Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
Elkészült a KRESZ-módosítás tervezete, amely már csak Lázár János építési és beruházási miniszter aláírására vár, majd az új szabályok életbe is léphetnek
A lap úgy tudja, hogy a legújabb KRESZ értelmében a kerékpárokhoz sorolják a lassabb elektromos rollereket. Ugyanakkor a gyorsabb e-rollerek segédmotoros kerékpárnak számítanak majd.
A 25 kilométer/óra lesz a vízválasztó sebességhatár: amely e-rollerek végsebessége ennek megfelel, azok minősülnek klasszikus kerékpárnak, a 25 kilométer/óránál gyorsabb járművek pedig segédmotoros kerékpárnak. Utóbbiak használatakor az új tervek alapján kötelező lesz a bukósisak használata.
forrás: napi.hu -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #20200 üzenetére
Szia!
Úgy hallottam, vagy olvastam anno, hogy ezeknek a Segway Ninebot Kickscooter F-szériáknak a kerék csapágyai gyárilag elég fostaligák. Ezek cseréjét szokták ajánlani, de cseréje nem 2ft kerekekként. 2x20k Jól tudom?
Így lehet 150k használtan már nem is akkora deal?
Csak azért kérdem, mert én egy F40e vennék 4500km-el 160k-ba és ezeken meg van a csapágy cseréje is. -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #20611 üzenetére
A defekttől való rettegés trehány / rendkívül szerencsétlen emberek által irreálisan fel van nagyítva.
Rengetegen vagyunk, akik pár ezer km-t beletettünk a rollerünkbe defekt nélkül. Ez leginkább csak egy dolgon múlott: rendszeresen (nagyjából havonta) ellenőrizzük a gumi nyomást, és nem engedjük hogy lapos legyen a kerék.
Háááát. Nekem egy Xiaomi M365 van, épp belépve a 8000 km-be, csörög zörög már szegény, mocorog a kormánynyak, de volt olyan hét amikor két defektet is kaptam! Igen! És külső belsőt is cserétem akkor. Csak ne létezne bicó utak mellett a királydinnye. Gondolom nem kell bemutatnom senkinek
Persze tömör gumin én is gondolkoztam, de lehet már szét is esett volna a rolim.Az tutti, hogy a kövi roller az 10" lesz, és zselés
Szóval megértem a gumidefektes parát! -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #20625 üzenetére
Wikinek nem hiszek, kamu! Ez így van!
A 8.000km-t egész pontosan 2db első belső (+1külső) és 6db hátsó belső (+3külső)
Külsőt szerintem 2000 km-t érdemes cserélni, mert elkopik a gumi. Pedig én úgy 80%-ban bicóúton használtam, de sok helyen sóderes, kavicsos részek is vannak. -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #20646 üzenetére
Persze nyilván tudom hol helyezkedik el Pest, de én budai oldalon vagyok #szarkazm
Igen már én is gondolkoztam ezen, hogy bejelentem majd az applikáción keresztül, de ezt csak a XXII.kerületi részen fogom tudni megtenni, (bár itt egész gondozott a bicóút széle) mert a XI.ker már nem tudom hogy működik. (itt is szoktak fűkaszálni) Na de pont ilyenkor repkednek be az út közepére az üvegszilánkok, királydinnye, és hasonló U alakú fémdarabok, amikbe ha belemész...
Ezen az útvonalon járok. -
intuicio
aktív tag
válasz sirarcheer #20652 üzenetére
Köszi! Lehet írok akkor majd a XI.ker bejelentést. XXII.ker-nek van saját "bejelentő" appja, és csak egy fotó+kis leírás, hogy mi a bajod, és máris csinálják Budafok <3
Szerémi úttal egyetlen egy bajom van. Volt hogy ott mentem, mert mást kellett elintéznem, na de az a bicóút... Te jó isten! olyan lukak/rések/huplik vannak, hogy ha a kis roli kerékkel belementem volna, a fogam hagyom ott Az ott este életveszély!
-
intuicio
aktív tag
Én mondjuk lehet állat vagyok, de a Xiaomi M365 simán csapatom esőbe is. Pénteken is sz@rrá áztam, 8200 km-nél már szerintem olyan mindegy , megszoktam Csak elcsúszni nem akarok, bár megtanultam, hogy nagy ívben kell kanyarodni, semmi hirtelen mozdulat, és óvatosan a gázadással. Pimpeltem is rajta, hogy azonnal ugorjon a rolika, és ne kelljen pl. nagyot lökni indításnál is. Na meg a 33km/h is jól jön a bicóúton.
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
Helló mindenki!
Vettem egy használt F40E rollert, amin már "sajnos" a legfrissebb sw-volt rajta. Ugye ez a maga 25km/h + tempómat kikapcsolva. Használtam napi szinten (munkába járás) és úgy a 2. héten olyan szinten fájt a hüvelykujjam, és az egész izom+inak, hogy megelégeltem a folyamatos nyomvatartást (hosszú egyenes bicóút) majd utána jártam, van e módosítás, hogy vissza lehessen tenni a tempómatot.
Ekkor leltem meg egy német fórumot, ahol végigcsináltam a visszaminősítést, és SIKEEEER!
ScooterHacking-be végre be lehetett állítani hogy Global sw.
Most már végre van tempómat+30km/h.
Viszont az érdekes az, hogy hiába megyek 30km/h-val, a kijelző ígyis úgyis 25km/h mutat.
Annyiból nem baj, hogy ha megállít a rendőr, ő is azt fogja látni, hogy 25 a max
De tutti, hogy nem annyival megy. Fura még az, hogy az segway alkalmazásban is a sebességmérő is azt mutatja, hogy max 25km/h.Tudtok ajánlani olyan appot, ami mutatja a sebességet? Vagy hogy tudnám meg a valós sebesség adatot lemérni?
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan Androidos appról, mint az m365 Dashboard? Segway F40 akkucelláit szeretném megnézni, csatlakozik is a (Nine Dash) programhoz csak pont a cellákat nem mutatja, miden mást igen. Köszi! -
intuicio
aktív tag
#22457 valaki?
-
intuicio
aktív tag
válasz intuicio #22473 üzenetére
#22457 valaki? valaki? valaki? valaki? valaki?
Amúgy egy valamit nem értek... Jönnek itt az EU szabályozós faxsággal, mindeközben az OKAI-ban is be lehet kapcsolni a tempómatot, amit pl a ninebot Segway-ben kivettek, EU szabályozás végett. Vagy most ez hogy is van? Valamelyik gyártónak ki kell venni, valamelyik benne hagyhatja? Elég érdekes..
Ezért is mókoltam inkább vissza az F40E-t egy régebbi sw-re, mert ott még lehetett választani, hogy be vagy ki kapcsolja az ember plusz 30km/h-ra is lehetett állítani Golabal verziósra. A 25km/h-ról már nem is beszélve... Netto idiótaság ez az egész rendszer. -
intuicio
aktív tag
válasz Szergej1986 #22800 üzenetére
[rollerplausch]
itt nézz szét, szerintem lehet módosítani. Én innen csináltam meg az F40E rolit, mert idegesített, hogy nincs tempomat, és csak 25km/h max volt. Csak kis forrasztás a vezérlőn+st-link, azt kész -
intuicio
aktív tag
válasz DigitXT #23198 üzenetére
Az meg, hogy 80%-ig... Hogyan?
Én is ezt kérdezem, csak én másik aspektusból.
Nekem F40E van (vissza "butítva" Globál verzióra, azaz 30km/h) és ki is használom a 6-os bicóúton. Ha én 80%-ról indulnék el vele dolgozni, akkor 20% nál alapból visszalassítja a rolit 15km/h-ra. Ergo egy távon kb 60% tudnék vele menni nyélgázon.
Én ezért is töltöm fel 100%-ra.
Amúgy K idegesítő, hogy haladok 25km/h sebességgel, és ahogy eléri a 20% akut, olyat satuzik 15 km/h-ra, hogy eszem megáll. Tarkón lőném, aki ezt betette a programba. Amúgy miért nem engedték a felhasználónak, hogy beállíthassa, hogy mikor vegyen vissza a sebességből. Én spec anno az m365-ön ezt meg is csináltam hogy 10% akksinál vegyen vissza.
Az már csak hab lenne a tortán, ha végre lehetne úgy pimpelni mint az m365
pl:
- alig lököm meg magam, és már indul is a roli
- indulást erőteljesebbre állítani
- tempomatot 5mp-röl 2mp szűkíteném.
- 25 km/h - 33km/h-ra. (bár ez most meg is van régió váltás miatt)
stb...
Csak hát még (3éve kb) de nem sikerült a hack -
intuicio
aktív tag
Szia!
Én tettem rá egy telótartót, és ezen egy Speedometer fut.
Eddig nagyon bevált. Rendesen gps alapján mutatja a tényleges sebességet, Map részben az útvonalat, a megtett távot, és mindent is.
segway gyári app egy hulladék kb.
pl.: 25 km/h-ig mutatta nekem az app a sebességet, miközben 33 km/h-val mentem épp (F40E Global ver.) -
intuicio
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #23769 üzenetére
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Épp tervezek váltani . Most egy Segway Ninebot F40E használok, viszont eljárt már az idő felette.
Amit kinéztem az egySegway Kickscooter MAX G30E II
Nem tudom előre lépés lenne-e, vagy kb. semmi értelme váltanom.
Ugye nagyobb/erősebbet nem vennék, mert se jogsim, se nem férnék a mostani szabályozásba.
Bocsánat!
Segway KickScooter MAX G2 E
A másik az nem rugós Faxom ebbe a sok ugyanolyan típusokba[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz Silentfrog #26324 üzenetére
Igen anno láttam ennek a videónak az első részét is, pedig már akkor is nagyon kinéztem magamnak ezt a rolit, csak kicsit eltántorított a megvásárlásától. Ezért a második típus az az ninebot f2 pro lett volna, viszont ott meg keveseltem az első rugózást, ami nem volt annyira rossz, de a srácnak 300km után már minden egyes úthibánál brutálisan kattant,reccsent.
De még a videó ellenére is ez a MAX G2 E a befutó. Természetesen olyan helyen lenne megvásárolva, akik rollerrel foglalkoznak. Hátha "értelmezni, és segíteni" fognak az esetleges problémák ügyintézésében, még a akkor is ha ezt a cseheknél javítják.Tudom-tudom, még nem szabadna ezen kattognom, viszont a mostani F40-en Global verzió van, ami 30 km/h-ra van állítva a régi 25 km/h helyett.
Ezt is lehet majd Globalra tenni? Vagy megint st-link mókolás? Csak ugye akkor gari ugrik.
De én már akkor is megmakkantam a 6-os uton ezzel a sebességgel majd elaludtam rajtaKöszi mindenkinek a segítséget!
-
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #26335 üzenetére
Biztos igazad van, ennyire mélyen én nem ástam bele magam, viszont jobban élveztem az utat így Global beállítással, mint amikor natur tempomat nélkül 25km/h-val kellett cammognom a több km szakaszon. Míg hazaértem, nem éreztem a hüvelykujjamat, és rendesen másnap fájt is.
Szóval a kérdés még mindig adott.
Át lehet majd mókolni, hogy legyen tempomat + 33,2 km/h? -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Xiaomi M365 rollerem, ami hétvégén feladta a harcot.
Arra lennék kíváncsi, hogy megéri e még javítani, vagy mehet alkatrésznek.
Szóval a történet a következő:
Hétvégén párommal el akartunk menni étterembe. Fel volt töltve 100%-ra a roller.
Kb.:1.5 km mentünk, azt is majdnem hogy lejtőn kis túlzással, és már akkor feltünt, hogy a visszajelző lednél már az első elkezdett villogni. Majd kb 3 km-nél meg már csak 2 led volt, abból is az egyik villogot. Meg is álltunk, és rácsatlakoztam telóval, hogy megnézzem hány % az akksi. Tehát 3 km-nél 31%-on volt.
Arra emlékszem, hogy mikor ezzel jártam be dolgozni, akkor amikor beértem melóba (8km) akkor kb 60% volt.
Ami feltűnt, hogy álló helyzetben a Remaining Capacity mondjuk 1680 mAh-ról elkezdett kb másodpercenként 2 mAh csökkenni. Pedig nem is volt bekapcsolva sem a világítás, csak egy helyben állt. Úgy hagytam kb 3percig, és 10%-ról 2%-ra esett vissza. Ergo valami leszívja az akksit, vagy valamelyik cella haldoklik.
Csináltam róla egy képet is.
Az a 3,274V nem nagyon tetszik nekem....
Van értelme bármit javítani, mókolni rajta? Vagy inkább adjam el alkatrésznek az egészet?
-
intuicio
aktív tag
válasz DigitXT #26386 üzenetére
Thunderzolee: Kb minden nap használtam télen/nyáron
DigitXT:
Így olvasva nem igazán van vele kedvem foglalkozni
Anno volt már vele egy kis bajom, mert az egyik akku forrasztási pontja elengedett, és mikor rádugtam töltőre, nem töltött, hanem zöld volt egyből a töltőn levő led.
Ezt rendes pákával megforrasztottam (tudom ponthegesztővel kellett volna)
Szóval már hozzá volt nyúlva.
Szerinted egy ilyen rolit mennyibe lehet elpasszolni alkatrésznek? kb 9.000 km-t raktam bele. -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #26389 üzenetére
8.5 km-re van a munkahelyem, ezt ugye egy nap 2x azaz 17 km egy nap amit beletettem. Kb 3éve van meg, és ez idő alatt tettem bele.
Ebben volt 5db hátsó belső +2 külső gumi csere, és 3 első belső +2 külső csere.
Kicsit pimpelve is volt. Erősebbre lett téve, kisebb lendülettel már elindult, és 32 km/h maxra lett húzva. Párszor lett meghúzva a bovden, fék beállítva, de még a gyári fék van rajta, és a csapágyak is
Annyi, hogy az oszlop része már kotyog, szóval az is cserés lenne... szerintem inkább bevágom a Dunába -
intuicio
aktív tag
válasz enginev3.0 #26410 üzenetére
NemNem! Nem fogok szemetelni
Már igencsak visszajött az ára.Xiaomihoz nincs más app csak a home?
m365 Tools
------------------------------------------------------------------#26417PociAti
Szerelést magad csináltad, vagy szerelőre bíztad?
Neeem! Egyszer próbáltam gumit cserélni, de már a külső leszedése is kifogott rajtam, így kerestem egy hozzá értő ügyes szakit, aki mindig tudott segíteniLődd be 40-50k közé
Szerintem 30k fixre kirakom, és remélem, hogy valaki talál benne potenciált[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #26422 üzenetére
"nem érdekelnek a nagy rollerek"
nem is nagy!
Neeeeeeeeeee!
De jó, végre egyéni hangolást lehet eszközölni majd, mint a régi m365 időkben!
Nagyon szuper hír!
Ezt a dolgot Bluetooth kapcsolaton keresztül lehet majd megtenni?
Vagy mint az F40-et is meg kellett bontanom, és forrasztásos ST-Link-el kellett "downgradelni"Már csak egy nagy kérdés lenne ezzel kapcsolatban. Mivel most fogom majd megvenni a Ninebot Max G2-t 3 év garival. Ez a módosítás garancia vesztéssel jár. Viszont ha bármi miatt is vissza kellene küldenem esetleg, és már "mókoltam rajta szoftveresen" akkor vissza lehet e írni rajta majd a gyári adatokat.
A másik, hogy vajon a kijelzőn a hivatalos beállított sebességet fogja e mutatni "40 km/h"
vagy úgy mint a mostani F40-em, hogy Global verzióra van mókolva, de a kijelző csak 25 km/h ír (GPS-en 31 km/h)és még egyszer, köszi a jó hírt!
-
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #26432 üzenetére
oooo fenébe
Az gáz, 3 évig nem nyúlhatok hozzá, mert garivesztés
Főleg az első villa rugózásnál tudom a bajt, ami miatt lehet hogy gariztatni kell (ha kell)
[v1.4.2], April 27th, 2024 - Fixed a bug with F series DRV flashing.
Akkor már az F40E-t is lehet mókolni, nem csak Global verziót rátenni? -
intuicio
aktív tag
Sziasztok. Tegnap vettem egy ninebot Segway G2 MAX-ot. Hogyan tudom elindítani? Feltöltöttem. Bekapcsolom. Kiírja, hogy eco és csak pittyeg nem csinál semmit a gáz karra sem. Nem mozdul. Ha a gombot hosszan nyomom, akkor kikapcsol. Ha megnyomom egymás után akkor csak a lámpát kapcsolna fel és le.
App le van töltve, regisztrálva vagyok, épp egy F40 van most benne, mert azt használtam.
Abból ki kéne jelentkeznem? -
intuicio
aktív tag
válasz PociAti #26422 üzenetére
Sajnos valóban nem lehet csak úgy Bluoetoothal kapcsolódni, és módosítani a szoftvert
Kérdeztem RollerPlausch fórumon is, hogy van e bármi lehetőség módosítani a Ninebot MAX G2 E, és ezt írták:
(DeepL fordítóval)Bár a G2-hez nincs SHFW, a maximális sebesség beállításához használhatja magát az SHU v2.5-öt. (A v2.5 changelog szerint) Ezt a vezérlőkön keresztül lehet beállítani.
Sajnos nem tudom pontosan megmutatni, hogy hol van, mivel nincs G2-m. De viszonylag könnyen meg kell találni.
Pontos linkeket itt találsz (SHFW utasítások linkje). Kérlek, ezt csak forrásként használd az alkalmazáshoz, mivel a firmware-hez még nincs hivatalos támogatás.
Alternatívaként van egy .zip a ScoterHacking Telegramról, ami kibontja a G2 teljes sebességét, ha SHU-val van flashedelve. Ott találod a kitűzött üzenetek között.
Más lehetőségről nem tudok.
Talán valaki, akinek van G2-je, többet tud mondani. -
intuicio
aktív tag
válasz Thunderzolee #27185 üzenetére
Nem nagyon értem a végét.
Gyári specs azt írja, hogy:
Apple Lokátor: Igen
Ergo nem értem, hogy miért kell bele plusz nyomkövetőt elrejteni. -
intuicio
aktív tag
válasz Thunderzolee #27259 üzenetére
Azon a képen egy Segway MAX G2-van, amiben van gyárilag lokátor. Na mindegy.
-
-
intuicio
aktív tag
Nincsmit. Ha rám hallgatsz, akkor csak olyat nézz, amin van gumi csillapítás. Nekem volt olyan még anno amin nem volt, és sikeresen ki is nyírta a rázkódás a telefon kamera elektronikáját. Amióta a cégünk foglalkozik ezzel a motoros telefon tartó/töltőkkel, ki lett kísérletezve minden is. Már 1 éve használom, és atom stabil a szerkezet. Lehet húzósak az árak, de ha eljössz, és a kezedbe veszed a tartót, érteni fogod, miért ennyi az annyi.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg hallotta már, hogy meg lehet hackelni ninebot MAX G2? Még mindig nem találok hozzá speed limit + tempomat hacket.
Ami van youtubon, azok már rég óta nem működnek. -
intuicio
aktív tag
válasz Thunderzolee #27724 üzenetére
Szeretném meghagyni ezt a vezérlőt, mert semmi baja. St-link-em az van, előző F40E-is meg tudtam hackelni. Már csak a fájl kellene, amit rá kell tölteni. Erről van esetleg valami tutorial féle?
Ez pl menne nálam?
Segway Max G2 Speed unlock tutorial. Android only -
intuicio
aktív tag
válasz intuicio #26384 üzenetére
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Ehhez a rollerhez 18650 accut kell vennem, de hány mAh? És szerintetek melyik márkát LG? Panasonic?Másik kérdés:
Ninebot G2 MAX Van e esetleg már unlock 32km/h-ra, és/vagy Cruise Control?
Tele van a yt, de kb semelyik nem műkszik, csak clickbait. -
intuicio
aktív tag
válasz DigitXT #28907 üzenetére
Újracellázást megoldaná a főnököm, csak nem tudom milyen/mennyi akksit kell beszerezni.
#28908 Thunderzolee
Gyári eredeti szoftver van rajta, nem frissítettem direkt!
St linkem van, F40-et már megcsináltam anno sikerrel. De ahhoz volt fájlom is.
Viszont G2-höz nem lelek. Meg a bekötését sem tudom, hogy a pcb-n melyikre kell forrasztani a vezetékeket. -
intuicio
aktív tag
válasz DigitXT #28921 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen M365.
És ha jól gondolom, akkor elég csak a 6-os accu pakkot kicserélni, majd balanszolni? -
intuicio
aktív tag
válasz Thunderzolee #29388 üzenetére
Segwayeknél ha megveszed, és nem frissíted a szoftverét, akkor át lehet váltani a régiót még, de csak egyszer, és utána lehet használni nagyobb sebességgel is. Így nem kell vezérlőt cserélni a nagyobb sebesség eléréséhez.
De ha jól rémlik, az applikáció egyből felajánlja a frissítést, anélkül nem is lehet csatlakozni a rollerrel, így ezt már elég nehéz kivitelezni.
G2 MAX-om van, nem frissítettem még, hanem a gyárin van. Hozzá tudtam csatlakozni, és már párezer km bele is tettem. Viszont hogy lehet beállítani a global verziót?
Kár, h a Segway nem támogatja, h megfelelő applikációval ki lehessen listázni a cellák feszültség értékeit, egyből kiderült volna, ha difi van az akksicellák között. :/
Pedig de! XiaoDash
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz csababarca #29555 üzenetére
Pedig nagyon merem ajánlani.
Nekem előtte egy M365 volt. ebbe kb 9.000 km-t tettem bele
Majd jött egy Segway Ninebot F40E amibe 4.000 km-t tettem bele
És a mostani kb. fél éve van meg, amiben kb 2.000 km van,
Ezekből mondom, hogy a G2 MAX a legjobb! Nagyon tetszik a robosztus kialakítása, hogy van rajta index, és a rugózása olyan érzést ad, mint ha egy nagy hajón utaznék.
Az összes rolival majdnem ugyanazon az útvonalon közlekedtem (munkába járás 8+8 km) szóval van viszonyítási alap.
És persze a defekt mentes kerék is hatalmas plussz!
M365-nél kb 8 belső+ 2 külsőt használtam el
Már csak az a 25km/h korlát ami kicsit bosszantó, dehát... ez van.. kezdem megszokni (a másik kettőn 33km/h volt hackelve) -
intuicio
aktív tag
válasz Tangerine #29582 üzenetére
Azért ez egy kicsit felháborító! Én értem hogy rendőrség, de a saját tulajdonomban te tegyen már kárt. Ez olyan mintha én odamennék a rendőrautóhoz, és egy samu kalapáccsal szétb@sznám a szélvédőt, lámpáit. Akkor büntessen meg, vagy bármi egyéb.
Kérdés:
Tud valaki ajánlani 5 ujjas kesztyűt? Egyre hidegebbek a napok. Eddig 3 kesztyűt húztam fel De abban meg alig lehet fogni a markolatot, és adagolni a hüvelykujjammal a gázt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hardcore café
- Bambu Lab 3D nyomtatók