Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6401) BBéci válasza rekid (#6400) üzenetére


BBéci
titán

Az erősítőnek mióta van impedanciája??? :Y

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6402) paprika válasza rekid (#6399) üzenetére


paprika
aktív tag

Köszönöm :R Tanulgatok :) Már olvasok vagy 4 órája :)

(#6403) paprika


paprika
aktív tag

Ennek az elolvasása után már kezdek tisztán látni .. :) [link]

Akkor már csak erőlködő kell hozzá :) Audiobahn AW121T 30 Cm ..

Igazából itt mindenki mást mond mi a jó. Lényeg az h amíg nem lesz szigetelve a kocsi a hangcucc nem lesz beépítve ... Egyenlőre még senki nem mondott konkrétat erősítő téren.. 60-70 ezerért pedig nem fogok venni mert nekem nem ér annyit... :B Max 35 ezres kategória 2- 4 csatornás vagy sima Mono jöhet szóba.. :R

(#6404) rekid válasza BBéci (#6401) üzenetére


rekid
addikt

Bocsánat, terhelésre gondoltam. :R

Gyáva népnek nincs hazája!

(#6405) Tufa_ válasza BBéci (#6380) üzenetére


Tufa_
aktív tag

20 év rutin ellenére sem jött le az hogy nem csak a túlárazott cuccok lehetnek jók? Ejnye bejnye.

Ha próbáltad volna és annak ellenére mondod azt amit akkor áve, biztos mindenki hülye csak te tudod a frankót de most úgy próbálsz okosat mondani hogy nem tudod miről van szó..

Mit sem ér talán az a 20 év ha téves úton jártad meg...

(#6406) BBéci válasza Tufa_ (#6405) üzenetére


BBéci
titán

Hallgattam sok Macromot és egyebeket. Egyik alkalommal 24 komponens szettet teszteltem, egy hétig dolgoztam velük. Hidd el van némi összehasonlítási alapom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6407) Tufa_ válasza BBéci (#6406) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Akkor tudhatnád hogy miért ajánlottam neki macromot.

(btw. egy 1500 dolláros szett miért középkategória?)

(#6408) Az-X


Az-X
őstag

Nocsak... PH-n ilyen topik is van??? :)

Épp átépíteném a kocsimban a hifit, volna pár kérdéses pont.
Először ami van:
A kocsim egy Volvo S60
Első szett: 13 Rainbow + Rainbow magas.
Csomagtartóban egy 25-ös Phoenix Gold-dal szerelt láda
Illetve egy Dragster DA 604 erősítő.

Amit szeretnék:
Első szett: MB Quart RUA 216
Hátsó: MB Quart QM 165.03 (Már megvettem)
Erősítőnek kinéztem Vaterán egy Phoenix Gold ZX450-est de sajna lemaradtam róla :( Úgyhogy az egyenlőre még nem kiforrott. Az is lehet, hogy marad.
Viszont a mély kérdés még képlékeny teljesen. Innen indult ki az egész átépítés. Szeretném helymegtakarítás céljából eltávolítani a ládát. A kalaptartóban (aki nem ismeri, fémlemez, nem nyílik) van 2db 20-as hely gyárilag. Ide szeretnék valami olyasmit, hogy betenni rendes mélyet, és alulról (csomagtartó felől) ráépíteni valami doboz félét. Ehhez kellene találnom valami megfelelő hangszórót, hozzá erősítőt, illetve tanácsok is érdekelnének a megépítéssel kapcsolatban ha esetleg csinált már ilyesmit valaki.

Tüc tüc zenét nem hallgatok (max éjjel bealvás ellen :D ) rock, jazz, néha kis komolyzene. Tehát nem millió wattot meg tudomisén hangnyomást szeretnék a kocsiba, hanem kellemes hangzást :)

:)

(#6409) BBéci válasza Az-X (#6408) üzenetére


BBéci
titán

Válaszok helyett előbb kérdezek.
Miért nem vagy elégedett az autóban lévő rendszerrel, azt kivéve, hogy csak 13-as a mélyközép?
Mi a fenének hátsó szett?
Miért akarsz dobozokat fabrikálni a hangszórók alá, mikor léteznek elfogadható minőségű free air-ek?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6410) Az-X válasza BBéci (#6409) üzenetére


Az-X
őstag

Sajnos nem az elégedetlenség miatt történik ez most. Nem nagyon szeretnék belemenni, mert tulajdonképpen annyira nem is lényeges. Röviden és tömören, visszaadnám a tulajdonosának :)

Hátsó ajtóba csak azért vettem meg, mert nagyon kedvező áron jutottam hozzá. Néha utaznak velem cimborák, haverok, rokonok... had élvezzék ők is a muzsikát :) Ha engem zavar akkor majd lekapcsolom a hátsókat :)

Free air... sokat agyaltam ezen én is. Borzasztó boldog volnék ha találnék elfogadható mély hangot produkáló típust. De egyelőre eddig mindenki inkább lebeszélni akart róla. A gyári szett nem volt szimpi vettem helyette egy pár Pioneer TS-A2065-öst de ezzel sem voltam elégedett. (Amúgy ha valakit érdekel, eladó ez a két pár.) De ha volna valamiféle javaslatod nagyon szívesen fogadnám.

:)

(#6411) Boci_83


Boci_83
őstag

Újra itt!

Nincs szerencsém úgy néz ki, döglődik a fejegységem is, és tartok tőle nem lesz javítható.

El kell gondolkodjak valami fejegység vásárlásán. Ami a lényeg, egy 4 csatornás erősítőt, és egy 2 csatornás erősítőt lehessen vele hajtani, tehát 6 RCA legyen rajta. Beépített erősítőre semmi szükségem, tehát az lenne a legjobb ha az nem is lenne benne. Nem baj ha kezeli a DVD lemezeket. :D Mit ajánlotok?

**********

(#6412) BBéci válasza Az-X (#6410) üzenetére


BBéci
titán

"Hátsó ajtóba csak azért vettem meg, mert nagyon kedvező áron jutottam hozzá. Néha utaznak velem cimborák, haverok, rokonok... had élvezzék ők is a muzsikát Ha engem zavar akkor majd lekapcsolom a hátsókat "
Megbocsáss, de ez totális tévút, ellentmond az autóhifi alapszabályainak. A hátul ülők számára is sokkal kellemesebb, ha csak egy pár magas és egy pár mélyközép hangszóróból hallják a muzsikát, tehát teljesen felesleges a hátsó ajtókba hangszórókat szerelni. Ráadásul a fejüktől 40 centire elhelyezkedő 20-as mélysugárzók lobogtatni fogják a hajukat. Én inkább gayalogolnék, mintsen beüljek egy efféle hangzavarba. Ezt külföldiül bullshitnek szokták nevezni. Akik az első üléseken utaznak, négy irányból hallanak mindent, bábeli zűrzavar alakul ki, nem hifi hangzás.
Láttam, kérdezősködtél az Indexen (8 éve irogatok oda) de használható tanácsot nem kaptál, pedig a hazai versenyzői gárdából néhány EB győztes (Fafül) is lakója az Autóhifi topiknak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6413) Az-X válasza BBéci (#6412) üzenetére


Az-X
őstag

Nos a lényeg pontosan az utolsó sorban van. Ha zavarni fog, egyszerűen lekapcsolom.

Pont most folyt egy kis eszmecsere az indexen a hifi szó tulajdonképpeni jelentéséről. Ha van egy kis türelmed olvasd el azt a hosszú hozzászólásom.

A hátsó ajtókkal nyilván nem az a célom, hogy egy külön hangteret hozzak létre hátul. Egyszer ültem hátul a kocsimban, és akkor döbbentem rá, hogy az autógyártók miért tesznek hátra is hangszórót. Nem a "hifi" megvalósítása miatt... sajnos az első szettből a közepek illetve a magasak alig alig jutnak hátra... legalábbis nálam :B

No de ezen túllépve, amit írtál... indexen nem sok ötlettel bombáztak, ezért is örültem meg, hogy hátha majd itt akadnak kollégák akik megosztják velem a gondolataikat a felvetett témában.

:)

(#6414) Lokids


Lokids
addikt

Amúgy ha igaz ez, hogy nem kel hátra is hangszóró, akkor a gyártók miért erőltetik a 8 hangszórós autókat prémium kategóriában? Vagy ott ez 7.1-es rendszert jelent?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6415) rekid válasza BBéci (#6412) üzenetére


rekid
addikt

Ilyen auto hifi alapszabály gyűjtemény nincs valahol? :)

Gyáva népnek nincs hazája!

(#6416) #25954560 válasza Lokids (#6414) üzenetére


#25954560
törölt tag

hasznalhatosag.
lehet h nem 'hifi', de ha korbe van hangszorozva az utaster, akkor pl ha a hatul ulok is radiot akarnak hallani, nem kell elol uvolteniuk a hangszoroknak. es a balance-szal meg a fade-del jobban be lehet allitani, ha valaki beszelget, valaki meg zenet hallgatna.

raadasul a hifistak ervelesevel kicsit ellenkezik az h a hatululoknek is tokeletes hangminoseguk lesz az elso szett+melynyomo komboval, hiszen az ules(ek) eloluk eleg sokmindent kitakarnak. egy picit ezen is segit a hatso szett, persze kompromisszum aran, hiszen a tererzet romolhat (hatul javulhat :D) es egymast zavarhatjak a hangszorok (egy oldal kulonbozo kesleltetesekkel, tuti maskepp is szol, stb). ha en rendszeresen utaznek hosszutavokat hatul, valoszinuleg ertekelnem a hatso ajtokba epitett hangszorokat.

(#6417) BBéci válasza Lokids (#6414) üzenetére


BBéci
titán

A gyártók rádsóznak plusz 4 hangszórót, ez számukra többletbevétel, jól mutat a prospektusokban (azért nevezik 4 hangszórónak a kétutas komponens szettet) a vevő meg dicsekedhet az ismerősei előtt, hogy neki 11 hangszórós hiifje van az autójában.

(#6416)
Egyes autókban fejhallgató kimenetet alakítottak ki az első ülések közti konzolban, a hátul utazók számára. Az ér valamit. Gyárilag az én autómat is 8 hangszóróval adták, kipróbáltam, mielőtt kikötöttem a hátsókat. Megrázóan szarul szólt az összes ülésen, amikor mindegyik meg volt hajtva.

(#6415) rekid
Olvasni kellene a szaksajtót!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6418) G.Zs. válasza rekid (#6415) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Surányi féle autóhifi tanfolyam véletlenül van a vinyómon. Ha dobsz egy e-mail címet, elküldöm.
Kéne írni egy topik nyitó hozzászólást az alapokról. :U

BBéci: Tudtommal magyar nyelven nincs elérhető autóhifis magazin. Vagy igen?
Én a német Auto Hifi-t szoktam beszerezni, abból okosodom. Ha valakinek esetleg kellene, a Campona-ban az újságosnál minden hónapban hoznak pár darabot. Hó elején érdemes keresni. :K

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6419) BBéci válasza G.Zs. (#6418) üzenetére


BBéci
titán

A Surányi féle szösszenetet, megjelenése idején, az Indexen kitárgyaltuk, általános vélekedés szerint, van benne bőven félreérthető, szakmaiatlan tétel, amiket akár tévedésnek is nevezhetünk.
A német AutóHifit minden nagyobb Immedio árulja, régebben kivétel nélkül, az összeset megvettem, mostanában, takarékossági okokból csak időnként teszem.
Lesz magyar szakirodalom, dolgozunk rajta!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6420) G.Zs. válasza BBéci (#6419) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Természetesen a Surányi-féle tanfolyam nem hibátlan, de ha mindenki elolvasná, aki hifit akar építeni a kocsiba, nem látnánk oválokkal telepakolt kalaptartós retteneteket. :U

Várom az új magazint. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6421) Czimby


Czimby
addikt

Sziasztok!

A surányis tanfolyamot nekim is elküldené valaki?
Kíváncsi vagyok rá, anno regisztráltam is a dologra, de egy mail-t se kaptam.
A címem az adatlapomon van.

[ Szerkesztve ]

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#6422) rekid válasza BBéci (#6417) üzenetére


rekid
addikt

Amennyiben megmondod melyiket érdemes, utána fogok olvasni.

Gyáva népnek nincs hazája!

(#6423) Xero


Xero
nagyúr

Na lecsaptam az Infinity 1030w-re. Holnap elhozzák nekem és beköltözik egy 22-es zárt ládába! Nagyon várom már! :C :C

(#6424) BBéci válasza rekid (#6422) üzenetére


BBéci
titán

Jelenleg a német Car&Hifi és az AutoHifi lapoknál jobbat nem tudok ajánlani, ezeket megkapod a nagyobb újságosoknál.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6425) ttower


ttower
aktív tag

hello

Pioneer DEH-2220UB fejegységről mi a véleményetek, illetve milyen hangszórót ajánlanátok hozzá? a helyük egy t3-as transporter 2 személyes vezetőfülkéje lenne. kitétel hogy átmeneti rendszer lesz (a hangszórók), így nem szeretnék túl sokat költeni rá, de a sokol rádiók minőségét túl kéne lépni. max árat nem mondok, ha kell inkább gyűjtök hozzá egy kicsit.

üdv s

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#6426) Joe fiú válasza G.Zs. (#6420) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Volt szerencsém Siófok kicsit ráérni sétálgatni,és az autók 60%-ban van hátul hangszóró,legyen az BMW,AUDI,Honda,Lada,avagy Trabant,szóval ezek alapján inkább az általatok hülyének vélt emberek vannak többségben. Normálisan kialakított 2.1-es rendszer nagyon ritka 20 autóból,jó ha 1 ilyen van.Vidéken,ahol csórók élnek,meg még kevesebb :)
Amúgy nekem tetszik,ha a kalaptartóban ott domborít az ovál :) az más kérdés,hogy valószínűleg előnye nincs,de hátránya sem.

Vagyis,ha nagyon vájtfülűek akarunk lenni,akkor van hátrány,rontja a teret,hangzásképet.De az emberek többségét ez nem érdekli,aki meg elektronikus zenét hallgat,azt még annyira sem,mert neki a Disco feeling a lényeg(ilyen vagyok én is).

Amúgy el tudnád küldeni nekem is a Surányi-féle írást?Egyik ismerősöm érdeklődik autó-hifi iránt,hagy olvasgasson.

[ Szerkesztve ]

(#6427) Xero válasza Joe fiú (#6426) üzenetére


Xero
nagyúr

Az hogy sok a hülye, még nem igazolja hogy ez így jó...
Attól hogy valaki BMW-ben ül, még lehet igénytelen. :) Siófok meg ne legyen már mérce könyörgöm...

(#6428) Joe fiú válasza Xero (#6427) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Siófok annyiban jó mérce,hogy ott nagyon sok a külföldi,és ez alapján külföldön sem csak 2.1 rendszer létezik a világon.Én nem állítom,hogy ez így jó,csupán azt mondom,hogy nem olyan szörnyű mint azt állítjátok.

(#6429) Xero válasza Joe fiú (#6428) üzenetére


Xero
nagyúr

Hallgass meg egy valóban komoly rendszert utána nem fogsz így nyilatkozni.
Külföldön is sok a botfülű...

(#6430) Joe fiú válasza Xero (#6429) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Hiába hallgatok.Soha nem lesz rá annyi pénzem,hogy nekem is olyan legyen :))
Amúgy már hallgattam,komoly rendszert.Nagybátyámnak elég jó rendszere van(Pio fej,MB quart szett,audioson 4 csatis erősítő,meg valami komoly zárt láda).Jó-jó,de én az én rendszeremmel is elégedett vagyok,akkor meg minek 300ezer forintot kidobni az ablakon?!

(#6431) Xero válasza Joe fiú (#6430) üzenetére


Xero
nagyúr

Most vettem egy jobbnak mondható mély sugárzót és hozzá zárt ládát 22e-ért. A hozzá való szettem újonan 35e volt, használtan megvan már 20-25e-ből. Legyen ez így együtt 57e. Kell még egy jobb fej ami mondjuk 55e. Kábelezés és némi szigetelés még 15-20e. Ez így együtt kijön 120e-ből.

(#6432) szijartg


szijartg
senior tag

ajtóba szigetelő anyagot mondjatok már... de nem dynamat árúra gondolok elsősorban!

(#6433) Xero válasza szijartg (#6432) üzenetére


Xero
nagyúr

Én is most kerestem, mert a bitumen forrásom kimerült. Klub oldalunkon adtak egy jó tippet:

"TECSOUND 7kg

Hangcsillapító membrán. Mennyezetre, falakhoz akár utólagosan is! Használható ajtóba, gépjárműbe.
tömeg 7 kg/m2
vastagság 3,8 mm
csomagolás 1,22mx5m/tekercs, 6,1m2/tekercs
3334 Ft/tekercs"

Én ezzel fogom a teljes padlót és csomagtartómat beborítani! :C

(#6434) szijartg válasza Xero (#6433) üzenetére


szijartg
senior tag

tudom, lloyd írta. de kicsit utána néztem és elég negatív vélemények voltak róla
meg azért 7kg/nm az elég nehéznek tűnik. bár lehet hogy attól jobb...

(#6435) Xero válasza szijartg (#6434) üzenetére


Xero
nagyúr

Baszki most nézem a nevedet... :D :P
Na ha ez tényleg így van akkor keresünk együtt tovább :R :C

(#6436) szijartg válasza Xero (#6435) üzenetére


szijartg
senior tag

de tényleg... indexen is írták... úgyhogy fákk

(#6437) Xero válasza szijartg (#6436) üzenetére


Xero
nagyúr

Elég tanácstalan vagyok... nem tudom mit kéne nézni.

(#6438) szijartg válasza Xero (#6437) üzenetére


szijartg
senior tag

most egész éjjel melózok... keresek, ha találok valami okosat akkor írok

(#6439) Xero válasza szijartg (#6438) üzenetére


Xero
nagyúr

Köszi! :R

(#6440) Joe fiú válasza Xero (#6431) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Gondolom erősítő sem árt nekik,ugye?Azt azé megérted,hogy az autó értékénél többet nem költök hifire :D ? Ha sok pénzem lesz,és lesz új autóm,nyílván időtállóság/bővíthetőség/ésszerűségi okokból én is komolyabb 2.1 rendszert építek,de az nem most lesz.

(#6441) Xero válasza Joe fiú (#6440) üzenetére


Xero
nagyúr

Jogos az még +30, úgy 150e!
De ha már költ az ember olyanra költsön aminek értelme is van. A kalaptartóból kiabáló hangszóró nem ezek közé tartozik! Ettől függetlenül mindenki azt épít amit gondol! :) :R

(#6442) Lokids válasza ttower (#6425) üzenetére


Lokids
addikt

Most egy ilyen fej van az autómban. Szerintem jó. A legolcsóbb pio(usbvel), de az áráért nagyon jó.
Nekem tetszik. :)

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6443) ttower válasza Lokids (#6442) üzenetére


ttower
aktív tag

igazából nekem is az usb miatt tetszett meg. ha minden jól megy akkor jövő nyáron úgyis menni fog, mert a végső tervekben egy kis pc veszi majd át a szerepét. csak addig is kell valamiről zenélni.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#6444) BBéci válasza Joe fiú (#6428) üzenetére


BBéci
titán

Egyszer már leírtam, de kénytelen vagyok ismételni magam.
Az emberek fülei az előről érkező hangokra a legérzékenyebbek, amit a fülkagyló formája, állása is mutat. Fordulj szembe a kalaptartóddal, pár percig hallgasd úgy a zenét, majd ülj a megszokott helyedre. Óriási, brutális különbséget fogsz érzékelni.
Na ezért nem kell hátulra semmi más a mélynyomón kívül.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6445) Tufa_ válasza Xero (#6433) üzenetére


Tufa_
aktív tag

soudaband? Elég sok hifis ezzel dolgozik már. (én 9ért adogatom, 3nm egy tekercs, 30cm x 10m)

(#6446) orbano válasza Joe fiú (#6430) üzenetére


orbano
félisten

sz emberek többségének 150LE alatti, elsőkerék meghajtású auja van. eszerint a logika szerint egy összekerekes, mittomén 300 lóerős rallyautó rosszabb?
a kocsik többségében azért van ilyen rendszer, mert ez olcsó, és ahozzá nem értő embereknek jól eladható. olyan ez, mint a fényes kijelzős laptop, vagy a "loudness-es" zenei CD-k.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6447) orbano válasza Tufa_ (#6445) üzenetére


orbano
félisten

ráadásul most javítottak rajta, elvileg jobb lett.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6448) Xero válasza Tufa_ (#6445) üzenetére


Xero
nagyúr

A mai napon mi is ez irányba döntöttünk szijartg cartársal! :C
Most el kell sóznom a ládámat, berakni az újat, elmenni klub találkozóra, aztán talán lesz pénzem is rá végre! :DDD

(#6449) Boci_83


Boci_83
őstag

Olvashatom itt nagy unalmamban a hsz-eket, és sok helyről azt hallom, azt olvasom hogy a Mac audió egy sz@r. Igazából kézzel fogható magyarázatot viszont senki nem mond, vagy ír. Valójában mi is a gond ezekkel a termékekkel? Gondolok itt erősítőre főleg. Melyik erősítők még amiket Mac vonalon még lehet használni valamire? Régen azért 10-autóból 8ban MAC Audijó zene volt.

**********

(#6450) Tufa_ válasza Boci_83 (#6449) üzenetére


Tufa_
aktív tag

agyonreklámozott cucc, akinek bent van a kocsijában mindenki szereti de csupán azért mert nem hallgatott meg még semmi normális cuccot mellé. Sokaknak elég ha csak valami zaj jön a hangszóróból, a reklámok hatására pedig lecsapnak rá. (igaz hogy annál jobb minőséget olcsóbban meglehet kapni más márkából.. :) )

Sőt, egy klubtársam eleve úgy vett egy mac erősítőt hogy az milyen szép, biztos jól szól.. :W

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.