Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HugóBoss
tag
Sziasztok! Adott egy PC, egy monitorral, ami DVI kábellel csatlakozik a VGA-hoz. Átmenetileg rá kellene rakni egy másik régi monitort is, annak VGA csatlakozása van. A PC-n VGA csatlakozási lehetőség csak az alaplapon van. A kérdés, hogy arról menni fog a másik monitor? Vagy vennem kell egy VGA to Dvi átalakítót (vagy HDMI, az mindegy)
Köszi -
Csupingo
veterán
válasz HugóBoss #124051 üzenetére
Milyen csatlakozók vannak a vga-n? Milyen csatlakozók vannak az új monitoron? Milyen proci van a gépben?
Ha dvi-i van a vga-n, akkor az is simán vga-ra (d-sub) alakítható egy 400 forintos átalakítóval és ha van az új monitoron és a vga-n DP, vagy hdmi akkor az is használható. Ha van igp a prociban, akkor oda is lehet kijelzőt kötni és a videokártyára is.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Danecay
addikt
válasz HugóBoss #124051 üzenetére
Amennyiben a gépben IGP van (prociba integrált VGA) akkor természetesen tudsz az alaplapi csatlakozóval is képet csinálni, ha nem akkor nem. A DVI átalakítóból is több fajta van attól függően, hogy milyen DVI-t kell átalakítani. Ha pl. DVI-D-t amin csak digitális jel megy, analóg nincs az zsebbe nyúlósabb ~5e Ft, analóg átalakítót általában adnak, vagy régebben adtak VGA mellé is.
-
inf3rno
nagyúr
Ha esetleg később valakinek szüksége lenne rá. Jelenleg nem kompatibilis egyik gyártó TPM-je sem a másikéval. Itt összeszedtem a lényeget: [link]
Buliban hasznos! =]
-
Hokunda
senior tag
Bárkinek van fogalma arról, hogy a szolgáltatónak milyen indokkal jelentsem a netszolgáltatás kimúlását?
Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond. Lefuttattam 5-6 speetestet és a 100 megabites net letöltési sebességét 0.3-0.5-0.7 körülire méri, magát a feltöltést a 'papír' szerinti 15-16.
Maga a sima böngészés is a betárcsázós időszakot eleveníti meg, egy index címlap fél-1 perc. Sem a router beállításokban nem látok semmi különöset, a hálókártya drivere is a legújabb. Nem értem mi lehet a gond így, hogy maga a feltöltési sebesség nem problémás.
Bárkinek bármi ötlet? -
mezis
félisten
válasz Hokunda #124055 üzenetére
- Egy másik PC-vel (lapossal) is meg kellene nézni.
- Mérés közben minden más hálózati forgalom (torrent) lekapcsolva ?
- UTP kábel cseréje (ha nincs másik, akkor a két végének felcserélése),
- UPC -> Telenor átállási problémák ? (Eddig az én UPC-s kapcsolatom Nyíregyházán keresztül jutott a világba a maximumon 120/10, éppen most néztem rá, a DIGI-n kereszül kapcsoódok, 80/10-el. Igaz, a COVID-19, iskola szünet óta most mértem először.)mezis
-
Vismajor01
addikt
válasz Hokunda #124055 üzenetére
Hogyhogy milyen indokkal? Szerződés kötelezi őket a garantált sebesség biztosítására.
Lakas vagy haz? Ha lakas akkor eloszto swichbe van vezetv a fiber es onnan megy minden lakasba, lehet megdöglött a portod at krll dugni masikba es kesz (ez akkor valószínű ha azzal jonnek vissza h "nalunk minden rendben"
Viszont ha kiszallnak es megmerik es nekik jo a sebesseg akkor kiszamlazzak a kiszallasi dijat (diginel legalabbis ez van)
Probald ki wifin, ha ott is rossz akkor csereld ki a kabelt ami a routerbe megy, illetve hagyd ki a routert es dugd egybol a pcbe. Az igy mert sebesseget fogadjak csak el amugyis, a routeren keresztül mertet nem.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vismajor01 #124058 üzenetére
Úgy rémlik bizonyos routerekben van program, ami méri a sebességet, tehát nem muszáj klienst rákötni, hogy lássuk mi a helyzet. Legalábbis mintha a UPC-s cuccnál láttam volna ilyet a menüben, de már régen néztem.
Buliban hasznos! =]
-
Vismajor01
addikt
Más,
Nem biztos, hogy jó a topik, de megpróbálom.
HDMI-vel kötöttem össze a PC-m a TV-mmel, mert Plex és társai nem váltak be.
Filmnézésnél kitűnően működik 4k-ban, viszont Project Cars 2-ben eldobja a jelet, volt, hogy teljesen (ki kellett húznom a pc-ből és vissza)
Ezt mi okozhatja?
Üdv,Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Hokunda
senior tag
válasz Vismajor01 #124061 üzenetére
Egy hálózati kártya driver törlése majd újrarakása megoldotta.
-
De4d
őstag
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék. Nem tudom hogy s miért, de minden játékban leesett az fps-em.
Tegnap még minden remekül ment, ma viszont minden 20 fps-re zuhant vagy az alá. Ez mitől lehet? Mint ha le lenne szabályozva.Tárgytalan!
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Perillustris
senior tag
válasz tylerddd #124043 üzenetére
Nem csak Gmail címmel lehet. Nálunk a suli minden tanulónak létrehozott egy vezeteknev.keresztnev@tanulo.sulineve.hu címet, és azzal használjuk. Nem minden Google szolgáltatás érhető el vele, ezt a suli informatikusa szabályozza. A Drive, a Gmail, valamint természetesen a Classroom megy.
Perillustris
-
törölt tag
Üdv!
Adott : windows 10, médiajátszó, SMB megosztás, tegnapig minden rendben, tegnap: 1 rádugtam laptopot a routerre, 2: frissitett a windows azóta a médiajátszó nem ismeri fel az smb felhasználónevet, és jelszavat.Beütöttem sokszor Hova fordulhatok avagy mit kellene tennem? -
Marci112233
addikt
válasz szucstom #124044 üzenetére
Akármilyen kombinációban nyomom az általad írt gombokat, mindig feljön az ablak.
Így szerintem amit már írtak is, lehet a billentyűzet rosszalkodikGigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
PC4200
tag
Sziasztok.
Vettem egy új laptopot mert a régi bedöglött.(asus fx 505, i7)
Azon xp-volt ugye és ami programokat használok az nem kompatibilis a win7-el és win10-el sem sajna.
Arra gondoltam hogy mivel van benne ssd és tettem bele most hdd-t, kivitelezhető e az hogy az ssd-n win10 és a HDD-n win xp legyen?Ha dolgozni kell akkor hdd-t bootolom, ha másra akkor ssd-t.
Köszönöm előre is a segítséget!CSAK a puffin :)
-
Winne
nagyúr
Az mitől lehet, hogy gépen van egy videó, ami tökéletesen fut, majd ha felteszem a YT-ra, akkor néha beakadt a hang egy-egy pillanatra? Valami codec gond lehet? Hogy tudom ezt orvosolni?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
King Unique
titán
válasz PC4200 #124069 üzenetére
Igen, kivitelezhető akár a W10 & XP dual-boot is, több leírás is van, ami ezt szemlélteti. Példák: [link], [link]. Ha külön fizikai lemezre kerül az XP, akkor az eltérő telepítési mód (CSM/UEFI) is opció, ahol a BIOS-ban a bootolásnál pl. F12-vel lehet majd kiválasztani egyik/másik lemezt és indítani arról egyik/másik Windowst. Meg akkor is jól jön a 2 külön lemez, ha pl. UEFI szerint van telepítve jelenleg a W10, mivel akkor ugyanarra a lemezre nyilván nem telepíthető XP, ami többek között az UEFI-s telepítést és bootolást sem támogatja.
Vagy másik lehetőségként nem erőltetni már a muzeális, buta, nagyon EOL állapotú 32 bites XP éles használatát, hanem W10 alatt inkább virtuális gépen futtatni, amihez ott van a beépített Hyper-V, vagy inkább a VirtualBox, VMware Workstation Player stb. programok.
Vagy egy következő lehetőségként megpróbálni azokat a legacy programokat kompatibilis módban futtatni W10 alatt, hátha úgy elindulnak. Vagy esetleg ha van belőlük újabb, az aktuális Windowszal kompatibilis verzió, akkor értelemszerűen azt telepíteni, azt használni a régi helyett.
[ Szerkesztve ]
-
toza
senior tag
hello!
laptop battery calibration szotverrel ingyen?!
koszonom
szegyen a futas,de faraszto...
-
PC4200
tag
válasz King Unique #124078 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Virtualboxot nem akarom erőltetni.
Egyszerűbbnek látom az ssdwin10 és merevlemezxp kombinációt.
Csak most épp a pendrive-al szenvedek...
Van 2 kingston. Egyik elromlott mikozben a win-t raktam rá..
Másikra meg ha ráteszem akkor bios után lila csíkos a képernyő.CSAK a puffin :)
-
toza
senior tag
udv!
az ugy volt hogy hozzam kerult egy laptop.
nem toltotte be op rendszert es nem egett aksitoltes lampa es nem kapcsolt be aksi nelkul.
aztan ujra raktam rendszert aksirol.
majd megrangattam a tolto bemenetet es utanna tolteni kezdett.
majd 100 ig fel ment aksi. es utanna viszont megint nem toltott-lampa nem vilagit-,de megy toltorol.-pluged in not charging.
pihent egy napot aksi 95% de bootnal lekapcsol.
tehat most nem akar menni aksirol. csak toltorol...
neha van tolto feny ha ugy nyomkodom. de aztan kalibralasnal lekapcsol ha merulnie kene...
mi lesz most? elvileg ujaksi,tulaj azert cserelte mert azthitte azzal van baj..
de ha slot a rossz, akkor miert nem megy a toltott aksirol???koszonom
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
King Unique
titán
válasz PC4200 #124081 üzenetére
Hát te tudod, de szvsz pont hogy a virtuális gép lenne az egyszerűbb megoldás, minthogy az XP éles telepítése, pláne egy modernebb hardverre. Ahol ha erről a laptopról van szó, akkor ahhoz a gyártó weboldalán eleve csak W10-hez vannak driverek, XP nuku. Másrészt az XP telepítése eleve problémás lehet pendrive-ról, inkább optikai lemezről (CD/DVD) célszerűbb. De ha nagyon muszáj és nincs a laptopban ODD, akkor pl. az ebben a hsz-ben említett programmal elvileg megoldható. De még akkor is ott van a telepítésnél a CSM/UEFI, IDE/AHCI, USB 2.0/3.X port kérdése, ahol a 32 bites XP esetében a CSM | IDE (AHCI max. tákolással) | USB 2.0 felállás lehet opció.
-
PC4200
tag
válasz King Unique #124083 üzenetére
Értelek.
Csak attól félek hogy ha a program avagy a virtualbox hibázik akkor pl ecu progi olvasás/írás közben összeesik akkor az ecut csak boot módban tudom külső tápról újraéleszteni és ahhoz ki kell szerelni az autóból azt. És némely tipusok érzékenyek erre, akár meg is hibásodhat.CSAK a puffin :)
-
Winne
nagyúr
Adott egy Acer noptebook, ami a gond vele, hogy nem ad képet, csak halványan, szabályosan villog a kép. HDMI-n kifele sem ad képet. VGA-kijelző baj lehet?
-
AsusBoy
senior tag
sziasztok!
Adott egy [link] ASRock B85M Pro4 alaplap.
Tudom ,hogy csak DDR3as RAM-okat képes kezeli .
Kérdésem az volna, hogy ezzel az alaplapi kártyával kilehetne hozni egy jó VR játékok gépigényét kielégíteni ?
Elegek hozzá a DDR3-as például :2x8gb RAM illetve az alaplapba beleférne minimum egy 1070es VGA ?
Köszönöm szépen -
h4l4csk4
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Processzoromat szeretném fejleszteni, de nem vagyok 100%-ban biztos benne, hogy kompatibilis az alaplappal, nekem így tűnik mintha jó lenne.
Alaplapom : Gigabyte GA-Z68P-DS3
Processzor : IntelCore i7-3770Köszönöm a segítséget előre is!
-
Winne
nagyúr
Melyik a legolcsóbb ajánlott médialejátszó, csak csak azért fontos, hogy az HBO:GO jól fusson rajta?
-
Csupingo
veterán
válasz h4l4csk4 #124093 üzenetére
1155-ös foglalatú a lap, a proci is az. A listában is szerepel, jónak kell lennie.
Nézd meg, pontosan melyik rev. változatú lapod van és a listában, hogy melyik bios kell az adott procihoz. Ha neked régebbi, akkor azt még lehet, hogy frissíteni kell.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Word-hoz milyen gépet ajánlanátok? Ugyanis akarok csinálni egy PDF-et, amibe képek vannak. Viszont, hát eléggé be lassítja a gépet, ha be rakok 10-15 db képet a Word-be...A gép jelenleg egy Dell Inspiron 3521-es gép , i3 - 8 GB ram, integrált videókártya.
i5 vagy i7 vinné jobban? Vagy esetleg valami megoldás?
Köszönöm
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs