Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61001) Geri8 válasza BBéci (#60999) üzenetére


Geri8
tag

:R
Akkor viszont bepasszírozok egy subot a keretbe, mert a disel corsám nem éppen csendes belülről (ahogyan írtam is).

[ Szerkesztve ]

(#61002) zsolt19900 válasza Lite (#60991) üzenetére


zsolt19900
őstag

ez mi ez ez? :)

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61003) Lite válasza zsolt19900 (#61002) üzenetére


Lite
őstag

A FLAC hivatalos oldala. Itt letölthető a codec és a frontend, hogy könnyen kezelni is tudd... :)
Ja, és ez itt ingyé' van. :)

Ha pc-n használod, kb. erre van szükség:

FLAC for Windows (1.3.2) és a frontend.

[ Szerkesztve ]

(#61004) punish3r válasza PiciPeti (#60990) üzenetére


punish3r
aktív tag

80 prs-em van. Lehet hülyeséget kérdeztem de yt-n nézegettem videókat és ott az első akku közelébe teszik a leválasztó relét és onnan húzza hátra a pozitív kábelt a hátsó akkuhoz. pl.

vagy itt a második oldalon.

[ Szerkesztve ]

Már a jövő sem a régi...

(#61005) BBéci válasza gabo9201 (#61000) üzenetére


BBéci
titán

Mi akadálya van annak, hogy szubládát tegyél az autóba?
Sok mélyhangod egy nagyováltól sem lesz, pláne fejegységről hajtva. De ha mindenképpen ahhoz ragaszkodsz, kösd ki a második (harmadik) utat, csak a legnagyobb hangszóró dolgozzon.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61006) zsolt19900 válasza Lite (#61003) üzenetére


zsolt19900
őstag

én ezek nélkül is tudok lejátszani gépen nemde? aimp3 al is lejátszom őket, vagy ez valami fullosabb dolog? jobb lesz ettől a codectől a helyzet?
mondjuk megmondom őszintén nem igazán hiszem, hogy annyira megfogom lovagolni ezt a flac wav vonalat, mert olyan dalok vannak fent ((különböző oldalakon)), amik annyira nem mozgatják meg a fantáziámat :D de persze kipróbálni kifogom őket

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61007) civicfan válasza BBéci (#61005) üzenetére


civicfan
tag

Üdv!
Múltkor írtad, hogy egy jó mélynyomó zsebbenyúlós téma. Na és ezek az EISA díjas Focal p25f, meg az Audison av10 ezek nem érik meg, mint az említett Focal kx?

[ Szerkesztve ]

(#61008) PiciPeti válasza punish3r (#61004) üzenetére


PiciPeti
őstag

Mindegy hol helyezed el a relét, lényeg, hogy kikapcsolt fogyasztók esetén leválassza a főakkut a pótakkutól. Én azért tettem hátra, mert sokkal kevésbé van kitéve hőingadozásnak, sugárzó hőnek, és rezonanciának mint a motortérben. :U

(#61009) gabo9201 válasza BBéci (#61005) üzenetére


gabo9201
senior tag

Nem akarom egyenlőre szétszedni a műszerfalat és keveset is használom. Van egy másik autóm abban van SUB is, legtöbbször azzal járok. Csak amikor néha előveszem a másikat jó lenne ha abban is lenne valami ami szól.

Ez amit írsz nem rossz ötlet, most amik vannak benne Somogyik leesett róluk a közép és magas rész. Lehet levágom a fenébe és kipróbálom úgy milyen. Még a végén nem is kell hangszórót venni. :)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#61010) Thome


Thome
addikt

Sziasztok,

Nyitókommentet elolvastam, annak alapján kérném a segítségetek! Valószínűleg nincs nagy igényem, de lehet kivitelezhetetlen is lesz a dolog ettől független.

Az összefoglaló kérdésekre válaszolok:

• Milyen autóba szeretnél építkezni?
Suzuki Swift Sport 2012

• Milyen zenét hallgatsz?
Elektronikus, DNB

• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)?
Suzuki Swift 2006 GS gyári rendszere (viccesen hangzik de tökéletes volt)

• Mennyit szánsz a dologra?
50 ezer a keret

És most jön a mondóka:
A régi swiftben a mélyek mélyek voltak, remegtek, nem a teljes mélytartományban, de elég volt nekem, a magas nem vágott a fülembe, a közép a helyén volt (4 hangszóró + 2 magas). Enyhe bass boostot adva kellemes volt.

Az új swift tapasztalatai:
Szintént 4+2. A mély csak egy szűk tartományban mély, a többiben búg, bizonyos hangerő felett csak belehasít a magas a fülembe, a közép pedig kimondottan tolakodik. Treble, basszus állítása csak enyhe korrekció, meg sem közelíti a régi típusét.

A legfőbb kitétel, hogy a gyári fejegységnek meg kell maradnia. Ha ez a szűk metszet, akkor ciki.

Remélem részletesen leírtam a kívánságom, óhajom-sóhajom. :R

[ Szerkesztve ]

(#61011) Lite válasza zsolt19900 (#61006) üzenetére


Lite
őstag

Ez mindentől független. Arra jó, hogy a wav-ból flac-et, vagy fordítva tudd tömöríteni. Tény, hogy ha wav-ból tömöríted flac formátumba, akkor szerencsés a legfrissebb codec-et használni. Hidd el, jó motyó ez, a hangminőség tekintetében pedig a tömörítetlen zenék messze meghaladnak minden egyéb formátumot.

A codec részt egyébként a többi lejátszó is használja, csak általában azokban régebbi verzió (pl. 1.2.1) szerepel. Esetenként ki is lehet erre cserélni. Viszont a verziók közti hangminőséget én pl. nem teszteltem.
De valamiért csak csinálják... :)

(#61012) zsolt19900 válasza Lite (#61011) üzenetére


zsolt19900
őstag

oksi szóval ha tömörítgetni és konvertálgatni szeretnék akkor szükségem van erre? a fentebb javallott program mellé is szükséges, vagy nem szükséges csak jobb minőség lesz belőle? flacból wavra gondolok

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61013) Rivaul


Rivaul
addikt

Sziasztok.

Korábban kérdeztem mi a jó vétel mert bajban voltam az Xc90-be tett utólagos zenével. Ma mérgembe kiszedtem belőle a gyári ford 2 din-es szörnyeteget és áttettem a másik autómból a régi fejemet. Az egy Lg lac5990rn. Mellé kibontottam a recsegős elsőt és egy Fusion PP-CM650 szett lapult az autóba. Mit ne mondjak az Lg fejjel még így, egy elsővel is kva jót szól ahhoz képest amit eddig művelt az a Fordos mineknevezzelek... Nah most az a bajom hogy ugyebár az egyik fusion első totál kuka. Valahogy vizet kapott, berohadt és szétszakadt a tányér is. Nem tudjátok hogy hol szerezhetnék egy darab ilyen hangszórót? Nem vagyok semmilyen autóhifis fórumba benne a sima net meg nem dob semmit, főleg nem egy darabot. Valami tipp hogy ne kelljen mindent cserélni mindent és merre keresgéljek?

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#61014) napey


napey
csendes tag

Sziasztok, egy ilyen elméleti kérdésem lenne, hogy 4 csatornás erősítővel hídba kötve lehetne-e subwoofert hajtani, ha a mélynyomó duplatekercses? Az erősítőben van frekivágó, (alul és felül áteresztő szűrő?) ezért is lenne jó mélysugárzóhoz.

(#61015) opeter70 válasza napey (#61014) üzenetére


opeter70
senior tag

Határozottan nem javasolt az elképzelésed.
Ha a csatornapárok nem kapnak hajszál pontosan azonos jelet, akkor a tekercsek egymás ellen fognak dolgozni. Az erősítőnek sem tesz jót, de legfőképpen a sub látja kárát.

(#61016) Lite válasza napey (#61014) üzenetére


Lite
őstag

Legjobb esetben a két tekercset sorban kötöd be és az erősítő 2 csatornáját hidalva hajtod. De ezzel nem leszel sokkal előrébb, mert ha 2x4 Ohm-ról beszélünk, akkor a hidalt erősítőre 8 Ohm fog jutni, azt pedig meghajtani tisztességesen... Hááát... Nem beszélve a végtelen energiaigényről, amit az erő kérni fog, így a feleslegesen maradt 2 csatorna sem lesz nagy műsor, ha arra valamit (mondjuk első szett) rákötsz.
Ha meg 2x2 vagy 2x1 Ohm-os tekercsről van szó, akkor már a hidalhatóság is kérdéses az ellenállás szempontjából.

A legokosabb, ha nem teszel ilyet. Inkább szimpla tekercs vagy monoblokk.

(#61017) punish3r válasza PiciPeti (#61008) üzenetére


punish3r
aktív tag

Köszi, értem. Nem is az a lényeg, hanem hogy húztál-e előre külön pozitívot vagy csak rácsatlakoztál/elosztottad-e a már meglévő kábelt, ami megy előre az akksid pozitívjára?

Már a jövő sem a régi...

(#61018) napey válasza opeter70 (#61015) üzenetére


napey
csendes tag

köszönöm opeter70 és Lite a válaszokat
hát akkor ez a terv nem jött be, van 2 csatis erölködőm is, de abban meg nincs frekivágó, ezek még a 90-es évekből való pioneer cuccok
akkor hogy lehetne megoldani a mélynyomó hajtást, hogy csak a kívánt frekik menjenek a hangszóróra? zárt ládát szeretnék, kicsit mert az autó is kicsi
fejegységet vmi egyszerűbbet vennék, de azokban meg nincs szubkimenet

(#61019) zsolt19900


zsolt19900
őstag

esetleg amcsiban árult prsek különbözhetnek az eusoktól? gondolok itt olyasmire, mint 1-2 rádiónál, hogy nem jött be ez az adó az az adó stb? vagy a prs ilyen szempontból univerzális termék?

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61020) opeter70 válasza napey (#61018) üzenetére


opeter70
senior tag

A fejegységek nagy részében van LPF szűrő. Legalábbis amelyiken minimum 1 pár RCA kimenet van, abban már illik, hogy legyen.
Mivel nem írtad, hogy milyen fejegységed van, így ezt neked kell tudnod.

Nekem pl. a sub és a szett erősítőjén is ki vannak kapcsolva a szűrők, a fejről állítom be a HPF-et és az LPF-et.

A 90-es évek Pioneerjai nem rossz darabok, nem is baj, hogy nincs benne szűrő.

(#61021) BBéci válasza Lite (#61016) üzenetére


BBéci
titán

Azt írtad, a 2x4 ohmból lesz 8. Akkor a 2x2 ohmból 4 lesz, amit az erősítők hidalva vidáman meghajtanak, nálam is úgy volt a Passatban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61022) BBéci válasza zsolt19900 (#61012) üzenetére


BBéci
titán

Konvertálástól nem lesz jobb a hangminőség. :N

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61023) zsolt19900 válasza BBéci (#61022) üzenetére


zsolt19900
őstag

nem is gondoltam, hogy jobb lesz boci :)

úgy értettem, hogy ha flacból átkonvertálom wavba és ez a codec fent van akkor jobb lesz az eredmény, vagy nem e lesz jobb az eredmény :)

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61024) spiky03


spiky03
veterán

Erről a szettről mik a vlemények?
DLD ACOUSTIC 30 cm-es öntvénykosaras hangszóró zárt MDF ládában, Solid Audio MS 20-as 2 csatornás erősítővel a hátoldalán hídba kötve 1x200 W (vagy 2x100W)

Megérhet 20 ezere? :)

Gondolom ez előrelépés lenne a mostani kis aktív Blaupunkt GTB 8200-tól? :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#61025) Lite válasza BBéci (#61021) üzenetére


Lite
őstag

Valóban az az egyetlen olyan eset, ami pont illeszkedhet. De nem tudtuk meg a sugárzó típusát. Ezért írtam a lehetőségeket.

(#61026) Lite válasza zsolt19900 (#61023) üzenetére


Lite
őstag

Szerintem ilyen tesztet egyikőnk sem csinált, hogy ugyanaz a zene falc vagy wav formátumban szól jobban.
Az viszont már kérdés lehet (előre szólok, nem mélyedtem bele!), hogy a fejek milyen dekódolást használnak, azaz egy kezdeti flac lejátszással bíró fejen le lehet-e játszani, ugyanolyan minőségben egy legfrissebb codec-el tömörített fájlt.

(#61027) Lite válasza spiky03 (#61024) üzenetére


Lite
őstag

Legyen inkább változás a pontos definíció. Úgy abszolút-értékben. De szerintem nem fog tetszeni...

Ha ajándékba adnák, akkor sem tenném be a kocsiba, ameddig SQ a cél.

(#61028) punish3r


punish3r
aktív tag

zsolt19900:

nem különbözik. illetve annyiban hogy onnan annyiért vettem újat mint magyarban a használtat árulják:D

[ Szerkesztve ]

Már a jövő sem a régi...

(#61029) zsolt19900 válasza punish3r (#61028) üzenetére


zsolt19900
őstag

köszönöm mindenkinek, megfogom tekinteni a dolgot codeccel és nélküle is

punish3r: van esetleg forrásod rá, hogy honnan sikerült vásárolnod? itthonra vásároltál onnan vagy esetleg ismerős volt vagy te magad aki elhozta, elküldte?

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#61030) spiky03 válasza Lite (#61027) üzenetére


spiky03
veterán

Értem, köszi az infót.
Akkor még várok másik jó vételre a cseréig. :)

Igaz előbb azt a halk búgást kellene orvosolni, ami van ha jár a motor... :U

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#61031) Thome válasza Thome (#61010) üzenetére


Thome
addikt

Volt időm most megnézni, 25-ös hangerőig egész szépen van mély, majd fentebb tekerem és a mély totál eltűnik, dobozhang lesz.

Szóval, mire cseréljem a hangszórót hogy ez úgy szóljon továbbra is ahogy kell?

Úgy érzem 1 pár hangszóró az első két ajtóba, és leszigetelés lesz a megoldás.

Ajánlani tudtok az igényeimhez hangszórópárt, szigetelőanyagot, illetve tudtok olyat aki vállalná a beszerelését és nem kókler?

Köszi! :R

(#61032) Osynho válasza Thome (#61031) üzenetére


Osynho
addikt

Javulni fog a szigeteléssel, de sajna a gyári fej még a belépő szintű aftermarket fejeknél is gyengébb, így továbbra se lesz elég erő a magasabb hangerőhöz.

(#61033) Thome válasza Osynho (#61032) üzenetére


Thome
addikt

Köszi!

Az előző swift gyári fejegységében volt elég kraft? Ezért fura ez számomra. :)

(#61034) Thome válasza Osynho (#61032) üzenetére


Thome
addikt

Úgy érzem rosszba fogok belenyúlni, segítsetek kérlek.

Ezek a belépőszintű hangszórók a gyáriakhoz képest milyen minőséget képviselnek, érdemes-e cserélni rájuk? Gondolok itt a 15 ezer / pár árúakra.

2 utas Focal RCX-165 árban is jó lenne, hozzá vennék beépítőkeretet, de nem tudom van-e értelme? Szigetelés hogy működik, hova kell tenni, hova nem, ki vállalná el, hova tudom vinni? :U

[ Szerkesztve ]

(#61035) Rivaul


Rivaul
addikt

Egy kiesett hangszórót (bal első ajtó) a szettből lehet helyettesíteni más hangszóróval? Fusion van körbe az autóba de nincs sehol olyan amilyen első elhalt, és gyártani sem gyártják már, max komplett szettet lehet venni még de az is 40k. A szett többi része jó. Elöl és hátul is fusionok vannak minden helyen az autóba. Ami kiesett: Fusion PP-CM650. Ki tudom váltani egy másik márka hangszórójával ami passzolna a hangváltóhoz és nem ütne el hangzásban sem nagyon? Totál amatőr vagyok a kérdésben...

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#61036) G.Zs. válasza Rivaul (#61035) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Egy par melykozep hangszoroval igen. Tehat mindket ajtoban cserelned kell ugyanarra a tipusra.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#61037) opeter70


opeter70
senior tag

Ezen az esős délutánon ismét gyártottam egy garnitúra Steg lefogatófület.
Ha jól számolom, ez már a harmadik szett, amit kénytelen vagyok itthon barkácsolni.
Már rutinból csinálom. :)
Csak tudnám, hogy ki gyűjti ezeket, mert nekem még úgy nem sikerült Steget vennem, hogy lettek volna lefogatófülei!

A gyári lefogató kicsit olyan nekem, mint Columbo felesége. Tudom, hogy létezik, de én még sosem láttam. :D

A korábbiakat feketére fújtam, de mivel elfogyott itthon a fekete festék, ezért ezeket most kályhaezüstre festettem. Aztán rájöttem, hogy ez a szín amúgy is jobban megy az erősítőhöz.

[/ L]

[ Szerkesztve ]

(#61038) Rivaul válasza G.Zs. (#61036) üzenetére


Rivaul
addikt

Értem és köszönöm, de a szettből a csipogók és a hangváltók maradhatnak? Tehát nem kell másik első szettet vennem hanem kicsit spórolhatok azzal hogy csak két mély közepet veszek? Bár így is bántó mert az az egy maradék jobbos is nagyon kellemeset szól csak bosszant a tudat hogy balról nem jön hang :D

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#61039) Joe fiú válasza opeter70 (#61037) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Szép munka.
A 8-9. Vásárolt Steg után nekem sikerült talaltni olyat amihez adtak, ne add fel.
Grat a 75.4-hez, 7 éven at nem adtam ki a sajatom a kezemből, most a kisteso pihen az agy alatt autóra várva.

(#61040) Lite válasza spiky03 (#61030) üzenetére


Lite
őstag

Nekem legutoljára a kormány alatt, az OBD csatlakozónál volt egy arrébb mászott kábel. Meg kellett pöccinteni, illetve begyűrtem egy csavar alá, azóta ismét csend van.

(#61041) opeter70 válasza Joe fiú (#61039) üzenetére


opeter70
senior tag

Esetleg, ha van rá módod, dobhatnál fel ide egy fotót a gyári fülekről, hogy valójában hogy is néz ki, mert nem viccből írtam, hogy a gyári fülek nekem "Columbo felesége", vagyis még soem láttam.
Ezeket is saját elképzelés alapján csináltam.

Rivaul:
Én is sokáig használtam vegyes szettet, de ez nem jelent garanciát arra, hogy bármilyen mélyközép bármilyen magassal jól fog együtt szólni.
Ha van rá módod, akkor próbálkozni (meghallgatni) kell, de nem lehetetlen hozzá passzoló mélyközepet találni.

(#61042) spiky03 válasza Lite (#61040) üzenetére


spiky03
veterán

Majd megrángatom én is akkor. :D
De úgyis el akarom vinni egy teljes átvizsgálásra a verdát, meg most valmi van a klímával is, hogy azt is nézzék meg. Aztán hátha fényderül erre a búgásra is.
Após azt mondta, hogy vsz generátor zaj...

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#61043) Rivaul válasza opeter70 (#61041) üzenetére


Rivaul
addikt

Nem túl érzékeny a fülem és nagy elvárásaim sincsenek csak ez a jobbról hallok, balról nem az már kicsit zavaró. Akkor megpróbálkozom valami hasonló minőségű hangszórót betenni. Köszönöm :R

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#61044) Lite válasza spiky03 (#61042) üzenetére


Lite
őstag

Az lehet, de az változik fordulatszámra. Ha statikus a búgás, az földelési hiba.
Nekem durvább is volt (porlasztó-vezérlés)...

(#61045) BBéci válasza Lite (#61044) üzenetére


BBéci
titán

Passatban volt olyan zaj, ami gázelvételkor elhallgatott, tehát a befecskendezés környékén okozhatta valami. Remélem, a Skodában nem lesz ilyesmi, ha egyszer végre belekerül valami hangcucc!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61046) spiky03 válasza Lite (#61044) üzenetére


spiky03
veterán

Ha jól emlékszem akkor amikor nem nyomom a gázt akkor halkabb és akkor lesz csak intenzívebb, amikor gázon van a lábam.
De majd hétvégén letesztelem rendesen, hogy lehalkítom a zenét, vagy be se kapcsolom addig. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#61047) Lite válasza spiky03 (#61046) üzenetére


Lite
őstag

Ha nem kapcsol be az erősítő, nem lesz hang sem... ;) Csak állítsd meg a lejátszást. :)

(#61048) punish3r válasza opeter70 (#61037) üzenetére


punish3r
aktív tag

Hello.

Rendelést veszel fel? :DDD Én se kaptam a 105-höz sajna. :W

zsolt19900: abt.com-ról rendeltem kb egy éve, de most valamiért nem jön be az oldal. Szerencsém volt mert egy ismerősöm pont USA-ban nyaralt és elhozta nekem, így megúsztam az egyéb költségeket.

[ Szerkesztve ]

Már a jövő sem a régi...

(#61049) Lite válasza zsolt19900 (#61029) üzenetére


Lite
őstag

A 80 PRS-t talán még mindig itt a legolcsóbb EU-n belül megvenni:
[link]

Mondjuk, a linkelt helyen az USA ára igen kedvező, de azért ott, ha nem ismerős hozza, kicsit megdrágul...

(#61050) zsolt19900 válasza Lite (#61049) üzenetére


zsolt19900
őstag

és punisher

szerencsére sikerült levadásznom egyet ebayen :) szóval magamnak megvan már és elvileg a héten ide is ér ha minden igaz :) a zenéket már letöltögettem
az a db konvertáló progi is elég felhasználóbarátnak tűnik, szóval majd meglátjuk, remélem azért beigazolódnak a dolgok és nekem is leesik picit az állam tőle, mert ha nem akkor "mérges" leszek rá :D

még egy kérdésem, ha lehet:

pio kormánytáv ilyesmi kompatibilis a prs-el? érdemes beszereznem ilyesmit, ha erre van fétisem? :D úgy gondolom örök darab marad a prs, így hát ha kompatibilis vele a táv, akkor elkezdek nézelődni ilyesmi felé is :)

vagy esetleg valamelyikőtöknek van valamilyen univerzális társa ennek? azok is jók szoktak, tudnak lenni akár?

[ Szerkesztve ]

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.