Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67801) ekkold


ekkold
őstag

Szerettem volna Bitlockerrel titkosítani egy külső USB meghajtót Win7pro alatt, de a jobbklikk menüben (context menü) nem szerepel a Bitlocker titkosítás. Tudja valaki, hogy erre mi a megoldás?

(#67802) OldMike


OldMike
őstag

Sziasztok!
Nagyjából egy hét óta az eseménynaplóban minden indításkor megjelenik a következő hibaüzenet:
A számítógép elvesztette a(z) xxxxx (ez egy IPv6 cím, ugyanez van a HGW-ben - Telekomos eszköz, Sagemcom F@st 3686AC - is) IP-címhez fűződő bérletét a(z) 0x1C6F65B36122 hálózati címmel rendelkező hálózati kártyán. A forrás DHCPv6-Client, eseményazonosító 1000.
Ezután megnéztem a böngészőben egy IPv6 tesztet, és teljesen rendben van. A hálózati központban nem látok semmi hibát az IPv6 részen. A bérleti jog kezdete megegyezik a PC indulásával. Érdekes hogy a bérleti jog összesen két óra időtartamú, de ehhez nem értek, lehet hogy így jó. Köszönöm.

42LM660S

(#67803) Doky586 válasza ekkold (#67801) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

7pro kevés a létrehozáshoz de 10pro val már menne..

(#67804) King Unique válasza ekkold (#67801) üzenetére


King Unique
titán

A W7-nél csak az Unltimate és Enterprise kiadásokban van benne a BitLocker titkosítási képesség, W8.1 és W10 rendszereknél viszont már a Pro kiadások is tudják. Kezelni, illetve pontosabban feloldani és olvasni-írni a BitLocker által titkosított kötetet viszont akármilyen W7,8.1,10 kiadásnál lehet.

Tehát vagy olyan Windowson hozod létre a BitLocker-titkosítású kötetet, amelyik teljes körűen támogatja ezt a funkciót, vagy alternatív programot használsz a BitLocker létrehozásához (példa), vagy eleve másik szoftvert, másik titkosítást használsz ilyen célra (pl. VeraCrypt).

[ Szerkesztve ]

(#67805) King Unique válasza King Unique (#67804) üzenetére


King Unique
titán

Ja, az lemaradt, hogy a Bitlockernél az új AES-XTS titkosítást csak a W10 1511 és annál újabb verziók kezelik, ellenben a régebbi Windowsok nem, azoknál max. az AES-CBC opció.

(#67806) Doky586 válasza OldMike (#67802) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Én egy aktiválatlan w10pro WinToGo-t használok erre ezen beállításokkal: [kép]

(#67804) King Unique: Mik a korlátozásai ennek a Hasleo Bitlocker Free Trial verziójának? Ezt is úgy kinyírták már mint a wintohdd 4-es verzióját..?

(#67807) King Unique válasza Doky586 (#67806) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem elemeztem annyira, hogy a-tól z-ig mindent tud-e, amit a Windows beépített megoldása, de a leírás alapján nagyjából tudja, amit kell. A legfőbb korlátozása meg nyilván az, hogy alapvetően fizetős program és a trial verzió csak korlátozott ideig használható. De titkosítani elvileg lehet vele (vagy legalábbis nemrég még lehetett) a trial időszakban is, azért említettem meg lehetséges alternatívaként.

A WinToHDD és WinToUSB programokat nem nyírták ki, azokból eleve van free változat, de korlátozott funkcionalitással. Az EasyUEFI free verziója (3.1) szűnt meg, abból már csak trial van.

[ Szerkesztve ]

(#67808) MadGame


MadGame
senior tag

Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!

Van egy Lenovo T520-as gép, amire Win7-es az ajánlott op. rendszer, már csak a driverek miatt is. Most a legújabb Win10-et tettem fel rá, de van egy olyan érzésem, hogy maga a gép (na meg anyám is) jobban szeretné a Win7-et.
Érdemes még használni (tudtommal nem nagyon kap már frissítést) vagy maradjon a Win10? Ha mégis feltenném, nem fogja a Microsoft ráküldeni automatikusan a Win10 frissítést?

Köszi!

(#67809) King Unique válasza MadGame (#67808) üzenetére


King Unique
titán

Ha már feltelepítetted rá a W10-et, akkor nyilván nemcsak elvileg alapon kellene érezni, hogy a driverek stb. rendben vannak-e, megfelelően működik-e rendszer, hanem gyakorlatilag tapasztalni is. Ha oké, akkor nyilván maradhat rajta a W10, hacsak nem okvetlenül W7-et akarsz rá. De akkor mondjuk a kérdés, annak miértje sem teljesen világos... :D Egyébként nekem is van régi Lenovo laptopon, amin hivatalosan W7 és max. W8.1 rendszerekhez vannak driverek, aztán mégis prímán megy rajta a 10-es is. Ha W7-et telepítesz, akkor meg nem, nem lesz olyan W10 upgrade, ami korábban volt, az már rég megszűnt.

Az viszont tény, hogy a W7 kiterjesztett támogatása jövő januárban, azaz szűk fél év múlva megszűnik. A + pár éves extra támogatás pedig csak és kizárólag fizetős formában a mennyiségi licencszerződéssel rendelkező ügyfeleknek (pl. cégeknek) lesz opció, nyilván nem a home usereknek. Vagyis emiatt normál esetben javasolt egy újabb, támogatott Windowsra váltani és nem a lejárt életciklusú, foltozatlan rendszert használni online. De persze te tudod, végül is nem feltétlen kötelező, maga a rendszer működhet tovább utána is, meg mindenki azt csinál otthon a saját gépén, amit akar.

[ Szerkesztve ]

(#67810) MadGame válasza King Unique (#67809) üzenetére


MadGame
senior tag

Akkor marad. Oké, köszi!

(#67811) Gyurka6


Gyurka6
őstag

Szevasztok!
Fájl másoláskor hogyan lehetne beállítani, hogy megtartsa az eredeti dátumot/vagy azt alapból írja ki?

Gyurka

(#67816) KIA Ceed


KIA Ceed
csendes tag

Sziasztok! Segítségetek kérném. Vélhetően úgy lett áramtalanítva a gép, hogy nem volt rendesen leállítva, így most nem tud felállni a rendszer. Megkísérli a javítást indításkor, de nem boldogul. A hiba részleteibe beletekintve a hiba, hogy

"A rendszertzöltés-vezérlő nem találja az operációs rendszer betöltőrutinját.
- Fájljavítás sikertelen
- rendszerindítási konfiguráció adattárának javítása sikertelen"

Speciálisnál enged biztonsági mentésből egy régebbi visszaállítást (most is így tudok írni ide, megy szépen a windows), ekkor rendesen feláll a rendszer, de az első újraindításnál megint nem indul, a hiba ugyanaz, megint csak egy visszaállítással állítható fel fel a rendszer, majd újraindításnál megint hiba.

Nincs valami mód, hogy ne kelljen újrarakni az egész rendszert? Köszi!

(#67817) Panthera válasza KIA Ceed (#67816) üzenetére


Panthera
őstag

Szia!

Ezeket próbáld meg.
[bootrec]

(#67818) Brucehun


Brucehun
aktív tag

Sziasztok!

Egy ideje valamiért, amikor el szeretnék indítani akár egy játékot vagy egy programot ez a hiba üzenet fogad "Kérjük, jelentkezz be adminisztrátori joggal és próbáld újra" ! Eddig ezt nem csinálta, kb 2-3 hete csinálja. Vírús nincs a gépem. Valaki tud megoldást?

HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!

(#67819) sfdrakex válasza Brucehun (#67818) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Jobb klikk futtatás adminként?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67820) Brucehun válasza sfdrakex (#67819) üzenetére


Brucehun
aktív tag

Próbáltam, de akkor is ezt írja ki :(

HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!

(#67821) _DiEGO_ válasza Gyurka6 (#67811) üzenetére


_DiEGO_
őstag

A Total Commander fájlkezelő alap dolog és ebben a mutatott jelölő négyzetben legyen pipa , ekkor a másolandó mappa dátumokat nem fogja átírni az aktuálisra. Ha kivesszük , akkor meg pont az a cél :K

(#67822) _DiEGO_ válasza Brucehun (#67818) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Először is legyen jelszó védett a szgépünk indulása ....

majd Számítógép - Kezelés / Helyi felhasználók / Felhasználók.
A rejtett Rendszergazda fiókban Tilts mindent , míg a sajátodban, amit létrehoztál, meg adj meg mindent.

(#67823) Gyurka6 válasza _DiEGO_ (#67821) üzenetére


Gyurka6
őstag

Szevasz!
Köszi, ez a net letöltéskor jelentkező probléma nálam elsősorban, a fájl kezelő sem jutott eszembe. Letöltésnél létezik megoldás?

Gyurka

(#67824) _DiEGO_ válasza Gyurka6 (#67823) üzenetére


_DiEGO_
őstag

A netről valő letöltési dátumon tudomásom szerint nincs lehetőség változtatásra, miután onnan valós időben szedjük, amit szedünk. De annak mi értelme is lenne ?
Ellenben ha, ha csomagolt a cucc, akkor a zip vagy rar fájl az épp aktuális dátum lesz, de ellenben a benne lévő anyag dátuma az eredeti , hacsak nem nyúlt hozzá a megosztója.
Példa:
pw: 2019

https://data.hu/get/11995462/Peldafajl.zip
[link]

[ Szerkesztve ]

(#67825) Gyurka6 válasza _DiEGO_ (#67824) üzenetére


Gyurka6
őstag

Köszi!
Sajnos ez van, értelme pl. openwrt-től töltök le különböző időben készült fájlokat, egymás utáni dátumuk lesz, még ha esetleg több hónapos is az elkészítési dátum, ami nem mindegy.

Gyurka

(#67826) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Lehet hülyeséget kérdezek, van 2 db pc amin win 7 operációs rendszer van és ugyanabban az alhálózatban vannak akkor lehet-e valahogy olyat, hogy parancssoron keresztül újarindítom az egyik pc-ről a másik pc-t?

A távoli asztali kapcsolat valamiért nem működik pedig senki nem nyúlt hozzá, senki sem tiltotta le a szolgáltatást.

Arra gondoltam, hogy lehet a távoli asztal szolgáltatás kiakadt a windowsban és azért nem lehet csatlakozni hozzá? Esetleg újra lehetne-e indítani magát a távoli asztal szolgáltatást parancssoron keresztül másik gépről?

Persze az lenne a legegyszerűbb, ha kimennék hozzá de olyan helyen van, hogy csak akkor lehet bemenni hozzá ha megállt a pc, addig nagyon körülményes. Maga a pc működik, mert a rajta futó webes felület elérhető és a pingre is válaszol de nem enged belépni rá, egyszer gondolt egyet az mremoteng és ledobott és azóta sem enged vissza rá, a távoli asztali kapcsolat sem működik azóta.

[ Szerkesztve ]

(#67827) zolee001 válasza Atomantiii (#67826) üzenetére


zolee001
őstag

Domain környezetben shutdown -i és megkapod a gui-t is mellé,workgroubban csak akkor müködik ha fel van véve a trustedhost listába

sima cmd-ben
net use \\PCNÉV
felhasznév+jelszo
shutdown -m \\PCNÉV de a "kliensen" registryben kell turkálni az uac tiltás miatt

Power shell
winrm quickconfig
ezzel engedélyezed a "távoli" PS futtatást ellenben itt is kell(?) a trustedhost

Sysinternals PS Tools
ebben lakik a Ps shutdown illetve a Psexec

(#67828) Atomantiii válasza zolee001 (#67827) üzenetére


Atomantiii
őstag

Köszi, közben megoldottam a net use + SC Start TermService paranccsal, le volt állva a távoli asztal szolgáltatás ezek szerint.

[ Szerkesztve ]

(#67829) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Ezzel a hibaüzenettel nem indul el egy program nálam: [link]

Mit lehetne megpróbálni még?

(#67830) sfdrakex válasza SunMount3r (#67829) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Program újratelepítés volt?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67831) SunMount3r válasza sfdrakex (#67830) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez a program portable verziója, tehát nem és nem is szeretném telepíteni.

(#67832) Doky586 válasza SunMount3r (#67831) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Na, mit tanultunk ma? Hogy nem minden portable program van jól elkészítve.. :B

(#67833) sfdrakex válasza SunMount3r (#67831) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Akkor egyszerű a dolgod, rá kell jönnöd mi az ami hiányzik a működéséhez, és azt kell telepítened. Nyilván jobb megoldás, mint telepíteni a programot, amit használnál. ..

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67834) SunMount3r válasza sfdrakex (#67833) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az akkor legalább egy rendszerkomponens és máskor is jól jöhet, de mind1. A 32 bit-es portable verziója rendesen elindul, akkor használom azt, csak gondolom jóval lassabb lesz, mint a 64bit-es.

(#67835) _DiEGO_ válasza SunMount3r (#67834) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Ha elküldöd priviben a 64bitest , ránézek. Nem lehet nagy méret egy ilyen fájl... én a google driveon szokom megosztani és linkelni ;) ha kellett vagy kell valamit is .
Vagy hogy honnan szedted le, annak a linkjét.

[ Szerkesztve ]

(#67836) sfefe


sfefe
őstag

Sziasztok!

Gondoltam beirom ide is hatha tudtok segetni.

Ez az uzenet lehet vga problema?

A windows helyreallt egy varatlan leallas utan.

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF8800F18A30C
BCP3: FFFFF880033F0438
BCP4: FFFFF880033EFCA0
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\082519-9656-01.dmp
C:\Users\BMW\AppData\Local\Temp\WER-16692-0.sysdata.xml

Wot-al jatszom es neha kifagyott a jatek, ctrl+alt+del utan feladatkezelo, ott irja wot kliens nem valaszol azt bezarom, a win mukodik tovabb.
De ha feltettem pl 3al regebbi videokartya drivert akkor nem jott ki ez a hiba uzenet friss winnel.
Eddig. Ma ujra jott ez az uzenet, alaplap csere volt, memteszt volt, masik tapot radugok semmi valtozas.
Ma vettem eszre, hogy mindegy melyik tap van radugva a videokartya ventilator nem prog fel mikor bekapcsolom a gepet csak probalkozik. Ha kicserelem a videokartyat egy gtx 660-ra azon megy rendesen a venti. De a hiba uzenet annal is bejon. Gondolom a winben osszkuszalodot vmi mert a rendszervisszallitasi pontok is eltuntek.
Ebbol gondolom, hogy a videokartya megadta magat...

Szerintetek?

koszi
sfefe

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#67837) Doky586 válasza SunMount3r (#67834) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"A 32 bit-es portable verziója rendesen elindul, akkor használom azt, csak gondolom jóval lassabb lesz, mint a 64bit-es."

Ez nem fedi a valóságot.. A 32 bites nem lassabb, sőt..

(#67838) SunMount3r válasza _DiEGO_ (#67835) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Innen le tudod szedni a legfrissebb 64bit-es Portable verziót. Ez ami nem indul nekem, csak a 32bit-es.

(#67837) Doky586: Nem? Pedig úgy gondoltam. Akkor valami hátránya azért csak van?

[ Szerkesztve ]

(#67839) _DiEGO_ válasza SunMount3r (#67838) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Hibátlan tökéletes: a hiba az oprendszeredben lehet, frissíteni, vagy újrarakni kellene. Vagy elolvasni a txt filet.
Tőccsd le és telepítsd fel : http://ffmpeg.org/download.html [link]

[ Szerkesztve ]

(#67840) SunMount3r válasza _DiEGO_ (#67839) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mint írtam a 32bit-es elindul. FFmpeg.-et nem telepítettem külön, mégis:

Lehet oda meg a 64bit-es FFmpeg kellene külön. De, ha jó és benne van a 32bit-esbe, akkor a 64-esben miért nincs...?

(#67841) _DiEGO_ válasza SunMount3r (#67840) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Annak nézz utána , hogy milyen futtatási környezet kell neki . Lehet hogy hiányos a 64bites abból. Net keretrendszer 3.5 - 4.8 , MS Visual CC++ , MS XNA Framework , Java stb... vagy ha fent is van nem épp friss a verzió.
én nem tudhatom mi nincs fent nálad.

(#67842) Panthera válasza Doky586 (#67837) üzenetére


Panthera
őstag

Egy videókódolónál nem lehet különbség a 64 bites javára?

(#67843) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Win 7-et éritő dolog, tehát ide (is)tartozik a hír : Szélesebb körben is elérhetővé vált Windows 7 alatt a DirectX 12

A Microsoftnál ugyanis úgy döntöttek, széles körben is elérhetővé teszik a DirectX 12 támogatást Windows 7 alatt, így hamarosan több DirectX 12-es játék is elérhetővé válhat a korosodó operációs rendszer esetében.
[link]

(#67844) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Sziasztok!

Azért fordulok hozzátok, mert tegnap óta, ha elindítom a pc-t feldob egy ablakot amelyben arra figyelmeztet a windows, hogy a titkosított fájlaimhoz tartozó biztonsági kulcsról készítsek külső adathozdozóra mentést.
Ebben az a legszebb, hogy én semmit sem titkosítottam a gépen, és más sem tette.

A kérdésem az lenne, hogyan lehet megnézni hogy mire/mely fájlokra vonatkozik ez a titkosítás.
Nem találtam erre vonatkozólag semmit. Állítólag más színnel jelennek meg a fájlkezelőben a titkosított "dolgok". De mivel nagyon sok mappa és fájl van a gépen ez most nem igazán segítség a fellelésükhöz.
Van valami módszer a megtalálásukhoz / hogyan lehetne ezekre rákeresni?

[ Szerkesztve ]

(#67845) krealon válasza fehér_ember (#67844) üzenetére


krealon
veterán

"hogyan lehet megnézni hogy mire/mely fájlokra vonatkozik ez a titkosítás."

How to list encrypted files in Windows 7?

open a cmd prompt
Enter the command: cipher /s:c:\ > encryption.txt
Open the file "encryption.txt"
To find encrypted folders, search for "will be encrypted"
To find encrypted files, search for "E" at the beginning of a line

Without parameters, Cipher lists state of the current directory and all files in it. The /s parameter tells it to recurse, and c:\ gives it the starting point. From there, "> ..." just redirects the output.

Parancssorban futtatva a
cipher /s:c:\ > encryption.txt
parancsot, majd megnyitva a letrejott encryption.txt-t, az "E" kezdetu sorokban listazott fajlok vannak kodolva.

(#67846) fehér_ember válasza krealon (#67845) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nagyon szépen köszönöm! Én csak magyarul próbáltam valamit találni, de lehet még úgy is béna voltam. :B
Reggel kipróbálom.

(#67847) nagyfejü


nagyfejü
őstag

sziasztok!

Windows 7 lett frissitve 8.1 re.
Vissza lehet állitani a 7 est ugy hogy a személyes file k megmaradjanak?

üdv

(#67848) King Unique válasza nagyfejü (#67847) üzenetére


King Unique
titán

Mármint OS upgrade történt valamilyen (?) módon, mert sima, WU-n kiadott frissítések formájában nyilván nem frissül csak úgy a 7-es 8.1-re. A visszaállításnál a legegyszerűbb az, ha a 8.1 gépházban van ehhez hasonlóan közvetlen visszaállási lehetőség az előző Windowsra, azaz esetedben a 7-esre. Vagy ha van a 7-esről komplett mentés (lemezképfájl), akkor abból szintén 1:1-ben vissza lehet állítani. Ha nincsen egyik sem, akkor az problémás, ez esetben marad az újratelepítés, előtte a személyes fájlok lementése, majd utána a visszamásolása. Vagy esetleg a rátelepítés a meglévő rendszerpartícióra (C), ahol ilyenkor elvileg létrejön a Windows.old mappa és megmaradnak a személyes fájlok, aztán hogy ilyen felállásnál ez teljesül-e gyakorlatilag is, az már más dolog.

[ Szerkesztve ]

(#67849) nagyfejü válasza King Unique (#67848) üzenetére


nagyfejü
őstag

Szia!

Rendszertelepités de nem tiszta hanem frisités.
Nekem ez van:

A wondows.old mappa az megvan.
Csak azért jó lenne ha nem kellene bajlódni az uj rendszertelepitéssel.

üdv

(#67850) dugynok


dugynok
senior tag

Sziasztok!

Sajnos még mindig megvan a hibám, hogy a legal win7 nem tudja telepíteni a havi összegző frissítéseket, de a többit igen. Amit neten találtam a hibakódra kipróbáltam, de semmi...Mellékelek két képet, hátha valaki tud segíteni.

Kép1
Kép2

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.