Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Mivel az USB-szabványok, protokollok visszafelé kompatibilisek, ezért igen, értelemszerűen működni fog egy USB 3.2 eszköz USB 3.0 porthoz csatlakoztatva is, viszont ilyenkor nyilván csak az utóbbi szabvány adatátviteli sebességével.

Aztán az ugye más dolog, hogy a jelenleg forgalomban lévő hagyományos pendrive-oknak érdemlegesen rendszerint semmi köze nincsen az USB 3.1-hez és az USB 3.2-höz, max. csak Gen 1 és Gen 1x1 = USB 3.0 alapon, azt használják ki a gyártók és tolják ezerrel a marketingbulshitet.
Illetve ha ténylegesen USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) és USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) vezérlős + olyan adatátviteli sebességre képes külső meghajtó kell, akkor azt külső SSD-nek hívják. 
-
Csupingo
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Jó hogy felhoztad. Használ még valaki potplayer-t a topikból? Már régóta nekem is ez van, de az nagyon bosszant, hogy hiába kapcsolom ki a frissítést, akkor is frissít időnként. Az összes beállításom visszaáll, hiába van file-ba is lementve és ide-oda bepakolva akkor se marad meg. Lehet mindent visszaállítani kézzel.
-
BTom1970
aktív tag
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Én is:[link]
Sry, nem figyeltem a típust, a linkben.
De a kérdésre a válasz: [link]
Saját vélemény: Mire szeretnéd használni, tablet nem elég arra? Ha lett volna csillió TB-os tablet, simán azt vettem volna én is lapos helyett.
Euronicsben (+30-40k ? ) felárasak a dolgok. Szóval ha jó is az adott termék, máshonnan szerezd be! -
Cs1csó
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Az előlapi és a hátlapi csatlakozónál is ezt csinálja? Lehet valami kondi elfáradt passz, nem biztos, hogy egy távoli tanáccsal megoldható.
Várj egy-két napot ha nem jön itt megfelelő tanács esetleg kérdezz be itt is: Hobby elektronika -
attiati
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Csatlakoztatva volt a régi HDD is.
ha bemegyek a "documents and settings" mappába a hdd-n, akkor az SSD "documents and settings" mappában találom magam. Meghajtót vált a Total commander.
Csak emiatt kezdtem el gyanakodni.
A régi vinyó particiójának egy részét meg letöröltem. Akkor most lehet nem kéne újraindítanom a gépet
Amíg ezt ki nem derítem.Mit tudok ellenőrizni vagy állítani?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Én is inkább az alaplap oldalára mennék, az a tuti. Max. videókártya drivert kell az nvidia vagy az amd oldaláról letölteni, aztán kész.
Talán több gyártónak is van olyan progija, mint az msi live update, ha minden igaz, azok szintén mindent le tudnak tölteni. (vga-t nem biztos.)Esetleg a hálókártya drivert töltsd le előre, ha nem lenne net alapból a win7-es gépen, aztán már tudsz arról is töltögetni.
-
-
-
laci06
senior tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Igen, nézem, hogy be tudok rakni, és úgy tűnik tápcsati, alaplapi SATA van minden, csak ezeknél a "gyári" gépeknél nem tudom, hogy kompatibilitási problémák nem lehetnek-e? Mármint ha esetleg csak azokat a típusokat támogatja, amiket gyárilag lehet hozzá rendelni (azok meg általában boltokban nem elérhetőek). De akkor puding próbája az evés.
-
King Unique
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Akkor ott vagy nálad nem stimmel valami, vagy a linkelt oldalon lévő WinPE változattal. De maga a verziószám nem igazán lehet gond, nálam az aktuális 7.2.4325 verzió több gépen is megfelelően működik, rendben bootol többféle WinPE és újabban már a WinRE változattal próbálva is. Meg amúgy is javasolt mindig lehetőleg az aktuális verziót használni, ami egyúttal az új fejlesztéseket és a hibajavításokat is tartalmazza.
-
törölt tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Nem is mondtam, hogy ellenem vagytok, én azt mondtam, hogy ebben kell lennie hangszórónak, ami (valószínűleg firmware hiba) nem megy. Egyébként újonnan vettem, de mivel nincs hivatalos márkabolt, ezért nem onnan.
Btw, az acer nem védett név, mivel az acer a juharfa egyik nemzettsége. Lehet, hogy taiwan-on be tudták jegyezni, mint védett név, de máshol már kevésbé.
Update: Most válaszolt az Acer, hogy küldtem el a monitort az egyik márkaszervzbe, ahol ránéznek a firmware-re.
-
törölt tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
(#120375) Vakegérke: De mint látod a képen amit betettem ide, nincs.
(#120376) MasterMark: Szétszedni nem fogom a monitort, de mindkét oldalon látok 1-1db hangszóró kimenetet, szóval kell lennie. Ha nem lenne, akkor a Windows 10 sem láthatná, mint audio eszköz. Nincs rajt jack, csak VGA, HDMI es DP.
-
makoss
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Ez általános kérdés, de nem erről van szó, az is meghal aki bagózik, kávét iszik, nállam egyik sem oké.
Az alvás is csak azért nem fér bele mert ritkán fordul elő.
Itt azon van a hangsúly, hogy mivel lehet ezt lehetőleg vitaminokkal túlnyújtani, hogy ne legyek állandóan fáradt, álmos?
-
Cs1csó
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Mire kivársz egy teljes formázást beleőszülsz
elég a gyorsformázás. Esetleg ha van időd egy felület diagnosztikát ráereszthetsz HD Sentinel-t és ha az talál rossz szektorokat akkor visszaviszed, de ez sem rövid idő.Maga a használhatóság szempontjából elég a gyorsformázás.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Vakegérke
üzenetére
<p>Rendel=C3=A9ssz=C3=A1m 14945<br />=0D
Rendel=C3=A9s d=C3=A1tuma 2018. 11. 21. 13:32:31=0D
</p>=0D
<p>A megrendel=C3=A9s friss=C3=ADt=C3=A9sre ker=C3=BClt, jelenlegi =C3=A1ll=
apot:<br />=0D
Feldolgoz=C3=A1s alatt=0D"Rendelésszám 14945
Rendelés dátuma 2018. 11. 21. 13:32:31
A megrendelés frissítésre került, jelenlegi állapot: Feldolgozás alattIncredimail, Eudora stb. kliensek nem boldogulnak a magyar ékezetes magánhangzókkal.
-
kispx
addikt
válasz
Vakegérke
üzenetére
Röviden: átverés
Hosszabban:
1) Az e-mail nem tudja detektálni, hogy min olvasod, mert statikus adat és nem végrehajtandó utasítások (szóval nem tudja, hogy amivel olvasod, az támogatja-e a HTML e-mailt)
2) A gmail támogatja a HTML e-maileket.3) valószínűleg valami valami javascriptes sumákságot akar lefuttatni veled.
Ismerőstől jött? vagyis meretlentől? A HTML tagek között olvashatónak kell lennie a levél tartalmának. Ha teljesen olvashatatlan a levél tartalma akkor az gyanús.
-
carl18
addikt
válasz
Vakegérke
üzenetére
Igen hát meg is írtam neki hogy nem megyünk arra amerre ö szeretné
Mert ö menne egy helyre hátha mi is arra megyünk. Igazából a szülinapi partis kérdés után sokkaltam be, hogy én kezdjek el rá gyűjteni. Ja öö okké az korrekt. Szerintem így is korrekt lettem volna hogy a zenéről én gondoskodtam volna. Hangosítást és a party vezetést én intéztem volna.Azért ilyen durva nem leszek, csak abbahagyom a szívességeket teljesítését. Főleg úgy hogy én vissza semmit se kapok... elég egyoldalú haverság ez.
-
Top cat
addikt
válasz
Vakegérke
üzenetére
Nálam működik. Lehet, hogy ad - vagy flashblockert használsz.
Nézd meg megy e az eredeti indavideo oldalon.
Én nem igazán szoktam a porthu-val foglalkozni, ha film akkor IMDb

-
-
Met
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
A GPT partíciós séma normál esetben 2 TB felett kötelező a tejes tárterület kihasználásához adat- és rendszerlemezeknél egyaránt. Illetve rendszerlemezeknél még akkor, ha az operációs rendszer UEFI módban lesz telepítve, legalábbis pl. a Windowsnál ilyenkor GPT kell. Tehát egy 1 TB-os, csak adattárolásra használt és másodlagos meghajtóként funkcionáló SSD lehet akár MBR is, bár a GPT-nek vannak bizonyos előnyei. Választhatod akár a GPT sémát is, de az előbbiek értelmében nem kötelező, max. opcionálisan javasolt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Gondolom a nagyszülőnek mindegy volt az unoka meg szerintem még nem is hallott windows-on kívül más oprendszerről ezért volt meglepődés. Sőt nem is jöttek rá hanem telefonáltak annak aki telepítette az pedig felvilágosította őket.
Ne abból indulj ki, hogy te mit tudsz, van aki egy adott windows verziót sem tudna megkülönböztetni egymástól xp-vista-7-8-8.1-10 neki mind egyforma vegyünk engem a tálcáról egy kép és lehet megmondom melyik windows 10-es build, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Pláne, ha az egyesek által tévesen összemosott Linux = Ubuntu az alany... Igaz utólag annál és más disztróknál is megoldható akár pl. egy Windows 10-es téma felrakása. Példák: [link], [link]. De azért a képeken is látszik, hogy nem teljesen stimmel minden... Ha pedig nemcsak a böngésző ikonját nyomkodják és pl. windowsos programokat akarnak telepíteni, akkor nyilván úgyis kiderül. Igaz azok futtatásához ott van a Wine / PlayOnLinux, de az megint amolyan félmegoldás. Korántsem minden program működik velük, amelyek meg igen, azoknál sem feltétlen a legújabb verziók, illetve nem feltétlen úgy, mint Windowsnál.
-
quailstorm
félisten
válasz
Vakegérke
üzenetére
Ausztriában infós haverom lefülelt egy síközpontban olyan szabad felhasználású netezős gépet, amin kamu XP volt. Valójában Linux. Azért neki is egy kis időbe telt, mire rájött, igazából a böngészőfont lett gyanús, aztán meg hogy nem mennek a windowsos parancsok, és túlzottan le van korlátozva, de a design tökéletes volt. képekért nagyon ásni kéne a régi gépemen, az most elmarad
A másik részről meg a Daytona 2008 XP anno Ubuntu designnal települt fel, tiszta Gnome volt az egész. Szóval a design oda-vissza moddolható, volt. A W10 már nem partner ebben.
Egyébként én is láttam azt a kommentet, és nem tudok róla, hogy Windows-szerűt tett volna fel direkt.
-
Hooper
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Köszönöm! már minden a régi kerékvágásban

King Unique
win10 m2 SSD
jogos nem írtam le mindent, kapkodás, rohanás volt.
Tanultam belőle.. eddig is lehúztam mindig mindent, most ezt valahogy elfelejtettem.. meg is lett a következménye.
Egy régi SSDt beraktam azon még volt win, elértem a régit és lementettem mindet és reinstall. Köszi a többi opciot.. sajnos nekem az körülményesnek tűnt most.Marci112233
Van minden, csak mivel minden csurig van adattal a bizt mentés leállt egy ideje. A behalt SSDn lévő adatokat pedig csak másik meghajtón lévő rendszerrel értem el.
"ha már csak az SSD-vel megy a rendszer" - pont hogy nem indult el sehogy. ha a másik 3 HDDt lehuztam akkor csak a biosig jutott el. bekötött HDDkkel pedig csak a hiányzó bootmgr hiba üzenetig. -
Hooper
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
döbbenet hogy csak a reinstall oldja meg.
igen tudom én voltam a figyelmetlen hogy most bent hagytam a többi lemezt telepítésnél..
előkotortam a régi SSDmeg, hálisten volt rajta win, arról bebootoltam, mentegetek, ujratelepítek
Köszi a tippeket!szerk:
a régi HDD meglenne, a kedves vevő volt oylan készséges h nem gyalulta még le. de igazábol csak annyira mennék vele hogy amig azt bekötöm addig fut a redszer.. reinstallt nem tudom megkerülni. 2018..microsoft..grat -
-
Hooper
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
érdekesség: lehuzom most az összes merevlemezt és ugy inditom ujra akkor nem jön fel a bootmgr hiba hanem egyből a biosba lép...számomra ez érdekes.
Az SSD M2.. ötletem sincs mihez csatlakoztassam most.
Más, kevésbé drasztikus megoldás nem létezik?
Ha esetleg vissza szerezném a kivett HDDt? rendszer visszaállítási pont létre hozása, bármi?
rengeteg munka van rajta, programok személyre szabva. rohanásban vagyok nem fér most bele az ujra telepités utáni személyreszabás..
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Már a 4. szoftvert próbálom, többek között azt is, amit Te ajánlottál, de nem hozza vissza. Ugyan látja, meg kiírja, hogy mekkora, meg lementi, de a Windows hibásként jeleníti meg

(#112768) T_chris
Próbáltam, ezzel sem vagyok előrébb, de azért köszönöm.
(#112769) Doky586
Nem ugyanazon volt, a C-re soha nem mentek semmit. Sőt, nem is azonos SSD-n voltak.
(#112770) King Unique
Azt tudom, hogy törlés után nem szabad semmit csinálni, vagy is írni/olvasni. Nem is csináltam és magát a szoftver(eke)t is egy másik SSD-re telepítettem.
Amin az adatok voltak, az érintetlen.
Természetesen deep scant is csináltam, de a Recuva és az összes többi is, megtalálják a fájlokat, de miután lementem, akkor hibásnak írja a Win.
A szoftvereket meg is vettem, mert van money back rájuk, szóval veszíteni nem veszítek vele semmit... ergó még azzal sem lehetne jönni, hogy tört verziót használok.Én backupolom backupot is.. de ez most így sült el
GoPro-val vettem fel videókat, egy kirándulás... majd a gépre másoltam és megszokásból ilyenkor formatálom a GoProt.
Ezután a kiválogattam a videókat, ami nem kell... de nem csak azt, hanem mindet kijelöltem és shift+del
A microSD-ről sem szedi vissza egyik program sem a videókat.
-
quailstorm
félisten
válasz
Vakegérke
üzenetére
Mivel nem automatikusan szoktak törölni ezért nem csoda.
Lépj be egy közösségbe, mindjárt lesz aki felnyom téged aztán repül a block.(#112755) Rokababa: tapasztalataim alapján ember szokta felnyomni a facebooknak hamis fiók címen az ilyeneket, utána vizsgálja át élő moderátor és ha úgy találja, röpül a blokk.
-
Marci112233
addikt
válasz
Vakegérke
üzenetére
Nálad van a hiba, de hogy mi azt nem tudom. Azon linkeket amit megadtál én megnyitottam és elindulnak a videók, az már viszont más tészta hogy igen szar szokás szerint a netem és csak tölt meg tölt, de elindítom és amikor megy akkor megy. És elvileg a legfrissebb Firefox van fent, legalábbis be van kapcsolva az automatikus frissítése.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve ha ténylegesen USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) és USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) vezérlős + olyan adatátviteli sebességre képes külső meghajtó kell, akkor azt külső SSD-nek hívják. 

jogos nem írtam le mindent, kapkodás, rohanás volt.

GoPro-val vettem fel videókat, egy kirándulás... majd a gépre másoltam és megszokásból ilyenkor formatálom a GoProt.