Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha e kettő mellett döntöttél, akkor már a Navee -t se hagyd le a listáról.
Nagyjából ugyan az a cég (Xiaomihoz tartoznak), lehet ez a modell is ugyanabban az üzemben készül, vagy valamely testvér cégnél.
GT3 Max nagyjából azonos áron van a Xiaomival, ST3 lengéscsillapítása talán fejlettebb. Ilyen a Xiaomi 4 Ultra is, lengővillás. Kifutó modell, külföldön már erősen akciózzák, szerényen, de már nálunk is esik az ára. -
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a seegítségeket, úgy látom az Xiaomi 5-ös sorozat lesz a céleszköz, hogy ebből melyik, azt majd még ki kell matekozni, de 5/Pro/Max közül fogok választani.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Xiaomi 5 Pro, 5 Max, esetleg Elite, 5
Segway F3/F3 Pro
Segway F2 II
Segway F2 Pro II
Segway G2Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Inkább használat vegyél, ennyiért csak azok között van, ami az igényeidnek megfelel.
Ha lengéscsillapítós pálcikarollert keresel, a Segway G2 az egyik legjobb, nem is nagyon van más. Mivel most jöttek/jönnek ki az újabb rollerek, ez még lejjebb fogja nyomni a használt árakat. 160-200ezer közt keress, Hardveraprön, Marketplacen.Lengéscsillapító nélkül meg Xiaomi 4 Pro (2nd gen), Segway F2, F2 Plus, G30. Ezeket 130ezer körül keresd, drágábban szerintem nem éri meg.
90kilóhoz jobb egy erősebb motor. (G30 így inkább kilőve)
-
PociAti
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
2 hónapja árulják ezeket a Xiaomi rollereket, ezért nem nagyon van róla még vélemény.
Az elődök mind elég jónak számítottak, ezek is valószínűleg azok.
Talán elég lenne az, ha csak elöl van teleszkóp. Komolyabb, állítható első és hátsó lengéscsillapítóval rendelkező rollerek lényegesen kényelmesek, de drágábbak is.
Kritikus szakaszon lassú tempó mellett a lengéscsillapító nélküli 10-es abroncs is talán elegendő lenne, de ahogy láttam pesti agglomerációban borzalmasan leterhelt rossz állapotú utak vannak, így ott nem nagyon lehet megúszni lengéscsillapító nélkül.Amúgy a Xiaomi 5-nek sem a szokásos 54 mm-es abroncsa van, hanem szélesebb, 60 mm-es.
Az Elite határozottan sima aszfaltra lett optimalizálva, mivel ezt írják: "alacsony gördülési ellenállású, tömlő nélküli gumiabroncsok jobb hasmagasságot, kanyarstabilitást és jobb akkumulátor-élettartamot biztosítanak." -
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm, ezen már el tudok indulni. Most épp a Xiaomi-t nézegettem, és ezek meglepően "olcsóak", pedig papíron ezek jónak tűnnej. 10"-os gumi kerekek, első lengéscsillapító. Próbáltam itt rákeresni, de vélemények nagyon nem voltak róuk:
Xiaomi Electric Scooter Elite
Xiaomi Electric Scooter 5
Mindkettő 200K alatt van...ezek nem jók? -
BaLee
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Földútra olyat kellene választani amin van első-hátsó teleszkóp, mert kirázza a lelkedet.
Segway G2 Max talán ahonnan ez indul, az újonnan 300k-s ársáv, használtan ~250k. -
Joshi
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az általános ajánlott márkák a Xiaomi, Segway, Ninebot stb. Persze van még sok más ajánlott márka is, de ezek az aránylag "olcsó" rollerek. Én azt mondom, hogy újonnan 200k alatt nem nagyon van olyan roller amit te szeretnél.
-
PociAti
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ezeket a AERIUM rollereket mégis kik szervizelik?
Legyen valami filléres problémája (és valószínűleg lesz), nem tudod hová vinni, nem lesz olyan szervizes aki elvállalja, mert nem kap hozzá alkatrészt.
Vagy ha mégis találnál olyan profit, aki bármilyen problémával megbirkózik, akkor nem tudnád megfizetni, mert lehet többe kerülne a javítás, mint amennyit a roller ér. -
TazLeacher
nagyúr
Köszi a választ. 90 kg környékén vagyok. Ahogy néztem ilyen 100-120 körül vannak a rollerek, viszont amit néztem, hogy pl. felfújható kerekes legyen (laikusként azt tűnt logikusnak), az már ilyen 230.000, pl. ezt néztem, ami PAPÍRON, hozzá nem értőként pl. megfelelőnek tűnik: AERIUM HX8. De nem bánnám, ha nem ennyi lenne, mondjuk úgy, hogy ez így egy kicsit tűréshatáron felüli lenne. De annak meg semmi értelmét nem látom, hogy veszek 80.000-ért egy sz@rt, amit egyszer kipróbálok, majd soha többet.
-
PociAti
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ilyen felhasználási módra képtelenség olyan rollert találni, amit jó szívvel lehetne ajánlani.
Mindenféle noname rettenetet árulnak olyan paraméterrel, ami papíron jó lenne...
De te nem papíron akarod használni, hanem terepen. Így amennyibe kerül, kb. annyit bukhatsz rajta, meg az egészségedet, amikor mondjuk eltörik a kormányszára.https://hardverapro.hu/apro/es01_elektromos_roller_elado/hsz_1-50.html
2 napja adtak fel egy hirdetést egy használt rollerre, ami elvileg lefedné az igényeidet. Banggoodon 132k-ba kerül egyik hasonmása, használtan 49.900-ért árulták. Még normális fotót se készítettek róla, hanem csak renderelt kép van a hirdetésben is. ES01 a roller neve, és azt állítja magáról 150 kg-ig terhelhető. Ezt kb. annyira hihető, minthogy egy töltéssel meg lehet kerülni vele a Földet.Lényeg, nagyon olcsón nem szabad elektromos rollert venni. Terepre is alkalmas normális rollert nem fogsz olcsón kapni. Inkább vegyél kerékpárt (ha nincs).
Ezek a noname, tömör gumis olcsó kínai rollerek legfeljebb ritka, kis sebességű városi használatra valók. Nagyon rövid életűek.
-
Joshi
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Mégis mi számít neked olcsónak? Egy max összeget mindenképpen be kellene lőni. Illetve egyértelműen lengéscsillapítós rollert kellene venni, hogy aztán most elől hátul is szükséges, az már egy más kérdés. Ja és fontos hogy hány kiló vagy, mert nem mind1 hogy a roller terhelhetősége 100 vagy 120kg.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok,
Úgy alakult az életem, hogy ritkán, alkalmanként szükségem lenne elektromos rollerre. Révén eddig egyáltalán nem érdekelt a piac, nagyságrendi elképzelésem sincs róla, hogy mi számít jónak, mit kell nézni, milyen paraméterek a fontosak. Ami számítana, hogy "félterep" használatban is működnie kellene Érden lakom, vannak olyan utak, amik nincsenek leaszfaltozva (bár nem füves, csak kemény földút, de Érd nem a tüköraszfaltjairól híres, még ha van is szilárd útburkolat). A hatótáv (alkalmanként max 5-10 km) és a sebbesség (max kérnyelmes bringa sebesség) nem tényező. Ami fontos, hogy bírja ezeket a nem feltétlen jó minőségű utakat, és a lehető legolcsóbb legyen. Tényleg alaklami használatra kellene.
Tudnátok ajánlani valamilyen típust?
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Eegen, így már megvan, hogy 12V-ról hajtható biztonsággal a motor: az bírni fogja!

Az indító akku már kevésbé.
De amúgy igazad van, valóban voltak olyan rollerek is, amelyekben még ilyen régi savas akkuk voltak, konkrétan építettem egybe egy picivel komolyabb pakkot anno (a 6x12V 9Ah gyári helyett 1 db 36V, 38Ah-t) Nitro Scooterbe:
Papíron 648 Wh volt a gyári, 3s2p-be kötve, ám BLDC-re lett átalakítva 30A vezérlővel, kövér gázra rendesen szakadt a fesz... Elvégre 15A-15A-t megkapott egy-egy sor, nos:
nem nagyon tetszett ez a viselkedés a srácnak, ehelyett lett az én 1374Wh-s pakkom. (Tapasztalatát idézem "nagyon erős, nyomatékos lett, simán kipörög a kerék, 40 km/h végsebesség, terepen elég, semmit nem esik [a feszültség] hirtelen terheléstől". Nagy
kár, hogy annyira élvezte ezt a nagy menetelést, hogy a 3. naponfeltámadott, eldobta sajnos a vasat, ezért később inkább eladta. Mondjuk annyiban megvolt a "kármentés", hogy visszakerült hozzám a pakk, és tudtam hajtani én is.
Amíg én is nem estem...)CCA-hoz biztos nem lesz köze. De ha CCA környékén akarod terhelni az akkut, akkor a lemerülésig percei lennének hátra, szóval akkora terhelésnél abszolút használhatatlan, akármennyire is csak részlegesen kellene segíteni. Szerencsére az indítózás elég nagy áramfelvétellel jár. Elszállna a kezedből a talicska, ha annyit kellene "rásegítenie".

Konkrétan a motoromon mértem, hogy 57A-t kér, mikor forgatja a főtengelyt rendesen, ellenberger maga a nulláról való rántás valóban lehet 100A körüli csúcs... Abba lifepo4 került a savas (AGM) helyett, mert meguntam, hogy folyton lemerül. (Nem használom.)Viszont ha meg van rakva, szerintem 10A simán elvárható, hogy mozduljon, de nyilván
függ az áttételtől is, mert ha jól értem, akkor nem agymotor, hanem lánckerekes lesz...
Ha és amennyiben 10A folyamatost ki akarsz venni, akkor ugye 1 óra működés a felső korlát egy 10Ah-s akkunál, de a valóságban technológiai korlát, hogy kevesebb lesz.
Hogy ez elég-e neked, majd úgyis akkor és ott fog kiderülni, mikor próbálod használni.Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogod megoldani a vezérlését. Én raknék alá egy e-bike vezérlőt, tuti ami fix, még linkeltem is. Csak az meg 12V-ról nem biztos, hogy hajlandó menni, viszont lehetne építeni egy li-ion pakkot is (csak az már nem extra low budget). Gázkar lesz rajta, vagy csak kapcsolgatni tervezed a meghajtást / megy, ahogy megy?
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Jogos, ez egyelőre fekete folt, hogy mekkora áramot fog felvenni a motor. Multival mérni fogom, de kizárt, hogy az akksi CCA értékét még csak meg is közelítse. Ugye nem az lesz a feladata, hogy vigye az egész terhet, hanem csak a rásegítés miatt kell. Sok mindentől függ, talaj mennyire süllyedős, mekkora terhet kell vinnie, mekkora emelkedőn, mennyire segítem én a saját erőmmel...a gyakorlat megmutatja majd. A használat is csak szakaszos lesz, szóval hajtatom pár percet, majd rakodás, max ez a nehány perc, amíg használni fogom. A roller motor, amit szereztem, 24V-os, de túl gyosan forog, ezért 12V-tal fogom meghajtani. Egyébként ezt gyárilag se Li-ion akku hajtja, hanem 2 db "riasztóakksi" sorba kötve. Ezek a rollerek még a korábbi ólomakksis technológiával működtek.
De te szerintem elektrós csoportban is benne vagy, mintha ott is felvetettem volna a kérdést, valami rémlik.
-
petrson
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, augusztusban mentem egy Velencei tó kört úgy, hogy mellettem bringával kísértek, tehát nem mentem full gázon végig. Azt utolsó 1 km-t kellett csak tolnom, akkorra merült le. Track-eltem végig az utat.
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, és értem én, hogy low budget, de a 12V motor akku meg nem arra van, hogy folyamatosan nyektesd (ún. indító akku), relatíve nagy áramot tud, de azt sajnos csak rövid ideig. A ráírt névleges Ah ne tévesszen meg, azt minimális terhelésen értik, tehát ha pl. 15K-ba kerülő savas ólom akkumulátort veszel, az nemigen fog leadni 10A-t 1 órán keresztül, hamarabb megdöglik. És az csak 120W, nem nagy teljesítmény... Ráadásul nehéz is, mint a sár. Nem véletlen speciális akku kell az OBI-s talicskába.
(Annyira amúgy nem speciális, li-ion. Tényleg tudja a ráírt kapacitást, sokkal könnyebb.) -
válasz
xandrush0831
üzenetére
Kb ugyanez.
A "nevelő célzat" tudom, h némi "felsőbbrendűségi" felhangja van, de sajna nincs más mód. :/
Iskolákban kéne a tananyag részévé tenni, h a bicikliút az nem járda.
-
-
válasz
petrson
üzenetére
30-at biztos elment?
7650mAh, ez 25-ös tempóval 20-22Km-t tud.
A többi ajándék.
Nekem még nem sikerült reprodukálnom a gyári hatótávokat egyik új rollerrel sem. Értem, h újabb, és energiatakarékosabb motor, stb, de ezek a csoda hatótávok csak D módban jönnek össze, 20-as tempóval. (Vagy inkább Eco módban.)De hát nyilván nem vitatkozok, ha azt állítod, h újként még elment 30km-t. (Vagy csak az emlékek megszépítik a múltat?)
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Hm, azt hittem ez egyszerűbb lesz.

Holnap beviszem egy bicajos boltba, ott szoktam a gumit a sajátomra is felszereltetni, eléggé értik a témát, hátha van valami forrásuk erre.
Amúgy arra is gondoltam, ha marad a tömlős kerék, hogy a köpeny belső felére egy hasított bőr csíkot kellene tenni (ha lehet), azt nehezebben szúrja át a tüske. Sajnos néha elég nomád körülmények között kellene talicskázni, nem is az a cél, hogy önerőből felvigye a rakományt, de ha már ad nekem egy kis rásegítést, sokat könnyítene a dolgomon. Fejben megvan már a terv, a motor jövő héten érkezik, kell egy lánc, meg némi vasmunka, kis vezetékelés, és elméletileg készen van.
Néztem a talicska eredeti kerekét, az sem sokkal vastagabb, mindenesetre nem bánnám, ha minél szélesebb lenne a gumi a felnin.
Nézem, lehet venni akkus talicskát készen is, kb 200 ezer forint, nem is az a baj, mert meg tudnám venni, de annyira sokat nem használnám, hogy az árát meghozza (plusz abba speciális akku kell, én meg egy sima 12V motorakksiról akarom ezt hajtatni, ami relatíve olcsón beszerezhető), aztán azért próbálok ilyen low budget megoldásban gondolkodni.
-
DigitXT
félisten
válasz
petrson
üzenetére
30 km-ről nem fog 20 km-re csökkenni a hatótávolság, csak azért, mert +10 fok van.
Ez akkora mértékű visszaesés, ami inkább akku hibára utal. Mivel garis, nem kell magad kimérd, meg lehet próbálni gariztatni. Persze a hatótávolságra hivatkozni kevés lehet.
Ellenberger az akkunak van gyári kapacitása, aminek ha csak a 2/3-a maradt meg az baj! -
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Nos, a talicska projekthez lehet, hogy kevés lesz egy roller kerék.
Mondom, itt a felni a mérvadó, ha túl széles gumit akarsz erőltetni, akkor magában is lefordulhat, felfújáskor... Tömör guminál meg fizikailag nem fogod tudni berakni a felnibe, mivel annak a limitáltan összenyomható a belső fele. Ha nem ugrik be a mélyedésbe, akkor felrakhatatlan...
Bicajos boltban szerintem elküldenek a malac kunkori farkincájára a tömör gumiddal, de amúgy elméletileg fel tudják tenni: szoktam volt idézni, hogy egy kisebb felnire azért picit szivornya tud lenni pláne a motoros kerékre, amit nehezebb is befogni (ha nem fűzted ki).Annyi, hogy esetedben sem a tapadás vesztés nem probléma, sem az akkut nem fogja a talicska szétrázni, mivel nem vereted vele nagy tempóval térköves kerékpárúton.
Amúgy nem tudom, hogy mekkora választék van tömör gumiból ekkora méretben, de tuti, hogy le kellene mérned a felni peremeinek belső távolságát, ahhoz választani megfelelőt.Szerk: amit írtam korábban a gumiköpeny kompatibilitásáról, pneumatikus abroncsokra értelmezhető, mivel azok be tudnak ülni különböző szélességű felnikbe persze bizonyos határok között: egy tömör gumi ennél sokkal kevésbé kompatibilis. Ha túl keskeny akkor azért (lötyög a felnin, nem jó), ha túl széles akkor meg azért (nem megy be a helyére).
-
-
PociAti
őstag
válasz
petrson
üzenetére
Mai napon is 8 és 14˚C között van a hőmérséklet. Az akkuk 15° felett, egyes leírások szerint inkább 20˚C-tól hozzák a szükséges hatótávot.
Jelenleg teljesen normális, hogy elmarad a szokottnál. A mostani mérésekben több hátráltató tényező is közrejátszhat, így biztosan nem lesz pontos.
Ha a garancia nem épp most járna le, akkor várj vele, és melegebb, szélcsendes időben teszteld le újra. -
petrson
senior tag
Sziasztok! Tavaly juniusban vasaroltam az MM-ban egy Xiaomi Electric Scooter 4-et. Meg akkor nyaron tesztelgettem mennyit bir, 35 km a hatotavolsaga papiron, 30-at ment uzembiztosan, sik terepen. Telen is hasznaltam sokat, de nem nagy tavolsagokra, a hideg miatt persze tudtam, hogy csokken a hatotav, de most tavasszal mar melegebb idojaras mellett is csak jo, ha 20 km-t tudok vele megtenni, baromi gyorsan merul. Szerintetek erdemes ezzel visszavinni a Mediahoz, van valakinek hasonlo tapasztalata?
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Maga a felni viszonylag keskeny ilyenkor. Nincs túl nagy mozgástered, mi fér fel rá.
Ballonos guminak a magasabb oldalfalút szokták hívni, azzal viszont, a felni méret
változatlansága mellett nagyobb kerék átmérő adódna (ami most 12.5"): általában
nem nagyon szokott nagyobb kerék beférni a sárvédő alá. (A hagyományos jelölés
esetén a "peres" gumi nagyobb felnire kerül, így felrakható ugyanarra a járműre.
Vica versa: a normál guminál ballonosabb kisebb felnire kerül pl. téli gumi esetén.)A futófelület szélessége nem variálható szabadon. A felni szélességéhez igazodik.
Ha pl. felraksz 3"-os gumit egy 2"-oshoz jó felnire, abszolút nem fog jól állni rajta...
(Itt ne esztétikai problémára gondolj, hanem adott esetben biztonsági kockázat is.)
Autógumiknál vmi olyasmi az ajánlás, hogy 5" széles felnire 155-185 mm felmehet.
De inkább 165-175 ajánlott, tehát 10 mm választható 127 mm-hez képest: ~8%-nyi.
Nekünk inkább a biciklis ajánlás játszik (12" kerék standard gyerekbicikli méret
).Szerk: annyi, hogy ne a gumiból indulj ki, ha szélesebbet akarsz, mert lehet, hogy a
határon vagy már most! Nekem a PMT gumi 2.25"-os volt, a felni meg 1.75". Elfért,
de ha mondjuk ebből kiindulva néznék hozzá vmi 3" széles gumit, az már tuti nem!
(Ha túl széles a gumi a felni szélességéhez képest, lefordulthat róla. Az meg baj...)Ami a tömör gumi felszerelését illeti, megoldható, ha van satud, hőlégfúvód: kicsit
macerás, de mivel nagyobb a felni, relatív vékonyabb az abroncs, talán nem gázos.
(Én úgy emlékszem, hogy leszedni nem volt gáz az Adventure gyári tömörgumiját.) -
Üdv mindenki!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy e-roller kerekem, 12 1/2 x 2.50 a felirat a gumin. Ehhez keresek olyan abroncsot, ami a lehető legballonosabb, esetleg tömör gumi is szóba jöhet, sőt az lenne a legjobb, mert olyan helyen használnám, ahol laza, süppedős a talaj (ezért kellene széles gumi), illetve nem szeretnék defektet sem kapni, ha esetleg tüskébe hajtanék.
Van erre valami jó alternatíva? Illetve hol tudják nekem felszerelni? Biciklis boltban esetleg?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
xandrush0831
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Járdán én szimplán belassítok, meghallják a zúgást és lehúzódnak. Max ha fülesük van, gyök 2-vel elmegyek mellettük a füvön. Kisgyerekeseknél leszállok, és eltolom mellettük. Kerékpárúton (ha közel van járda) és szemből jönnek, direkt későn lassítok vissza. Ha hátulról érkezek, akkor meg centizek nevelő célzattal.
Persze csak extrém idegesítő helyzetben, ha amúgy másfél méterre van a járda. -
PociAti
őstag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Igen, ennyi.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Most készülök eladni a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (Gen2) rollerem.
A kérdésem, hogy ha jön majd vevő, kiprobálja, akkor elég ha az én telómon lévő Xiaomi MI Home aplikációból törlöm a rollert, majd a vevő felrakja a saját mobiljára, s ott kiválasztja a rollert? Ennyi?
-
PociAti
őstag
válasz
intuicio
üzenetére
Fél éve kérdezted, akkor is meg lehetett oldani szoftveresen:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28920-28928.html
... és azóta tovább javult a helyzet.XiaoDash a legegyszerűbb, az 30€ (kb. 12.000 Ft),
ScooterHacking.org-nak köszönhetően ingyenes változat is van rá. És már azt is kitalálták, hogy a vezérlőt ne kelljen kiszerelni, hanem összeszerelt állapotban egy 3D nyomtatott kiegészítővel elérhetők a tokozásban lévő csatlakozók.
A legrosszabb és legveszélyesebb megoldás, amikor Aliról vagy más kínai webshopból rendelnek hozzá bizonytalan eredetű vezérlőt. Jobb a gyárit megtartani, és azon módosítani az értékeket.Szerk. konkrét kérdésre is válaszoljak: vezérlőt már nem kell forrasztani.
-
intuicio
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
No meg ez a Nb Max G2-be vicc kategória ez a dudának nevezett förmedvény... Kb senki nem szokott hátra nézni, amikor ezzel "dudálok" Mindenki hozzá van már szokva ehhez a csipogós hanghoz. (teló csipogása, bejárati ajtó riasztó csippanása, mikró, stb..stb..)
Legszívesebben én is leszerelném, és vennék bicó boltba valami jó kis csengőt, mert érdekes az F40-el jártam, arra mindenki egyből vigyázban állt, hátrafordult, és elengedett .#31254 Thunderzolee
Most akkor van lehetőség szoftveresen 25km/h módosítani, mondjuk 33km/h-ra + tempomat?
vagy,
mindenképp ki kell venni a vezérlőt, és ST-Link forrasztással át lehet programozni?
Mocskosúl hiányzik a Tempomat. Rohadtúl fáj már a hüvelykújjam hogy végig kell nyomnom a 6-os bicó út mellett.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
+1: a csengő aranyos, normálisan reagálnak rá a járókelők (azok is, akinek semmi keresnivalója a dedikált kerékpárúton), ellenberger a dudára képesek megsértődni. Megjegyzem, hogy aki olyan tanácsot ad, hogy ordítsd le az útról, mire számít?!
(Sokmindent megmagyaráz mondjuk. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.) -
válasz
PociAti
üzenetére
Én azért szerettem a csengőt jobban, mert udvariasabb azzal jelezni, mint rádudálni valakire.
Osztott kerékpár/gyalogutakon gyakoriak a járókelők, akik "útban vannak", ill. ha nincs más út, csak járda, és amúgy elférnénk egymás mellett, csak a gyalogos középen sétálgat, akkor muszáj jelezni valahogy.
Az más kérdés, h legszívesebben én is leüvölteném a bicikli útról a gyalogosokat. Főleg mikor a gyalogosjárda ott van a közelben valahol, pár méternyire párhuzamosan a kerékpárúttal, tehát semmi sem indokolja, h a bicikliúton haladjanak.

-
-
https://dhgate.com/product/eu-stock-original-ninebot-by-segway-max-g2/899200955.html
Alin is ennyi.
Ilyen akció már régen volt, erre kár várni.
A másik megoldás egy használt G2 beszerzése (160-200ezer), aztán Aliról 16ezer egy global vezérlő hozzá, 10ezerért meg átcserélik egy rolleres szervizben, és kész a G2 E adattáblás 35km/h-ra képes roller.
Esetleg nem kell vezérlőt se cserélni, elvileg máshogy is megoldható a szoftveres módosítás. -
PociAti
őstag
válasz
Aaron14
üzenetére
Miért ne figyelnének a dudára? Ha valamilyen járművön kevés a duda, ordítsd le az útról. Az a csengőnél biztosan hangosabb.
Amúgy nem igaz, hogy lecserélték a csengőt. A Ninebot F3-on is csengő van.
Ha bizonytalan vagy valamely részletet illetően, keress rá arra az alkatrészre az összeszerelős videók között.
https://www.youtube.com/watch?v=1FxL_MJcvuE
Ugye milyen jó, hogy vannak ilyen videók!Ne tőlünk kérdezd mikor lesz Magyarországon, hanem aki árulja.
Lehet tegnap mást mondana, mint ma, és holnap megint mást. Függően attól, mennyit sikerül beszereznie és mennyit visznek, vagy vittek el belőle. -
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Szeretnék Ninebot F2 Pro-ról váltani F3-ra. Tetszenek az újdonságok, a jobb gyorsulás és a magasabb maximum hatótávolság nagyon jól jönne. Kiváncsi leszek, itt milyen lesz az első lengéscsillapítás.
Viszont jól látom, hogy a csengőt lezsedték róla? Az nem olyan jó hír, mert a "dudára" itthon senki nem figyel.
Van róla info, mikor várható az itthoni megjelenés? -
BaLee
addikt
Honnan lehet most legjobb áron Segway G2 Max global változatot rendelni?
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Értem én hogy nem kell ittasan vezetni semmilyen járművet. Amit nem értek, hogy mi köze a B jogosítványomnak egy kerékpárhoz vagy egy rollerhez. Mert akkor ha ittasan gyalogosan közlekedek, akkor is elvehetnek olyan okmányomat aminek a gyalogos közlekedéshez semmi köze. Az elvet nem értem, de inkább hagyjuk is.
A B jogosítvány a segédmotor kerékpár és a személyautó vezetésére jogosít, ahhoz szükséges. A 25kg és max 25km/h sebességgel közlekedő rollerhez nem kellenek ezek, kvázi semmi köze hozzá. Akkor miért veszik el? -
Meg is lehet támadni, vannak is már erre (is) szakosodott ügyvédi irodák, a bíróság pedig mérlegeli a cselekmény (ittas vezetés) súlyát, mennyire veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét, és ennek megfelelően a helyszínen bevont jogosítványt hamarabb vissza lehet kapni.
Kártérités nem jár.
Viszont az eljárás pénzbe kerül.
Konklúzió: nem kell ittasan rollerezni, és nem járunk úgy, h elveszik a jogosítványt érte.Aki részegen veszélyezteti a közlekedés többi részvevőjét, súlyos balesetet okoz, majd el akar a helyszínről menekülni, vagy elfut a rendőr elől, és agresszíven viselkedik, az jobb, ha csendben marad, ha bevonják a B-s jogsiját egy kis időre. Szerintem.
Arra hivatkozni necces, h a roller (jelenleg még hivatalosan) nem jármű.
Itt a fő probléma, (az alkoholos befolyásoltság miatti) közúti veszélyeztetés, ezért ugrik a jogsi, függetlenül attól, h a rollerhez nem kell jogosítvány.
Nyilván akinek nincs, az "jobban jár", mert tőle nem lehet elvenni. -
PociAti
őstag
Ez így rendben van.
Annak a tevékenységnek a gyakorlásától tiltanak el, amit végeztél. Ha nem tudsz megfelelően közlekedni, akkor engedélyhez kötött közlekedési formáktól tiltanak el.Ha egy országban balhézol (helytelenül viselkedsz), akkor onnan X időre kitiltanak. Olyankor nem a jogsidat veszik el, vagy az útleveled, hanem kitiltanak.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezzel érveltem én is fórumon, hogy nem igazságos, de amúgy senkit nem érdekel.
Elveszik a jogosítványt, mert a roller gépi hajtású járműnek, azaz gépjárműnek minősül, és az illetőt a gépjárművek vezetésétől tiltja el a bíró. Ez általános gyakorlat Németországban, Franciaországban, Belgiumban és gondolom, máshol is.
Ha jól tudom, a tiltás lejárta után sem adják vissza csak úgy, KRESZ órákat kell venni (pénz...) és valami pótvizsgát is letenni.
Ehhez képest, akinek eleve nincs jogosítványa, őt is eltiltják a gépjárművek vezetésétől, csak neki ez kicsit viccesebb.
-
-
Tibee86
nagyúr
Kollégám vett egy ninebot max g30-at melóba járásra (mediamarkt, szóval nem hinném, hogy pl. német piacra szánt).
Létezik, hogy a 25-öt szinte képtelen elérni az a roller? Próbáltam hazafele egy kicsit, de alattam és alatta is a 20 megvan viszonylag hamar, onnan meg nagy küzdések árán talán a 23-at eléri. -
pescara
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem szoktam lemeriteni, 2x fordult elo, de szerintem jobb, mintha hagyna 0-ra meriteni, mert masnap feltoltottem es olyan volt mint elotte. Kozben meg olvasom a sok panaszt, hogy csurig meritik az akksit, aztan masnap mar bekapcsolni sem lehet, meg a toltest sem veszi fel tobbe, magyarul kinyirta az akksit.Lepesben semmikepp nem vonszolja magat, mert akkor mar inkabb toltam
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara
üzenetére
Ez egyértelműen szoftveres korlát. Kérdés, hogy jobb-e, hogy hagyja kikapcsolásig menni, mint hogy lépésben vonszolja magát, még néhány kilométeren keresztül. Nekem az, hogy nincs világítás, nincs fék (szevasz Kugoo S1!), rosszabb megoldásnak tűnt: amikor éppen jól működött együtt a vezérlő és az akku, akkor legalább életben maradt 3V/cella értéknél, de úgy hogy már nem hajtott egyáltalán. De bekapcsolva maradt, mért távot, működött.

-
pescara
aktív tag
Gondolom abbol indultak ki, hogy aki nem ismeri es tartja be a kozlekedesi szabalyokat az autoval is eletveszelyes masokra. Ez tok logikus egyebkent, pilotaknak sem kell hegynek vezetni a repulot, ha az evenkenti szuresen kiderul, hogy alkalmatlan a repulesre. Ebben semmi rossz nincs szerintem.Nekem peldaul van autoval, kamionnal is sok eves rutinom.Amikor rollerezek, akkor tudom, hogy sem az auto, de foleg egy kamion nem fog tudni megallni, ha kiugrok ele a sotetben, vagy atmegyek a piroson. Akirol pont rolleren derul ki, hogy alkalmatlan a kozlekedesre, attol miert ne vennek el a jogsit? Egy gyilkosjelolttel kevesebb lesz az utakon.
-
DigitXT
félisten
válasz
pescara
üzenetére
3V/cella esetén már elég ergya a terhelhetőség, szóval igen, lemerülés előtt közvetlenül még elméletileg megvan a 20 km/h, de olyankor már a gyorsulás szarabb lesz. 3V alá is beengedhető a pakk, de nem szokták. Ha jól van méretezve, akkor előbb vesz vissza.
Ha rosszul van méretezve, akkor a vezérlő esetleg nagy árammal megterheli ilyenkor is, jobban beszakad a feszültség, és esetleg kikapcsol a BMS, teljes leállás. (Persze értem
én a poént, csak a 3V/cella értéknél meghatározott 0% valójában nem 0, mehet lejjebb.)Szerk: amúgy a konkrét példány elméletileg 35 km/h végsebességre képes, szóval abból elméletileg 25 km/h végsebesség adódna lemerülés előtt, mondjuk hogy ez 3V/cella: ha ennél gyengébb, ott esetleg lehetséges szoftveres finomhangolással növelni rajta.

-
Csigusz 1
aktív tag
Bocsi, rossz topicba ment...
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez meg a másik.
Két különböző zalaegerszegi eset, mindkettőnek ugrott a jogsija, plusz 156 illetve 180 ezer Ft-os büntetést kaptak.https://totalcar.hu/magazin/hirek/2025/03/24/ittasan-rollereztek-a-jogsijuk-ment-a-levesbe/
-
DigitXT
félisten
válasz
csababarca
üzenetére
Basszus, beírtam egy komplett választ telóról ~20p alatt, erre véletlenül kilőttem a böngészőt, és a fórum bár megjelenítette gyorsan újra is töltötte az oldalt, hogy jól elfelejtse az egészet... Hát, ez van. Akkor röviden: a mindenkori akku feszültséggel
egyenesen arányos az elérhető végsebesség (a légellenállástól most eltekintve).
Példa: 28 km/h-t tud 100%-on (4 2V/cella), abból 20 km/h marad 0%-on (3V/cella).
Ekkor, az akku merülésével párhuzamosan nem szoftveresen csökken az elérhető
végsebesség, hanem hardveresen. Tehát hacsak nem tud extra field weakening-et ráerőszakolni a vezérlő a motorra, nincs olyan beállítása, amivel gyorsabb lehetne. -
csababarca
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Cserébe azt még lemerült akkuval is hozni fogja, mivel nem az akkufesz limitál hardveresen, hanem tisztán a vezérlőszoftver."
Segway G2-ben lehet ezt állítani app-ban, hogy mondjuk 40%-os töltöttségnél is menjen maxon 25km/h-val?
Engem olyankor már leszabályoz 22-23 km/h környékére, ahogy megy lejjebb a töltöttség, már 20 km/h-ra. -
Dr. Szilikát
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen, vannak szabadonfutós motorok, viszont akkor valóban lőttek az e-féknek...
Kompromisszumos mindkettő, tudom... Btw. messze nem tragikus a fékező hatás! Amennyiben brutál erős lenne, akkor nem lehetne lábbal hajtani ezeket... Márpedig lehetséges... annyira nem gurulnak szarul. Nyilván motor függő cogging torque stb. (Vezérlő függő is, ha állandóan megpróbál visszatölteni, lásd következő bekezdés.)pescara: eleve az, hogy tölt-e vissza vezérlő függő... Kisebb sebességnél szabadon gurulva a motor által generált feszültség nem éri el az akku feszültségét, azaz nem lehetséges az akkut tölteni ezzel. Ha és amennyiben a vezérlő felkonvertálja, akkor lehetséges a visszatöltés enyhe lejtőn való gurulásnál... Minden más esetben nem. (Tipikus probléma szokott lenni gagyibb rollereken, pl. Kugoo S1, hogy ha nagyobb meredekségű lejtőn meglódul, túllép a kritikus sebességen, onnan nem lehetséges elektromosan fékezni, mert a 36V akkunak 42V töltő feszültség a max., 45V az baj. Gyorsan le kell a motort választani...
Az e-fék kifogyott, mechanikus nem is volt...)Kellemesebb lenne szerintem
Hogy mi a kellemes, mi a kellemetlen az egyén függő. Motorkerékpároknál pl. nem szerencsés hirtelen "elcsukni a gázt", mondjuk kanyarban, hiszen a motorfék olyan mértékben képes megfogni a hátsó kereket, hogy akár meg is csúszhat emiatt...
(Legalábbis nagyköbcentis motorokon alap, hogy kanyarban stabil gáz szükséges. Ugyanitt jegyezném meg, hogy a gázkar nem csak a sebességet befolyásolja, mert közvetlenül hat a hátsó keréken ébredő nyomatékra, azaz a ledöntésbe IS beleszól: kigyorsításnál természetes módon kiveszi a dőlésből a motort. Csökkentett gáznál ellenkezőleg, automatikusan jobban dönthető = hat a használható kanyarívre.
)Mondhatjuk, hogy kellemetlen, ha így viselkedik? (Mennyivel jobb is a robogó, ami általában CVT hajtású, sokkal gyengébb motorfékkel rendelkezik = megbocsátóbb.
Cserébe természetesen ott van a hajtás késlekedése, ha lenyelezed. Van akinek ez kellemetlen = nem szereti a CVT-t egyáltalán. Manuális váltónál tudsz kuplungolni, robogónál a röpsúlyos kuplung miatt erre sincs lehetőség... Bizonyos sebességnél természetesen leold, onnantól lehet "vitorlázva" gurulni, ill. gázfröccsel vissza lehet csatlakoztatni a hajtást, de maradjunk annyiban, hogy nem normál felhasználása.)Ui: nagybátyám csinálta anno a Wartburgban az érdi lejtőn, hogy kirakta üresbe, és "biciklizve" gurult lefelé: mivel a szakasz egyenes, és nem gyorsult a végtelenségig, tekintettel a Wartburg nem éppen optimális közegellenállására ez nem volt nagyon veszélyes mutatvány, de amúgy egy kanyargósabb lejtmenetben ilyet játszani gáz! (Vannak akik úgy gondolják, hogy az üzemi fék folyamatosan működtethető... Nos, ezeknek lesz meglepetés, amikor rájönnek, hogy nem: van szerepe a motorféknek.)
-
pescara
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szerintem ez nem igy van teljesen. En egyszer teszteltem itthonrol indulva 90% ban enyhe lejtos uton az edzoterem fele, szinte vegig fekezes es gazadas nelkul gurultam. 68% volt az akksi a telefonos applikacio szerint indulaskor es 72% erkezeskor.(G30 2 max) Ez alapjan mukodik a visszatoltes olyankor is, ha nem fekezel.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Csak azért kellemetlen, mert a motor mágneseinek van a természetes fékező hatása, ami miatt kicsit jobban lassít a kelleténél. Ez a passzív motorfék akkor is jelen van, ha elektronikus fék (aktív motorfék) nem szól bele egyáltalán.
Kellemesebb lenne szerintem, hogy leveszem a gázt és akkor tényleg lendületből, szabadon fusson tovább. Energiatakarékosabb is lenne, mivel ez a passzív fékezés nem visszanyerő, csak feleslegesen lassít, utána ismét gyorsítunk, az akku erejét pazarolva.
Olyan is van, ha jól tudom, ahol áttételmű van a kerékbe építve, szabadonfutó mechanikával (emlékezetes az öreg Trabant 4. sebessége, ami ilyen megoldású volt, nem hatott rá motorfék).
De akkor viszont nem lehetséges elektronikusan sem lassítani, csak mechanikus fékkel, gondolom.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
elengedem a gázkart, visszalassul 24-25-re
De mit kellene csinálnia?
Ez a normál működése a gázkarnak, ha elengeded, el KELL vennie a hajtást, hiszen az a fő parancs, amit nem szabadna (tákolt, kamu) tempomattal felülbírálni soha: egyszerűen nem biztonságos (nem véletlen nem így működik a rendes).Jobb vezérlőkön van egy tempomat kapcsoló bemenet, amit alkalmas nyomógombbal a pilóta aktivál, a szándékának megfelelően. Nem 5 másodperc után, hanem akkor, amikor épp megfelel az adott sebesség, ezt jelzi a vezérlőnek, utána el is engedheti a gázt. Pont.
Hát így elég nehéz betartani a 25-ös korlátot.
Ha korlátot akarsz, "speed limiterre" van szükséged... Abszolút vezérlő függő, hogy ilyet hogyan állítasz rajta. Sokon a jó öreg 1/2/3 fokozat választó kapcsoló egy ilyen limit.
Másokon valami telefonos appon keresztül lehet bekapcsolni: VESC-en "profillal" megy,
amit lehet permanenssé tenni, így tud pontosan úgy működni egy 35-re is képes roller is mintha csak 25-ös lenne. Cserébe azt még lemerült akkuval is hozni fogja, mivel nem az akkufesz limitál hardveresen, hanem tisztán a vezérlőszoftver. A Xiaomi is nagyjából ezt tudja, pont ezért lehet hekkelni a hardveres limitig, vagy akku berheléssel még tovább.
Jó öreg Kugoo S1-be meg csak papíron volt ilyen funkció, gyakorlatilag nem működött... (Az annyit ment, amennyit hardveresen tudott, tehát tele akkuval 28 körül, aztán lassult.)
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Most elvileg 10 napon át a maihoz hasonló enyhén esős idő lesz. Hosszú, nagyon hosszú ideig szeretném még élvezni a rollereimet, nem csak a beázás, hanem apróbb rozsdásodás megelőzése miatt ilyenkor inkább kerékpárra pattanok. Ma is azzal mentem boltba. Lehet túlzás, mert simán bírják, de racionális keretek között próbálom minimalizálni a hibalehetőségeket.
És mert szeretek bicajozni. Volt olyan nyári hónap, amikor 1 hónap alatt közel 1.000 km-t tekertem. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én amiatt feleztem meg az 5 másodperce tempomat aktiválási időt, hogy könnyedén aktiválni lehessen. Különben hullámos úton szinte csak a gázkar kiakasztásával lehet fixen tartani a tempót. (Amúgy típustól függően van amelyik állítólag a gázkar állását figyeli, nem is a sebességet. Máshol meg láttam olyat, ahol a sebesség változás toleranciáját külön be lehetett állítani.) Lényeg, hogy 5 másodperchez köztes állás (sebesség) esetén hosszú, jó minőségű szakaszra van szükség, és ez nem mindenhol adott.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Pontosan!
A saját Pro 2-mön nem fogom a sebességhatárt 25 km/h fölé húzni.Ostobaság lenne.
Közlekedési szabálysértés esetén (attól függetlenül, ki a vétkes) nem tudnék bizonyító erővel arra hivatkozni, hogy nem mentem 25 km/h sebességnél gyorsabban, ha a roller a megpiszkált firmware miatt képes lenne rá. -
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Max G2-ben van tempomat?
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem van autóm, benzines robogóm, pedelec kerékpárom és e-rollerem is. Legalább van miből választani.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A legjobb, ha van mindketto, miert kene valasztani?
-
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
"a képesség meg nem büntetendő"
Korábban itt a fórumon is írták, hogy pl németeknél a rendőr felemeli a roller hajtott kerekét és full gázt ad neki. Ha meghaladja a 25km/h végsebességet, akkor mehetsz haza a büntetéssel. Ugye pedelec kerékpárral ezt nem tudod megtenni, mert ott hajtani kell hozzá. Hozzáteszem a kerékpárom rásegít még 50km/h-nál is.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Hagyd már abba.

Pont ezen a tempomat dolgon gondolkodtam a minap. Ha csak 25-el akarok haladni, de a roller 35-ig gyorsul, ha folyamatosan nyomom a gázkart, akkor elég bosszantó, h nincs lehetőség rá, h 25-nél "megálljon" a gyorsulás. Ez az elengedem, lenyomom a gázkart eléggé mapet megoldás, ugrándozik a roller csak, (ahogy lenyomom a gázt, megugrik).
Vagy ha pl 30-35-ig felgyorsul, elengedem a gázkart, visszalassul 24-25-re, aztán megint felgyorsítok 30-35-ig, megint lelassul, stb.
Hát így elég nehéz betartani a 25-ös korlátot.
Plusz a kijelzőre lenézni se nagyon szeretek.
Eddig azt gondoltam, csak nekem nem jön be, ahogy aktiválni lehet (mármint a metódus, h előre beállitott idő után magától beáll adott sebességre), de sokszor már tényleg jól jönne, ha lenne ott egy kis gomb, amivel aktiválni lehetne.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Nem mellesleg ettől elveszne a roller "szabályossága".
Ezt elmagyaráznád, kérlek? Ha te csinálod, akkor már idézőjelbe kerül a szabályosság?
Amúgy hajrá! Hekkeld meg, aztán menjél vele kerékpárúton és jelentsd fel magad.
valamikor megpiszkálom
Kíváncsi vagyok az eredményre.
Persze-persze, te sosem mész vele 25 km/h fölött, kizárólag a tempomat miatt módosítasz rajta, csak mellékhatás lesz a megnövekedett végsebesség (de bizisten nem mész annyival soha, a képesség meg nem büntetendő). -
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Neked is köszi a kimerítő választ.
-
Ha már frissítve lett a szoftvere, akkor otthon nem fog menni. Vidd be egy roller szervizbe, szétszedik, STLinkkel rácsatlakoznak, és mehet rá a módosított szoftver.
Pro 2 kb 33-35km/h-t tud ha tele az akksi.
Illetve hát nekiállhatsz otthon is, ahogy PociAti emlitette.Az újabb rollereknél (Segway F2 sorozat, G2) nehezebb a módosítás, Segwaynél szoftverfrissítés előtt egyszerűbb volt. Xiaomi 4-es sorozatánál nem lehetett sokáig. PociAti linkelt azóta leírásokat hozzá, de az a pár nagyobb budapesti roller szerviz, amelyeket kérdeztem, nem csinálják (még) egyiket sem, csak vezérlőcserével foglalkoznak.
Ti. a Segway rollerekhez lehet venni global verziós vezérlőt, utána már tudják a magasabb sebességet.Az új F3 sorozat, G3, Xiaomi 5-ös rollerek esetében azonban ez még nem fog egyből menni, erre azért számítsatok.
-
Joshi
titán
válasz
PociAti
üzenetére
+ #31204
Én semmiképpen nem akarom meghackelni a végsebességet, csak érdeklődési szinten kérdeztem, hogy a jelenlegi modelleknél mi a helyzet. Majd a tulaja eldönti hogy mit akar.
Szóval akkor a Segway G3 jó lesz/jó lehet? Valószínű marad ez a modell. Köszi mindenkinek az infót.
-
PociAti
őstag
Fel lehet. Nekem is van egy Xiaomi Pro 2-m, még nem álltam neki, de azt majd valamikor megpiszkálom. A másik rollernek a kormányát (kijelzőjét) át kell pakolni hozzá, mert ezen már az új szoftver van.
A Por 2-n nincs Cruise Controll, anélkül nincs is kedvem használni, azért akarok hozzányúlni.
30 km/h lehetséges, bár lengéscsillapító nélküli 8,5-ös kerekeknél nem biztos hogy megéri. Nem mellesleg ettől elveszne a roller "szabályossága". -
PociAti
őstag
Én is győri vagyok.
A Ninebot Max G3 leginkább előrendelési fázisban van, egy időre fel is függesztették az előrendeléseket, annyira nagy rá az igény nehezen tudják tartani a lépést.Tegnap újságolta egy srác boldogan, hogy végre megérkezett neki.
Március 6-án rendelte (pre order, azaz előrendelés volt), 22-én hozta a futár. Los Angelesben él, a helyileg lett feladva. (Kalifornia államon belül van Ninebot központi raktára.)Eddigi vélemények mind nagyon pozitívak. Max G2 E-nek eleinte azért voltak hibái, és ennél elég sokat újítottak, így csak fél év múlva lehetne megnyugtatóbban nyilatkozni róla.
Rendes értékesítés még várat magára, idehaza a kontaktor-nál már be lehet tenni a kosárba, ténylegesen mikor lehet átvenni azt nem tudom. Talán Pest és Győr között nem lesz jelentős különbség. Akkor inkább már Bécs vagy Pozsony felé érdeklődnék, közelebb vannak.
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem egy Xiaomi Pro 2 van, de nekem bőven elég a 25km/h végsebesség. Igaz hogy én munkába járáshoz nem használom. Amúgy a Pro 2-t fel lehetett piszkálni 30km/h-ra, ez a hack még lehetséges? Vagyis ezeknél az újabb rollereknél is van ilyesmire lehetőség?
-
Valószínűleg jó roller lesz ez is, ahogy a Ninebotokkal nem szokott lenni különösebb gond.
De nehogy megbánja, h 400ezerért olyan rollert vett, ami csak 25-el megy.Ezek is csak 25-el mennek, lengéscsillapítósok, 1000W körüli teljesitménnyel, jóval kevesebbért:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 PlusItt kint vannak az adataik.
-
Joshi
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Munkába járáshoz kellene (oda-vissza ~13km). Amúgy nincs 120kg a srác, nagyjából 110kg. Inkább legyen a roller túlbiztosítva, mint hogy fél év alatt szétmenjen alatta. Amúgy Győrben lesz használva ahol csak sík terep van, nincs semmi emelkedő.
A 25kg és 25km/s-nél gyorsabb rollerekre már más szabályok vonatkoznak. Igaz van neki B jogsija is, de nem ez a kategória a cél.Nem volt kinézett a Teverun, annak csak a lengéscsillapítójának az elrendezése néz ki jobban. Kb ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 10 GPS+Cellular 46mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Beszámítás! Asus TUF A16 FA608UH FHD Gamer notebook - R7 260 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De amúgy igazad van, valóban voltak olyan rollerek is, amelyekben még ilyen régi savas akkuk voltak, konkrétan építettem egybe egy picivel komolyabb pakkot anno (a 6x12V 9Ah gyári helyett 1 db 36V, 38Ah-t) Nitro Scooterbe:

Amúgy nem tudom, hogy mekkora választék van tömör gumiból ekkora méretben, de tuti, hogy le kellene mérned a felni peremeinek belső távolságát, ahhoz választani megfelelőt.

Persze csak extrém idegesítő helyzetben, ha amúgy másfél méterre van a járda.

Kompromisszumos mindkettő, tudom... Btw. messze nem tragikus a fékező hatás! Amennyiben brutál erős lenne, akkor nem lehetne lábbal hajtani ezeket... Márpedig lehetséges... annyira nem gurulnak szarul. Nyilván motor függő cogging torque stb. (Vezérlő függő is, ha állandóan megpróbál visszatölteni, lásd következő bekezdés.)