Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6551) Xero válasza BBéci (#6548) üzenetére


Xero
nagyúr

Nem. Még csak beraktuk és kész. :)

(#6552) paprika


paprika
aktív tag

Hali. Én 2 hete hajtok Toxic Tx 1500 erősítőt. :K Azt kell mondjam semmi probléma vele .. Audiobahn 30 Cm-es 600Rms hangaszórót hajtok vele... Nincsen hídba kötve sem csak fullra tekerve de már így is kibírhatatlan nagy basszust ad .... Mielőtt megvettem olvastam róla tesztet a Tuning& Stereo-ban és dicsérték nagyon... Nem mai darab az tény de megéri az árát.. Hangjával semmi gond ... Melegedni egyáltalán nem melegszik pedig hajtom rendesen.. Nagyon nem tudok mit írni róla .. 1db 40 A biztosíték van benne a Tuning Stereoban pedig 2db 30A-t írtak.. Ez az egy volt a meglepetés kibontás után... Hát igen ami nem jön be az a méret.. .. :D Ha kíváncsiak vagytok valamire írjátok le és megnézem . :R :R

(#6553) paprika válasza kisboxi (#6524) üzenetére


paprika
aktív tag

Tudtommal a Toxic Impulse gyártmány de lehet nem jól tudom :U

(#6554) BBéci válasza Xero (#6551) üzenetére


BBéci
titán

Be sem kapcsolnám addig, míg nem kerül minden a végleges helyére.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6555) Xero válasza BBéci (#6554) üzenetére


Xero
nagyúr

Engem attól még elválaszt úgy 2-3nm mdf lap némi fúrás-faragás és egy kis kárpit. A padlóra akarom rakni hétvégén az erősítőt, az egész padlót megemelem és úgy rakom be a végleges helyére a ládát. Sokat nem fog változni a helye, kb 5-10 centit hátrébb csúszik. :)

(#6556) BBéci válasza Xero (#6555) üzenetére


BBéci
titán

Miért nem tolod hátra az üléstámláig?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6557) Xero válasza BBéci (#6556) üzenetére


Xero
nagyúr

Mert most oda van felfúrva az erősítő, ha az lekerül alá, akkor oda tolom. Most az erősítőre van koppra rátolva!
Itt egy kép ezen talán jobban látszik miről van szó:
Láda és az erősítő elhelyezése v0.1

[ Szerkesztve ]

(#6558) BBéci válasza Xero (#6557) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem túl közel van a csomagtér hátuljához, nincs elég szabad levegő a membrán előtt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6559) Xero válasza BBéci (#6558) üzenetére


Xero
nagyúr

Az biztos hogy túl közel van. Ezért lesz levéve onnan az erősítő és beépítve alulra még a hétvégén! Amíg nincs meg a végleges hely nincs sok értelme sakkozni... :U

(#6560) BBéci válasza Xero (#6559) üzenetére


BBéci
titán

Próbaképpen betolhatnád a ládát az erősítő mellé.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6561) Joe fiú


Joe fiú
senior tag

Megvan az új fejem.Kenwood KDC 4047UG.Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak vele,nagyon szépen szól és rendesen meghajtja a hangszórókat.Tunerja nem egy világbajnok,de kárpótolja,hogy USB kezelés nagyon gyors és egyszerű.

(#6562) kisboxi válasza paprika (#6553) üzenetére


kisboxi
tag

"A Toxic márkanévről illik tudni, hogy az RTO (pl. az Impulse gyártója) egyik márkaneve, olcsóbb, de nagy teljesítményű elektronikákat takar."

A méretével mi a gond?

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#6563) paprika válasza kisboxi (#6562) üzenetére


paprika
aktív tag

500 x 57 x 30 mm :K Nekem elég nagy :U De kinek mi ! Persze vannak ettől jóval méretesebb darabok... Ha kíváncsi vagy -vagytok valamire kérdezzetek nyugodtan.. :R

(#6564) Xero válasza BBéci (#6560) üzenetére


Xero
nagyúr

Már megtettem, nyilván jobb, most jöttem brico store-ból, hogy osb lapot vadásszak, de csak komplett lapot adnak, ami nekem sok. Kész van a terv, kartonból már kivágtam, csak le kell gyártanom és behúzni! :K

(#6565) arthropod


arthropod
tag

Üdv!

Pár napja vásároltam autót. És szeretnék bele ha nem is hifit, de elfogadható minőségű cuccost. Persze egyelőre olcsón, és főleg úgy hogy két dolgot kaptam az autóhoz!

-Blaupunkt Kingston MP35
-MNC Sunset 37813 5 inch

Egyelőre ezek adottak. Vannak 1.5 mm-es sodrott réz hangszórókábeleim is már. Tudom a Blau sem mai darab, és az MNC sem csúcsminőség de most kérlek tekintsetek el ettől!

Kezdő lévén abban kérném a segítségeteket hogy milyen típusú, tudású... erősítőt keressek vegyek? Illetve jól tudom-e azt hogy bőven elég az MNC első szett, és inkább egy mélyládát, szubcsövet vadásszak, mintsem telehánnyam a kalaptartót, hátsóajtót hangszórókkal. Ha ezt sikerülne -megoldanom, akkor menne a másik kocsiba, és remélhetőleg már tapasztaltabban fognék majd neki egy komolyabb rendszernek később!

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6566) Xero válasza arthropod (#6565) üzenetére


Xero
nagyúr

Első körben két dolog:
Milyen autóról van szó?
Mennyi lenne most a max összeg ami belefér, és a jövőben szeretnél-e még költeni rá?

Először is a gond a 13 centis első szettel lesz. Sajnos relatíve kicsi a mély/közép tartományhoz. Ha el akarsz indulni, akkor valamilyen 165-ös első szettel és egy kiemelővel kezd. Ha szerencséd van és az autó is olyan ez megoldható olyan 20-30e Ft-ból. Már ezzel jelentős javulást érnél el! A következő lépés egy 4 vagy 2 csatornás erősítő. Ha ez is meg van és akad még egy kis pénz, mehet némi bitumen lap az első ajtókra/ajtókba. Végül jöhet a láda, ha 4 csatis az erősítő, láda+erősítő, ha csak 2 volt.
A legvégén érdemes lesz fejet is cserélni, mert emlékeim szerint egy 1 pár RCA-s és saját tapasztalatból mondom, elég nagy szopás az! :U

(#6567) arthropod válasza Xero (#6566) üzenetére


arthropod
tag

Egy 309-es peugeot. Munkás autó, sokat ülök benne, ezért is kellene az elfogadható cuccos. Sajnos muszáj maradnia a 13 cm-nek mert gyári helyen van, kiemelni sem lehetséges, beleütközne a műszerfalba. Azért is gondoltam hogy tanulni, kezdésnek jó lesz ez (alapnak) mert új a Blau, és a hangszórók is. Én bontottam ki őket. Öreg Papáé volt az autó Hollandiában vette pár éve a motyót és bele sem rakta még :K Blaupunktokat egyáltalán nem ismerem, lesek is hogy hol az RCA a hátulján :W

Tahát maradna egyenlőre a már említett motyó. Hátul szinte soha nem ülne senki, ezért sem szeretnék a kalaptartóba hangszórót tenni. Most hirtelen kb 50K lenne rá csak. Természetesen használt dolgoktól sem zárkózom el, sőt!

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6568) Xero válasza arthropod (#6567) üzenetére


Xero
nagyúr

Na igen. 309-esnél egy komplett panel kellene ami már önmagában felemészti a teljes büdzsét.
Én azt javasolnám akkor, hogy amennyire lehet merevítsd ki a mély/közép keretét, teszem azt egy fa karikát csavarozz a lemez túlsó végéhez és azzal együtt rögzítsd. Vegyél egy adag bitumen lapot és burkold be vele az ajtó külső lemezét, majd zárd le vele a belső lemezt teljesen. Ezzel kicsit lehet segíteni a 13-asoknak. Ez megvan olyan 10e-ből ha ügyes az ember és megcsinálja magának.
Kezdj el vadászni egy jó kis 4 csatornás erősítőt és egy 25-30 centis zárt ládát. Ez így meg van bőven 50e-ből és amennyire lehet elfogadható megoldás lesz. A későbbiekben mindenképpen érdemes elgondolkozni az ajtó panelen. Én is most kuporgatok rá, mert a 206 pug-okban egyszerűen szánalmas helyen vannak a gyári helyek! :W

szerk: De ha sikerül találni olyan 15-20e között elfogadható használt erősítőt, akkor 20e-ért már van újonnan DLD Alu limited 25-ös sub és hozzá olyan 5-10e egy zárt láda.

[ Szerkesztve ]

(#6569) Joe fiú válasza arthropod (#6567) üzenetére


Joe fiú
senior tag

309-nek elég jó a gyári helye,nem muszáj bitumenezésre feleslegesen költened.Hátulra egy láda és kész is vagy.(Nekem is 309-es van)
Első ajtóba meg lehetne oldani a 16-os szetted(alulra el tudod helyezni),de akkor keményen meg kell bontanod az ajtót,fúrni,faragni,én azt mondom felesleges.A 13-sal meg egy kisebb ládával bőven elboldogulsz,hidd el.

(#6570) Xero válasza Joe fiú (#6569) üzenetére


Xero
nagyúr

309-es is lemezből van igaz? Ha igen akkor csak segít a bitumen. Nem a lemezek táncolnak a 13-as erejétől, hanem a levegőt rezegteti. 10e Ft nem tétel érte... :U

(#6571) arthropod


arthropod
tag

Srácok, köszi szépen az eddigieket :R
Nem szeretném bontogatni, fúrni-faragni az ajtókat. Mindenképpen szeretném megoldalni a legkevesebb gányolással. A bitumenezés szerintem menni fog, már olvasgatok a témában egy ideje, majd meglátjuk.

Joefiu. Neked milyen cuccok, láda van bent? Konkrét bevált típust esetleg tudnátok ajánlani. Ládát, csövet, erősítőt...

[ Szerkesztve ]

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6572) Xero válasza arthropod (#6571) üzenetére


Xero
nagyúr

Itt egy erősítő indulásnak:
Audiobank a41x

(#6573) arthropod válasza Xero (#6572) üzenetére


arthropod
tag

lehet lecsapok rá. Bitumenlapot hol érdemes venni, rendelni?

Hopssz. Erre hogy kötöm rá az erősítőt :U

[ Szerkesztve ]

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6574) Xero válasza arthropod (#6573) üzenetére


Xero
nagyúr

Én ezt tervezem venni: http://www.isotech.hu/listen.php?kat=14 Soundaband

(#6575) Boci_83


Boci_83
őstag

Uraim!

Erről kérnék véleményt! vagy 40K-s határon belül fejegység 3 pár RCA-val...

**********

(#6576) Xero válasza arthropod (#6573) üzenetére


Xero
nagyúr

Gondolom a Line out-okra, jobb ötletem nincsen :F

(#6577) Xero válasza Boci_83 (#6575) üzenetére


Xero
nagyúr

Kötelező az új termék? Ennyiért van Alpine 9853 vagy 9855, ami lehet jobban szól, de majd megcáfolnak.. :)

(#6578) Boci_83 válasza Xero (#6577) üzenetére


Boci_83
őstag

Hol is?

**********

(#6579) arthropod válasza Xero (#6576) üzenetére


arthropod
tag

Szerintem oda, ja-ja. S ha jól sejtem az egy mini ISO csatlakozó, 2 RCA-val :C

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6580) orbano válasza Joe fiú (#6569) üzenetére


orbano
félisten

haha tudod melyik autónak elég jó a gyári helye? egyiknek sem ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6581) orbano válasza Boci_83 (#6578) üzenetére


orbano
félisten

vatera, catstyling.hu, racing-bazar, apronet, expressz.hu. elég sok jár-kel ezekből a példányokból, 40-55k között simán ki lehet fogni belőlük egyet. garantáltan fényévekkel jobb mindkettő annál, amit linkeltél.
de amőgy 65ért van (de lehet már csak volt) eladó egy garis CDA-9887. na azt kell megvenni hifi alapnak...

A vér nem válik VAZZE!™

(#6582) Boci_83 válasza orbano (#6581) üzenetére


Boci_83
őstag

Annyit nem tudok rászánni. :(

**********

(#6583) Xero válasza orbano (#6581) üzenetére


Xero
nagyúr

Kettő is van, de arra én pályázok szóval psszt! :P :DDD

(#6584) szijartg válasza Xero (#6564) üzenetére


szijartg
senior tag

csak nem a padlóra akarsz rakni egy lapot... arra az erősítőt és arra rá pedig még egy lapot... persze hűtéssel faszán megcsinálva?
mert ha igen akkor nekem is ezek a terveim.

(#6585) Xero válasza szijartg (#6584) üzenetére


Xero
nagyúr

De-de pontosan. Most még csak a jobb oldali felére, de lehet meg gondolom magam és az egészre. A terv megvan, a venti megvan. Már csak a faanyag és a huzat hiányzik. :) Holnap lemegyek a pincébe, lehet egy régi számítógép asztalom lesz a "donor". :P

szerk: Már csak azon agyalok, hogy kivágjam-e az erősítő(k) fölött vagy rejtsem el. Van számomra egy kis "cool faktora", ha nem látszik miért is szól ennyire az autó. Viccesebb, ha csak a láda látszik szerintem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6586) szijartg válasza Xero (#6585) üzenetére


szijartg
senior tag

na zsír... én az egészet akarom. de úgy hogy csak az erősítő férjen el benne meg a hűtés. nem akarom hogy vastag legyen. így is az a baj hogy kevés cucc fér bele csomagtartóba

(#6587) orbano válasza Xero (#6585) üzenetére


orbano
félisten

rakd az ülés alá, ott sem látszik ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6588) Xero válasza orbano (#6587) üzenetére


Xero
nagyúr

206-osban sajnos nem olyan egyszerű, meg ha már úgyis hátra van kábelezve..

(#6589) BBéci válasza Xero (#6585) üzenetére


BBéci
titán

Az erősítő fölötti részre tegyél plexi ablakot, amit letakarhatsz, ha csőbe akarod húzni a haverokat!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6590) Xero válasza BBéci (#6589) üzenetére


Xero
nagyúr

Igazándiból, nem akarok vele villantani. A cél a minál gyáribb hatás. :K

(#6591) Joe fiú válasza arthropod (#6571) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Ebben a témában azért nem tudok/akarok segíteni,mert nekem olyan rendszer van az autóban,ami itt a nem ajánlott rendszert képezi,de azért elmondom.
Elől 13cm-s Sal XPRO 130szett,kalaptartóban 2db 20cm Blau,2db Pyle nagyovál(ezek 85HZ-re vágva) magyarul a kalaptartóban lévő hangszórók mélyládaként vannak kezelve nálam.180W-os Sherwood erősítő hajtja őket.

Ezelőtt meg egy Sal szubcső volt benn az első Sal-okkal,nekem azzal sem volt problémám.Ha nem vagy túl audofil,meg igényes,akkor elég olcsón meg tudsz építeni egy rendszert,ami kiszolgálja az igényeid.
Neten bogarászol valami kisebb használt erősítőt,meg ládát,az első ajtót lebitumenezed,és max50e. forintból kijössz.

(#6592) Rebel007


Rebel007
csendes tag

Sziasztok,

Kinéztem egy fejegységet és érdekelne a véleményetek, hogy jó vétel lenne-e zenei élményre lennék igazán kíváncsi, meg arra, hogy szerintetek szerkezetileg mennyire megbízhatóak az Alpine cuccok én nem nagyon értek hozzá, csak mondták, hogy ha veszek akkor csak Alpine, mert az nagyon jó. Hát érdekelne azért más véleménye is. Köszi

[Alpine CDE-114bti]

(#6593) szijartg


szijartg
senior tag

na ma meglett az ipod adapter... zsír új. használva még sohasem volt!
még a táp vezetékek is gyárilag voltak blankolva, csak le kellett húzni a szigetelést.
be is raktam a kocsiba, nagyon egyszerű volt.. bár igaz gyorsan raktam, de még majd csatlakozókkal jobban összerakom valamelyik nap! nagyon jól szól, tölti is ipodot, ipodon pioneer felirat nagyon vagány.
és végre nem kell a cd-kel szarakodni
egyszóval 12ezret megért!

[ Szerkesztve ]

(#6594) orbano válasza Rebel007 (#6592) üzenetére


orbano
félisten

A fő kérdés, hogy a rendszer többi eleme micsoda, vagy mit szeretnél később kezdeni autóhifi címszó alatt?

A vér nem válik VAZZE!™

(#6595) Boci_83 válasza orbano (#6594) üzenetére


Boci_83
őstag

Én szerintem átlag felhasználónak elég kell legyen egy közép kategóriás (cca50K-s) fejegység bármilyen célra. Főleg az újabbak. Szerintem simán tudják azt amit egy 2-3 éves Alpine, ha már ez az etalon itt a topicban.
Én most egy Pioneer DEH 5200 sd-t néztem ki magamnak. Egy dolog ami zavar, hogy miért az előlapra kell az USB-t és a Jack dugót tenni..? :W Ami még nagyon tetszik az a 7200sd, de az 10K-val még drágább... :O

**********

(#6596) BBéci válasza Boci_83 (#6595) üzenetére


BBéci
titán

Nekem még nem tűnt fel, hogy itt valamelyik Alpine lenne az etalon. Legtöbben a Pioneer DEH-P88RS II ár/érték arányát, és képességeit szoktuk dicsérni, milliós rendszerekben is megállja a helyét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6597) Rebel007 válasza orbano (#6594) üzenetére


Rebel007
csendes tag

Igazság szerint, van egy Blaupunkt erősítőm és egy szintén Blau mélyláda+ a gyári hangszórók Opel Astra G a verda.
Az erősítő és a mélyláda az adott az előző szettből csak a Blau fejegység behányt és miután közölték, hogy 56000 Ft egy új előlap gondoltam akkor ezt hagyjuk. Egyébként aki olvassa annak ajánlom ,hogy a Blaupunktot messzire kerülje el, ugyan is csak Kecskeméten van egy szerviz ahol foglalkoznak a javítással és ha Ők nem boldogulnak vele akkor Németország, hát nekem azt mondták, hogy 1-2 hónap a javítási idő. Szóval se időben, se pénzben nem éri meg.
Szóval most az Alpine-ról hallottam, hogy elég jó és ezért kérdezném, hogy mi a véleménye a nálam szakértőbb embereknek.

Köszi

(#6598) BBéci válasza Rebel007 (#6597) üzenetére


BBéci
titán

Alpine, Clarion, Kenwood, Pioneer egyformán jók, bármelyikből találsz neked megfelelőt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6599) arthropod


arthropod
tag

Üdv!
Újabb amatőr kérdésem :B
RCA kábelből is érdemes rövidebbet választani? Tehát nekem kb 2x2m kellene de a 2x6 métert jóval olcsóbban tudnám megvenni. A felesleggel nem lenne gondom, el tudnám rejteni. Ami érdekel hogy a hosszával arányosan romlik-e a "minősége"?

Esetleg tudna valaik ajánlani valami megbízható márkát, céget, ahol nem vernek át, és weben is lehet rendelni kábeleket.

Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!

(#6600) DjKoxi válasza arthropod (#6599) üzenetére


DjKoxi
senior tag

[link]

Nem jó, ha sokkal hosszabb az RCA kábel. A linkelt helyen meg is szerelik az általad kívánt méretben a kábeleket.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.