször családjaikkal fizettetik meg a hibáikat, amit vagy helyre lehet hozni, vagy nem.
Ismerjük a fokozatokat bukósisak ügyben.
Noname bringás sisak szerencsés esetben védhet valamennyit, fullface motoros szabványnak megfelelő, korábban nem balesetezett energiaelnyelős belsős nagy valószínűséggel meg fog védeni, ha rendesen be van csatolva.
P.S:
A két végletet írtam le, de szerintem egy nyitott sisak is megfelelő lehet. -
törölt tag
Milyen "apróságokon" össze tudtok veszni
Azt gondolnám, hogy konszenzusnak kellene lennie azzal kapcsolatban, hogy nem rakjuk a kosárba. Ahogy tömegközlekedésen nem rakjuk fel a lábunkat arra az ülőkére amire más leülne. Tisztában vagyok azzal, hogy a cipőm talpa tisztább, mint az ülőke, de akkor se teszünk ilyet.Illetve szóvá teszek egy korábbi félreérthető kijelentésem, mert nem írtam le, hogy full face sisakról beszéltem, mert nyilván olyat vennék. Többen csak gúnyolódó reakciót adtak, de valami oknál fogva nem az adott hsz-re válaszolva. Szóval félreértések elkerülése végett, full face sisakra gondoltam, ami mindenképpen "takar" oldalirányba. Konkrétan már egy jobban a fejre húzott sapka is zavarja a periférikus látásom az adott szituációban, amikor hátrapillantok a másodperc töredéke alatt. Apróság, de félreértésre adhatott okot.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #29973 üzenetére
Mert a szutykos csomagolas nelkuli zoldsegtol kezdve a szutykos-virusos gyerekeig, a szutykos taskaig mindent belepakolnak. Mondom, nezd meg, hogy hogyan nez ki egy muanyag kezi kosar. Gyakra a fogantyu is annyira ragad, hogy ha lehanynam is tisztabba valna.
Amugy igen, nagy ritkan mossak a kosarakat es kocsikat.
"Laposföld-hívő vagy vírus tagadó lennél?"
En? Te tagadod a konfliktusfuggo emberek letezeset. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29972 üzenetére
ugyis szutykos mar
Mégis mitől lett szutykos? Mert már előtte valaki beletette a rollerjét? Vagy más alacsony higiéniás normákkal rendelkező személy összekoszolta?Nem tudom másfelé hogyan megy, itt felénk a bevásárlókosarakat szokás tisztítani. Pár hónapja a Lidlnél láttam egy brigádot, és nagy nyomású mosóval és tisztítószerrel egyenként végigmentek ezeken a fém kocsikon.
Aki ezen kiakad az azert teszi, mert konfliktusfuggo es szeretne valamit kiakadni.
Ne fokozd a hülyeséget! Laposföld-hívő vagy vírus tagadó lennél? -
Reggie0
félisten
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29969 üzenetére
Ezt már úgy vártam!
Tudtam hogy valaki ezzel a borzalmas baromsággal fog előállni. (Csak az volt a kérdés, hogy ki?)
Azért mert valamelyik felelőtlen szülő a gyerekét kutyaszaros cipőben beleállítja a bevásárló kosárba, az még egyetlen roller tulajdonost sem mentesít az alól, hogy értelmes emberként viselkedjen és ne törődjön az alapvető higiéniával!Mert nem csak azt fogják mondani az emberek, hogy az az egy idióta barom a koszos rollerjét beletette a bevásárlókosárba, hanem hogy az amúgy is elég rossz megítéléssel rendelkező rolleresek már csak ilyenek, a higiéniára sem figyelnek.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #29966 üzenetére
Mas meg a gyereket rakja be cipostul a kosarba, az sem tisztabb. A kenyeret meg amugy is vegigtapogatja, lekohogi mindenfele proli, majd visszarakja a polcra, szoval csomagoltat celszeru venni. De ha nem csomagoltat veszel, akkor is zacskozd be.
Nezd meg, hogy a kezi kosarak mennyire tisztak belulrol. Na ugyanaz oszlik el a kocsit is, csak nem latod.
-
-
-
-
Lehiñito
senior tag
válasz
enginev3.0 #29962 üzenetére
Hú köszi a beszamolót.
Hát ha nálad 80kilóval 45-50km volt a hatótáv, akkor ha nálam a 120 kilommal meglesz a 30km hatótáv, akkor nekem az már bőven elég.
Illetve meg tudok békélni a hozzávetőleges 25km/h sebességgel is. Plusz egy jópont, a Xiaominak, hogy nagyobb a trepni. -
Reggie0
félisten
Amugy elgondolkodtato: Ha a kuria is levezette, azt, hogy a roller gepi meghajtasu jarmu, akkor a roller lopasa "Jármű önkényes elvétele" azaz komolyabb, mint egy kis ertekre elkovetett lopas, mert helybol buntett es akar 3 evig buntetendo.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Lehiñito #29949 üzenetére
Nekem pont ez a kettő rollerem volt
Először xiaomi, utána lett a K. G2
Nagyon szerettem a Xiaomit, mert gyönyörű, és az akksija is nagyon jól bírta, bár én csak 80kg vagyok, de nálunk sincs domb, így olyan 45-50km-t ment el egy feltöltéssel, de boltba, és edzeni jártam vele, kb 6-12km-t egy nap, néhány naponta töltöttem, viszont sosem volt olyan gondom hogy ha elfelejtem feltenni tölteni akkor utána gondban vagyok mert már nem merek elindulni vele, teljesen ugye úgysem illik lemeríteni őket, de ha 30-40% körül volt, akkor is simán elmertem vele indulni bárhova.
Az appot ritkán használtam, főleg azért mert garázsban volt a roller, és leraktam, majd utána a házban jutott eszembe hogy ó basszus, megint meg akartam nézni hány km-t mentem vele összesen, de már sosem mentem vissza megnézni. Az viszont tetszett, hogy monitorozta mikor mennyit mentem vele stb... de ritkán néztem, lezárásra meg nem használtam, arra inkább lakat, mármint fizikai lakat.
Aztán meguntam a 25kmh-t, engem nem zavart hogy nincs lengéscsillapító mert nálunk a bicikli út elég jó, így nem ez vonzott, csak a sebesség, hogy 1-2 hosszabb úton csak állok és állok és állok és még mindig nem vagyok a végén, sőt ha elfelejtettem városba valamit vagy boltba akkor nem volt kedvem visszamenni.
Így eladtam és vettem a G2-t, nincs app, de mindig kiírja mennyit mentem vele összesen, így ezt mindig látom. Nekem a BT kapcsolat inkább az okosotthon rendszer miatt hiányzik, ott szívesen látnám az adatait, de telefonon kevésbé foglalkoztat.
A sebesség semmiképp sem összehasonlítható, bármikor van kedvem városba rohanni vele, viszont hátótávban ez már inkább 35-40km, így a töltésre jobban odakell figyelni, de ezzel sincs gondom, csak míg mondjuk a Xiaomit hetente talán 2x tettem töltőre, ezt azért jobban meggondolom, mert mégis kell nekik 8-9 óra töltés.Kényelemben kicsit zavaró hogy a G2-nek jóval rövidebb a trepnije, bár van még hátul a kis lábtámasz, amit rendszeresen használok, a Xiaomin kicsit kényelmesebb volt hogy hátrébb tudtam állni mindkét lábbal (mindig úgy használtam, hogy egymás mellett volt a két lábam). A G2 viszont magasabb, és fixen nem akad fel padkán, ami azért nem egy hátrány.
G4-et akartam, de beszéltem helyi G4 tulajokkal, volt aki eldobta, szitálás miatt, itt viszont nincs ilyen gond, egyáltalán, szóval örülök hogy inkább ezt vettem 170ért mint azt 300ért.
u.i.: Amit PociAti írt az elég meredek, a mindenképp szervizbe kell átnézetni dolog, dehogy kell kapsz hozzá imbusz kulcsot, ráhúzol a csavarokra a biztonság kedvéért és ennyi, esetleg kúszóolajjal befújsz a lengéscsillapítók forgáspontjaihoz, nabumm, ja meg felfújod a kerekeket... nem kell túldramatizálni
-
Lehiñito
senior tag
válasz
PociAti #29953 üzenetére
Nekem is eszembe jutott a Lime, de mióta kijelölt helyenek lehet csak otthagyni, így nehezebb találni is a szerelőm közelében és vagy lesz ott Lime amikor kellene, vagy nem.
A használt is szóba jöhet igazából, de ha magánszemélytől veszem, akkor az lutri lesz. Lehet megnézem itt szegeden azt az egy két rollerüzletet, milyen használtak vannak.Igen, a kresz módosìtást várom, hogy mi fog kisülni belőle.
#29958Thunderzolee:
Köszi neked is a választ.
Hatótávra naponta max 10-15km mondanék.
A sebesség sem annyira lényeges számomra. Én megelékszem a 25km/h sebességgel is. Csak az a lényeg, hogy eljussak A-ból B-be. Csak a teleszkóp miatt néztem, hogy komfortosabb lenne a Kugoo, de el tudom engedni, ha ennyire problémás. -
válasz
A 4 Pro (2nd gen) jó roller, nem nagyon van más ebben az ársávban. Ráadásul 48V-os, ifeálisabb nagy súlyhoz.
Segway F2 Plus van még esetleg, vagy a Segway G2, de az meg már jóval többe kerül.
Inmotion S1 meg már nem nagyon kaphatóHány km hatótáv kellene naponta?
Ami a Kugoot illeti, azt neked kell eldöntened, h pálcikarollert veszel lengéscsillapitók nélkül, ami csak 25-el megy;
Vagy egy Kugoot, ami jóval többel is tud menni 25-nél.A kettő nem egy kategória.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
ben11
őstag
Akkor érdemes lenne motozás is a sok szutyok ilyen-olyan wape és társai miatt a bejáratnál. De menjünk tovább, akkor már a powerbankok és elektromos fogkefék is legyenek elővéve.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rumos14 #29950 üzenetére
Azt nem tudom, de szóba került a topikban is, Madridban és Barcelonában volt tűzeset, ott már nem szabad rollert vinni a metróra.
Egyesült Királyság: Londonban már az állomásokra, buszvárókba is tilos bevinni, ha jók a forrásaim (AI).
Augsburg, Düsseldorf és Berlin óvatossági alapon, a spanyol esetek miatt. Németeknél azon megy az aggodalom, hogy lehetnek alacsony minőségű, illetve nem bevizsgált, így nem megbízható járművek, illetve azok akkuja. Ha még sokáig aggódnak és vitatkoznak a fejesek, országos tiltás is lehet belőle.
-
kovacs65
őstag
válasz
rumos14 #29950 üzenetére
A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
ÜZLETSZABÁLYZATA
hatályos: 2024. március 1-tőlKisméretű kerékpár: legfeljebb 41 cm (16”, azaz hüvelyk, illetve inch, coll) külső kerékátmérőjű – a kereskedelemben kapható tömeg- és mérethatárokat át nem lépő – kerékpár, valamint a roller és összecsukott roller, utóbbi kettő a kormány figyelembevétele nélkül a 100 x 100 x 20 cm befoglaló méreten belül.
VII. 4. 6 Metró
A metrón kerékpár szállítása kizárólag akkor lehetséges, ha arra az adott vonalat kijelölték. Az így
kijelölt vonalon, a felvonóknál elhelyezett hirdetményben foglalt feltételekkel, az előre meghirdetett
időszakokban, a piktogrammal jelzett járműveken, az arra kijelölt helyen, járművenként előre
meghirdetett mennyiségben engedélyezett. Az utasokat a Szolgáltató a kerékpár piktogram
metróállomásokon és járműveken történő elhelyezésével egyértelműen tájékoztatja a kerékpárok
szállíthatóságáról. Az utas köteles a kerékpárt megfelelően rögzíteni a járműveken az erre a célra
rendszeresített eszközhöz.
A kerékpár szállítására ki nem jelölt vonalon kerékpár nem szállítható, kivéve kézipoggyászként
szállítható kerékpárt és a kisméretű kerékpárt a kézipoggyász szállítására vonatkozó feltételek betartása
mellett.
VII. 4. 7 Dunai m -
pescara
aktív tag
válasz
GoodSpeed #29951 üzenetére
A metro szokott kigyulladni , vagy fustolni, nem a rajta szallitott rollerek. Ha ilyen veszelyforras lenne, akkor az egesz vilagon tiltanak, nem csak a Bkv jott volna ra. Ellenkezoleg, a zoldules jegyeben pont hogy tamogatjak a vilag fejlettebb reszein az auto helyett roller, kerekpar + tomegkozlekedes parositast.
-
PociAti
őstag
válasz
Első javaslat, arra a pár napra inkább bérrollert használj, minthogy vegyél egyet, aztán álljon az év maradék részében. Ha jól látom 2021. májusától van Szegeden Lime.
Másik javaslat: vegyél valami használt rollert, aztán pár hét múlva add el. Nem bukhatsz rajta sokat.
De ha igazán komolyan gondolod, hogy az autó mellett használni is szeretnéd, akkor választáskor először is vedd figyelembe a tavasszal várható KRESZ módosításkor beharangozott kategória határokat.
Másodsorban egy jó roller nem igényel szervizelést. Kb. 3-4.000 km-enként gumi cserén és alkalmanként fékbetét cserén, fék beállításon kívül nem igazán igényelnek karbantartást (a guminyomás szinten tartásán kívül).
Ez a KuKirin G2-re nem mondható el, és a gyártó többi termékére sem. Olyan állapotban érkeznek, hogy jobb szervizben átnézetni használat előtt. Használt piacon ritkán árulnak olyat, melynek ne lenne valami hibája. Ez önmagában nagyon árulkodó a minőségét illetően. -
-
rumos14
nagyúr
sziasztok,
pár hete megyek a metrón (roller nélkül), hallom h bemondja egy gépi hang h tilos rollerrel felszállni.
tegnap én rollerrel felszálltam az 1-es vilire és bemondták h tilos bringát szállítani, szálljon le most. Körülnéztem, sehol egy bringás, én voltam egyedül a rollerrel, persze nme szálltam le
tudtok valamit, változott a szabályozás BKV-n? -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Segítsetek légyszi.
Rollert szeretnék venni a 1-2 hónapon belül.
Alapjába véve autóval közlekedek mindig, de ha évente egyszer szervizben van az autó, akkor azokra a napokra kellene nekem valami alternatíva és az eleltromos rollerre gondoltam.
120kg vagyok 190magas. Szegeden használnám, tehát nem kellene dombokat másznom vele.
Magyarországi beszerzést preferálnám a gari miatt.
A legjobb lenne ha szegeden venném szaküzletben, mert akkor tudnám hova hordani szervizelni, csak hát erre nem sok esélyt látok. Amit első körben kinéztem az a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen) a másik pedig a Kukirin G2. A kukirinnel az a bajom, hogy nincs rá app tudtommal és nem lehet appban lezárni a motorjat úgy mint a Xiaomi. Vagy ez ne legyen szempont? Árban 200K amiz rászánnék plusz minusz 20-30K. Merrefele nézelődjek? -
válasz
Thunderzolee #29943 üzenetére
A 30 még kevés lenne a 35 már szódával elmenne, de a 40-45 az már elég hogy gyorsabban meg tudjak halni rollerrel.
-
Ciccuka
veterán
Ducati Pro 2 túlmelegedés orvoslása
hátha hasznos valakinekvezérlő drága hozzá, ha javítani kell
-
válasz
Thunderzolee #29944 üzenetére
Igen , pár napja volt akcióban.
-
-
-
válasz
INGJOKE #29938 üzenetére
A G30 "csak" 30-al megy.
A G2 tud menni 35-el.De G2-höz már vannak olyan vezérlők is Alin, amikkel 40-el tud menni valamilyen új verziós szoftverrel párosítva.
Én még nem rendeltem belőle, meg nem is fogok, csak láttam, meg olvastam róla.
Azok a vezérlők egy tizessel drágábbak. -
-
válasz
Thunderzolee #29908 üzenetére
Ez miért nem 35-el megy? Az valami másik verzió?
-
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Xiaomi FBC4025GL Mi Pro 2 135-ért emagról jó vétel? Könnyű rollert keresek, a kukirin s3 pro helyett
-
Szikravadász
csendes tag
válasz
Sirtaky #29920 üzenetére
Köszönöm, de sajnos a használtak nem jöhettek szóba céges-számlás igény miatt.
Végül Ninebot E2 Pro lett. Az első tesztfutások alapján egyelőre elégedett vagyok vele. Nyilván nem egy kategória a 6 éves Mi Pro-val, robusztusabb, kicsit nehezebb, de erőlködés nélkül hasít velem. -
Dwatti
addikt
Sziasztok ! iScooter i10 Max felejtős kategória vagy 130 ezerért (bangoo) megéri megvenni ?
-
-
-
ben11
őstag
Tegnap este lecsaptam 135ért egy mi pro2-re emagon. Ma már újra 200. Kíváncsi vagyok, hogy megkapom-e.
-
-
-
jameson2
csendes tag
Xiaomi rollerokat lehet használni Xiaomi app nélkül?
Lock/Unlock megy a m365 tools appal? Milyen funkciókat bukok a hivatalos app nélkül? Tracking?Aktivalashoz még megoldom, de hosszú távon nem akarom használni.
Xiaomi 4 Pro gen2 a jelölt -
-
-
Sirtaky
csendes tag
válasz
Szikravadász #29899 üzenetére
Xiaomi Pro 2 használtan pár száz km-rel már 100-120 E Ft -ért megvehető. Azon jó eséllyel rengeteg Tuning szoftvert találsz hozzá a neten . Tök jó méret ha cipelni kell. Hatótávja is parádés.
-
-
-
Ninebot G30 Max II kitámasztó mintha vastagabb lenne a Xiaomikénál:
ez nektek sem ment fel, vagy én vagyok túl óvatos?
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #29911 üzenetére
Nekem masfel ev alatt csak olyan ,,bajai" voltak, amiket en okoztam( eltort sarvedo ) amikre amugy sem ervenyes a garancia. A szervizesek is azt mondtak, hogy nem is igen emlekeznek olyan G30 ra, amivel garancias problema lett volna.
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Thunderzolee #29908 üzenetére
Ha meg beszarik így járt az ember, de spórolt 24 ezer forintot.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #29906 üzenetére
Szerintem nem firmware-t próbáltak rátenni, hanem (ha jól tudom*, akkor) szériaszámot BT-on keresztül csak egyszer lehet gond nélkül módosítani, de ha újra megpróbálják, akkor félremegy valami és létrejön a 20-as korlát. (Mint amikor a rollerhez nem megfelelő szériaszámot adnak meg.)
* Nehéz követni mikor éppen milyen módszerek vannak, melynek javították már a hibáját, és milyen csillag együttállás kell hozzá.
-
Valaki vett itt a napokban G30-at.
Na hát most a G30P 177ezer Aliról.
Ugye ez volt DHGateről 230ezer.
https://rendeljkinait.hu/hirek/termekajanlok/ninebot-max-g30-roller-ven-kecske-is-megnyalja-a-sot/Tempomat, és 30-as végsebesség jellemzi.
-
válasz
Szikravadász #29903 üzenetére
Nincs bennük.
Asszem a négyes Xiaomiban mintha még lenne. Vagy valamelyik szoftverfrissités előtt még volt benne. -
-
intuicio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #29896 üzenetére
Én amióta megvettem a rollert, nem frissítettem. Kollegával egyszerre vettük meg cégesen szlovákból. Ő azonnal frissített mindent, én nem, gondolván majd a hack későbbi lehetőségéről
Viszont mentem kollégám rollerével, és érezhetően lomhább, lassabban gyorsul, és a menet dinamikája is olyan nem tudom... nem jön be. Szerintem jól tettem hogy nem frissítettem
Global verziót majd a gari lejárta után fogok venni.
Kolléga már egyszer vissza küldte a szlovákoknak, ők meg tovább, mert valamiért random hibakódot írt ki neki (emlékeim szerint 21-es vagy 14-es) Valami szoftveres baj volt, és nem lehetett telóról csak úgy megcsinálni.
Szóval ennyit az sw frissítésről -
PociAti
őstag
válasz
frigoo #29902 üzenetére
Fejből meg nem mondom az F25E II melyik chipet tartalmazza (talán AT32F), de ha jól sejtem ST-Link-kel azért meg tudják oldani hogy normális firmware kerüljön rá.
Roller szervizek tudnának segíteni benne.
Német nyelven a rollerplausch fórumon van erről intenzívebb diskurzus. -
Szikravadász
csendes tag
válasz
Thunderzolee #29901 üzenetére
Köszi.
E2 Pro.
Közben olvasgattam róla, tetszik. Egy kérdésem keletkezett - biztos volt már szó róla korábban -, a "tempomat". Ezt minden EU-s gépből kivették? Xiaomi is? Mert az egy zseniális funkció volt. -
frigoo
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Ninebot F25E-II roller, mellyel a problémám, hogy a max sebessége 20 km/h. Szoftverhibásan lett vásárolva. Amit látok, hogy F40-nnek ismeri fel az alkalmazás és a szériaszáma át lett ütve. Próbáltam a scooterhackintool--al visszaírni az sn-t ill. a régiót F25 Globalra állítani, de nem sikerült sajnos, maradt minden az eredeti felállásban. A cél az lenne, hogy a gyári firmware-t visszategyem rá. Van erre esélyem? A régebbi xiaomik ugye módosíthatóak voltak egy másik vezérlővel. Itt nincs valami hasonló megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
válasz
Szikravadász #29899 üzenetére
E2 Pro.
Akksi egyforma bennük, Segway hátsó kerekes, picivel erősebb a motor, és index is van rajta.
Esetleg használt F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is van ennyiért, sőt, kevesebbért is már.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest