Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) DjKoxi válasza Beri (#5998) üzenetére


DjKoxi
senior tag

A 9812-ben csak HPF meg LPF van és azok is elég nagy lépésekben állíthatóak. 80, 120, és 160 Hz a beállitható frekvencia. Én 80 Hz-en használom mindkettőt. Nem ez a legerősebb pontja a 9812-nek hanem inkább a természetes hangja.

Nem tudom mi a gond a 6506-al. Estleg polaritásfordítást a magasakon próbáltál már?

(#6002) orbano válasza Beri (#5996) üzenetére


orbano
félisten

igen, így van. nekem az Alpine CDA-9847 szárazsága nem passzolt a micro rendszerhez, olvass vissza mennyit rinyáltam, hogy az sz, z, c hangok az énekben szinte már karcolták a fülemet. Lecseréltem a Pioneer lágyabb, melegebb P88RSII-jére, és megszűnt a probléma.
Az aktív hajtás is segíthet a fölösleges kiemeléseken: nem felül kell vágni, hanem a két hangszóró között. Ha megtisztul az átmeneti tartomány, szerintem az javít a magasokon is.
Ezen felül a gyári hangváltó kiiktatása is óriási nagy változás az eddigi vélemények alapján, remélem jövő héten saját bőrömön tapasztalhatom meg ezt is :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6003) orbano válasza Beri (#6000) üzenetére


orbano
félisten

Mi a keret fejre?Ha Alpine, és melegebb hangzás, akkor a CDA-9855-öt hallgasd meg, az aktív, és az elérhető kategóriában van. Bár az is ilyen 45-50-55 körül megy, akkor meg már tuti inkább vadásznék egy RSII-t 60ért...

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#6004) orbano válasza DjKoxi (#6001) üzenetére


orbano
félisten

Én már majdnem sírógörcsöt kaptam a héten, mert rohadt bántó, dobozhangú magasaim voltak. Mondom nemigaz mi van, semmin nem állítgattam, és eddig ennél jobban tetszett a hangja. Gondoltam biztos hozzászoktam és megint kihallom a szokásos sz*rságot. Aztán visszaállítottam a balanszot a baloldalról középre és elmúlt :) Szóval nagyon várom már a csatornánkénti jelszint-szabályozást :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#6005) DjKoxi válasza orbano (#6002) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Azért azt ne felejtsd el hogy a 9847 középkategoriás fejegység, az RSII meg inkább a felső katba tartozik. Természetes hogy jobb hangot produkál.
Én a balancet középen hagyom, és ahogy állítom a baloldal késleltetését úgy kerül középre a szinpad.

(#6006) orbano válasza DjKoxi (#6005) üzenetére


orbano
félisten

az a sercegés, amit a rendszeremmel produkált, az még középkategóriában sem megy el szerintem. vagy ha igen, az elég szomorú...

A vér nem válik VAZZE!™

(#6007) Beri válasza DjKoxi (#6001) üzenetére


Beri
addikt

Nem, nem próbáltam polaritásfordítást és úgy igazából nem is szeretnék. Ez egyszerűen torz. Téééényleg, akartam is kérdezni, ki lehet ennek az alpine-nak kapcsolni a belső erősítőjét?

orbano: Hogy mennyi a keret? Hát, olyan 150 EUR, ami 40-45k HUF. Nem akarok én feltétlenül alpine-t (sőt, eléggé sok nekem az a dizájn, inkább valami egyszerűbb felé mennék), csak G.Zs. ajánlott egy tagot, aki árul 9812-t, meg 9855-öt is.

az a sercegés, amit a rendszeremmel produkált, az még középkategóriában sem megy el szerintem. vagy ha igen, az elég szomorú...
Ugyanezt mondogatom az első szettem hangját hallgatva.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6008) DjKoxi válasza Beri (#6007) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Ki lehet kapcsolni.

orbano : Még nem hallottam hogy sercegésre meg sziszegő magasakra panaszkodtak volna Alpine fejegységeknél.

(#6009) nacant válasza orbano (#5989) üzenetére


nacant
csendes tag

Sajna nem a beépítés a rossz! Felcseréltem a hangszórókat és így is torzít. A dolog érdekessége, hogy mindezt csak kishangerőn podukálja, attól feljebb nem hallani a torzítást!

(#6010) orbano válasza Beri (#6007) üzenetére


orbano
félisten

9855 vagy esetleg a sima P88RS :) ha már költesz, akkor aktív fejet, hogy kiiktathasd a hangváltót.

DjKoxi: pedig nem egy szubjektív dolog volt, Szakálléknak is mutattam, hallották.

ugyan most is van kiemelés ezeknél a hangoknál, de már nem elviselhetetlen. az Alpinenal tényleg torz volt, most már csak inkább egy kicsit természetellenes, vagy feltűnősködő. De eddig olyan volt, hogy zenehallgatás közben ha tudtad, hogy olyan rész jön, ahol jelentkezik a probléma, összeszorítottad mindened, mint amikor tudod, hogy bele fognak dudálni a füledbe :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#6011) orbano válasza nacant (#6009) üzenetére


orbano
félisten

kábelre, kontakthibára gyanakodnék még esetleg. töltsd le az Acoustic Calculatort például és rakj össze vele egy szinusz pakkot, mondjuk 5hz-es lépésekben 50-500hz között, mindegyikből 30-30mp-et, aztán hallgatózás...

A vér nem válik VAZZE!™

(#6012) Beri válasza orbano (#6010) üzenetére


Beri
addikt

Kiiktassam a hangváltót? A kétsávos erősítőmet meg cseréljem le?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6013) orbano válasza Beri (#6012) üzenetére


orbano
félisten

ahha :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6014) Beri válasza orbano (#6013) üzenetére


Beri
addikt

Ezzel a legnagyobb gond az lenne, hogy újra kéne kábeleznem az ajtókat. A gyári megoldás konnektoros (nincs egy ilyen gumi izé, amin áthúzhatsz kábelt, hanem széthúzható konnektoros előregyártott cucc van), tehát ahhoz, hogy ne ezt a gyári konnektort használjam, meg kéne fúrni az ajtót (is), amit nem szeretnék. Persze a konnektor előtt-mögött ki van cserélve minden, de ott azon csak egy-egy sávot tudok átvinni.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6015) Beri


Beri
addikt

Update: sikerült boltolnom egy alpine 9853-at, lehet, hogy már holnap betolom a szekérbe :)

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6016) orbano válasza Beri (#6014) üzenetére


orbano
félisten

tehát meg van szakítva a kábelezés és a gyári szaron van átvezetve? :Y részvétem. azon sem csodálkoznék, ha emiatt lenne sz*r a hangja.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6017) Beri válasza orbano (#6016) üzenetére


Beri
addikt

Így van. Egyébként meg kellett volna fúrni a fémet, amitől nagyon félek egy autónál. Egyébként én is gondoltam rá, hogy az a 20 centi drót cseszi el a szett hangját, de anélkül (kipróbáltam közvetlenül kötött kábellel) is ugyanolyan hangja van. Egyszerűen nincs olyan kábel, ami egy hibátlan szett hangját ennyire el tudná rontani. A gyári megoldás is szebben szólt, pedig ott aztán végig pocsék kábelek vezetnek, nincs tisztességes hangváltó, stb. Lehet, hogy más az ízlésem, vagy gagyi a JBL hangváltó, de ez így nagyon nem jó.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6018) BBéci válasza Beri (#6017) üzenetére


BBéci
titán

A Focal Utopia W165 magassugárzóját sokan szidják (nem alaptalanul), de nekem tetszik, 6 éve hallgatom. Viszont a hangváltó kondenzátorai miatt némi tolakódó, bántó élt lehet felfedezni, különösen nagyobb hangerőnél. 2-2 kondicsere és máris élvezhetőbb. Az hozzá tartozik, hogy nem filléres művelet legalább 3-4000 forint darabja, de lehet kapni a duplájáért is.
Talán a JBL keresztváltójának is hasonló hibája van.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6019) Tufa_


Tufa_
aktív tag

Van egy eladó 2 hónapos Pioneer P88RSII-m.
Érdekel esetleg valakit? 67e ft
(34 hónap gari)

(#6020) 4d


4d
aktív tag

Hello!

Egy kis segítséget szeretnék kérni hifi upgrade ügyben. Van egy Hertz DCX 690 180 W-os nagy ovál hátul, elöl egy Pioneer KEH- 4400 R (nem röhögni) 4x30W fejegység.

Előre szeretnék valami hangszórót, úgy tűnik h 10cm-es férne el az ajtóban. Ti mit javasoltok? Fogalmam sincs hogyan kezdjek neki a bővítésnek. Komponens szett előre vagy valami olcsó erősítő,

(#6021) Xero válasza 4d (#6020) üzenetére


Xero
nagyúr

Mi a cél? Hangerő vagy a minőségi zene? Mennyi a max keret? Autó típusa?

[ Szerkesztve ]

(#6022) 4d válasza Xero (#6021) üzenetére


4d
aktív tag

Huhh, ez jó kérdés. Autópályán kevésnek bizonyul a hangerő. Egy 84'es VW Polo az áldozat.10-20K lenne a keret, szigorúan használt cuccokból. Persze a hangzás sem utolsó szempont. Jelenleg kevésnek bizonyul a hangerő és a basszus is.

(#6023) Xero válasza 4d (#6022) üzenetére


Xero
nagyúr

Akkor egy erősítőt neki és kész!
Ha komolyabban gondolod akkor pedig add el az oválokat, vegyél egy első szettet és kiemelővel építsd be előre. Később oda is erősítő.

(#6024) 4d válasza Xero (#6023) üzenetére


4d
aktív tag

Értem. Nagy dilemát segítettél megoldani! Köszi!

(#6025) BBéci válasza 4d (#6024) üzenetére


BBéci
titán

Olvass el párszáz hozzászólást, hidd el, érdemes!
Erősítő és szubláda nélkül nem fog megoldódni a problémád, de az elülső komponens szett mindennél fontosabb.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6026) Beri


Beri
addikt

Update: Elhoztam Wackond-tól a 9853-at, meghallgattam az ő szettjét (meg az épp aktuális hülyegyerek subot :DD ), és rá kellett hogy jöjjek, nincs semmi baj az enyémmel. Ugyanazokat a számomra bántóan éles magasakat produkálta. Egyszerűen más az ízlésem.
Tehát új missön: megregulázni a szettem magasait az új fejjel, vagy találni egy másikat finom, lágy felső tartománnyal. Tippek, ötletek esetleg? Wackond ajánlott egyet, de én balga nem írtam föl a típust :W

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6027) orbano válasza Beri (#6026) üzenetére


orbano
félisten

még mindig az alpine multimédia rendszer van bent neki? annak pedig aztán semmi baja nem volt. lehet tényleg csak nem vagy hozzászokva a magas hangokhoz? :) milyen cuccokat hallgattál eddig otthon/kocsidban?

A vér nem válik VAZZE!™

(#6028) 4d válasza BBéci (#6025) üzenetére


4d
aktív tag

Ahamm, akkor az elülső komponenssel kezdem. Freki tartományban milynnek kell lenni? Hangváltó ilyenkor az oválhoz is kell?? :U Ha igen akkor hogy kell beépíteni?

(#6029) orbano válasza 4d (#6028) üzenetére


orbano
félisten

egy normál első komponens szett úgy 40-50-60hz-től indul és 20khz-nél végződik (de igazából ezek nem túl fontos paraméterek, ne ez alapján válassz). Mindez persze csak ha 16osokról beszélünk. egy 10-es (ilyet emlegettél) nem oldja meg a problémád.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6030) 4d válasza orbano (#6029) üzenetére


4d
aktív tag

Sajnos csak 10 centis hely van.. ráadásul ha az ajtó borítás ívét nem követi a hangszóró akkor beleér az ajtótekerő... ma leveszem a borítást és megnézem h mit lehet tenni.

(#6031) Beri válasza orbano (#6027) üzenetére


Beri
addikt

Alpine mindene (kivéve a nyomót). Egyébként nem hiszem, hogy megszokás kérdése lenne a dolog, késő ősszel került be a szett az autómba, ugyanúgy zavar most is, mint akkor.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6032) orbano válasza Beri (#6031) üzenetére


orbano
félisten

akkor ez még az a rendszer. pedig az nem mondható harsánynak. otthon mit hallgatsz?

A vér nem válik VAZZE!™

(#6033) orbano válasza 4d (#6030) üzenetére


orbano
félisten

ki lehet azt könyen emelni, hogy ne lógjon bele. próbáld meg megoldani, a 10es hangszóróval semmid nem lesz

A vér nem válik VAZZE!™

(#6034) Lokids


Lokids
addikt

Nemrég említettem, hogy 8000/pár -ért ajánlották a kiemelő keretet.
na megnéztem a honlapjukat:
http://www.riasztastechnika2001.hu/
Itt a munkáink/ mercedes vito alatt látni azt a kiemelőkeretet.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6035) Beri válasza orbano (#6032) üzenetére


Beri
addikt

Egy kis pici ozaki wr450-et (már emlegettem is). Filléres cucc, de tetszik a hangszíne. Lehet, hogy valami ötezer forintos szettet kéne vennem a kocsiba? :DDD

eladó Aromamizer RDTA V1

(#6036) ToxLee


ToxLee
őstag

Sziasztok!

Milyen mélyhangszórót ajánlotok kb. 15.000Ft magasságában? Barkácsolni szeretnék egy mélyládát és beletaposnám, ha mindenki úgy akarja. :D

Előre is kösz.

(#6037) orbano válasza ToxLee (#6036) üzenetére


orbano
félisten

milyen kocsiba, milyen ládába, milyen erősítővel és milyen zenéhez? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6038) Lokids


Lokids
addikt

Az autórádióban mi a rák az a loudness, vagy mi? Van low mid meg high szintje (alapból off volt), és az is mintha hangerőt emelne, de mire jó ez így külön?

[ Szerkesztve ]

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6039) Joe fiú válasza Lokids (#6038) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Loudness alacsony hangerőn használatos.Kiegyenlíti a frekvenciák közötti nagy eltéréseket így hangosabbnak hallod.Nem szakmai nyelv,de valami ilyesmi.
Low,mid,high,az szerintem az equalizer lehet.

(#6040) ToxLee válasza orbano (#6037) üzenetére


ToxLee
őstag

Ilyen autóba(öt ajtós), ládát én építek. Nyilván ez a hangszóró adataitól függ, hogy milyen lesz a kialakítása de zárt ládák hangja jobban tetszik. Erősítő nincs kiválasztva, ez is a hangszórótól függ. A zene RAP, R&B, pop, elektronikus, rock.... szóval minden fajta. :K

Ezeket néztem: KICKER C104 vagy KICKER C124. A kettő között mi a különbség? Esetleg JBL CS1214?

[ Szerkesztve ]

(#6041) whited


whited
addikt

sziasztok
a mélyládát zenefajtához kell választani ugye?
Még nem vettem ládát de szeretnék és ezt néztem ki
mi a véleményetek róla? :)
[link]
(rap,dance,disco) ilyen zenékhez kell

[ Szerkesztve ]

(#6042) orbano válasza ToxLee (#6040) üzenetére


orbano
félisten

Vakon azt merem mondani, hogy egy udimension elementtel minimum jobban jársz. illetve itt "egyesek" dícsérik az audio systemet is, de arról én nem tudok nyilatkozni.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6043) Lokids válasza orbano (#6042) üzenetére


Lokids
addikt

Mikor beépíttettem a rádiót, a hifis leszólta az audio system-et.
Azt mondta vegyek normálisat, MAC-et Clariont, Pioneert... :P

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6044) orbano válasza Lokids (#6043) üzenetére


orbano
félisten

:C

A vér nem válik VAZZE!™

(#6045) G.Zs. válasza Lokids (#6043) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Audio System-nél ár-érték arányban nem nagyon ismerek jobbat (persze lehet, hogy van). Saját tapasztalataim, no meg a német Auto-Hifi magazin tesztjei is ezt támasztják alá.

Az általad említettek közül szerintem a MAC hulladék (szintén saját tapasztalat), csak néhány használható hangszórójuk van, amelyeket régen a PHASE fejlesztett ki, és most MAC logó alatt árulják, persze horror áron ahhoz képest amennyibe kerültek régen. Clarionból hangszórót sajna nem hallottam még, de valószínűleg nem rosszak. Pioneer-ból meg drágát kell venni, ha tényleg jót akarsz.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6046) G.Zs. válasza whited (#6041) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Mélyládát autóhoz kell választani. Sajna előre nem fogod tudni megmondani, hogy jó lesz-e vagy sem az adott zenetípusra. Meg kell hallgatni. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6047) G.Zs. válasza ToxLee (#6040) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Kickereket sajna nem ismerem, de azt tudom,hogy a JBL nagyon jó választás abban az árkategóriában. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6048) ToxLee


ToxLee
őstag

Akkor mondjuk ez a kettő szerintetek jó lesz? 1. AUDIO SYSTEM MX 12 PLUS vagy 2. JBL CS1214

(#6049) G.Zs. válasza ToxLee (#6048) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Ebben az árkategóriában pont ezt a kettőt ajánlanám. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#6050) Lokids válasza G.Zs. (#6045) üzenetére


Lokids
addikt

Jó, ő ezt mondta, azt nem tudom mennyire ért hozzá.
De így sajnos megint nem tudom milyen 16é-os szettet kéne venni a kocsiba. :P

If you chase two rabbits you will lose them both.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.