Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ebből a G2-ben biztos voltam, a másik kettőben nem illetve G3-ra tippeltem valamint E3 Pro-ra.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Melyik 3?
Más:
Mai kis túrám után:
Eddig 3 alkalommal volt töltve a G30 mióta üzembe lett helyezve.
Nagyjából töltés közben kicsivel több mint 10% a veszteség az inverter felvesz konnektorbol 110W-ot (későbbi fázisban 130W-ot is) és lead 100W-ot illetve 120W körül:
-
FingR86
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
meglett a hiba oka...
ami érkezett új gázkar, ott a szenzorra a piros-fekete-kék vezetékek lettek felforrasztva

-
válasz
Tangerine
üzenetére
Carol Alves rollerfelnit hajlitó bajnoknő!
Bejön mi?😆
Rollerkerékcsere előtt és után: (referenciával, de ne szólj be neki
)

-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
E2 Pro-nál engem is meglepetésként ért, mert Xiaomiknál Prov2-ig adott volt.
Elvileg a Xiaomi és a Ninebot tiltja csak le. Mambában pl van.Amúgy tegnap hallotam a helyi Segway partnertől,hogy a G30-akból rengeteg volt az MM-ben, 1100 darab körül, és az MM 201E -ért vette őket, tehát a 199E-es árnál sem volt már profit, a 179K-s pláne nem nyereséges dolog3, és állítólag még lentebb akarják vinni.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
EU-n belül akkor is kikapcsol ha NEM E verziót veszel.
Példa: Elmész Argentínába, veszel egy G2-t, amint az EU területén kezded használni letiltja applikációban, GPS-ről azonosítja hogy földrajzilag hol vagy, és már tiltja is le! -
-
PociAti
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megéri néha egy kis időt eltölteni a rollerek nevezéktanával.
Az említett roller esetén ez így néz ki:
manufacturer: Segway-Ninebot,
brand: KickScooter,
category: MAX Series
product: Max G2,
model: 051501U.
Ez az amerikai, vagy más szóhasználat szerint a globális változat.
Ennél a sebességhatár 32 km/h (egyes államokban fölé lehet menni, ezt az applikációban kell engedélyezni), 1.000W a csúcsteljesítménye, és a Cruise Control app-ban bekapcsolható.Az európai piacra az európaiaknak szánt modellt küldik:
product: Max G2 E,
model: 051501E.
25 km/h a végsebessége, 900 W a csúcsteljesítménye és az appon keresztül nem lehet a tempomatot bekapcsolni.És léteznek további szigorítások, számos eu-s országban csak a német variáns engedélyezett. Olaszoknak is saját elképzeléseik vannak, az ő piacukra is néha teljesen külön változatot gyártanak.
model: 051501D a német,
product: Max G2 D.
20 km/h a végsebesség,
és Xiaomi Pro 2 D esetén a hátsó lámpa is eltérő (Max G2 D esetén nem tudom hogy van), mert nem csak E-s tanúsítványt követeltek meg hozzá, hanem K számot is. Ez a módosítás szükséges volt ahhoz, hogy megkapja az általános működési engedélyt (ABE, Allgemeinen Betriebserlaubnisse). -
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerinte nem kihívás:

-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Néztem róla több YouTube videót, tényleg küzdős a dolog . De legalább lesz sportértéke .
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az E szériába beletartoznak a roller első, majd második, majd harmadik generációs rollerei, azért
kavartam beleemlítettem meg őket is.Ezek az E kezdető modelleket nem a D széria közé sorolta a Ninebot, és nem az F széria közé, stb. mehetünk szépen sorba hová nem sorolta be. Oka elég egyszerű: az E szériához tartoznak.
E széria egyik mellékága az ES sorozat.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem kell komolyan venni, elég sok elírás szokott lenni, lásd fenti töltő példa .
-
-
Szeszti88
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi!
Sajna igen, elég gumigyilkos, azért szerettem volna tömör gumisat, de igazából, ha bicóboltban bármikor kicserélik gondolom, ha a gyári sima feladja...Szegeden. Bicóval is rengetegszer kaptam defektet
-
Ez mi lehet?

-
válasz
Szeszti88
üzenetére
Ezeket szoktam javasolni egyébként:
20km-re: E2 Pro150ezermár inkább 160ezer
25km-re: F2 180ezer
30km-re: F2 Plus 200ezer
40km-re: Xiaomi 4 Pro (2nd gen)190ezerez volt a bestbuy, de hát most már ez is jóval drágább, és ahogy elnéztem, egyre kevesebb helyen van belőle, gyanítom az időközben megjelent 5-ös széria miatt
F2 Pro helyett meg már inkább a G2-t ajánlanám.Az F2 II hol kapható?

Az E2/E2 Plus, ill. az újonnan megjelent E2 Plus II-t én nem vennék, 60kg-hoz sem. (Ahh, majd` elfelejtettem, nem ez volt a kérdés, h én mit nem vennék.)
Aki könnyű, kicsi rollert keres, annak is inkább Mi 3, Pro2-t ajánlom, bár újonnan szerintem ezeket már nem éri meg megvenni.Ha olyan körmyéken fogod használni, ahol olyan növényzet van, ami gumigyilkos (pl Királydinnye), akkor mondjuk nem sok más marad, mint a tömör gumi, de ha nem jellemző, akkor szerintem maradhatsz a nem tömör kerekeknél.
(Egyik rollerünknél se volt még defekt, lassan 3 éve nyüstölünk jópárat, földúton is gyakran, igaz folyton cserélgettem őket, igy igazán agyon használt kerekek szinte egyiken sincsenek.)
A belső gumis Xiaomiknál gyakoribb a defekt, volt aki emiatt inkább tömör gumira váltott, aztán van akinek bejött, van akinek nem. A Lime, Tier is tömör gumis, elöl ugyan van rajtuk lengéscsillapító, de rossz úton utálok haladni velük, érezni minden úthibát. Próbáld ki őket, egy két tesztkör erejéig.Az újabb típusok várható megjelenése:
E3/E3 Pro harmadik negyedév
F3/F3 Pro korai második negyedév
G3 korai második negyedév
GT3 Pro második negyedév
Asszem PociAti már összefoglalta tulajdonságaikat, teljesítményüket. -
FingR86
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
a bekötésre figyeltem.
5 szál vezeték piros fekete zöld a szenzor, sárga meg kék a két kapcsoló ami a karon van.
ha rányomok a fékre, akkor eltűnik a hiba kód de akkor sem csinál sok mindent a masina. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FingR86
üzenetére
Ezek eléggé egy kaptafára mennek, noha kisebb eltérés előfordulhat a karakterisztikában. Ha kipróbálunk egy működő rollert, előbb kicsit feljebb tekerem a "gázt", utána kapcsolom be, erre is hibát jelez, mert nem stimmel az indulófeszültség értéke, az elvárt szint felett van. Meg a bekötés is jó legyen természetesen.
Guide to Hall Sensor Throttle operation, testing, and modification.

-
Szeszti88
friss újonc
Köszi az ötleteket
Akkor átgondolom és lehet nem tömör kerekeset veszek
Meg valami jobb teljesítményűt, ha úgy megéri pár ezret még rákölteni. -
jackal79
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszönöm a segítséget! 1 lányom van, vagy is csak 1-ről tudok
. Végül nem vettük meg. Korábban egy Xiaomi Mi Electric Scooter Essential-t használt, csak azt ellopták. Bicót kapott végül, de annak a mindennapos előszedése, tárolása macerás, ezért visszakanyarodtunk az eroller projekthet
-
FingR86
őstag
egy kérdés. adott egy noname roller, gázkar szét hullott. E7 hiba a kijelzőn. Rendeltem bele egy új gazkart, de maradt a hiba. A régi karban az alábbi szenzor volt, számít az hogy az új karban is pontosan ilyennek kell lenni? Vagy elvileg működnie kellene mással is?
-
válasz
jackal79
üzenetére
Szervizháttere a kérdéses ezeknél.
Ha elromlik, visszaviszed a Decathlonba, majd hónapokig ül rajta a szerviz, hitegetnek vele, h jön hozzá az alkatrész, aztán végül visszakapod a pénzt, de a rollert hónapokon át nem tudtátok használni.Másik lányodnak a Neon Lite bevált végül?
Segway E2 Pro esetleg?
Egyébként ahogy PociAti is irta, a specifikációi alapján nem rossz roller. Az Oxelot/BTwint sajátmárkásként árulja a Decathlon.
-
válasz
PociAti
üzenetére

Az E (E22, E25, E45), meg az ES (ES1, ES3, ES2, ES4) sorozatokról volt szó. Ezeket hoztad fel példaként, mint tömör gumis rollerek a Ninebot kínálatában.
Ezekre gondoltam, mint régi rollerek.
Ezeknek volt a kormányon, ill. benne az akkupack.Erre hozzákevered itt az E2 sorozatot.
Meg a leendő E3-at.Már nem ez az első eset, h úgy érzem a szövegértelmezés az nálad valahogy máshogy megy, akárcsak az érvelés.

-
PociAti
őstag
válasz
jackal79
üzenetére
Egész szimpatikusak a roller paraméterei, 10-es ballonos kerék, 35 km-es hatótáv, 2 év garancia.
Tapasztalatom nincs, való életben az utcán nem is láttam még Oxelo elektromos rollert, csak lábbal hajtósat. Elvileg a saját szervizháttér nyugalomra adhat okot, de a kis példányszám miatt akadnak még problémák. Redditen olvastam, volt akinek nagyon sokat kellett várni, mert francia központból próbáltak volna megoldást küldeni, de nem jött össze, így kiküldték hozzájuk, végül pár héttel később visszafizették a roller árát. Csak közben elment majdnem a fél szezon.
A 10-es kerékméret miatt lehet hogy egy kisebb méretű roller az elkövetkezendő 1-2 évben jobban illene hozzá. (Pedig a nagyobb kerékméret kényelmesebb, stabilabb, stb. de én is jobb szeretem a 8,5-ös Xiaomikat, mint a 10-es Ninebotot.)
Élőben nézzetek meg minél több rollert, és 2-3 évvel előre gondolkozzatok. Úgy könnyebb belőni a helyes irányt. -
PociAti
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Nem véletlenül hogy az Autoknál\Motoroknál sincs belső....
Ott már egész más méretről és arányokról beszélünk. Kerékpároknál pedig jellemzően van belső. Az inkább közelebb áll a rollerhez.A ballonos kerekek sokkal jobbak a tömör guminál (bármilyen méhsejt szerkezettel, vagy alakzattal rendelkezzen), de ha valaki azt szeretne, tehet egy próbát. Vannak fiatal és könnyebb felépítésű emberek, akik nem tartják annyira borzasztónak.
A tömör gumik rossz hírében valószínűleg az is erős szerepet játszhat, hogy általában az igazán szar rollereket szerelik azzal, meg Xiaominál is nagyon sok olcsó, gyenge minőségű tömör gumi került felszerelésre.
Erős a gyanúm, hogy egy Ninebot, Okai, stb. kínálatában szereplő gyári abroncs anyagminőségben és menettulajdonságokban is jobb, mint egy olcsó kínai tömör gumi.Az is igaz, hogy nem csak a vezetőt, és a rollert is megviseli a tömör gumi rázkódása. Az alumínium érzékenyebb erre, mint az acél. Megfelelő tervezés és összehangolás esetén működő felállás lehet.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az E, meg az ES sorozatok olyan régi típusok, h szándékosan vannak kihagyva a listából. Van amelyiken még hátsó lámpa sem volt. De megint úgy csinálsz, mintha te ezt nem tudnád - mármint, h milyen régi rollerek.
Régóta meglévő sorozat, de elmúlt hónapokban is jelent meg új tagja, és hamarosan megjelenőket is már reklámozzák.
Konkrétan:
Másfél éve jelent meg Ninebot E2 Plus E,
pár hónapja az utód, a Ninebot E2 Plus E II,
és már reklámozzák az E3 szériát, mely eleinte a normál és Pro változatból fog állni, később lehet jönnek még hozzá.
Árukereső szerint E2 Plus E-t 12 cég árulja, és már az utód is kapható 2 helyen.Én manapság már nem vennék olyan rollereket inkább, amiknek a kormányrúdjában vannak az akksicellák.
(1) Nem az volt a kérdés, te magadnak milyen rollert vennél!
(2) Semennyire sem kapcsolódik ide ez a kijelentés, mivel ezeknek az E-s sorozatú rollereknek is a taposójában van az akkucsomag.
YouTube: Segway Ninebot Kickscooter E2 Series How to DisassembleNincs értelme a fingot faragni, alapjaiban véve rossz az a lista.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A decathlonos Oxelo MD500E ( [link] ) elektromos rollerrel kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Az 50 kg-os gyerekem használná suliba és vissza sima terepen. Vagy akkor inkább már a Xiaomi Mi Electric Scooter Essential? Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Szeszti88
üzenetére
Szerintem csak azért nem tüntették fel a töltőt, mert az annyira alap dolog, h ki se kell írni.
Az E2/E2 Plus tömör kerekes rollerek, 24V-os rendszerrel.
A "többi roller" 36V-os. (A nagyobbak meg 48, 52, 72, 84.)
A 48 kezd leszivárogni a pálcikarollerek közé is már, ahogy fel is vannak tüntetve a listában.A korábbi 24V-os rollerek max gyerekeket bírtak megmozgatni, de hát azóta fejlődött a tudomány.
Nemrég kiszámolták itt a topicban is, h valóban lehet létjogosultsága a 24V-os rendszereknek is, és elismerem, meglepett az eredmény, de valóban működhet a dolog. Ezért lehet a Xiaomi 4 Lite (2nd gen) is életképes, meg ezek az E2-es 24V-os rollerek is.
Én úgy vagyok ezzel, h ettől függetlenül nem nagyon ajánlanék ma már se 250W-os, se 24V-os rollert. De más attól még ajánlhat. A számok nem hazudnak, jelenleg már ott tart a technológiai fejlettség, h képesek megfelelő nyomatékot kipréselni a 24V-os akksikkal rendelkező rollerek motorjából is.
Én mentem párszor a fent említett Xiaomival is, ha nem volt az akksi tele, pillanatok alatt elvesztette az erejét emelkedőnek felfelé, illetve a téli hidegben is jelentősebben visszaesett a "gyorsulási görbéje" más rollerekhez képest, de lehet, h neked ettől még simán megfelelne.Aztán majd eldönti az idő, h megérte e beruházni egy ilyen rollerre, vagy mégiscsak inkább picivel többért 36V-os hajtáslánccal kellett volna venni.
Az E2 Pro az más roller, nem tudom egyáltalán miért az E2 sorozathoz sorolta be a Segway, teljesen más roller, semmi köze a két korábbi (E2, E2 Plus) modellhez.
Az E2 Plus II az most jelent meg nemrég, ugyanúgy maradt elsőkerék meghajtású, de lett rajta lengéscsillapító elöl.
Ahogy a PociAti által is említett E3 Pro-n is lesz.
A 300/500W-os motor meg semmi extra, a Xiaomi Pro 2 300/600-as. Nincs semmi bajom ennek az új E2 Plus E II motor teljesítményével, de ne essünk már hanyatt tőle.
A többi roller kereke vagy belső gumis, vagy zselés, vagy újabban zselé nélküli defektálló (ez nem tudom mit jelent).
Cserélni nehéz.
Kerékpárszervizek egy része korábban nem is vállalt roller kerék cserét, annyira nehéz kicserélni. Persze némi gyakorlással már megy. -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ahh, értem.

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Amikor egy 8,5 collos köpeny helyett felrakunk egy 10 collos külső átmérőt, és felpumpáljuk, a fizikai sajátosságok miatt könnyen kidomborodhatna oldalirányba, de ennél megoldották, hogy igyekszik tartani formáját, nem szélesedik ki különösebben.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az ilyeneket szeretem olvasni. Érdekességek.

Ez mi lehetett? Hogyhogy a váz oldalához?
"Gyártói megjegyzés: Ez a köpeny már nem dörzsölödik a váz oldalához." -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Attól függ, egy 8,5 collos CST gumi, ami fel van készítve a belső nélküli szerelésre is, nagyon szűk, nem egyszerű házilag felkínozni, de azért én is meg tudtam csinálni. Kellemetlen az is, hogy az erős tapadás miatt nem egyszerű szépen eloszlatni, otthon nincs olyan jó kompresszorunk, ami hirtelen a helyére robbantaná.
Egy másik, ami 10 collos nylon köpeny (ez gumipor-nylon keverék egyébként és az olcsóbb kerékpárkülsők népszerű anyaga is), könnyen szerelhető, kézzel körbe lehet forgatni, amikor nincs felpumpálva.
Mellesleg mindezt azért tudtam gyakorolni, mert én is reménykedtem a tömör / kamrás gumiban, csak miután szétrázta a talpam, fűrésszel vágtam le és még lyukat is kellett fúrni a szelepnek.
Belsővel szereltem, hintőporral jól megpakoltam, hogy ne dörzsölődjön ki, nagyon jól tartja a nyomást, nem kell pumpálgatni, 6 hónap után sem. Én engedtem le 2 bar alá, mert így jobban tetszik, ahogy puhán szalad.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Az E, meg az ES sorozatok olyan régi típusok, h szándékosan vannak kihagyva a listából. Van amelyiken még hátsó lámpa sem volt. De megint úgy csinálsz, mintha te ezt nem tudnád - mármint, h milyen régi rollerek. Bár szoktam látni, h ajánlgatod őket. Nekem mindegy. Én manapság már nem vennék olyan rollereket inkább, amiknek a kormányrúdjában vannak az akksicellák. (A súlyeloszlás miatt.) Meg hát ugye tömör gumis rollert se. Akkor se ha másfél centis rugóval párositják.
A másik két tömör gumis E2/E2 Plus szintén szándékosan van kihagyva, meg a Xiaomi 4 Go is, (mielött azzal is betámadsz). A 24V-os hajtásláncokat se erőltetném.
Az E2 Plus II meg ugyanúgy 24V-os, mint az elődje, és attól, h rátettek előre egy lengéscsillapítót, az ember sxggét még ugyanúgy szétrázza a hátsó tömör gumi.
De nyugodtan ajánlgassátok ezeket is, ez egy fórum, majd a kérdező eldönti, h mit vesz végül, csak legyen elmondva neki lehetőleg minden az ajánlott rollerekről pro és kontra, ami adott igényekre/anyagi keretre megfelel.Mitől elavult amúgy?
Azért mert az elmúlt hetekben bejelentett, még nem minden esetben tisztázott specifikációjú Segwayeket, vagy az ötös szériájú Xiaomi rollereket még nem írtam hozzá?Ha meg hibás, hát javítsuk ki.
Mindenkinek az az érdeke, h használható lista legyen. -
Walter_White
senior tag
válasz
Szeszti88
üzenetére
ne tömör gumis rollert keress, mert életveszély... nincs egy minimális tapadása sem... kanyarodásnál ha megcsúszik és nem vagy tapasztalt (megijedsz) borítékolható egy esés.... egy csatornafedél kicsit kintebb van az aszfalt síkjából és te véletlen ráhajtasz a szélére, szó szerint le fog a kerék csúszni róla. Troli\Busz okozta vájatba belehajtasz vagy egy kisebb aszfalti kiemelkedésbe lecsúszik róla a kerék... Ez az egyik... .... A másik hogy mindene szét fog esni idővel a rollernek, zörögni zakatolni fog, mert a tömör gumival mindent megérzel, és ahogy Te is a rolleren állva, úgy a roller váza, aksikötések, is extra terhelésnak vannak kitéve, (ha van veseköved még azt is porrázúzza kb
) amugy komolyra fordítva a szót tudom, mert volt tömör gumis rollerem Pálcikából, és fél évet bírt utána indulásnál a kezemben maradt az egész kormányoszlop, mert eltört... na akarj tömör gumis rollert....
---------------
Ha nem akarsz a belső gumikkal szenvedni és a defekttől félni, akkor olyan rollert válassz Xiaomi 4 Pro\Ultra, Ninebot G széria, ahol nincs belső... hanem Tublessesek... minden tekintetben jobb mint a belsőssel való bóhóckodás. (Nem véletlenül hogy az Autoknál\Motoroknál sincs belső....) -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak annyira, hogy én mindig szervizben cseréltetem. A kereket magát nem, csak felrakni a felnire..
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Már megint én bxsztam el, mert ez helyett:
"...keress egy noname rollert, azokat szokták tömör gumival árulni."
Ezt kellett volna írnom:
"...keress egy noname rollert, többnyire azokat szokták tömör gumival árulni."
-
PociAti
őstag
válasz
Szeszti88
üzenetére
Minden rollerhez gyárilag adnak töltőt. Valószínűleg jogszabályi előírás, feltételezhetően anélkül nem is árulhatnák, mert gyakorlatilag használhatatlan nélküle a roller.
A Ninebot E2 Pro és E2 Plus elég jó rollerek, ha találkozik a felhasználó igényeivel*.
E2 Pro novemberben még 120-ért lehetett kapni az Auchanban.
E2 Pro-nak 10-es pneumatikus kerekei vannak, az E2 Plus-nak 8,1-es tömör.És ez E3 széria is elég jó lesz, lehet megvárnám azt. Részben amiatt, mert ha nem is azt választanád, valószínűleg leveri majd az E2 árait.
*Terhelhetőségük és kialakításuk nem 120+ tömegű emberekre lett tervezve. Ami sokaknak nem jön be, hogy a tömör gumis roller veszettül tud rázni. Minél nagyobb a rolleres tömege, annál zavaróbb. És jobban kopnak azok a gumik, nem viselkednek olyan jól, mint a normálisan karban tartott pneumatikus abroncsok.
Ha guminyomás rendben van tartva (nagyjából havonta elég ránézni), akkor akár 4.000 km-t is le lehet velük gurulni. Csak akkor még kb. egy 10-est rá kell szánni pumpára. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem csak hogy nagyon elavult a táblázatod, de még hibás is.
Nem csak noname gyártóknak, ott is elsősorban az M365 klónoknál vannak tömör gumis rollerek, hanem a Ninebot teljes ES sorozata tömör gumis, az E széria többsége is az, mint pl. E22, E25, E45, E2 E, E2 Plus E, E2 Plus EII, stb. Igen, ezek mind felnőtt rollerek, 60 kg-hoz nem kell nagy teljesítmény, és egyik-másik hatótávban is elég szépen muzsikál, mivel több is tudja az elvi 45 km-t. Az új modellnél, az E3 Pro-nál a hatótáv már 55 km, és 800 W-os maximális motor teljesítmény. Abroncsról nem írnak, de a dupla felfüggesztés miatt valószínűsíthetően tömör gumi lesz. -
Szeszti88
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszönöm!
A tömör gumi miért nem jó egyébként? Azért szerettem volna olyat, mert az kevésbé kap defektet. De a legtöbbet pneumatikusat látok, azaz levegőset. Nincs emelkedő.
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_segway-ninebot-ninebot-kickscooter-e2-plus-e-ii-elektromos-roller-aa-05-14-02-0003-1470313.html
Például ezt néztem mondjuk alapnak, de itt nem látom, hogy adnának hozzá töltőt. ? -
válasz
Szeszti88
üzenetére
Itt ki vannak gyüjtve a márkásabb rollerek:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlEnnyiért csak az E2 Pro van.
Kb 20km-t tud, ugyhogy 6km-re elég lesz.
Emelkedő nincs az úton?Ami a töltőt illeti, minden rollerhez hozzáadnak egy töltőt is.
A tömör gumit nem ajánlom, de ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, keress egy noname rollert, azokat szokták tömör gumival árulni.
-
Szeszti88
friss újonc
Hopp az kimaradt h kb 60kg vagyok és olyat szeretnék, amihez van töltő, illetve, ha valamelyikhez nincs, azt is honnan lehet venni, rendelni, mire kell figyelni, hogy jó töltőt vegyek a megfelelő márkához?
-
Szeszti88
friss újonc
Sziasztok! Szeretnék felnőtt elektromos rollert venni saját használatra és tanácsokat szeretnék kérni. 2 márkában gondolkozom, Xiaomi vagy SEGWAY-NINEBOT. Amit rászánnék 140-160 ezer. Munkába járnék vele inkább napi kb 6 km odavissza, tömör gumisat szeretnék. Milyet és honnan érdemes venni, rendelni? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azokban a szakmai körökben pont nem divat az Alit és egyéb kínai webáruházakat linkelgetni. Amit találtam azt kipróbáltam, de 3 linkből kettő már nem is működik. Lehet a harmadiknak is ez lesz a sorsa.
Lényeg, hogy az eredeti vezérlőn cserélik le a fimware-t. Annál a vezérlőnél, ahol a gyártásfolyamatban, a minőségbiztosításban sokkal inkább meg lehet bízni.
ScooterHacking.org
ST-Linkes megoldást használ, és már a vezérlőt le se kell fejteni a hűtőbordáról
https://www.printables.com/model/951959-ninebot-max-g2f2-st-link-clipVezérlő cseréje, mint fizetős megoldás kb. egyidős a XiaoDash megoldásával.
https://www.xiaodash.app/g2 -
válasz
PociAti
üzenetére
Ezt annyival kiegészíteném, h nyilván Aliról olyan vezérlőt kell rendelni, ami nem noname, hanem a rolleres szakmai körökben már általánosan bevált, és használt típus.
Valóban többfélét is hirdetnek, de van közöttük megbízható, és eredeti Ninebot is.
Amiket követsz szakmai rolleres csoportok, ott is mindenki aki ért hozzá, tudja linkelni melyik a megbizható vezérlő, és a leirás is közismert a csere folyamatáról.
Szóval ezt azért hozzátenném, h nem kell ettől a vezérlő-cserétől annyira félni.Ha lenne szoftveres megoldás, lehet inkább az terjedt volna el pl a G2 esetében is, csak úgy tűnik, tényleg egyszerűbb vezérlőt cserélni.

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Az a szakmai cikk kicsit más kontextusban íródott, itt a mi esetünkben (akkuk és rollerek) megpróbálnám vázolni a lényeget.
Egy standard Li-ion cella töltési végfeszültsége 4,2 V és mondjuk 3,2 V-ig merítve még használható, akkor szemre is látszik, hogy ennek matematikai átlaga 3,7 V. Ezt nevezzük névleges feszültségnek.
Korábban voltak 3,6 V-os cellák, sőt ez manapság sem mindig egyértelmű, melyik gyártmánynak, pontosan mennyire jön ki az átlaga, némely esetben 3,6 V-tal számolnak.
13S konfigurációnál 13 x 3,7 = 48,1 V ezt simán mondhatják 48 V-osnak.
13 x 4,2 = 54,6 V végfeszültségre kell tölteni.
13 x 3,2 = 41,6 V lenne egy elméleti alsó határ, ilyen alapon mondhatnánk, hogy az üzemi feszültségtartomány 41,6 - 54,6 V között értendő.Amikor egy akku energiatárolási képességét (Wh) számítjuk az Ah-kapacitás alapján, mindig a névleges / közepes feszültséggel kell számolni, hiszen így jön ki korrekt eredmény. Ilyen egyszerű:
V x A x h = VAh = Wh
Wh mindig egyértelműbb, mert ahhoz nem kell tudnunk a feszültséget. Viszont nyilvánvalóan az energiamennyiség határozza meg számunkra a lényeget, mennyit tudunk a rollerrel pödörni stb. Hasonló, mint amikor "hány liter benzin van a tankban", nekünk ez a Wh energiánk.
Ah töltésmennyiség önmagában nem határoz meg energiamennyiséget, ha nem tudjuk hozzá a névleges feszültséget is. Jobb is lett volna, ha eleve a Wh szerepel mindig elsődleges fontosságúként, míg az Ah csak egy műszaki adat, amit szakemberek értékelnek esetleg, de laikus számára nem olyan lényeges, vagy épp félrevezető is lehet, csak megzavar.
Addig mérvadó az Ah, amíg egyforma feszültségű akkuk vannak (például egy telefonban*), de már egy laptopnál is félrevisz, hiszen lehet 3S / 4S konfiguráció például, ezért ott is egyértelműbb a Wh energia.
*Noha ebbe is beleköthetne valaki, miután 4,2 V fölé tölthető cellákat is kifejlesztettek mára.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Gyári szoftver lecserélése automatikusan garancia vesztéssel jár, így az eleinte kifejezetten kerülendő. A hibák jelentős része az élettartam első 3%-ban szokott jelentkezni. És talán sikerülne hozzászokni a hiányosságokhoz.
Szoftvercserét követően amúgy általában van rá megoldás, hogy visszakerüljön rá a gyári szoftver, de ez nem minden esetben igaz.
A felhasználók jelentős része nem maga végzi ezeket a módosításokat, hanem beadja egy rolleres szervizbe. Szerintem a legbizonytalanabb, ezáltal leginkább kerülendő megoldás a gyári vezérlő lecserélése AliExpress-ről származó ismeretlen kínai csodára. -
válasz
PociAti
üzenetére
Nem hiszem, hogy szoftveresen én tudnám ezeket módosítani, és igazából nem is szeretném. Tipikusan az a felhasználó vagyok, aki kicsomagolja, bekapcsolja, használja, és elégedett vele, vagy éppen visszaküldi .
A Xiaomi 5 Pro 400 wattos motorja számomra ezek szerint teljesen megfelelő lesz, ugyanúgy, mint a G2 esetében is.
Az F3 nekem is nagyon tetszik, de egyelőre úgy tűnik, hogy az 5 Pro lehet a legjobb választás számomra összességében.
-
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én nem tartom zavarónak, mert a Segway-Ninebot (és Xiaomi) általában szinte minden esetben mindkét értéket meg szokta adni: capacity (mAh) illetve energy (Wh). Vagy kikövetkeztethető. Lehet valamely felületen csak egyik szerepel, de náluk legalább 2-3 hivatalos anyagból lehet dolgozni. Hozzájuk képest mindenki más töredék mennyiségű tájékoztató anyaggal szolgál, közben lényeges paraméterek hiányoznak. És emellett ott van a Kugoo / KuKirin céghez hasonló szélhámosok, akik kifejezetten megtévesztően közlik az adatokat. Szakkifejezéssel élve Dark pattern-t használnak. Pl. amikor motorteljesítményként csak a csúcsteljesítményt adják meg (amit csak pár másodpercre használ a roller), de nem adják meg hozzá, hogy ez a csúcs érték. Vagy amikor az illusztrációk finoman sincsenek összhangban a termék képességeivel.
És amit 48V-nak mondasz, az könnyen lehet hogy 46,8V.
Ninebot Max G3 esetén:
Battery Nominal Voltage 46.8 VVagy a Xiaomi 4 Utra specifikációjában:
Battery model: P2301-BD5A
Rated capacity: 12000mAh/ 561.5Wh
561,5/12 = 46,7917 VPéldául ebben a cikkben leírják mi a különbség a névleges (rated), az üzemi (operating) és a nominális között, amit szintén névlegesként szokás fordítani (de a különbség, hogy a rated és operating feszültséghez tűréshatár tartozik, ez utóbbi pedig egy rendszer vagy egy alkatrész normál működése során jelen lévő feszültség érték).
Rated voltage is the maximum voltage value at which an electrical circuit, component, or device can be operated safely. If the voltage level is increased beyond the rated voltage level it may cause damage to the device, component, or system resulting in the system failing.
A névleges feszültség az a maximális feszültségérték, amelyen egy elektromos áramkör, alkatrész vagy eszköz biztonságosan üzemeltethető. Ha a feszültségszintet a névleges feszültségszint fölé emelik, az károsíthatja az eszközt, alkatrészt vagy rendszert, ami a rendszer meghibásodásához vezethet.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Kicsit zavaró,hogy a Segway áttért Wh-ra mAh-ról az akkumulátor kapacitás terén, így tudni kell azt is utóbbihoz,hogy 36V vagy 48V.
A roller akkumulátor kapacitását wattórából (Wh) milliamperórára (mAh) átszámítani az alábbi módon lehet: **Wattóra = Volt x Amperóra** (Wh = V x Ah). A képlet átrendezésével: **Amperóra = Wattóra / Volt** (Ah = Wh / V), majd az Amperórát milliamperórára (mAh) alakítjuk át úgy, hogy az Amperórát megszorozzuk 1000-rel.
Ahhoz, hogy pontosan megkapjuk a milliamperórában kifejezett értéket, szükség van az akkumulátor feszültségére (voltban kifejezve). Ha például a roller akkumulátora 36V-os, akkor:
1. **Amperóra = 367 Wh / 36 V ≈ 10,19 Ah**
2. **Milliamperóra = 10,19 Ah x 1000 ≈ 10 190 mAh**Tehát, ha a feszültség 36V, akkor az akkumulátor kapacitása körülbelül 10 190 mAh.
Viszont valószínű hogy 48V:
1. **Amperóra = 367 Wh / 48 V ≈ 7,65 Ah**
2. **Milliamperóra = 7,65 Ah x 1000 ≈ 7 650 mAh**Tehát, ha az akkumulátor feszültsége 48V, akkor az akkumulátor kapacitása körülbelül 7 650 mAh.
Így ki is jön az E2 Pro-nál lévő érték is.Amúgy erről a 15 Km/h-s ECO módról is leszokhatna a Segway. 15km/H egyszerűen lassú. 20-szal sokat használtam a Xiaomikat, 15-nél viszont Nonebotoknál egyszerűen lassúnak találtam a tempót. Járdára az is gyors, de mindenhol máshol meg lassú.
Általában igen, a teleszkópos megoldások nehezebbek, 4-6 kg extra teher szokott összejönni. Viszont a kormányrúdban lévő teleszkópos megoldás egyszerűbb, és könnyebb mint a bonyolultabb felfüggesztéses a keréknél.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Akkor mégis mitől fél?
Attól, hogy a gázelvétel ellenére tovább húz, azaz már nem te irányítasz.
Volt erről egy videó is, hogyan okozhat problémát. Az a lényeg, hogy ha
nem egy külön kapcsoló van rá, hanem a tartott(gyenge vason nyél)gáz
egy bizonyos idő után aktiválja, függetlenül a tartás szándékától, az baj!Ui: nekem elvi problémám volt a régi M365 késlekedő vezérlésével is.

Mert nem azt csinálta, amire számítottam: nem vettem volna meg soha. -
PociAti
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
Eleve mindenki magának engedélyezi a rollerjén a cruise control bekapcsolását. Mert amelyik rollerben van tempomat, abban is külön engedélyezni kell. Ez a lépés nem kikerülhető.
Ha valaki olyan szellemi állapotban van, hogy nem tudja felmérni mikor kapcsol be a rollerján a sebesség tartás, akkor ne használja!
Továbbá vannak olyan megoldások, amikor a gázkar fixen tartása, plusz a bal kézre eső gomb együttes megnyomása szükség a tempomat aktiválásához.
Én olyan sűrűn használom ahogy csak tudom. Ezért is feleztem meg a 5 másodperces időt, ezáltal valószínűleg már sok százszor kapcsolt be (talán már ezerszer is), de egyetlen alkalommal sem lepett meg.
Mégis hogy lehet az, hogy ez egyeseknél ekkora elvi problémát jelent? Mert ha fél tőle valaki, akkor gondolom nem is használja. Vagy kikacsolja. Akkor mégis mitől fél? -
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem ilyen ostoba mechanikus "tempomat" van a motoromon, adott pozícióban tartja a gázkart: https://www.youtube.com/watch?v=FV0p5KEqP34
De ezt legalalább akkor aktiválom, mikor én akarom, nem úgy mint a rollernél, hogy magától bekapcsol, és én nem is tudok róla. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, őszi nyilvános sajtótájékoztatón már nem nominális (névleges) teljesítményadatról beszéltek, hanem a max. 1000W-os értékről.
Én meg közben most dolgozom fel az év végén megjelent új rollerek adatait:
Ninebot F2 E II se rossz!
Az előd: Ninebot F2 E 17,5 kg volt, az újban lett egy vékonyka dupla rugós első felfüggesztés, így 0,2 kg-mal könnyebb lett. (Pedig pont tegnap írtam, hogy a lengéscsillapítás általában súlynövelő tényező).
Két modell azonos akkuval rendelkezik, 367 Wh (10200 mAh) / 36V, korábban 40, most már 55 km elvi hatótávot adnak meg, ami 25 km/h max sebességen elődnél 33, utódnál 40 km-t jelent.A Ninebot F2 Pro E II az előddel összehasonlítva azt látni, 1,2 kg-ot sikerült könnyíteniük, picit kisebb lett, azonos akku (460 Wh / 36 V), de 55 km-ről 65 km-re nőtt az elvi hatótáv. És bár az elődnek is volt első lengéscsillapítása, itt is áttértek a dupla rugós megoldásra.
-
Nyilván nem körülöttem forog a világ, de azt úgy bírom, hogy 2016-tól idáig a színes LED volt a legnagyobb innováció kijelző téren, most meg, hogy itt van 4 roller - az E2 Pro-t holnap viszik szervizbe, külföldre hátsó lámpát cserélni (lol) - beköszönt a TFT korszak Google Maps + ki tudja, lehet még Messenger is megjelenik a kijelzőn.
F3 E lávcsi!😍
E3 Pro viszont nem kéne, mert az E2 Pro is olyan zsenge akkumulátor téren, hogy talán még az M365-ösöm is elveri hatótávilag. Miközben 20km/h-nál 35-öt kellene tudnia.Most 1000W-ra módosult a várható SMKP-s minősítés határa?
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Annyi pontosítás, hogy idő kell, mire találnak megoldást arra, hogy a tempomattal nem rendelkező rollereknél is visszakapcsolható legyen a tempomat.
A Ninebot E2 E Plusnál is van már rá megoldás.És leginkább csak a Ninebot, Xiaomi család alkalmazza ezt a szokást, hogy az EU-s rollerekben nem engedi aktiválni a Cruise Controlt (tempomatot), többi gyártónál nincs így, szóval ez nem előírás, hanem ajánlás. (Vagy valamely országba lehet nem engedélyezett, erre nem találtam utalást, és ezt szokást kiterjesztette az a 2 gyártó az összes eu-s országra.)
Luck Dragon,
350 W nominális teljesítmény 60+ kilóhoz még emelkedőnek felfelé sem kevés.
(Persze lehet alkotni olyan vezérlőt és szoftvert, ami sík terepen vagy lejtőnek lefelé is lomha lesz, de a 350W-nak már bőven elégségesnek kell lennie.A Ninebot is kidob hamarosan még pár rollert.
Kis városi gépek:
- Ninebot E3
- Ninebot E3 Pro
Performance kategóriában:
- Max G3 - dupla lengéscsillapítással, max. 2000 W, ezzel lesz majd szívás!
- F3 - dupla lengéscsillapítóval, max. 1000 W, 70 km elvi hatótáv.
- F3 Pro - max. 1200 W miatt idehaza ez is kerülendő gépnek tűnik.
- ZT3 Pro - max. 1600 W, nehéz, de aki bevállalja a közutat, ahhoz se olyan gyenge, mint az G3 Pro.Eddigiek alapján ha a Ninebot F3 E-nek kedvező árazást sikerül találni, akkor az lehet az egyik legjobb, tervezett KRESZ-nek megfelelő roller.
Nemzetközi modell sebessége 20 mérföld (32 km/h), eu-s változatát leszabályozzák 25 km/h-ra, elvi hatótáv 70 km (max. sebességen ez állítólag 50 km), és lesz hozzá még külső akku (+61 km, csúcssebességen +43 km), IPX6.
Tömege 18,6 kg (nagy hatótáv és első, hátsó lengéscsillapítás miatt).
Hatalmas kijelző, tele a roller mindenféle biztonsági szolgáltatásokkal. Igazi modern gép. -
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
mert ugye ez volt az indok, hogy elbambizik az ember a rolleren!
Egészen biztos, hogy nem ez volt az indok. Motoron meg lényegében nem létező dolog a tempomat, vagy ha mégis, ott sokkal komolyabb elektronikával van megfejelve. Messze nem egy ostoba gáztartó valami, amit egyesek rolleren tempomatnak neveznek.
(Ja és ilyen motort kizárólag motoros jogosítvánnyal lehet vezetni, rollerhez meg jelenleg semmi előképzettség nem szükséges. Lényegében balesetveszélyes feature a gáztartás,
különös tekintettel arra, hogy a gázkar 2 keréken* nem csak sebesség szabályozó dolog.)a jobb hüvelykujjam majdnem lefagyott
Mert valamelyik ökör Kínában kitalálta, hogy hüvelykujjas gázkarral kell rollereket kiadni? Vagy mert hidegben mentél, amikor nem ajánlott? Vagy mert 36 km nem mikromobilitás?*: 4 keréken "határon autózásnál" számít, hogy adott kormányszöget tartva a gázpedállal lehet játszani az ívvel, 2 keréken a ledöntést, így a kanyarodást mindig befolyásolja.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem kevés. Az M3654 is simán elvitt 102 kilóval és még volt rajtam sokszor hátizsák is!

Tempomat a g2-ben sincs. Vagyis gyárilag le van tiltva.
Sajnos EU-n belül ez az összes újabb rollert érinti.
Nekem pl a kesztyűben a jobb hüvelykujjam majdnem lefagyott, a kis 36 km-es túrámon.
Valamelyik ökör az EU-ban kitalálta, hogy a tempomat rolleren nem biztonságos. Motoron az.. autóban meg véletlenül sem aludhat be ugye az ember vezetés közben... mert ugye ez volt az indok, hogy elbambizik az ember a rolleren!
-
válasz
PociAti
üzenetére
Az S4 Pro nem tűnik rossznak, bár a 350 W-os teljesítménye nem kevés? (Csak kérdezem.)
Thunderzolee
Magasságom: 165 cm
Súlyom: 60+ kgAz emelkedők ritkák, inkább hosszúak, de minimális lejtéssel.
Az akadályok között rossz útfelületek és gödrök adják a kihívást .A G2 eddig talán a legjobban tetszik, és a listádon is szerepel.
A Xiaomi Pro sorozata és a G2 az, amire így leszűkíteném a listát.
Rászánok majd egy napot és élőben bevizsgálom a fentebb említett rollereket . Főleg G2 súlya miatt is . -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Árukeresőn te is meg tudod nézni:
320.000 Ft-ról indult másfél éve, 277k volt a legalacsonyabb ár, most is 300k környékén van.A max G30-nak eleinte kicsit emelkedett is az ára, az első generációs Xiaomi 4 Pro pedig 370k-ról lement 200k alá.
Második generációé olyan szép, jó ránézni:
2024. áprilisban 225-ről indult, lement 190 környékére, most 210k. -
PociAti
őstag
A Xiaomi 4 Pro első és második generációja esetén is megtalálták a módját a hack-elésnek. Elég komoly feladatnak indultak (főleg a Brightway vonal a MJA1 chipek miatt).
https://www.youtube.com/watch?v=cZZDFCobx6c
Első generációnál kiszedi a vezérlőt, leszedi a hűtést és lekaparja a védő bevonatot, majd a szokásos ST-Link v2-et használval elvégzi a szokásos dolgokat.Beavatkozás szempontjából a második generációs rollernél kevesebb fizikai beavatkozással jár a munka:
https://wiki.bastelpichi.de/4pro2nd
https://www.youtube.com/watch?v=MEVXANRJ1IM
USB-to-serial (UART) adaptert használnak (ST Link helyett).
Ehhez már kell a Brightway Firmware Patcher is (akár csak a Mi 4-hez és a Mi 4 Ultra-hoz). https://bw-patcher.streamlit.app/ -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az éremnek mindig két oldala van.
Kivehető akku számos hátránnyal rendelkezik:
- nagyobb méret,
- bonyolultabb kialakítás (mechanika),
- nagyobb tömeg,
- alacsonyabb vízállóság.És közben ott van lehetőségként, hogy rakhatsz rá 413 Wh-s opcionális akkumulátort. Ez sokkal nagyobb lehetőség, mint a sokak számára felesleges és hátrányos kivehető alsó akku.
-
válasz
csababarca
üzenetére
Lesz az 500K is szerintem. TFT kijelző, külső akkumulátor támogatás stb.
Amúgy jó lett volna ha kivehetőnek tervezik a lenti akksit a trepniből is. Pl nekem sosem kellett volna felhoznom qla lakásba . Nyilván sokan vagyunk ezzel így. A Mamba ezt tudja.
-
crocy
tag
ez a [Segway Max G3] eleg igeretesnek nez ki.
valszeg ez lesz a bestbuy kötelezö nelküli kategoriaban.
mar csak az ara erdekelne. -
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Csak azért mondtam, mert egy hölgyről van szó, van pár tabu, a harmadik az életkor szokott lenni. 😆
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Na erre jó eséllyel nem fogsz választ kapni
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkön is fogod használni?
Akadályokat írtál, ez most rossz utat jelöl, vagy emelkedőket?
Lengéscsillapító elöl hátul csak a G2-n van, Inmotion S1, meg ezen az új Xiaomin.
Esetleg Xiaomi Ultra, Navee S65. -
PociAti
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ne feledd, az elektromos-roller rendkívül kompromisszumos jármű!
Egy autó tervezésénél mindegy, hogy 60-400 kg tömegű utast (utasokat) 1.800 vagy 2.200 kg-os jármű szállítja, a rollernél szinte minden kényelmi funkció jelentős tömeg növekedéssel jár.
Pl. első sikeres tömegroller, a Xiaomi M365 12,2 kg tömeggel rendelkezett, 8,5-ös pneumatikus gumi, 30 km elvi hatótáv, 45 km-es testvére, az M365 Pro pedig 14,2 kg.
Az 5. generációból az Elite szintén 45 km elvi hatótávval rendelkezik, 10-es kerekek + első lengéscsillapító, de 20 kg. Az már kellemetlen tömeg tud lenni a roller viszonylag nagy (erősen nyújtott) formája miatt. Főleg egy 12 kg-oshoz viszonyítva.Tehát hiába jó dolog a nagy hatótáv, ha az extra akkuk miatt növekszik a méret, ár és tömeg, és lengéscsillapítónként is kb. 2,5 kg többlettel kell számolni.
Vagyunk páran, akik több rollert birtoklunk. Mindegyiknek léteznek előnyös tulajdonságai és adott kör esetén az igényeink szerint nyúlunk egyik vagy másik rollerhez. Pl. én a nagyobb rolleremtől könnyebben meg tudnék szabadulni, mint a kicsitől, melyet kb. négyszer olyan gyakran használok.Napi 2 × 7 km-hez egy 30 km elvi (20 km gyakorlati) hatótávú roller a minimum. Ezt naponta kellene tölteni. (Erősen kerülendő a rollerek 20% alá történő merítése. Valahol 60-80% között van az ideális tartomány.)
Pusztán a paraméterek alapján a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro közelítette meg a sokak számára ideális rollert, 10-es kerekek, 55 km elvi hatótáv, az alu váznak köszönhetően pedig "csak" 17 kg.
Tekintsd ezt kiindulási alapnak, és ehhez viszonyítsd a többit.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszönöm a listát, nagyon sokat segít.
A ZT3 igazán tetszik, egyedi megjelenésű, azonban a fórumtársak felhívták a figyelmet a súlyára, ami miatt már nem tűnik annyira csábítónak a beszerzése.Mivel azonban már elmélyedtem a témában, úgy érzem, érdemes pontosan megfogalmaznom az elvárásaimat.
Egyszerű igényeim vannak: a kiválasztott eszköz legyen alkalmas napi kétszer 7 km megtételére, és tavasztól őszig szeretném használni. Fontos szempont a megfelelő és hosszú távú szervizháttér.
Ami plusz előny lenne számomra, ha az eszközt nem kellene túlságosan óvnom a víztől és egyéb folyadékoktól. Emellett jó lenne, ha valamilyen csillapítás is rendelkezésre állna a kényelmesebb használat érdekében.
A költségkeretem rugalmas, de ha konkrét határt kellene szabnom, az körülbelül 1000 euró, vagyis 400 ezer forint lenne.
Az útviszonyokat tekintve a tervezett útvonal 80%-ban sík bicikliútból áll, a fennmaradó rész pedig városi, kisebb akadályokkal tarkított szakasz.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mondjuk az M365 már nincs benne.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Itt fel vannak sorolva a Xiaomi, ill. Segway rollerek, és az adataik is:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlAz újakat még nem irtam bele, de még úgysem kaphatók.
Láttam, h 2x7km-re keresel, de aztán azt is, h már kinézted a ZT3-at. Hát az némileg a kis pálcikarollerek felett van pozicionálva. Ezért nem is ajánlottam kisebb rollert.
Egyébként 15km-re az E2 Pro, F2, F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen), lengéscsillapítóval meg a G2.
Ha könnyű kell, akkor Mi 3, Pro 2. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Dehogynem!
Nekem olyan a második rollere.m
45 km-es a hatótávja, és van, hogy két napig nem kell töltenem. Pl most többet használom, mert az E2 Pro megy szervizbe, így marad a sima m365 ami szintén Xiaomi, és a G30E itthon.
https://elektromos-roller.arukereso.hu/xiaomi/mi-electric-scooter-pro-2-fbc4025gl-bhr4525uk-p604958133/
Pont most vásároltam hozzá tartalék külsőt (CST V3 erősített gumit, belsőt, és keresztcsavart:

Sőt van egy új pótkerekem is hozzá.🤣
A G30 előtt ezzel tettem meg nyaranta a Hajdúszoboszló - Hajdúszovát - Derecske - Tépe - Berettyóújfalu távot egyetlen töltéssel, számos alkalommal. -
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszönöm , megnézem .
-
Peaceliker
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez nagyon gyalázatos
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szvsz egy Pro 2 bőven elég lenne számodra, és 14 kg. Na meg van benne Tempomat is.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
22.4 Kg... Nekem mindegyik könnyebb ennél, de az E2 Pro és a G30E II max így is nehezek, és azért 85 Kg,ős pasi vagyok (már legalább nem 102).
Szóval biztosan bírni fogod? -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem a Pro elég is lenne .
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky
üzenetére
Ez már 3 éve is téma volt. A CST elég jó, de a lista valahogy így néz ki:
- Xuancheng
- CST (gyári köpeny)
- TUOVT
- PMT
és azóta még bejött pár gyártó, melyek a CST fölött vannak, mint pl. az aramid (kevlár) szálas erősítésű Chaoyang gumik, meg még más márkák.És persze a legaljára is kerültek mindenféle szerzemények, de CST alá menni nem éri meg. Erősen kopnak, és a magas szerelési költségek, vagy azzal való vesződség miatt az jön ki, hogy rossz üzlet volt olcsó gumit feltetetni.
Ezért az általad kiválónak nevezett CST gyakorlatilag a belépő szint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Windows 10
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.hu Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 12/256GB fekete használt 6 hónap garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 5700XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD!
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

(Ja és ilyen motort kizárólag motoros jogosítvánnyal lehet vezetni, rollerhez meg jelenleg semmi előképzettség nem szükséges. Lényegében balesetveszélyes feature a gáztartás,
320.000 Ft-ról indult másfél éve, 277k volt a legalacsonyabb ár, most is 300k környékén van.
2024. áprilisban 225-ről indult, lement 190 környékére, most 210k.

A G30 előtt ezzel tettem meg nyaranta a Hajdúszoboszló - Hajdúszovát - Derecske - Tépe - Berettyóújfalu távot egyetlen töltéssel, számos alkalommal.