Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#57651) #16729600


#16729600
törölt tag

Virnyákos , de elterelő kérdés: megint sávszél korlát van bevezetve? YouTube feltöltés 1 nap után se érhető el 4K-ban :F

(#57653) snecy20 válasza #16729600 (#57651) üzenetére


snecy20
veterán

Én március óta tapasztalok itt-ott youtube-on felbontás-korlátot. :F

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#57654) Ezekiell válasza ubyegon2 (#57641) üzenetére


Ezekiell
veterán

Pandémia idején gyakorlatilag ez az erősebb jog

Ilyen nincs - még ha jó is lenne néha, ha lenne. Erőforrások rangsorolása meg intezményi feladat, ez nem korlátozhatja alapjogok érvényesülését - még ha jó is lenne néha.

Ez van... Én se értek feltételen egyet ezzel, de amíg nem hoznak kifejezetten törvényt erre, hogy korlátozható legyen (mondjuk EÜtv módosítással), addig nincs opció mérlegelésre.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#57655) #16729600 válasza snecy20 (#57653) üzenetére


#16729600
törölt tag

Tavasszal dedikáltan lelőtték a 4K-t a virnyák miatt : youtube , streaming szolgáltatások. Mondjuk akkor be is lett jelentve....

[ Szerkesztve ]

(#57656) FіkuszKukіsz válasza Reggie0 (#57646) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához.

Akkor este 8 után miért nem mehetek ki?

Egyébként hol van az Alaptörvényben amit a Cecilia állít?

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#57657) lacafaca válasza #16729600 (#57651) üzenetére


lacafaca
őstag

szar helyre töltögetsz :P

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#57658) Ezekiell válasza FіkuszKukіsz (#57656) üzenetére


Ezekiell
veterán

Mert hoztak egy törvényt/rendeletet, ami ezt korlátozza. Nincs ilyen törvény/rendelet hozva covid végstádiumú betegek látogatására.

Lehetne ilyet hozni? Persze. Hoztak? Nem.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#57659) Reggie0 válasza Ezekiell (#57658) üzenetére


Reggie0
félisten

Is, meg az is kerdes, hogy az alaptorvennyel mennyire lenne osszeegyeztetheto, ha hoznak ilyet.

(#57660) FіkuszKukіsz válasza Reggie0 (#57659) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Nincs az Alaptörvényben ilyen kitétel. Azonban valóban született ilyen rendelkezés még szeptemberben [link] , egyszerűbb lett volna erre hivatkozni.

Romanes eunt domus

(#57661) Reggie0 válasza FіkuszKukіsz (#57660) üzenetére


Reggie0
félisten

Igy szo szerint nem is lesz, az ilyesmiket az alapjogokbol szokas levezetni.

(#57662) FіkuszKukіsz válasza Reggie0 (#57661) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

És szerinted melyikből? Ha már jogászkodunk.
Segítek
Cecilia szerint:az alaptörvény kimondja a kapcsolattartás jogát a családdal.

Az alaptörvény egy helyen foglalkozik a kapcsolattartással.
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák. A véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével.

Ebből viszont a fenti nem vezethető le.

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#57663) Reggie0 válasza FіkuszKukіsz (#57662) üzenetére


Reggie0
félisten

A kapcsolattartashoz valo jogot a maganszferahoz valo jogbol es az emberi meltosaghoz valo jogbol vezetik le, ezek szoros kapcsolatban vannak.

[ Szerkesztve ]

(#57664) FіkuszKukіsz válasza Reggie0 (#57663) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

KIvétel amikor nem korlátozzák. Pl. távoltartási végzés családon belül. Továbbra is úgy gondolom nem vezethető le ilyen alapjog. De hagyjuk, mert ez nagyon off már.

Romanes eunt domus

(#57667) Reggie0 válasza FіkuszKukіsz (#57664) üzenetére


Reggie0
félisten

Szerintem a kapcsolattartasi jog alapja, hogy a kapcsolatot tarto ket fel akarja a kapcsolattartast. A tavoltartasi vegzesnel ez nem all fenn, az pont azert indul, mert az egyik nem akarja. Ahogy a korhazba sem hurcoljak be eroszakkal azt, akit megneveztek, hogy latogasson.

[ Szerkesztve ]

(#57668) philoxenia válasza Reggie0 (#57583) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Tehát elmondod a betegnek aki eszméletén sincs, hogy rövidesen meg fog halni és válasszon, ki jön be hozzá? :F

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#57669) Reggie0 válasza philoxenia (#57668) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha figyelmesen olvasol pont azt irtam, hogy ezekkel az esetekkel lehet csokkenteni a kapcsolattartok szamat a kalkulaciokban. Viszont azokban az esetekben, ahol mar elore meghatarozta a kapcsoalttartot a beteg, ott az eszmeletlen beteghez is joga van egyszer bemenni, ha tudja, hogy meg fog halni. Tehat akkor szerinted? Olvass figyelmesebben, koszi.

[ Szerkesztve ]

(#57670) Sped válasza tom_tol (#57649) üzenetére


Sped
aktív tag

A hibrid rezsimek taktikája ez, mint a miénk is. Imádják ezt a vészhelyzet van dolgot, eljátszották ezt a nem létező migráns inváziónál is és eljátszák most is. Engem az döbbent meg, hogy egyesek hisztériukusan követelik a saját jogaik korlátozását. Jó lenne megnézni, mik azok az intézkedések a mostani csomagból, amihez ki kellett hirdetni a veszélyhelyzetet... ezt sima normál törvénykezéssel és rendeletekkel le lehetett volna kezelni. Ez csak arra jó, hogy odaküldhessék masírozni a fegyvereseket az utcára éreztessék a veszélyt, táplálják a félelmet, elültessék benned a rettegést, hogy utána hálás lehessél a kedves vezetőnek, hogy vigyáz rád és megvéd a bajtól. És eztmilliók benyalják. El-ké-pesz-tő.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57671) philoxenia válasza Reggie0 (#57669) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hol írtad ezt?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#57672) Csatravi


Csatravi
senior tag

Ahogy meghal egy beteg az intenzív osztályon, jön a következő a megüresedett ágyra

"A szakadék szélén táncolunk – fakadt ki a múlt héten egy vidéki kórház belgyógyásza lapunknak, hozzátéve, a tavaszi első hullámban tapasztalt szigorítások hiánya miatt már csak 2-3 hét tartalék van a rendszerben. Pont annyi, amennyi időre szükség van ahhoz, hogy az esetleges szigorító intézkedések hatásai érezhetők legyenek a fertőzöttek számának csökkenésében. Alighanem ezért is vált elkerülhetetlenné a kedden bejelentett – helyenként, például az esti kijárási tilalom esetében a tavaszinál is nagyobb – szigor.
Forrásunk szerint ezek nélkül az intézkedések nélkül az egészségügyet az összeomlás fenyegeti, amit azonban nem úgy kell elképzelni, hogy bezárnak a kórházak, és a betegek a zárt ajtó előtt dörömbölnek, mint egy becsődölt bank fiókjánál. Az egészségügy összeomlása a gyakorlatban ennél sokkal csendesebben zajlik, azt jelenti, hogy a rendszer nem tudja az elvárt minőségi mutatókat hozni. Leginkább a krónikus betegek ellátásán lesz ez érezhető, számos orvost már most kivettek a szakrendelésből, és Covid-betegek ellátására csoportosították át, pótlás nélkül."

[ Szerkesztve ]

(#57673) Parci válasza #20749568 (#57666) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

legyen egy "kontra" is:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3490561030990419&id=100001096685201

(tényleg volt valami bulinegyedes búcsúest?? :U)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57674) t72killer válasza tom_tol (#57626) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tipikus fából vaskarikát akarsz, mint a legtöbb fogyasztó. Leszarod ha a hátsód+pereputtyod körbeutaztatása miatt átbillen a doki a kidőlési határán, de ha te kerülsz be páciensként, akkor friss üde DD kategóriás nővérkék ugráljanak körbe.

Disclaimer: személyemben olyan emberrel beszélsz, aki a saját apját a halála előtt 2 hónappal látta utoljára.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57675) Parci válasza Sped (#57670) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg hajmeresztő, azért a fotók a gépfegyvert szakszerűen markoló, masírozó katonákról odavernek. rohadt fontos ez, tényleg. :(

egy része egyébként nettó fontoskodás, szerintem, mint amikor odaküldték a kib.szott katonai helikoptert a fán akadt siklóernyős miatt, akit aztán megölt a rotorszelével, meg még pár másik embert is majdnem. és nem lehetett leállítani, mert jöttek a katonák fontoskodni. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57676) proci985 válasza tom_tol (#57649) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ja egyetertunk, en is elegedett vagyok a sved megoldas jogi reszevel, beleertve azt is, hogy itt nem lehet lezaras mert nincs haboru. pont.

t72killer: elbeszelsz mellette. itt arrol van szo, hogy tom_tol regota svedeknel el, ahol a szabalyozas a covid19 idejen ugy van kialakitva, hogy mukodjon a jogi keretek kozott. tehat a gyakorlatban semmi olyan szabalyt nem hoztak, ami a gyakorlatban teljesen betarthatatlan, eletszerutlen, siman csak karos vagy alkotmanyellenes.

a jarvanykezelesert felelos megszolalt, hogy joguk van a szeretteiknek elbucsuzni es ezt korhazi szinten be kell tartani. pont. mivel valoszinuleg neki kell a magyarok kozul a legjobb ralatasanak lenni a helyzetre, talan igaza is van es tisztaban van a kapacitassal es a lehetosegekkel. egyebkent is pont a heten mondta Orban, hogy a magyar orvosok jobbak mint a nyugatiak es a magyar egeszsegugy jobb, mint az osztrak.

de ha te kerülsz be páciensként, akkor friss üde DD kategóriás nővérkék ugráljanak körbe.
pls adj egy linket, hogy ez hol van leirva az alkotmanyban, mert egyebkent ez itt csak egy szalmababba oltott trollkodas.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#57678) Parci válasza #20749568 (#57677) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mármint mit? csak épp most jött szembe fáccsén, hogy hogyan öl a korona direktben, odaraktam a linked mellé, ami arról szólt, hogy hogyan öl indirektben. a kettő együtt, ahogy öl. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57679) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

közben tegnap újabb rekord: 10 000 ember ment el egy nap alatt :(. igazából brutális számok ezek, és most már minden létező grafikon szarul néz ki. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57681) lacafaca válasza Parci (#57675) üzenetére


lacafaca
őstag

van má mémje...várjá... :DDD

[kép]

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#57682) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Még egyszer: Ne állj bele a másikba. Nyugodtan és higgadtan.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#57683) andor80


andor80
senior tag

hová lett a hszem és miért?.-Miért beleállás az ,hogy ajánlottam a kollégának ,hogy egy olyan téma aminek a kibeszélése teljesen elviheti a jelenlegi topikot arra nyisson egy másikat.Látod komoly covid topik is van.Alig érintjük a felvázolt témáját viszont biztosan van olxan akit érdekel ő maga állított ,hogy szabadságharcos kiáll mindenféle ilyen ideologioa mellett.Ez covid topik nem szociologia politikai kivesézésre alkalmas márpedig a linkje csak lazán kapcsolodik a topikohoz nem bizonyítható tudományos kereszt ellenörzőtt tényt tartalmazott kutatás szempontjából. 2" ember elmélkedése van az adott cikkbenKérném visszas a hszem minnél elöbb Köszöntem! Amint látod nemcsak én reagáltam rá....

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#57684) Stanlee válasza #20749568 (#57666) üzenetére


Stanlee
őstag

Szerintem ez az ide irok tobbseget nem erdekli. Amig nem virussal a szervezetedben halsz meg, addig nem erdekes a halalod.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#57685) Reggie0 válasza philoxenia (#57671) üzenetére


Reggie0
félisten

#57628/3

(#57686) #16729600


#16729600
törölt tag

Az értékelések szerint nem jöttek be az intézkedések várt enyhítő hatásai, ezért hétvégétől további szigorítások jönnek ( remélem nálatok beválik, ami nálunk nem ) [link]

(#57688) Parci válasza Stanlee (#57684) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, pont így, megfejtetted

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57689) Floyd80 válasza Parci (#57675) üzenetére


Floyd80
addikt

Blahán ma a hajléktalanokat csesztette három készenlétis kisgyerek, mögöttük meg kb. mindenki maszk nélkül mászkált. A hajléktalanokon volt maszk, igaz lecsúszva. Úgyhogy kell ide a kommandó na.

De legalább dől a lé:

A rendőrök a kijárási tilalom megsértése miatt 273 esetben intézkedtek: 80 embert figyelmeztettek, 123 helyszíni bírságot szabtak ki, 70 emberrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek - ismertette.

5 kutyasétáltatóval szemben kellett intézkedniük, mert nem tartották be azt a szabályt, hogy a lakóhelytől vagy szálláshelytől csak 500 méteres körzetben tehetik ezt meg. Közülük hármat helyszíni bírsággal sújtottak, két ember ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Remélem lelőtték a kutyákat miután lemérték az 500 métert légvonalban!

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#57691) Parci válasza #20749568 (#57687) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szeretnél beszélgetni a világ egyéb problémáiról? ha velünk és itt szeretnél, akkor dobj fel valami konkrétat, oszt akkor eltérül abba az irányba is a topik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57692) philoxenia válasza Reggie0 (#57685) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Honnan tudja az orvos, hogy nem fogja túlélni? Mennyivel hamarabb? Eleve lemondanak egy betegről?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#57693) Parci válasza #16729600 (#57686) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egy grafikon:
https://www.worldometers.info/coronavirus/worldwide-graphs/#europe-usa-deaths
azt szerintem megmagyarázza, hogy miért zárnak a népek (és hogy lesz-e teljes zárka).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57694) lacafaca válasza #20749568 (#57690) üzenetére


lacafaca
őstag

nyugodjon le mindenki, lesz itt még tavasz 2.0, csak a munkahely marad, amit kötelező lesz látogatni (már amit életben hagynak, mert onnan etetik őket is) ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#57695) Floyd80 válasza #20749568 (#57690) üzenetére


Floyd80
addikt

Itt meg egy fitnesz-teremnek visszaadták a nyitva tartását, legalábbis bajoroknál.

[link]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#57697) Stanlee válasza #16729600 (#57686) üzenetére


Stanlee
őstag

Berchtesgadenben is nagyjabol 2 het alatt volt latszata, es nem ilyen himi-humi lezaras volt. A mostanihoz kepest ami plusz volt, hogy ovodat, iskolat is zartak. Tobb, mint 100 fo dolgozott a kontaktkutatason es tesztelesen. Na ez tudta felezni a fertozesek szamat.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#57698) #16729600 válasza #20749568 (#57690) üzenetére


#16729600
törölt tag

Kiskerre rárepülnek az tuti: a hatás se fog elmaradni.
"In 14 Tagen beginnt das Weihnachtsgeschäft. Haben die Geschäfte da noch zu, werden viele Firmenleichen den Wegesrand pflastern."
Tényleg nagyon sajnálok mindenkit , akinek kinyírják a megélhetését, de persze azokét is, akik betegek a virnyáktól. win-win helyett ez egy tipikus szopás-szopás szitu.

[ Szerkesztve ]

(#57699) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Beesteledett, ilyenkor szeretsz belekötni abba, aki amúgy nem szimpi. (gondolom megint küldesz egy maligán ihlette privit, várom szeretettel) :) , de itt már annyi különböző téma felmerült, aminek rohadtul semmi köze nem volt a covidhoz, hogy nem is értem, akkor miért nem hajtottad el innen a delikvenst!? Az meg, hogy a linkelt téma nem tartozik a covid-hoz, öööö....szóval igen speciálisan közelítesz egyes témákhoz, hogy szofisztikált maradjak. Szerintem meg rohadtúl lényeges az egész hibbantság ezen vetülete is. Amúgy lenne egy számtech-et érintő javaslatom, ha neked nem szimpi ember ír valamit, használd az egered görgőjét vagy/és írj neki részegen privátot! ;]

(#57700) Motion_Blur válasza Parci (#57693) üzenetére


Motion_Blur
félisten

teljes zár alatt mire gondolsz? mint ami olaszoknál volt márciusban?

mert az se volt az:

"A rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, szállodák és a vendéglátó egységek is, amelyek eddig este hat óráig nyitva tarthattak. Kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak.

A termelő üzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy tiszteletben tartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét. A tömegközlekedést nem állítják le."

03.11.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.