Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok, kérdésem lenne: adott a fiam Discord accountja, amire pár napja jött egy tiltás, mondván nincs 13 éves. Elküldtük mailben nekik, amiket kértek, ma pedig válaszoltak, hogy "Due to the volume of tickets we've received recently, it may take longer than normal for us to reply to your ticket. In order to ensure time for your appeal to be reviewed, we've extended the grace period for your account from 14 to 30 days." (az én értelmezésemben 14-30 napig használhatná a gyerek a fiókot, amíg ellenőrzik), de akár telefonról, akár böngészőből, akár Windowsra telepített programból szeretnénk belépni a jó email/jelszó párossal, csak annyi történik, hogy a QR kód újratöltődik, beírva marad az email és a jelszó, és a bejelentkező képernyőn maradok. Olyan böngészőben és olyan gépen is próbáltam, ami hírből sem találkozott még a Discorddal, de ugyanerre jutottam.
Valaki találkozott hasonlóval és sikerült megoldania? Köszönöm a fiam nevében. -
pn4hvq
senior tag
válasz Cs1csó #125302 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben néztem, zárolva van a fiók, ha elfelejtett jelszót kérnék, csak akkor írja ki. Azért 30 napig váratni így, nem tartom normális megoldásnak . A legnagyobb nyűgje, hogy saját szervere és a barátlistája csak ott van. (Nem használom, így fogalmam sincs, meddig tartana új címmel regelni és megcsinálni mindazt, mint a másikon van.) -
Cs1csó
félisten
válasz pn4hvq #125303 üzenetére
Mond neki szép idő van menjen a barátaival biciklizni, focizni, túrázni, stb.
Erről az jut eszembe amikor költözés után 1-2 hónapig nem volt tévé rájöttünk, hogy bőven meg lehet lenni nélküle ez már régen volt (kb. 10 éve) azóta persze általánosságban is csökkent a tévé szerepe és nőtt az internet (folyamatosan)
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
valaki be tud jelentkezni a feedly-be?
Bejelentkezésnél érvénytelen felhasználónév vagy jelszó hibaüzenetet kapok.
Jelszó visszaállításnál pedig a jelszónak minimum 8 karakternek kell lennie hibaüzenetet kapok.
Felesleges körök miatt leírom:
- nem írtam el a jelszót
- nincs vírus a gépen
- csak a feedly-nél van ilyen gondomVálaszokat előre is köszönöm.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #125292 üzenetére
Nem ismerik azt a processzort a programok és betippelik, hogy mondjuk 100 fok a max hőmérséklet, amit bemér, közben meg mondjuk 75 fok. Valamelyik programnál be is lehet kézzel állítani a maxot a skálán. Nekem legalábbis ilyen volt legutóbb amikor fals infot adott az aida.
szerk:
Nézem közben, hogy megoldódott. Viszont ha tényleg valami performance boost okozta, akkor ez BIOS hiba lesz, mert a kettőnek nincs valami sok köze egymáshoz. Mármint kétlem, hogy egy performance boost ennyire fel tudná melegíteni, főleg ha kézzel nem is érzed melegnek.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 3 méteres USB kábelt,hogy a telefont tudjam tölteni az ágyam mellől is.
De tölti egy ideig majd befejezi és nem tölti.
Gondoltam rossz az USB és megpróbáltam egy másik hosszabbítóval amit az egeremhez használok és ott működik hiba nélkül.Erre ez azzal sem működik.
Tölti megint egy kis időt majd semmi.
Mi lehet a baj?Olvasgattam a neten az USB hosszabbítása problémás lehet.
Amúgy érdekes mert anyumnál a tablet hasonló megoldással tölt hiba nélkül.
És nálam is megcseréltem a két kábelt az egérrel és ott mindegyik működik.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A desktopon történő ténykedést milyen programmal tudnám a legegyszerűbben rögzíteni? Faternak kellene egy-két kattintásos videó.
Let the Zone take me if I am.
-
simpley
őstag
Üdv,
ez a router támogatja a VOIP-ot?signed by simpley.
-
lenoma
aktív tag
válasz lenoma #125291 üzenetére
Mivel már nemcsak a stream és a net akadozott hanem az IPTV is, ezért Telekom szerelőt kértem.
A szerelő hibátlannak találta a vonalat mind a 24 sávon, az eszközlista lekérése után jelezte, hogy mostanában egyre több ilyen hiba a Wi-Fi Repeater/Extender hálózatra visszaszemetelésére vezethető vissza.
Javaslata a legalább heti egyszeri újraindítás, ha másnál is lenne hasonló eszköz/hiba.
Illetve a TPLink Extender TL-WA850RE eszközön, mit kéne beállítani, hogy ne legyen hálózatmegakasztó prioritása a kommunikációjának? -
Redplee
senior tag
Van 2db SSD a gépemben. Az egyik friss telepítés, azon van a rendszer.
A másik korábban volt használva rendszernek egy másik gépben, és megérkezett ebbe a gépbe.
Mindegyiken van 2-2 partíció, mert a windows csinál magának egy kicsit "rendszer számára fenntartott" ként. Szóval, most van így 4db meghajtóm. A kettő "rendszer számára fenntartott" közül nem tudom melyik az, ami már nem kell mert a régié volt. Azért nem tudom, mert nem tudom, hogy melyik eszközhöz tartoznak. Ezt hogy tudom kideríteni, és hogy tudom eltüntetni, hogy a régi SSD-n csak 1 partíció legyen?Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
King Unique
titán
válasz Redplee #125319 üzenetére
Mármint BIOS/MBR szerinti telepítésnél lesz 1 db 5XX MB méretű System Reserved partíció a C előtt + utólag egy WinRE is létrejöhet. UEFI/GPT szerinti telepítésnél viszont már 3 db kicsi partíció lesz. Ahol a leírtak alapján esetedben az előbbi van.
A beazonosításhoz megnyitod a lemezkezelőt és ott látszani fog a partíciókiosztás, melyik lemezen melyik SR van. De amúgy az nem világos eddig mi alapján nem tudtad eldönteni, mert ha mindkettő megjelenik a fájlkezelőben, akkor az nem éppen normális, mivel ezek rejtett, védett rendszerpartíciók, amik alapesetben nem kapnak meghajtóbetűjelet.
Törölni amúgy a rendszer, a Windows számára létrehozott kicsi partíciókat a lemezkezelőben nem lehet biztonsági okokból, parancssor, vagy 3rd party particionáló program kell hozzá (bővebben). + Az előbbire vissztérve, ha esetedben a fájlkezelőben továbbra is megjelenik a System Reserved partíció, akkor célszerű elvenni a meghajtóbetűjelét (bővebben).[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, hátha valaki tapasztalt már hasonlót és tud segíteni. A PC készülékemet kikapcsolva találtam pedig úgy emlékeztem, hogy bekapcsolva hagytam ott, aztán bootolásnál fel is jött a szöveges képernyő szóval jól emlékeztem, aztán előfordult ma még egyszer, most meg harmadszorra is de ekkor legalább már előtte ültem. Szóval egyszerűen annyit csinál, hogy kikapcsol a tápja, aztán ha benyomom a bekapcsoló gombot ismét megint működik. Gondolom első körben az összes alaplapi csatlakozót megmozgatom vagy kezdjek el egyből másik tápot rendelni? Köszönöm előre is.
-
zolee001
őstag
válasz Chuck Norris #125324 üzenetére
Elsö körben event viewer és proci hömérsékletét nézném meg
-
-
shadow1901
aktív tag
válasz shadow1901 #125326 üzenetére
Viszont kis google után:
Futtatásba "msconfig"->Rendszerindítás->Speciális beállítások->Max memória mellett a pipát szedd ki. Indítsd újra.Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Chuck Norris
senior tag
-
Outis
kezdő
Hello Urak.
Egy este kikapcsolt laptop reggelre mi a búbánatos brassói barnamedvétől kapcsol vissza...? -
Outis
kezdő
Köszönöm mindenkinek.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani minőségi USB Hub-ot 3.0-as, min 4 porttal, amihez nem 15 centis usb kábelt adnak, hanem minimum 30-40 centist. Axagont néztem, de rövid a kábele...
-
kerlac
őstag
válasz King Unique #125341 üzenetére
Nagyon köszi, ez pont tetszik is, töltésre is alkalmas!
"csicso82" igen köszi, adapter az mindenképp elvárás, kábel egyértelmű, csak nem értem hogy alapból miért nem lehet normál méretben adni...
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Asus N551 laptopomat szeretném újra pasztáztatni és kitakarítattni , mert már 3 éves. Szegeden tudnátok ajánlani, olyan helyet ahol ezt érdemes megcsináltatni?
-
King Unique
titán
válasz Outis #125331 üzenetére
Biztos, hogy teljesen ki lett kapcsolva, nem csak alvó módba váltott?
Ha az előbbi, azaz teljes kikapcsolás történt, akkor azért normál esetben nem szokott csak úgy magától újból bekapcsolni a laptop. Ha alvó állapotba lett helyezve - alapértelmezetten a főkapcsoló gombja is arra van beállítva - , akkor abból viszont felébredhet, aminek több oka is lehet, lásd az alábbi leírást, + akkor megnézed esetedben mi ébresztette fel. -
Vakegérke
félisten
Minden közüzemi számlát a NET-en fizetek.
Vettem egy lapitopit, hogy ha az asztali gépem valamiért sztrájkolna, legyen mégis lehetőségem intézni mindent, amit kell.
Az asztali gépen nincs gond, de a lapitopin képtelen vagyok elindítani az IncrediMailt.A Win7 Pro 64bit gond nélkül felkúszott rá, ahogy a Firefox is.
Telepítettem az IncrediMailt, melyet gond nélkül használok az asztali gépen, de nem indul, reklamál, hogy neki flash is kell. Megkapta, telepítettem az Adobe Flash Playert, továbbra is reklamál, hogy neki márpedig flash kell.
Mi a jó édes anyja baja van? Lehet, hogy a ShockWave Player kell neki?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Outis
kezdő
válasz King Unique #125345 üzenetére
A laptop minden esetben le van kapcsolva (nem a főkapcsoló lenyomásával,hanem standard leállítással), soha nem használom az alvó állapotot.
Ezért nem értem én sem, hogy mégis mi okozhatja, most már nem első alkalommal. -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Fentebb említett Asus N551-es laptopom rosszalkodik. Azt írja a D meghajtóra, hogy D/:nem elérhető. A hozzáférés megtagadva. Most ez mit jelent valami szoftrvres probléma vagy elszállt az adott partíció. Lemezkezelőben ott a partíció tehát felismeri a rendszer.
Előre is köszi.
-
LOTR
addikt
sziasztok
lakásfelújítás a projekt és az internet modemet át kellene tenni másik helyiségbe
készítettem egy jelenlegi bekötési vázlatot: [link]
mindegyik kábel másik helyiségbe vezet, a splitterek pedig a padláson egymás mellett vannaka konkrét probléma pedig: az "A" jelű kábelt ha kikötöm és a helyére, tehát a dss2 splitter kimenetére átkötöm pl a "B" jelűt, majd annak a végén lévő sima antennacsatlakozót átszerelem ilyen menetes fajtára, amivel a modemre tudom csatlakoztatni, akkor nincs net
remélem érthető a dolog, mi lehet a megoldás? (a felújítás miatt még nem biztos a modem végleges helye, így ha nem muszáj, akkor jó lenne, ha nem kellene a vidanateseknek minden alkalommal fizetni az áthelyezési díjat)
kösziOne Ring to rule them all
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest