- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-05-05 09:36 Téma összefoglaló
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Külföldi oldalra kaptam tippet, ahol semmilyen arányt vagy semmit nem kell figyelni.
-
tylerddd
veterán
Mert A-nak sokkal jobb a minősége képileg, de nincs rajta magyar hang. Nincs sajnos olyan forrásom, ahonnan magyar szinkronnal, jó minőségben be tudnám ezeket szerezni.
-
tylerddd
veterán
Köszi a tippeket! Nekiálltam Claude-dal, szerinte a hangon a timestampek nem voltak jók. Megírta, hogy FFmpeg-gel mit csináljak, így a timestampeket lenullázta vagy mi. Most elvileg jó, hogy újra rátettem a hangot MKVToolNix-szel.
ffmpeg -i "hang.mka" -c:a copy -fflags +genpts "hang_tiszta.mka
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott több mkv kiterjesztésű film, amin nincs magyar szinkron. A film lazán, gyönyörűen megy PC-n, media playeren, bármin. MKVToolNix segítségével összecsomagolom a magyar szinkronnal és utána recegős lesz a lejátszásuk bármin, ill. a hang beletekeréseknél totál elcsúszik a képtől. Tehát az elején jó, de ha megállítom, beletekerek, folytatnám egy adott ponttól, akkor elcsúszik, ráadásul újra és újra. Tehát az "ajakszinkron" megoldások is addig jók, amíg újra bele nem tekerek. Ez mitől lehet? Eddig a fenti programmal nem volt gondom Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nagyon ritkán szükséges, hogy Youtube-ról letöltsek zenéket (most pl. farsangi műsorhoz). A MediaHuman fizetős verziójú letöltőjét szoktam használni ehhez (korábban egy másik szoftvernél is ez volt) [link]. Miért van az, hogy a Youtube-on remek minőségben szólal meg a tartalom, de ha leszedem, akkor sokkal trébb a minősége. Túl zajosnak, hangosabbnak érzem, kicsit, mintha túl lenne tolva a hangerő. Rá tudok Audacity-vel dolgozni, de úgy sem lesz az igazi. Mintha az alapanyag lenne rossz. A legnagyobb videós felbontásút szedem le és a szoftver utána konvertálja át. Hogy működik ez? Hol lehet a hiba? Ha leszedem a videót és utána én konvertálom manuálisan a fre:ac-kel [link], akkor sem kifejezetten jó a minősége. Köszönöm!
ui: Sajnos "egyéb" elérhetőségem nincs, hogy esetleg flac-ben beszerezzem a zenéket.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy irodai multifunkciós gép (Canon 4235i). Létezik szerintetek olyan lehetőség, hogy berakok nagyobb mennyiségű szkennelni valót a lapadagolóba és x lap után külön pdf-be kezdi menteni? Én behúzatnám egyben és gépen szétkapnám percek alatt, de ugye mindig van, aki máshogy csinálná ... Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Helló! HDMI-s adóvevő rendszert keresek PC és megjelenítő közé, ami nem igényel wifi hálózatot. Elég sokféle van neten, de valami megbízható eszköz kellene, amivel nem lehet mellényúlni és tényleg működik max. 8-10m távolságban, késés nélkül. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tapasztalta már esetleg valaki, hogy ha Teams konferenciát vesz fel OBS-sel, akkor a gép némítása esetén nem veszi az asztali hangot? Bármi más esetében (legalábbis amiket eddig használtam) ha némítom a gépet, attól az asztali hangot veszi tovább. Sőt. Ha a gép hangját leveszem pl. 5%-ra, attól az asztali hangerőt ugyanúgy veszi, az nem zavar be, csak ha némítom a gépet. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Valamikor tavasszal nézegettem iponos gépösszerakót, ill. az elmúlt hetekben szintén. A RAM kegyetlenül felment? Az MI-hez van köze, ahogy írja az internet vagy mi történt? Elképesztő ráadásul a drágulás. Köszi!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegnap egy egyszerű műsor alatt játszottam be zenéket PC-ről, Winamp-ot használva. Az egyik zenétől megfeküdt, amit Foobar és VLC lazán lejátszott. Ugyanaz a személy töltötte le, ugyanazzal a módszerrel Youtube-ról. Hogy lehetne kideríteni, hogy mi nem tetszett a Winamp-nak. Elég kellemetlen szituáció volt, nagy valószínűséggel repül a közel 30 éve használt program. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Létezik-e valamilyen accountot nem igénylő, böngészőből futtatható adatcserélő oldal? Pl. Én feltöltök egy kisméretű Word dokut, adok egy linket erről valakinek és ő x ideig le tudja onnan szedni. Fontos, hogy ne kelljen alkalmazást telepíteni hozzá és fiókot se kelljen használni. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Dell Latitude 7490-es laptopomban 2TB-os Kingston Fury SSD van, Win11 fut rajta. 2x jártam eddig úgy kb. 1 hónapos különbséggel (hosszú-hosszú évek óta nem), hogy kék halált dobott és újraindult a gép. Ma reggel ugyanez, viszont no bootable device üzenet fogadott újraindulás után. Kiszedtem az SSD-t majd vissza és jelenleg jó. Milyen vonalon indulnátok el a hibakeresést illetően? Lehet ez valami Win11 nyűg? Nem tudom az SSD szofverét lehet-e a frissíteni?! Köszönöm az ötleteket!
-
tylerddd
veterán
Nem tudok, hivatalos dokumentumok. Adobe Reader-ből lettek nyomtatva, de már ott látszott a mintában, hogy nem lesz jó, hiszen a borítónak és a hátlapnak kellett volna egy oldalon lenniük. Amíg az olvasásra megnyitott dokumentumban így volt, a nyomtátásnál már nem.
A lényeg, hogy manuális rendezés után jó lett. Eredetileg ezeket egyébként Word dokumentumban szerkesztették és utána pdf-be mentették.
Azt még meg fogom nézni, hogy ha nem füzet elrendezést kérek, akkor mit nyom ki.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! "Füzet" beállítással kellene pdf-et nyomtatni, de az oldalak nem jó sorrendben vannak (1db A4-re 4 oldalnyi A5 menne és a lapot félbehajtva kis füzet lesz belőle borítóval, 2 oldalnyi szöveggel és utolsó, záró oldallal). Van-e valami egyszerűbb megoldás nyomtatásra, mint a dokumentum oldalainak manuális átrendezése pdf szerkesztővel? Pl. megadom, hogy milyen sorrendben noymtassa az oldalakat? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Ez lehetett a probléma, törölgetés után nincs ott a csík. Érdekes egyébként, hogy ennyire szabályos vonalat hogy hozott össze a gép. Köszönöm a tippet!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nem találtam működő, kifejezetten szkenneres topikot, ezért itt tenném fel a kérdésem.
Munkahelyi Brother multifunkciós gép szkennere a "behúzós" megoldás esetén a következő csíkot produkálja a dokumentumra [kép]. Ha a síkágyas lehetőséget használjuk, akkor a csík nincs ott. Mi húzhatja a csíkot? Esetleg valami koszos lehet? Ilyenkor a behúzós és a síkágyas résznél ugyanaz az olvasó dolgozik? Ha nem, akkor lehet, hogy előbbinél valami hiba van?
Köszönöm a tippeket!
-
tylerddd
veterán
Igen, azt "megjegyzi", de ugye én fizikálisan rakom arrébb a mobil monitort és ezt a gép nem tudja. Az egerhasználat miatt pedig zavaró, amikor felül van a 2. monitor és jobb oldalon tudok átmenni rá, ha nem állítom át szoftveresen a Windows-ban. Gondoltam lehetne rá valami szkriptet vagy hasonlót írni.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Laptophoz használok egy hordozható 14"-es másodlagos monitort kiterjesztett módban, amit vagy a laptop mellé vagy fölé szoktam tenni. Lenne-e valami gyors megoldás arra, hogy adott helyzetnek megfelelő beállítást aktiváljam anélkül, hogy be kellene mennem az elrendezésbe és mókolni az elhelyezéssel? [kép] [kép] Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
@genddy Viszonylag hosszú oktatóvideókról van szó (2 órás a max), a tanulócsoport dolgát megkönnyítendő lenne, hogy kattintással adott témához lehessen ugrani. Ez a fentebbi linkes megoldás nagyon adja magát, nem is tudom miért nem jutott eszembe

@Borisz76 Azt használom egyébként muxolásra, de jobban nem mélyedtem bele, lehet ránézek arra is.
Köszi mindenkinek!

-
tylerddd
veterán
Üdv! Youtube-on elérhető videóhoz hogy lehetne időbélyegeket tenni, tehát jelölni, hogy ebben a percben:másodpercben jön adott rész és esetleg oda is ugratná a videót? Olyan megoldás is érdekelne, ahol esetleg le kell tölteni a videót. VLC vagy bármi más player tud ilyet? Köszönöm!
ui: Nem lenne rossz, ha könnyen kivitelezhető lenne és nem kellene ezért újabb tutorialt néznem
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegyük fel, hogy adott egy asztali gép és egy laptop. Létezik-e valami megoldás, hogy a két készülék gyakorlatilag klónja legyen egymásnak a telepített programokat, beállításokat illetően? Tehát ha az asztalin beállítok valamit, telepítek egy új programot, akkor az a laptopra is rákerüljön, természetesen automatikusan.
Köszönöm! -
tylerddd
veterán
Nem tudom. Ami tákolás, az a fenti videó mintájára történt beállítások, ill. Open Shellt használok még, de abban is csak a menü stílusa van állítva. A Winrar is tiszta, licencelt, ha ez számítana. Igazából a küldés opcióval be tudom csomagolni, ami kell, csak na ...
-
tylerddd
veterán
Nem, továbbra sem működik az, hogy pl. egy vagy több dokumentumra jobb klikkelve a context menüben ott legyenek a Winrar lehetőségek. Kicsomagoláskor dupla klikkelve a tömörített tartalmon a Winrar nyílik meg.
-
tylerddd
veterán
Felraktam, továbbra sem jó. Becsomagolni szeretnék, nem kibontani.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Az egy felesleges kerülő szerintem. Pont az lenne nekem a lényeg, hogy ne kelljen külön megnyitni a programot, ill. akkor, amit te javasolsz még a WinRAR-on belül meg kell keresnem adott fájlt/fájlokat. Egyébként a fájlokra nyomva Küldés/Tömörített mappa becsomagolja, de egy Win10-es gépen megy a jobb klikk fájlon és Winrar opciók megoldás. Ezért nem értem...
-
tylerddd
veterán
Üdv! Win11 alatt jobb klikkel nem látszik a menüben a Winrar. Magában a programban be van kapcsolva, elvileg mennie kellene. Jobb klikk/Új alatt ott van az új Winrar archívum lehetőség, de nekem az kellene, hogy fájlra vagy fájlokra kattintva lehessen a tömörítést választani. Valami tipp? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! A következő kérdésben kérnék segítséget vagy átirányítást a megfelelő topikba (fotózás? nyomtatás? képszerkesztés?)!
Ismerős full amatőr, tükörreflexes géppel lőtt automatában egész jó képeket gyerekeiről, amiket ki szeretne nyomtattatni Rossmann-ban vagy hasonló helyen. Nekem kellene ezeket megvágni úgy, hogy a 10x15-ös papírt a lehető legpraktikusabb módon kitöltse, tehát felesleges részeket leszedni a szélekről. Hogy vagy mivel tudnám ezt megtenni úgy, hogy a 3:2-es képarányt (ha jól tudom ez az) megtartsa? Köszönöm! -
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Odáig jutottam a dologgal, hogy az átmásolt program működik, de aktiválni kellene. Internetes aktiváció során a serialt kéri, ami megvan, de internetkapcsolatos hibára hivatkozva nem sikerül. Elvileg 15 napig menni fog anélkül. Most azt nem tudom, hogy azért van, mert nem telepített a cucc vagy már nem lehet aktiválni, mert nincs támogatva. Egyébként 2020-as volt az utolsó telepítés. Aki akkor megcsinálta neki informatikus viszont sajnos elment közben.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy ismerős Win10-es gépe rottyon van, újra kellene húzni. Van viszont egy olyan szoftver rajta, ami eleve régi és ritka (Sibelius 4, kottaszerkesztő). Mit javasoltok? Gondolom nem lehet átmenteni ezt a telepített szoftvert az új Windows-ra!? Valami ötlet? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy képekből generált pdf dokumentum. Hogy tudnám átszerkeszteni, hogy kereshető legyen? Elég lenna, ha egy oldalnak adnék egy rá jellemző "nevet" és arra rá tudnék keresni. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
4-5 oldalas dokumentumok, gyanús lenne a képformátum
PS-pal nem tudnának dolgozni amúgy.@Rodzser Mór Azért nem oda írtam, mert nem kifejezetten a szoftver működésével kapcsolatos. Korlátozott hozzáférés beállítása lehetséges Excel-nél, de az fiókalapon működik, nem bonyolítanám, nehogy megnézni se tudják.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Excelben készült dokumentumokat kellene megosztanom másokkal elektronikusan, muszájból. Milyen formátumban tudnám úgy átküldeni, hogy ne tudjanak beleszerkeszteni, ne tudják másolni pl. Word-be, szerkesztésre? Próbáltam, hogy pdf-be mentettem, majd ebből képet csináltam, ezt vissza pdf-be. Ezzel annyit értem el, hogy a pdf olvasókban nem lehet kijelölni és így másolni, de a Word lazán megnyitotta szerkesztésre, szinte hibátlanul. Persze, tudom, ha ez megoldódna, manuálisan még mindig lemásolhatja, de akkor legalább dolgozik vele kicsit.
Köszönöm! -
tylerddd
veterán
Üdv! AMD-s Lenovo laptopok nem tudnak megkettőzéssel egy projektorhoz csatlakozni. A kiterjesztés és a csak 2. képernyős mód megy. Ha kábelt cserélek, működik. Az eredeti kábellel az én Dell laptopomnál (Intel alapú) megy a megkettőzés. Ilyenkor hol a hiba? Köszönöm a tippeket!
-
tylerddd
veterán
NAS semmiképp és egyéb vásárlás sem játszik. Van Google Workspace rendszerünk, de a felhasználók kvalitásait meghaladja a felhasználónév és jelszó páros megjegyzése, így valaki/k mindig kimaradnak a munkából (és akkor állhatok neki visszaállítgatni a jelszavaikat). További részleteket ezzel kapcsolatban nem osztanék meg, ez van sajnos.
Ahogy írtam, van egy ussf formátumú Dell Optiplex gép, valószínűleg ő lesz akkor beállítva a laptopomhoz hasonlóan. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tanácsot, ötleteket szeretnék kérni a következőre: Adott az én laptopom és ca. 15 hálózatba kötött asztali gép. Korábban az én gépemről osztottam meg egy mappát egyszerűen speciális megosztás opcióval (hozzáférési jogosultságokat beállítottam), majd az asztali gépeken hálózati hely felvételével elérhetővé tettem ezt minden gépen. A lényege csak annyi, hogy amikor én is kábellel csatlakozom a hálózathoz, akkor az asztali gépek elérik az adott mappámat, innen tudnak kiszedni és ide tudnak másolni fájlokat.
Van-e erre egyszerűbb megoldás olyan szempontból, hogy az én gépemet kivegyük a rendszerből? Tehát ha én nem csatlakozom rá, akkor is működjön a desktop gépek között. Lenne egy usff méretű asztali PC, ami átvehetné a helyét az én laptopomnak. Tényleg semmi extra nem kellene, csak hogy fájlokat lehessen cserélgetni. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Mire gondolsz? HDMI a másik lehetőség, de az nem játszik, mert a teljes gépparkból talán 2 gép olyan. A display portok belsejéből törték ki a csatlakozót a laptopban. Mindenképp vga kell.
@Borisz76 Köszi a tippet, ilyet legfeljebb magamnak, ha szükség lenne rá. Ahová kell, nem fér bele a keretbe.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Projektor és laptop közé VGA kábel milyen hosszúságig "egészséges"?! 10m-es verziót használtam, azzal semmi gond nem volt. Egy ca. 15m-es kellene, mert kábelvezetőbe menne, így "elveszne" néhány méter. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Oracle VM VirtualBox alá tettem fel egy Win10-et és majd egy Linuxot is meg akarok nézni. A kérdés nagyon láma: veszélyben lehet-e a gépem ezeken keresztül fiókok, vírusok szintjén?
Egyébként a Win11-em alatt fut egy Bitdefender Total Security. Köszönöm! -
tylerddd
veterán
Üdv! Win11-et telepítettem. MPC-HC-t használok, tökéletesen elég a minimális offline film megnézésére. Viszont néhány mp4 fájl akadozva megy rajta, ami Win10 alatt korábban rendesen ment. Milyen codecet kellene telepíteni? Gondolom valami ilyen gond lehet. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy másik felhasználó által létrehozott Google Űrlapon elkészített kérdőív, amit nekem le kellett másolnom és kitöltetnem. A lemásolt példányban a kérdések random jelennek meg és sehol nem találok erre beállítást, hogy fixen, az eredeti sorrendet használja. Köszönöm a segítséget!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! MPC-HC esetében hogyan lehet playlistet menteni? Maga a playlist funkció megvan, de mentési lehetőséget nem látok. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! A Samba szerver esetében az egyes eszközökről módosítható az ilyen formán megosztott HDD tartalma, igaz? Tehát pl. UPnP esetén csak nézni lehet a háttértárról a filmeket, de sambával van lehetőség másolni/törölni ezeket. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Azon gondolkodtam, hogy beszerzek egy HDD-t, keretbe teszem és rádugva a routeremre, afféle leegyszerűsített NAS-t csinálok. Jelenleg is működik egy ilyen, de legalább 3-4TB kapacitásra gondoltam. Mit javasoltok a témában? Trükkök, tapasztalatok? WD Red gondolom jó választás lenne. Létezik esetleg 2,5"-es HDD, amit erre lehetne használni? Van esetleg bevált keret? Milyen szoftverrel lenne érdemes okosítani? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegyük fel, hogy adott egy router, aminél a 2,4 és 5GHz hálózat is ugyanazon az SSID-n megy. Lehet-e váltani manuálisan valahogy, hogy melyiket használják adott eszközök? Fontos, hogy nem játszik a router beállításainak módosítása! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hogy állíthatom be az OBS-t, ha azt szeretném, hogy egy konkrét Chrome ablakot vegyen csak és én egyébként másik tab-on dolgozhassak a Chrome-mal?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egyfajta mondatbankra lenne szükségem! Felviszek X előre legyártott sablon mondatot, amiket ezután checkbox segítésével kijelölgetek és be tudom illeszteni egy Word dokumentumba folyószövegként. Excel esetleg tud ilyet? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Köszi a tippet! Egész jónak tűnik a Sumatra, gyorsan megnyitja a pdf fájokat. Most belövöm alapértelmezettnek és tesztelem.
Az a furcsa, hogy ugyanazt a dokut nyitogattam az Adobe-val, de nem igen akarta így se. Van egy opció, hogy az újnak nevezett verziót letiltom a programon belül és ott valóban megy ez a legutóbbi formátum megőrzése, de ennél sehogy nem sikerült.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Az újnak nevezett Adobe Reader-ben hogyan lehet a bal oldali minden eszköz/all tools sávot kikapcsolni? A beállítások/dokumentumok/jegyezze meg az eszközök panel aktuális állapotát én akárhogy kapcsolgatom, nem működik. Weben is ezt írják, hogy pipa, OK, bezárom a panelt, kilépek a Reader-ből és következőre már nem lesz ott. De, ott van.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adottak 3-5MB méretű képek, amiket véges tárhellyel működő weboldalra kell feltölteni. Régebbi Photoshoppal tudok a jpg beállításokkal játszani (save as...), de egyesével. Hogy tudnék akár nagyobb mennyiségű képet így "butítani"? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Igen, ezt megtaláltam én is. Elég sok helyen jött az arcomba közösségi médiában, hogy egyre komolyabb. Nem tudtam, hogy a 11 alatt más a program, csupán kíváncsiságból néztem volna meg. 11-re váltanék, de meló miatt Win10 kell. Esetleg megoldás lehetne, hogy felmenne a Win11 és virtuálisan futtatnám a 10-et. Kissé nosztalgikus lenne, hiszen régebben XP-t kellett futtatnom Win 7-8 alatt
-
tylerddd
veterán
Üdv! Win10 alá be tudnám-e varázsolni valahogy a 11-ben elérhető Paint-et? Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Használ itt valaki icloud-os fiókkal Thunderbird-öt Win10 alatt? Hogyan lehet beállítani, hogy mely mappákat mutassa az adott fiókból? A gmail esetében automatikusan látszik mindegyik, amit létrehoztam (pl. számlák, munkahely, saját archív stb.), de itt csak a beérkező és törölt elemek mappa. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! PC-n offline PDF Shaper-t használok ezeknek a dokumentumoknak a mókolásához. Létezik online oldal, ami esetleg hasonló funkciókat kínál, de ingyenes és nem korlátoz darabszámban? Nyilván tele a net velük, de a legtöbbhöz X darab után előfizetés kell. Pdf összefűzése, forgatása, méret tömörítése lenne a lényeg. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hálózatba kötött gépeknél a sajátomról megosztottam egy mappát egyszerűen jobb klikk/tulajdonságok/megosztás alatt. 12 gépről hibátlanul elérhető "hálózati hely felvétele" lehetőséggel az intézőből, de egy 13.-nál mindig hibaüzenetet dob, hogy nem elérhető az adott mappa. 1xűen nem értem. Mi lehet a gond? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Helló! Tegnap úgy jártam, ahogy szerintem évek óta nem, lefagyott a PowerPoint-om (Office 365), de olyan szinten, hogy nem tudtam bezárni, a feladatkezelőben sem volt ott a folyamatok között. Minden mást tudtam egyébként használni, de újra kellett indítanom a gépet, hogy ki tudjam iktatni. A kérdésem az lenne, hogy milyen egyéb kényszerített leállítási lehetőség van ilyen esetben, ha a feladatkezelőből sem tudom bezárni, de mondjuk nem akarom újraindítani a gépet? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Valaki futott már össze ilyen hibaüzenettel Messengerben? A csoportban természetesen benne vagyok, én egyedül vagyok az admin, én csináltam Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Az AIDA következőt írja a RAM gyártójának: 80AD000080AD. Ezmiez? Parancsorból is néztem, ott is ezt dobta manufacturernek. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegyük fel, hogy egy filmklub tagjai értékelnék a látott filmeket 1-5 között*. Az értékeléseket szeretnék valahol begyűjteni és megosztani egymással az átlagokat. Készítenek egy Excel dokumentumot, amit megosztanak egymással Google Drive-on és mindenki a lenyíló lehetőségek közül választ. A kérdésem: van-e erre valami egyszerű, de kinézetében pofásabb megoldás (nyilván van, ha mondjuk le tudod programozni app formájában vagy csinálsz egy weboldalt ennek)? A Google űrlapoknál sehogy nem találtam olyan formát, ami tetszett volna. Köszönöm!
* csak példa, lehetett volna felettes értékelése beosztottakról vagy bármi átlagolós téma
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegyük fel, hogy valaki működtet egy weboldalt. Nyilván valahol tudja csekkolni a látogatottságot. Azt meg tudja-e nézni, hogy a weboldalra milyen formában jutottak el a felhasználók? Tehát látja-e, hogy a google-ön keresett rá, beírta az URL-sávba a konkrét címet, Facebook/Instagram posztból navigált oda stb. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Érdeklődnék, hogy az miért van, hogy jó ideje ha áttetsző hátterű png képeket keresek, akkor látszólagos eredményeket dob, amiknek a háttere ténylegesen a szürke/fehér négyzetrács! Tehát nem áttetsző, hanem van háttere. Ezeket egyáltalán kik és hova pakolják fel?! Korábban korrekt eredményeket dobott, jelenleg 10-ből 9 kamu áttetsző.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Kolléganő letöltött egy pdf-et az asztalára egy állami intézmény honlapjáról. A pdf olvasható, DE nem tudjuk törölni, átnevezni, semmit. Mit lehet vele kezdeni?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! Utóbbi időben eléggé megnőtt a Windows-ba való bejelentkezési idő. Tehát a bekapcstól számítva baromi gyorsan megjelenik a belépési felület, de a PIN beírása után nagyon sokáig tart a beléptetés. Tipp, hogy mit lenne érdemes megnézni? Feladatkezelőben az indítás fülön alig van néhány cucc engedélyezve. Néztem, hogy mit lehetne késleltetve indítani, de nem találok mindent a Szolgáltatások alatt. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! A helyesírás ellenőrzés képen látható formáját (egérrel a szóra állva piros hátteret kap, majd odakattintva előjön a látható menü) szeretném kikapcsolni Word 365-nél. Ha kikapcsolom az ellenőrzést, akkor nincs, de nyilván ez nem opció. Azt szeretném, ha aláhúzással továbbra is jelezné, ha gond van. Ráadásul 90%-ban rossz lehetőségeket dob fel, mint a majom esetében is. Egy erre vonatkozó beállítási lehetőséget sem találtam. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Azzal előjönnek a lehetőségek, de ha itt kiválasztom a kiterjesztést, akkor az asztal és a tálca látszik, ikonok nélkül. Bármit elindítok, az nem látszik a projektoron.
-
tylerddd
veterán
Üdv! A képernyőkiterjesztés hogy működik Win10 alatta? Azt szeretném, hogy én a saját laptopomon garázdálkodom, miközben egy pdf ki van küldve a projektorra. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Óra topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy poco f7 pro dobozában
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm!