Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Akkor jól gondoltam.
Csak nem értettem, hogy lehet a Xiaomi appba a Facebookkal belépni.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Facebook?
-
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Mi az az fb?

-
BUZZLGHTYR
senior tag
Vanegy e rollerem, valami xiaomi, nos ugye mikor megvettem, fb vel leptem be, most telefon csere volt es nemtudok belepi az alkalmazasba, miertnem enged be? Valami jelszot ker, de az fb jelszot nekmfogadja el!!
-
picsirti
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszönöm
-
picsirti
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szia
"Kaptam fújós "hóláncot" Erről kérhetnék linket?
Köszi
-
válasz
PociAti
üzenetére
Igen, a súly valóban jelentős tényező. Egyelőre én csak ismerkedem a dologgal, és a napi ingázáshoz – összesen 2x7 km – keresek majd valami egyszerű, de megbízható megoldást.
Silentfrog, remélem, sikerül kifognod egy jó akciót, és kíváncsian várom majd a tapasztalataidat!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Múltkor én is kipróbáltam, nagyjából épp ilyenbe futottam bele és havazott közben. Nem akartam volna, de így alakult a helyzet.
8,5 collos CST gumi nagyon jól viselkedett, a vártnál jobb, sőt nagyon jó tapadást tapasztaltam. Egy vészes helyzet adódott, ahol a kerékpárúton hosszanti repedés volt az aszfaltban, ami a hótól nem látszott és ugyebár megvezeti a kereket. Pedig tudhattam volna, de azért csak rászaladtam.
Pillanatra megtántorodtam, de sikerült korrigálni, nem is mentem gyorsan szerencsére.
-
Silentfrog
veterán
Délalföld, 3 éve nem láttuk havat. 2 éve rollerezek. Kaptam fújós "hóláncot". Nem tudom meddig marad a gumin de ekkora hóban annyira nem csúszik vele a gumi hogy még ABS sem kapcsol be a rolleren, mindha teljesen száraz úton fékeznék. Próbáltátok már? Nem semmi mennyit számit a tapadásba. Téli rollereseknek erősen ajánlott.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Pontosan, egy abroncs ára ennyi. Mindig is nagyjából ennyi volt.
A 10-es mérető rolleremből indultam ki azt feltételezve, hogy a hajtott abroncs előbb kopik el annak cseréjével kezdtem volna. A rollereknél nem ritka, hogy az első és a hátsó abroncs más jellegű. Van amikor az egyik tömör, másik ballonos, és van amikor az egyik nagyobb, másik kisebb. (Ninebot ES sorozat, Okai Neon ES20, Kaabo Skywalker sorozat, Dualtron Dolphin, Inmotion Air Pro, stb.)
Az abroncsot a roller egyik nagyon fontos kellékének tartom, kanyarodástól a fékezésen át fontos szerepet játszik a tapadás és lengéscsillapítókkal nem rendelkező rollerek esetén pedig a lengéscsillapításban jut neki kiemelt szerep. Találkoztam már olyan abronccsal, ami vibrált. Talán arra is kevésbé hajlamos egy ilyen minőségi darab.
És mint említettem, majd cseréléskor eldöntöm. Ha már 10k-t rá kell költeni, ahhoz képest a további 15k már nem annyira fájdalmas összeg. És ha kilométerben is többet tud, az tovább csökkenti a fajlagos árát.
Funkcionálisan haszontalan kiegészítőkre, pl. matricákra költeni lehet hülyeség.
Meg laposan jártatni a rollert, és amiatt 1000 km-enként cserélni egy olyan abroncsot, ami amúgy 4000-et tudna, nos az a pazarlás. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Ugye azt vágod, hogy a 22800 Ft egyetlen abroncs ára. Magyarán kb. 45K egy szett.
Abszolút csúcs minőségű gumi, ezzel nincs is baj, de egy lassú, gyenge gépre minek? Kicsit olyan, mint F1-es gumit venni egy Trabantra. Nem rossz, csak az ár/érték arány:
gyakorlatilag nincs olyan közlekedési helyzet, amiben kihasználnád a tapadáselőnyét. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
10-es méretnél a PMT E-Fire 10x2.125 volt a potenciális kiszemelt gumi csere esetén.
8,5-ös Xiami felnire is elvileg felmenne (ehhez már kellene a sárvédő toldó).PMT E-Fire 10x2.5-R6-hoz vannak konkrét paraméterek
- belső átmérő: 6 inch (152-172 mm),
- belső szélesség: 35-45 mm.8,5-ös Xiaomi külső gumi hivatalos méretek:
Rim Size: 6.1x1.38”, átszámolva:
- átmérő: 155 mm,
- szélesség: 35,05 mm.
Pont mérethatáron belül van.Az anyagminősége tetszik, a sportos, legömbölyített felület viszont nem, mivel nem pályaversenyhez kell, hanem jellemzően egyenes úton való haladáshoz. Emiatt vetettem el ezt az ötletet.
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Korábban is pont veled beszéltem erről:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28035-28035.htmlRevoltLab kínálata:
https://www.revoltlab.hu/Alkatreszek/Xiaomi/Xiaomi-Mi-Electric-Scooter-1S?filter=3298197-:0%7C1És egy régebbi fotó arról, miként néz ki a 8,5-ös Xiaomi rolleren egy 9,2-es terep abroncs:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_20321-20321.html
Lényeg, hogy sárvédő toldó nélkül is fel lehet rakni a 9,2-es terep abroncsot, városi gumiból állítólag a 9,5-ös is befér a sárvédő alá.
Letámasztóhoz viszont valószínűleg már kell toldó, hogy stabilan álljon a roller.A RevoltLab ára nem a legolcsóbbak, inkább a kínálat bemutatása miatt hoztam fel őket példának. Az Okai rollereken Aramid erősítésű (9,0 hüvelykes) abroncsok vannak, azt nagyon stabilnak és jónak találtam.
Mégis magamnak valószínűleg a 9,2 hüvelykes méret mellett döntenék a jobbnak ígérkező csillapítás miatt. -
Mint pl?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én bementem a MM-ba megnéztem. Tényleg nagyon nagy, autó csomagtartóba nem fér be már könnyen nagyon széles a kormány is. Érzésre sok rajta a műanyag. Összességében tetszik nekem is, be van állitva a figyelés , ha 300K alá bemegy az ára én veszek egyet, én ki tudom használni, a biztositás nem vág földöz szerintem senkit sem.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A problémák ott kezdődnek, hogy fizikailag meglehetősen nagy roller (hosszban, szélességben...), de a legfőbb korlátozó tényező a tömege: 29,7 kg.
Kisebb probléma, hogy erre már kötelező biztosítást kötni, de ha létrehozzák a két kategóriát, az elektromos rollert és a nagy gépeket, ez már csak az 1.600 W-os csúcsteljesítménye miatt is oda fog tartozni.
1.500 W max teljesítmény környékén nem sok dupla felfüggesztéssel rendelkező roller van (pl. Ninebot P100SE még ilyen).
-
-
DigitXT
félisten
Passzolom, ezt a típust nem ismerem, csak Wate töltőket használok, fémházas, állítható.
-
bzs73
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Értem, köszi. Még annyit kérdeznék, hogy töltőt vennék, és elég lenne ez, [link] 52V14s,5A, ami ügye 12e ft lenne, megjegyzem van ismerősnek, ő is meg van vele elégedve, ill ott Alin is jókat írnak, vagy érdemes egy aranyközéputat választani, Teverun blade mini töltő pl, [link] , csak hát ez már 36e ft. Ugyanúgy 5A töltés. 24e ft különbség nem kevés. A 12e ft-os sem a legolcsóbb, mert van 6-7 e ft-ért is, de azt már nyílván ne vegyen az ember, ha 150-200-ért éppített akkut.
-
DigitXT
félisten
egy 15-20 Ah akkunak nyílván már sok lehet az 5A
htöltés
Valójában a 15Ah akkunak sem kottyan meg az 5A töltés (0.33C), egy 20Ah-nak pláne... Ami nem tenne neki hosszú távon jót, az a gyorstöltés, azaz ilyen 15A környéke.
A telefonokban is van ilyen funkció, mert a li-ion akkuk elég jól viselik a CC szakaszban a nagyobb áramokat. Persze azért tudnak melegedni is. Az én 6 éves P30 Prom 4200 mAh akkumulátora is simán felveszi a gyári 40W-os töltést, ami közel 10A, tehát 2.5C... Na, ez már gyorstöltés! De még mindig köszöni, jól van. Szokott melegedni közben, meg az évek alatt biztos veszített a kapacitásából, de vegyük észre a nagyságrendi különbséget: 0.25C vs. 2.5C, előbbi semmilyen formában nem nevezhető gyorstöltésnek = nem kell attól félni, hogy kárt okozna az akkuban... Azt viszont mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy ha a gyári töltő csak 2A, annak milyen egyéb műszaki oka van (mondjuk adott töltőcsatlakozó annyira gagyi, esetleg belül a ráforrasztott kábel annyira gagyi, vagy netalántán a BMS-ed nem szereti a gyorsabb töltést, bármi lehet: épített akkunál ezt mind tudod tisztázni).
-
bzs73
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor nyugodtan veszek egy 5A töltőt. Nem kell nekem nagyobb, nem kell hogy 3-4 óra alatt fel töltse, csak igen, számoltam én is, ha eddig 8-10óra volt, akkor ez most 3-4 órával több lessz, az már sok. Akkor már ilyen akkunak ez nem számít gyorstöltésnek, még egy 15-20 Ah akkunak nyílván már sok lehet az 5Ah töltés, nem tesz neki jót hosszú távon, de 33Ah-nak meg már 4-5 Ah a norma. A gyári csatlakozó kábelt akkor majd megnézem, azt lehet cserélem, mert nyílván tyúkbél mint írtad. Még1x köszi.
-
DigitXT
félisten
Először is tisztázzuk a mértékegységeket. Az akku kapacitása Ah, ezt jól írtad. A töltő áramkorlátja viszont csak simán A, azaz amper: a 2A töltő egy 20.8Ah akkuhoz gyász. Mármint elmegy róla, de elméletileg is 10 óra minimum egy teljes töltés, ahogy írod is. Nem nagyon mennék neki egy 33Ah akkunak ilyen kis töltővel, hiszen életszerűtlen az, hogy kényelmesen rajtahagyod 16-18 órát, hogy nulláról feltöltsd. Oké, jó esetben nem merül soha nullára, és csak részlegesen kell újratölteni, de akkor is, jól érzed, ez kevés! Ellenberger, ha két töltőt használsz, az már 4A, tehát nagyjából megfelezi a töltési időt, viszont csak nagyjából, mivel a CV szakaszban már nem a töltőn múlik az töltési áram. Kérdés, hogy gyors töltés-e ez? Egyáltalán nem: 4/33=0.12C. Nagyon is kímélő cucc.
Egészen nyugodtan vehetsz 5A töltőt, semmilyen problémát nem okoz, nem gyorstöltő. (Legalábbis esetedben nem tekinthető annak, hiszen nagy akkuhoz tervezed használni.) Amit annak hív a szakma, 1C töltés és fölötte. Ott már észnél kell lenni, uis többek közt melegszik, nem baj, ha nem a leggagyibb kínaival próbálkozol, illetve maga a töltő is, ha csak 85%-os hatásfokú, akkor magában is nagyon melegedne ~30A-nél = nem ajánlott! Nekem az egyik "legnagyobb" töltőm 10A (bár csak 36V, tehát elvi max. 420W-ot ad le*). Ezzel a 38Ah akkumat kényelmesen tölti. Nem melegszik semmi, 0.3C-t sem éri el. 
A másik, amit jól látsz, hogy fontos, hogy az adott töltőcsatlakozó mit bírhat! Tyúkbélen nem lehet nagy áramot átkergetni, mert az átmeneti ellenálláson jelentős hő termelődik. Abból probléma lehet! Próbáltam, mikor nem volt más, konkrétan hűteni kellett a kábelt. Amennyiben a csatlakozó 7A-t tud, nem nagyon mennék 5A fölé! Maradjon tartalék is... (Ellenberger, ha kettő van belőle, és 2 db 5A töltőd van, akkor, akkor 0.3C-t biztonsággal ráereszthetsz, de fogalmilag ez sem gyorstöltés. Ahhoz bőven nagy az akku kapacitás.) Alternatíva nagyobb áramú csatlakozó használata. Pl. az XLR tudja a 15A-t, csak legyen ráforrasztva megfelelő keresztmetszetű kábel, ezt választottam minden töltőmnél.

*: és ehhez kb. 495W-ot ránt ki a konnektorból, a maradékot "elfűti" (aktív hűtése van).
(Erre szokták mondani, hogy nem jó mellette aludni, mert van egy hangja a ventinek.) -
bzs73
őstag
Üdv. Tanácsot kérnék akku töltés ügyben. G2 Master- be éppítettek most akkut, első ilyen nagyobb dolgom, a mostani 52V/20.8Ah, és 52V/33Ah lessz. Töltésileg mivel a gyári töltő 2Ah-s, a mostani töltés is 10óra min a 20.8Ah-val, gondolom ez a 33Ah-val még hosszabb lessz. Az új akkupakk 21700 lessz, gyostöltés legyen majd, tehát vegyek egy 4-5 Ah-ás töltőt, vagy inkább csináljak még egy töltőcsatlakozást, és 2db 2Ah-ás töltővel nyomjam. A csatok elvileg 7Ah-ig bírják, de sok helyen olvasom, hogy gyorstöltők tönkrevághatják az akkut. Nem volt még ilyenem. Nyílván nem mindíg kell gyorsan tölteni, de hát nyáron biztos lessz olyan, hogy jól jönne a gyorsabb töltés. Mit ajánlotok ez ügyben? Köszönöm.
-
Ilyet:
I just found this on AliExpress:
HUF1,715.16 | Turn Signal Light for Ninebot Max G30 Electric Scooter Wireless Remote Control USB Rechargeable Rear warning LED TailLights
https://a.aliexpress.com/_EQloUPO
Vásárolt már valaki? G30E Max Ii-re lenne. -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem a "899 Wh (12000 mAh, 46,8 V)" a kedvencem.

Valaki nagyon nem ért a fizikához, vagy a billentyűzethez...Szerk: amúgy kérdéses a célközönség. Kinek kell a nagyon
nagy hatótávolság adott napon belül?* Futárnak... Viszont,
ha oda kell érnie több címre, az 15 km/h-val teljesen kizárt.
Menni fog végsebességen. Azaz 25. A firmware cseréig.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
*: mert ugye azt senki nem gondolja, hogy majd elegánsan
felöltözve begurul a 100 km-re lévő munkahelyére, rollerrel. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Még pár érdekesség a GT3-hoz.
Legalább 4 modell várható.Modellszám szerint:
- 060202G a GT3 Pro jelölése,
- 060203PC global vagy amerikai változat (GT3),
- 060202E az európai változat (GT3 E),
- és 060202D a német változat (GT3 D).Európai és a német nem indul álló helyzetből, csak 3 km/h sebességtől adagolja a gázt, nincs Cruise Control (tempomat) és 40 km/h sebesség felett nem kapcsol át automatikusan nagy fényerőre az első lámpa.
Ez utóbbi nyilván amiatt van, mert el se tudja érni azt a sebességet, D-snek 20 km/h az E-snek 25 km/h a végsebessége.A 899 Wh (12000 mAh, 46,8 V) akkunak köszönhetően 73 illetve 95 km az elvi hatótávja a GT3 rollereknek, de 2025 őszétől kapható lesz hozzá külső akku (413 Wh, +44 km, ezáltal 15 km/h tempónál az elvi hatótáv 139 km).
GT3 Pro elvi hatótávja 138 km alapból, 30000 mAh akkum 2160 Wh, 72 V. Full speeden, race módban is 55 km-t jelent (2 × 3500 W max. motorteljesítménnyel rendelkezik).Lopás elleni védelem területén is sok mindent bevetettek.
(1) Apple Find My,
(2) CodeLock, Segway-Ninebot App-al lezárhatod a rollert,
(3) Pattern Lock, 2 fékkarral és két oldali funkció gombokkal 4-8 elemből álló mintázattal is lezárhatod a rollert.
(+) Előző 2 lezárási módot egyszerre is használhatod.
(4) Digital CodeLock mobiltelefonba megadhatsz 4 jegyű számot.
És 4 hibás próbálkozás után értesítést küld a telefonodra meg szirénázik.
(5) Segway AirLock (mobiltelefonnal BT közelségben vagy, akkor feloldja, ha eltávolodsz akkor kikapcsolja).
(6) Végül (ha nem hagytam ki valamit, akkor a) Abnormal Movement Alert. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
A hozzászólásodban szereplő első mondat rendben van. Nem a jármű elvi sebessége számít.
Második mondatod, a gepárdos az már zavaros. Mit értesz az alatt, hogy nem törnek máshogy a csontjai? A gepárdnak evolúciós okokból egészen más lehet a csontozatának a felépítése, mint egy lassú állaté, mondjuk egy lajháré. -
Reggie0
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
hülyeségeket terjeszteni
Teljesen pontosan leírtad, hogy miket szoktál csinálni. Főleg ami a védőfelszerelések használatát illeti. Meg annyira jó, hogy egy leendő szabályozás alapján okoskodsz és elegánsan figyelmen kívül hagyod, hogy eleve két (2) roller kategóriát terveznek, azaz létezik olyan kategória, amit más igényekkel (nagyobb, gyorsabb) használnak ma is...
Hidd el, hogy ugyanígy fogják használni a jövőben, ha nem kerül kifejezetten tiltásra...Ám ha esetleg neked is bevezetik a kötelező sisakot, akkor keressél öltöző szekrényt.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
20 km/h sebesség az, amekkora tempóval egy egészséges ember képes rövid távon futni. Nagyjából itt lehet az a sebességhatár, ameddig - egy autós forgalomtól elszigetelt úton - különösebb védőfelszerelés nélkül biztonsággal lehet haladni.
Nemzetközi tanulmányok és számos európai országban ennél a pontnál húzták meg a kívánatos sebességhatárt.Jelenlegi közlekedési eszközök közül valószínűleg az elektromos roller rendelkezik az egyik legrosszabb baleseti útmutatóval, és mortalitási indexben az élen jár. Baleseteknél mégis mennyit lehetne visszavezetni relatív gyorshajtásra? 70-80%-át? Szerintem simán van annyi.
A roller egy kompromisszumos eszköz. A nagyobb kerekek, illetve rugós felfüggesztések növelik a menetstabilitást, apró úthibákra kevésbé lesz érzékeny a gép, de a roller egyik legvonzóbb tulajdonságát, a kis méretét is elveszti.
És akkor visszatérhetünk a védőfelszerelésekre, nem csak a roller veszíti el kényelmes méretét, hanem adott sebességhez már annyi protektor illene magunkra pakolni, ami (munkahelyen) külön öltözőszekrényt igényelne. Oda annak lehetősége, elegáns öltözékben az ember beguruljon a munkahelyére.Méretben (és tömegben) minél feljebb megyünk, annál több alternatívája akad: pl. pedelec, SMKP, motor.
- Te nem is rollerezel
- Egész pontosan MÁR nem.
- Szóval akkor nem rollerezel, de ide jársz okoskodni... Vagyis inkább hülyeségeket terjeszteni. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Mi abban a hazugság, hogy az összes hozzászólásod arról szól, hogy 20 km/h óra fölött nem mersz menni? És állandóan azokat szapulod*, akik ezt meg tudják haladni, így nekik tökéletes lesz a nagy teljesítményű motoros roller a jövőben is, miközben szerinted majd szakmányban adják el őket, hogy vehessenek egy M365-öt. Hát rohadtul nem így lesz.

*: minden hozzászólásod arról szól, hogy csak az a normális, amit TE meg tudsz csinálni. (Ennek extrém példája, hogy téged valamikor egy valamilyen sisak "zavart a vezetésben", tehát szerinted balesetveszélyesebb sisakban közlekedni, mint nélküle: teljesen agyrém.)
Te nem is rollerezel
Egész pontosan MÁR nem. Ennek jó oka van... Még így is végtelenszer több "nagyrolleres" tapasztalatom van, mint neked, pedig egyáltalán nincs sok (egy Wolf King GT gurulás, egy Wolf King gyorsulás teszt, egy Wolf Warrior X gurulás, egy kis átépített Dualtron próbakör, meg a saját magam által átépített FLJ-vel megtett párszáz km, bár végülis ide sorolhatjuk a két motorosra alakított S1-et is, mert fénykorában az is simán ment 40 km/h fölött, elől-hátul rugózott, bár tömör, de légcellás kereke volt). És akkor ne szóljak az Adventure-ről.
Neked ezekről mind halvány fingod nincs, és te mondod, hogy én okoskodok. Vicces vagy!Ui: Wolf King GT 8400W, 100 km/h végsebesség, 90 fölött is mentem vele, élmény volt...

Sima Wolf King elég paraszt vezérlés mellett picit gyengébb, ám sokkal veszélyesebb volt! Ehhez képest a 4000W Warrior X egy kellemes játékszer. Amivel tök jól lehet közlekedni.
Ugyanez nem mondható el a pálcika rollerekről, amivel egész máshogy lehet csak haladni. Jut eszembe, mentem pár kilométert egy Mantis 10-zel is, az nagyon harmatos volt... 
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
normális városi közlekedésre kompatibilis roller
Csak azért, mert te nem tudsz nagyobb/gyorsabb rollerrel közlekedni, mások tudhatnak.
Elhiszed, hogy csak ezért nem fognak visszalépni a 25 km/h-ra korlátozott csettegökre?Meg vonatra és egyéb járműre is fel lehet tenni.
Erről meg nemrég azt mondtad, hogy egyenesen skandallum, nem erre való a jármű...
-
PociAti
őstag
válasz
Mercyyya
üzenetére
Összetett kérdés, nem követem pontosan hol mi van érvényben - és ami külön fontos lehet olyan cégnél, ahol nem lángelmék ellenőrzik a szabályok betartatását - és mi náluk a gyakorlat.
https://www.mavcsoport.hu/printpdf/902
Szállítási feltételek, jegyárak 2025.01.13.A gyakori kérdések elég megbízhatatlan oldal, de több olyan választ is bemásoltak oda, amit megkeresésre válaszként kaptak a MÁV-tól:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__12182912-milyen-feltetelek-mellett-lehet-elektromos-rollert-szallitani-vonaton-es-metron -
PociAti
őstag
válasz
RaZroX
üzenetére
Pedig az ajánlásoknál a minimum kritérium az lenne, hogy ne basszunk ki a leendő vásárlókkal.
A kérdező számukra ideális rollert ajánljunk, ne pedig olyat, amire valaki a nyálát csorgatja.
Sokan nem racionálisan gondolkodnak, azt hiszik a nagyobb és erősebb az jobb, aztán jön a másik, hogy 120 kilóval, félig merülten az nem fog csúcssebességgel felvenni a dombra, vegyél még nagyobbat. Vegyél dupla motorosat és spórolja a garancián, vedd meg kínai webáruházból.
Kíváncsi leszek a használt piac felhozatalára majd az új KRESZ-t követően, amikor egyszerre gondolják úgy a tulajdonosok, hogy kellene egy normális városi közlekedésre kompatibilis roller is, amivel használható a kerékpáros infrastruktúra. Meg vonatra és egyéb járműre is fel lehet tenni.
-
RaZroX
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ja igen, most télen mentem vele 23 körül, egyszer belenyúltam egybe ami 15 körül mehetett érzésre, borzalmas volt..
-
-
RaZroX
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ! Átgondolom aztán majd lesz belőle valami a végén.
Szoktam néha rollerezni (havi 4-5 alkalommal, Lime és társai). Azok állítólag 23 körül mendegélnek, azzal a sebességgel én úgy kb. elvoltam a városban. -
Mercyyya
csendes tag
Sziasztok, tavaszra gondoltam beújítok magamnak egy elektromos rollert, 6 km tőlem a vasút, és a dízel autómnak nem tesz túl jót ez a távolság hosszútávon, viszont olyan kérdésem lenne, hogy vonaton és M4-es metrón mennyire lehet vele közlekedni? Láttam, hogy írták, hogy lehet, valahol meg azt olvastam, hogy büntetnek érte.
Kell neki jegy pl a MÁV-ra? És BKK-ra? Bocsi a nagyon béna kérdésekért, de inkább felteszem, mert nem akarok fals dolgok miatt venni / nem venni végül rollert.
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky
üzenetére
Ha kikötés a megbízható márka és a 300k összeghatár, akkor a Xiaomi, Segway-Ninebot pároson kívül más szóba se nagyon tud jönni (esetleg a Navee, de annak nem tudom mennyire van elfogadható hazai képviselete).
Viszont a hatótáv adatokkal nagyon leszűkíted a lehetőségeid. A hatótávhoz darabszámra is sok akku kell, ami annak fizikai méretét megnöveli.
Az akku kapacitását nézve ez a sorrend (az első és hátsó felfüggesztéssel rendelkező rollerek között): Xiaomi 4 Ultra, Navee S65, Ninebot ZT3 Pro E, Navee S65C, Ninebot Max G2 E.
Ezen kívül vannak kifejezetten kerülendő gyártók, meg olyanok, ahol közel a duplájára lenne szükség.És mint minden esetben a nyakunkon lévő új KRESZ-re is megéri gondolni. A 25 km/h végsebesség, 25 kg-os tömeg és 1000W-os csúcsteljesítmény fölé nem "éri" meg menni, ha a városon belül a kerékpárutakat használni szeretnéd, és ne kerüljél egy kalapba a segédmotorkerékpárokkal.
-
válasz
RaZroX
üzenetére
A gyárilag megadott hatótávot úgy számolják, h 15km/h-val haladva, Eco módban, 75kg-os súllyal, teljesen egyenletes sebességgel (gyorsítások nélkül), szélcsendben, sík terepen, 20C°-on - ez a szabvány (OTA teszt).
De a felhasználók többnyire 25-el haladnak, a fogyasztás pedig nem lineárisan nő a sebesség növelésével, hanem exponenciálisan.
E=1/2*m*v^2
Mivel a mozgási energiában a sebesség négyzete szerepel, a sebesség növelése ilyen arányban fog több energiát igényelni.50+ km-t csak akkor tud, ha 15-el szüttyögsz.
A Kugook se tudnak ~70km-t 45-50-es tempóval, csak akkor lesz ekkora hatótáv, ha pl 25-el mész.
Ezért irtam, h ekkora hatótávhoz nagyobb akksis roller kell, azok meg már a nagyobb rollerek inkább, amikben ilyen nagy akksi van.Ráadásul gondold azért át ezt az egészet.
25-el haladva egy óra alatt 25km-t teszel meg max.
50km-t két óra alatt lehet megtenni.
Viszont a rolleren egyhelyben állni elég unalmas tud lenni, 10-15 percnyi gurulás után már az ember azt se tudja melyik lábáról álljon át a másikra, nemhogy egy órán át ácsorogni. Bicikli az más, ott ülünk, és tekerünk közben, de a roller nem ilyen. Nem mindenkinek jön ez be.A nagyobb, gyorsabb rollerek szerintem jobbak nagyobb távolságok megtételéhez.
A G2-es global verziója pl 35-el is tud menni, valamivel élvezetesebb a haladás vele.
Használt rollert keress szerintem.
Facebookon van az 50km/h + rolleres topic, ott biztosan tudnak ajánlani 50km+ hatótávú rollert 300ezerért. -
-
RaZroX
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sík terepen legtöbbször. Xiaomi Ultra 4 nem jó választás?
90 kg -
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Ennyiért nincs ilyen roller.
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is használnád, vagy szinte csak teljesen sík terepen?Pálcikarollerek közül csak a Segway G2-n van lengéscsillapitó elöl-hátul, meg az Inmotion S1-en, de ez utóbbi már nem nagyon kapható.
Itt egy táblázat a pálcikarollerek tulajdonságairól.
Ha "nagy" rollert keresel, azok ott kezdődnek, h "Mantis Dual". Ha viszont olcsóbbat keresel, a Kugook között kellene szétnézned.
-
RaZroX
addikt
Hali,
Februárban szeretnék rollert venni, de nem vagyok túl nagy szakértője a témának. Tudtok esetleg javasolni néhány típust az alábbiak alapján?- Legyen rugózása elöl és hátul is
- 50km feletti hatótáv (heti 4-5 alkalommal munkába járás lenne vele, heti 2-3 alkalommal viszont sokat mennék vele)
- legyen megbízható márkájú, masszív váza (nem szeretném ha szétesne alattam)
- Rendes garanciális ügyintézés, nem szeretnék hónapokat várni ha valami elromlik rajta
- Kb. 300 000 Ft a keret
Előre is köszi!
-
-
morbi04
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg mi a valós piaci ára egy Global Max G2 rollernek? 1 éve vásárolt, kb 300km, 10 töltés van benne, lakásban megfelelő töltöttséggel tárolt.
-
-
CzMarcsi
friss újonc
Sziasztok!
Cégünk, az IMAS International Magyarország Kft (www.imas.hu) új Segway Ninebot modell koncepciókkal kapcsolatos kutatáshoz keres Budapesten lakó, 20-44 év közötti Segway Ninebot használókat. A modell koncepciók bemutatása csoportos interjúk keretében történik, Február 18-án szombaton 9:30 és 12:00 között.
A részvételért cserébe cégünk 20 000 Ft értékű EMAG utalványt ajánl fel.
Elsősorban a 2. generációs termékeket célozzuk:
E sorozat - E2/E2 Plus/E2 Pro
F sorozat - F2/F2 Plus/F2 Pro
G Max sorozat - MAX G2
ZT sorozat - ZT3 Pro
GT sorozat - GT2
Az interjú egy Astoria környéki irodában történik, a pontos címet az érdeklődőknek megírom személyesen.
Akit érdekelne a lehetőség, írjon és tájékoztatom a további részletekről! -
Silentfrog
veterán
Gondolom nagyon új még, de esetleg valaki vett már itt segway zt3 pro-t? A MM, az Alza és az Euronics árulja már egy ideje, és a g2 höz képest annyival nem drágább amennyivel jobbnak tűnik.
-
Peaceliker
addikt
Figyelj, kinek mi. Meg hogy
100x vt ebben a témában vita, tök értelmetlen szvsz.
Én próbáltam közlekedni pálcikával, bringa úton Pesten. Lassabb volt sokkal, mint kint az autók között. Sokkal biztonságosabbnak sem éreztem. Gyalogosok kiléptek elém, minden helyen ahol autó keresztezte a bringa utat szörnyű volt. Autók között forgalom tempóban jobban éreztem magam. Nyilván sisak, kesztyű, stb. -
Crus
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Csak az autónak van kasztnija, az egyéb aktív védelmekről nem is beszélve... meg 4 kereke, ami nem kicsit nagyobb.
Minap dombon lefelé - jó úton -, meglódult a vas, hamar fékezgettem, öngyilkosság, pedig a 20 kilós önsúlyával, a nagy kerekeivel, jó súlyponttal még az abszolút stabilabbak közé tartozik.
Átfutott az agyamon, hogy FW alternatívával a gyári fölé menjek, de elvetettem jó ez így, kisebb az esélye annak, hogy kinyírom magam rajta.
-
bzs73
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Mert van ilyen is, ez 10-es kaboo rollerekhez, csak nem tudom a méretüket. A G2 Master is 10-es kerékméret, de m14 kell rá. Hátha lessz itt olyan, aki tudja a 10-es vagy 11 kaboo tengelyméretét. [link]
-
bzs73
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Köszi. Na hátha. Emailbe rákérdeztem, mert oldalon nincs kint a pontos méret, hátha m14.
-
Crus
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ugyan mi baj lehet 80-100-nál?
-
bzs73
őstag
Sziasztok. Ilyen körmös alátétet keresnék itthon. 2db kellene,roller hátsó tengelyre. 10-12-es méretbe találtam pár áruházban, kerékpárszervízben, de nekem m14-es méret kéne. Alin tudom van, 800-900ft 1 pár, +3500 a posta ilyen kis értéknél, és 2 hét.
-
kovacs65
őstag
Az Inokim márkáról mi a vélemény? Quick 4 a kiszemelt.
-
DigitXT
félisten
válasz
Walter_White
üzenetére
Hűtőt simán elviszi, nem?
Jó kép.
-
Walter_White
senior tag
Visszatérve a rollerek világába, alig várom a jobb időt, hogy megsétáltassam a kis aranyoskámat
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
A termékpalettán egy komoly lyuk tátongott és azt célozzák meg ezzel.
Ez is a SuperScooter család tagja. Jóval alulról ide tartozik az "eKickScooter' család, ami most még csak a ZT3 Pro-ból áll.
A P65-nél és P100-nálé azért több.Még annyi, hogy legalább 2 termékről beszélünk:
GT3 E = 39,5kg, 95 km hatótáv, 25 km/h, 899 Wh (48V), 700W/2400W motor.
és GT3 Pro = 53,1kg, 138 km hatótáv, 80 km/h, 2160W (72V), 2×1700W/2×3500W. -
Peaceliker
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Ja hogy ez ilyen kis fika gép lett?
Akkor helyükben valami más nevet adtam volna neki. De még termék oldal is azt írja, hogy ez gt2 után valami hűha... Nincs ezzel baj, ilyet is keresnek a népek, csak nem tudom miért akarják másnak eladni ami.
De legalább nem olyan dög nehéz, mint előd... Vagyis persze viszonyítás kérdése, mert 40 kiló sem pehely súlyú
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha jó a ruha, abba könnyű jól beöltözni.
Síelés (snowboard) jó példa erre, rendkívül jó öltözékeket lehet kapni,nem tart órákig a beöltözés, levetkőzés.
Jó szőtt arcmaszkokat gyártanak (covidos időszak nagy lendületet adott nekik), hosszabb távra a símaszkok felé lehetne elmozdulni. Magyarországon már nem nagyon vannak hideg telek.Rollert jobban sajnálom, mint magam. Ilyenkor könnyebb lemeríteni, az meg ugye nem jó az akkunak.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, az helyesen Segway SuperScooter GT3 kb. 630.000 Ft, lenyomva maradt a shift, így lett a 3-asból + jel.
1.700 helyett 1.500 USD az akciós nyitó ára, ami kb. 610.000 Ft.
https://store.segway.com/segway-superscooter-gt3
Ugyanitt a GT2 4.000 USD, a GT1 pedig 3.000 USD.
GT2-höz képest szinte minden paraméterben szerényebb a GT3, kisebb végsebesség, hatótáv, stb. Vázon is egyszerűsítettek, fejlesztési költségek eleve alacsonyabb szintről indultak és az eladott példányszám miatt több részre oszlik majd szét.

enginev3.0, én hétvégén csináltam egy egyszerű számolást.
Eddig kb. 2.800 km-t tettem meg rollerrel,
holtankoljak.hu szerint az átlagos üzemanyagár 635 Ft/l,
7 literes fogyasztással (196 liter benzin) kb. 125.000 Ft.Kb. ennyibe került új áron az Okai Neon Lite vagy a Xiaomi 1S
(vagy használtan a Ninebot F40, Xiaomi Pro 2). -
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Pont ezért mondom, hogy a roller szezonális jármű. Ingyen meg csak akkor lenne, ha utána nem kellene megfizetni az orvosnál az OFF szezonban elszenvedett károkért...
-
Reggie0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hiany van, plusz a lehetseges szankciokat is elore be kell arazni, mert lehetnek benne tiltott nyugati alkatreszek is.
Amugy jo dolog a roller, de azert autozni megis biztonsagosabb es az izuleteket sem nyirja ki, foleg ha sokat kell menni. Parszaz meterre azert jo, ha tudom,hogy gaz lesz a parkolas, akkor viszem magammal a csomagtartoban.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Fűthető kabát, sapka, kesztyű, zokni...
-
Crus
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Cserélhető lencsés bringás szemüveg? (Alapból színes vagy fekete lencse, télre mehet bele a sima átlátszó.) Nekem bevált.
-
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
omg, mekkora nyereség lehet egy egy rolleren a gyártónak
Az az egy szerencséjük hogy rengeteget lehet spórolni egy ilyen eszközzel, én tavaly az évi 10ezer km helyett kb ötöt mentem az autóval, és úgy hogy nem volt meg egész évben a roller
Ha télen nem fagynék rá, akkor igazán ingyen utaznék szinte egész évben, de nekem a szemem kifolyik rajta ilyen időben
-
PociAti
őstag
Redditre valaki beküldte mennyiért lehet előrendelni oroszoknál az új Ninebot rollereket.
Ninebot MAX G3 átszámolva 353.000 Ft
Segway SuperScooter GT+ kb. 630.000 Ft
Segway-Ninebot ZT3 Pro kb. 283.000 Ft
Ninebot F3 Pro kb. 274.000 Ft
Ninebot F3 kb.235.000 Ft
Ninebot F2 Pro 235.000 Ft
Ninebot MAX G2 230.000 Ft
Ninebot F2 Plus 188.000 Ft
Ez utóbbi nálunk most 199k, korábban csak két tüske erejéig ment le 190k alá. Magasabb az ÁFA .Újdonságokon 6-13% közötti akciót hirdet a webshop, régieknél 14-17% között van.
-
IMGM6
tag
A ZT3 Pro-ról van már valakinek tapasztalata?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Forrmell.enn
- BestBuy topik
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Házimozi haladó szinten
- Gyúrósok ide!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Építőipari csomag (vakológépek, targoncák, építőipari eszközök és kellékek, egyéb, sok más)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Asus TUF B760-Plus Wifi (apró hibával)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Abszolút csúcs minőségű gumi, ezzel nincs is baj, de egy lassú, gyenge gépre minek? Kicsit olyan, mint F1-es gumit venni egy Trabantra. Nem rossz, csak az ár/érték arány:

Egészen nyugodtan vehetsz 5A töltőt, semmilyen problémát nem okoz, nem gyorstöltő. (Legalábbis esetedben nem tekinthető annak, hiszen nagy akkuhoz tervezed használni.) Amit annak hív a szakma, 1C töltés és fölötte. Ott már észnél kell lenni, uis többek közt melegszik, nem baj, ha nem a leggagyibb kínaival próbálkozol, illetve maga a töltő is, ha csak 85%-os hatásfokú, akkor magában is nagyon melegedne ~30A-nél = nem ajánlott! Nekem az egyik "legnagyobb" töltőm 10A (bár csak 36V, tehát elvi max. 420W-ot ad le*). Ezzel a 38Ah akkumat kényelmesen tölti. Nem melegszik semmi, 0.3C-t sem éri el.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)