- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
simpley #140736 üzenetére
Lehet kapni 90 fokban "tört" SATA csatiti is...
Így alacsonyabb és elfér felette a VGA. -
mefistofeles
veterán
válasz
simpley #137040 üzenetére
Lehet, hogy elöl, alul szív a ház, másként értelmetlen lenne, hogy elöl is van hűtésnek kialakított hely. AZ említett hőfokok, egyáltalán nem magasak, persze nem mindegy, hogy bekapcsolás után, vagy játék közben produkálja. Szerintem a te hűtőd és a proci hűtő is böven jó kell legyen ehhez a vashoz.
-
mefistofeles
veterán
válasz
simpley #137014 üzenetére
Mi itt a gond?
Egy elég böhöm ház, jó proci hűtő, egy nem túl melegedő proci. 3 db 120 mm-es hűtőt tudsz betenni, az simán elég kell legyen. a konfighoz. Még a VGA körül is tudsz egy kis huzatot csinálni. Persze azt nem írtad, hogy alapon használnád, vagy órajel rekordot akarsz dönteni. -
mefistofeles
veterán
válasz
simpley #137018 üzenetére
Persze, nyilván nem esek baltával a deszkának, bár a dual chanel nem hiszem, hogy "csak úgy" bedöglik. (csak ebben a módban ment a cucc) Az egyébként tök logikus, hogy ott lehet a gebasz, nekem nem is jutott eszembe. Bár, -igaz teljesítmény csökkenés- de a dual chanel kikapcsolható az alaplapon nem? Megérne egy próbát.
-
Csupingo
veterán
válasz
simpley #136847 üzenetére
Annyira nem követem az alaplapokat, de talán csak a pcie4-ben térnek el. Ebbe már teljes gőzzel működnek az ilyen kártyák is (azért pcie3-ba is betehetők, meg jelenleg nem mind pcie4-es), valamint pcie4-es m.2-es ssd-t is lehetne használni. Ha ezek téged nem hozank lázba, akkor vehető a kicsit régebbi b450, x470-es lap is, ha még kapni. Prociból ugyan azok mennek bele, ha jól tudom (amelyikhez adtak ki megfelelő bios-t). Ezekbe is tehetsz 5800x3d-t, vagy 5950x-et is. Amik már több újítást tartalmaznak, azok a most megjelent 6xx-es alaplapok, a 7xxx-es procikhoz. Nincs a közeledben senki, akinek olyan ryzen procija van, ami jó az 550-es lapba? Vagy olyan boltot keresni, ahol megcsinálják.
Persze nézhetsz olyan alaplapot is, ami tud már ilyen frissítést. Nem biztos hogy drágább, mert talán asus-ból, asrock-ból, gigabyte-ból már ráteszik az olcsóbb lapokra is, csak valamiért msi-nél ritkább.
-
Csupingo
veterán
válasz
simpley #136843 üzenetére
Ha jól nézem, ez a lap nem tud proci nélkül bios-t frissíteni. Én még s775-ös alaplapot próbáltam addig nem támogatott (újabb bios-szal működik) procival indítani. Annál csak a ventik pörögtek, de azon kívül se kép, se hang. Szerintem a bios-ig se jutsz el, ezért nem működne. Vagy megkéred őket a boltban, vagy szerzel egy frissítés erejéig másik procit.
-
Lenry
félisten
válasz
simpley #136843 üzenetére
hali
nagyon kicsi az esélye, hogy egyáltalán be tudod kapcsolni nem támogatott procival.
vannak olyan alaplapok, amiken akár proci nélkül is lehet BIOS-t frissíteni, de amit írtál, az nem ilyen.
ha nem tudsz kölcsönkérni valakitől olyan CPU-t, amit a lapon lévő korábbi BIOS is támogat, akkor legegyszerűbb, ha a boltban - ahonnan veszed - megkéred őket, hogy végezzék el a frissítést. a legtöbb helyen 1-2000 Ft-ért megcsinálják -
Borisz76
nagyúr
válasz
simpley #136010 üzenetére
Igen ha nem megfelelő a toldó.
4 érintkezős mindkét oldalon azaz Fast Ethernet ( 10/100 , 10-11 MB/s) kábelt lehet vele toldani. Ez maximum Nyomtatókhoz vagy TV-khez ajánlott. Igen , a TV-ken is Fast Ethernet van sajnos....
A Gigabites ( 10/100/1000 ,100-110 MB/s ) toldó 8 érintkezős !
Cat5e vagy Cat6 jelölésű toldót érdemes nézni !Ha megfelelő a toldó , akkor nem szabad észrevenni semmilyen sebességcsökkenést !
Gigabites hálózat esetén a kábelen át kell menjen 100-110 MB/s
Ezt mondjuk 2 db PC vagy NAS-PC kapcsolattal lehet tesztelni. -
simpley
őstag
válasz
simpley #135792 üzenetére
ezeket a kártyákat néztem, csak nem nagyon értem mi különbség van közöttük ?
Illetve meglestem a 1050 TI sorozatokat is de azt mondják mindenhol hogy a 1650-sek jobbak már..https://aqua.hu/alkatreszek/asus-geforce-gtx-1650-4gb-dual-oc-videokartya-dual-gtx1650-o4g-t780059
és ehhez a konfighoz menne:
mb: Gigabyte H110M-S2H
cpu: Pentium G4560
RAM: 16GB 2133MHz HyperX
PSU: be quiet System Power 9 500w CM -
Cs1csó
titán
válasz
simpley #133323 üzenetére
Úgy tudom ez nem akadály, ami fontosabb, hogy majd mennyire tud együttműködni, a pontos típusokat is írd le és akkor biztos lesz aki pontos tanácsot ad.
(magam részérő - minden tudományosságot mellőzve - a szimmetria híve vagyok, a kicsit nem lehet eladni és venni egy ugyanolyat mint a nagy?)
-
King Unique
titán
válasz
simpley #128361 üzenetére
Rendszermeghajtó és NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, nincs engedélyed az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, max. a védett rendszerfájlokénál, stb. Ezért is lehet fals alapesetben az ilyen szimplán kijelöljük a C gyökerében a mappákat és megnézzük, összeadjuk a méretüket módszer (példa), elsődlegesen a szabad / foglalt terület méretét kell nézni a meghajtó tulajdonságainál...
Egyébként ha Windows 10, akkor ott van a gépházban a tárhelyhasználat, valamint olyan speciális célprogramok, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat, az utóbbiak egyértelműbben megmutatják pontosan mi és mennyit foglal, ennyi.
Lemezterület felszabadításához meg szükség esetén ott van a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd (ezzel automatizálható is), valamint a Microsoft weboldalán leírtak. -
-
Yeffy
veterán
válasz
simpley #125396 üzenetére
na, itt egybol segitokeszebb emberek vannak, koszi mindharmotoknak!
igen, mind a ket kapcsolodasi mod ugyanugy 2K felbontas. szobaban hasznalom a lapost, minimalis a por, de kifujkaltam, es nem latok kulonbseget.
szőrösödést (ki kellett masolnom guglibol a szot
) ugy ertem, h bizonyos sorok - nem mind - ahogy pl olvasom itt a forumot, a szeleik, de foleg az aljan van egy ket plusz pixel. a legerdekesebb, h ha ilyenkor pl belekattintok a szőrösödő (hehe) sorba, es elkezdem azt kijelolni, csak egy betut jeloltem ki, es a plusz pixelek maris eltunnek.
en vagy valami szoftveres gubancra/korlatozasra gondolnek, ami DP-t erinti, vagy a csatlakozora. de persze tevedek.
probaltam tobb kabellel, ugyanaz az eredmeny. -
Cs1csó
titán
válasz
simpley #125381 üzenetére
Arra jobb lenne a Logitech 102-es, ennél olcsóbb "minőségi" egér gyakorlatilag nincs. De inkább kérdezd meg itt: Milyen egeret válasszak? topik
lehet tudnak valami kompromisszumosat ajánlani 2-3k-ért.
-
Cs1csó
titán
válasz
simpley #125375 üzenetére
Szia, mire lenne használva, és ki használná, és mennyi a költségkeret? Ennyi pénzért pl. böngészésre elmegy. De játékra már nem való.
Ha egy ilyen letisztult de minőségi egeret szeretnél az itt kezdődik: Logitech Prodigy G102 8k-tól, igaz ennek vannak oldalsó gombjai is van akit ez zavar (nekem pl. nincs rá szükséges ezét egy ilyet használok Razer Abyssus )A legnagyobb baj ezzel a DELL egérrel hogy kb. SENKI sem tudja:
- milyen szenzor van benne - valószínűleg valami kevésbé jó
- milyen mikrokapcsolók vannak benne - valószínűleg azok sem a legjobbak
- milyen talpai vannak (lehet nem csúszik túl jól és hamar kompik)De ennyi pénzért - EMAG-ról 2500Ft szállítással - elmegy, de hasonló szintű egér kapható fele ennyiért is Genius vagy Logitech (1500Ft alatt USB-s, vezetékes)
sutyesz96
Hangcuccokat fel- vagy lecsatlakoztatni lehetőleg akkor csináld amikor épp nem szól a zene, lehet egyszerűen a headset vagy a gép csatlakozója, az alaplap nem szereti amikor így csatlakoztatod.
(nekem 1250B Genius hangfalam van és amikor be- vagy kikapcsolom akkor előbb leállítom a zenét vagy filmet sőt nem is indítom egyből a zenét mert nekem is van, hogy kicsit serceg, de utána nekem is beáll. fejhallgató esetén is ez a helyzet tehát nem "dübörög" a zene amikor ki vagy bedugom a fejhallgatót.
Ezek szerintem olyan dolgok, mint a telefont először a töltőre dugod és utána dugod csak a konnektorba és előbb a konnektorból húzod ki és csak utána húzod le róla a telefont) -
Csupingo
veterán
válasz
simpley #124444 üzenetére
Ingyenes avira.
Amúgy azt mondják, hogy a win 10-es defender már közel azonos szinten van a jobb vírusirtókkal, így nem feltétlen muszáj külső vírusirtót telepíteni.
Esetleg ha jobban érdekel a téma, van vírusirtós topik is.
-
penge111
addikt
válasz
simpley #123910 üzenetére
Azt mondja a gyerek, hogy mindkettőhöz telószámmal reggelt, és ugyan azzal a jelszóval. A gyerekem sulijában az a baj, jelenleg nagy a káosz. Van olyan tanár, aki emailben küld feladatokat, más a teamsben, harmadik az ekratában, es van egy aki facebookon keresztül és persze van olyan tanár, akit discordon keresztül lehet elérni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
simpley #123840 üzenetére
Szerintem túlkombinálod a dolgot.
Még ha kis kínai spórolt is a hosszabbítóban a vezetékkel, és mondjuk 0,75mm2 cuccal szerelte (ami eléggé meredek lenne, de azért megeshet), akkor is elbír 2000 wattot minden gond nélkül.
Egyébként jellemzően 1,5mm2 vezetékek vannak a mezei elosztókban, hosszabbítókban, aminek valahol 3000watt fölött van a "vége".
Szóval no para, használd bátran!
[terhelhetőség] -
pjen
félisten
válasz
simpley #123840 üzenetére
(#123824) simpley.A Hsz ben egy alap netezős gépről volt szó,egy Samu nyomival.Aztán kiderült,hogy egy nagy lézer.310WNyomtatáskor.De álltalában nem nyomtatsz és akkor csak 30W.Ha lesz fogyi mérőd és rámérsz a gépre látni fogod,hogy netezés közben kb az egy harmadát veszi fel,vagy még annyit sem.Nyugodtan vasalhatsz mellette.
-
Essejó
veterán
válasz
simpley #123813 üzenetére
Nem tudom mit szerettél volna.
Én anno 5-6 éve próbálkoztam WiFi kártyával asztali gépben. A modemtől 4 méterre is szörnyű volt. Egy másik gép kicsit arrébb volt és volt egy 50 cm-es téglafal szintén wifi kártya. A végén szereztem megfelelő hosszú fúrót, és átfúrtam a falat (nem volt egyszerű). Szóval én nem hiszek a WiFi-ben. Jó telefonon el lehet bohóckodni vele. De PC-n ha nem akarja szívatni magát akkor csak a kábel. -
Cs1csó
titán
válasz
simpley #123295 üzenetére
Igen, DC-DC konverteres. A jele pedig az, hogy kipurcan pl. a HDD. Mint írtam érdemes venni egy UPS-t. Esetleg nézz be ebbe a topikba: Szünetmentes tápegységek (UPS)
20k-ért már olyan lehet venni ami megvédi a konfigot:
- a feszültségingadozásoktól
- a pillanatnyi áramszünettől -
Cs1csó
titán
válasz
simpley #122760 üzenetére
Azt hittem erre válaszoltam, de úgy látszik nem: írtam, hogy "helyette" és ott felsoroltam a Gmail-t alapvetően az a legjobb, az Outlook webes email megoldása is legalább ilyen komoly, bár ott futottam már bele reklámba (az OFFICE-t reklámozta a webes felületen) és a belépéssel voltak gondok, hiába a cookie megjegyzés elfelejtette egy idő után. DE mivel talán a Google mellett a Microsoft is elég nagy cég ezáltal a stabilitást garantáltnak érzem. Egy email fióknál ez a legfontosabb.
-
Marci112233
addikt
válasz
simpley #122686 üzenetére
Nem fog gondot okozni semmi. Simán alacsonyabb frekvencián fog menni, amivel lehet az időzítése is jobb lesz, de ez nem biztos. Viszont később ha alaplapot és CPU-t váltasz, de RAM marad akkor ha az új processzor képes lesz 2400-on hajtani akkor azon fog menni.
Intel processzor mellett szinte mindegy milyen frekvenciájú RAM van. Ryzen-nél számít a minél magasabb frekvencia.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
simpley #122679 üzenetére
Keress rá a processzorod pontos specifikációjára! Ott le kell irnia, hogy mi az a max frekvencia, ami támogatott.
Hiába teszel bele 2400-as memóriát ha csak hivatalosan a 2100-at tudja...... de ekkor lesz egy kis tuningolási potenciál ha az alaplap és a CPU a barátod. -
Marci112233
addikt
válasz
simpley #122538 üzenetére
Nekem Eset Smart Security Premium van előfizetve immáron második éve, és továbbra is erre fogok előfizetni.Ugye ez a legmagasabb védelmet nyújtó verzió, de ha nem kell a jelszó generáló, és a biztonságos pendrive titkosítás, jó lehet az Internet Security is. Azért a nagyobb csomagra fizettem, mert használom a jelszógenerálót is alkalomadtán. Na meg védi az itthoni utalásokat is egy biztonságos böngészőt indítva. Bár erre az internet Security is képes.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
simpley #122319 üzenetére
Ez nekem kínai....amúgy erről a BitNinja-ról sem hallottam még.
Mondjuk igyekszem biztonságosan netezni.
Ritkán tévedek ismeretlen oldalakra.
Ha van is valami , akkor az Eset Nod32 szépen teszi a dolgát és figyelmeztet, hogy nem biztonságos az oldal....lépjek vissza.Lehet túlzásba viszem de naponta futtatom a NOD32-t és a Malwarebytes programokat. Már megszoktam és csak pár perc.
-
válasz
simpley #121927 üzenetére
Nem lát rá. Erre (is) való a privát mód. De ez teljesen független attól, hogy az oldal maga biztonságos, vagy sem, a https protokoll a szerver és a böngésző közti kommunikációt titkosítja, semmit sem törődik azzal, hogy maga a weboldal rosszindulatú kódot tartalmaz-e, vagy sem.
-
válasz
simpley #121920 üzenetére
Ez a böngészőtől függ, hogy ad-e hozzáférést az előzményekhez. Ez minden titkosítástól független, mert a titkosítás a csatornára vonatkozik, nem a weblapra (értsd: a böngésző visszafejti az adatokat, mielőtt eléd teszi, a scriptek is úgy futnak a desktopon). Ha bizonytalan vagy, használj inkognitó módot.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!