Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#86496) Amur


Amur
addikt

Egy ideje readonly voltam. Most frissítem én is a véleményem. Legalább itt lehet.(a magyar sajtó az túl vegytiszta egy-két normális cikktől eltekintve naponta).
A népességarányos haláleseteket nézve tényleg nem kellene aggódni, viszont mint ex-covidos, és egy olyan kereskedelmi egységben dolgozó, ahol mindenkin átment a kór, azért én másképpen láttom mint az átlag Marinéni, vagy a sok önjelölt proféta, és a fotelforradalmár, laposföldhívők,vírustagadók, természetimádók, nem is tudom milyen irányzat van még.
Azt látom, hogy akin átment, senki nem százas.(nem értelmileg...egészségileg)
én azóta is mintha 20 évet öregedtem volna, piszok hamar elfáradok, lassan fél éve hogy napi három pulzuscsökkentővel tudom normális szinten tartani a szívfrekvenciám(és számos kardiológiai vizsgálaton voltam, semmi bajom elméletileg), izom és izületi fájdalom nem múlt el, sorolhatnám a kollégiáim állapotát is, de nem teszem, így is hosszú lesz szerintem!
Már októberben is káoszt láttam az egészségügyben(nem kivülről itéltem így, hanem akkor voltam a covid ambulancián, majd jártam a kardiológiai vizsgálatokra). Már akkor sem tudták a nővérek hogy másnap melyik osztályon kell kezdeni, mikor alakítják át a tegnap még szemészetet, pszichiátriát covid osztállyá. Most nem is akarom tudni mi lehet ott.
Sajnos a kormány még ezt a hard lockdown-nak titulált semmit is csak késve hozta meg, és meglátásom szerint édeskevés lesz.
Nem szabad elbagatelizálni ezt a járványt, mert sokkal több mint aminek látszik!
Nem tudom én mit fogok mesélni az unokáimnak(a gyerekeim sajnos velem együtt élik meg), de mint nyugati társadalom, és mint ex-kommunista keleti blokk is csunyán megbuktunk. Azt hiszem Aweriot írta, és ebben maximálisan igazat adok neki: miért csodálkozunk azon, hogy ha politikusokra bízzuk a járványkezelést, akkor ők politizálnak, és nem járványt kezelnek.. itt van a covidos denevér elásva..Bár nem tudom jobb lenne-e nekünk ha Malőr Cecilia vezette volna győzelemre az Tisztiorvos FC csapatát a Kovidióták elleni BL meccsen..(ők is kaptak volna egy hatost..esetleg egy lesgólra futotta volna maximum..), Sokadik öngólját lövi már ez a járványkezelés.
Én ahogy hívnak rögtön megyek oltásra, és nem bánom mit szúrnak belém, mert szeretnék már nem azon aggódni hogy hazaviszem-e a családnak, mert a munkám során nagyon sok emberrel érintkezem. Kellene egy tökös politikus aki tudja az embereket motiválni, de már abban sem hiszek hogy érdekük hogy vége legyen..kezdek néha én is összeesküvés elméleteket gyártani.
A tények ami felett nem szabad elsiklani:
-tényleg világjárvány van, aminek nem tudjuk mikor lesz vége, mert a mutációk gyorsabbak mint az oltási sebességünk..
-ez nem infulenza! Nagyon komoly szövödményekkel jár, és teljesen kiszámíthatatlan korlefolyással.
-az EÜ túlterhelése miatt sokan fognak ellátás nélkül maradni, akár súlyos, halálos kimenetelt is elszenvedni
-ez egy vírus, ezért életünk végéig tartó védelmet nem fogunk egyetlen oltástól sem kapni!
el kell fogadni hogy fél évente, majd később modernebb oltásokkal lehet hogy 1-2 évente oltást kell majd felvennünk, és ez nem opcionális lesz mint az infulenza elleni szezonális oltás.
-kb félévente 2 hetes IGAZI lockdown letörte volna a felfutó ágakat, és érdemben kevesebb kárt okozott volna a gazdaságban. ehelyett a "politikai járványkezelésnek" már látszanak a jelei, és komoly gazdasági válságba torkollik majd, teljes szektorokat sodorva csődközelbe

Nem tudok jó zárszót, azt látom nem tanulunk belőle..és ez több mint gond, több mint bosszúság! Próbáltam nem felnagyítani semmit, csak a saját véleményem, és tapasztalataim átadni.
a kollégáim már attól félnek mikor kapják el újra, mert nem akarják! Egyikük sem került korházba, és súlyosnak mondható lefolyás sem volt egyiküknél sem, mégsem akarják újra átélni. Biztos nem azért mert ez csak egy nátha..

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.