- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
Attól,hogy a mellékelt képen beirsz egy ip-t még nem lesz egy kliensben wins server ahogyan dhcp és dns servert is aránylag nehezen faragsz egy kliens oprendszerböl.
Az ábrák a hálózaton lévö wins server (amihez kell egy windows server) elérését hivatott managelniEgyébként ezerszer volt már irva,privát hálózati profile,megosztásoknak rendben kell lennie majd ezen szolgáltatásoknak kell futnia
Computer Browser (Browser)
Function Discovery Provider Host (FDPHost)
Function Discovery Resource Publication (FDResPub)
Network Connections (NetMan)
UPnP Device Host (UPnPHost)
Peer Name Resolution Protocol (PNRPSvc)
Peer Networking Grouping (P2PSvc)
Peer Networking Identity Manager (P2PIMSvc) -
Lordus
senior tag
köszi!
én nem tudtam erről. de ezt már sok év távlatában nem tudom, melyik a főnökipv6 tiltás telepítés után azonnal megvolt.
netbiost is néztem, hiába állítottam bármire (win7 és xp gépek) nem látják egymást...számomra is gyanús a win10 bekavarása, mert kb. azóta nem működik, mióta telepítettem egy tizest. addig minden gépen 7 volt, egyen xp. januárban egy hetest beáldoztam, raktam rá 10-et. de mi köze lehet a 10 telepítésének a win7-xp kapcsolatra???
-
Lordus
senior tag
őőő, nincs főnök gép, egyedül az enyém (win7) szerver, de csak a számlázóprogram miatt.
Routerben nem néztem, hogy látom-e mindet, de ránézek majd.
Nem, a gépek szinte soha nem mennek mindannyian. általában csak 3-4 megy egyszerre.
SMB1 - ezen én is elgondolkodtam, DE a hálózati nyomtató ugye csak smb1-en kommunikál, tehát a win10-ben külön be kellett pipálni ezt a funkciót. És a nyomtató megy szépen, hálózaton nyomtat rajta a win7 és win10 gép is, és tutnk scannelni is mindkettőre.megnézem a linket is hamarosan, amit küldtél
köszi!
-
kutkut
addikt
Ööö, OK... Egyelőre annyit találtam, hogy mit nem érdemes telepíteni... Akkor mostantól kb. semmit se rakjunk fel?!
Egyébként a gép nem az enyém, és a tulaj nem fog ezzel szórakozni, hogy a 100 ugyanolyan frissítés közül egyesével keresgélje ki az ilyen "KB3064..." kódjelű update-eket... Szóval egy nem túl hozzáértő usernek így nem nagyon merném bekapcsolva hagyni az automatikus telepítést... Ami szintén nem célszerű - legalábbis eddig nem az volt(?)...
Ja igen, és win10-re meg aztán pláne nem akar majd frissíteni a tulaj.Arról meg nem találtam infót, hogy a 3.5.1-es .NET-hez tartozó frissítésekkel kell-e egyáltalán foglalkozni, ha amúgy is a .NET 4.5 van telepítve.
-
Nem tettem újra a gépet (mikor ezt telepítettem, az SSD új volt), csak próbálok rájönni, miért fogja ennyire indokolatlanul. Délig vártam, a process kitartott 50% CPU körül, végül servicesben leállítottam és letiltottam, nem érdekel tovább.
Annyira jól belakott rendszer ez már, napokig kéne telepítenem nulláról is, hogy közel ilyen legyen.
Most már megy amíg megy, ha legközelebb telepítek, akkor keresek valami kigyomlált, de fontosabb frissítéseket tartalmazó virágboltit, és azt fogom beaktiválni a kulcsommal, tiltott update mellett, remélem lehet. -
Nem tehetem, gatya a játékkínálat. Amúgy meg előbb használnék pl Mintet, azt csípem.
Itt a processlist.
Most megvártam, míg befejezi a cpu bszogatást, aztán toltam neki egy rebootot, és megint eszi. Zseniális. Itt a kép arról, mik aktívak abban a scvhost-ban.
A wuauserv eszik természetesen.Az lesz, újrateszem az egész fst, beaktiválom, felteszek minden frissítést a 2015 közepéig, aztán letiltom az Update-et... és soha, úgy értem soha többé nem veszek a Microsofttól semmit.
Vaaagy, teszek egy Vistát. Az úgyis van ingyen a laptop seggén a kód.
Csak a TRIM miatt aggódnék az SSD esetén, de talán már erre is van megoldás.
-
1Laci
tag
Nem működik ez se, ugyanúgy kifagy. Win search - indexelés?-el lehet a baj... de h miért. és ez az egész egyik pillanatról a másikra történt, nem akarom elhinni :/
Sajnos nem megy itt van egy program, ami license key-t kér, megpróbálom a visszaállítást, remélem az megoldja.
-
törölt tag
Azért úgy olvasod is, amit ír?
irednek: Ha minden rendben a vindózzal, vmi olyan tisztítóprogira tippelek elsőre, ami kitöröl jelszavakat. De nem zárnám ki, h régi a vindóz, és bugzik már, és akkor újra kell húzni. De ennél alaposabban is leírhatnád, pl mikor jelentkezik a jelszóvesztés.
-
Szirty
őstag
Helló mezis!
'A hardveres virtualizáció rendben ?'
Virtualization technology (VTx) bekapcsolva
Virtualization technology for Directed I/O (VTd) bekapcsolvaA Virtual PC mint írtam fut. Csak az USB-t nem tudja átvenni.
Az MS HAV detection tool szerint minden virtualizációs feltételnek a gép megfelel. -
nemethchek19
aktív tag
És valami ötlet, hogy hogyan tovább a hiba keresésben, mert fogalmam sincs hol kezdjem?
Ha csak szimplán újraindítom a gépet, akkor sosem jön elő a gond. Leállítás után jön csak elő a probléma, ha bekapcsolom a gépet, de akkor se mindig. Tehát teljesen random jön elő.
Ha esetleg nem a megfelelő topikba írtam ebben a témában, akkor elnézést. Ha így van, akkor hova írjak?
-
nemethchek19
aktív tag
-
F_Zolee
nagyúr
Lett leszedve laptop gyártó oldalról és wifi kártya gyártó oldaláról is és mégsem akar működni. Mélyebb gond lehet, mert állítása szerint ahogy megjelenik a windows beöltési animáció már ott kialszik a kis wifi led a gépen.
Aminek akkor kellene lenni ha le van tiltva, de még sincs. Lehet ebből csak újratelepítés lesz.
-
krealon
veterán
"Találtam a Windows/winsxs alkönyvtárban egy csomó amd64*
alkönyvtárat, melyek lefoglalnak bő 6 GByte-ot. A processzorom Intel gyártmányú."
Az x86_64-et az AMD szabvanyositotta / fejlesztette, ezert nevezik helyenkent az x86-os processzor-architektura 64 bites kiterjeszteset amd64-nek. Az intel processzorok is ezt hasznaljak.WinSXS mappa pedig egy fontos es erzekeny resze a rendszernek, a kezi belepiszkalas altalaban ujrainstallalassal jar.
Win8 hsz_45722
-
SamSem58
aktív tag
Tudom, hogy a Bios az alaplapon van!! De, ha oké az alaplap, vagy a bekötés, akkor a monitoron látnám - de szólj, ha tévedek! Továbbá ezért kérdeztem, hogy okozhat e indítási hibát az, hogy az alaplap sokáig (évekig) nem volt használva. Elméletileg így törlődhet e a Bios, ám ettől valami jelet kéne, hogy a monitorom - nem de???.
-
SamSem58
aktív tag
-
mis69
tag
Helló! Nekem is az a probléma hogy megnyitok egy oldalt és véletlenszerűen lefagy gyakorlatilag minden nap egyszer. Akkor esetleg megoldás lehet hogy a processzoraffinitásnál csak 3-mat pipálok be hogy az a 3 használja az FF-et és így marad 1 másra? Amúgy a HDD visszajelzője ég folyamatosan a lefagyásnál tehát ír rá.
-
Pityke78
őstag
Szia mezis!
Köszönöm a hozzászólásod a távoli asztal eléréshez.
Esetleg tudnál kicsit még segíteni és bővebben leírni, hogy milyen beállításokat nézzek meg?Sajnos elég láma vagyok a témában.
Az asztali Pc-n beállítottam a távoli asztal elérésének engedélyezését, de a laptop-ról sajnos nem tudtam elérni, Hiába írtam be az asztali PC nevét, vagy az IP címet, amit a router kiosztott neki.
Mi lehet a gond, hol tudom beállítani, megnézni?
Köszi
-
JokerMaffia
tag
Közben megoldódott a probléma, cserélgettem a csatlakozókat, olykor csak a hátsó hangfalpár szólt csak, vagy az elsők. Míg rájöttem, bios babrálása nélkül valami miatt a narancssárga csatlakozó alapállásban a csatlakoztatást nem érzékeli. Végül narancssárga bemenetet felváltottam kékre. A jelen állás szerint, fekete a hátsó hangszórók kimenete, zöld első hangszórók kimenete, narancssárga csatlakozó a kékbe dugva középső csatorna mély hangszóró kimenet. Így tökéletesen szól mindegyik, bármilyen alkalmazással hallgassak zenét, avagy DVD-t nézzek.
Köszönöm a segítségeteket.
J.M.
-
w.miki
veterán
HWhez minden drivert telepítettem, sőt, még néhány HP programot is feltettem, mind nagyon fontosnak mondta magát.
Tudomásom szerint nem volt változás a HWben.
Melyik a jó virusírtó, ami tényleg az is?Ez az újraindulás lehet HW hiba is? Hogyan lehetne eldönteni, hogy HW vagy SW gond okozza?
Mert még garanciális a masina. (Az OS nem, az külön lett feltéve.) -
kateb
tag
Gondolom a többi driver jó lehet, mert ha a frissítés és telepítés után nem indítom azonnal újra a gépet csak órák múlva, akkor akármeddig megy hibátlanul, bármit lehet vele csinálni, szépen működik.
De amint érvénybe léptetem a változásokat egy új starttal, onnantól kész.
Egybként a két frissítés közül az egyik valami HD-s, a másik valami ügynök, gondolom az előbbi lesz a hunyó.
Délután megnézem, mert a délelőtt a munkáé a főszerep. -
krealon
veterán
"Ugyanis a felhasználó nem fogja megérteni (én sem értem
), hogy egy frissítés letöltése, miért terheli le a processzort szinte használhatatlanig, amikor csak úgy-ahogy csordogálnak a bitek az MS-től."
A frissiteseknel a nagy processzorterhelest a kulonbozo komponensek kozotti fuggosegek kisakkozasa, illetve a csomagok validalasa okozza.
Ha eleg turelmes az ember (vagy SSD meghajtoja van), es nem inditja azonnal ujra a gepet, mit az update kiirja, hogy "restart requred", hanem hagyja, hogy a hatterfolyamatok befejezodjenek, akkor az ujrainditas toredek idot vesz igenybe.
-
LonGleY
veterán
Tévedés. Már akkor kicsomagolja és telepíti. Mint ahogy Windows-on az alacsonyabb szintű dolgok teljes felkerüléséhez szokásos: kell a gép újraindítása. De ez Linuxon is jellemző ám, csak nem annyira. Illetve ott elég egy logout-login sok esetben a cseréhez.
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de pl. az Office frissítések után nem kér újraindítást, mivel azok különálló programok. Mondjuk azt nem próbáltam, hogy mit csinál, ha épp turkálok bennük - gondolom akkor szintén újraindítást kérne.
-
brd
nagyúr
Azért terheli le, mert ma a jó programozó drága, a HW ellenben olcsó. Lehetne rendesen optimalizálni is, de akkor azt az árban is érvényesítené a gyártó. Vagy másképpen: fos, lassú kódot gyártanak, mert így lehet gyorsan és olcsón előállítani programokat úgy, hogy egy működő gazdasági modell is legyen mögötte.
-
-
joccadoki
senior tag
most hogy mondod... nekem is rémlik ilyesmi, volt egy winyóm és nemtudtam rendszert rakni rá, mert a boot sector hibás volt (de akkor még nem win7 volt hanem 98), fel is elepült a rendszer de nem bootolt. kénytelen voltam elővenni a régi jó maxtor 212 megabájtos lemezem csak hogy a dos rajta legyen
-
Olyan van csak hogy:
Sata controller mode: AHCI/ Compatible
illetve:
OS optimazed deafults: Win8 64bit /Win7/ OtherHiába tettem át W7-re sajnos akkor is ugyanaz fogadott.
Az számít valamit, hogy:
Usb mode: usb3 -on vagy usb2-n van?szabonagyur - Mindjárt próbálom W8.1 -el
Ha az felmegy akkor W7 -et lehet nem is lehet feltenni rá?
"BIOS-ban Fast boot, UEFI, secure boot kikapcsolásával kezdenék."
Ilyen opcióim vannak mindösszesen
-
DS39
nagyúr
hát vmi sunyizás van az biztos.
de a legnagyobb karaj, hogy eltávolítani sem lehet, ugyanis a Telepített frissítések között nem szerepel, csak a Windows Update, Frissítési előzményei között.
persze értelme sem lenne, mert van egy ilyen kitétel a beállításokban:
és ez tényleg így települt fel, mert nem telt el 24 óra (ennyi időnként szokott lefutni az update keresés automatikusan) a korábbi ellenőrzés óta -
ablutor
csendes tag
helló
lehet hogy félre érthető volt amit írtam , nem a futtatással van a gondom, hanem eleve a megjelenés más, ha nyomok egy jobb gombot a megjelenő "cmd" soron akkor a régi telepítésnél kb 12-14 sor látszzódott az ablakban ( pl:
megnytás,
digitális aláírás engedélyezése/tiltása ,
futtatás adminisztrátorként
küldés....
pin to taskbar
cut
copy
...stbugyanez a program telepítve , most kb 4-5 sorral kevesebbet mutat a "cmd" jobb gomb -nál
és köztük a nekem legfontosabb sor a - digitális aláírás eng/tiltása - hiányzik ..!!!! - MIÉRT ??? MI OKOZZA ??? - mikor ugyanolyan a gép T400 és ugyan az a telpítő win7 ...??? -
kzs27
újonc
Nagyon Kedves Mezis!
SIKER!
Feltételezem update-ra gondoltál, ha nem, akkor csak mázlim volt
Köszönöm az ötletet! Korábban már terveben volt az update a fenti problémától függetlenül, de tartottam tőle, mert sok helyen riogattak, hogy hazavághatja a BIOS-t.
Ezer hála neked! -
brd
nagyúr
Ha van UAC, akkor a rendszergazda sem rendszergazda jogúként működik, és amikor kellenének a rendszergazdai jogai, akkor jön az általad korábban linkelt kérdés az OS-től. Tehát, az, ami szerinted a rendszergazdai jogosítvány, az csak annyi, hogy kérje-e a rendszergazdai jogokat. Ha nincs bepipálva (és a program sem kéri magától), akkor az történik, mintha egy nem rendszergazda jogú userrel indítottad volna. Ennek az egésznek az OS-gyártó szerint az az értelme, hogy ezt a jogkérést a kártevők is ugyanúgy meg kell tegyék, így értesülnél róla, ha olyan helyre akarna nyúlni (az, hogy ez mennyire hatékony, ill. hogy a user mennyire simán nyom Igent egy kérdésre, amit nem is ért, most nem részletezem, a lényeg, hogy ezek ellenére azért nem teljesen haszontalan a dolog).
-
brd
nagyúr
Mi a különbség egy installáló program futtatása és egy már installált program futtatása között?
Most tényleg nem látod a különbséget a 2 ablak között?
Kb. annyi a hasonlóság, hogy van a jobb felső ablakban egy X, ill. hogy lekerekítettek a sarkaik...
A te ablakod az UAC ablaka (a magyar neve ennek az ablakod fejlécében olvasható), és azt kérdezi, hogy adsz-e rendszergazdai jogosultságot a futtatandó programnak. Ez minden olyan programnál fel fog jönni kérdésnek, ami ilyen jogokat igényel a működéséhez (jellemzően ilyenek pl. a HW-ek drivereit kezelni óhajtó programok). Ezt úgy tudod kikapcsolni, hogy kikapcsolod az UAC-ot (amit nem javaslok, mert nem csak ez az értelme, amivel most találkoztál), vagy pl. csinálsz az adott programhoz egy megfelelő ütemezett feladatot, majd erről egy ikont (pl. az asztalra), ezt már nem (UAC jogot kapott) rendszergazda userrel is el tudod indítani. Lásd.
-
brd
nagyúr
Próbáld meg egy admin joggal (jobbgomb a file-on és futtatás rendszergazdaként, de ha nincs bekapcsolva az UAC, akkor felesleges továbbolvasnod, mert nem ez a gondod) futtatott programból előhozni a Tulajdonságok panelt, pl. Total Commander. Ha így sem megy, akkor a Biztonság fülön, az átállítás idejére add meg a "Felhasználók" csoportnak a Teljes hozzáférés jogot (ha utána elrontanád, akkor csak távolítsd majd el a nem öröklött jogokat).
-
Mercutio_
félisten
Megnézem, de win router listában a maxot mutatja, mondjuk nekem az se kerek miért nem ajánlja fel a win7, hogy megadjam magán, céges vagy nyílt? (most mivel nem azonosított így utobbikent kezeli gondolom)
Ami még eszembe jutott :valahol van olyan biztonsági beállítás, hogy nyílt hálózathoz ne csatlakozzon?
Ja, és hiába törlök ki minden wi-fi kapcsolatot amikor kvázi ujkent kapcsolodom, akkor is ő kezdi el a titkosítás, user/pass megadása után azonosítani (sikertelenül) a hálózatot
-
Benőke
őstag
Próbáltam, de természetesen hibával elszáll...
Előkapartam egy Hasonló gépet amin van IE11 majd a telepített programokat átmásoltam a gépre, a meglévő IE könyvtárakat átneveztem, mert ugye törlésre nincs mód. Így elindul ugyan, bár nem tudom milyen problémák fognak még fellépni. Anno VISTA -n is hasonló volt, Windows Update törölte saját magát, ami még a W7 -ben is létező hiba. Az MS féle megoldás akkor is az volt, hogy telepítsem újra a gépet...
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Trollok komolyan
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro