Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz alphamooncam #29979 üzenetére

Ha vennék, akkor alapból full face-ben gondolkoznék. A "sima" csak a koponyát védi, ami alapvetően az agyhalál ellen jó leegyszerűsítve. De ugye azzal sokra nem megyek, ha kivasaltak, és életem végéig ágyhoz vagyok kötve. Részben a magyar "egészségügy" miatt írtam amit, abból nem kérek. Ez vár rád Magyarországon, ha lebénulnál egy közlekedési balesetben. Ennél ezerszer humánusabb az agyhalál.
    Persze a full face sem segít lebénulás tekintetében, de legalább fogsorod és az alsó állkapcsod a helyén marad.
    Idióta mód szabálykövető vagyok, alapvetően a figyelmetlen/telefont nyomkodó/bemindenezett sofőrök jelentenek problémát. Másfél hete találkoztam ilyenekkel kétszer is a zebrán (bringasáv). Ezek ellen nem véd semmi. X5-ös BMW nem vett észre, pedig nem vagyok apró jelenség a rollerrel együtt. Leugrottam ijedtemben a rollerről (nyilván fogtam a kormányt), az idióta baromállat a zebrán állt meg keresztbe (előtte/mellette volt a bringa sáv). Már éppen óbégatni akartak nekem, amikor feltekintettek a lámpára, ami éppen zölden villogott (vagyis bőven zöld volt, amikor ki akartak vasalni). X5-ös eleje ellen még protektor sem védett volna meg. Egyedül a bukó védhette volna az agyam (helyét), amikor ostor szerűen csattan a fejem a motorháztetőn. De azon kívül egy ép szervem és csontom nem lett volna. Goto Szentgotthárd videó.
    Ettől függetlenül biztosan lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy csak a koponyája sérüljön a delikvensnek, ami ellen még a "mezei" sisak is véd, ráadásul az nem korlátozza a periférikus látásom. Tavasszal lesz legközelebb aktuális a témakör, addig lesz lehetőségem pár típust kipróbálni/megnézni.

• PociAti

őstag

válasz alphamooncam #29979 üzenetére

Nem derült ki, hogy ez a sisakhasználat gyalogosokra vagy autósokra vonatkozik? Mindkét esetben megtörténhet a baj. Igaz zavarja a hátra pillantást, némileg korlátozza a hallást, de van olyan helyzet, amikor jól jöhet.

Új hozzászólás Aktív témák