- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
Csupingo #146659 üzenetére
A hazcsere egy HP 800-nal nem igazan opcio
Alaplapot se szivesen fujkalnam semmivel. Viszont ez nem biznisz,hanem szivesseg, szoval penzt nem,de idot hajlando vagyok ra szanni.
Ha mar ido :
Kozel ket oran at szenvedtem egy zsiruj Acer Aspire 5 notival. Egyszeruen nem latta a telepito azt a nyomorult ssd-t. A megoldas : lepj be a biosba, ctrl-s utan elojon par hidden opcio. Kapcsold ki az Intel VMD-t.
Felmegy a Win, nincs wifikartya driver es touchpad sem mukodik.
Termeszetesen ez is rokon, szivesseg.
Ezek utan ha barki megker, hogy Acerre rakjak Wint, 10K alatt fel se nyitom a fedelet annak a fosnak.#146658
Jo is, hogy emlited. Van Karcher goztisztitom. Az lesz a befuto,mar latom. -
tylerddd
veterán
válasz
Csupingo #146653 üzenetére
Igen, azt "megjegyzi", de ugye én fizikálisan rakom arrébb a mobil monitort és ezt a gép nem tudja. Az egerhasználat miatt pedig zavaró, amikor felül van a 2. monitor és jobb oldalon tudok átmenni rá, ha nem állítom át szoftveresen a Windows-ban. Gondoltam lehetne rá valami szkriptet vagy hasonlót írni.
-
LOTR
addikt
válasz
Csupingo #146549 üzenetére
AOMEI szerint offline, így nem lehet kezdeni vele semmit
diskpart szerint onlinea többi tippet próbáltam, sajnos nem működtek
#146550 King Unique
ezeket is kb mindet próbáltamhd sentinel sem ír pontosabb típust, de kívülről így néz ki, tehát ez az: [link]
köszi a segítséget nektek, akkor úgy néz ki, hivatalosan is elromlott eszköznek tekinthetjük ezt a flashdrive-ot -
bugsyonic
tag
-
kutga
félisten
válasz
Csupingo #146248 üzenetére
Igen, a hdmi 1.4 ezeket támogatja: 4096×2160 @ 24 Hz, 3840×2160 @ 24-25-30 Hz, és 1920×1080 @ 120 Hz.
A 720 Tiny meg ha minden igaz ezeket: [link] (a 3. oldal tetején írja a táblázat, hogy az integrált grafika DP-n és usb-c-n keresztül tolja ki a 60Hz-et). Ránézésre minden stimmel, én is úgy értettem, hogy DP-ről alakítaná hdmi-re, és a linkelt kábelnél ott szerepel a 4K60Hz, továbbá ezt a DP 1.2 is tudja a másik végén.
Lehet valóban érdemes lenni megnézni egy másik adapterrel, ahogy írtad.
-
$atirka
őstag
válasz
Csupingo #146212 üzenetére
Sajnos nem sikerült, 10ről 11re frissítés után is ugyanolyan 💩 a billentyűzet.
A 10et frissítettem fel fullra, többször próbáltam restart és leállítást, úgy mindig jó volt, majd ráengedtem a 11et és azonnal vége.
Teszem vissza a 10et és használom inkább így, év végéig, aztán majd lesz valami. -
$atirka
őstag
válasz
Csupingo #146210 üzenetére
2 hete vettem ezt a lenovo-t, másodlagos futkozósnak. Az első pár napban semmi gond nem volt vele, de amikor lett időm, úgy éreztem, hogy akkor teljes gyalu, partíciók törlése, friss win letöltés és hajrá. Na azóta rossz.
Felhívtam az eladót, hogy ő hogy adta oda és azt mondta, hogy win10 után lett win11re frissítve.
Szerintem most megpróbálom úgy.
Majd mesélek... -
kutga
félisten
válasz
Csupingo #145964 üzenetére
Kikapcsoltam a boot logót, viszont a Pause gombra nem reagált a masina, ellenben a biosban meg lehet adni hány másodpercig mutassa a post infót, de sajnos így se mutatott semmit a dual channel kapcsán. Mivel elég régi BIOS volt a gépen, frissítettem, ezután a főoldalon írja már a két csatornát (A1, B1).
-
Doky586
félisten
válasz
Csupingo #145971 üzenetére
Ugyan én megtaláltam a boot logó kikapcsolási lehetőséget de post alatt így kizárólag a bios verziót és a bios dátumát írja ki mielőtt átdob win logóra. Illetve a biosban sem írja sehol a dual/single channelt. Legfeljebb memtest86 alatt [kép] vagy windowsos programban.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csupingo #145962 üzenetére
Indulásnál ha SSD-ről fut a rendszer nem igen lehet leolvasni, mert azonnal átlépi ahol látni lehet. Legalábbis én utoljára a 775-ös Intel platformon láttam míg HDD-ről indult a rendszer, de amint kapott egy SSD-t ami még csak Sata2-es porton ment, onnantól már nem lehetett leolvasni.
De BIOS-ba belépve tényleg ki kell írja. -
-
rwin5
őstag
válasz
Csupingo #145700 üzenetére
Most már win 10-re se engedi visszamásolni (eddig nem próbáltam), pár hónapja készítettem pendrive-ra ezeket a biztonsági mentéseket.
Itt egy kivágás, hogy mit ír.
[kép]
A Google-n azt olvastam, hogy ez egy megszokott jelenség.laed: nem vagyok egy nagy guru, úgyhogy az lesz amit varmi2 javasolt, hogy átnevezem őket manuálisan, csak rengeteg mappa van és egyesével kihámozni időigényes, de majd valamelyik ráérősebb napomon megcsinálom.
Köszi mindenkinek! -
Enigma1945
őstag
válasz
Csupingo #145501 üzenetére
Windows 10 verziok vannak fent
Az msi afterburner nelkul mondjuk meg nem neztem
De regen is futott mindig, mert mivel feszultseg adas is van a procinak igy szeretem nezniimdig a homersekletet, ha barmi baj lenne azonnal letudjam kapcsolni a gepet
Koszi a tippet megnezem es irok -
kocsiska15
tag
válasz
Csupingo #145494 üzenetére
Próbáltam - persze pörgött, de nem láttam semmi olyat, ami nagyon kiugrónak tűnt volna nekem (de ahogy írtam, nem voltak teljesen ugyanazok a körülmények, az idő is sokkal rövidebb volt).
Viszont korábban streameltem modernebb, nagyobb VGA-igényű (szebb) játékokat mint Days Gone (2021) vagy God of War (2022) és abszolút semmi gond nem volt velük.
-
Roschach1996
csendes tag
válasz
Csupingo #145438 üzenetére
Ez már a 2. sata kábel, elsővel is ezek voltak a tünetek.
Alaplapi chipset driver telepítés 1. nap megvolt.
Ez Win 10 Pro 64 bit.
Western Digital Dashboard azt írja, jogy nincs rá firmware update.
Nyomtam egy Short és egy Extended S.M.A.R.T. diagnosztikát, az első Extended dobott egy error 2-t, fórumon azt írták, hogy:
"error code 2 means the test was interrupted by the host with a software or hardware reset. "
2. Extended-re nem talált semmit.Ha SSD-ről megy a filmnézés, akkor semmi probléma nem jelentkezik.
Oh, még egy plusz probléma:
A HDD nagyon hangosan működik, simán ki lehet hallani a hátból, hogy hogy mikor ír vagy olvas, de csak itthon.
Bevittem a boltba, ahol vettem a gépet és ott is terheltük ugyanazokkal a dolgokkat mint itthon és semmi hangja nem volt.
Próbáltam közvetlenül dugaljból használni a tápot, még pure sin UPS-re is kötöttem, nem segített. Ugyanúgy hangosan működik ha itthon van bekapcsolva.
És komolyabb terhelés sem szükséges, elég ha elindítom a a gépet és gépindulásnál elindul pár program a HDD-ről, már "berreg" is. -
Asador
tag
-
Valkűr
addikt
válasz
Csupingo #145233 üzenetére
Nem tudom pontosan, mert a CPU -nak két külön foglalat van. Elvileg egyutt mozog ha laikusan gondolom. Egyik a CPU fun amit vezérel a bios, elvileg ha ezt nem használom el se indítja a gépet valami védelmi dolog miatt. A Másik a CPU Optional ami akkor kell ha mondjuk a CPU-hoz csatlakoztatott hűtést kibővitem még egy ventivel és legyen hova dugni. Ide dugtam a vezérlőt. A hub vezérlő 2 pines, lehet a Cha fun meg kéri a 4 pint, ezért nem indult rendesen.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Csupingo #145021 üzenetére
Ha egy kicsit bonyolultabb megoldást nézünk?
Személyesen nem láttam még ilyen megoldást. Nem próbáltam, nincs is lehetőségem kipróbálni.
De egy ilyen?
Vagy ennek különböző változatai?
Néhány megnézett motyónál 1X PCI(E) sebesség volt feltüntetve. Nem tudom mit számíthat, már ha felismeri-e egyáltalán. Lehet, hogy belemegy, fel is ismeri, de nem fogja tudni teljes sebességen hasnzálni az SSD-t.#145041 Winne
Csak ez az egy opció van könnyebb olvashatóságra? Felhasználói felület mérete, bármi... -
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Csupingo #144858 üzenetére
Hát most ránéztem ha nem bántom a gépet csak áll ott üresjáratban akkor szinte semmit sem jelentett az oldalsó ventilátor.Szóval ez lehet így marad irodában nyáron is majd úgy is klimatizálva lesz a szoba.Gondolom,hogy a gyári proci hűtő se hozott volna jobb eredményeket amd 5500gt a proci
-
Enigma1945
őstag
válasz
Csupingo #144733 üzenetére
A program renderel, és a végén kiad 1 pont számot
Össze is hasonlítja nagyjából a többi proci eredményével
Igen tud turbó boostot a processzor
Viszont a biosban levan tiltva minden ilyesmi, és fix óra jelen megy az egész 4.5GHZEGYENLŐRE CSAK ÓVATOSAN FESZÜLTSÉGET ADTAM NEKI, ÉS ÍGY KAPOK ROSSZABB EREDMÉNYT MINT GYÁRIN
-
Enigma1945
őstag
válasz
Csupingo #144731 üzenetére
Szia
Köszönöm hogy írtál
Az alanyunk egy retro 4770k
Maximális terhelés mellett 62 celsius fokos
Megnéztem processzor stabilitás programmal
És a végén gyengébb pontot kapok mint a gyári óra jelen
Az alaplap egy maximus hero 6, 1.22V feszultseggel
62 celsius fok úgy gondolom nem olyan sok hogy trottlingoljon? -
válasz
Csupingo #144446 üzenetére
Amit én szedtem szét eddig ott volt kis labirintus a matrica alatt, illetve szűrőpapír, ami a levegőt szűri. Szerintem egy medence alján se nagyon tudna belemenni a víz.
Én is kipróbálnám, csak előtte le kéne mosni az elektronikát de nincs itthon annyi IPA-m, hogy rápocsékoljam. -
turho
addikt
válasz
Csupingo #144376 üzenetére
Igen, de ez az up to date VLC-vel nem menik
és tennék én rá bővítményt vagy akármit, csak tudnám mi a baj....
Mivel a Videa meg megy, sőt szuper, a hardverhibát és a hálózathibát kizárhatom.Itt választottam ki a megjelenő SMART TV szöveget, ugyanígy, és átlőtte a filmcímet és laptopon fehér háttér és ennyit tud.
-
turho
addikt
válasz
Csupingo #144374 üzenetére
Megnézem majd, de nincs lehetőség HDMI kábelre, annyi hogy ugyanazon Gbites hálózaton vannak. Szóval nem értem hogy jön ide még a Bt is
Eddig a webes Videa-playert tudtam felhozni példának. Félhülye vagyok hozzá, sorry. Az alap kiindulási pont még mindig a VLC esetleges meggyógyítása lenne, de nem derült ki, az lehetséges vagy nem.
mert az is eljutott odáig, hogy valamit elkezdett volna, de crash.
-
turho
addikt
válasz
Csupingo #144369 üzenetére
Nem tudom hogy a Videa hogy küld ki, de az hibátlan a saját anyagaival. A tv-n megjelenik a kocka cast logo, aztán még irányítható is. Paude, tekerés is. Ez lenne a best.
Azt hittem, a VLC ugyanezt csont nélkül tudja ugyanígy...de nem.
vagy totál hülye vagyok, vagy vmi bővítmény kell
Nekem ez a módszer amúgy elég új. Hdd-re másoltam mkv-kat eddig, bedugtam a tv-be és beépített player
de mint mondtam, a tv divx-xvidet nem tud, csak mkv.
-
kutga
félisten
válasz
Csupingo #144256 üzenetére
Ha hazaérek, mindenesetre megnézem, hogy a boltban valóban frissítették-e a biost, újra megpróbálom az Aegist, meg egy másik, 2400-as kitet. Igazából nem zavar a kisebb órajel, az Aegis azért lenne jobb, mert ha később mondjuk 11. generáció kerülne a gépbe, ott már támogatja a lap a 3200MHz-et is, a speckó alapján.
-
BiP
nagyúr
válasz
Csupingo #144233 üzenetére
Na mármost ha a kérdező nem tudja, melyik menüpontban állítsa be a memória órajelet, nem fogok overclockot tanácsolni. Még akkor se, ha esetleg menne a szett 3200on. És igen, jó eséllyel annyi lenne, hogy 1.25 helyett 1.35-re kell a feszt belőni.
Az adott H510M-es alaplap spec-e 2666-at ír 10.gen i5re, ez a tuti. Már az is jobb, mint a default 2133.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csupingo #143802 üzenetére
Azt elfeledtem leírni hogy éjszakára semmi sem marad áram alatt mert az elosztón amibe be van kötve a gép és a külső HDD is, lenyomom a kapcsolót. Így áram alatt nem maradhat egy USB port sem, csak azt nem értem korábban miért nem volt vele probléma, mert kb fél éve kezdte el a dolgot, de mint írtam van hogy napokig vagy hetekig semmi baja. Bár könnyen hozzáférek a dologhoz és néha az USB ki majd be pár másodperc.
-
attiati
veterán
válasz
Csupingo #143753 üzenetére
A felirat már lekopott, de ezt írják a dell honlapján
8. Thunderbolt 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C)
9. Thunderbolt 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C)Ezek szerint akkor jónak kell lenni. Köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync