Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
-
mezis
félisten
válasz peter889 #68795 üzenetére
Ha nincsenek biztonsági másolatok a fontos adataidról, akkor először egy Live Linux-al ments le mindent, készíts biztonsági másolatot. Aztán kísérletezz a Win helyreállításával.
mezis
-
mezis
félisten
válasz peter889 #68804 üzenetére
Csak egyetlen HDD-n vannak a fontos dolgok ?
Egy HDD, SSD, PEN drive,..., esetében bármikor előfordulhat, hogy abszolút használhatatlan lesz és nincs az a csoda adatmentő sw, Cég, amelyik arról egyetlen bit-et is vissza tudna varázsolni !Aztán az is előfordulhat, hogy sikerül egy teljesen új Win-t indítanod rajta és nem lesz jogosítványod a régi alkönyvtárak egy részéhez. És akkor megin jöhet egy Live Linux.
Az archiválás, file duplikálás legalább időbe, esetleg pénzbe is kerül, de ennél csak az adatok elvesztése kerülhet többe!
Google 15GByte ingyen felhőjét már elhasználtad ?mezis
-
Top cat
addikt
Bár régen csináltam már win7 telepítést de úgy emlékszem lehet.
Ez a videó szerint is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Top cat #68807 üzenetére
Az a videó pont azt szemlélteti, ahogyan az alsó opciót, az egyéni telepítést választják ki. A közvetlen frissítés rendszerint nem szokott menni, ilyen hibaüzenetet ad. Max. a rátelepítés lehet opció a már meglévő C-re. Vagy a már telepített Windows alól az in-place upgrade, amit írtak a másik válaszban.
(#68803) mezis:
Vagy WinPE, mint pl. az új HBCD PE, nem kizárólag csak a Linux Live lehet opció ilyen célra. Valamint ha az NTFS hozzáférési engedélyeknél jogosultsági gond van, akkor az beállítható a már telepített Windowsnál is grafikus felületen és parancssorban egyaránt, nem feltétlen kell ahhoz ilyen-olyan live rendszereket külön bootolni.(#68802) peter889:
Jó is, hogy megtaláltad a W7 ISO-t, mert manapság olyat letölteni hivatalos forrásból eleve problémás, amiről már korábban is volt szó itt. -
Top cat
addikt
válasz King Unique #68808 üzenetére
Igen, de nem ez volt a lényeg. Azt akartam megmutatni, hogy penről bootolva is lehet a frissítést választani. Igazság szerint sosem használtam ezt az opciót. Legtöbbször ha baj van a legjobb legyalulni az egész rendszert és újrarakni.
De ha így nem lehet akkor minek jelenik meg ilyenkor ez az opció?
-
King Unique
titán
válasz Top cat #68809 üzenetére
De hisz pont a lényeg, hogy rendszerint nem lehet, mivel a linkelt hibaüzenetet adja, hiába van ott.
Újratelepíteni meg max. akkor kell, akkor indokolt, ha végképp nincsen más lehetőség. Ellenben probléma esetén ott van, használható pl. a rendszer-visszaállítás, Windows biztonsági mentése és visszaállítása, stb.
-
Top cat
addikt
válasz King Unique #68810 üzenetére
Egy vírustenyészetet nem érdemes menteni.
Rendszer-visszaállítás nem mindig működik, már ha van egyáltalán.
Windows biztonsági mentés, ha van. -
akaido
addikt
válasz laceszgamer #68771 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
King Unique
titán
válasz Top cat #68811 üzenetére
Ki mondta, hogy vírustenyészetet kell menteni? Nyilván a jól működő, tiszta, vírusmentes állapotot szokás, ami nem újdonság...
A rendszer-visszaállítás elvileg alapértelmezetten be van kapcsolva, de utólag is bekapcsolható, automatikusan létrejönnek visszaállítási pontok, de akár manuálisan is létrehozhatók bármikor, stb. Normál esetben pedig nyilván működni is szokott, de valóban előfordulhat kivétel. Viszont még mindig jobb, érdemesebb megpróbálni használni, mint a 0-ról újratelepíteni mindent és pláne egy belakott rendszer reprodukálásánál szórakozni vele órákat, napokat...
A biztonsági mentésnél szintén azon van a hangsúly, hogy adott a lehetőség, számtalan szoftver áll ehhez rendelkezésre, akár a W7-ben lévő eszközzel is lehet komplett lemezképet létrehozni. De persze nem muszáj használni és szükség esetén 1:1-ben visszaállítani a jól működő állapot, ha valakinek az állandó újratelepítés a mániája, szeret a 0-ról újra beállítani mindent és órákat, akár napokat szórakozni vele, akkor hajrá... -
peter889
őstag
válasz King Unique #68813 üzenetére
Köszönöm szépen Mindenkinek a hozzászólásokat. Írom, mire jutottam:
Sikerült elkészíteni a telepítő Pendrive-ot.
És bootoltam róla:Az alábbi automatikus javítással nem sikerült:
Majd néhány sikertelen kísérlet után ez jelent meg:
Talán nem is tudja, hol van a helyreállítandó Windows.
Hol találom meg vajon a kijelölendő illesztőprogit?-----
Bizonyára egy vírustenyészet a fő gépem :D, de legalább működött.mezis,
Van több Hdd-m is.
A rendszer 2 db. 500 GB-os Wd Blue HDD-n (Raid0) van.
Még 3 kisebb Hdd is van a gépben, ebből csak 2 van egyszerre csatlakoztatva.
A legfontosabbakról van biztonsági másolatom, de sok mindenről nincs, mert nincs annyi helyem.
Nem könnyű kigondolni, miről legyen másolat és miről ne...
Majd akarok venni egy nagy külső HDD-t amit a tévéhez is tudok majd csatlakoztatni.
És van ez a notebbok, benne egy 500 GB-os HDD-vel.
Persze, használtam a Googe 15 GB-os tárhelyét, de félnék túl személyes dolgokat feltölteni rá, mert mi van, ha valamit véletlenül rosszul állítok be és illetéktelenek is hozzáférhetnek majd.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Jarod1 #68816 üzenetére
Azt sem tudtam, hogy olyan létezik. Nem tudom, mit csinálnék.
Akkor feltelepíteném újra a Nod32-őt.Előbb működjön a rendszerem.
-----------------
Előzőekhez:
A frissítést nem ajánlotta fel a telepítő.
Próbáltam bűvészkedni a helyreállításhoz, de nem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz peter889 #68815 üzenetére
Eddig arról volt szó, hogy új telepítést csinálsz, újratelepíted a Windows 7-et, vagy nem? Ahol ha jelenleg fontos adatok vannak a lemezen, az adott C partíción, akkor azokat előtte értelemszerűen le kellene menteni.
A telepítési adathordozón lévő helyreállítási lehetőségeket meg attól függően lehet használni, hogy pontosan mit akarsz csinálni. Ahol pl. a rendszer-visszaállítás és a rendszerképfájl visszaállításának használatához értelemszerűen lennie kell visszaállítási pontnak, valamint lementett lemezképfájlnak. Ha esetedben nincsen egyik sem, akkor azok nyilván nem lesznek használhatók. Vagyis marad a többi lehetőség, azaz pl. rendszerindítás javítása, memóriadiagnosztika, parancssor és ott a szokásos SFC, DISM parancsok használata, stb.
Arról pedig nemrég már volt szó, hogy a pendrive-ról bootolt W7 telepítőnél nem fog menni a közvetlen frissítés, max. esetleg a rátelepítés lehet opció, ahol a korábbi Windows-telepítés bekerül a Windows.old mappába. A közvetlen in-place upgrade, javító újratelepítés a telepített Windows 7 alól működhet, W7 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva, majd a gyökerében asetup.exe
fájlt futtatva+1 opció: ha a vírusirtás a cél, akkor a legtöbb antivírus szoftver készítőjének eleve van a problémásabb esetekre saját live rendszere, boot CD / Rescue Disk megoldása, ami pl. szintén bootolható pendrive-ról és ún. live környezetben megoldható vele a vírusirtás. Példák: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz King Unique #68818 üzenetére
Köszön szépen a hozzászólást, bocs, de kissé már meg vagyok kavarodva.
És nem lenne járható út, hogy újratelepíteném a Bitguard progit, amit a hibaüzenet javasolt? Mondjuk csökkentett módban.
Bár fogalmam sincs, honnan, melyik változatát kéne letöltenem. -
King Unique
titán
válasz peter889 #68819 üzenetére
Mármint pontosan milyen program is ez, hogyan került fel a Windowsodra? Csak mert pl. ezen leírás alapján malware, amit pont hogy inkább el kellene távolítani, nem újratelepíteni.
-
peter889
őstag
válasz King Unique #68820 üzenetére
Fogalmam sincs, hogyan került fel. Most hallottam róla először. Mintha azt olvastam volna, hogy hozzáintegrálódik más fájlokhoz, ezért nem olyan egyszerű leszedni, minta ahogyan azt a Nod próbálta. És ezért hiányolják a rendszer exe fájlok. De most lehet, butaságot írtam.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz peter889 #68821 üzenetére
Ha malware, akkor nyilván el kellene távolítani, mint azt az előbb linkelt leírás is szemlélteti. Ha normál módon, a normál módon indított Windowsnál nem megy, akkor lehet próbálkozni akár csökkentett módban, vagy az előző válaszban említett live környezetben, pl. az ESET-nek is saját Rescue Disk megoldása. Viszont ha ez a BitGuard sikeresen összegányolta a Windowst, rendszerfájlokat is megfertőzött és a vírusirtás azokat is érintené, törölné, akkor az rossz esetben akár működésképtelen állapotot is eredményezhet.
Másik lehetőség az újratelepítés külön bootolt telepítési adathordozóról, vagy a már említett javító újratelepítés Windows 7 alól. -
peter889
őstag
válasz King Unique #68822 üzenetére
Csökkentett módban eltávolítottam a Bitguardot (ahogy korábban írtam), de a teljes módú rendszer továbbra is működésképtelen.
Az adott C partíción kb 750 Giga cucc van az 1 TB-os Hdd-n, azokat nem tudom hová lementeni. Nagyon gondolkodni kéne, mit kéne rajta feltétlenül megtartani.Köszi az infókat, de sajnos mennem kell, majd pihentebb fejjel jobban végiggondolom az általad írtak fényében.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz peter889 #68821 üzenetére
"Évek óta használom a gépem vírusirtó nélkül, mindössze annyi problémával, hogy némileg belassult a gép."
Mert az ereje nagy részét mások megfertőzésére fordította, meg arra hogy az adataidat ellopja v megzsarolhasson téged. Mintha te terjesztenéd a korona vírust, miközben hangoztatod hogy téged nem zavar.
"Fogalmam sincs, hogyan került fel"
Úgy hogy nem használtál vírusirtót.
Most inkább gyaluld az egész lemezt aztán egy win10 vagy Linux Mint telepítés. Ez utóbbin valóban felesleges vírusirtót használnod. -
ekkold
őstag
válasz peter889 #68819 üzenetére
Újra kellene telepíteni a windowst. Alap, hogy telepítéskor csak az a HDD (vagy SSD) legyen rádugva amire telepíteni fogsz. Ha USB-ről bootolsz akkor ne USB3 portot használj.
Win7 esetén ennek ellenére előfordulhat, hogy nem látja az USB-t a saját driverével, vagy nem látja az SATA portokat.
Ha USB probléma miatt nem megy a telepítés, akkor fel kell rakni a HDD-re a telepítőt és arról telepíteni. Meg hozzá pl. egy grub4dos amivel el lehet indítani. A kérdéseid alapján a hozzáértésed valószínűleg kevesebb annál, hogy ezt egyedül meg tudd oldani.
Ha az SATA driver a gond azt bele lehet integrálni a telepítőbe (megint csak az a kategória amit valószínűleg nem tudsz megoldani), vagy a telepítő pendrájvra fel kell másolni a SATa drivert, és telepítés közbe odaadni neki amikor felkínálja a léehetőséget a további illesztőprogramok betöltésére. Emlékeim szerint F6-ot kell nyomni hozzá, de erre eddig nem igazán volt szükségem.
Ha nem ragaszkodsz a Win7-hez, akkor más rendszert is meg lehet próbálni ami esetleg könnyebben feltelepül.
Vírusírtóból a Microsoft essential az egyetlen amit esetleg érdemes feltenni Win7-re, mert ingyenes, és ez lassítja a legkevésbé a rendszert. Tapasztalatom szerint kb. mindegyik víruskereső szar, de legalább ez nem cseszi szét a dolgokat. Otthon évek óta nem volt vírus problémám, de ahol ilyesmibe botlottam szinte mindenhol volt valamelyik cég víruskeresője telelpítve, és ennek ellenére szedték be a kártevőt. Ráadásul fizetős verziót vettek, és rendszeresen frissült is a szoftver. Az egyik ilyen akció után a cég lecserélte mindenhol a víruskeresőt egy másik (szintén fizetős) programra, aztán amikor az is becsődölt akkor egy harmadikra... Szóval szerintem nem érdemes nagyon szuper víruskereső programra hajtani, a microsoft ingyenes programja ugyanúgy megfelel, mint bármely más program.http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
peter889
őstag
válasz ekkold #68825 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Mindenkinek, majd még jobban elgondolkodok rajtuk.
Biztos jól írjátok, de nekem nincs ahhoz energiám, hogy egy virusírtót istápolgassak.
Hogy millió-egyezer alkalommal megkérdezi, törölhet-e ezt, azt, amazt, és én millió-egyezer alkalommal guglizgassam ki, hogy mit is akar valójában és ha egyszer rosszul válaszolok, akár az egész rendszeremet javíthatatlanul műkösképtelenné teszi, mint most, hogy csak több hét alatt tudom majd újrateremteni.
Persze vannak visszaállítási pontok és egyéb védelmi kellékek elméletben, mert gyakorlatban nem tudtam előhozni egyiket sem.Ha másnak van vírusírtója, azt nem fertözöm meg.
Ha pedig nincs, akkor máshonnan is megkapja, nemcsak tőlem.
Ez a Nod32 volt életem legkártékonyabb vírusa.
Ha újratelepítést leszek kénytelen csinálni, akkor már vennék egy ssd meghajtót.
De nem tudom, milyet kéne.
Mert baromi nagy munka minden programot újratelepíteni, beállítani, kismillió dologra figyelni, hogy minden a megszokott módon működjön. Nekem legalábbis az. -
peter889
őstag
válasz King Unique #68818 üzenetére
Bocs, ha olyat kérdezek, ami mindenkinek evidens, de írod: "...max. esetleg a rátelepítés lehet opció, ahol a korábbi Windows-telepítés bekerül a Windows.old mappába."
Tehát ha jól értem, ez a rátelepítés egy teljesen új telepítést takar, és nem olyat, aminél a feltelepített programok, beállatások, minden megmaradnak, ugye?És a Win7 újratelepítésénél ha nem a formázásos telepítést választom, ha jól tudom, nem fog semmit törölni, max. ahogy említetted, az addigi aktív rendszerfájlokat külön teszi (pl. old mappa). Jól tudom?
Arra gondoltam, hogy újratelepítés esetén csak a windowsos dolgokról készítenék másolatot.
[ Szerkesztve ]
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
Ha Windows 8.1 termékkulcs matrica van a gépen azzal lehet aktiválni legálisan Windows 7-et is?
-
King Unique
titán
válasz peter889 #68827 üzenetére
A rátelepítésnél ha Windows.old mappa jön létre, akkor a korábbi Windows bekerül a Windows.old mappába, a személyes fájlok, telepített programok stb. meg elvileg megmaradnak. Elvileg, de gyakorlatilag ajánlott a fontos adatokat biztos ami biztos alapon menteni előtte. Ha a már telepített Windows alól van futtatva az előzőleg linkelt leírás alapján, akkor szintén hasonló a helyzet. De előtte azért lehet nem ártana a BitGuard nevű szemetet, annak "maradékát" eltakarítani pl. a linkelt leírás alapján.
Legközelebb meg egyrészt célszerű lenne mentést készíteni a jól működő állapotról, mint már említve volt. Akkor a mostani problémánál a mentésből simán helyreállítható lenne a Windows. Másrészt egy 1 TB-os rendszermeghajtónál magának a Windowsnak és a telepített programoknak általában nyilván nem kell akkora lemezterület, vagyis célszerű létrehozni egy külön D partíciót a személyes, letöltött, egyéb fájloknak. Ami azért előnyös, mert ha esetleg újratelepítésre kerül a sor, akkor csak a C-t és a Windows által létrehozott kicsi partíció(ka)t kell törölni/formázni, nem a teljes lemezt és rajta minden fájlt. + Ha fontos adatokról van szó, akkor alap, hogy azokról legyenek biztonsági másolatok, akár pl. külső HDD-ken. Ha lennének másolatok, akkor most nyilván nem lenne gond ilyen szempontból az újratelepítés.
(#68828) Red_Bull:
Nyilván nem lehet. Az érvényes W7, 8.1 kulcsokkal W10-et lehet aktiválni.[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz King Unique #68829 üzenetére
Szia!
Red_bull-nak adott vàlaszod kapcsàn kérdeznék. Van egy itt hardveraprón vàsàrolt legal tovàbbértékesìtett win7 pro 64bit kulcsom. Kollégàm laptopjàra kéne raknom, de most utànakeresve a hp oldalàn nincs win7 driver hozzà, csak win10-es... Szóval, ha telepìtek win10-et, azt a legal win7 seriallal regisztràlhatom? Vagy tegyem fel a win7-et és úgy frissìtsem win10-re? Hogy érdemes csinàlni?
Köszönöm tanàcsod[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz dugynok #68830 üzenetére
Mehet egyből a W10 clean install a W7 termékkulcsával, max. arra kell figyelni, hogy a licencnek megfelelő kiadás legyen telepítve. Ez, mármint egy ingyenes váltás technikailag még mindig simán működik a hivatalos határidő lejárta után is és aktivált állapotot (digitális licenc) eredményez, de pl. ezen cikk végén van egy megjegyzés. Aztán az más dolog, hogy home usernél ez mennyire téma, általában nem nagyon.
-
dugynok
senior tag
válasz King Unique #68831 üzenetére
Köszönöm
-
dugynok
senior tag
válasz King Unique #68831 üzenetére
Egyébként mi van akkor, ha elromlik a laptop és egy màsikra akarom feltenni a win7-et vagy win10-et az előzőleg emlìtett kulccsal (ha win10-et telepìtek win7 kulccsal), engedi màsik gépre? Egyébként oem windows kulcs.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
válasz King Unique #68834 üzenetére
Köszönöm
-
peter889
őstag
válasz King Unique #68829 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
Megpróbálok majd nekifutni ennek a rátelepítésnek (bár ma már nem). És akkor a "Telepítés"-t fogom választani, és nem a "számítógép javításá"-t.És a HDD-n lévő mappák, amiknek semmi köze a windowshoz, hanem egyéb fájlok (pl.filmek, dokumentumok, fotók, stb.) vannak bennük, azok is veszélyben lehetnek? Azok közül a fontosabbakról is készítsek biztonsági másolatot?
Természetesen nem a formázásos telepítést fogom majd választani.
(Mondjuk a legeslegfontosabbakról van másolatom.)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz peter889 #68836 üzenetére
Le volt írva, hogy Windows.old mappa jön ilyenkor létre, meg ha a C-n a felhasználói mappákban vannak ezek az egyéb fájlok, akkor elvileg nem törlődnek. Viszont ha biztosra akarsz menni és fontos fájlokról van szó, akkor nyilván javasolt előtte mentést készíteni. Illetve ha le van minden mentve, akkor ennyi erővel már újra is lehetne telepíteni a Windowst a hagyományos módon. De ha nem akarod teljesen a 0-ról kezdeni, mindent újra beállítani, telepíteni stb., akkor jöhet szóba a már említett W7 alól futtatott in-place upgrade, vagy a telepítési adathordozóról bootolva az a "rátelepítéses" módszer.
-
peter889
őstag
válasz King Unique #68837 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
(#68838) Top cat, szokványos otthoni felhasználás. Filmnézés, netezés, irodai programok, fotóprogik, ritkán kevés játék, ilyesmi. Még 7 éve, 2013-ban vettem azt a 2 db. HDD-t és azóta vannak Raid0-ban. Azóta van rajta a Win7, ami most tönkrement.
Mert akkor még sokba került volna egy SSD, és hogy viszonylag gyors rendszerem legyen.
Kisebb HDD-k nem kerültek volna sokkal kevesebbe, így viszont az összesen 1 TB-ra sok minden ráfér.
Mert hiba esetén minden letörlődhet ugye?
Ha lesz SSD-m, szerinted vegyem ketté?[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz peter889 #68839 üzenetére
Jelen esetben (raid0) "csikozva" tárolod az adatokat 2x500GB disken amin az elérhetö tárterület 1TB és a 2 db disk sebessége összeadódik és ettöl gyors de ha bármelyik lemez meghibásodik akkor minden adatod kuka
Ennél egy fokkal jobb megoldás ha 3db disked van és a harmadik lemez tartalmazza a paritás biteket igy ha bármelyik adatlemezed meghal egy csere után minden adatod megmaradHa 4 db lemezed van és marad a mostani raid0 a másik kettöböl pedig csinálsz egy raid1 tömböt amire letükrözöd a raid0 tömböd,a sebesség is megmarad és adatbiztonság szempontjából is védve vagy
Otthoni környezetben nem biztos,hogy lenne értelme a fentieknek mivel gondolom alaplapi raid vezérlö dolgozik -
Top cat
addikt
válasz peter889 #68839 üzenetére
Mint ahogy zolee001 is írja a te esetedben nem sok értelme van a Raid-nek.
A Raid0 növeli a sebességet, de ha csak az egyik vinyó behal, akkor annyi mindennek ami rajtuk volt. Ami lássuk be 7 éves vinyóknál már könnyen előfordulhat.A helyedben azt csinálnám, hogy vennék SSD-t, mondjuk ezt.
Egy Liveboot lemezzel lementeném a jelenlegi rendszerről ami kell.
Raid0 vinyók ki, (ezek jók lesznek majd később tárolónak) SSD be.
Újraraknám a rendszert az SSD-re. Felraknék minden drivert, programot ami kell.
Ha megvan minden akkor lementeném.Nem akarlak alábecsülni, de tartok tőle, hogy egyedül nem tudod megcsinálni.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez most lehet kicsit furán fog hangzani, de a következő a helyzet:
Szeretnék elvégezni egy alapos gyomtalanítást a Win 7 rendszerben, ami most a felesleges/nem annyira fontos process-ek kilövéséről fog szólni. Az oka, hogy egy elég régi T4300-as notebook-om van 4GB-RAM-al és szeretnék CPU és RAM erőforrást felszabadítani, amennyire csak lehet, mert néha már annyira felszaladnak és betelnek ezek, hogy minden % jól jönne.
Most a kicsit jobban hozzáértőket kérdezném ezekről, hogy a felsoroltak processek közül (amik nekem már Win boot-olás után megjelennek maguktól a Task Manager-ben) mit lehet és mit nem szabad kilőni és letiltani. Ezek azok amik több órás net-es kutakodás és olvasgatás után is kérdésesek maradtak, mert alig volt róluk valami biztosabb infó:
Tehát a lista:
wmpnetwk.exe ->WMP Library Sharing with UPnP: Elvileg csak a WMP használja az UPnP-s file megosztáshoz. Ha konkrétan ezt a funkciót nem használom, akkor nyugodtan kilőhetem?spoolsv.exe-> Print Spooler Service: Elvileg akkor kell, ha nyomtatót használunk. Én ugyan konkrétan fizikai nyomtatót nem használok, de pl. a böngészős virtuális "Print->to PDF" funkciót igen. Ahhoz vajon kell nekem ez a process?
OfficeClickToRun.exe-> Online Streaming and Virtualization for Office: Tehát az Office fontos része, e nélkül nem is futnának az alkalmazásai, de kérdés, hogy minek kell ennek akkor is futnia folyton, amikor épp egy Office alkalmazás sincs megnyitva? Találtam róla egy post-ot, hogy elvileg ki lehet lőni és Manual-ra rakni az indítását a Win-es Process kezelőben, hogy csak akkor fusson, amikor épp elindítok egy Office alkalmazást. ???
logitechg_discord.exe: A discord chat programhoz kell (amit én nem használok). Erről kb. biztos vagyok, hogy nyugodtan kigyomlálható.
LogiRegistryService.exe->Logitech Surround Sound Service: Szinte semmi infót nem találtam, hogy mire jó, mit csinál és mihez kell valójában. Nyilván a Logitech G szoftverrel települt (mert az kell az egeremhez), de azon belül lehet, hogy nekem tök felesleges ez a process. Pl. ha csak valami Logitech fejhallgatós hangzás mahinátor lenne, mert nekem ilyen nincs és nem is kell.
eguiProxy.exe-> Az ESET Internet Security része, de semmi infót nem találtam, hogy nagyon fontos e, vagy sem a működéséhez.
cdarbsvc_v1.0.0_x64.exe-> MakeMKV CdRom Device Arbiter service: A MakeMKV része, de szintén nincs semmi biztos infó róla, hogy ennek is folyton futnia kell e a háttérben, vagy miért fut folyton egyáltalán, mikor nincs elindítva a program. ?
USBSRService64.exe-> USB Safely Remove Assistant: Az USB Safely Remove program része. Nem tudni pontosan, hogy futnia kell e, amikor nincs betöltve a program.
“USB Safely Remove uses this service for auxiliary (segéd) operations. It is not recommended to stop the service while the program is working”. Tehát akkor csak a program futtatásának idejére kell, ha épp nem fut akkor kilőhető? És ha ki van lőve, attól még rendesen elindul és működik majd ez a program (tehát elindul a process is a programmal együtt)?Hát egyelőre ennyi, a válaszokat köszi!
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz King Unique #68837 üzenetére
Sziasztok!
Valamelyik nap próbálkoztam a rátelepítéses megoldással, de nem jött össze:
USB-ről bootoltam a Win7 telepítőt, majd az
"Egyéni telepítés" opciónál figyelmeztetett, hogy a beállítások, feltelepített programok törlődnek.
A "frissítés" opció pedig csak működőképes Win7 rendszer esetén működik.
Valamit rosszul csináltam?Szóval abban is igazatok van, hogy újra kéne telepíteni egy SSD meghajtóra, de előbb vennem kéne egy SSD meghajtót és - ha mód van rá - csak később szeretnék foglalkozni a teljes újratelepítéssel, mert nekem az nagy munka lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest