Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104551) OPiiPO válasza galaktikus (#104549) üzenetére


OPiiPO
addikt

Amiron Home nem hiszem hogy a legalkalmasabb lenne játékra. Ha már a DT 1990 Pro is szóba jött, akkor talán a legjobb az lenne hogy megpróbálnád őket meghallgatni, eléggé különböző karakter a két fejes ahhoz hogy tanácsot tudjunk adni.
Kezdjük talán azzal, hogy mennyire vagy megelégedve a DT 990-el, milyen irányban keresel mást?

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#104552) Dorien válasza galaktikus (#104549) üzenetére


Dorien
veterán

Persze, hogy tudunk, csak azt is tudni kéne, hogy mit keresel, mivel nem vagy elégedett... [link]

Játékhoz gondolom a nagy tér az elvárás, szóval oda Fidelio X2HR, AKG Q701, K712, ATH-AD900X, HiFiman HE560, Sundara, Ananda, Edition XS irányt tudnék elképzelni. A nagyobb Beyereket én sajna nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#104553) HELLAFLUSH válasza Dorien (#104552) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

+1 a Fidelio X2HR-re, idáig játékra ez volt a legjobb számomra.

[ Szerkesztve ]

(#104554) moha21 válasza Varoz (#104427) üzenetére


moha21
addikt

Szia!

Nézz szét külső stúdió hangkátyák körül. ( DAC + AMP ). Steinberg , yamaha focuswrite van millió gyártó. Nagyjából 30-40 k között kapsz jó minőségűt ( azokhoz a cuccokhoz bőven elég amihez használod egy 500k hangkártyával se hallod a különbséget azzala fülessel és erősítővel ).



Pédául őt használtan megveszed 30-40 k körül.

De a steinber UR-22 is jó lehet neked az 25 pénz használtan.





Énm 38 ohmos 99 db érzékenységű fülest használtam ezekkel és teljesen oké. ( ATHM 50x ).

Illetve mackie studió hangfalak vannak rákötve, az is rendben van.

A yamaha a bemenet miatt, illetve a loopback funkció miatt jobb, de drágább is jóval.

Fülesnek a 6,3 jack mindegyiken van, kimenetnek a yamaha gyárilag tud RCA-t a Steinberghez kell egy 6,3--->rca átalakító ami kb filléres tétel. de amúgy 6,3 jack-el tudsz szimmetrikus jelátvitelt. ( de az erősítőd úgysem tudja ).

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#104555) Varoz válasza moha21 (#104554) üzenetére


Varoz
őstag

Na, ilyen finomságokra nem is gondoltam, feljegyzem magamnak, lehet elmászok ebbe az irányba. :C :R

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#104556) Gzula[HUN] válasza moha21 (#104554) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

"de amúgy 6,3 jack-el tudsz szimmetrikus jelátvitelt"

Ja, látom, 1-1 6,3-as monoval.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#104557) s4tch válasza moha21 (#104554) üzenetére


s4tch
veterán

Ezen stúdió interface-ek egy részében sajnos elég gyenge mind a dac, mind a fejhallgató erősítő, és sem analóg bemenet, sem kapcsolható kimenet nincs rajtuk. Hacsak a kolléga hirtelen nem akar hangszereket vagy éneksávot rögzíteni, kevés oka lehet arra, hogy egy mezei hifi dac/amp helyett usb stúdió interface-t válasszon.

Ha mégis ez a vonal nyer, akkor érdemes jó minőséget választani. Pl. UA Volt, Motu M2, Arturia Minifuse, vagy Rode AI-1.

(#104558) moha21 válasza s4tch (#104557) üzenetére


moha21
addikt

Ja. írtam határ a csilagos ég kb itt kezdődik. Amit ráköt fülest és erősítőt, azt ez a DAC bőven kiszolgálja. 50k-s füleshez meg 200 eurós erősítőhöz nem kell 6M forintos DAC, mert totál felesleges.

Amúgy kolléga ha jár BP-n, akár apako-ba akár a hitspace-be, ott engedik kipróbálni a hangfalakat, hangkártyát , füleseket stb. Ez nem a rendes "HIFI", de adott rendszer bőven kiszolgálja.

Pont itt hardveraprón vettem stúdió hangfalakat volt szerencsém kipróbálni Universal AudioVOLT 2 hangkártyát, én egy steinberghez képest nem hallottam változást igaz egy sima AUDIO-TECHNICA ATH-MSR7SE volt a delikvens, ami azért nem felső kategória.

De az ő fülese is nagyjából ezen a szinten van.

Itt az analóg bemeneten elvesztem, nem volt leírva a kritérium milyen bemenet kell. Az én általam készített zenékhez bőven elég volt a yamaha sztereo bemenete.

DE lehet válogatni M-audio, native instrumens etc közül is.

Megismétlem az ő mostani hangrendszeréhez mérten próbáltam ajánlani terméket. Eleddig talán 1 ember írt neki érdemben. Annak a hangkártyának minden paraméterét tudják ezek is. / kivéve az optikai bemenet /

DE ha kell kkölcsön tudom neki adni, a mostani szint meglesz. És ez volt akiindulási kérdés. :R

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#104559) exciplite


exciplite
csendes tag

Első apró tapasztalat a Chord Mojo 2-vel: nem hallok semmi eltérést a koax és az optikai bemeneten. A koax egy Kácsa által szerelt Furutech FX-Alpha-Ag kábel, az optika meg egy ilyen fapados. Elég meglepő volt, eddig mindig a koaxot hallottam tisztábbnak rendezettebbnek.
A crossfeed az tényleg zseniális dolog, nem minden esetben jó választás, de nagyon jót tett a rock/indie zenéimmel.
Mindkét fejesemet kellő magabiztossággal hajtja meg (Meze 99 és 109). Sajnos a 109-es kábele még nincs átszerelve, annak a hangja a gyári zsineggel elég vacak, karcol felül nagyon, de a részletességgel nincs gond, tud ez a kis méregzsák, várakozáson felül teljesít. A Topping E70V+L70 párost minőségben hozza, picit másképp zenél, talán természetesebbek a hangszerek hangjai, de a fene se tudja, nagyon kellemes ami kijön azon a pici kis lyukon na! Nem tudnék választani a két rendszer közül bevallom, inkább a használati szokások döntenének. Valamint még nem ment túl sokat, nem tudom változni fog e a hangja idővel.
Aztán ami a erősítő része... én nem tudom milyen szteroidokat pumpáltak bele, hogy nem marad el a balanced minőségétől a dinamika, hát ez beszarás, az L70 single ended kimentete egy gyalázat a mojo-hoz képest, de ne legyünk elfogultak, mindkét rendszernek megvan az erőssége.
Ezek a kis színes gömböcskék meg hát.. eleinte úgy éreztem magam mint valami kísérleti majom, de elég gyorsan sikerült megjegyezni a mi micsoda a menüben, mostmár azt mondom, hogy jópofa.
Ma hajnalban a műhelyben kávézgatás közben meg a DSP-t kipróbáltam. Tényleg jó. Ez a leg természetesebb korrekció amit eddig sikerült hallani, nem mossa el a dolgot picit sem, mint a FusionDSP például.
Sikerült szerezni egy USB-C->USB-C kábelt, így telefonról Hiby Music appal megzenéltettem. Meglepően jó, kivéve, hogy a telefon ha értesítést kap stb akkor pattan egyet a hang, az zavaró, de ez nem hinném, hogy a kis mojo hibája lenne.
Így első körben nagyon tetszik!

(#104560) btraven válasza moha21 (#104558) üzenetére


btraven
őstag

apako? :F
ez lenne? [link]

(#104561) Polllen válasza moha21 (#104558) üzenetére


Polllen
nagyúr

És mikor ajánlottunk neki 6M forintos DAC-t? :O

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104562) CyberFriend válasza exciplite (#104559) üzenetére


CyberFriend
tag

Köszi! Már a Mojo is rárúgja az ajtót az emberre, hát még a 2-es milyen jó lehet. Nem véletlenül használják nagy rendszerekben is DAC-ként. Kár, hogy a micro USB-t nem cserélték le C-re.

(#104563) Polllen válasza CyberFriend (#104562) üzenetére


Polllen
nagyúr

A micro usb szerintem egy vállalhatatlan húzás volt részükről. :N

Illetve a Mojo 1 ma már nem olyan nagy szám, a konkurencia szépen feljött.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104564) Zoliee válasza Polllen (#104563) üzenetére


Zoliee
senior tag

Nálam lassan már 1 éve zenél a Mojo 2, másodrendszerben.
Amire kitalálták, azt hibátlanul hozza. Szenzációs egy mobil dac/amp.
Na de akinél az asztali (fő) rendszerét "lezenéli", vagy csak minimális/elhanyagolható a különbség, annak érdemes körülnéznie, hogy mi és hol hibádzik...

[ Szerkesztve ]

(#104565) s4tch válasza CyberFriend (#104562) üzenetére


s4tch
veterán

A micro usb állítólag a Poly miatt maradt. Egyszerűen nem akartak kitolni a Poly tulajokkal. (Így inkább kitoltak mindenkivel, aki nem ragadt 2016-ban. ;])

(#104566) exciplite válasza CyberFriend (#104562) üzenetére


exciplite
csendes tag

Hát a Poly miatt maradtak a régi csatlakozók állítólag, adatnak került rá egy C, ami azért elég suta módon van ott. Véleményem szerint egy kellemes midfi cucc, ami sokáig hallgatható. (A highend cucok nagyon jók, de kisütik az agyamat elég gyorsan)

(#104567) CyberFriend válasza Polllen (#104563) üzenetére


CyberFriend
tag

"Mojo 1 ma már nem olyan nagy szám"

USB-n lehet, de legjobban koaxon mutatja ki a foga fehérjét. Persze ehhez külön eszköz (pl. egy Allo DigiOne vagy egy DDC), kábel kell, ami további költségeket jelent, illetve ezzel agyoncsapjuk az eredeti, hordozható funkcióját. Szóval borulnak az arányok, de így azért még jobb hang kihozható belőle. Jó ideig így használtam, szerettem (2020-as kép):

Egyébként lehetne több fénykép is a topikokba. Megörülök, amikor néha egy-egy felkerül. Szerintem többen így vagyunk vele, jó megnézni egymás cuccait.

(#104568) Polllen válasza CyberFriend (#104567) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én is használtam sokat, meg mást is. Ezért gondolom azt, amit. Jó cucc, de már nem kivételes. Nem véletlenül született meg az utód.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104569) exciplite válasza CyberFriend (#104567) üzenetére


exciplite
csendes tag

Hát nekem a kis lépegetővel így elég egyszerű lett az asztalka (szuper jó kis streamer), a Toppingokat eltettem pihenni.

(#104570) CyberFriend válasza Polllen (#104568) üzenetére


CyberFriend
tag

Nem akartam sem a tapasztalatodat, sem a gondolataidat megkérdőjelezni. :R

(#104571) Ba cy lus válasza exciplite (#104559) üzenetére


Ba cy lus
őstag

én nem tudom milyen szteroidokat pumpáltak bele, hogy nem marad el a balanced minőségétől a dinamika, hát ez beszarás, az L70 single ended kimentete egy gyalázat a mojo-hoz képest

Ez azért van, mert az L70 valódi szimmetrikus, míg a Mojo nem.

[ Szerkesztve ]

(#104572) bkercso válasza Ba cy lus (#104571) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem kéne függjön ettől a minőség. Ahol igen, ott valamit elbaszarintottak az aszimm-en - tipikusan a NYÁK-huzalozást szokás.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#104573) Polllen válasza CyberFriend (#104570) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nem vettem annak. :)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104574) Ba cy lus válasza bkercso (#104572) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ezt nem értem. Egy valódi szimmetrikus erősítőnél hogy oldják meg a hagyományos (unbalanced) kimeneteket?

(#104575) -NoVa- válasza CyberFriend (#104567) üzenetére


-NoVa-
őstag

Egyébként lehetne több fénykép is a topikokba. Megörülök, amikor néha egy-egy felkerül.

Kicsit ismétlős, kicsit más témákban elszórt kontent összefoglalósnak akkor legyen itt pár apróság:

ifi xDSD Gryphon:

Máshogy kompromisszumos cucc, mint a Mojo. Hangyányit jobb a Mojo hangja általánosságban, ez viszont egy minimális funkcionalitású céleszköz helyett egy sokkal általánosabb svájci bicska. A mindenféle be/kimenete miatt ezt használom általános asztali megoldásként, vegyesen akár telefonról BT-ről hajtva, vagy PC/Mac USB forrásnak, vagy épp SPDIF-en , vagy, mint az illusztráción épp, a DAC részét kihagyva tisztán analóg erősítőként R2R DAC vonalkimenetéről. A BT miatt eleve hordozhatóbb, kényelmesebb megoldás, mint a Mojo, aztán egyéni felhasználási szokásokon múlik, hogy kinek melyik válna be.

HiBy RS2 és Astell & Kern SR35:

Kicsit off, mivel mind a kettő DAP, és habár képesek USB DAC-ként is működni... Nem használom egyiket sem úgy.
Az RS2-őt főleg a vonalkimenete miatt tartom, egy eleve rendkívül finom hangú DAP, ami ugyan rendelkezik méretben, árban és teljesítményben kompromisszumos erősítővel, de dedikált 2V vonalkimenettel is, így asztali setupban áll össze igazán a Spartannal:

Vagy a Gryphonnal:

Emellett SPDIF kimenete is van, így elég univerzális forrás. Linuxos célgép, semmi wifi/BT/Android sallang.

Az SR35 eléggé kompromisszummentes cucc úgy ahogy van, de azért akad, hogy kicsit emelnék a dinamikán, ilyenkor akár ennek, akár a Gryphonnak a 4V-os balanced vonalkimenetét használom, és a VE RA2Bfe erősítő saját külső akkuról kicsit intenzívebben megtámogatja a 600 Ohm-os cuccaim.

Képeket bármikor bőven :)

(#104576) Red Bull fan válasza -NoVa- (#104575) üzenetére


Red Bull fan
aktív tag

:Y :R

(#104577) Ear001 válasza Ba cy lus (#104574) üzenetére


Ear001
addikt

Kérdés, hogy oldják meg a szimmetrikus kimenetet?

(#104578) Ba cy lus válasza Ear001 (#104577) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Miért, hogy lehet azt variálni, ha teljesen szimmetrikus? :F

(#104579) -NoVa- válasza Ba cy lus (#104574) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jobbra az RA2Bfe korai preview sample panelen láthatod a 3.5mm ág bekötését:

(#104580) Zoliee


Zoliee
senior tag

Most olvastam egy dac/amp kereskedői tájékoztatójában:
"...Az "XY" új zászlóshajó DA konvertere, a "Z" azt a szintet hozza, amit a "V" családtól a világ audiofil közönsége elvár – természetes és magával ragadó hangot – fel sem tűnt Önnek, hogy mennyi zavar és köd van a zenében... amíg a "Z" el nem távolította azokat..."
:F :Y

(#104581) Ba cy lus válasza -NoVa- (#104579) üzenetére


Ba cy lus
őstag

De ez hogy jön össze bkercso írásával?

Nem kéne függjön ettől a minőség. Ahol igen, ott valamit elbaszarintottak az aszimm-en - tipikusan a NYÁK-huzalozást szokás.

:F

(Tök jó lenne, ha valaki leír valami mélyebb szakmai dolgot, kicsit kifejtené, nem pedig úgy írna, mintha itt a topik olvasói rétege csupa tapasztalt erősítő építőből állna. :U )

[ Szerkesztve ]

(#104582) -NoVa- válasza Ba cy lus (#104581) üzenetére


-NoVa-
őstag

Csak egy jól látható implementáció egy olyan erősítőről, aminek a 3.5mm kimenete elég silány, míg a 4.4 elismerten jó.

(#104583) Dorien válasza -NoVa- (#104575) üzenetére


Dorien
veterán

Nagyon bírom a Spartan Helot 2x-nél ezt a cső körüli "védőkorlátot". Egyik oka annak, hogy sosem nyergeltem át a csöves erősítőkre, az a csövek sérülékenysége. A másik meg az, hogy a modern fejhallgatók között arányaiban ma már alig találni nagy impedanciásakat (250+ ohm).

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#104584) bkercso válasza Ba cy lus (#104581) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hát ahogy le van írva. Elszabták biztos az unbal. kimenetet. ;]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#104585) Ba cy lus válasza bkercso (#104584) üzenetére


Ba cy lus
őstag

És ez szakavatott szemnek látszik már pl. a Nova által belinkelt képből, vagy meghallgatás után tudható csak?

(#104586) -NoVa- válasza Dorien (#104583) üzenetére


-NoVa-
őstag

Alapvetően én is a kiváncsiság miatt vettem lassan egy éve, bevált. Sokkal tisztább, transzparensebb hangja van, mint amire számítottam az olcsóbb csöves cuccok jellemzéseiből kiindulva. Kellemes élő természetességgel zenél, megtartva a legfinomabb részleteket is, de a digitális élek, kontúrok nélkül.

Legtöbbször a 600 Ohmos beryllium driveres earbudommal hajtom, de a 32 Ohmos dinamikusokkal sem szól rosszul. Grado Hemp vagy fülesekből a Tanchjim Oxygen is mindenféle impedance adapter nélkül jó vele.

A negatívuma, mint kb minden csövesnek, hogy érzékeny az elektromos zajra. Ha a line in kábel vagy a füleskábel BT cucc vagy telefon közelében van, az zörögni fog a fülemben. A tápkábelbe építettem egy EMI szűröt, és úgy raktan az asztalon, hogy kis terhelésen is néma maradjon.

Nem váltja meg a világot, nem hozza az általam hallott komolyabb high end csövesek végtelen erejét, de elfér az asztalon, és órák helyett percek kellenek az üzemi hőfokhoz.

(#104587) btraven válasza Dorien (#104583) üzenetére


btraven
őstag

Elég nehéz összetörni az a csövet. Szóval nem olyan hogy rögtön összetörik. Mondjuk inkább az a baj hogy a látvány (meg a hűtés?) miatt kiteszik a dobozból. Belül jobb lenne. Mint ahogy NoVa írja érzékeny a zajra, hát persze ha ott szabadon lófrál. Bár én soha semmi zajt nem hallottam a Loxjie P20/MCTH/Fx-Audio Tube-03-nál. Igaz ezek hibridek.

[ Szerkesztve ]

(#104588) nobela válasza -NoVa- (#104586) üzenetére


nobela
senior tag

Tudom hogy elég hülyén hangzó kérdés, de a Spartan egy jó fülessel hogy viszonyul a Gryphonhoz?

Tér, részletesség, hangerő, dinamika szempontból elsősorban.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#104589) :AMF: válasza Dorien (#104583) üzenetére


:AMF:
senior tag

Az a korlát inkább a kezedet védi, nehogy véletlenül valami meleghez érjél. Mondjuk a trafó sem piskóta, annak a kupakja is bemelegszik rendesen. Pedig csak 6,3V-on járnak benne a 12-es csövek.

(#104590) bkercso válasza Ba cy lus (#104585) üzenetére


bkercso
nagyúr

Utóbbi. De egy kétoldalas NYÁk-terven látni.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#104591) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a fejes vásárlásom forrás fejlesztésébe torkollik.
Érdeklődnék, hogy egy Sundara vagy Edition XS alá mi lenne az az erősítő, ami alá első körben nem adnátok? Illetve egy olyan tippet is örömmel fogadok, amelyikkel nagyon jól működnek együtt.
Kisdac+presi2-ről váltanék, a dac egyelőre maradna.

[ Szerkesztve ]

(#104592) -NoVa- válasza nobela (#104588) üzenetére


-NoVa-
őstag

Komplex. Egyfelől legtöbbször a Spartan előtt a Gryphon a DAC :), szóval hát na...

De ha elkülönítem a lényeget, a Gryphonnak jobban állnak az igazán technikás cuccok, jobban kezeli a kisimpedanciás dolgokat, a planar, elektrosztatikus, armatúrás bigyók egyértelműen jobban összeállnak vele. Ugyan teljesítményben elmarad, de karakterben sokkal jobban illeszkedik pl a Hifimanekhez. Ellenben a tisztán dinamikus driveres majdnem bármivel a Spartan lép előre, kicsit. A Hemp-nél még kb döntetlen a helyzet,, 300 Ohm-nál és fölötte fordul az állás, így azon múlik, mit dugsz rá.

Persze zsebrevágva a Spartan kényelmetlen, meg forró, és eleve a hosszabbító hatótávolságánál messzebb nem jutsz vele, magában kell elé egy jó DAC, hogy tényleg részletes és kellemes legyen.

Térben holtverseny, de ez sem ilyen egyszerű. A Gryphon XSpace crossfeed effektje sokat tud dobni bizonyos felvételeken, és jót tesz az olyan felvételeknek, amikmél a fejhallgatós környezetet egyáltalán nem vették figyelembe keverésnél, és teljesen csak a bal/jobb csatornára széthúzva szólnak hangok. Ezt magában nem tudja a Spartan, de a Gryphon vonalon is kiadja.

Az XBass már eszközfüggőbb, van, aminek jól áll, van, aminek nem kell, de ez pont egy olyan dolog, amit a Spartannál is lehet finoman szabályozni. EHX csővel tiszta, és termésetes, Mullarddal az elektronikus zenékhez jobban illő melegebb, basszusosabb élményt ad, csak nem egy gombnyomás a váltás.

Szóval almát körtével, mindkettő máshol, máshogy, más hangulatot szolgál ki. Az egyik fix asztali komponens, a másik annak is használható.

(#104593) Polllen válasza Blackhole13 (#104591) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én a mimimumot itt húznám meg:
- MFA 1-2 (ezeket valszeg már csak használtan találsz)
- Schiit Magni 3+ vagy Heresy (van egy heresy aprón)
- Topping L30 II (van egy aprón)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104594) :AMF:


:AMF:
senior tag

Munkahelyi minimál zenélgetős láncban (telefon+Deezer, Ifi Hip Dac2, VE Monk Pro 4.4mm) lecseréltem a telefont linuxos (LMDE) laptopra. Meglepve láttam, hogy a hangkimenetek között az "Analóg kimenet Ifi HD USB audio" mellett szerepel egy "Digitális kimenet (S/PDIF) Ifi HD USB audio". Kimeneti profilnál pedig "Digitális sztereó (IEC958) kimenet".
Mivel a Hip Dac2-nek a gyártó szerint nincs SPDIF kimenete, így kíváncsi voltam mi lehet ez. Átváltottam a kimenetet és egy pillanatnyi szünet után ugyanúgy szólt tovább a zene, csak sokkal jobb minőségben. Jól gondolom, hogy "analóg" kimenetnél a laptopban lévő dac-ot használja a rendszer, "digitális"-nál pedig a Hip Dac2-ben lévőt?
Kicsit félrevezető, a rendszer is alapesetben az "analóg" kimenetre vált, ha rádugom a gépre a Hip Dac2-t.

(#104595) HELLAFLUSH válasza :AMF: (#104594) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Nem lehet, hogy ez egy olyan dolog mint pl a Tidalnél az Exclusive mód, hogy a hangerőszabályzást kikerüli a rendszer és a DAC-ra bízza?

(#104596) :AMF: válasza HELLAFLUSH (#104595) üzenetére


:AMF:
senior tag

Inkább a Linuxhoz kapcsolódó furcsaságnak tűnik. Próbálgattam közben, minden alkalmazás alatt így működik. Pl. filmnézésnél is tudom váltogatni az "analóg" és "digitális" kimenetet, utóbbi mindig jobb minőséget ad.
Hangerőt mindkét kimenetnél tudok állítani a laptopon. Bár nem szoktam, inkább a dac-on tekergetem a gombot.

(#104597) HELLAFLUSH válasza :AMF: (#104596) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Milyen linuxot használsz? A napokban én rá tudok próbálni ha lesz egy kis időm, mert a Win11 mellé nem árt egy másik op rendszer.

(#104598) :AMF: válasza HELLAFLUSH (#104597) üzenetére


:AMF:
senior tag

LMDE - Linux Mint Debian Edition

(#104599) Polllen válasza :AMF: (#104596) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ezzel már én is találkoztam. Az én gondolatmenetem az volt, hogy mivel usb-n csatlakozom, ami digitális, ezért azt a kimenetet használtam. Soha se próbáltam rá az analógra... :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#104600) :AMF: válasza Polllen (#104599) üzenetére


:AMF:
senior tag

Igen, valószínüleg jó a gondolatmeneted, mert más fórumokon is hasonló következtetésre jutottak. :) Engem azt hiszem az "S/PDIF" kifejezés zavart meg jelen esetben.
Próbálj rá az analógra, ha analógos hangzásra vágysz. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.