Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#118851) BalanceR válasza Izland` (#118850) üzenetére


BalanceR
addikt

Na igen, nagyon sok helyen, sok területen teljesen felesleges az iroda, igazából már csak megszokásból, presztízsből tartják fenn sok helyen, de a technikai / technológiai háttér rengeteg helyen alkalmas arra, hogy az irodai munkatárs otthonról dolgozzon.
Könyvelők / számviteli munkatársak, marketingesek, termékmanagerek, bérszámfejtők... lényegében bent is egy PC előtt ülnek 8 órában, a netre kötve...
Mennyi ingázásból fakadó időt, szénmonoxid kibocsátást, feleslegesen kinyomtatott papírt lehetne megspórolni, ha több cég állna át állandó HO-ra, kevesebb áramfogyasztás (irodai világítás, ipari légkondi...) kevesebb dugó...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#118852) joshua7


joshua7
veterán

Segítenétek? 2 orosz oltás kontra egy jövő vasárnap esedékes, 2-3 napos, német út a probléma.
Jól gondolom, hogy ez a két opció van?
- beadatni egy Janssen-t (ami itt mégis bukó, mert utána el kell telni 14 napnak legalább)
- pcr teszt, ami 48 órán belüli - ez utóbbi a preferált, de nem látom tisztán, ezzel be lehet-e most ténylegesen utazni

Ha tudtok hivatalos infót, megköszönném!

Semper Fi

(#118853) syberia válasza t72killer (#118797) üzenetére


syberia
veterán

Ha már fake news figurázás a téma: Albert Bourla

https://howbad.info/

(#118854) Gsx-rr válasza Qtya123 (#118843) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Itt masfelszeresek a szamok mint a virus elott!
De ne felejtsuk el
Ide, Zanzibarra, Mexicoba, Maldivra lehet utazni.

Hozzank teszt es oltas nelkul. Szoval ez messze nem reprezentativ

Egesz Azsia Kuka
De az Osztrak siszezon is doglodik ott is jelentos a bevetel a turizmusbol

(#118855) -Skylake- válasza Izland` (#118850) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Bár ha sokan csak "hereverének" használják, akkor valószínűleg a legtöbb cég a covid után is begyepesedett módon fog az otthoni melóhoz viszonyulni."
Szerintem ez mar egy visszafordithatatlan folyamat, nem fogjak tudni ujra egy irodaban tartani az embereket. Nalunk most az ajanlas 2 nap in office az 5bol, egyet sem jarok be es nem vagyok vele egyedul. Konkretan mar az oneletrajzombam is szerepel, hogy a minimum HO igenyem 4 nap/het. Egy napot hajlando lennek bemenni ha egy uj pozicional ez kovetelmeny, de azert a 4 nap eleg egyertelmuen jelzi, hogy valojaban 5/5 nap a HO igenyem, csak ha nagyon nem tudjak elintezni akkor egyet hajlando vagyok bemenni.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#118856) lacafaca válasza Qtya123 (#118839) üzenetére


lacafaca
őstag

egyet felejtetek el folyamatosan: a mi tikszaros életünk már teljesen lényegtelen és nem is az érdekel engem, mit vettek el tőlem (mivel egy percet sem tudtak és a jövőben sem fognak tudni soha semmivel), hanem a kölkeinktől...ezt az egészet ők fogják megsínyleni, sőt már keményen benne is vannak. szóval ebben a történetben mi, felnőtt ősök már egy fikarcnyit nem számítunk, éppen az ő jövőjüket szarja el a világ...persze akinek ez így megfelel, lelke rajta, én nem ilyen jövőt szántam az enyéimnek és nem is vagyok hajlandó semmiféle vélt vagy valós indok miatt egy kézivezérelt börtönbolygó létrehozásában részt venni sőt, minden erőmmel ennek beteljesülése ellen fogok küzdeni ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#118857) Ezekiell válasza lacafaca (#118856) üzenetére


Ezekiell
veterán

sőt, minden erőmmel ennek beteljesülése ellen fogok küzdeni

Azaz anoním módon kommentelsz egy fórumon. Te hős lázadó, te... :U ;]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#118858) emvy válasza Ezekiell (#118857) üzenetére


emvy
nagyúr

Hat ettol meg lehet igaz az, hogy 'minden erommel'. Ennyi van neki.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#118859) Ezekiell válasza emvy (#118858) üzenetére


Ezekiell
veterán

Igen, erre gondoltam én is :D Kitől mennyi telik :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#118860) lacafaca válasza Ezekiell (#118857) üzenetére


lacafaca
őstag

;] semmit nem tudtok rólam...szerencsére ;)...még

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#118861) Garfield.37


Garfield.37
tag

:Y Csak ültök a gépeitek előtt, és rinyáltok itt! :Y

Üdv : Garfield.37

(#118862) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Konkrétan így hergelik a söpredéket az egészségügyi dolgozók ellen az "ébredtek":

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118863) Qtya123 válasza lacafaca (#118856) üzenetére


Qtya123
őstag

Te most a jövőről beszélsz, de amire reagáltam az a kijelentésed a múltról szólt, történetesen, hogy elraboltak tőlünk 2 évet.
A jövő generációjának meg nem tudhatjuk biztosan, hogy milyen lesz, 1000 változós az egyenlet. Tény, hogy az irány nem jó (itt most nem a covidról beszélek elsősorban), de gondolj bele: gyakorlatilag szinte minden emberöltőre jutott legalább egy erőteljes szívás a történelem során. Világháborúk, gazdasági összeomlások, keresztes hadjárat, tatárjárás stb...
Eddig sem kellett vírus, vagy "kézivezérelt börtönbolygó" ahhoz, hogy legalább 100 év időtartamot átfogva ne lett volna sokaknak globálisan rossz. Ez nem a gonosz új világ találmánya, mindig is így működtünk.

Mindig is (vagyis nem mindig, de többezer éves távlatban igen) a tőke diktálta a szabályokat, a népek mindig is a távvezérelt funkciót látták el. Sokak dolgoztak/sínylődtek kevesekért. Csak akkor még nemeseknek, királyoknak, hadvezéreknek, fáraóknak és hasonlóknak hívták őket. Csak most egyre gyakoribb, hogy könnyes szemmel a múltba révedve mondogatják egyesek, hogy bezzegrégendejóvót. Most a média tol az arcodba mindent, régen meg megégettek, mert hülye vagy fiam, a Föld márpedig lapos.

[ Szerkesztve ]

(#118864) lacafaca válasza Qtya123 (#118863) üzenetére


lacafaca
őstag

leírtam a két évvel mire gondolok
az, hogy töketlenül nézi az emberiség nagy része, ahogy kihúzzák alóluk a talajt, csak egy ismételt bizonyítéka, hogy nincs még megérve a továbblépésre, ismételt startmező lesz ebből és ez már tisztán látható...és a legnagyobb probléma, hogy már bele is törődött...de itt az aláírásom már lassan egy éve, ha mára sem világos miért tettem ezt ki akkor, hát így jártunk.

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#118865) Qtya123 válasza lacafaca (#118864) üzenetére


Qtya123
őstag

Na szerintem engedjük el, mert elbeszélsz mellettem.

(#118866) t72killer válasza lacafaca (#118864) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az emberiség legnagyobb korlátja saját maga - többek közt a saját túlnépesedése.
Hiába tombol-lázad valaki "szabadságért" - annyira egymás nyakán élünk, hogyha ő "nagyobb szabadságot" harcol ki magának, azzal valószínű valaki más - leginkább a nála szerencsétlenebb szegényebb - bukni fog.

A harcos oltásellenesnél kevesebb figura küzd jobban a bigpharma profitjáért és a társadalmi különbségek növekedéséért.

Legutóbbira egy egy elég közvetlen, még az anyagiaknál is tovább mutató példa: a nagy felkelanép-mozgalmak eredménye, hogy a suttyó/4 kategória már fizikailag inzultálja a körzetében található egészségügyit. Mi lesz ennek a következménye? Kiss Hajnika 16éves gimnazista tanuló, aki szuperjól nyomta a bioszt-kémiát, már kisiskolás óta az volt az álma, hogy orvos lesz. Pár ilyen esetről tudomást szerezve messziről fogja elkerülni az orvosszakmát vagy ha elvégzi, villámgyorsan húz el skandináviába.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118867) BalanceR válasza t72killer (#118866) üzenetére


BalanceR
addikt

Ugyan, nem vészes a helyzet, azért bűntett előéletű konkrét elmebetegek nem járnak szabadon, nem alakítanak antivaxxer, anti minden pártot, nem beszélik tele hülyesgekkel a 30-40 ezres oltásellenes csoportokat, pláne nem követik őket ezrek....
Ja... De igen.
(Csak nagyon erős idegzetűeknek)

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#118868) lacafaca válasza t72killer (#118866) üzenetére


lacafaca
őstag

kiss hajnika konkrétan a lányom...ovis kora óta gyerekorvosnak készült, rendíthetetlenül haladt a célja felé szín kitűnő volt minden évfolyamban, biológia szakos 3-as gimis...a dr a neve előtt már jogi lesz így döntött, átkattant benne valami az elmúlt 2 év alatt...evvan.

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#118869) BalanceR válasza lacafaca (#118868) üzenetére


BalanceR
addikt

Nem csodálom, az orvosok rommá vannak terhelve, nincsenek megfizetve, és egy csomó agyatlan barom, ahelyett, hogy rájuk hallgatna, együtt műköene, inkább féreghajtót szed, aztán meg gyilkosnak nevezi a dokit. Ellenben ha a józan paraszt, aki az élet iskolájában tanult, nem mehet be pandémia idején maszk nélkül a tescoba, egyből jogászhoz fordul, szóval a gyerek okos, nem az apjára ütött... ;]

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#118870) t72killer válasza lacafaca (#118868) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szomorú, de Magyarországon 100%-ig megértem :(. Egyel kevesebb magyar orvos :(. És hány kortársa lehet még így. Nyilván itt a mindent jobban tudó, lecsapjaadokit AmperPista-jelenség már a legutolsó elem, voltak itt covid-intenzívre besorozott dietetikusok, fogorvos-hallgatók, stb...

FB-on meg épp osztja nekem az észt egy megtáltosodott statisztikabajnok, hogy zajszinten belül haltak meg covidban az országban, ahogy ő a ksh halálozási adatait bűvölte. Drágagyöngyöm elfeledte, hogy 2021-ből csak 11hónap volt kész, abból vonta ki namit, 2020 12 hónapját :DDD .

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118871) emvy válasza BalanceR (#118869) üzenetére


emvy
nagyúr

Hat, pedig pont amire belenone (~15 ev), addigra lesz _oriasi_ karrier az orvoslas.

while (!sleep) sheep++;

(#118872) Ricardo válasza t72killer (#118870) üzenetére


Ricardo
félisten

(#118873) S e t h válasza lacafaca (#118868) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ismerek olyan állatorvost, imádnivaló pacák, akinek a két orvos lánya oltástagadó, mondta, hogy nem egyszerű helyzet.
Nálatok legalább ilyen gond nincs.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#118874) Orlin


Orlin
addikt

A gyógyszerészünk kidőlt 40 fokos lázzal.
Valószínű Covid.
Kihívták hozzá a háziorvost aki a kapuban megállt majd mondta hívja a mentőket.
A gyógyszerész férje mondta ő semmiképpen nem engedi bevitetni a feleségét a korházba és a nő is inkább otthon maradna.
Megbíznak a rendszerbe... :U
Bár nem tudom meglehet-e tagadni vagy visz a mentő és csókolom ilyen láznál.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#118875) S e t h válasza Orlin (#118874) üzenetére


S e t h
nagyúr

Van az az eset, amikor nem lehet megtagadni, ez szerintem nem az, bár járványszintű megbetegedések esetén nem tudom mi a protokoll.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#118876) t72killer válasza Orlin (#118874) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Marék ibuprofen se segített? 40fokos láz önmagában nem gond, csak ha nem lehet csillapítani.

#118873: érdekelne, hogy az orvosok milyen érvek mentén utasítják el :F .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118877) tzimash


tzimash
őstag

Üdv.
Ha elkaptam, majd kigyógyúltam a covidból automatikusan kapok védettségi kártyát? Van az EESZT-ben pozitív antigén gyorstesztről bejegyzés 2021-12-18-i dátummal. A koronavirus.gov.hu-n olvasottak szerint automatikusan küldik ilyenkor a kártyát. Aki hasonlóan járt, annak mennyi idő volt, mire küldték?

(#118878) Dorian válasza tzimash (#118877) üzenetére


Dorian
félisten

Nem az van, hogy most már az átesésért nem adnak?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#118879) tzimash válasza Dorian (#118878) üzenetére


tzimash
őstag

Én ezt találtam:

(#118880) lacafaca válasza Dorian (#118878) üzenetére


lacafaca
őstag

na az lenne még csak szép, amikor ilyen címszó alatt csak azok kaphatnának (ha egyeltalán bárki)😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#118881) Silent77 válasza tzimash (#118877) üzenetére


Silent77
veterán

Én kaptam, pár hétre rá jött. Nem tudom már pontosan.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#118882) kekedi válasza tzimash (#118877) üzenetére


kekedi
senior tag

Szia. Automatikusan küldték. Nekem nem volt tesztem, csak jelentettem a házi orvosnál hogy jól vagyok. Valamint küldték a feloldo emailt a kormanyhivatalbol. (mert ugye karanténban voltam).
Kis híján 1 hónap múlva érkezett meg.
És persze már 1 hónapja érvényes volt a kártya ;)

(ez egy hónapja volt, szóval sokat nem valtozhatott a dolog)

[ Szerkesztve ]

(#118883) tzimash válasza kekedi (#118882) üzenetére


tzimash
őstag

Nekem semmi nem jött még, meg volt a pozitív teszt, de utána se határozat karanténról, sem annak feloldása, mivel karantén után tünetmentes voltam, a doki azt mondta ez ennyi volt, mehetek amerre akarok :)

(#118884) IRO21 válasza tzimash (#118883) üzenetére


IRO21
aktív tag

Ha a karantén elrendeléséről sem kaptál határozatot, akkor ott valami félrement. A háziorvos jelenti le az ANTSZ felé, és ők rendelik el a karantént.
A védettségit ezután már automatikusan küldték.

(#118885) Dorian


Dorian
félisten

Elég berobbanhatott mostanában a vírushelyzet.
Most voltam dokinál, erős megfázásos tünetekkel. Először mindenkit tesztelnek covidra. Enyém negatív lett, de azt mondta a nővér, hogy 10-ből 8-9 (!) pozitív.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#118886) kekedi válasza IRO21 (#118884) üzenetére


kekedi
senior tag

Nekem se küldtek a karanten kezdeterol semmit sem. Majd a feloldasrol, de azt is pár nappal késve. A házi orvos erősítette meg hogy feloldottak a karantént.
Szóval úgy szar az egész ahogy van. :)

(#118887) tzimash


tzimash
őstag

Na sztornó az egész, ma hozta a postás a kártyát.
Kösz mindenkinek az infót! :R

(#118888) kekedi válasza tzimash (#118887) üzenetére


kekedi
senior tag

Világjegy 🙂

(#118889) ooloo válasza tzimash (#118883) üzenetére


ooloo
őstag

Nyugi ... nekem pár nappal a lejárati dátuma előtt jött meg . Ment a kukába ...

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#118890) FrezeR


FrezeR
senior tag

:U

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint át kellene állni a koronavírus elleni évenkénti oltásra, mert a gyakori emlékeztető oltások károsak lehetnek az immunrendszerre, és hosszú távon nem is nagyon megvalósíthatók, írja a Bloomberg.

Az EMA szerint hosszú távon nem tarthatók a négyhavi oltások, inkább az évesre kéne átállni

(#118891) -Skylake- válasza FrezeR (#118890) üzenetére


-Skylake-
addikt

Ezzel pont nincs is semmi baj. Az influenza oltas is evenkenti, nem tudom milyen godorben kell ahhoz elni hogy valaki ne lassa (mar 2020vegen is) hogy a covid oltas is pont ilyen evenkenti oltas lesz. Mondjuk az nagy hatrany, sok a sok hulye evenkent pont annyira nem fogja felvenni mint ahogy most sem veszi fel 4 havonta...

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#118892) FrezeR válasza -Skylake- (#118891) üzenetére


FrezeR
senior tag

Igen csak most ez megborul mert eddig erre építettek, de ha több gondot csinál mind hasznot akkor át kell gondolni a terveket.

(#118893) t72killer válasza -Skylake- (#118891) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha valaki csak mosogatás közbeni rádióhírekből gyűjti az infót, akkor rálelkesedik, hogy húdejó, az okosok(?) azt mondták, hogy már csak egy oltás és LEGYŐZTÜK a járványt, vége.

Na ezért kellene a politikát páros lábbal s.ggberúgva kitessékelni a járványkezelés irányításából ÉS a felelőtlen nyilatkozatokkal dobálódzásból.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118894) BlackV válasza lacafaca (#118864) üzenetére


BlackV
senior tag

"de itt az aláírásom már lassan egy éve, ha mára sem világos miért tettem ezt ki akkor, hát így jártunk."

Miről beszélsz nem értem. A legnagyobb magyar karantén alatt is 100x nagyobb szabadsága volt most egy 16 évesnek, mint nektek a ti időtökben, és 1000x nagyobb szabadsága volt, mint a nagyszüleidnek békeidőben. Nézd már meg hogyan éltek akkor az emberek.

(#118895) BalanceR


BalanceR
addikt

A kanadai Québec tartomány különadót vetne ki az oltatlanokra
„Elárasztják a kórházakat. Miközben a tartomány területén élő felnőttek mindössze tíz százaléka nincs beoltva, addig az intenzívosztályokon kezeltek felét ők adják."

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#118896) t72killer válasza BalanceR (#118895) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Elég egyértelmű irány a potyautasok lependerítése a vonatról...

Már FB felpattintása nélkül is látom az auschwitzos-sárgacsillagos hisztit :DD .

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#118897) BalanceR válasza t72killer (#118896) üzenetére


BalanceR
addikt

Nyilván jön a "náci kártya" azt bármire rá lehet csapni...
Jó hír, hogy a mély-antivaxxerek között terjed a "hír" hogy a kórházakban direkt megölik az embereket, főleg az oltatlanokat, szóval egymást beszélik le a mentőívásról, meg hogy ne menjen akkor sem kórházba az oltatlan beteg , ha halálán van, feküdje ki otthon, és szedjen gyógyfüvet, meg pipacsot... Ha mindegyik megfogadja a tanácsot, hamar megoldódik a probléma, csak sajnos így nem lesz MónikaShow reboot, mert nem lesz, aki szerepelne benne...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#118898) Qtya72 válasza BalanceR (#118897) üzenetére


Qtya72
aktív tag

A Mónika show sehol sincs, ehhez a topikhoz képest. :DD :O

(#118899) Floyd80


Floyd80
addikt

Dórika be van oltva azzal a sok gyerekkel a háztartásban? :DDD

Tüntetést tart a Covid-diktatúra ellen a Mi Hazánk, ne legyen kötelező az oltás! Nem tűrjük a zsarolást! – ezzel a jelszóval tart tüntetést az egészségügyi államtitkárságnál, majd a köznevelésinél a Mi Hazánk Mozgalom január 16-án. A Parlamentet is érintő, negyed órás vonulás köti össze a két demonstrációt. Várjuk minden oltott és oltatlan honfitársunkat, aki nem akar diktatúrában élni!

Felszólal a Mi Hazánk kormányfőjelöltje :DDD , valamint Dúró Dóra országgyűlési képviselő, Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere és dr. Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, a Koronavírus Kutatóközpont vezetője.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#118900) BalanceR válasza Floyd80 (#118899) üzenetére


BalanceR
addikt

Kabaré :DDD
A Mi hazánk nem tűri a kirekesztést, megkülönböztetést, amit a covid-kártya szerintük képvisel, de cigányozni, mesekönyvet darálni, zsidózni az nem kirekesztő... :))
Ha a laposföld teória mőgé beállva is össze tudnának szedni pár ezer szavazatot, holnaptól már "Laposföld kutatóközpontjuk" is lenne hasonlóan "neves szakemberekkel"...

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.