Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki21
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem sajnos eddig

-
Mustármag
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az jól hangzik

-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Segway-Ninebot MAX G2 E
Ha valakinek hasznos az infó: első feltöltés után, visszatöltés nélkül, csak Sport módban, 102kg-os súlyommal+cucc 3-7 kg között. 25km-t tudtam elmenni 4%-on volt mikor elkezdtem feltölteni. -
-
-
válasz
Blaster
üzenetére
Eco = 15km/h
D = 20km/h
S = 25km/hEzek a sebességfokozatok.
Kábé minden rollernél.
A gázkar egy shit, alig lehet vele szabályozni, egyáltalán nem lineáris a gázadagolás, inkább kábé amit csinál, az a motor ki/be; háromnegyedig semmit se csinál, aztán a motor teljesítményétől függően megindul. Ha óvatosan, pici gázadásokkal akarod használni, akkor meg rángatva megy.
De majd tapasztaljátok.
Ettől függetlenül lehet vele szépen menni, némi gyakorlás után.
Ha az e-féket maxra rakod, még jobban rángat, mivel gázelvételkor nem kigurul, hanem egyből fékez.Elinduláskor nehezebb pl lassan gyorsulni, pláne elsőkerekessel vizes úton; menet közben már jobban adagolható.
Az S1 gyengébb, ezért óvatosabban gyorsul, de a Mi 3-ra se jellemző, h "kitépné az ember kezéből a kormányt".
Az újabb, erősebb motorokkal szerelt rollerek se gyorsulnak olyan észvesztően.
De főleg az a lényeg, h ne féljünk már a rollertől, egy hét alatt megszokható a használata.
Ismerek sok embert, aki kipróbálta, gyakorlatilag félt tőle, de megértette, h ez amúgy nem ilyen "félelmetes", csak hozzá kell szokni. Legalább próbálja meg az ember, gyakorolgasson vele. Aztán ha hetekig nem megy, még mindig idegen neki, az más.Én pl kertvárosi részen lakok, nagyon gyér forgalmú kis utcák vannak körülöttünk, első alkalmakkor csak kivittem napi 1 órát járkáltam vele fel/alá az utcában, csatornafedeleket, parkoló autókat próbálgattam kikerülni. Kanyarodni az utcák végében értelmezhető sebességgel pl egyáltalán nem tudtam, csak néhány napnyi gyakolás után, eleinte csak jobbra, aztán már ment balra is.
3-4 nap után éjszaka (mikor senki se volt az utakon) elmentem azon az útvonalon is már, ahol munkába fogok járni, (kb másfél km), és csak másnap használtam "élesben".
Kb egy, másfél hétig csak D módban mentem vele, és "meg voltam róla győződve", h ennél gyorsabban sose fogom használni, utána "mertem" az S módot bekapcsolni, és 20 helyett már 25-el is mertem "száguldani".A D és az S között nem csak végsebesség beli különbség van, S módban a leadott teljesítmény is nagyobb, bár a 300Wattos Mi 3 esetében nem jelentős a különbség S és D között. Írtad, h csak sík a terep, de pl D-ben nem megy fel az emelkedőn, S-ben meg felmegy - na ez a különbség.
Ezeket csak azért irtam le, mert irtál a gáz adagolhatásáról. Hát lehetne lineárisabb is.
Most néztem, a Mi 3 is kifut lassan, szinte már nem is kapható. De ettöl függetlenül nem kell az akksi miatt előre aggódni.
-
Aki21
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom, hogy mi1s rollerem eddig az m365 dashboard appal használtam. Most cseréltem telót és azóta nem találja a dashboard a rollert. Valaki tudna segíteni?

-
PociAti
őstag
válasz
Blaster
üzenetére
Ne abból a hatótávból induljatok ki, amit az első (pár) töltés alapján tapasztaltok. A hideg is nagyon megtévesztő.
Modern rollereknél a BMS feladata, ha a roller 40% alatt van és X héten át nem volt használva, akkor mély alvásba teszi magát.
Tehát a rollernak különböző kikapcsolt állapotai vannak. Folyamatos használat mellett gyorsabban "bootol" be, míg teljesen kikapcsolt állapotból valamelyiket csak töltőre dugással lehet feléleszteni. Mármint normál működés szerint, nem a halott akkukról beszélek.Az akku csomag legyártása és roller első beüzemelése között akár 1 év is eltelhet. Xiaomi esetén nem igazán olvasni akku problémáról, drasztikus elöregedésről. Kisebb gyártók simán bevállalnak mindenféle noname akkumulátorokat. Első 1-2 évben azok is rendesen teljesítenek, utána mennyire meredeken romlanak, azt megtippelni is nehéz. Telefon és egyéb utángyártott Li-ion akkuk azért elég csúnyán tudtak öregedni.
-
PociAti
őstag
válasz
Blaster
üzenetére
Így van, az 1S a második generációs roller, most közben már nyakunkon az ötödik generáció. Ezért vagy nem lehet kapni már a második generációsakat új állapotban, vagy gyanúsan sokat állhattak valahol.
Ezek ellenére egy keveset használt 1S szerintem hajszállal jobb vétel, mint egy új Mi 3-as. Legalábbis számára jobb vétel, akiknek fontos a roller testre szabhatósága és a jobb alkatrész ellátottság. Mechanikailag viszont a Mi 3 a jobb, mivel féktől kezdve az összecsukó mechanikáig pár apróságon javítottak. (Eddig se nagyon volt velük gond. És ha nincs vele gond, akkor meg az is mindegy melyikhez könnyebb alkatrészhez jutni.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Blaster
üzenetére
remélem, fog tudni bánni a 13,2 kg-mal barátnőm
Vezethetőség szempontjából, nagyon nem a roller súlya a mérvadó.
Vagy ha úgy érted, hogy cipelni akarja, akkor persze jobb, ha könnyű...Vezethetőségnél sokkal többet nyom a latba a kormányszög stb.

Azaz mondjuk a kontroller gázreakciója sem mindegy: nekem anno pl.
az M365 egyáltalán nem tetszett, ahogy kanyarodott és "késlekedett".
(Remélhetőleg ezt a betegséget sikerült az évek során kijavítaniuk.
)Ui: 700g különbség szvsz még "cipelésnél" sem igazán kell számítson...
-
PociAti
őstag
válasz
Blaster
üzenetére
15 kg alatt ezek a normális tömlős kerekű rollerek vannak:
+--------------------+--------+-----+----------+--------+---------+-------+
| termék | weight | spd | capacity | energy | voltage | tire1 |
| Navee N40 | 14.5 | 25 | 10000 | NULL | 36.0 | 10.0 |
| Navee N30 | 14.4 | 30 | 7800 | 281 | 36.0 | 10.0 |
| Xiaomi Pro 2 | 14.2 | 25 | 12400 | 446 | 36.0 | 8.5 |
| Xiaomi 2 Pro (AMG) | 14.2 | 25 | 12400 | 446 | 36.0 | 8.5 |
| Xiaomi M365 Pro | 14.2 | 25 | 12800 | 474 | 36.0 | 8.5 |
| Xiaomi 3 | 13.2 | 25 | 7650 | 275 | 36.0 | 8.5 |
| Xiaomi 1S | 12.5 | 25 | 7650 | 275 | 36.0 | 8.5 |
| Xiaomi M365 | 12.2 | 25 | 7650 | 275 | 36.0 | 8.5 |
Tömör gumisak esetén a Ninebot E2, E2 Plus, ES3, ES3 Plus és ES4 jöhetne szóba.Illetve kisebb piaci szereplőktől vannak olyan rollerek, melyeknél a hajtott kerék tömlős, a hátsó pedig tömör.
Pl. használt Akai F10 van 80-ért. Csak 8,0 hüvelykes a kereke, hátsó az tömör, de paraméterei alapján elérhető áru pici rollerek között ez is jó lehet.
Sajnos nálunk nagyon szűk a lista, külföldi piacon ebben a sávban 2-3-szor ennyi normális rollert látni.
-
PociAti
őstag
válasz
Blaster
üzenetére
Nekem is Xiaomi 1S van, rendszeresen használom, ma is már kétszer elővettem különböző bevásárlásokhoz. Pedig a garázsban ott áll mellette a Ninebot F40-is, ugyanolyan egyszerű lett volna arra felpattanni, de rövidebb utakra akkor is inkább a kisebbel megyek.
Jelenleg két alig használt példányt árulnak belőle a hardveraprón:
Eladó keveset használt Xiaomi 1S, 95.000 Ft pár kiegészítővel. 383 km van benne, az még csak bejáratós nála. 12-15.000 km kellene tudniuk.Szintén Pesten 99.000 Ft-ért van egy megkímélt, szép állpotú 517 km-rel.
Áruk nagyjából reálisnak mondható, 125k körül lehetett az új áruk. Nyáron 80, 85 körül is lehetett kapni jellemzően 1.000-1.500 km-t futott példányokat.
Hiába jelent meg az utód (Mi 3) vagy más gyártóknak hasonló termékei, ez az utolsó kicsi roller, aminél ingyen könnyen testre szabható a firmware.
-
válasz
Blaster
üzenetére
Az összes márkás pálcikaroller benne van.
Ha nem tudsz közülük választani, nincs más.
Természetesen a Mi 3, Pro 2 megvehető újonnan is. Csak ezek a fórumok arra valók, h szakmai szemmel nézve ajánljunk rollert. Ezért irtam oda, h szerintem már nem éri meg. De akinek mindenáron új kell, meg 13kiló körüli, annak nincs más.
Nem tudom kitől vettél használt rollert, és mi baja lett, vagy milyen típus volt, de ettől függetlenül továbbra is egy használt Pro 2-t javasolnék. Jópár használt Xiaomi megfordult már a kezeim között, nekem nemigen volt bajom egyikkel sem.
-
-
-
Reggie0
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Egy ilyen eredeti (alias gagyi kínai, nulla monitorozási funkcióval bíró) BMS modult egész biztos, hogy nem építenék be normális új pakkba. Hasznos, ha rá lehet nézni telefonról.
(Meg hát jobban is bízok a márkás kínaiban, mint a névtelenben. Egyelőre ezek beváltak.)Ui: Kugooéknak amúgy nem mindig sikerült összehozni a gyári pakkban sem a BMS és a kontrollerük értelmes együttműködését, lásd pl. a közepesen merült G-Boosterek hirtelen kikapcsolásának esetét, amikor is az eleve kisebb feszültségnél a nagy terhelésre tovább eső feszültség a BMS kikapcsolási feszültsége alá esett és a roller ilyenkor jól kikapcsolt, ahelyett, hogy tudván, hogy már gyengül az akku, visszafogta volna a max. gyorsulást.
(VESC-en olyan szépen be lehet állítani, hogy megkönnyezed.
De tényleg. Jobb, mikor gyengélkedő akkunál gyengébben megy, de azért még mindig megy, mint a letiltogatás.*)*: amiből adott esetben fel se ébred, tehát lehet tolni hazáig, esélyed sincs kisfokozatban: alapvetően a kontroller feladata az áramkorlátozás, a BMS ilyet nem tud, az csak tilt.

-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Annyiban pontosítanám, hogy egy "50A" BMS azért nem kapcsol ki 50A-nél! Rövid ideig elvisel többet (illetve ez szoftveres beállítás kérdése is lehet). Ellenben ha gyakori, hogy ezen a teljesítményszinten hajtod, alulméretezettnek érzem a dolgot. Mert, ha mondjuk igaz, amit írsz, hogy úgy állítod be, hogy koppra 50A-nél letilt a retekbe, akkor elég némi pontatlanság a kontrollernél, hogy mondjuk egy emelkedőn 51A-t rántson ki, ott megáll. Szerintem ez nem szerencsés! Már amennyiben az akku 100A-re van méretezve...
(De amúgy 21700-ból vannak egészen nagy áramú, cellák, kisebb kapacitással...) Pont semmilyen védelmi beavatkozást nem igényel 51-nél. De még 60-nál sem. Amúgy meg, ha eladásra kerül az akku később, és valaki 2x30A vezérlők mellett használná, az eleve nem fogja tudni megvenni, hiszen neki alkalmatlan lesz, noha a cellák röhögve bírnák... Megjegyzem, egyszer én is elkövettem, hogy olcsóbb, kisebb (kis áramkorlát: kevesebb FET) BMS-t vettem, mint amit a cellák indokoltak volna, mivel egy olyan rollerbe készült, ami 1 motoros volt, max. 30A = 80A-rel tkp. túlméreteztem, bár cellák szintjén a 88A lett volna a folyamatos terhelhetőség 143A a csúcs: nagyjából jó is volt. Aztán vissza került hozzám az akku, és mit ad isten, meg is hajtottam 100A környékén. Tudta, bírta, viszont warning-olt teljesen jogosan, és ha hosszú távon nyektetem, akkor tiltott volna. Nade ha annak idején csak 50A BMS-t veszek (jóvanazúgy), azonnal levágott volna 100A-nél!
Akkor tudom csak támogatni a minél kisebb BMS-t, ha fizikailag nem fér el másképp, és van még más korlátozó tényező is a pakkban a cellákon kívül (pl. kötések, csatlakozók). De akkor az olyan pakkot a helyén kell kezelni, és lehetőleg nem egy duál gépbe építeni... -
Crus
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Így van! Bevallom én azt hittem, hogy ez is leszabályoz, de nem ez történt. Ma is mennem kellett vele és ma is láttam 30 km/h feletti értéket lejtőn lefelé... volt ahol nem is mertem megnézni meddig megy fel, fékeztem, mert nem éreztem magam biztonságban.
Az út egyenletlenségei és a kis kerék kombója akaratlanul is arra kényszerített, hogy ilyen majdnem ülő, biciklis pózt vegyek fel.Bevallom egy dolgot hiányolok... 1 manuális fékem van, el tudnék viselni még egyet jobb kéz felől is.
-
Mustármag
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kövezz meg, de nem látom/találom :S
-
bzs73
őstag
Köszönöm a válaszokat.
-
Dr. Szilikát
őstag
Keverednek a számok, ha megfigyeled, a végén már minden 48 V. De ilyen előfordul az eladóknál, hogy kavarnak. Sok esetben évekig él ugyanaz a link, amit időközben szerkesztgetnek, módosítgatnak, a pillanatnyi árukészletnek megfelelően.
Ez megfigyelhető néha a vásárlók visszajelzéseinél: olyanokra reagálnak, ami már rég nem is kapható például, sőt néha egy másfajta árucikkről beszél, ami nem is odatartozna, kategóriát tekintve.
Elvileg a 14S jelöléshez tartja magát az eladó, tehát olyat kellene küldenie, de az nem 48 V-os lesz, mivel az árucikket már bizonyára nem tudja összekeverni, rá lesz írva (lent fotó csak példa).
Két motorral 2x25 A a maximális terhelés, arra pont jó az 50 A-es BMS. Nem gond, ha az akku 100 A áramot is tud, hiszen a BMS ilyen tekintetben egy elektronikus "biztosíték", túláramvédelem.
Figyeli az áramot és védi az akkut is azzal, hogy 50 A-nál lekapcsol. Azt nem kell tudnia, hogy az 100-at is bírna, nem hátrány. Ugyanakkor védi a motort és kontrollert, hogy 50 A áramnál többet nem engedélyez, hiszen baj is lenne, ha nagyobb értéken határolna, megsüthetné az alkatrészeket, kábeleket, ha valami hiba keletkezne.
Bármilyen zárlat, illetve a kontroller túl sokat akarna felvenni, valami hiba folytán, a BMS 50 A áramnál többet nem engedhet, az adott esetben.

-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Hogyan tudom bekapcsolni hogy folyamatosan világítson a hátsó féklámpa?
Bízom benne, hogy csak pontatlanul fogalmaztál.A féklámpa attól féklámpa, hogy a fékezést jelzi.
Annak így kell működnie, nem világíthat állandóan.Ha az lenne a szándékod, hogy a hátsó világítás (ami a féklámpánál lényegesen kisebb fényű), az első lámpától függetlenül felkapcsolható legyen, akkor arra normál esetben tudtommal nincs lehetőség.
Vagy esetleg az lenne a szándék, hogy ne lehessen megkülönböztetni mikor fékezel, vagy a regeneratív fékezés miatt mikor lassít a roller?
-
DigitXT
félisten
Igen, 21700-ból léteznek névleges 5000mAh körüli cellák, így valóságban is kijöhet ~33Ah 14s7p konfigurációban. Kérdés, hogy miért csak 50A BMS? Mekkora vezérlőid vannak?
(Általában a BMS-t nem is a konkrét rollerhez méretezik, hanem a celláknak megfelelően.)A konkrét celláktól függően egy ilyen (21700, 7p) pakk 100A fölött is képes teljesíteni. Azt meg már nem tolerálná a BMS... Nyilván ha csak adott rollerbe kell, és sosem lesz ennyire terhelve, elég lehet, de na!
A BMS ugye kifejezetten a cellák védelmét hivatott ellátni, és nem jó spórolásból kisebbet venni belőle, így ezzel pl. relatív nagyobb terhelésen hajtani... -
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Sikerült megvennem a MAX G2 E-t
Letöltöttem a Segway-Ninebot app-ot, szépen személyre szabtam amennyire engedte, viszont egy dolgot nem találtam meg. Hogyan tudom bekapcsolni hogy folyamatosan világítson a hátsó féklámpa? -
DigitXT
félisten
A Daly BMS teljesen jó, én is sok pakkba használtam már, viszont aki egy 14s akkuhoz 13s BMS-t akar veled vetetni, attól menekülj. A li-ion akku nem játék, elcseszve tűzveszélyes.

Szerk: khm, érdekes az ábra 14s/48V? Lehet, hogy ez lifepo4, akkor meg azért menekülj.
Szerintem amúgy a hivatalos shopból célszerű venni, nehogy hamisítványt küldjenek.
Szerk2: és akkor ez az official, előbb írtam, minthogy még a linket is megnézzem, elnézést.Szerk3: elég összevissza elnevezések vannak. Névlegesen egy átlag li-ion cella 3.6V, azaz egy 10s pakk 36V, mindenki tudja/így hívja, noha létezik névlegesen 3.7V cella is, akkor se láttam még "37V" pakkot. Na ehhez képest egy 13s 46.8V, így csak 3.7-tel számolva jöhet, hogy hívjuk már 48V-nak. Ez is általános amúgy. De hogy innen a 14s hogy marad "48V".
A 15s lifepo4-re meg azt írja hogy 52V, ugyanezen a képen, pedig az kevesebb... 3.2x15=48 -
bzs73
őstag
Üdv. Akkut építettnék g2 master-ba, ami ügye 52v/20.8Ah, és aki építi, ilyen bms-t tenne az újba. Ez jó bms? ill ez a 48v zavar. Már hogy nem lesz kevesebb az 52v-nál? [link] -
Crus
addikt
Ma be kellett vállaljak 6km-t, ebből az út 70%-a elég húzós dombok voltak. Nagyon meglepett! Ha kell lemérem hány %-os emelkedők voltak, de már az elsőn is 17 km/h-val ment fel, és mihelyst kicsit lazább lett ott már 21-gyel vitt, gyak. a célomig. Utána viszont volt egy olyan durva emelkedő, ami gyalog is megemeli az ember pulzusát keményen, ott feladta a harcot az emelkedő kb. 60%-nál. 2 perc alatt feltoltam, utána viszont már lejtők hada, volt ahol 35 km/h-t is láttam. Gyári fw, EU-s gép, hozzá nem nyúltam. Nyilván a komoly lejtő miatt kúszott fel ennyire a sebesség.
Jó gép. Nagyon adja!
-
PociAti
őstag
válasz
rld411
üzenetére
Olyat szeretnék ami télen is a hóban képes menni nem okoz gondot a víz neki.
Hóban ne használd. Közteresek bármilyen hóolvadás segítő anyagot használnak az nem fog jót tenni a rollernek. A sós lé nem csak jobban vezeti az áramot, hanem oxidációs folyamatokat is felgyorsítja.Télen ha már kicsit nedves volt az út, akkor rövid gurulásokra a roller helyett visszanyúltam a kerékpárhoz. Sokkal jobban tolerál minden nedvességet.
Xiaomi rollereken alapból elég jó abroncs van, inkább a tömör kerekes klónok, Kugoo-hoz hasonló fillérb**szó megoldások hajlamosak arra, hogy azoknál a hidegben felkeményedjen az amúgy is ócska gumijuk.
Sokan nem tudják, de a járműveken a téli gumi nem csak attól téli, hogy durvább a bordázatuk, hanem anyagösszetételük miatt hideg hatására rugalmasabbak maradnak (viszont cserébe melegben intenzíven kopnak).Konkrét rollerekre visszatérve a Xiaomi Pro 2 a maga idejében az egyik legjobb roller volt, és könnyű rollerek között mai napig az egyik legjobb hatótávval rendelkező gép. Ha sokat kellene cipelni, akkor lehet jó választás.
Viszont ha ez nem szempont, akkor 10-es kerékméretűek között nézz körbe. Pro 4 se rossz, de egyéni preferenciák fontosabbak, mint a normálisabb modellek közötti különbségek. Majd az idő eldönti, hogy neked mely tulajdonságok fontosak és milyen kompromisszummal tudsz együtt élni. -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Amúgy igen. Így ránézésre lassan ott vagyunk súlyban mint egy kisebb dual gép. Oké 25kmh meg nem kell bizti, de na. Kezdi akkor is értelmét veszteni számomra is
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én inkább a kivehető akkumulátort tudnám értékelni.
Esetleg kétmotoros verziót. Nagy súlyú embereknek hasznos lenne Kugoo helyett egy kétmotoros G2 variáns.
Végre átkerültek a gombok a kijelzőről az indexkapcsolóhoz.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Bár a lent linkelt kép alapján lehet már G3-ra váltok, de elmentem az általad adott infókat.
-
-
kabalababa
tag
Redditen találtam ezt:
-
balintka
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem az pont jó. Nyár fele tervezem a cserét, simán ki tudom várni.
-
balintka
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Szerintem nem. Örülök a G3-nak, azt fogok venni, ha kapható lesz, nem G2-t. Mikor lesz elérhető, azt lehet tudni?
-
Peaceliker
addikt
Mót ván?
-
DigitXT
félisten
válasz
rld411
üzenetére
Igazából a kezdőség leginkább azon tetten érhető, hogy télen szeretnél rollerezni. Erősen ellenjavalt! Nem azért, mert beázik (bár sok rollernél ez is gond), nem azért mert káros az akkunak (igazából csak a hatótávolság lesz rosszabb, az lenne igazán káros, ha fagypont alatt kezdenéd tölteni), nem is azért, mert fázol rajta (fel lehet öltözni, bár amikor már ez a kezelhetőség rovására megy, az nem vicces!), hanem főleg azért, mert nulla tapadásnál jó nagyot lehet zakózni, még kis sebességnél is. Konkrétan önveszélyes mutatvány. Tudom, csináltam. Poénból. De hogy munkába nem járnék télen rollerrel, az egészen biztos...
Hasonló a motorkerékpárhoz, bár azzal gyakran jártam télen is, de eleve arra volt téligumi, valamint rendes motoros ruhában túl lehetett élni a dolgot... (Beázás ugye nem probléma, akkuja meg nem igazán volt neki li-ion anno. Most mondjuk már az van, de nem az hajtja.) Szerk: véleményem szerint a roller szezonális jármű, ha nem mediterrán vidéken laksz.

-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szia, a G2-ben ez a vezérlőcsere mennyire bonyolult művelet? Gondolom ez garanciavesztéssel jár. A szoftverfrissítések is ugranak ezzel?
-
válasz
rld411
üzenetére
Segway E2 Pro 20km, 150ezer
Segway F2 25km, 180ezer
Segway F2 Plus 30km 200ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 40km 190ezer
Segway G2 45km, 290ezerA Pro 2-t én nem javaslom, amennyiért adják, annál már van jobb annyiért, és a 300W-os motorja se valami sok a 90-100 kilóhoz.
A 4-esből pedig kizárólag a második generációst válaszd. Ez ráadásul 48V-os, nagy súlyhoz ideálisabb.
Itt van egy táblázat, össze tudod az adataikat hasonlítani:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.html
Segway G2 a legnagyobb jelenleg a pálciakrollerek között, használtan 200ezer körül vannak kevés km-el, akár még sokévnyi garanciával, dobozával.
Ennek van global verziója is, ami tud 35-el is menni. Vagy lehet hozzá venni global vezérlőt, akkor már az EU-s verzió is tud 35-el menni.
Viszont:
Ekkora súlyhoz nem ártana egy erősebb roller.
Emelkedőkön is használnád majd?
Ez fontos, mert sík terepen elvisz téged egy pálcikaroller is, de emelkedőkre erősebb motor kell.
Azok, amik 25-nél többel tudnak menni, elképzelhető, h jogosítvány, bukósias, stb kötelesek lesznek a közeljövőben. Ezt azért tartsd szem előtt. Különben egy Kugoot keress inkább, a súly miatt, és hát azok tudnak menni 25-nél jóval többel is.
Nem egy tuti márka, de a Dual Mantis meg jóval a kinézett ársáv felett van már. -
rld411
csendes újonc
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni szeretnék vásárolni egy elektromos rollert viszont korábban én biciklivel közlekedtem. Lövésem sincs a jelenlegi törvényekkel kapcsolatban mi kell hozzá nincs jogsim még. Munka helyre bejárás céljából szeretnék vásárolni 1.
Ami kaliberen gondolkodtam:1.Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 (FBC4025GL/BHR4525UK)
2.Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 4
Maximum 204k tudok rászánni esetleg ehhez a rollerhez pumpát milyet érdemes vásárolni?
Teljesen noob vagyok ehhez a témához viszont nagyon tetszenek szeretek sokat utazni vele. De nem szeretnék büntit fizetni mert megvágott a yard.
Olyat szeretnék ami télen is a hóban képes menni nem okoz gondot a víz neki.
Előre is köszönöm a segítséget az nem gond ha tud 35km/h menni

-
Quent1n
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az igaz, emelgetni én sem szeretem annyira.
Így viszont tényleg az i10max ami maradhat, az súlyban is jó, csak kéne róla pár hiteles vélemény, hogy mégis milyen napi szinten használni. mennyire bírja az első villája, meg úgy az egész szerkezet. -
Quent1n
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kukirin G2 tudja ezt.
Én 100kg-al használom, stabil, nem szitál, teljesen rendben van. 170 volt Geekbuying-ról.
Én előtte az iscooter i10max-ot néztem de nem győzött meg, plusz belsős gumi sosem kéne, az bringára való inkább (szerintem).
A 35-től nem kell félni, egy normálisan megépített rolleren, abszolút nem gond. Szerintem sokkal élvezetesebb mint a 25-ös gurulgatás (főleg, hogy emelkedőkre is marad kraft).
-
válasz
Mákdaráló
üzenetére
Ugyanazokat tudom ajánlani, mint korábban.
Ekkora testsúllyal kihozható belőlük a megadott hatótáv is.Ezek viszont nem tömör gumisak.
A tömör kerék a noname rollerek jellemzője inkább.
Lengéscsillapító nélküli roller tömör kerékkel a lelket is kirázza az emberből + a roller elektronikai alkatrészei (pl az akksiban az összeheftelt cellák) is megsínylik előbb utóbb a tömör kerekek áldásos hatását. Tapadása se olyan jó, mint egy normális keréknél.150ezerért viszont csak az E2 Pro van.
Használtak között meg az F2, F2 Plus, 4 Pro (2nd gen), G30. G2-t használtam 200ezer körül szoktam látni, kicsivel 200 alatt is esetleg.
-
Mákdaráló
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Megjött a válasz:
85kg 180cm
Hatótávolság min 10 km
lehet használt is
25 km/H
ne kelljen biztositás
tömör gumi (lehetőleg)
kb.150000HufKöszi
-
Crus
addikt
Köszi szépen mindenkinek
-
PociAti
őstag
Az egyik legfontosabb szabály, nem merítsd le teljesen az akkut! Hacsak nincs kényszerhelyzet, vagy nem a hatótávot teszteled.
A degradáció teljesen természetes folyamat, nem lehet elkerülni, de a főbb szabályokat betartva sok-sok évig nem lesz vele probléma. Első generációs Xiaomi rollerek (M365 széria) 7 éve jelent meg, én környezetemben is van 5 éves példány, kb. 5.000 km megtett hatótávval alig mutatja az öregedés jeleit.Az akku jó eséllyel a rollerral együtt fog megöregedni. Amikor már annyira gyenge lesz, hogy cserén gondolkozol, addigra a roller is kikopik alólad. A 4.000 km-enként történő kerékcsere és egyéb esetleges javítások gyakoribb problémák, de ezek sok ezer km után bekövetkező javítási feladatok szoktak lenni Max G30 sorozatnál.
Kifejezetten rollerekre jelen pillanatban még csak a felelősségbiztosítással kapcsolatos előírás létezik. A Max G30 II-re nem kell kötni biztosítást. Lehet, de nem kötelező.
Mellénnyel, sisakkal, lovaglócsizmával, szuszpenzorral, fogsorvédővel, stb. kapcsolatban nincs rá előírás. Minden kicsit szürke-zónás. Az úthasználatnak lehetnek előírásai, de ezzel a géppel, gyári állapotában kerékpárutat használhatod, és ha normálisan közlekedsz nem fognak cseszegetni.Konkrét típusnál nagyon megengedőek a gyári adatok. Lapozd fel a kézikönyvet.
Sokkal inkább a meleg teszi tönkre az akkut, nem a hideg. Ezért szerepel az működési tartománynál (Operating temperature) -10˚C - +40˚C érték.
Egy nyári napon, amikor az aszfalt 50˚C könnyebb elérni a +40-et, mint télen -10˚C-ban rávenni magad, hogy rollerezz. -
-
Crus
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a választ!
Jól tudom, hogy mivel 25-nél többre nem képes, így se sisak, se fényvisszaverő mellény, se felelősség biztosítás nem kell hozzá?
(Ettől függetlenül a montis sisakot azért felveszem majd hozzá.)Szabad ezt fűtetlen garázsba tenni? Akkunak nem tesz rosszat?
-
Semmi extra.
Használjátok, és kész.
Ha lemerül, meg feltöltiek.
Gyárilag nincs tele, hiszen ki tudja mióta állt gyártás után, merült közben, értelem szerűen. Kikapcsolt állapotban is megy a készenléti áramkör, ez meríti, ezért tudod felébreszteni egy gombnyomással, plusz a Bluetooth is merítni. -
Crus
addikt
Segway Ninebot Kickscooter Max G30 II géppel kapcsolatban kérdezném, hogy van amire egy ilyen holt kezdő mint én figyeljen?
55% akkuval érkezett, nem bírtuk ki hamar beüzemeltük és mentünk vele 1km-t.
Van valami tanácsotok?
-
PociAti
őstag
Venni akarsz, vagy eladni?
Mert hitelesség tekintetében a HardverApró messze minden más fölött áll.
Többi oldalakon azt se tudják mit árulnak, vagy akkora torzítások, füllentések vannak, amitől a dörzsölt autókereskedők is elszégyellnék magukat.Itt a Hardveren néha ráírok a kereskedőkre, akik valótlanságot állítanak és talán minden esetben visszaírtak, méghozzá normál hangnemben és konstruktívan módosítottak az álláshirdetéseken. Persze gázos esetben, amikor már helyből látszik hogy szélhámos az illető, akkor egyből jelentem és azt a hirdetést 24 órán belül leveszik.
(Pl. a Xiaomi Pro 2 rollerjének van egy AMG Mercedes variánsa. És ennek a terméknek a fotójával hirdettek valami közveszélyes klónt, a Aovotól, iScootertől, vagy valamely másik műhelytől.)Illetve lopott (vagy erre erős okot nyújtó) rollerek is gyakrabban előfordulnak mondjuk a Jófogáson, mint itt. (Pl: nincs töltő és országhatár közelében lévő településen árulják. Ez lehet véletlen egybeesés is, de ne legyünk naivak.)
-
Írd be a keresőbe Facen, h roller, bead egy csomó csoportot, ha kiválasztod a találatoknál, h "csoport", ami többezres létszámú, azokba lépj be, és ott is sokat hirdetnek.
Vagy a Marketplace van még, meg a Jófogás.Ahol nincs értékelési rendszer, érdemes inkább személyes átvételt preferálni, nem előreutalni. Ez fontos. A Marketplace nem a Hardverapro.

-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, h kis hatótávú rollerrel csak a szívás van. Például most az ünnepek előtt szoktam vásárlókörútra menni 1-1 nap ajándékokat nézegetni, volt, h ilyen 15-30 százalék körül maradt a G2-ben. Pont az volt eszemben, h ha kisebb akksis rollerrel mentem volna, akkor haza kellett volna mennem vagy tölteni (ez életszerűtlen), vagy rollert cserélni, (nem mindenkinek van több rollere), vagy inkább autóba ülni, azt azzal araszolgatni az utakon. (Annyi mindent egyébként nem szoktam venni, h a hátizsákomba ne férjen el, szóval nekem nem kell autóval mennem mindig mindenhová.)
Nyilván 265ezer sok pénz, de hát ezek ennyibe kerülnek.
Aiz iScooter, meg a többi az olcsóbb. Ez van.
Aovonak van egy ugyanilyen modellje, a G30-ból is volt egy ilyen aovos verzió, ebből is csináltak.
-
ben11
őstag
Hardveraprón kívül merre érdemes roller adok-veszek topicot keresni?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én 220 alatt nem találtam, ha néha akad egy azt meg biztos olyan gyorsan elviszik hogy pislogni sincs idő
Aovoktól is az anyaghasználat miatt félek
#30222DigitXT@ nem szükséges a 30km, az jó esetben akksi cserélvel is megoldható később, de azért 20 alatt már nem érdemes rollerrel foglalkozni, a körmös oda vissza legalább 15km
és pont ezért félek pl az iscootertől is, pont jó lenne mindenben az i10 max, de nem akarok olyat ami kettétörik menetközben#30223Dr. Szilikát
Kis város vagyunk, fél éve járkál 30-35tel bicikli úton (hibátlan bicikli út) rollerrel, persze azt fel kell fogni hogy ilyenkor neki kell odafigyelnie másokra, de 34 évesen csak nem okoz gondot -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
30-as rollert 34 km/h sebességre tudtam húzni egy gumicserével (8,5" helyett 10" külső átmérő). Később visszacsináltam 8,5 collra, mert a sárvédő nem fért fel (akkor már készültem a rosszabb időjárásra), illetve jobb tapadású CST külsők kerültek rá, ami nem nylon, hanem rendes gumi.
Tapasztalatom szerint 34 km/h is már eléggé félelemkeltő tud lenni egy rolleren állva, ez inkább autós utakon jön jól, így kevésbé akadályozzuk az autós forgalmat, viszont ahhoz képest meg kevés. Amellett legyen az út hibátlan, mert nem akarsz fejre állni, amikor előtted megy a busz és kijön alatta egy kátyú. Legjobb minimális forgalmi időszakban, amikor a tágas és sima úton jobb a biztonságérzet, de még akkor is benne van emberben, hogy elég veszélyes üzem.
Szokványos minőségű kerékpárúton nincs sok haszna, ahol elegendő a 30-as végsebesség is, már amikor nincs a környéken senki és lehet húzatni.
-
DigitXT
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Túl sok mindent akarsz egyszerre...
Pl. minek 30 km hatótávolság, ha csak rövid (kis)
utakra kell kell? Tessék feltölteni az akkut, és meg is van oldva a probléma. Ugyanezért érdekes kérdés, hogy minek 35 km/h végsebesség, ami hosszabb utakon számottevő? Végül, ha mindez megvan, legyen olcsó, mint a veszedelem. Hát ez az... Veszedelem.
(Lehet venni olcsó rollert, de abból biztosan kispóroltak ezt-azt. Legelőször a fene nagy hatótávolságot, mivel a nagy akku drága. Aztán a biztonságot, mert gagyi alapanyagból még a legjobb robotok sem gyártanak jó minőségű, megbízható, erős vázat, hát még az alulfizetett kici kínai kezecskék, amikor össze-vissza hegesztgetnek. Akkupakkot is...
)
Előbb aggódnék, hogy széttörik, vagy kigyullad a random kínai roller, ami amúgy a laikus számára első ránézésre kiváló vételnek tűnhetett: kapható itt eSegway néven igazi kotla konstrukció hibás 500W szar, ami valószínűleg tudja ezeket a paramétereket 200K alatt. Csak azon kell elgondolkodni, hogy vajon miért... És megéri-e meghalni rajta/miatta.
)Ismered a mondást: olcsón, gyorsan, jó munkát? Válassz kettőt! Azt megkaphatod.

-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Gyakran látni 180-200között.
Ki kell fogni.
Az egyik rolleres csoportban 160-ért rakott ki valaki egyet, nem tudom megvan-e még, alig volt benne km, garival, dobozzal. (Nem találom.)
Nem mondom azt, h megy le az ára, mert ennél lejjebb már nem fog menni, de ez a 180-200ezres ársáv ez teljesen reális - és nem a sokezer km-es példányokról beszélek, hanem az alig-használtakról.Érdemes a pénzt rááldozni, mert nagyon jó roller, a lengéscsillapítókat ha az ember megszokja/megszereti, utána már soha nem akar lengéscsillapító nélküli rollerrel járni.
És annak is ideális, aki nem csak 25-el akarja használni, mert 35-el is tud menni.A noname rollerek egy része tud még 30-al menni alapból, Aovo-k, meg ha jól rémlik, kábé mindegyik.
Vagy itt van ez a Mamba. -
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezek még használtan is 200 felett vannak
Szóval akkor nincs ilyen roller
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Használt Segway G2.
Global vezérlővel megy 35-el, és ilyen sebesség mellett is tudja a kívánt hatótávot ekkora súly alatt.
Nincs más, ami 35-el is tud menni.Vagy vesz egy Kugoot.
-
enginev3.0
félisten
Nincs olyan roller ami tud 30-35tel menni egy 60kg-s nő alatt, 150-170k körül?!
Hatótáv mindegy, bár azért egy 25-30km-t elmenne jó lenne, de csak kis utakra lenne
Nem akarok olyan használtat amiben több ezer KM van, se olyat ami fizikálisan át lett alakítva ilyen olyan dolgokkal
-
xekta
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nemtudom a csíknál mit értesz, gondolom a töltést. Nálam a segwaynél kapacitásprobléma nem volt (legalább is nem jelezte hogy több lenne vagy kevesebb a töltöttség, vagy hirtelen megjelent volna pluszba), illetve a végsebesség is meg volt. Csak az az egy anomália volt
Azt hittem az ólomsavas akksik hisztisebbek a hidegnek, de ezek szerint a líthium is az. Nekem sajnos munka közben is a hidegben áll, bár eddig nem volt gond indulásnál meg távolság megtételekor se. Persze nyáron mintha fluidabban gyorsulna, de lehet hogy csak a csillagállás miatt. Köszi, hogy leírtad, azóta is figyelgetem, még megvagyunk mindketten 
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Ma, kb. -3˚C-ban rollereztem egy keveset.
Az 5 csíkból kb. 4 megvolt induláskor, kissé lomhábban gyorsult a Xiaomi 1S.
Kíváncsi voltam, tudja-e a végsebességet, de 25 helyett csak 24 km/h-t bírt kiadni magából.
Aztán kb. 1 km megtétele után kb. 1 órát állt a hidegben, ismét mentem vele, de akkor már a 4 csík helyett csak az utolsó villogott pirosan.
És kb. beigazolódott az előző hozzászólásban felvetett gondolat, menet közben eleinte egy pálcika jelent meg stabilan, majd másfél és végül felment kettőig. Ez kb másfél km-es szakasz alatt, nem tudom ment volna tovább is. -
-
-
attka
aktív tag
Sziasztok,
Segway Kickscooter MAX G30E II most eléggé BB áron van az MM-ben.
-
Mákdaráló
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Továbbítottam az üzeneted, a lista és a link alapján már el tud indulni valamilyen irányba. Feltettem neki a kérdéseket, ha megjön a válasz, írok. Köszi szépen!
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Hát én a 90-es évek elején.

Úgy látszik a későbbi gyerekeknek is meghatározó kártyajáték volt. -
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére

Vazze
hány éves vagy? Én a hetvenes évek elején játszottam vele utoljára
-
válasz
Mákdaráló
üzenetére
Itt van egy táblázat:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlHány kiló?
Milyen magas?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelgetni is kell? (a súlya miatt)
Mennyit akartok rákölteni?
Használt is jó?Segway E2 Pro 20km, 150ezer
Segway F2 25km, 180ezer
Segway F2 Plus 30km 200ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 40km 190ezer
Segway G30 45km, 170ezer (akciós a Media Marktban)
Segway G2 45km, 290ezerHa van pénz lóvéra, a G2-t javasolnám, az a rollereknél a mindentvivő Lola T.
Használtan 200ezer alatt vannak már kevés km-el, akár még garanciával, dobozával.
Ez a G30 utódja, ezen vannak lengéscsillapítók is már.Ami a szélesebb kerekeket illeti, azok inkább csak a nagyobb rollereken vannak, azok nem feltétlenül drágábbak (Kugook például), de 40-50-el is tudnak menni, emiatt biztosítás kötelesek. És ha lesz valami szabályozás, akkor minden bizonnyal kell majd rájuk bukósisak, és jogosítvány is.
-
Mákdaráló
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha van ilyen topic/táblázat/hsz, de hirtelen nem találtam a fórum elején összefoglalót, és kizárólag a mobilos fórumokat használom, itt nem vagyok ismerős.
Apósom szeretne a balatoni (déli part - teljesen sík) nyaraloójához egy e-rollert, amellyel el tud menni a központba, majd vissza. Hátizsákban hozná haza a napi bevásárlást.
Tudtok javasolni jó ár/érték arányú gépet, amelyhez még nem kell biztosítás/sisak? Nem száguldozni szeretne, csak mobilisabb lenni. Megbízható, lehetőleg szélesebb kerekű gép kéne, amely kisebb egyenetlenségek esetén nem rázza ki az emberből az életet?Előre is köszönöm a segítséget!
-
PociAti
őstag
Talán csak a hideggel van összefüggésben.
Hidegben az akkumulátoroknak megnövekszik a belső ellenállása, viszont intenzív használat közben felmelegszik. Feltételezésem szerint ezt a változást nem tudja lekövetni a vezérlő, mert erre nem lett felkészítve.
Ha igaz az elmélet, akkor nem kell vele foglalkozni, csak akkor, ha 15˚C feletti hőmérsékletnél is hasonlóan viselkedik. Most úgy se tudod standardizált körülmények között tesztelni, így a környezeti viszonyok erősen torzítanák a megfigyelésed. -
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, emelkedőn meg 15-tel.
-
xekta
csendes tag
Ninebot F2-nél mostanában azt vettem észre, hogy lassabban kezd el gyorsulni, de amikor felgyorsult pár pillanatra eléri a 26kmh-t. Persze utána észhez tér és visszamegy 25-re. Nyilván érezhető különbség nincs, de kicsit aggaszt, mert előtte nem csinálta, most pedig naponta többször észreveszem. Gyári szoftver, 25kmh a max legnagyobb (sport) módban.
-
Ninebot G30E Max Il:
Hajdúszoboszló - Hajdúszovát - Derecske - Tépe - Berettyóújfalu.👍

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- EAFC 26
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- Bontott 0perces MIDNIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 3 év telekom + közel 1 APPLE gar
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Meg hát jobban is bízok a márkás kínaiban, mint a névtelenben. Egyelőre ezek beváltak.)

A 15s lifepo4-re meg azt írja hogy 52V, ugyanezen a képen, pedig az kevesebb... 3.2x15=48
Üdv. Akkut építettnék g2 master-ba, ami ügye 52v/20.8Ah, és aki építi, ilyen bms-t tenne az újba. Ez jó bms? ill ez a 48v zavar. Már hogy nem lesz kevesebb az 52v-nál?
)

hány éves vagy?