Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Remélem nem az alzásat vetted, mert azt vagy 5 alkalommal küldték már vissza.
-
csababarca
őstag
Na megvan a G2 (segway), sikerült egy patika állapotúra lecsapnom.
Nem sokat sikerült tegnap óta mennem vele, de nagyon jó a rugózása, kellően masszívnak is tűnik.szerintem jó vásárt csináltam vele.
-
-
-
Koszonom a valaszokat.
-
bzs73
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszi. Hát nekem is hihetetlennek tűnt. Én az én g2 rolimba g2 max akksit sikerült 85-be szerezni, az 48v/20ah, és hát az is jóval nagyobb, és 5kg, csak hát itt ez meg 55% kedvezmény, meg 38ah, csak méretbe is nem tudom megvalósítható-e, bár nem értek hozzá, csak látom hogy a minőségi épített akksik mekkorák. Mondtam én is havernak, hogy ez nekem elég hihetetlen, de mondom megkérdem itt, hátha hozzáértők segítenek. Még1x köszi.
-
-
bzs73
őstag
Üdv. Ismerős is szeretne akksiba erősíteni g2-be, és kérdezném hogy ez szerintetek valós lehet? 48v/38ah, és csak 3.2kg, ill 240x124x7mm a méret. Elvileg Francia, onnan is jönne. Ha már a 30ah megvan valósan, az is jó nyílván, de aztán ki tudja. [link]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Lehetnek rollerek, ami egyformán 120 kg terhelésre tervezett és 20 vagy 25 km/h sebességre képes, illetve arra korlátozták szoftveresen.
De nem mellékes a teljesítmény sem, amitől jobban gyorsul vagy könnyebben felvisz az emelkedőn 120 kilót is. Nagyobb teljesítményt kisebb áramterhelés mellett lehet elérni, ha nagyobb a feszültség, ami általában előnyös, ezért kezdik emelni inkább a feszültséget a tervezők, amikor már erősebb jármű a cél.
Hasonló megfigyelhető a kéziszerszámok világában is, ami laikusoknál néha keveredik, mivel a nagyobb feszültségű eszköz általában erősebb is, ezért a "voltnak" tulajdonítják, holott az nem a teljesítmény egysége. Néhány gyártó vissza is él ezzel, nem a névleges feszültséget adja meg, hanem marketing okból többet, közben ugyanannyi cella, csak kicsit "jobban hangzik".
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Emelkedőkön is fogod használni?
Mekkora hatótáv kellene?
Milyen magas vagy?Segway E2 Pro
Segway F2 sorozat
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway G30, G2Hardveraprón is van belőlük.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.Most figyeltem csak, h 120kilóhoz keresel.
Hát ez pech, ekkora súlyhoz erősebb motorú roller kellene.
Inmotion S1 -de nem nagyon kapható már.
Navee N65, S65. -
-
Sziasztok, segitseget szeretnek kerni. Meg tudja valaszolni valaki, miert fontos a feszultseg, ha a szallitando tomeg mindig ugyanakkora, a sebesseg pedig 20-25 km/h?
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az arányszámaiddal finoman szólva se vagyok kibékülve.
A Kaabo-nál jötté előbb azzal, hogy "(rajtad kívül ) mindenki...", aztán kiderült mindössze egy (két) magyar üzletről és annak korábbi vásárlóköréről van szó. A külföldi vásárlásra, külföldi kézben lévő üzletekre, illetve a további magyar üzletekre és tájékozott vevőkre nem igaz.
Ennek a rollernek gyakorlati előnyét nem látom, ez a technológia tartósság területén valószínűleg messze elmarad a hagyományos megoldástól, mivel sokkal kevesebb szerkezeti elemre jut az erő átvitele, ezáltal rövidebb élettartamot jósolok neki. Javíthatóság felől megközelítve is komoly hátrányban van.
Az emberek 99%-a mondhatja rá, hogy menőn néz ki ez a szokatlan kialakítás, de ebből alig lesz pár vásárló. A vásárlóból meg valószínűleg még kevesebb elégedett felhasználó.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ilyesmi monowheel volt régen, nem találtam most meg hirtelen. [link] Csak még hagyományos motoros.
-
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
A szériaszám általában (kódolt formában) tartalmazza a gyártás dátumát, gyártás helyét (ha párhuzamosan több üzemben is készülnek), így valószínűsíthetően tartalmazza azt az adatot, amire kíváncsi vagy. Csak azt nem tudjuk (még), hogy mikortól jó, de majd megírja valaki.
-
csababarca
őstag
Szériaszám alapján meg lehet mondani egy segway g2ről hogy már a javított nem kotyogós verzió e?
említettétek itt, hogy az újabbaknál az már javítva lett. -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Valós problémára nem nyújtanak vele megoldást.
Például ha nem lenne elég tartós a szénkefe nélküli motor, és arra nyújtanának racionális árú megoldást. (Valóságban éppen fordítva van, tipikus startup jelenség. Érdekesen néz ki, meg tudjuk csinálni, de amúgy sok hibája van a fizikai korlátai miatt, így nem ez a jó irány és soha nem is lesz az.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezen a Kickstarter oldalon elég jó képek vannak a motor felépítéséről.

-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Érdekes, a svájci cég honlapján nincs semmi infó, még ha a keresőjükbe írom be akkor se hoz találatot, viszont DuckDuckGo keresővel ugyanazon az oldalon megtalálja a PDF-et.
https://www.soflow.com/app/uploads/blogs/21/2023/05/SOX-all-languages-manual-0510.pdf
Ha lehet hinni az ebben szereplő adatoknak, akkor első kerék meghajtású, 8,5-ös kerekek, 350W-os motor, 7800 mAh akku, stb.
Pedig a kép alapján abba se voltam biztos, hogy ez elektromos roller és nem lábal hajtós. -
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa?
-
z67
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Baromi jól néz ki. Ellene szól, hogy nem működik a küllők közé botot dugok leszállás technika.
-
h1mpi
félisten
Ez meg mi a fene?
Nincs a keréknek közepe?
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
"és azok vezetésére vonatkozó szabályokat pedig betartom/betartottam"
Pontosítva: maximum akkor, ha 45 km/h fölött nem mentél vele soha.
Eleve, ha a gyári végsebesség 60 km/h, akkor az nem lehet 45-ös tervezési. -
h1mpi
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Igen tényleg, amúgy az Ultimate-nél jól írják a nevét, de pl. a Revoltlabnál nem. Abban igazad van, hogy nem szerencsés több néven forgalmazni egy rollert, mert aki nem ért hozzá az benézheti.
Peaceliker: azt nem is néztem, hogy csak 48V-os, akkor már nem is olyan big biznisz
-
PociAti
őstag
Nem csak írtad, hanem be is linkelted a dobozának a képét.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28824-28824.htmlSehol nem szerepel, hogy dual. A leírásban szokás megadni a motor paramétereit, pl: 800W, vagy 2*1200W. Ebből minden értelmes lény aki kb. 7 éves korában találkozott a szorzás tudományával meg tudja állapítani melyikben van két motor.
A X elnevezés is elég régi.
Ezek a főbb típusok vannak (az évjáratok közötti különbségbe nem megyek bele, meg hogy a fékek, abroncsok, kijelzők, stb. opcionálisan kicserélhetők az alapmodelltől eltérően).
Kaabo Mantis ABC szerint:
10 ECO 800
10 Lite (UL)
10 Plus
10 Pro [ez egy motoros]
10 Pro+ [két motoros]
8 ECO 800
8 ECO Comfort
8 Lite (UL)
8 Plus
8 Pro [ez is egy motoros]
8 Pro+ [ez is két motoros]
King GT
King Plus
X Eco
X Plus
Az is lehet idő közben megjelent valami új, vagy korábban volt olyan régi típus, ami nyom nélkül eltűnt. -
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
"Az egész lényege!!"
https://www.youtube.com/watch?v=7LSi0Nw3-hQ&t=237s
Itt foglalja össze az eddigi ismereteket. Idézem:5. perctől
.. minősítő állomásra bármelyik elektromos-rollert betolhatjuk, soha a büdös életben nem fogunk rá se motorkerékpár, se segédmotorkerékpár típusbizonyítványt vagy minősítést kapni. Ez egyrészt ütközik ... [rendeletek felsorolása].
Tehát az elektromos roller nem minősíthető segédmotorkerékpárnak.
Ebből az is következik, hogy a vezetéséhez - fő szabály szerint - vezetői engedéllyel nem kell rendelkezni. Mivel a az elektromos-roller se nem segédmotor, se nem motorkerékpár, hanem csak jármű, életkori korlátozás nincs, védőfelszerelésre sincs semmilyen korlátozás.
Mindezek ellenére azt akarod állítani, ha te beviszed a járművedet valamelyik vizsgaállomásra, akkor az meg fogja kapni a motorkerékpáros vagy segédmotoros kerékpáros minősítést, típusbizonyítványt?
Hajrá, lássuk!
És akkor irány a motorkerékpárosok topikja. -
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezt anno én is írtam, hogy a dobozon nem volt ott, hogy Dual csak, hogy Plus. Viszont most találtam egy X elnevezésű Mantist, ami állítható rugókkal van szerelve és már az új 2024-es kijelzővel, állítható színű LED-ekkel: [link]
-
Peaceliker
addikt
Gyorsulna, erősebb lenne. Legtöbb esetben bírják is6, de ezt fixen senki nem tudja majd neked megmondani. De ha ugyan úgy jársz vele (gyorsulás, sebesség) mint gyári állapotban akkor valójában kevesebb áram esik majd rajta. Ha téped neki akkor ki tudja alapon működik a dolog
De ha ugyan úgy jársz vele akkor hatótáv 60v os akkuval nagyobb lesz. Én ebbe az irányba mennék -
bzs73
őstag
Üdv. Van egy kukirin g2 rollerem, szeretném akksiba kicsit erősíteni. Ügye ebben 48v/15ah van, találtam bontott g2 max akksit,az lazán elférne, 48v/20ah lenne, de most találtam közelben egy bontott g4-et, amiből elég jó áron megtudnám venni az akksit,ill vezérlőt, és éppen pont elférne az is, de az 60v/20ah, ezért vezérlővel cserélném ki. Kérdezném hogy így a 800w-os motor bírná-e, károsítanám-e, vagy van-e ennek értelme, erősebb lenne-e, mert inkább hatótávot akarnék növelni, sebesség bőven elég a 45km sebesség. Motort nem szeretnék cserélni.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Honnan tudod, hogy én vagyok az egyetlen ember, amely a magyar boltok ki tudja mennyire megbízható és visszakövethető nevezéktanát használja a termék valós megnevezése helyett?
Aki külföldről rendeli / rendelte a rollert, azt sem érdekli, hogy melyik bolt hogyan hirdeti azt a potenciális vevői számára.
Sőt, egyre több külföldi kézben lévő webshop van Magyarországon:
Alza az prágai központú cseh cég,
eMAG egy bukaresti székhelyű román cég,
a mall.hu ami most már Allegro néven fut az egy lengyel online piactér,
a nagyobb magyar webáruházak közül talán csak a veszprémi Vöröskő Kft-t lehet említeni (ismertebb nevén Euronics).Ezek is árulnak rollereket, konkrétan a Kaabo megtalálható az eMAG.hu és az Allegro.hu kínálatában. Mindketten a hivatalos megnevezés szerint árulják, (ami a dobozon is szerepel, amilyen néven a gyártótól kapják) nem pedig valamelyik magyar roller szaküzlet faszságát terjesztik.
Kérdéseket vet fel, hogy aki üzletszerűen, vagy használt-piacon nem megfelelő névvel árulja a terméket, az csalást követ-e el, amikor erősebb termékjellemzőket párosít a típus mellé, mint ami a valóság?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Linket köszi
Csak kiegészíteném...
Dr. Herpi 5:13 nál arról beszél, hogy a roller nem kaphat motor/sm.kerékpár típusbizonyítványt, a 168/2013 EN Eu rendelet alapján.
Ezt kiegészíteném azzal, hogy a fenti jsz. 2 cikk
(2) E rendelet hatálya nem terjed ki a következő járművekre:
...
j) azok a járművek, amelyeken nincs legalább egy ülőhely;
Magyarán, amelyik rollerert gyárilag ellátták üléssel, vagy opcionálisan rendelhető hozzá, az kaphat ilyen tipusbizonyítványt.Emlékeim szerint a másik jsz arról is rendelkezik, hogy segédmotorkerékpár úgy vehet részt a forgalomban, hogy az műszaki vizsgára nem bocsátható.
Másrészt ha a rendőrség, vagy bíróság részéről kifogás érkezne, legegyszerűbb a belügyminiszter úr arra döntésére hivatkozni, hogy a roller segédmotorkerékpár, és azok vezetésére vonatkozó szabályokat pedig betartom/betartottam.
Asszem ezek után senkinek sem lehet kifogása a speciális jogszabályok megalkotásáig, hatályba lépéséig.
-
Reggie0
félisten
Nem tudom, hogy linkeltek-e mar, de megteszem: Dr. Herpy a rollerekrol: [link]
-
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
de mivel itthon
így hívják, így ezen a néven kell hirdetniVan aki - helytelenül - így hívja, annak a *****-nek zárójelben meg lehet adni ezt az alternatív elnevezést. Miért nem a dobozról írja le a nevét, ha az is megvan?
Most Plus nével árulja valaki a nem Plust, és fordítva, nem Plus néven árulják a Plust.
Például ha webshopban borotvapengét árulsz, annak borotvapenge, vagy pengés borotva betét a megfelelő elnevezése, legyen az Wilkinson, vagy Philips OneBlade, vagy akármilyen más márka, de metaadatok közé célszerű felvenni a Gillette penge, zsilettpenge, dzsilettpenge, Gilete, Gillete, Gilette és egyéb kretén elnevezéseket.
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mindkettőtöknek ugyanazt mondom: a magyar boltok hülyesége hogy önkényesen ráaggatnak valami egyedi elnevezést a Kaabo rollerekre, ahelyett, hogy a gyártó által használt és publikált elnevezését használnák.
Így még azok a magyar tulajdonosok, akik külföldről rendeltek rollert, azok is a tájékozatlan haverok között a magyar boltok által "meghonosított" kretén elnevezéseket használják. Aztán amikor külföldi helyről kellene valami alkatrészt rendelni, akkor jön az értetlenkedés. -
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nálunk valahogy rosszak az elnevezések. Amit Mantis 10 dualként hirdetnek, az olyan, mint az enyém (csak eggyel újabb verzió). A boltban én is Mantis 10 duálként vettem tavaly. A dobozán csak annyi van, hogy "Mantis 10". (A hirdetett roller szerintem ennyiért nagyon megérős)
Az egymotoros "plus"ként hirdetett Mantist a boltban is úgy hívták, és ebben a tesztben is is ezen a néven szerepel: [link] -
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
BT kapcsolat olyan úri huncutsághoz kell, mint applikáció, amin keresztül mondjuk diagnosztikai adatokat lehessen kinyerni a rollerből, az útvonalat tárolni, lezárni a rollert, finomhangolni és egyéb apróságok.
Mivel ez fejlesztési költséggel (és filléres hardver költséggel) járna, így lespórolták.Rövid válasz: nincs benne.
-
enginev3.0
félisten
Kukirin G2-ben nincs BT ugye?
-
PociAti
őstag
A hardveraprón a legutóbbi két hirdetés egy-egy Kaabo Mantis 10-es, és szerintem mindketten rosszul írják a rollerjük típusát.
https://www.kaabo.com/mantis-10/
Vagy a gyártó a weboldalán szerepelnek rosszul az adatok és a megnevezések (ezt kétlem), vagy a tulajdonosok kb. 1 év használat után sem ismerik a saját rollerjük nevét / nem sikerült a dobozról lemásolni az adatokat és elnevezést.Konkrétan a 10 ECO 800-at 10 Plus-nak hívja az egyik,
a másik meg a 10 Plus-t pedig 10 Dual-nak. -
Tangerine
senior tag
Létezik sárga színű ásványi fékolaj? Nézem a videókat, mindenhol rózsaszínűt látok beletölteni. Most megnéztem az enyémben(Mantis 10 dual) és sárga színű, mint a DOT fékfolyadékok. Nem tudom milyet kéne venni hozzá. Elvileg minden rollerbe/biciklibe ásványi kell.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én sem ismerem, talán még soha nem is rendeltem tőlük, de adtam most nekik 2 percet, és szerintem a legtöbb hasznos infót sikerült az alatt a 2 perc alatt kideríteni.
Bal oldalon a jelölőnézeteknél kiválasztottam a "Felbontott" és az "Újszerű, használt" termékeket.Kiválasztottam egy a Használtat, és azt kérdezte hol szeretném átvenni. Pár megyeszékhellyel végigzongoráztam ellenőrzés jelleggel, de random fővárosi irányítószámot is megadva az jött ki, hogy a Róbert Károly krt. 54-58 Alza Bemutatóterem-ben lehet legkorábban átvenni. (Holnap 18 óráig, míg minden más esetben holnaputánt adnak meg átvételi időpontként.) Ez alapján lehet feltételezni, hogy a bemutatóteremben lehet. Vagy kibontva, vagy összecsomagolva.
-
válasz
csababarca
üzenetére
De hol jelzi ezt, nem ismerem az Alzát ennyire.
Hogy lehet a linkjét megtalálni? -
enginev3.0
félisten
válasz
csababarca
üzenetére
Ha nem tetszik vissza tudod küldeni
-
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem még jelzi hogy van.
kár hogy nincs infó róla, hogy mennyire használt. Legalábbis én nem találtam. -
válasz
csababarca
üzenetére
Volt egy Alzán is.
De elvitték már.
-
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi!
már írtam is neki! -
andrys83
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
csababarca
üzenetére
210.000Ft Eger
https://www.facebook.com/share/p/Segway G2 -
Silentfrog
veterán
válasz
andrys83
üzenetére
Én történetesen ezt kipróbáltam. Segway g 30
Ha csak tolod akkor nem tölt semmit. Ha tolod és húzol egy picit féket akkor tölt vissza pár wattot.
Ha lejtőn jössz lefele és elengeded a gázkart, akkor tölt amíg el nem éred az 5-6 km/ órás sebességet akkor elengedi és csak üresen fut. Fura többször észre vettem már ha zebrához érek és gyorsabb tempóval tolom át , akkor érezhetően bekapcsol a motorfék. -
DigitXT
félisten
válasz
andrys83
üzenetére
Ha fékezel, és úgy tolod, akkor tudsz tölteni valamennyit, de készülj fel, hogy a mértéke nagyon csekély. És az sem biztos, hogy tölt, ha fékezel: lehet úgy fékezni, hogy teljesen elveszik a mozgási energia = elfűti a rendszer. Néha szükséges ez, hiszen az akku sem végtelen kapacitású, és ha tele van, másképpen nem tudna működni az elektromos fék.
Szerk: természetesen, ha van érdemi visszatöltés, akkor sokkal nehezebb lesz tolni.

-
andrys83
aktív tag
Az energia visszanyerő hogyan működik ha tolom a rollert?Tölti vissza???Vagy csak ha önmagat fékezi?
-
Tangerine
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Most van az alzán leárazva. 280e a vadiúj.
-
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nem tudom, de az biztos nem jó, ha van pl. 28 db N40-es , és 2 db N52-es. Szerintem rázkódna/vibrálna menet közben. Ja és minél erősebb a mágnes, annál kevésbé bírja a meleget. Szerintem nem érdemes emiatt nagyobbat rakni bele, mert egyszer túlmelegszik a motor, aztán elmegy az ereje az összes mágnesnek.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Decemberben még olcsóbb lesz.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nem szabad a neodímium mágnest hegeszteni, mert elmegy az ereje a melegtől kb 70°C-90°C-ig bírja a meleget. Elég neki a ragasztó, nem is kell túl erős a centrifugális erő úgyis a helyére szorítja menet közben. Ha tud az ember ugyanolyan mágnest szerezni, akkor nem lehet nehéz kicserélni. Stimmelni kell a méretnek, a típusnak/erősségnek (van vagy 10 fajta N35 és N55 között), és a mágnesezettség irányának, ami téglalap alapú hasáb esetén legalább 3 féle lehet.
-
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ilyen, amikor a kiegészítő plusz akku elszáll
a telefont azért levettem volna...
-
PociAti
őstag
Friss hirdetés:
Debrecenben eladó egy Segway-Ninebot F30E, 76.000 Ft-os áron.
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_f30e/hsz_1-50.html
1.500 km van benne, semmi hibát nem említ az eladó, és a fotók alapján is eléggé rendben van.
Inkább 90k - 100k között szokott ez menni.
Még vonatjeggyel együtt is megérheti valakinek, aki hasonlót keres (10-es kerékméret, elfogadható váz és tömeg, kb. 20 km valós hatótáv). -
d@vee
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A zene is megy hozzá
-
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Hehhehh... Már megy lejjebb az ára.
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hivatalos oldalon egy komplett kerék $147, nagyjából 60.000 Ft.
Wheel Hub Motor Assembly - MAX G2
https://store.segway.com/wheel-hub-motor-assembly-max-2
Úgy már kérdésesen megérős, hacsak nem sikerülne a jó részeket eladni. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
a mágnesek/fémlapok egy része meghibásodott (nem a motor, a kerék!)
Érdekesen fogalmaz, mágnes a motor lényegi alkatrésze, ami itt a forgórészt képviseli, míg a tekercs az állórész. Az még hagyján, ha külön kapni lehetne, de komplett motort kell bizonyára venni, hacsak valaki nem fér hozzá olyan ponthegesztőhöz, amivel vissza lehetne rögzíteni és akkor olcsón jól jár. (Erősebb ponthegesztő kell hozzá, mint amit akkuépítéshez használnak.)
Vagy lenne valahol bontott motor, aminek leégett a tekercselése.
-
z67
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pár kilométeres, bemutatódarabnak tűnő, használatlan darabok jobbára.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Zálogházasnál részben bizalomra adhat okot, hogy megvan a doboza.
Persze a szériaszám ellenőrzésével kezdeném. Az app nem annyira biztos folyamat, mivel Xiaomi esetén nem is működik, meg amúgy is átírható, inkább az alváz lehet a hiteles forrás.150k-s hirdetés okt. 17-20. között volt aktív.
A problémája, mely a képen is látható, hogy a hátsó keréken a mágnesek/fémlapok egy része meghibásodott (nem a motor, a kerék!), ebből eredően kellemetlen hangot ad menet közben. - nem használom már, csak leírom.
Próbáltam megragasztani a kitört részek között, de nem használt...
A tekercselése, és MINDEN EGYÉB ALKATRÉSZE gyári állapotú, erről is csináltam képet.
Bekapcsol, minden funkció tökéletesen működik, menni is tudsz vele akár (csak hangos ebből eredően)
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Van nálam egy kínai elektromos roller, sajnos nem tudom milyen márka és modell, aminek vízkáros a vezérlője és a kijelzője.
Egy általános kontrollerrel működésre bírtam, de kellene hozzá egy vezérlő és kijelző páros az aliexpress-röl vagy valami más olcsó beszerzési forrásból.
Tudtok ajánlani valami bevált modellt?
Előre is köszönöm.uff, ocs.
-
-
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen ez a terv, naponta többször is nézegetem az oldalakat emiatt.
-
válasz
csababarca
üzenetére
A 20km/h az a G2 D sebességkorlátja.
D = német verzióElirhatták, vagy már módosított szoftver/vezérlő van benne. Meg kell kérdezni.
Mondjuk már a roller neve is el van írva, nem római számokkal kell a kettest irni.
Illetve a hirdetésben 48V-osként van feltüntetve, és 500Wattosként.
Vagy át van építve, vagy ezeket is elírták. :/ -
-
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Műszaki Zálogház néven volt a 120k-s Max G2 hirdetés, náluk most is van egy rendkívül újszerű, mindössze 3 töltési ciklussal rendelkező
Segway-Ninebot MAX G II D, 210k-ért.
Vezérlő cserével vagy talán más módszerrel is áthidalható a 20 km/h határ.Illetve ugyanitt 210k-ért van Xiaomi 4 Ultra. Doboza megvan, de applikációval nem lehet hozzá csatlakozni. A működést ez nem befolyásolja.
-
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Hirdetésre visszatérve, az illető úgy árul 290k-ért rollert, hogy még a pontos nevét se tudja.
Ez a "Max G" sorozat G2-es modellje.
A KuKirinnak vannak G2-es rollerei, a sima megjelölés mellett G2 Master, G2 Max és G2 Pro variánsok léteznek.
Tehát Max G2 és nem a G2 Max. Lehet van akinek ez apróság, de aki tudja miként épül fel a nevezéktan, annak számára nyilvánvaló, hogy nem a G2-nex a Max jelölésű variánsa.
És Ninenbot esetében komoly jelentősége van, hogy sima Max G2, tehát a globális verzió, vagy a Max G2 E, a 25 km/h korláttal rendelkező és tempomat nélküli változat.csababarca
A hardveraprós árakat látom,
tavasszal 230, 225, 225,
nyáron: 225, 280, 265, 260,
szeptemberben: 250, 225, (a korábbi 260-as árból lett 220), 200,
októberben: (a 250-es hirdetésből lett 199), 120, 150 és most 260.
Két visszatérő hirdetést találtam, jókora árengedménnyel.A kotyogást - Reddit hozzászólások alapján - úgy tűnik javították, mert sok dicséretet olvasni a roller kapcsán, ajánlják másoknak, de hibáról nem igazán írnak. Pedig az 1 évvel ezelőtti kommentek jelentős része panaszkodás volt.
YouTube videók alatti kommentekben megérhetné szétnézni, ha komolyan gondolkozol rajta.
A szériaszám alapján valószínűleg belőhető mely rollerek rendelkeznek a problémás konstrukcióval. Bár abból sem következne egyértelműen a hiba, inkább csak hajlam a kotyogásra.
-
csababarca
őstag
ajjaj, pedig én G2-t szeretnék venni, sajnos használtan 200ért nem nagyon van, pár hete nézegetem, talán 240 volt a legalja amiért láttam.
ezt a kotyogást akkor elvileg már javították?
-
Mondjak az ilyet nehéz lesz eladni.
Hiába vadiúj. 🤭
-
válasz
PociAti
üzenetére
Hang nélkül néztem, vonaton voltam épp.
Nincs vele gondom, csak kb az egyetlen roller ami lengéscsillapítós, használtan 200 körül már beszerezhető, de nem nagyon merem ajánlgatni, nehogy valaki ilyet vegyen, aztán én leszek s szxr aki miatt megvették, aztán tönkrement náluk. :/
Pedig nem nagyon van más ennyiért hasonló tudással. (Mármint nagy akksi, erős motor, indexek, lengéscsillapítók, pálcika kivitelben.) -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A videóban is folyamatosan Xiaomi-Ninebot rollerként hivatkoznak rá.
Gondolom nem új infó, hogy komoly átfedés van közötte.A Ninebot Max G2 lengéscsillapító problémákról beszámoló YouTube videók, fórum bejegyzések a roller megjelenését követően elég hamar megjelentek. Így aki ilyet vett, azt remélem nem érte nagy meglepetésként. Van vagy 50 modelljük, alig 1-2 komolyabb típushibával találkozni, ez az egyik, a G2 első villája.
Rákerestem a Redditen, azt írják róla, a G2 fő problémáját már javították, apróbb hibák léptek a helyébe.
És nagyon sok topikon keresztül csak a dicsérik őket, ezek mind fél éven belüli hozzászólások.
Egyik így szól:
Van egy Max G2-em, és számomra elég kényelmes. Határozottan nem a legpuhább felfüggesztés, de sokkal jobb, mint más, általam kipróbált jármű. Számomra az egyetlen dolog, ami javításra szorulna a Max G2-emben, az az első felfüggesztés. Amit változtatnék rajta, az a lágyabb rugózás, akkor 10-ből 10 pontot kapna a kényelemre. De ahogy én látom, a rugózási kényelemben inkább csak egy 7-es a 10-ből.
-----
Itt van egy évvel ezelőtt nyitott folyam ami arról szól, hogy az összes komolyabb hibáját javították-e?
Have all the Ninebot Max G2 issues been largely resolved?
Nos itt az 1 évvel ezelőtti hozzászólások között azért akad gond bőven.Ha problémád van vele, akkor valószínűleg még a régebbi változat. Akkor is ha újonnan lett véve, de megbízhatatlan forrásból (AliExpress, Banggood, és a többi hasonló hely, amit korábban előszeretettel ajánlgattál másoknak).
-
válasz
PociAti
üzenetére
Ahogy elnéztem a Ninebot logo is ott volt a kijelzőn. Hát inkább azzal foglalkoznának, h pl a G2-es rollerjük első lengéscsillapítója olyan tervezésű legyen, h ne kezdjen el kotyogni néhánytíz/száz km után.
Vagy ha mégis, akkor gariban illene cserélni, és nem megmagyarázni, h "ez ilyen".
-
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ha az árát és a helyigényét nézzük, egyetlen autó sem versenyezhet a kerékpárokkal, mégis elterjedtek.
Erre 2024-ben mint koncepció jármű érdekes tekinteni. Nem is az önvezető képessége miatt (ami nyilván rendkívül alacsony szinten áll), hanem egyéb megoldásaira. Amik idővel megjelenhetnek a rollerekben. Mint ahogy a lengéscsillapítók is egész jól elterjedtek a rollerekben, pedig a kezdeti időben a lábbal hajtós elődöknél nem volt része. Sőt, az első elektronikus rollereknél sem.
-
alphamooncam
őstag
-
PociAti
őstag
Xiaomi's Self-Driving Scooter
Nem roller, hanem elektromos robogó, de azért érdekes.
Forrás: reddit.comA YouTube-on is van pár klónja ennek a videónak, hivatalos forrást nem találtam:
https://www.youtube.com/results?search_query=Xiaomi%27s+Self-Driving+ScooterEz inkább tanulmány roller, tömeges elterjedésére kicsi esélyt látok, túl drága lenne, és sérülékeny. A hibák javítása biztosan eszetlenül drága, 90%-os állapotban nem az igazi.
Viszont a giroszkóp valamilyen funkcióra való használatát nem zárnám ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Szédületes tempót rejt a OneXPlayer 3 az 1-ben kézi PC-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bittorrent topik
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Bialetti kézi kávéőrlő
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs a keréknek közepe?
) mindenkinek egyértelmű melyik a plus meg a dual... Mint ahogy a pálcika kifejezés is

Hivatalos oldalon egy komplett kerék $147, nagyjából 60.000 Ft.