Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116182) King Unique válasza quailstorm (#116175) üzenetére


King Unique
titán

Igen, de kaptál arra is választ, hogyan lehetne tárhelyet felszabadítani. Ha eleve helytelenül lett megválasztva a rendszermeghajtó tárolókapacitása az utólag telepített programok tárhelyszükséglete függvényében, akkor meg értelemszerűen nagyobbat kellett volna / kellene venni.

Az irreális mértékű belassulás nyilván nem igazán normális, de ha nagyon kevés az SSD-n a szabad hely, akkor nem meglepő, ha valamelyest belassul. De egyrészt az OP-hez normál esetben eleve kell 10-15% szabad hely az SSD-n, vagy egyes típusoknál elég akár kevesebb is. Másrészt ha sokáig nem volt optimalizálva (TRIM) az SSD, az is okozhat belassulást, ahogyan a helytelen partícióeltolás (alignálás) szintén. De az utóbbi csak rendben lehet, ha eleve újabb Windowszal volt particionálva és eddig nem volt emiatt gond. Harmadrészt arról nincsen semmilyen információ, hogy milyen az SSD állapota, mit mutat a HDS / gyártó szoftvere, SATA fizikai csatlakozás, illetve adatkábel rendben van-e stb. Ha ezek nem stimmelnek, akkor megint nem lenne meglepő a rendellenes működés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.