Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRoli92
tag
válasz quailstorm #125143 üzenetére
Abban tudnál segíteni,hogy valamilyen programmal meg tudom-e nézni, hogy érzékeli-e a laptop az elemet? Kicseréltem, de nem kábelestül hanem csak az elemet. Most legutóbb nem kellett F1-et nyomnom inditás után, de csak pár percig nem volt előtte hálózaton. Aida64 vagy valamilyen programmal megnézhető az elem?
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #125128 üzenetére
Gondoltam leírom mire jutottam:
Hiba nélkül lefutó memóriateszt után a BIOS frissítés következett, de az sem oldotta meg a problémát.
Gyanítottam még a drivert, így a Windows 10 "gyár driver" helyett feltettem az AMD oldaláról letölthető legfrissebbet. Úgy néz ki megjavult.
Lelagábbis míg ezelőtt 5 bekapcsolásból 1x befagyott, most kb 20-ból egyszer sem, szóval remélem így marad
═════════════════════════════════════════
-
KRoli92
tag
Valaki tudna segíteni? Régebbi laptopot pasztáznék újra. Mind a három részt pasztázzam?Még sosem pasztáztam laptopot. Képen jelöltem. Illetve a hűtőbordára is rakjak pasztát? Vékony rétegben szoktam egy régi kártyával elkenni, annyi elég neki, vagy a hűtőbordára is kell? Rászáradt pasztát mivel távolítsam el? Körömlakk lemosó?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz KRoli92 #125157 üzenetére
"Elkenni" ne, sose, véletlen se. Majd magától terítődik.
Gyárilag hol volt paszta? Ránézésre procin csak, chipseten van gap-pad, FET-en meg semmi. Ha gap pad nem sérült akkor maradhat így.
De ha chipseten nincs vastag gap pad, vagy az csak egy téglalap, akkor oda is mehet paszta.
WD-40 viszi, körömlakklemosót is próbálhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
KRoli92
tag
válasz quailstorm #125158 üzenetére
Nem tudom mi az a gap-pad Két szélén van valami, ilyen gumis anyag. Az lenne az? Kicsit sérült, de vissza igazítottam,hiányozni nem igazán hiányzik belőle. Akkor csak a procit pasztázzam? Asztali gépnél kenni szoktam. Akkor az nem jó ötlet? És ha sok megy és kinyomja? Laptopnál nem baj ha kicsit több?
-
-
KRoli92
tag
válasz quailstorm #125160 üzenetére
Szerintem az nem paszta. Halvány kék gyurma szerű anyag. Köszönöm a segítséged!
-
KRoli92
tag
válasz quailstorm #125160 üzenetére
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Adott egy ősöreg asztali PC (E8500 Intel duo proci, 8 gb ram, GTX 560Ti VGA), amin jelenleg win7 fut, de már minden mindent (is) lassít és haldoklik a masina. Gondoltam mielőtt nyugdíjazom, teszek egy újratelepítési próbát, de vajon WIN10 64-es ilyen gépre lehet/érdemes feltelepíteni egy 120-as SSD-re? Működni fog, bírja? Segít?
-
kerlac
őstag
válasz Cs1csó #125166 üzenetére
ok, köszi a gyors választ, akkor teszek egy telepítési próbát, mert oylan szinten belassult, hogy pl a net ötöd sebességgel hasít, mint kellene (laptoppal teszteltem, 100mb-s a net, a régi gépen 16-ot tud...)
remélem ez szoftveres hiba, godolom ez nem hardver, vagy tévedek?
-
Cs1csó
félisten
válasz kerlac #125175 üzenetére
Na akkor ott a BIBI: innen az eszköz letöltése opció segítségével le tudod szedni az MCT-t - Media Creation Tool - és azzal ha a telepítendő gépen futtatod alapban feldobja, hogy erre a gépre megfelelő beállításokkal lévő rendszert szedjen le, válaszd az ISO létrehozását vagy akár ha van bedugott pendrive akkor arra is létrehozhatod gyors netnél az utóbb is jó de ha lassú akkor inkább hozz létre ISO-t amit RUFUS program segítségével át tudsz másolni, A RUFUS üzenetet is fog feldobni ha szükség lesz a Secure Boot kikapcsolására ha nem akkor nem is kell kikpacsolni.
+ egy kiegészítés: nem kell SEMMILYEN extra oldalról letölteni SEMMILYEN integrált verziót ez már nem Windows 7 teljesen máshogy frissül. Ha pl. egy hónapja a fél éve megjelent 1909-est leszedted telepítetted és a telepítés után csináltál egy manuális frissítés keresést kb. 5 frissítést talált azok is különbözőek pl. 1 összesítő, 1 biztonsági esetleg 1 adobe és kész pikk-pakk telepítette és kész.
A Windows 7-nél az előfordult, hogy akár kellett neki 200 frissítés és nem volt baj, ha egy frissítésekkel integrált verziót szedtél le, de itt ez nem szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz kerlac #125177 üzenetére
AZ sem gond, tehát ha másik gépre töltöd le a lényeg:
- MCT-vel töltsd le
- szűkítsd a paramétereket tehát csak egynyelvű - magyar - és egyfajta pl. Home vagy Pro legyen ezzel már jóval kisebb lesz a telepítő és így be fog férni a 4GB alá és elég lesz neki a FAT32 és nem fog sírnia secure boot.Menj át a WIndows 10 topikba King Unique segít, ő kb. mindent tud a Windows lelkivilágáról főképp annak telepítéséről.
Amúgy egy 2003-as P4-es gépre is toltam már fel a WIdows 10-et[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kerlac #125165 üzenetére
Én egy 15 éves laptopra tettem fel kényszerből a home office idején (mert hirtelen mindenkinek kellett saját gép), az eredeti XP(!!) helyett. 120G SSD, 2,4G RAM, Turion64 proci. És meglepő módon egészen jól lehetett használni. Mondjuk azóta 4x annyi ősz hajszálam van...
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #125181 üzenetére
Pl. egy ilyen gépen ALAP, hogy böngészés során:
- nem végzünk mást a géppel tehát nem filmezünk, nem tömörítünk nem torrentezünk ezerrel tehát olyankor csak BÖNGÉSZÉS
- egyszerre CSAK EGY OLDALT nyitunk meg persze után nem kell bezárni, de van aki már indulásnál 50 oldallal kezd ezt itt el kell felejteni de egymás után megnyitogatva majd váltogatva köztük 10 oldallal is elbír egy régi gép. -
US.Army
csendes tag
sziasztok!
A videókártyámnak a ventijének mikor felpörög ilyen hangja van.. ez normális lehet? 1 hetes a kártya.. ezt cserélnék gariban?
-
gregory91
senior tag
válasz kerlac #125184 üzenetére
Ha már gyári beállítás: Áramtalanítsd le a gépet és vedd ki a gomb elemet várj egy kicsit aztán tedd vissza és kezdd el újra beállítani a BIOS-t ahol szükséges.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
inf3rno
nagyúr
válasz kerlac #125184 üzenetére
Fel lehet tenni egy ilyen gépre is a win10-et, de én inkább valami mint + mate-t vagy ilyesmit tennék fel rá, ami kisebb gépigényű, és gyorsabb. Nem hiszem, hogy csak így egyik napról a másikra egy alaplap hiba manifesztálódna. Én kivenném az elemet belőle, hogy reseteljen, aztán újra próbálnám. Az elején csak a BIOS-ba bejutást, semmi bootolást. Ha úgy sem jön be semmi, akkor már gondok vannak.
Buliban hasznos! =]
-
eversman
tag
Sziasztok!
Adott az alábbi gép: Asus Maximus IV extreme, i7 3770K, 4x4 GB Corsair ram, Asus GTX 1070 Ti 8G, 500 GB SSD, 3 db HDD, 750W táp.
A win 10 gond nélkül felmegy, el is indul. Viszont ezután random elkezd lefagyni a gép. Van hogy indítás után 10 perccel, de olyan is, hogy 10 másodperccel. RAMokat tesztelem, ott nem mutatott hibát. Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm előre is! -
Csupingo
veterán
válasz eversman #125188 üzenetére
Kezdésnek másik táppal próbálnám ki. Ha esetleg már 2004-es win10 van, akkor visszaváltanék 1909-re. A sata kábeleket is érdemes lehet széthúzni, visszakötni vagy akár cserélni. Videokártyát másik gépben kipróbálni. Esetleg bios reset, win-ben a gyors rendszerindítás kikapcsolása. SSD hibaellenőrzés.
Hőfokokat tudod figyelni? Azok rendben vannak? (cpu, vga)
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
makoss
veterán
Üdv!
Szeretném a számítógépemet és telefonomat egyszerűbben összecsatlakoztatni fájlok átvitele miatt, és a videón lévő beállítással lehet? [link]
Ha igen, hogy? Láttam a telefonomban ip címet, azzal, vagy másképp kell?
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KRoli92
tag
Hol tudom ellenőrizni, hogy a BIOS legacy vagy UEFI? A rendszerinformációknál csak BIOS verziót és dátumot, és SMBIOS verziót ír, de olyan hogy BIOS-mód, nincs.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Vettem egy fhd monitort. A monitoron van vga, es dvi kimenetel is. Melyiket erdemes hasznalni? Melyik a jobb?
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Csupingo
veterán
válasz Enigma1945 #125197 üzenetére
Gondolom nagy az esély, hogy dvi-d van a monitoron, ami digitális jelet használ. Azt érdemes választani, mert vga esetében analóg a jel, ami több szempontból is rosszabb.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Starchm
őstag
válasz Enigma1945 #125199 üzenetére
DVI digitális, hivatalosan is hot plug képes, átalakítható olcsóbb kábelekkel is más csatlakozóba.
Gyakorlatilag sztem ha nincs 60hz feletti monitorod akkor kb tökmind1 melyiket használod.
( Talán a képminősége jobb, de 1-2szer próbáltam de nem vettem észre.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest