- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
tsilver #28998 üzenetére
Erre találták ki a menetrögzítőt.* De amúgy van önzáró anya is,
már ha olyan a csavar.. Van menetrögzítő**, ami csak melegítve
oldható (kritikus helyeken gyárilag is meg szokták vele küldeni).*: és itt nem a kamerára gondolok, hanem pl. Loctite 243.
Ezt minden olyan csavarnál érdemes használni, ami kilazulhat...
Féktárcsa csavarokon gyárilag is szokott lenni ilyen kék foltként.**: tipikusan a piros Loctite ilyen, azt hiszem a 262. Bár azt írják,
kézi szerszámokkal oldható, biztos van még ennél is durvább..
Megvan, a 2701 lesz az: felhasználási helyzettő függ, melyik jó...
Ez zöld: a színek nem biztos hogy szabványosak, van sok gyártó.
Legutóbb egy csapágy rögzítőt vettem, az is zöld, hasonló lehet. -
válasz
tsilver #28998 üzenetére
Loctite 243-al kell rögzíteni, de azért a pontos meghúzási nyomaték is fontos az adott csavaroknál!
-
tsilver
aktív tag
Hogy szoktátok rögzíteni a csavarokat? Az Okaynál egy rövid út alatt kilazul és mozog a kormány, egyrészt unalmas húzogatni, meg igen baleset/törésveszélyes. Nagyon meg nem merem meghúzni mert sok embernek már beletört így
-
KZP
őstag
Ne kezdjétek már megint el az offolást, legyetek szívesek!
-
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam #28994 üzenetére
Sose voltam loszallito, lovas versenyzo vagyok ma is, csak idonkent rakenyszerulunk, hogy magunk is besegitsunk a szallitasba, koltseghatekonyseg okan. Amugy nem beszoltam, csak a maga hsz-einek a 90%-a arrol szol, hogy miket buheral hazilag a szerencsetlen rolleren, a masik fele meg arrol, hogy nem tudja hasznalni. Erre irtam, hogy talan olcsobb, biztonsagosabb es idotakarekosabb lenne olyat venni, ami megfelel az elvarasainak .
-
Tangerine
senior tag
válasz
alphamooncam #28984 üzenetére
Csak annyit, hogy az aliexpresszen kb negyede áron kapsz ilyet.
-
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam #28991 üzenetére
Szerencse, hogy nem mas baja lett, amikor az autokat akarod leelozni a lampanal, lett volna jo nagy dugo a Lovasar utcanal. Ebbol nekem az a tanulsag, hogy Trabantbol nem lehet Ferrarit csinalni hazilag, erdemes azt megvenni amire szuksegunk van es nem hazilag bacogatni, mert a gyartok sem hulyek, azert annyi az az annyi, mert annyit tud. Ezert gyartanak kulonbozo modelleket kulonbozo aron. Es hidd el, nekik olcsobban kijon, mint hazilag buheralni . Amugy sok sikert!
-
alphamooncam
őstag
válasz
DigitXT #28990 üzenetére
Igen. Júniusban kezdődött.
Ezzel.
Mióta javítva volt, azóta tönkrement a kürtöm.
Azt cseréltem, de tegnap már újra nekiállt hülyéskedni, és irányjelzőm-féklámpám sem megy.
Aludtam rá egyet, és úgy döntöttem, hogy az egész kábelkorbácsot, úgy ahogy van ki kell cserélni, nem játszunk 2-3 havonta 70k-s javítást.
Az újabb kontakt hibát, meghibásodást gondolom egy, vagy több gyenge minőségű kábel/csatlakozó okozhatta.
Még gondolkodom, hogy csináljak neki helyet úgy, hogy ne nézzen ki tákolmánynak a végeredmény, de ha használni szeretném, akkor nincs sok választásom.
Tudsz-e valakit, aki aki ilyen komplett vezetékcserés ( ha szükséges vastagabb, törésre kevésbé érzékeny ) munkát, ahol szépen, jól láthatóan egymás mellé rendezve futnak a vezetékek, és csak annyi csatlakozó van ami feltétlenül szükséges, a többi meg atombiztos forrasztás- elvégezné ?
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam #28988 üzenetére
Ez az a 12V rendszer, ami pár hónapja készült? Mi mehetett félre rajta?
-
mwin
kezdő
válasz
Thunderzolee #28964 üzenetére
"Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is kb ugyanaz, mint az F2 Plus, de kicsit nekem fapadosabbnak tűnik - bár ez szubjektív."
Picivel keskenyebb a 4pro kormánya (akár még boltba is bemehetsz vele). Nem hagy cserben mikor az akksi 20-30%-on van. Végig ugyanakkora erővel megy, mindegy hogy 100 vagy 20% körüli az akksi.
És a hatótáv nálam pont a duplája lett. Ennyit amit írnak tech details-ben és a valóság között.
Legjobb döntésem volt lecserélni az f2pluszt a Xiaomi-ra. -
alphamooncam
őstag
válasz
Peaceliker #28987 üzenetére
Konkrétan elszállt, elhalványodik, pislog a LED visszajelzőm, a többi meg nem működik a 12V-os rendszeremben - irányjelzők, kürt - , így nem nagyon merem használni a gépest.
Tudsz-e valakit, aki aki ilyen komplett vezetékcserés ( ha szükséges vastagabb, törésre kevésbé érzékeny ) munkát, ahol szépen, jól láthatóan egymás mellé rendezve futnak a vezetékek, és csak annyi csatlakozó van ami feltétlenül szükséges, a többi meg atombiztos forrasztás.
A vezérlő kívülre helyezésén elgondolkodom...
-
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam #28986 üzenetére
De oda belülre meg nem kell vízálló sztem.
De amúgy botrány mennyi hely van (vagyis nincs), szinte össze gép ilyen.
Legjobb megoldás ha vezérlő kimegy a kormány oszlopra és akkor dobozban marad hely. Wolf king gt is így van... Egyel jobb ott a helyzet, de itt meg tele tömték akkuval a taposót -
alphamooncam
őstag
válasz
Peaceliker #28985 üzenetére
Szeretem az atombiztos megoldásokat, a jelenlegi nem az, gondom van a 12V-os rendszerrel, ismételten.
Látva azt a szénaboglyát, ami fedél alatt van, bepaszírozva, hát nincs jó kedvem...
Jó lenne egy végleges megoldás, ahol nem kéne egy fél éves, elvileg prémium roller zárlata miatt aggódnom.
Azon gondolkodom, hogy megemelném az elektronikát, vezeték kötegeket tartalmazó fedelet kb 3cm.-el, hogy akkor az elég helyet biztosítana-e ahhoz, hogy egy komplett vezetékrendszer kicserélhető legyen normális vastagságú, nem törő vezetékekkel, és forrasztott csatlakozásokkal.
A megemelést meg tudnám szépre csinálni, de k@rvára nem értek a kábelekhez, fázom kinyitni a fedelet, pedig ki kéne cserélni a kábelkötegeket, mert ez nem állapot.
Szóval, tudtok-e valakit, aki méret után legyártaná, és beépítené nekem, illetve mennyit kéne spórolnom a nyugdíjból, hogy üzembiztos legyen a rollerem.
P.S. Julet csatlakozó nem foglalna több helyet?! ( Helyszűkében vagyok ) Nem kell több vezetéket ráhagyni, hogy legyen elég hely forrasztani? Stb. akármi ?
-
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam #28984 üzenetére
Julet csatlakozó elég kéne legyen. Hacsak nem tengeralattjáró a cél
-
alphamooncam
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
CobraKai #28973 üzenetére
Okai Neon Lite-ra nincs egyértelmű válasz.
Én nagyon szerettem, nekem nem is volt vele gondom, de a nála kisebb és nagyobb roller mellett döntöttem. Akinek régen garanciális problémája volt - még a TMX szerviz idején - azok között volt, akinek meg kellett küzdenie velük, de egy ideje már mások szervizelik, és rájuk nincs panasz. Tehát ez a probléma már a múlté, felesleges a friss vásárlónak ez alapján megítélnie őket. Viszont bizonyos meghibásodásra állítólag továbbra sincsenek alkatrészek. Visszafizetik az árát. És az itteni visszajelzések alapján valami típushibája lehet a szériának, egyeseknél nem veszi fel a töltést.
Ettől eltekintve mechanikailag jobbnak tartom a második generációs Xiaomi 1S és a Ninebot F40E rolleremnél. Főleg a kormány merevsége tetszik, a gumija (az egész váz rezgéselnyelése), a menetstabilitása.
Ami kevésbé tetszett: a sebesség tartása hullámzóbb volt, a gyorsulása kevésbé lineáris és úgy mindenben kevésbé közvetlen.
Tapasztalatok és videók alapján az Okai elég jó tervezés, mintha jobb alkatrészekből lenne összerakva, de egyes elemeknél kicsit hanyagabbul lenne összerakva, és a sebességgel kapcsolatos programozás sem lenne ideális.-----
A már említett Segway Ninebot eKickScooter E2 Pro, 150k környékén kapható.
Érdekes, hogy a Segway magyar nyelvű oldaláról pár hete eltávolították.
https://hu-hu.segway.com/kickscooter-comparisonNincs saját tapasztalat vele, de alap paraméterei, okosan átdolgozott részletek (pl. a kijelzője, kipörgésgátlő, index, Apple Find My) nagyon ígéretes rollerré teszik. Az elődökből kiindulva megbízhatónak tűnik. Ha a kompromisszumok beleillenek a saját igények közé, akkor az egyik legjobb vétel.
-
-
válasz
CobraKai #28973 üzenetére
A Neon Liteot azért nem említettem meg, mert meegesik, h meghibásodik, nem lehet bekapcsolni, vagy nem veszi a töltést, és gariztatni kell. Jobb esetben már a dobozból kibontás után egyből hibás.
Viszont a garanciális ügyintézésről horror sztorikat lehet olvasni.
Bár már másik szerviz lett a garanciális szervize, de alkatrész továbbra sincs hozzá.
Az Okai egyszerűen nem forgalmaz alkatrészeket, Aliexpressen sincs hozzá semmi, nem úgy, mint a Segway, Xiaomi rollerekhez.
Szóval ezért nem ajánlom nyugodt szívvel a Neon Liteot.Különben jó roller, ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, csak jóval kevesebbe kerül.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
CobraKai #28968 üzenetére
eMagon szokott lenni (most nincs) ilyen 8,5" RCB:
https://www.rcb-scooter.com/products/rcb-r17-electric-scooter
De pneumatikus gumit kellett rá tenni, mert az eredeti tömör / kamrás nem volt tűrhető. Szelep részére lyukat is fúrni. Ezt fél kézzel mozgatni könnyű, alig több, mint 15 kg.
Most nagyon kellemes, hogy 2 bar körüli nyomáson milyen puha járása van, CST valódi gumival (nem nylon). Igaz, hogy az első teleszkóp elég rövidutas, de a semminél jobb szerintem. Hátsó rugózás is megfelelő szerintem. De ezek sem védték ki sajnos a kemény gumi ütéseit és rezgéseit, a felfüggesztés nem arra van hangolva.
Fenti "autós nyomás", rollerre ennél többet ajánlanak a meghibásodások elkerülésére, de majd megoldom, ha baja lesz, egyelőre így tesztelem. Hintőporral megpakoltam, hogy ne nyíródjon a belső és kb. 100 km után nem is láttam problémát, amikor legutóbb szétszedtem. Vagy valami gumiszerelő faggyú / zsír talán még jobb lenne, de a hintőport is nagyon régen alkalmazzák ilyen célra, ez volt kéznél.
Ez egy másik történet, előbb 10 collos külsőt raktam, de attól nem ment fel a sárvédő, viszont 30 helyett 34 km/h sebességet értem el. Most feltettem a 8,5-es CST-t, meg a sárvédőt is, ha lesznek nedvesebb idők, nem árt (nem esőre gondoltam, csak amikor kicsit nedves lesz az út és mégis menni kell.)
De jó volt egyébként a 10 collos (nylon) külsővel is szaladgálni, az is visszamehet még. Az viszont nagyon laza köpeny, szerszám nélkül, csak kézzel akasztottam le, csak be kellett igazítani a vájatba, ahogy a "nagykönyvben" elő van írva.
Amit én kaptam eMagról, a jelzett kábel és bowden a kormányoszlop belsejében halad:
-
Eladó félbe került a szeretett pro 2-m. Az applikációban mit kell csinálni, hogy a következő tulaj simán rá tudjon majd csatlakozni? Eladás előtt kell még vele valamit csinálni?
-
CobraKai
csendes tag
válasz
Thunderzolee #28971 üzenetére
Szia!
Nem feltételt írtam, szempontot. Ha nem tudja, nem gond, direkt azt is írtam, hogy minél nagyobb, nincs ott, hogy pl. legyen 10-es.
Akkor másképp kérdezem, OKAI Neon Lite-nál van jobb a kategóriájában?
-
DigitXT
félisten
válasz
CobraKai #28970 üzenetére
Nem nagyon fogsz tudni mit választani. Egymást kizáró feltételeket írsz:
nagyobb kerék, főleg, ha motoros, nehezebb... Masszív villa, nehezebb...
Lengéscsillapító megintcsak plusz súly... Ez a 10x3-as kerék a villával, és
dupla rugóval írd és mondd 10.6 kg. Nincs benne vezérlő, akku, semmi...
Lehet ilyet csinálni könnyűre, csak akkor meg marhára nem 130K az ár...
Nézz meg egy tetszőleges e-twow modellt mennyibe kerül, aztán a súly
oltárán olyan apróságok maradnak le, mint mondjuk a dupla tárcsafék...
Ja és természetesen szinte a lehető legkisebb kerekeken gurulnak, 8".Szerk: megkerestem a másik romot, részben alumínium, erre 11.4 kg.
-
válasz
CobraKai #28968 üzenetére
Segway E2 Pro
De az is drágább 130-nál.Lengéscsillapítók a pálcikarollereken általában nincsenek, pláne a 200-300ezres kategória alatt.
Ha csak ennyi a keret, inkább használtat vennék.
Segway F30, F40, D38 10"-os
100ezer körül
Xiaomi Mi 3, Pro 2 8.5"-os
100-130ezer között
Segway F2, F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 10"-os
150ezer körül, de láttam már sokat 120-130ezer között is
Segway G30 10"-os
150ezer körül
Esetleg E2 Pro 10"-os
120-130ezer köztItt össze tudod őket hasonlítani, a 10"-os kerekűek alapból nehezebbek, mint a 8.5"-osak.
-
CobraKai
csendes tag
Sziasztok!
Milyen ajánlott rollerek vannak az alábbi szempontokkal?
- könnyű, 20 kg alatt, de inkább 15 kg közelében
- minél nagyobb kerék és csillapítás
- egyszerűen összecsukható
- sebességhatár választás
- ár max. 130 eFt
- lehetőség szerint hazai üzletből -
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee #28962 üzenetére
Sajnos ezt is tiltani kellene valahogy, hogy bárki készíthessen akku pakkot. Mert ez gyakorlatilag rossz kezekben robbanószer.
-
válasz
AndrewTdi #28965 üzenetére
Igen, jó irány.
Pro-t még nem is láttam ennyiért.
Ez ugyanaz, mint az F2 Plus, csak erősebb motorral, és első lengéscsillapítóval szerelték. Ha nem kell neki emelgetnie, tehát a súly mindegy, akkor ez is jó vétel.
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/1_eves_Segway_Ninebot_Kickscooter_F2_Pro_elektromos_roller_150053698.htm -
AndrewTdi
addikt
válasz
Thunderzolee #28964 üzenetére
Köszönöm!
Az már nekem nagy segítség, hogy az F2 és F2 plus jó irany! A linkeket is köszönöm, ezek is neztem! -
válasz
AndrewTdi #28963 üzenetére
Nézegesd a hirdetéseket, esetleg Marketplacen is, sokszor látok F2-t, akár F2 Plust is 120-130ezer között is.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is kb ugyanaz, mint az F2 Plus, de kicsit nekem fapadosabbnak tűnik - bár ez szubjektív.https://www.facebook.com/marketplace/item/1054016982285649/
https://www.facebook.com/marketplace/item/509771861374227/
F2 Plust most nem nagyon találtam. :/
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Thunderzolee #28961 üzenetére
Igen, próbálom nézni a hirdetéseket és kifogni valami nem leharcolt f2-t.
A lányomnak keresek gödöllőn belül legfőképp iskolába járni ami oda vissza kb 4-5 km, de nyilván akkor már azzal járna le a városba is ha van valami dolga.
Nyilván a minél több annál jobb de nincsenek elrugaszkodott elképzeléseim -
válasz
Peaceliker #28957 üzenetére
Pontosan, a szigetelő gyűrűket, spacert, ponthegesztőt, stb hiányolták a hsz-ok között is. :/
Meg nem a szoba közepén, a szgép asztalnál illik az ilyet készíteni.Remélem egy panelház második emeletén csinálja, hátha baj esetén csak egy sornyi lakás ég ki felfelé, nem terjed át pl másik lépcsőházra a tűz.
-
válasz
AndrewTdi #28958 üzenetére
Használtat keresel?
Vagy hol kerül az F2 150ezerbe?
Újonnan ezek vannak kábé:
E2 Pro 150ezer
F2 sorozat, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 180-220ezer közöttEzek meg drágábbak:
G30, G2, Inmotion S1
Navee S65Használtan találsz 150alatt is F2-t, F2 Plust.
Hány km hatótáv kellene?
Xiaomi 4 vs E2 Pro:
Az akksi ugyan ugyanakkora mindkettőben, de egyik erősebb a másiknál, hátsókerekes, indexek is vannak rajta, miközben ugyanannyiba kerül mindkettő.
Itt meg tudod az adataikat nézni. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #28956 üzenetére
Mondd, hogy ez valami vicc, mint Joe posztja volt, mert ha ezt így
valaki komolyan gondolta, abból gyönyörű tűzijáték lesz egyszer...Szerk: mondjuk 40 db cella az sehogy sem 200K, de ez így gáz.
Mea culpa, nem néztem a linket, csak a képet, 240 db cellára oké...
Megjegyzem, hogy 120s, az 432V névleges, nem tudom mire kéne,
de hogy semmi köze a mikromobilitáshoz, az ziher. Lesz vele baj.(Ráadásul ki akarja használni a cellák 15A terhelhetőségét... 13 kW,
de úgy, hogy baromi magas a feszültség: érintésvédelmileg is necc,
meg hát 12 modulnál 12 db BMS sem lesz olcsó. 10s24p talán még
kezelhető lenne 1 db BMS-sel. Ha valami házi energia tárolásra kell.
Viszont ott pont nem nagyon vastag vezetékkel szokták megoldani,
hanem cellánként biztosítva, ha egy döglik, ne gyújtsa fel a pakkot.) -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
140-150K korul vaccilalok Ninebot F2 és xiaomi scooter 4 között. Van pro és kontra? Esetleg más ajánlott palcika alternatíva ilyen áron? (150K a plafon). -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #28956 üzenetére
Maga a forrasztás (legalábbis jól csinálva) nem gond. Kár hogy szigetelő gyűrű kimaradt... Meg mondjuk fölöslegesen sok ónt tett oda... Ez így nagyon drága lesz a 120s végére
-
Akksikról beszélgettetek korábban.
A Lithiumos topicban láttam ma egy agymenést.
Ahogy a fizika professzorom szokta mondani: amikor a hxlyeség akaraterővel párosul.Veszünk 200ezerért cellákat, de semmi másra nem akarunk költeni.
https://www.facebook.com/share/p/sfXXoR4T3TuLiduq/Már csak az hiányzik, h műgyantával kiöntse a végén..
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát #28953 üzenetére
A Dualtronok általában IPX5-ösek, de ez a motor nincs túl jó állapotban.
Tegnapi videó az egyik Telegram csatornáról.
https://t.me/ScooterGore/15946Pár nappal korábbról ugyanitt futottam össze a Xiaomi kiöntését tartalmazó videóval is.
https://t.me/ScooterGore/15768Vicces / gusztustalan meghibásodások, gányolások és egyéb szarságok csatornája. Csak a szórakozás kedvéért, NEM segítségnyújtási szándékkal.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti #28947 üzenetére
Mert arcátlanul nem terveznek bele, egyszerű tömítést. Piros nyíllal jelöltem a kritikus felületet, ahol a víz beszivároghat. Próbálgattam is Terostat-gyurmával tömíteni, ami egy nagyon stabil anyag, nekem már sok célra bevált.
Működőnek látszik a dolog, csak legutóbb siettem a gumicserével, de majd jó lenne megcsinálni rendesen.
Egyébként több videóban is láttam, gumicserénél a kábelen lógó komplett motorral kínlódnak, pedig nem érdemes, mert könnyű kivenni a forgórészt (az marad a kábelen lógva), a kerék többi részén tudunk dolgozni, akár a gyorskötözős módszerrel stb.
Annyi, hogy kiemeléskor a gumira taposunk, két kézzel emeljük ki a tárcsát, a mágneses erő ellenében. A csavaranyát visszatekerjük, hogy ne essen le a tárcsa (burkolat) a csapágyról.
Összerakásnál óvatosan, hogy a mágnes ne rántsa be, nehogy sérüljön a tekercs, szintén a gumira taposunk és az ujjakra is vigyázni, nehogy becsípődjön. Nem nagy kaland. A kerék csillagcsavarjait gyárilag jó erősen betépik, de pontosan illeszkedő T-eszközzel kitekerhető, a csillagos rész sérülése nélkül. Pár kilométer után ezeken a csavarokon lehet még húzni, ha lazulás jelentkezne, utána már beáll.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #28951 üzenetére
Levegővel kiválóan lehet hűteni a melegedő alkatrészeket, "csak" mozgatni kell.
Viszont, ahol átfúj a menetszél, ott be fog menni a víz is: ha a műgyantás Xiaomi azért fog megsülni, mert megszűnt a taposóban a menetszél, akkor sose volt vízálló.
Ui: nekem erre a legelvadultabb ötletem a heatpipe-os CPU hűtő alkalmazása volt: dobozban volt hátul a vezérlő, műanyag, még csak a vázhoz sem igen tudta leadni a hőt. Ezzel a megoldással viszont abszolút kordában lehetett tartani, a borda kintre került.
Na jó, lehet, hogy a Kugoo S1 Max még elvadultabb. Milyen Max? Mad Max
Szerk: amúgy létezik vízhűtéses (!) VESC is, bár ha eléggé felül van méretezve felesleges ilyennel szórakozni. Nyilván leglogikusabb ilyen e-foil, és hasonló vizes applikációkban használni, mert ott hűtővíz korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll, nem kell levegős radiátor sem. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #28947 üzenetére
"A kenőanyagok víztaszítóak"
Ez kenoanyag fuggo. Sok zsirban oldodik a viz valamennyire, foleg ha szennyezodes is van a zsirban.
De csapagynal pl. ezert szorosabb szoktak gumi lezarast is alkalmazni, aminek a surlodasa viszont nagyobb es az elettartama is rovidebb, azaz surubben kell karbantartani."Illetve nemrég láttam egy TikTok videót, ahol egy Xiaomi házat teljesen kiöntenek műgyanta szerű anyaggal. Vízállóság megoldva, de félő, hogy a melegedést nem fogja bírni."
Pedig de. Kb. barmi jobban vezeti a hot, mint a levego. A tombtapegysegeket(pl. laptop) tobbek kozott ezert is ontik ki.
-
DigitXT
félisten
Madridban sem lesz már probléma velük (mármint a bérrollerekkel ugye)
Megjegyzem a vandálok (vagy szimplán részeg tahók) már csak ilyenek...
Ha nem áll szanaszét bárki által bérelhető mikromobilitási eszköz, azokat
nem is lehet a folyóba dobálni. Jut eszembe, Car Sharing még bírja?
Viszonylag ritka, hogy autóval hajtsanak a folyóba, bár nem példa nélküli. -
PociAti
őstag
És ha már vízállóság, tavaly nyáron Kölnnél a Rajnából egy-egy akció során 100, majd ősszel újabb 70 elektromos rollert halásztak ki.
https://www.youtube.com/watch?v=EEuCIELRwhQ&t=1455sNem értem ezen emberek motivációját.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28946 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy nem minden elemének kell azonos minősítésűnek lenni.
És vannak elemek melyeket könnyű levédeni, pl. akkumulátor lefóliázásával az IPX6-ot is viszonylag könnyű elérni. Visszatérő csalási lehetőség, amikor webáruházakban az akku IP-védettségét jelenítik csak meg a rollernél (megjegyzés nélkül, hogy az érték csak az akkura vonatkozik, a roller egésze amúgy jóval gyengébb).
Csapágynál nem is tudom hogyan nézik az IP védettséget. A kenőanyagok víztaszítóak, így ott talán csak az első elem számít, az IP5X, nem az IPX5.
Tócsát áthaladva a kijelző jó esetben nem is kap vizet, viszont kiindulási alapnak nézzük inkább az esőt. Végig lehetne menni az összes elemen minél számít, minél nem.
Viszont képeken láttam már sok szétrohadt villanymotort. A pára is megteszi a dolgát, ha bejut egy zárt helyre.
Illetve nemrég láttam egy TikTok videót, ahol egy Xiaomi házat teljesen kiöntenek műgyanta szerű anyaggal. Vízállóság megoldva, de félő, hogy a melegedést nem fogja bírni. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #28945 üzenetére
Nem is mondtam, hogy az X6-hoz kell, csak felhoztad azt is.
Az IP rating tudtommal uzemi allapotra vonatkozik, nem kikapcsoltra. Sok ertelme nem is lenne, pl. egy ventillatort nem tudnal kulonben minositeni.
De a lenyeg meg mindig: nem a roller egeszet kene nezni, hanem az egyes alkatreszeket. Mert a motornak, csapagynak, stb. mas korulmenyekkel kell megkuzdenie, mint a kijelzonek, lampanak, stb..
Egy teljes szemelyauto se tud IP X7-et, mert az teljes meritest jelent legalabb 15cm melysegben. Azaz, ha a kasztni 90%-a kilog a vizbol az nem teljes merites...
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28944 üzenetére
A 15 cm* az IPX7-hez kell. Attól nincsenek messze azok a fotók, amivel hirdetik.
Ezek alapján legalább IPX6 kellene, mert az ezt jelenti "Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett".
Feltételezésem szerint nem az a kérdés, hogy roller kikapcsolt állapotban "merítés ellen védett-e", hanem át szabad-e menni vele tócsán, vízátfolyáson? Menet közben a járművek kis mértékben meghajlanak, csavarodnak, ami az illesztések rugalmas tömítései vagy lekövetnek, vagy nem. Sebességgel arányosan pedig nő a vízsugár ereje.Sőt, az IPX7-nél, a 15 cm-es értéknél is merülést írnak, nem vízben való haladást.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #28943 üzenetére
Nem kene IPX6, hanem IPX5. 15 centis merulest es nagynyomasu vizsugarat sehol sem latsz a kepen.
Az meg megint mas kerdes, hogy az egesz roller birja-e a vizsugarat es emiatt IPX5 lenne, vagy csak bizonyos reszei, a teljes rollerre IPX4 teljesul. Pl. a markolaton levo kijezonek nem hinnem, hogy IPX4-nel tobb kellene.
Harmadreszt pl. a kugoo s1 plus sem rendelkezett semmi extra IPxx besorolassal, megis rohogve birta az esot, havat es froccseno vizet.
-
PociAti
őstag
válasz
Warzoz #28940 üzenetére
Csak a saját reklámfotói alapján bírja!
A műszaki adatokban blöffölni szoktak, ezek ellenére is a kategória egyik leggyengébb IP minősítésével rendelkezik. És ehhez párosul a szokatlanul rövid jótállási idő.
Ezek a fotók a (Kugoo) KuKirin G2 Master saját honlapjáról származnak.
Ugyanitt a leírásban ez olvasható:
Vízálló szint: IPX4Wikipédia IP-védettség szócikke:
"Víz elleni védettség
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)"Haladás közben megnő a víznyomás, tehát a képek alapján történő tevékenységhez legalább az IPX6, de a 15 centis merülés miatt inkább IPX7 vagy annál több lenne szükséges.
Hóhoz kevesebb is elég lenne, de ott meg a latyak és főleg a sózás okoz problémát. Nem is csak a maró közeg miatt, hanem a sós lé lényegesen (akár milliószor) jobban vezeti az elektromos áramot.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjatok a témánál!
-
Warzoz
senior tag
Ez a KuKirin G2 mennyire bírja az esőt, havat?
-
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #28932 üzenetére
Egy aktív van:
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_kickscooter_f2_plus_12_7ah_800w/Ez a kettő mostanában vált archívvá:
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_f2_plus_4/
https://hardverapro.hu/apro/segeay_ninenot_kickscooter_f2_pro/És még párat töröltek (egyiket konkrétan tegnap). Azokat valószínűleg eladták, amúgy alapesetben csak archiválódik. (Vagy újra felteszik.)
Július 1 óta, 14-en kínáltak eladásra F2-t. (vs2009 kétszer.)
| dátum | összeg | hirdető | szöveg |
| 2024-09-03 | 199990 | iktor | Segway Ninebot KickScooter F2 Plus - 12.7Ah - 800W |
| 2024-08-16 | 170000 | Szenzor | Segeay Ninebot KickScooter F2 Pro |
| 2024-08-07 | 170000 | vs2009 | SEGWAY-NINEBOT KickScooter F2 Pro |
| 2024-08-05 | 200000 | AKenyér | Segway Ninebot F2 Plus |
| 2024-07-28 | 160000 | Wareka V. | Ninebot KickScooter F2 Plus |
| 2024-07-22 | 194000 | puskasrobi | Segway Ninebot f2 Pro garanciás |
| 2024-07-21 | 170000 | Sick Boy | Ninebot F2 Pro elektromos roller eladó |
| 2024-07-19 | 150000 | Benseaf | Segway Ninebot F2 Plus |
| 2024-07-19 | 170000 | Smith11 | Ninebot F2 Pro E roller |
| 2024-07-15 | 159999 | hariandras | Segway Ninebot KickScooter F2 Plus! 370 futott km! garancia! BIZTOSÍTÁS NEM KELL RÁ! |
| 2024-07-14 | 150000 | atti.nader | Garanciális Segway Kickscooter F2 |
| 2024-07-13 | 169990 | Bruno54 | Segway-Ninebot F2 Pro, garanciális, makulátlan |
| 2024-07-13 | 120000 | Mivec | Segway F2 |
| 2024-07-10 | 180000 | vs2009 | SEGWAY-NINEBOT KickScooter F2 Pro |
| 2024-07-08 | 160000 | 6r4dw | Ninebot KickScooter F2 Plus | -
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam #28927 üzenetére
Utolso off, de nem tudom kihagyni, bocs mindenkinek!:-) Ez volt az eddigi legnagyobb baromsagod:-)) A Nemzeti lovarda soha nem volt az ugeto, az ugeto helyen most az arena bevasarlokozpont van, a nemzeti lovarda pedig ott ahol eddig is volt:-) Egyebkent a magyar lovasszovetseg is a Nemzeti lovardaban van es evente sok nemzetkozi versenyt is rendeznek, 8 eve ujitottak fel kb, szemelyesen Orban adta at:-)))) Ugeto mi???
-
PociAti
https://hardverapro.hu/apro/keres_segway_ninebot_kickscooter_f2_pro/friss.html
Poén, h kettőt is hirdettek Hardveraprón már jó ideje, de gondolom lejárt mindkét hirdetés.
Nem tudnád őket linkelni?
Elküldeném a tagnak.
Írjon rá az eladókra, szerintem nem adták el, csak lejártak. -
alphamooncam
őstag
válasz
Peaceliker #28930 üzenetére
Bocsi srácok, nyugdíjasként kurvára ráérek, a másik fél biztos munkanélküli
Befejeztem.
-
h1mpi
félisten
válasz
alphamooncam #28927 üzenetére
Nem akarok senkit bántani, de ez már az OFF OFF-ja....
-
PociAti
őstag
válasz
intuicio #28926 üzenetére
Nem vagyok érintett benne, így MAX G2 E-re nem ástam bele magam annyira.
Itt a Ninebot Max fóruma, talán itt kellene körbenézni, megkérdezni:
https://www.scooterhacking.org/forum/viewforum.php?f=26
Discoron és Telegramon is el lehet érni őket. -
alphamooncam
őstag
válasz
pescara #28923 üzenetére
Bár megnézném, hogy a Mosonyi utcából hogy kanyarodsz be a kamionoddal Lóvásár utcába... NA!
Csak jelzem, hogy ez volt az eredeti hozzászólásom, amit képtelen voltál beidézni...
"Ez mar nagyon off, de megint nagy butasagot sikerult leiirnod . A Lovasar utca vegen van a Nemzeti lovarda hatso bejarata, szemben vele meg a rendorsegi lovasezred bejarata, naponta nagyon sok loszallito jon es megy ott
"
Talán nem véletlen volt, hogy ezt a helyszint választottam, nem gondolod?!
1989-ben ebben a laktanyában kezdtem a pályafutásomat, innen az ismeretség. Akkoriban BRFK. Közrendvédelmi Parancskoságnak hívták, és még voltak lovas járőrök, akiknek szintén ez volt a bázisuk. A lovas bejárat pedig a Lóvásár utcából nyílt.
Mindenesetre örülök, hogy megnézted.
Mivel azonnal nem vágtad, hogy miről van szó így erősen kétséges a lószállítói múltad, amit egy hivatásos lószállító egyből vágott volna!
Erős a gyanú, hogy sem a Nemzeti Lovardába, amit akkoriban, és még nagyon sokáig Ügetőnek hívtak, sem a laktanyába sohasem szállítottál lovat!
P.S.: Ha ismerted volna a helyet, akkor tudnád, hogy annyira szűk ez a kereszteződés, hogy a Mosonyi felől kamionnal biztosan nem tudsz bekanyarodni!
-
PociAti
őstag
válasz
intuicio #28920 üzenetére
Ezt nézted már?
Ninebot Max G2 – Free Max Speed (40kmh/25mph) Firmware Now AvailableIlletve a fizetős XiaoDash: https://www.xiaodash.app/home
-
DigitXT
félisten
válasz
intuicio #28922 üzenetére
Nem igazán javítható így: használt cella vs. új cella, más kisütési
karakterisztika, eltérő kapacitás, belső ellenállás. Csak a baj lesz.
Egyébként elméletileg elég lehet, gyakorlatilag ha már bontod...
21K anyag költség, de jobb lesz, mint a gyári (10.5Ah vs. 7.5 Ah).
(Nyilván ilyet, hogy nikkelszalag, szigetelések, nem számoltam...
párezer Ft elmehet arra is, de általában a nagyobb része a cella.) -
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam #28901 üzenetére
Ez mar nagyon off, de megint nagy butasagot sikerult leiirnod . A Lovasar utca vegen van a Nemzeti lovarda hatso bejarata, szemben vele meg a rendorsegi lovasezred bejarata, naponta nagyon sok loszallito jon es megy ott
-
intuicio
aktív tag
válasz
DigitXT #28921 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen M365.
És ha jól gondolom, akkor elég csak a 6-os accu pakkot kicserélni, majd balanszolni? -
DigitXT
félisten
válasz
intuicio #28920 üzenetére
Ha M365, akkor az 10s3p akku, azaz 30 db cella kell: én vennék Samsung 35E-t
700Ft/db áron, és azzal meg lehet csinálni (24A folyamatos terhelhetőség, az kb.
900W-ig tökéletes, amihez már amúgy is "húzni" kell a szoftvert), csúcsban meg
tud 39A-t is, szóval nem fog kigyulladni.Aki azt mondja, hogy nem való rollerbe,
mert egy darab cellát felforralt 1 óra nyüstöléssel, nem ismeri a párhuzamosítást,
s a rollerek lelkivilágát (nem lehetséges folyamatosan csúcsteljesítményt kivenni). -
intuicio
aktív tag
válasz
DigitXT #28907 üzenetére
Újracellázást megoldaná a főnököm, csak nem tudom milyen/mennyi akksit kell beszerezni.
#28908 Thunderzolee
Gyári eredeti szoftver van rajta, nem frissítettem direkt!
St linkem van, F40-et már megcsináltam anno sikerrel. De ahhoz volt fájlom is.
Viszont G2-höz nem lelek. Meg a bekötését sem tudom, hogy a pcb-n melyikre kell forrasztani a vezetékeket. -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #28916 üzenetére
Erre kötnék rá én is. Azt írja:
"most mehet megint a félrerakás hónapokig míg lesz egy másik"Jelenleg 200k mínuszban van, mert felélte a korábbi megtakarítását.
Ha most kellene ezt a 200-at kiegészíteni, akkor sokkal normálisabb márkák közül választhatna. Meg van rá az esély, hogy pénzhiány miatt kényszerből ismét valami olcsó megoldás mellett köt ki.Évekkel később visszanézve nagyon ritkán bizonyul a legjobb megoldásnak az olcsó roller vásárlása. Itt a fórumon (évekkel ezelőtt) többen bepróbálkoztak klónokkal, és rendkívül magas volt a meghibásodási arány. Egyszerűen nem volt jó üzlet. Folyamatos problémák kísérték közös útjukat, relatív kevés megtett kilométer, és az a táv is egy rossz konstrukción lett megtéve, nem egy normális rolleren.
Másrészt közlekedési eszközről van szó. A lakástűznél esetleg csak egy műszaki hibára visszavezethető tragikus baleset ami rosszabb.
-
-
DigitXT
félisten
Azért egy ilyenhez legalább 2 (3) dolog szerencsétlen együttállása kell...
1) gagyi cellák, szétcsúszó balance 2) gagyi BMS, ami nem akadályozza
ezt meg eleve, illetve nem tilt le, ha érzékeli 3) gagyi töltő, túlfeszültség
(A gagyi BMS nem monitorozza rendesen a hőmérsékletet sem, sajnos...
Pedig legkésőbb akkor le kellene tiltania, amikor 50 fok fölé megy vmi...)Negyedikként felemlegethetném a gagyi akkupakk kialakítást is a fekvő
cellákkal (jöhet nikkelszalag törés, ami kiegyensúlyozatlansághoz vezet).Mi ebből a tanulság? Nem kell gagyi rollert venni, mert veszélyes lehet...
(Ja és nagy mázli, hogy éjjel 1-kor észrevette = még jobban is járt, hogy
a lakásban volt, emiatt észre tudta venni, kint a garázsban neccesebb...)Bónusz tanulság: nem hagyjuk töltőn egész éjjel, bízva a védelemben.
(Ha minden fasza, nem probléma, de ha bármi elkezd elszállni, akkor az.)Szerk: értem én, hogy kis pénz, kis foci, de ha hónapokig kell félre rakni
egy közismerten gagyi (így relatíve olcsó) rollerre, talán nem kell roller... -
h1mpi
félisten
Óvatosak legyetek a lakásban töltésnél. Ez volt az előzmény:
“Adott egy Techsend Cyber Monster ami pár napja rakoncátlankodik.
Vezetés közben random leáll, majd mikor újra bekapcsolom a kulccsal, akkor a kijelző egyáltalán nem kapcsol be, de a másik kis kijelző ami a voltot szokta mutatni, az meg a sebességet méri, amikor pedig ilyenkor próbálom bekapcsolni a nagy kijelzőt, akkor azt írja hogy teljesen le van merülve.
Amint felraktam töltőre, két másodperc után semmi baja nem volt, újra működött minden, az első megállásig, amikor megint elkezdte ezt. " ez az előzmény, hibás akku.
-
válasz
intuicio #28906 üzenetére
Milyen rollerhez kell akksi? Segway G2?
Mekkora kapacitás?
48V? Vagy nagyobb?A gyári akkuban 60db cella van.
Így számolj kábé 13S esetén Simor Máténál:
29.000mAh 130ezer
24.500mAh 115ezer
21.000mAh 80ezer
17.500mAh 70ezer48V-os töltő 3A 18ezer
36V-ból kb 35.000mAh fér be a trepnibe max.
(2023-as árak.) -
válasz
intuicio #28906 üzenetére
Amíg nem lett a szoftver frissítve, lehetett módositani a rollered. Ezért nem működnek a YT-os megoldások nálad már.
És otthon már nem is fogod tudni ezt megcsinálni. STLink kell hozzá.
Rolleres szervizbe kelleme bevinned, vagy veszel egy global vezérlőt hozzá Aliról, átcseréled.
Kb mindkettő ugyanannyiba kerül. -
intuicio
aktív tag
válasz
intuicio #26384 üzenetére
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Ehhez a rollerhez 18650 accut kell vennem, de hány mAh? És szerintetek melyik márkát LG? Panasonic?Másik kérdés:
Ninebot G2 MAX Van e esetleg már unlock 32km/h-ra, és/vagy Cruise Control?
Tele van a yt, de kb semelyik nem műkszik, csak clickbait. -
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam #28903 üzenetére
de akkor miert nem a magad kamuit filterezed?? Tudod.. amikor olyanokat irsz, hogy mi azt mondtuk, hogy....stb, aztan pedig nem
-
alphamooncam
őstag
válasz
pescara #28900 üzenetére
"Meg egy javaslat, de ez mar tenyleg aprosag. Senki nem hulye itt, ha a valasz gombra boksz, nem kell bemasolnod mindig az elozo hsz-eket, mert nagyon hosszu es ertelmetlen. "
Hasznos így társalogni, és nem azért írok így, mert Téged hülyének nézlek, nem, hanem veled sem teszek kivételt.
Saját káromon tanultam meg, hogy ne bízzak olyan félékben, mint amilyen Te is vagy.Okkal másolom be, amire válaszolok, és a félreértések - legyen az szándékos, avagy szándékolatlan - elkerülése érdekében történik mindez.
Különösen akkor hasznos ez, ha pl. több szál van folyamatban, ill. több hsz szorul a válasz közé.
Nem kell a visszakereséssel időt pazarolni, és mérhetetlenül könnyebb később hivatkozni, idézni, nem kell több hsz-t összeollózni.
Vita esetén, illetve talán ezzel a módszerrel el lehet kerülni a szándékos ferdítéseket, és ha kilóg a lóláb már meg sem próbálod behaluzni a dolgokat - dehogynem !
-
válasz
DroiDMester #28878 üzenetére
Nekem is az van. Mondjunk át van zsirozva és gumit kaptak a teleszkópok. Kapott egy riasztót és egy gumi nyomás ellenőrző rendszet is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
pescara #28899 üzenetére
",, soha nem is volt semmi közöd semmilyen gépjárműhöz, nem ez a szakmád" . Hat ez a nagy bajod, kb 100 ezer km-t lenyomtam kamionnal is amiken lovakat szallitottunk, nagyon bosszantott volna egy uleses rolleres banya, aki miatt fekezni kellett volna
Most rollerezek is , mert praktikus arra, amire valo!"
Ha bejössz a városba egy lószállító kamionnal, akkor számíts arra, hogy találkozunk !Aztán meg csak nézd majd ahogy körbemotorozlak, meg elhajtok melletted.
Koma, ez nem pálcika !
De nem csak a kamion nem ellenfél, de akármelyik személygépkocsi lemarad mögöttem a dugóban!
Szóval kellemes üldögélést kívánok a dugóban, és nagyon remélem hogy a lószállító kamionoddal eszedbe nem jut bejönni a fővárosba.
Bár megnézném, hogy a Mosonyi utcából hogy kanyarodsz be a kamionoddal Lóvásár utcába... NA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged