Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#117551) FrezeR válasza t72killer (#117549) üzenetére


FrezeR
senior tag

Szerintem pontosan ő sem tudta max a hónapot, de ezt az infót már a másik dokitól kapta meg és a bejegyzésben időrendi sorrendben voltak feltüntetve a fontosabb események, gyógyszerek amit kapott, hol kezelték, hogy volt akkor stb., stb.

(#117552) FrezeR válasza Intruder2k5 (#117550) üzenetére


FrezeR
senior tag

Ez egy magánbeszélgetés volt ugye, az orvos nevét kitörölte Letoha amikor kitette a saját oldalára. Írta, hogy elnézést kér a családtól, Szilvesztertől, de neki is van becsülete. Elég feldúlt volt valamiért. :U De nagyon rövid ideig volt fent a bejegyzés.

[ Szerkesztve ]

(#117553) BalanceR válasza lacafaca (#117545) üzenetére


BalanceR
addikt

Szóval lefizették őket a tudjukik? :F

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117554) BalanceR válasza 8th (#117544) üzenetére


BalanceR
addikt

Az legalább nem harapott... :DDD
Megharapta és letépte a maszkot az olasz köztévé riporteréről egy vírustagadó román politikus férje :))

Micsoda véletlen, hogy egy "szélsőjobbos, nacionalista" párt a vírus /járvány / oltás szkeptikus...
Biztos azt mondják a vírusnak, hogy kifelé az országból, ez a Mihazánk! :)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117555) t72killer válasza BalanceR (#117554) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

kemény, rendőröknek, riportereknek, egészségügyieknek igencsak ajánlott ezekután a veszettség elleni oltás...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117556) BalanceR


BalanceR
addikt

Oké, kész, vége, feladom...
Ilyen a világon nincs. :W

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117557) lacafaca válasza FrezeR (#117547) üzenetére


lacafaca
őstag

[kép] (bár nem hinném, hogy ne látták volna innen többen is)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117558) kwzatz válasza BalanceR (#117530) üzenetére


kwzatz
őstag

Részletezem: A korábbi hullámokban soha nem látott mértékű fertőzés- és halálozás szám ami az elmúlt hetekben napról napra növekszik és most, a felnőtt lakosság 92%+-os átoltottságánál van toronymagasan a csúcson egyelőre. :F

Mr.K.:
Ez a cikk meg nekem nem éppen egy laza nyitást sejtet így november elejéről, a "korlátozások nélkül" kifejezés részedről kicsit erősnek tűnik erre:
South Korea Showed How to Contain COVID, Now It Will Try to Live With It
Ez különösen tetszett:
"During a previous round of social distancing, many South Korean newspapers mocked the strangely specific guidelines for Seoul fitness centers, which were prohibited from playing music with a tempo higher than 120 beats per minute. Joggers were also prevented from running faster than 6 kph on the treadmill.
More recently, Korean baseball fans are the ones questioning the rules against cheering. Why are they allowed to attend baseball games, they ask, but remain forbidden to vocally support their team?"
Micsoda lazaság. Keresek már egy ilyen közvetítést valahol, tuti mókás lehet, ahogy mindenki kussban ül a baseball meccsen. :D Nekem mondjuk inkább egy disztopikus rémálomnak tűnik a cikk egészét (contact tracing miegymás) tekintetbe véve.
Ez a "megfejtés" valahogy szerény véleményem szerint elég gyenge lábakon áll.

(#117559) Ezekiell válasza lacafaca (#117557) üzenetére


Ezekiell
veterán

"nekem is van becsületem" - majd megoszt egy raklap személyes és érzékeny információt

jóvan pasztmek, hülyevagy, egyes, leülhetsz :W ha igaz, ha nem ami benne van, akkor is egy emberileg utolsó genny az ilyen aki ilyet csinál

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#117560) t72killer válasza lacafaca (#117557) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Á, köszi, így hogy rajta a neve még nem láttam, csak a listát beszúrva. nagyon szimplán, maximális jóindulattal (azaz nem feltételezve, hogy védencünk intézett magának egy mosdókagylóba nyomatott oltásadagot és megszívta):

0. ilyen részletességű infókat ugye már az infóforrás dokinál is igen súlyos etikai vétség lenne kiadni, vagy ha ilyen tudomására kerül, továbbadni. Kb olyan, mintha a bankod egyik alkalmazottja FB-ra posztolgatná, hogy mennyi a számlaegyenleged és hogy múlt 7végén 283EUR-t költöttél egy bécsi kuplerájban. Ez beszél a becsületről??

1. ha még valódi is a forrás, honnan tudja a konkrét, később napokig tünetmentes fertőződés pontos időpontját? napokig bunkerben ült a pali és még egy nyércet sem simogatott meg?

2. nem fogok utánabányászni, mert korabeli képernyőmentés kellene hozzá ami igencsak sziszifuszi munka, de korábban tett olyan nyilatkozatot, hogy november folyamán kapta az oltást. okt 28 az én naptáramban != november.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117561) BalanceR válasza kwzatz (#117558) üzenetére


BalanceR
addikt

Lakosságarányosan megközelíti a ez a "borzalmas halálozási hullám" a legkevésbé átoltott országok adatait most, vagy bármikor?

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117562) lacafaca válasza t72killer (#117560) üzenetére


lacafaca
őstag

nem kell túlpörögni, mert teljesen lényegtelen...mellette ott van 100 marinéni meg pistabá is a slamasztikában, akikkel meg a kutya nem törődik (már média szinten)...el kellene engedni végre ezt a témát...szerintem ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117563) 8th válasza BalanceR (#117554) üzenetére


8th
addikt

Az a csaj elmebeteg. Szerinte három generáción át meddőséget okoz az oltás. :DDD :DDD :DDD

(#117564) t72killer válasza lacafaca (#117562) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Aki celebként Auschwitzos posztokkal tereli a népet, az megérdemli, hogy a bukása pontosan akkora, vagy nagyobb publicitást kapjon amekkorát ő generált - annyi, vagy több embert mozdítson meg, ahányat rossz irányba terelt.

Persze értemén, hogy mekkora bukó ez az oltásellenes oldalnak és hogy miért harcolnak - ez a harc távolról sem arról szól a részükről, hogy húdenagyon legyünk emberségesek (máskülönben miért is példálódznak az állítólag oltott mentősök esetével?).

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117565) IRO21 válasza FrezeR (#117546) üzenetére


IRO21
aktív tag

Köszönöm szépen! :R

(#117566) lacafaca válasza t72killer (#117564) üzenetére


lacafaca
őstag

mivel oltott volt, így nem nagyon értelek, pöröghetsz is rajta még hónapokig lelked rajta, csak nehogy elszédülj ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117567) kwzatz válasza BalanceR (#117561) üzenetére


kwzatz
őstag

Ah remek, akkor a rendszeresen ismételt frázisokat most kicsit fordítsuk a visszájukra:
1. Honnan tudjuk, hogy oltás nélkül nem lenne jobb? Hisz a statisztikák alapján korábban jobb volt. A saját országuk kevésbé oltott állapotait az elmúlt 1-1,5 évből sokszorosan túlszárnyalják a mostani számok. :Y (ilyenkor szokott jönni, hogy "hát nézd meg, mi volt oltás nélkül", tehát ha ez a gondolkodásmód olyankor megfelelő, amikor az oltásokat méltatjuk, akkor itt is elő lehet venni, ugye?)
2. Nem ismered az exponenciális görbét. Még nem tudhatjuk hol a vége. (ezt is mennyire szeretik ismételgetni néhányan)
Ezt a kettőt ne vedd túl komolyan, én sem szoktam fordított helyzetben. Sőt, gyakorlatilag egyáltalán. De szórakoztató arról az oldalról olvasni, nem? Ugye mennyire leegyszerűsített módon ostobán hangzik? Ennél mindig is komplexebb volt a dolog. Ilyenek pl. hogy fertőződés és természetes módon szerzett immunitás, ekkor sem volt soha még csak említve sem, nem hogy belekalkulálva. Most képzeld, amikor rendszeresen ezt kell olvasnod. :(
3. Azt gondolom te is tudod, hogy az átoltottsági adat országok közti viszonylatban azért nem egy ceteris paribus móka (oltástálib - kezdem megszeretni a szót, köszi t72killer - körökben persze így kezelik, amikor segít az érvelésben, nem tudhatjuk, hogy az országok egyéb jellemzői (egészségügy helyzete, korfa, GDP, elhízottság, az emberek általános egészségügyi helyzete) milyen mértékben befolyásolják. Vannak országok ugyanolyan átoltottsággal és egymástól gyökeresen eltérő fertőzöttségi/halálozási adatokkal. Valamelyik nap tőled (és Mr. K-tól) jöttek a megfejtések a japánokkal kapcsolatban, ahol a maszkhordást méltattad (illetve ő az átoltottságot és távolságtartást), meg is mosolyogtam, hogy a nyilvánvaló dolog, vagyis az elhízás teljes hiánya arrafelé (kivéve a hivatásos szumózókat) valamiért elkerüli a figyelmeteket. Na most Dél-Koreára egészen véletlenül ugyanez jellemző. Sokkoló, tudom. Lehet, hogy van valami összefüggés? :U

De összességében annyi a vége, hogy extrém mértékben nőtt az átoltottság, és trébb számokat látunk náluk, mint valaha. A feltett kérdésed csak kikerüli a problémát, választ nem ad rá.

[ Szerkesztve ]

(#117568) Mr K válasza kwzatz (#117558) üzenetére


Mr K
senior tag

Adatok (Dél-Korea vs Magyarország, 1 millió lakosra vetített adatok):
Napi esetszám: DK: 132 - Mo: 582 (1000-en felül is jártunk két hete)
Összes eset: DK: 10605 - Mo: 125389
Napi halálozás: DK: 1,23 - Mo: 17,56
Összes halálozás: DK: 88,06 - Mo: 3864,58

Nem értem, milyen titkos magyarázatra vársz? Van esetleg jobb ötleted?

De még egyszer: a delta sokkal fertőzőbb, mint a korábbi variánsok, és az oltások kevésbé védenek ellene, plusz az oltások hatása idővel gyengül. Briteknél is az oltás kiirtotta az Alfát, aztán jött a Delta és korlátozások nélkül visszamászott a fertőzésszám magasra. Portugáloknál dettó.

Az R0 értéket a Deltánál 3,8-8 körülire becsülik (oltatlan populációban), egy tanulmány az átlagot 5,08-ra számolta. Egy 80%-os oltás kb. arra elég, hogy az R0-t visszavigye 1 közelébe. Viszont a Dél-Koreában mindenfélével oltottak, és az Astra meg a Janssen Delta ellen nem ad 80%-os védelmet. Az mRNS-ek is éppenhogy. (Boosterrel jobbak, de Dél-Koreában egyelőre 17% körül járnak boosterileg.) És ne feledkezzünk meg a 19%-nyi oltatlanról: ha a lakosság négyötöde van csak oltva 80%-os vakcinával, egyötöde meg semmivel, akkor az R0 kb. 1,8.

(Ezek az R0-ra vonatkozó számítások csak illusztrációk, a való életben ez nem ennyire egyszerű, és a kiinduló adatok is hasraütésszerűek. Lényeg az, hogy nem kell semmi extrát feltételezni ahhoz, hogy az emelkedést magyarázni lehessen. A helyzet az, hogy Delta ellen jobb oltás kellene (Omikron ellen meg pláne), csak sajnos a vírus gyorsabban fejlődik, mint az oltóanyag. Ettől még az oltás nagyon sokat segít, csak már nem eleget. :(( )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#117569) kwzatz válasza Mr K (#117568) üzenetére


kwzatz
őstag

Cumulative number of coronavirus (COVID-19) vaccinations in South Korea as of October 8, 2021, by manufacturer
Nem teljesen friss adat, azóta valamennyit "javult" a helyzet talán. Pfizer+Moderna 44,5 millió, abból azért már futotta sokaknak 1-2 szurira, szóval nem olyan kevés mRNS dzsúz csordogál már arrafelé sem az emberekben. Gondolom sok astrás is bevert már legalább egy mRNS boostert (17%-on áll jelenleg, ahogy írod is). (szóval az a 4/5-e oltva 80%-kal nem igazán áll... ja vagy hát ha a Pfizer-Modernát is oda sorolod... esetleg egyik sem 80%-os... vagy esetleg pár hónap után nem 80%-os... vannak ám itt lehetőségek szép számmal :D )
Ráadásul van egy ilyen sor is:
"As of October 8, 2021, a total of approximately 36 million vaccinations with the Pfizer COVID-19 vaccine were reported in South Korea. Another 23.4 million vaccinations were performed with the AstraZeneca vaccine, including cross vaccinations with Pfizer." Itt nem tudom, hogy a boosterre érti, vagy lehetséges, hogy rögtön Astra-Pfizer koktélt adtak volna?

A legtöbb oltatlan gyerek (a lakosság 12,5%-a 14 év alatti), a felnőttek 92+%-a van oltva.
A delta nem most jött, augusztusban már delta pluszoztak arrafelé is.

"A helyzet az, hogy Delta ellen jobb oltás kellene (Omikron ellen meg pláne), csak sajnos a vírus gyorsabban fejlődik, mint az oltóanyag. Ettől még az oltás nagyon sokat segít, csak már nem eleget."
Jön majd, ne aggódj, beérik az. A 7-8. shot magasságában már hátha jobb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#117570) t72killer válasza kwzatz (#117569) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hogy az 50millió lakosú D-Koreában harmadannyi halott van naponta, mint a 9.6milliós Mo.-gon, ez lenne a szörnyű statisztika :F?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117571) kwzatz válasza t72killer (#117570) üzenetére


kwzatz
őstag

1. Nem tudhatom, hogy csak nem láttad a korábbi kommentjeimet vagy nem sikerült teljesen megérteni (tekintve, hogy újra jött a Magyarországhoz hasonlítósdi), esetleg érdemes újraolvasni. A 117567-es kommentem 3. pontját is elég akár.
2. Azt idéznéd, hol írtam, hogy szörnyű statisztika? Vagy már megint egy szalmabábba futottam bele? (rengeteg van errefelé) :F Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#117572) t72killer válasza kwzatz (#117571) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Akkor félreértettem, nem szörnyű, köszönhetően az oltásoknak :R.

Nem kell köré megadrámát képzelni, rendkívül egyszerű: számtalan fórumon elhangzott már, hogy a megfertőződéssel szemben nem védenek a jelenlegi oltások, a súlyos lefolyással szemben igen. Ezenkívül a vírus továbbra is az idősebbek és krónikus betegek számára jelenti a legnagyobb kockázatot: ahol ez a csoport igen magas %-ban be lesz oltva, ott hiába a magas esetszám, nem lesz sok halott.

De ismét, ezek több hónapja elérhető, nyíltan kommunikált infók, nem egészen értem, hogy miért kell újra és újra az 1x2-nél kezdeni a szorzótáblát.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117573) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Az első brit omikron haláleset egy oltásellenes konteóhívő" - evening standard

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117574) Asbee válasza lacafaca (#117566) üzenetére


Asbee
veterán

Lassan kiderül vannak helyek ahol nagyüzemben mentek a kamu oltások. Arról miért nem beszél ez a Csollány esetén felkapaszkodó csodaember, hogy hol “kapta” az oltást szerencsétlen? ;) Nyílván elment az ország másik felébe beoltatni magát, vagy ha már arra járt gondolta beugrik egyre.
Szerinted pl minden eü dolgozó valóban bevan oltva? ;)

(#117575) perempe válasza gergo5991 (#117522) üzenetére


perempe
addikt

(#117576) lacafaca válasza Asbee (#117574) üzenetére


lacafaca
őstag

hogyan lenne..max 50%, de lehet sokat képzelek :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117577) VinoRosso válasza Mr K (#117568) üzenetére


VinoRosso
veterán

Fülöp-szigetek (110 millió lakos) vs Magyarország (9,75 millió)

1M lakosra vetített összes esetszám: 25,398 vs 126,064
1M lakosra vetített halálozás: 452 vs 3,883

Ehhez hozzá tartozik, hogy a Fülöp-szigetek nagy része vadon, és a népsűrűség jóval nagyobb az itteninél. Összehasonlításképpen: a fővárosban Manilában 14 millió (tehát cirka másfél magyarországnyi) ember él egy Budapesténél kb 15%-al nagyobb területen. Valamint, hogy az ottani egészségügyi ellátás színvonala és kapacitásai messze nem olyan jók mint az egyébként nem túl acélos magyaré.

Mi a titok? A filippínó egészségügy privát, és egyetlen egy biztosítót nem találni, aki fedezné a coviddal kórházba kerültek kezelési költségeit, amit akkor is kiszámláznak a családnak, ha meghal az illető. Egy átlag lélegeztetés olyan 5-6 millió forintra rúg. A havi átlagfizu meg 120-150 ezer forint. Emiatt az emberek félnek a kórházba kerüléstől mint a tűztől. Még most is, hogy napi pár száz eset van az egész országban és megszűntek a korlátozások úgy hordják a maszkot kültéren is mint a kisangyal. Oltásra meg védekezésre buzdító propaganda se nagyon van, még a TV-ben se, mert ha valaki elpatkol annak a híre futótűzként terjed a helyiek közt. Antivaxerek sincsenek, bár lehetnének, csak onnantól kezdve, hogy a saját kontóra megy a móka valószínűleg csírájában elhal a szabadságharcos lendület. Úgy néznek ezekre az EU-s antivaxer tüntetőkre mintha azok megbolondultak volna.

Valószínűsítem a térség országaiban (Indonézia, Tajvan, Dél-Korea, Szingapúr, Thaiföld) ugyanez a helyzet, csak esetleg a tajvani meg a dél-koreai egészségügy még a magyarnál is jobb, aztán emiatt a töredékét hozzák a halálozási és fertőzöttségi adatoknak.

Talán itthon is neki kellene állni kiszámlázni a költségeket azoknak akik bár beoltathatnák magukat, de nem teszik és emiatt leterhelik az egészségügyet. Ha a saját falloszukkal vernék a csalánt a másiké helyett, esetleg elgondolkodnának...

[ Szerkesztve ]

(#117578) lacafaca válasza lacafaca (#117576) üzenetére


lacafaca
őstag

amúgy miért ment volna az ország másik felére? nem szegedről van szó, a család barát orvosa kért tanácsot és segítséget szegedről... :N

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117579) Asbee válasza lacafaca (#117578) üzenetére


Asbee
veterán

Oltás helyéről beszéltem, nem arról ki honnan kért segítséget. Nem fogok pontos részleteket mondani, de nem helyben oltották és nem is megyében. Ezért is szinte biztos kamu oltás. Munkához kellett neki. Egyáltalán nem nagy művészet ezt megoldani. De ez volt az utolsó kommentem erről az egészről. Én ezeket az infókat nem azért mondtam, hogy az oltást “mentegessem”. Haltak meg több oltással már és fognak is.

(#117580) lacafaca válasza Asbee (#117579) üzenetére


lacafaca
őstag

nagyon helyesen teszed...le is írtam már miért :K

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#117581) BalanceR


BalanceR
addikt

Ököllel verte szét a mintavevő autót egy oltásellenes férfi Tabon....
#JózanParasztiÉsz
#AzÉletIskolája

:W

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117585) Coyot válasza t72killer (#117583) üzenetére


Coyot
őstag

Jajj már megint csak a kérdések, válasz ugyse lesz. Egy screenshotolt twitter bejegyzés mindenre is válasz.

Má' nem

(#117586) Asbee válasza syberia (#117582) üzenetére


Asbee
veterán

Hogy jön ide Uk? Ki beszélt róluk ? Vagy ez a megint betolok egy bs twitter képet csak úgy?
Tény és egyre több helyen buknak le nálunk, hogy kamu oltásokat intézték. Ha kicsit tájékozódnál és nem csak a burkolt oltásellenes dumát nyomnád,
akkor te is hallanál róla. De majd ez a lufi is kipukkan mint a bizonyítottak hatástalan és meghamisított vizsgálatokkal rendelkező ivermectin.

Ja amúgy a másik topikban reagálhatnál a butácska félreértelmezésedre, ami helyre lett rakva. Elég kínosan hallgatsz róla. ;)

[ Szerkesztve ]

(#117587) syberia válasza t72killer (#117583) üzenetére


syberia
veterán

Segíts már, most akkor mégsem jó kombó a dupla wax után bekapott Omikron :F Mintha azt írtad volna hogy de..

(#117586): Köszi a bábáskodást, a végén felveszlek titkárnak, hátha az iróniamétered életre kap, kár ennyit görcsölni bármilyen témán. :N

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#117588) kwzatz válasza t72killer (#117572) üzenetére


kwzatz
őstag

"Nem kell köré megadrámát képzelni, rendkívül egyszerű: számtalan fórumon elhangzott már, hogy a megfertőződéssel szemben nem védenek a jelenlegi oltások, a súlyos lefolyással szemben igen."
A halálozás az nálam elég súlyos lefolyásnak számít és hát az is most dönt rekordokat a legmagasabb átoltottság mellett. Ma is emelkedett tovább, gyakorlatilag egyenesen arányosan megy az esetszámmal. Más országokhoz képest még most sincs gond, a saját másfél éves "teljesítményükhöz" képest viszont furcsa. Csak ennyit akartam.

(#117589) FіkuszKukіsz válasza syberia (#117587) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Lehet rád férne egy titkár, nem először látom, hogy nem megy a linkelt szövegek értelmezése. Tankos azt írta, hogy most veszi fel a 2.-at és utána jöhet az omikron,

szept első hetében volt az első dózis, mostanában kérek még1-et. Erre erősen valószínű jön majd egy omikron fertőzés valamikor a karácsonyi-szilveszteri felfordulás után

nem a 2. után 6-8 hónappal.

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#117590) Asbee válasza FіkuszKukіsz (#117589) üzenetére


Asbee
veterán

Szándékosan forgatja ki, értelmezi félre az elhangzottakat, adatokat, hogy aztán a saját szája ízének formálja. Természetesen érdemi vitát nem lehet folytatni, mert a beböfögök valamit aztán lépek a stílus. Sajnos.

(#117591) t72killer válasza kwzatz (#117588) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

És lakosságarányban mennyi is akkor ez a rekord Mo.-hoz képest?

#117587: kajálni az ebédlőt javaslom, kifogytam trollfutterből :( .

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117592) vito555


vito555
tag

A jobbik is meglátta a szavazatszerzés lehetőségét a kötelező oltás elutasításában.
/Hont Andrástól hallottam először,hogy nekiment az ellenzéknek...miért nem halásznak el szavazót ezzel a Mi hazánktól.Megfogadták. ;] /
[link]

𝄢

(#117593) ooloo


ooloo
őstag

Ma hallottam a Retró rádióban ..... A snassz , fapados influenza teljes mellőzöttség mellett 2 , azaz két igazolt megbetegedést produkált az utóbbi napokban . Hja kérem ..... levették a műsorról . :U

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#117594) nubreed válasza ooloo (#117593) üzenetére


nubreed
veterán

Pedig nem azt mondták, hogy idén durva influenza járvány lesz, mert hogy tavaly elmaradt?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#117595) Mr K válasza kwzatz (#117588) üzenetére


Mr K
senior tag

Ezt most komolyan nem érted? Másfél évvel ezelőtt a "vad" típus terjedt (talán meg csak nem is az "európai"), ami legfeljebb harmadannyira volt fertőző, azaz korlátozásokkal és esetkövetéssel meg lehetett fogni a terjedést. (Ezt nem csak Dél-Koreában tudnák megcsinálni, hanem Ausztráliában vagy Új-Zélandon is, meg még pár helyen.) Ehhez jött még, hogy az eredeti változatnál kisebb volt a halálozás, talán fele.

Viszont most a Delta terjed. Ez az a változat, amit nagyjából senkinek nem sikerült megfognia. (Tajvan talán?) Ausztráliában 270 napig volt szinte teljes zár egyes helyeken, mégsem sikerült kiirtaniuk. Új-Zéland sokáig teljesen vírusmentes volt, aztán bejutott az országba egy(!) Deltás fertőzött, és annyi. Szóval Dél-Koreában most terjed a fertőzés, és ha terjed, akkor lesznek halottak is (pláne, hogy Deltában sokkal könnyebb meghalni). A terjedést pedig az oltás sem képes megfogni, csupán lassítja. (Amúgy a halottak legnagyobb része oltatlan, legalábbis a fentebb linkelt WSJ cikk szerint.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#117596) Coyot válasza ooloo (#117593) üzenetére


Coyot
őstag

Az azért megvan, hogy maszkviselés van + flu januárban szokott jönni, ugye?
De a maszk miatt valszeg idén is elmarad, vagy csekélyebb lesz.

Má' nem

(#117597) t72killer válasza vito555 (#117592) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

szerintem se kell kötelező, "csak" a covid-ellátás módját a szűkös keretek miatt mindenkinél fél évre előre rögzíteni:

1. kérek a hagyományos orvoslásból = felveszem az ajánlott oltásokat, és ha baj van, kérem a kórházi ellátást

2. immunmacsó vagyok, nem kérek a gyógyszergyári mérgekből, így értelemszerűen az intenzíven beadott gyógyszerhalomból sem: ha csenget a covid, tegyenek le az ajtóm elé egy vödör ivermectint és D-vitamint.

#117595: ha nem a folyamatos trollkodásról szólna az itteni tevékenysége...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#117598) BalanceR válasza ooloo (#117593) üzenetére


BalanceR
addikt

Mivel a maszkok, a távolságtartás, a gyakoribb kézmosaás, az utazási korlátozások, globálisan lelassították a fluktuációját az elmúlt két évben.
Meg fogsz lepődni, de a rhinovírusok, megfázásos tüneteket okozó , cseppfertőzéssel terjedő egyéb vírustörzsek is drámaian elapadtak mostanában ugyan ezen okokból.
Ráadásul ugyan úgy, ahogy a flu is tudja csökkenteni a covid fertőzéseket "kiszorítás" elvén ( az aktívan fluval fertőzött nehezebben kapja el a covidot, mert az immunrendszere "riasztásban" van, a nyálkahártya folyamatosan termeli a "cuccost", a páciens gyakran fújja az orrát, kiköhögi a slájmot ezért az esetlegesen bejutó covid is nehezebben tapad meg) a domináns covid is ki tudja szorítani a flut ugyan így.
Bár azonosítottak olyan eseteket, ahol mindkét vírus jelen volt, de nagyon ritka, mert amég az egyik ellen védekezik a szervezet, a másik sokkal sokkal nehezebben tapad meg.

Vaaaagy:
Hazugság, háttérhatalom, BigPharma, billgéc, sosemvót' semmise, az orvosok hazudnak...
Hogy melyik a valószínűbb?
WHO knows... :)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#117599) syberia válasza Asbee (#117586) üzenetére


syberia
veterán

A félreértlemezés a másikban kölcsönös volt, vagdalkozás helyett lehet normálisan is válaszolni, amit már megtettem ott.

https://howbad.info/

(#117600) t72killer válasza Coyot (#117596) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Már itt-ott előfordul influenza, de az elmúlt tél közel globális maszkviselősdije, lockdownosdije a kipusztulás szélére sodorta a B-vonalat. Innen elég nehéz neki felépíteni azt az elterjedtéset, amit covid előtt birtokolt. Több rhino-ág és egyéb, kevésbbé ismert vírus is hasonló sorsra juthatott, viszont mások a nyitással kialakult hatalmi űrben nagyobb szeletet vághatnak ki a humanoid tortából, így a takonykór-szezon másmilyen, lehetséges h súlyosabb lesz mint a korábbi években. Parázni nem kell, ezek között a virnyákok között nemigen ismerünk a deltához hasonló veszélyességű darabot, bár tömegbe járó törékenyebbeknek nem rossz 5let felvenni egy influenza-oltást.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.