Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5751) #25954560 válasza orbano (#5730) üzenetére


#25954560
törölt tag

nem is konkretan egy bizonyos teljesitmeny felett, hanem inkabb egy bizonyos teljesitmeny+bizonyos tipusu terheles (basszus) felett, csakhogy a basszus elegge alacsonyra teszi azt a lecet, ahol mar hallhato a kulonbseg. kis csoffadt akksival (ugy ertem kisebb autoba valo gyari akkumulator) nem is kell szivmasszazs-tipusu hangerore gondolni, egyszeruen ha gurulsz valahova, jon egy kedvenc szamod es feltekered neki a hangerot h 'na most ezt meghallgatjuk hangosabban', akkor is kijon a kulonbseg: a melyek minden egyes hangnal vegig szolnak, mig egy kondi (vagy meginkabb erosebb akksi nelkul) minel hosszabban szol egy mely hang, a vegere annal inkabb elerotlenedik v torzit.

sajat kocsimban sosem volt kondi, csak hallottam ket autot kondenzator elott es utan. mar irtam tobbszor h en optimaval jartam, de sztem egy jobb exide is megteszi (pusztan a technikai parameterei alapjan, nem tudom h letezik-e olyan h hasonloan eros akksikkal is hallhato kulonbseg legyen, ez mar kicsit szorszalhasogatas).

a ket kulonbozo erositot azert kerdeztem, mert elofordulhat h mint amikor a melyek keslelteteset allitgatod, szukseg lehet a ket erositot is 'egymashoz' allitani. persze ha az egyik erosito csak a melyladat hajtja, akkor ez a problema le van tudva, gondolom olyan erositod van/lesz, amin a melyek kesleltetese valtoztathato.

(#5752) orbano válasza Joe fiú (#5747) üzenetére


orbano
félisten

ezt én teljességgel megértem. de ha visszaolvasol, aztért próbálunk úgy ötletelni, ha valaki tanácsot kér, hogy minél kisebb, vagy egyáltalán plusz befektetés nélkül kapja a lehető legjobb befektetést.
értem én, hogy Neked nincs szükséged a szép hangzásra, és lehet, hogy sok más embernek sincs. de ha valaki bejön ide tanácsért, szerinted azt kéne mondani, hogy áhh haver, neked tuti nem igényed a szép hangzás, mindegy mit teszel a kocsiba?
én is hallottam már kalaptartós rendszert, drágát is, olcsót is, egyik sem tetszett (pedig ezek között is volt olyan ami joban szólt, mint 1-2 drága mélynyomós szett). sőt, semmi pluszt nem véltem felfedezni ahhoz képest, mint ha csak egy tisztességes első szett szólt volna. ahhoz, hogy az ovál különbséget hozzon, többet kell rá költened, mint 50e forint szerintem. míg egy első szettre költve azt a pénzt is, amit oválra költenél, sokkal jobb eredményt kapsz szerintem. sokan azért hiszik azt, hogy kell az ovál, mert szarul van megcsinálva az első szett, és tekernének a hangerőn, de elkezd torzítani (erősítő és szigetelés hiányában). ezért fogják magukat és elköltenek 10-20-30 ezer forintot oválra, hogy hátul is zörögjön valami, mer nem tudják, mitől szól jól egy első szett. én sem tudtam, vagyis inkább nem hittem. én is alig vártam, hogy legyen mélynyomó, mert hát ez az első szet harmatgyenge. aztán kapott egy kis olcsó bitument, meg panelt "fillérekért", no meg egy erősítőt. ha nem lennék maximalista, azt mondanám, hogy mélynyomó sem kell. de ovál meg semmiképp. mert hát minek? mit tud egy ovál az első szetthez képest? elrontani a középhangok tisztaságát, vagy berezegtetni mindent a kalaptartó körül? előbb tekernék fel a basszuson egy kicsit, minthogy hátra betegyek egy ovált.
remélem érted hova akarok kilyukadni.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5753) orbano válasza #25954560 (#5751) üzenetére


orbano
félisten

igen, a ládához lesz külön erősítő, de nem lesz állítható késleltetése, a fejegységem lesz aktív.
én még szerencsére nem tapasztaltam ezt a szuflaelfogyós dolgot, de nem is nagyon hallgatok hangosan zenét, és nem szól erősen a láda, pont hogy csak finoman produkálja a maga kis frekvenciáit. de majd finomhangolás után meglátjuk. ha sz*r lesz, a hifisem gondolom úgyis tetet be kondit. de szerintem még pont nem fog kelleni (4x50 wattot kap majd az első szett, amiből 2 csatorna ugye alig lesz terhelve, mert csak a magasokat hajtja, a hátsó erősítő sem kell több legyen 2x50 wattnál, tehát az sem fogja szétizmolni az akksit. szerintem összességében nem fog számottevően többet enni, mint most)
de majd odafigyelek a jelenségre, eddig szerencsére nem jelentkezett semmi ilyesmi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5754) orbano válasza BBéci (#5749) üzenetére


orbano
félisten

nyilván azért sokaknak nincs 1m forintjuk ilyen cuccra, és az 50 ezer önmagában is nagyon nagyon sok pénz tud lenni. nekem már a ~200e feletti költségemtől is görcsbe rándul a gyomrom, amikor belegondolok. van aki meg aztán pláne sokkal racionálisabb, és 50-100ezernél nem költ többet a hifire. ezt azért meg lehet érteni. és ez függettlen attól, hogy van aki milliókat költ rá.
persze ettől függetlenül a kalaptartóba tett hangszóró fölösleges pénzkidobás szvsz.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5755) #25954560 válasza orbano (#5754) üzenetére


#25954560
törölt tag

ja, nekem a kocsim sem volt 1m, de en konkretan ilyet kerestem :)
mondjuk ha gorcsbe randul a gyomrod, akkor lejjebb adhattad volna az igenyeidet :DDD vagy tobb reszletben vehetted volna a cuccot.
egyebkent sztem valahol 100-200 kozott lehet az a tartomany, ami azert az emberek donto hanyadanak az igenyet kielegiti. folotte mar a vajtfuluek, az autohifi-maniasok es a sznobok vannak. alatta (mondjuk 50-ig) meg azok a cuccok, amik azert kielegitoen szolnak, de hangosan mar nem szepen. es persze minel kevesebb penze van az embernek, annal inkabb jobban jar ha keves elembol rakja ossze a rendszert. (persze neha tobb penz eseten is okosabb dontes lehet a kevesebb elem)

(#5756) orbano válasza #25954560 (#5755) üzenetére


orbano
félisten

apránként fizettem ki, októberben kezdtem.
először a fej (25) és az első szett (30), valamint a bitumen még ezek előtt kicsivel (20)
aztán jött az erősítő hirtelen beszerzése (36k)
aztán unalmamban szerváltam egy ipodot és egy adaptert hozzá (30)
később jött az erősítő beépítés, kábelek, panelépítés, szigetelés befejezése, mélyláda (80)
most ehhez még jön plusz egy erősítő és egy jobb fej (kb. + 50)
aztán még jön a padlólemez bitumenezése, illetve talán a plafon is, ez nem tudom mennyi, de még odébb lesz. lehet én oldom meg majd magamnak.

egyébként egyetértek: ha nem akarnék aktívot, és kicsit okosabban vásárolok, 150 felett kicsivel megállhattam volna. de mivel beleszerettem egy aktív fej hangjába (rsII), így azt mindenképpen megveszem, és akkor már nem azt a 20 ezret fogom sajnálni a hátsó erősítőre, hogy "tökéletes" (a kiegyensúlyozott talán jobb szó) renszerem legyen.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5757) #25954560 válasza orbano (#5756) üzenetére


#25954560
törölt tag

nem lesz tul nehez a kocsi? :DDD
sztem igy teljesen rendben van, amit irsz, nekem egyedul az ipod log ki kicsit a sorbol.
mod: en inkabb elegedettseget ereznek, ha kesz lenne egy ilyen rendszerem :)

mit jelent az 'aktiv' fejegyseg eseten?

kiegyensulyozottrol az jut eszembe h hazimozi eseten a melynyomo csak akkor szolaljon meg, amikor muszaj neki, ne duborogjon folyton. viszont kocsiban szeretem ha a melynyomo aktivan reszt vesz a zenelesben :) ne tolakodjon, ne nyomja el a tobbieket, de szoljon. nyilvan sok zene eleve igy keszul, foleg a tucc meg az elektronikus. viszont a szor felallt a karomon, amikor pl apocalyptica szolalt meg eloszor a kocsimban, miutan beallitottam fulemnek kedvesen a melyeket.

[ Szerkesztve ]

(#5758) Pörp válasza BBéci (#5668) üzenetére


Pörp
senior tag

Nem kis farigcsálások árán, de bekerült egy 16-os szett az ajtóba, egy-egy magas a tükörháromszögre. (4 órás meló) Sajna egyenlőre erősítő nélkül. Kicker szett. Szóval a hátsó oválok anyagiak miatt szerintem jó ideig maradnak. :( Hogy kell lekötni a magasakat róla? Sokat számít ha nincs mégse lekötve?

(#5759) Joe fiú válasza BBéci (#5749) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Elmondom miért találom soknak.Erre most nagyon sok érvet fel tudok sorolni.Első és legfontosabb érv,hogy nem nagyon szeretek pénzt költeni,többször is átgondolom,hogy mire és miért is költök.19 éves vagyok "munkanélküli",szóval méginkább át kell gondolnom,hogy költök-e valamire.Most 18 ezer forintot költöttem kábelezésre,hát a szívem majd beleszakadt,hogy ez ilyen sokba kerül.
Másodszor:19 éves autóm van,ki tudja,meddig megy még át a műszakin.Ha lenne mit tudom én,9 éves autóm,gond nélkül költenék rá ennyi pénzt,mert tudom,hogy sokáig tudnám használni,de jelen esetben nem költök rá,egyéb dolgokra is kell most pénz a kocsin(korral jár).
Harmadszor:Általában 15-20 perceket kocsikázok,hosszútávon nagyon ritkán,szóval ilyen kis időre,megintcsak feleslegesnek tartom azt,hogy olyan sok pénzt beleöljek az autóban lévő hangrendszerre.

Mivel elég fiatal vagyok így több mint valószínű,hogy egyszer lesz egy másik autóm,és hidd el,azt valóban minőségi összetevőkből,a ti szakmai megajánlásotok szerint építem fel.

Más: Nem tudod véletlenül,hogy a fejegység miért nem kapcsolja az erősítőt?Haldoklik netalán?Aktív szubcsővet kapcsolja gond nélkül,igaz annak nincsenek akkora igényei.

[ Szerkesztve ]

(#5760) Joe fiú válasza orbano (#5752) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Megértem.Mint írtam eggyel előbb,ha lesz egyszer valamikor egy új autóm új rendszerrel,akkor én is aszerint építem fel,ahogy ti javasoltátok.De ez még a távoli jövő.Addig annak örülök ami jelenleg van.

(#5761) BBéci válasza Pörp (#5758) üzenetére


BBéci
titán

A magassugárzó kikötése az egyik megoldás, akár a kábelek elvágásával is megtehető, de az végleges, nem visszafordítható. Frekvenciaváltót is köthetsz elé, mintha mélynyomó lenne.
Valamit feltétlenül kezdeni kell, ne jöjjenek hátulról magashangok!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5762) #25954560 válasza Pörp (#5758) üzenetére


#25954560
törölt tag

nem talalok leirast a kicker-ekrol, de lattam mar olyan haromutast, ahol siman kis sarukkal volt bekotve a magassugarzo.

(#5763) BBéci válasza Joe fiú (#5759) üzenetére


BBéci
titán

Ha bőven van pénze az embernek, óriási örömöt jelenthet az elköltése.

Hogyan van bekötve a vezérlőszál? Melyik készülékhez megy először?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5764) BBéci válasza orbano (#5754) üzenetére


BBéci
titán

10 évvel ezelőtt az Autóhifi magazinban volt egy rovat, Építsünk hifit Suzukiba címmel.
200 és 400000 Ft volt a rendelkezésreálló összeg. 10-12 cég ajánlatát, javaslatát jelentettük meg. Akkori árakon számítva 2 kiló volt a minimum, amiből autóhifinek nevezhető rendszert lehetett összehozni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5765) Pörp válasza BBéci (#5761) üzenetére


Pörp
senior tag

Hazamegyek és kezembe veszek egy kést vagy ollót. Ez lesz a megoldás részemről. :)

&rew: az ovál JBL. Erről fogom a magasakat lepusztítani.

(#5766) orbano válasza #25954560 (#5757) üzenetére


orbano
félisten

ne lesz, az a 20 kilo ne szait.
aktív fej: 6 csatorna, állítható időkorrekcóval és aktív keresztváltóval.
kiegyensúlyozott: inden komponens illeszkedik egyáshoz és haronizál, nincs túl drága vagy túl olcsó elem a hifiben.
jeleneg azért ne vagyok elégedett, mert nem tetszik a hangja a jelenlegi fejjel. fejcsere után vigyorgós mosolygós, 200ezret eltapsolást leszarós leszek :)
ipod kilóg, el is adom, mert USBs adaptere lesz a piohoz (wav-ot játszani USBről)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5767) orbano válasza BBéci (#5764) üzenetére


orbano
félisten

200 alatt én is a használtan vásárolt alkatrészekből álló hifire gondoltam. inden újonnan megvéve... pfff. bele se merek gondolni... és kicseszés, mert egy jó autóhifi az ugyanolyan otthoni hifi árának vagy bő duplája :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#5768) Joe fiú válasza BBéci (#5763) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Húú.Megfogtál ezzel a kérdéssel.Nem tudom,hogy van bekötve,szervízben végeztettem a kábelezést.

(#5769) whited


whited
addikt

megvettem a p88rsII-t és már építjük be :)
majd mesélek

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5770) migabi24


migabi24
nagyúr

Na ma végre bekerültek az erősítők is a rendszerbe és megszólalt végre, hát mit mondjak kiakadtam mikor összeszámoltam és 350 ezer lett a végeredmény, de azt kell mondjam most először elégedetten hallgatok zenét a kocsiba sőt libabőrösen, köszönöm orbano, és G.Zs. fórumtársnak, hogy segítettek a komponensek kiválasztásában és a rendszer kialakításában, annyi gondom viszont van, hogy a rádió része gyöngébb az alpine fejegységnek mint az előző jvc-nek többet recseg a rádió, mi lehet a gondja?

(#5771) orbano válasza migabi24 (#5770) üzenetére


orbano
félisten

nem szabad összeszámolni :) amúgy grat. ha tetszik akkor megérte ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5772) whited válasza whited (#5769) üzenetére


whited
addikt

fiúk ez a fej valami állati, egyenlőre csak a hangváltó van rákötve meg a komp szett a fejre és később majd kötjük erősre a többit, de várom már :B :DD

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5773) whited


whited
addikt

hello
megvettem a cuccokat amit irtam, és azt kérdezném hogy elv ugy kéne megcsinálni hogy nagyon jó legyen hogy a 4csatornás erősre menne rá az első szett meg 1 hátsó ovál, vennem kéne még 1 2csatornásat és azt kötni a ládára?
Mert azt szeretném(legalábbis ez az elgondolás hogy becserélem a ládát 1 hátsó ovál szett-re
és ezeket kötöm az erősítőre mert ismi szerint ennek is nagyot kellene szólni és ha szükségét érzem akkor még veszek ládát és hozzá 1 2csatornás erősítőt.
Kérlek mondjátok el mit gondoltok :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5774) orbano válasza whited (#5773) üzenetére


orbano
félisten

azt, hogy egy baromság? ilyet szerintem itt senki sem mondott :D
a sztenderd aktív rendszer:4 csatornás erősítő 4 csatornája hangszóróként CSAK az első szettre, és egy plusz erősítő a ládára.
egy ovál, meg egy mélyláda is biztosan nagyot szól együtt. de akkor már olcsóbb a petárda, az még nagyobbat. persze ha azt akarod, hogy nagyon szóljon, és ne szépet, akkor hajrá :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5775) whited


whited
addikt

én 1 ilyen hátsó szettre gondoltam
[link] :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5776) whited válasza orbano (#5774) üzenetére


whited
addikt

nem azt hogy nagyon de szépen meg azért ne őgy hogy suttog de nem kell 140db :D

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5777) whited


whited
addikt

mert most annyit nem költenék hogy megveszem a hátsó szettet és az meg az első menne erősítőröl és még vegyek a ládához 1 2csatornás erősítőt, ezért gondoltam hogy most a láda helyett lesz a hátsó szett és ezek lesznek az erősítőre kötve

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5778) orbano válasza whited (#5777) üzenetére


orbano
félisten

teljességgel fölösleges. ha nem akarsz sokat költeni, akkor hagyd a hátsó szekciót. az első szettet paneloztasd be rendesen ajtószigeteléssel, és állítsd be az első szettedet aktívba egy szakértővel. hidd el, fog ez szólni rendesen. ami hiányozni fog, azt pedig egy ovál nem fogja tudni pótolni, csak a mélyláda.
ráadásul Te most még abból a hangból indulsz ki, amit a fejegység produkál az első szettekkel. rá sem fogsz ismerni a hangjára, ha alatta lesz az audison :)
bár ha még nincs meg, 50-55k-ért van eladó egy 4 és egy 2 csatornás infinity erősítő carstylingon. támadd meg :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5779) Joe fiú válasza whited (#5773) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Próbáld ki úgy,ahogy Orbano mondta: aktívban meghajtod az első szettet az erőlködővel,ha kevés,akkor carstylingon nézel valami ládát.25 ezer forintért szerintem már igen jó ládákat lehet találni,és így az ovált megspórolod.Ha egyszerre van benn láda is meg ovál is,akkor az már szerintem is értelmetlen kategória,pedig nekem oválok vannak hátul :)

(#5780) whited válasza orbano (#5778) üzenetére


whited
addikt

értem és ha azt csinálom hogy most nem veszek hátulra ovált, hanem veszek 1 használt 2csatornás erőset és az hajtaná a ládát, az audison pedig az első szettet és ha lesz kis lóvém vennék hátulra ovált amit szintén az audisonra kötnék rá?
Jah és olyan erősre gondoltam ami olyan 200w körüli lenne mert haverom szerint az már elég lenne a ládához
Ez az audison bika cucc ugye?mert sokan azt mondják ebből amit vettem 1 nagyon jó rendszert lehet építeni.
Amit linkeltem hátulra ovált szerintetek jó lenne? :R

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5781) whited


whited
addikt

mondjuk ez az erősítő?
[link]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5782) Flexy90 válasza whited (#5780) üzenetére


Flexy90
senior tag

Miért erölteted ezt az ovál témát? Ha nagyon pénzszűkében vagy akkor szerintem egyelőre passzívan hajtsd a rendszered, a 4csatis erősítőre menjen a komp.szett meg a láda hidalva. Addig gyűjtesz egy normális erősítőre. Ovál meg egyáltalán nem kell.
SZERINTEM :)

Xiaomi Fan

(#5783) orbano válasza whited (#5780) üzenetére


orbano
félisten

miért olyan nehéz megérteni, hogy NEM KELL OVÁL!
vagy Te álnéven vagy itt valaki és csak szivatsz ugye? mindegy, ha igen ha nem, azért leírom itt párunk nevében mégegyszer. az alábbi, és csak is az alábbi komponenesekre lesz szükséged:

-a pio p88rs2 jegeység, amit állítólag megvettél
-az első komponens szettre (2db csipogó, 2db 16-os mélyközép), lehetőleg bitumenezett ajtóba, ajtópanellal
-ennek meghajtására egy 4 csatornás erősítőre: 2 csatorna a 2db csipogónak és 2 csatorna a 2db mélyközépnek
-egy mélyládára
-egy 2 csatornás erősítőre, vagy monoblokkra a mélyláda hajtásához.

ennyi. nincs több hangszóró a kocsiban.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5784) migabi24 válasza whited (#5775) üzenetére


migabi24
nagyúr

Felejtsd el kidobott pénz, én ezt már végigjátszottam, nekem is oválok voltak hátul, olcsóbb fajta, nem volt jó a hangkép, azt hittem gagyi az ovál az a baj, aztán vettem 1 minőségi drága ovál hangszorót és semmi nem változott, aztán idetaláltam erre a fórumra, a tanácsukra kidobtam az ovált, és minden a helyére került, végeredmény 30 ezer forintom porosodik a garázsba, ha hamarabb idetalálok az a zsebembe lapul, vagy ráköltöm az új rendszerre aminek több értelme lett volna ;)

(#5785) whited válasza orbano (#5783) üzenetére


whited
addikt

tehát akkor kössem rá a csipóra meg a 2szóróra az erősítőt, vegyek 1 2 csatos erősítőt és azt kössem rá a ládára? :R
Milyet vegyek? :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#5786) G.Zs. válasza whited (#5785) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Mutatok egy példát:
- A fej ugye már adott
- Steg 45.4 az első szettre aktívban
- Impulse első szett
- AS Radion 180.2 a ládára
- Innen a JBL láda

Ezt most kb öt perc alatt kukáztam ki, de nagyjából így kellene kinéznie a rendszernek, ezekhez hasonló alkatrészekből.
Ovál nem kell!!!

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#5787) eddie17


eddie17
addikt

Sziasztok.
Lehet elcsépelt kérdés, de 1-2 hónapon belül szeretnék venni autóhifit.
Nekem csak egy fejegység kellene meg 4 hangszóró. Nem szeretnék se erősítőt, se mélyládát. DE! Szeretném, ha azért szépen szólna, mély-közép-magas benne lenne a hangszórókban. Tehát azért ne csak cincogjon a cucc.
Esetleg valami tipp, trükk mit érdemes nézni, vagy valami jól bejáratott szett jó ár-érték arányban. Az egészre olyan 40ezerre gondoltam.
Köszönöm előre is a segítséget.

(#5788) orbano válasza eddie17 (#5787) üzenetére


orbano
félisten

mélyed nem lesz erősítő és ajtszigetelés nélkül, de mélyecskéd, közeped és magas az igen. itt és máshol is sokan az Audio System MX165 Plus szettjét ajánlják fejről hajtva. Emellé érdemes használtan kukázni egy jóhangú Alpine CDA szériás fejegységet. Pl. CDA-9847. A szettet használtan ~15, újonnan 20k-ért be lehet szerezni, a fej árfolyama olyan 25k (1-2 hónapon belül az enyém is eladó lesz :) ).

A vér nem válik VAZZE!™

(#5789) eddie17 válasza orbano (#5788) üzenetére


eddie17
addikt

Köszönöm a választ. Igazából nem kell gatyaszaggató mély, csak azért legyen benne. Szigetelés nem rossz ötlet. Mivel mobilról vagyok csak a fejet néztem meg, de tetszik. Lehet igényt tartanék majd a Tiédre. :)
Láttam linkeltétek azt a bicskei csávót, nála lehet szigeteltetni? Az a jo hogy itt lakik tőlem kb. 2 utcányira. :)

(#5790) orbano válasza eddie17 (#5789) üzenetére


orbano
félisten

az ajtó szigetelésére és ajtópanelozásra egy 15-20-at számolj ám rá (nagyon megéri, még erősítő nélkül is, ha meg később rászánod azt a 15k fejlesztést egy erősítőre, akkor pláne ;) ).
szólok, majd, ha eladó lesz a fej :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#5791) Yany


Yany
addikt

Sziasztok,

Egy Mitsubishi Lancer kombiba szeretném lecserélni a recsegő gyári hangszórókat és egy régi rádiót. Totál laikus vagyok és fogalmam sincs a lehetőségeimről, így pár kérdést hadd zúdítsak a nyakatokba. Valamennyire ínyenc is lehetnék, de mivel sajnos nem sz*rom a pénzt, a praktikum és ár nekem mindenek előtt van.

Kérdéseim:
- Egy Pioneer DEH2220 rádióval szemezgetek. Ez jó? Van jobb alternatíva 19-25e Ft intervallumban? (mp3 és rádió érdekel, ha nincs CD lejátszója, az nekem nem számít, csak usb és/vagy sd olvasó legyen, a teljesítmény sem érdekel, tiszta hangzású legyen, nem a hangerő a fontos)
- Egy hangszórópár is érdekelne a két elülső ajtóba, mert az eredetiek már recsegnek, ropognak. Mely típusokat ajánljátok darabonként 7-12e Ft-ért maximum. Itt is a kristálytiszta hangzás és egy finom mély lenne a cél, nincs és nem is lesz külön mélynyomóm.
- Ki, hol és mennyiért tudja nekem beszerelni mindezt?
- Mennyire érdemes kiaknázni mind a 4 ajtó és 4 erősített kimenet adta lehetőséget, ha jellemzően egyedül, vagy 2-en ülünk az autóban? (ár/érték figyelembevételével)

Tudom, hogy nem én vagyok az überhifis emberkék legszimpatikusabb alanya az árkategóriámmal, de mégis nagyon örülnék, ha szánna valaki egy kis időt a kérdéseimre. Nagyon járatlan vagyok a témában, minden apró segítségért örök hála.

Köszönöm. :R

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5792) G.Zs. válasza Yany (#5791) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Alap fejegységnek az a Pio tökéletes, hozzá kell még egy érzékeny komponens szett. Mindenképp az Audio System MX 165, Alpine SPE-17CS, Hertz DSK 165.1 hármasból kellene választani valamelyiket. Ezek a legolcsóbb használható megoldások.
Én az Alpine-t választanám, mert ahhoz adnak egy normális hangváltót is, és be tudod rajt állítani a magas jelszintjét. Ráadásul ez a legolcsóbb is.
Másra nem lesz szükséged, hátsó hangszórókat el is felejtheted. ;)
Ha használtban be tudod szerezni őket, akkor az általad megszabott ár alatt maradsz bőven. Ha a gyári helyre befér a mélyközép, akkor néhány ezer forintért beszerelik pikk-pakk.
:K

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#5793) Yany válasza G.Zs. (#5792) üzenetére


Yany
addikt

Nagyon köszi a választ. Mind a 3 megfelel nekem akár újonnan is, mert az adott árat hangszórónként értettem, de úgy látom, az Alpine-t vennéd ártól függetlenül. Hol szerelik ezeket be nekem? Bármilyen szervizben? Vagy valami audiós szakemberre lesz szükségem?

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5794) Yany


Yany
addikt

bocsi, lejárt a mod.

A kérdésem, hogy a +8-10e Ft-ot megérheti-e a fenti komponens-szettel a Pioneer 4100 a 2220 ellenében? (SD olvasó van benne, ami nekem szimpibb, de nem tudom, hogy minőségben, vagy bármi másban hoz-e még valamit ez az egység - látom, hogy ilyen meg olyan szűrő van benne, de nem tudom, hogy a gyakorlatban okoz-e nekem bármilyen előnyt is :B).

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5795) G.Zs. válasza Yany (#5794) üzenetére


G.Zs.
senior tag

A szűrők segíthetnek, hogy csak a megfelelő frekvenciák jussanak ki a hangszórókra, így mindenképp javul a hangminőség. :K
Nekem is volt olyan Alpine szettem, és elégedett voltam vele.
Autóhifi szakembernél szereltess mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#5796) orbano válasza Yany (#5794) üzenetére


orbano
félisten

jól jön az a low pass filter, be tudod állítani, hogy túl mélyh angok ne kerüljenek rá a szettre fölöslegesen (a hangszórót és az "erősítőt" is terhelik)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5797) Yany válasza G.Zs. (#5795) üzenetére


Yany
addikt

Autóhifi szakembernél szereltess mindenképp.

Tudtok ajánlani helyeket? (III. ker. lenne az ideális, de ezen nem múlik)

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5798) Yany


Yany
addikt

Végül 34e Ft-ért megrendeltem a Pio 4100SD-t. Remélem, jól járok vele. 23e körül lett volna 2220UB. Kifutó széria, mint megtudtam és csak egy helyen sikerült belefutnom egy elfekvőbe.

A fenti kérdésem még mindig áll, hogy Budapesten tud-e valaki ajánlani megbízható és nem elszállt árakkal dolgozó autóhifis szervizt.

Srácok, nagyon köszi az eddigi segítséget is. :R

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5799) Pörp válasza Pörp (#5758) üzenetére


Pörp
senior tag

Szóval ahogy írtam bekerült az ajtóba egy-egy mélyközép+magas az oszlopra szettben. Hátul oválok vannak (sajna) , erősítő nélküli a renszer (sajna). Ha leveszem a hangot hátulról, és csak az elsőkre irányítom, akkor nekem eléggé silánynak tűnik. Ennyire nem adnak ezek az ajtóba épített mélyközelek mély hangot, vagy valami nagyon el van baszva? Mi van ha fordítva kötik rá a kábeleket a hangszóróra? Vagy az ajtóban levő sokkal kisebb hely miatt van, hogy mély tulajdonképpen nem jön belőle? Tudom erősítő, meg hangszigetelés, de akkor is silány. :( Hátul is mélyközép az ovál, de onnan legalább jön mélyhang, vagy az amiatt van, hogy a csomagtartóban több a levegő, és a hely?

(#5800) orbano válasza Pörp (#5799) üzenetére


orbano
félisten

pontosan milyenek a hangszórók (típus)? az ovál és a szett is érdekel

A vér nem válik VAZZE!™

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.