Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#39851) szabi__memo válasza bigdady (#39850) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Eddig senkit nem sikerült, szóval kétlem

(#39852) nubreed válasza Lauda (#39848) üzenetére


nubreed
veterán

Nagyobb baj az, hogy nagyon sokan nem hordják helyesen a maszkot, 10-ből 5 emberen ha van is maszk, az orrára nem húzza rá, mindenhol ezt látom bármerre is megyek (bolt, vonat/busz/metró/villamos, zárt terek, stb). Így meg semmit nem ér. A vonaton a kalauzok is 10 -ből 9 esetben így hordják. Így ne csodálkozzunk, hogy egyre nagyobb napi ferőzött számot látunk.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#39853) Lauda válasza nubreed (#39852) üzenetére


Lauda
félisten

Éppen erre utaltam az előbb. Az volt a téma, hogy a maszkviselésnek megelőző a hatása. Mivel a maszk elő van írva május óta és látjuk milyen szinten szarnak bele az emberek, ennek ellenére nem tarolta le az országot a járvány. Ebből gondolom, hogy ez nem a maszkviselés megelőző hatásának köszönhető.

[ Szerkesztve ]

(#39854) t72killer válasza radi8tor (#39839) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mondasz vmit, 10M maszk × xFt darabár × 0.27 nem kis összeg

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39855) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#39856) S e t h


S e t h
nagyúr

Nagyjából belátható miért is kell igazából maszkot hordani.
Mert a lakosság jelentős része az ászkarákok intellektusával rendelkezik és én hiába bizonygatnám, esküdöznék, hogy ha vmi tüsszögős nyavajám van, akkor majd fel fogom venni, mert egyrészt ugye nem vagyok orvos, nem tudom kétséget kizáróan kijelenteni, hogy ez nem covid, másrészt ha tüsszögök is, nincs aki ellásson, kaját csak el kell mennem venni, ergo marad a maszk.
Ha egészséges is vagyok viselnem kell, mert ennek hiányában azt üzenem a külvilágnak, hogy nincs itt semmi baj, és ennek hatásaként egyre többen kezdik nem viselni.

Szóval ha vmelyik barom mellettem, pláne a gyerekem mellett kezd el a taknyát dörgölve köhögni maszk nélkül, akkor megkérem a gyerekemet, hogy csukja be a szemét.

Tudomásul kell venni, hogy a társadalom nincs azon az érettségi fokon, hogy szabadon döntsön a védekezésről.
És itt jön a de.
Amíg foci dzsemborik vannak, jegyeket ajánlanak fel az eü-ben dolgozóknak, mint egy Monty Python szkeccsben, az ország vezetői alkalomszerűen viselnek maszkot, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg lásd a kontaktkutatásról, addig mennyire várható el, hogy bárki komolyan vegye a védekezést?

De ugye a szabályokat általában szokás betartani, nem léped túl a sebességhatárt, nem lopsz, nem ölöd meg a másikat, nem parkolsz tilosban, viseled a maszkot.
Mert ez így működik.

Utópiában.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#39857) t72killer válasza S e t h (#39856) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne sértegesd az ászkarákokat :R. A többi stimmel :))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39858) radi8tor válasza S e t h (#39856) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Tegnap felszállt valaki Volánbuszra maszk nélkül. A sofőr nem szólt rá (lehet ismerte mert még leszálláskor is váltottak pár szót).
Az a csaj szólt rá hogy vegyen fel maszkot aki mellé 5 cm-re leült.
Mikor leszállt láttam hogy az orrára nem is húzta fel a maszkot.
Gyanús nekem hogy ez a büntetősdi is csak papíron fog létezni itthon... :U

⭐ Stella

(#39859) lacafaca válasza S e t h (#39856) üzenetére


lacafaca
őstag

Ha egészséges is vagyok viselnem kell, mert ennek hiányában azt üzenem a külvilágnak, hogy nincs itt semmi baj, és ennek hatásaként egyre többen kezdik nem viselni.

Eközben a vezetőség:

:DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#39860) t72killer válasza radi8tor (#39858) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ilyen indulással - aminek része volt, hogy márciusban, amikor halottak is voltak azért, a főtörzs még ördögtől valónak állította be a maszkhordást - aztán a "fordulattal" sokáig semmiféle bünti.

Ja és persze azt látod minden csatornán, hogy a fideszes nagykutyák egyike se hord maszkot - azt meg ugye nem tudjuk, h mosott-e kezet sz.rás után... Így k.rva nehéz társadalmi támogatottságot szerezni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39861) radi8tor válasza lacafaca (#39859) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem is bent tárgyalnak hanem a friss levegőn ahol bizonyítottan kevésbé fertőz. Nincs ezzel gond szerintem.A gond a klimatizált és nem megfelelően szellőztetett tárgyalókkal van.

⭐ Stella

(#39862) Kékes525 válasza bigdady (#39831) üzenetére


Kékes525
félisten

Hogyne lenne előnye a gazdaságnak a maszk használatból. A gazdaság résztvevő közül kevesebben esnek ki a járvány következtében. Másrészt a maszk használat miatt kevesebb fertőzöttet azonosítanak a gyárakban, üzemekben, hivatalokban stb. ami miatt nem kell leállni az esetleges fertőtlenítés és a többi dolgozó tesztelése miatt. A második felfutásban eddig több mint 7000 ember esett ki a termelésből.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#39863) S e t h válasza radi8tor (#39858) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ha egy szabályt be akarsz tartatni, annak minden fonáksága ellenére, akkor szankcionálni kell, mert annak lesz üzenete, de vajon hogy csinálod ezt akkor, amikor azt látod, hogy felelős pozícióban lévő személyek sem tartják be a szabályt?

Kis ember csatt, 50 ezer, aztán ez az ember mondjuk egy hivatalban azzal szembesül, hogy bár neki ez a kihágás elvitte a havi keresetének jelentős részét, a hivatalnokok meg tojnak a szabályra.

Nem emlékszem volt-e róla szó a topikban, de pl. engem nagyságrendekkel jobban felháborít a helytelen maszkviselésnél az, ha egy mutáns a kezeivel fogdossa a pékárut.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#39864) Ringman válasza lacafaca (#39859) üzenetére


Ringman
nagyúr

vsz őket naponta tesztelik, meg mindenkit előre akivel találkozhatnak, aztán így nagy a mellény, ők a faszagyerekek.

példamutatásból elégtelen.

(#39865) nubreed válasza radi8tor (#39858) üzenetére


nubreed
veterán

Én ebben teljesen biztos vagyok. Senkinek nincs arra humán kapacitása, hogy mindig mindenhol (máv, volánbusz, bkk járatok) ellenőrizzék a maszkhasználatot. Egyszerűen nem lehet betartatni. Lehet, hogy pl. ilyen kiemeltebb sűrűn használt járatokon mint pl 4-6 villamos lesz majd sűrűbben polgárőr/rendőr, meg ha belépsz a metró területére és nincs rajtad maszk, maximum szólnak, hogy vedd fel, de úgy globálisan, mindig minden járaton ezt nem lehet sajnos betartatni. A sofőröktől nyilván nem várható el az, hogy még azt is figyelje állandóan, hogy ki használ maszkot, ki nem.
Az is baj, hogy az embernek (tisztelet a kivételnek) nem jut el az agyukig, hogy a maszkhasználat minannyiunk érdeke, így az övé is.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#39866) lacafaca válasza radi8tor (#39861) üzenetére


lacafaca
őstag

Legalább eljátszhatták volna e kép erejéig a példamutató vezetőséget...tessék, lássa a nép, hogy mi még a tornácon is...ha már ekkora a baj...

Ringman dehogy tesztelik

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#39867) szabi__memo válasza radi8tor (#39858) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egyértelmű

(#39868) FrezeR


FrezeR
senior tag

Sziasztok.

Most láttam az interneten egy oldalon, mit szóltok a január 1-től érvényes új jogszabályokhoz? Azért elég durvának tűnik nekem. :((

Hatály: 2021.I.1. - 2021.V.25.

Járványügy

56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében a) * az egészségügyi államigazgatási szerva a) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,ab) a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja, a c) a természetes és jogi személyeket, továbbá a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket az e törvényben meghatározott intézkedések tűrésére, illetve megtételére kötelezheti;b) a kötelező járványügyi intézkedést foganatosító egészségügyi szolgáltató a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.
(3) Kötelező járványügyi intézkedés foganatosításához nincs szükség a beteg beleegyezésére, azonban a beteget - az eset körülményeihez képest - ekkor is megilleti a tájékoztatáshoz való jog.
(4) * Az 57-74. §-ok alkalmazásában fertőző betegen a fertőző betegségre gyanús személyt is érteni kell. Fertőző betegségre gyanús személy az, aki a miniszter rendeletében meghatározott fertőző betegségben szenvedő személlyel, annak használati eszközével, váladékával érintkezett, illetve a fertőzés terjedési módjából adódóan feltételezhető, hogy a fertőző betegség kórokozója a szervezetébe került.
(5) * A 44-52. § és 56-74. § alkalmazásában a (4) bekezdésben említett miniszteri rendeletben meghatározott fertőző betegséggel azonos tekintet alá esik az Egészségügyi Világszervezet 2009. évi XCI. törvénnyel kihirdetett Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályai (a továbbiakban: NER) rendelkezéseire tekintettel nemzetközi horderejű közegészségügyi-járványügyi szükséghelyzet előidézésére képes, korábban ismeretlen vagy szokatlanul súlyos formában, illetve a megszokottnál lényegesen nagyobb gyakorisággal, járványosan előforduló betegség vagy állapot is.
(6) * A NER végrehajtása érdekében az egészségügyi államigazgatási szerv ellátja a nemzeti NER tájékoztatási központ feladatait.Védőoltások57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.
(2) * A miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében a) életkorhoz kötötten,b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén kötelező védőoltás elrendelésének van helye. *(3) * A miniszter egyes munkakörökben való foglalkoztatás feltételeként a munkáltató költségére védőoltási kötelezettséget írhat elő.
*(4) A védőoltásra nem kötelezett személy kérésére - kiskorú esetében törvényes képviselője hozzájárulásával - orvosilag indokolt esetben védőoltásban részesíthető.(5) A védőoltással egy tekintet alá esik az egyes fertőző betegségek esetén alkalmazott megelőző gyógyszeres kezelés.
(6) * Védőoltás kizárólag az egészségügyi államigazgatási szerv által engedélyezett oltóanyaggal és az engedélyező okiratban szereplő céllal és feltételekkel végezhető.(7) Az oltóanyagok és egyéb immunbiológiai készítmények előállítására, forgalomba hozatalára és hatósági ellenőrzésére külön jogszabály rendelkezései az irányadóak.58. §
(1) * A kezelőorvos a kötelező védőoltás elhalasztásáról dönt, ha a) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná és b) a védőoltás beadásához fűződő közegészségügyi érdeket nem veszélyeztető időn belül az a) pont szerinti körülmény olyan változása várható, amely a beteg védőoltásban részesítését lehetővé teheti.
(2) * Az elhalasztott kötelező védőoltást a halasztásra okot adó körülmény megszűnését követően haladéktalanul pótolni kell.
(2a) * Az (1) és (2) bekezdésben foglaltakról a kezelőorvos az egészségügyi államigazgatási szervet írásban értesíti.
(3) * A kezelőorvos, a beteg vagy a beteg törvényes képviselője a beteg lakóhelye szerint illetékes egészségügyi államigazgatási szervnél kérelmezheti a védőoltás alóli mentesítést, haa) a védőoltásban részesítés a beteg egészségi állapota miatt nem lehetséges, vagy a védőoltás a beteg egészségét vagy meglévő betegségét várhatóan károsan befolyásolná, ésb) az a) pont szerinti körülmény változása belátható időn belül nem várható.
(3a) * A (3) bekezdés szerinti kérelemhez csatolni kell a mentesítés indokoltságát alátámasztó, a kezelőorvos által adott szakvéleményt.
(4) * A (3) bekezdés szerinti eljárás alatt - annak véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig - az adott védőoltás vonatkozásában a (7) bekezdés szerinti írásbeli felszólításnak vagy az adott védőoltás elrendelésének nincs helye. Ha a védőoltást korábban már elrendelték, és ezen védőoltás vonatkozásában eljárás indul a (3) bekezdés alapján, akkor a mentesítési eljárás véglegessé vált döntéssel történő befejezéséig a védőoltást elrendelő határozat nem hajtható végre. A mentesítési eljárásban a kezelőorvos külön vizsgálat nélkül ügyfélnek minősül.
(5) * A védőoltásra kötelezett és a védőoltásban részesített személyekről nyilvántartást kell vezetni.
(6) * A védőoltás módjáról, céljáról, helyéről és idejéről a védőoltásra kötelezett személyt, illetve törvényes képviselőjét értesíteni kell. A védőoltásra kötelezett kiskorú személy megjelenéséről a törvényes képviselő köteles gondoskodni.
(7) * Ha a védőoltás igénybevételére köteles személy e kötelezettségének írásbeli felszólításra sem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a védőoltást elrendeli. Az egészségügyi államigazgatási szerv közvetlen járványveszély fennállása esetén - a veszélyhelyzet szerint meghatározott védőoltások köre tekintetében - a határozatot azonnal végrehajthatóvá nyilváníthatja.
(8) * A védőoltás megtörténtéről igazolást kell adni.(9) * A védőoltás hatékonyságának megállapítása céljából a beoltott személy orvosi vizsgálata és vizsgálati anyag szolgáltatása rendelhető el.
(10) * Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.
(11) * A (7) bekezdés alkalmazásában közvetlen járványveszélynek minősül, ha az 57. § (2) bekezdésének b) pontja szerinti védőoltás késedelme mások életét vagy testi épségét tömegesen, közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700154.tv&timeshift=20210101

(#39869) radi8tor válasza FrezeR (#39868) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szép hosszú szöveg. :DDD

⭐ Stella

(#39870) pjen


pjen
félisten

961 friss fertőzöttet találtak,ha többet tesztelnek valószínű arányosan többet találnak.Lassan tényleg elérünk a nyájimmunitáshoz,vagy mind meghalunk.Egy hét múlva az lesz a hír,ha találnak nem fertőzöttet.Ami nem baj,csak ne legyen beteg. :)

(#39871) FrezeR válasza radi8tor (#39869) üzenetére


FrezeR
senior tag

Pedig csak a lényeges és a témába vágó rész lett bemásolva, bocsi :U

(#39872) lacafaca válasza FrezeR (#39868) üzenetére


lacafaca
őstag

Ez nem durva, ez hátborzongató...egy újabb mozaik a kirakósban.

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#39873) radi8tor válasza pjen (#39870) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

:DD
Az hagyján de mutattak valakit a tévében a minap aki 2 hónapja rendre pozitív PCR teszt eredményeket produkál mert nem tudja az immunrendszere kinyírni a vírust.
Antitest vizsgálatok során is kb 10%-uk esetében nem találtak a vérben antitestet a nemrég átesetteknél.

⭐ Stella

(#39874) lacos001


lacos001
senior tag

Azè ez a csodaplexi visz mindent.
Ugyanilyen van feleségem mellett az irodában. ;]
250€ volt darabja. Nem volt aki ne röhögött volna eddig náluk ezen...

[ Szerkesztve ]

(#39875) andor80 válasza lacafaca (#39872) üzenetére


andor80
senior tag

hol lehet elolvasni a nagy összképet?Kiváncsi vagyok a mozaik hová való.Köszi

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#39876) pjen válasza radi8tor (#39873) üzenetére


pjen
félisten

Ha nincs kontakt követés teljesen felesleges a sok teszt,szerintem.Most volt 961,a valós becslések szerint ennek kb a 15 szöröse.Mondjuk 15000 fő.aki szabadon fertőz.Viszont ha lenne kontakt követés,egy hét alatt az ország fele karanténban lenne.Viszont akkor is lehetne 50-60 ezer nem tesztelt fertőzött.

(#39877) Lauda válasza pjen (#39870) üzenetére


Lauda
félisten

Ha ezt felszorzod csak a 20-szorosával, akkor napi 15-20 ezer új aktív fertőzöttről beszélünk. De véleményem szerint ennél sokkal több az. Egyrész mivel a tesztelés egy nagy nulla, másrészt az a 20-szoros szorzó is lehet akár 80-szoros is. Lehet akár 40-80 ezer is az a 15-20 ezer/új beteg/nap.

(#39878) t72killer válasza pjen (#39870) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem sóherségből nem tesztelnek 10M embert hanem mert 9M+-nál még a gyanú sem merült fel, azaz közöttük töredék lesz a pozitív.

#39876: te írtad, legyen 30x a szorzó az összes, kb 12'000 esetre, azaz szumma 360e/10M. Hol van ez még a megközelítő nyájimmunitástól (6-7M)?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39879) idegen lény


idegen lény
őstag

Kilenc napig is fertőzőképes lehet a koronavírus

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#39880) pjen válasza Lauda (#39877) üzenetére


pjen
félisten

Macron mondta nagyon helyesen,a vírus itt van egy darabig itt is marad.Meg kell tanulnunk együtt élni vele,de nem tehetjük zárójelbe a normális életet.Soha nem lesz az,hogy mindenki mindíg maszkot hord és nem is lehet elvárni mondjuk egy 8 éves gyerektől.A távolság tartás is csak egy határig megoldható,az embereknek vannak alapvető szükségleteik.Tudom csak addig kell kibírni amig lesz vakcina,gyógyszer.És ha nem lesz,vagy olyan lesz mint az influenza oltás?

#39878) t72killer:Valóban én írtam,de lehet a 30szorosnak a harminc szorosa is.Senki nem tudja.Lehet rajtam,Rajtad bármelyikünkön átment szinte tünet mentesen,de attól még vidáman fertőzhetsz.

[ Szerkesztve ]

(#39881) Rive válasza Lauda (#39877) üzenetére


Rive
veterán

...az a 20-szoros szorzó is lehet akár 80-szoros is.

Izé, nem. Volt valahol tavasszal egy táblázat az életkor/tünetmentesek, súlyos esetek és halálozás arányáról. Az alapján a 20-as szorzó ~ a reális felső (!) határa a fertőzöttek pillanatnyi átlagéletkorhoz. A 80-as már abszurd.
De amúgy igen, napi 15-20k új fertőzöttről beszélünk. Szumma: a pillanatnyi hullám már többszöröse a tavaszinak, és az egyetlen öröm, hogy az alacsony átlagéletkor és a felfutó trendnél szokásos késleltetés miatt egyelőre nincs túl sok súlyos eset.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#39882) idegen lény válasza idegen lény (#39879) üzenetére


idegen lény
őstag

"a vírus csak 3 órán keresztül maradt életben" Életben, mikor nem is él.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#39883) szabi__memo válasza pjen (#39880) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egyelőre várunk hogy kiderüljön. Minden jel szerint lesz

(#39884) Lauda válasza Rive (#39881) üzenetére


Lauda
félisten

Abszurdnak tartod vagy sem: [link] ;)

(#39885) Micsurin Nem írtam, hogy szerintem. A hivatkozást pedig megtalálod.

[ Szerkesztve ]

(#39885) Micsurin válasza Lauda (#39877) üzenetére


Micsurin
nagyúr

80k/nap? Szóval szerinted decemberre minden renden lesz vag legkésőbb februárra, értem. :))

Decemberre ~5,5 millának már túl kell lennie a betegségen vagy így vagy úgy ha napi 80 ezerrel számolsz mint új eset.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#39886) #76500480


#76500480
törölt tag

PCR teszt mennyire kellemetlen? Garat vagy az orr legyen? Gégetükrözés már ismerős, ott nem öklendeztem, de az orrmelléküreg érzéstelenítésnél bekönnyeztem amikor homlokig feldugtak egy gézcsíkot.

Tegnapi eset a boltban...
50es szipogó, krákogó ürge maszkban úgy tüsszentett, hogy addig lehúzta a maszkot... :C Az ilyennek a nyakára térdelnék. :U Fogorvosnál a váróban senkin nem volt maszk, én se húztam :o

[ Szerkesztve ]

(#39887) idegen lény válasza idegen lény (#39879) üzenetére


idegen lény
őstag

"A professzor szerint vissza kellene hozni a rezet a közterekre és egészségügyi intézményekbe. Ő nem várna a következő járványig." Ennek nálunk sokan örülnének.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#39888) Rive válasza Lauda (#39884) üzenetére


Rive
veterán

Emlékszem ezekre a kutatásokra tavaszról: ~ ugyanaz a kaliber, mint amelyik már évekkel korábbi korábbi vérmintákban megtalálni vélte a vírust.
Egyik effélének se volt folytatása, megerősítése. A konzervatív megközelítésen alapulóknak viszont annál több.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#39889) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#39890) t72killer válasza pjen (#39880) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ja, a diamond princessen is százezrek fertőződtek meg :W

Kicsit utánanéznél a dolgoknak, mielőtt ekkora baromságokat leírsz?

1. volt random szerológiai teszt, többek között Mo.-gon is
2. megvan normálisan tesztelt helyekről (D-Korea, fentebb említett DP, stb) hogy a mortalitás kb 1-2%. Szted nem tűnt volna fel a statisztikákban ~100e extra halott???

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#39891) Rive válasza idegen lény (#39887) üzenetére


Rive
veterán

Máshol is előkerült már a réz, sokszor. Más intézkedések kiegészítőjeként valamennyire hasznos, de alapvetően anno azért került ki az egészségügyi biznicből, mert nem elég hatékony, nem hozza azt, ami az elvárás. Egy rendes fertőtlenítő percek alatt takarít: a réznek kell fél óra. Szimplán nem elég jó.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#39892) bigdady válasza Kékes525 (#39862) üzenetére


bigdady
nagyúr

Zárt tereken kívülről volt szó a jelenleginél szigorúbb maszkolásról

(#39893) bigdady válasza pjen (#39870) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezeket a híreket hiányolom hogy az igazolt fertőzöttek milyen betegek betegek-e mik a tünetek van-e stb. Erről soha semmi nincs

[ Szerkesztve ]

(#39894) idegen lény válasza Csatravi (#39650) üzenetére


idegen lény
őstag

Tehát ugyanazt mondod, mint amit Puzsér állít? Több teszt, több fertőzött? Aki keres, talál?

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#39895) radi8tor válasza #76500480 (#39886) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Eléggé kellemetlen, és fájó érzés is lehet az orrmintavételnél. Van aki szerint másnap is érezni hogy volt valami benne. (nem csoda hiszen 8 centire feltolják a pálcikát benne és megforgatják)
Torokból véve, kb semmi izgi nincs. Kb mint egy rutin csekkolás a háziorvosnál.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#39896) bigdady válasza pjen (#39876) üzenetére


bigdady
nagyúr

És még így is 93%-a a teszteknek negatív

[ Szerkesztve ]

(#39897) Ezekiell válasza idegen lény (#39887) üzenetére


Ezekiell
veterán

Szeeeeep :DD

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#39898) bigdady válasza #76500480 (#39886) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor ki kell mosni... ne adj Isten újat venni 300-ért... :W

(#39899) idegen lény válasza lacafaca (#39654) üzenetére


idegen lény
őstag

:K

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#39900) szabi__memo válasza bigdady (#39896) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Az nem elég?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.