Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zolee001 #67243 üzenetére
ExpressCard54
Gézengúz: attól, hogy kínai nem biztos,hogy szar... kicsit sértő a stílusod...
ekkold: akkor szerintem az usb3as csatlakozóval lehet valami gond szerintem...
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Gézengúz
addikt
válasz st3v3np3t3r #67251 üzenetére
Nem azért szar mert kínai. Azért szar, mert azt vettél.
És már megint hülyeséget beszélsz, egyik oprendszer alól folyamatosan jól működik neki a cucc. Akkor, hogy lenne baja a csatlakozónak?
Figyelsz Te egyáltalán?
-
válasz Gézengúz #67252 üzenetére
akkor ki a hülye?
megmondtam, hogy a windows 7 natívan nem kezeli az usb3at,ezt többen meg is írták a microsoft community oldalán... lehet akad néhány gyártó aki ezt driver szinten tudta korrigálni, hogy windows 7 alatt teljes sávszélességen működjön...
az ubuntus rész felett átsiklottam... de a stílusod még mindig sértő, kissé nagy az ...d...
az ubuntu és a winfos között ég és föld a különbség, mint hw támogatásban,mind működésben... az tény, hogy mind 2 os-nél akadnak hw gondok konfigurációtól függően...ekkold... bocsi, akkor nem usb csatlakozó lesz, hanem amit korábban meg fentebb is írtam... ha megoldható, kísérlet képpen próbáld ki windows 10 alatt is... ha ott működik rendesen az usb 3.0ás sebesség, akkor a windows 7 lesz problémád gyökere...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Gézengúz
addikt
válasz st3v3np3t3r #67253 üzenetére
Ki kérdezte, hogy kezeli natívan vagy nem? Megvan a sebesség mikor jól működik? Meg. Akkor meg?
Átsiklottál? Át. Szóval jogosan kérdezem, figyelsz te? Vagy csak nyomod a hülyeséget?
Már meg terelni akarod másik oprendszerre. Mikor
1. Nem a Win7-el van baj, mert van amikor jól működik.
2. Nyilván nem véletlenül használ Win7-et.
3. Leírta, hogy sok progit használ. Ha nem muszáj nem telepítene. -
válasz Gézengúz #67254 üzenetére
akkor nincs értelme foglalkozni vele...ha nem lehet a tényezőket kizárni, nem derül ki hol a hiba...mellesleg... tr nem hallottál a Macrium Reflect Free appról?... win7ről backup, win10et felteszi,megnézni, majd visszaállítja a win7et...
ha nincs natív kezelés,akkor csodát és normális működést ne várjál te sem... az utólagos megoldás vagy jó,vagy nem, vagy jó csak sok nyűg van vele... ha nincs kompatibilis rendszerszintű kezelés egy adott hardvernek,az sosem fog normálisan működni,jobban mondva úgy működni,ahogy kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz st3v3np3t3r #67255 üzenetére
15 éve regisztráltam ide, szerinted hallottam róla? Miért nem Őt kérdezed, hogy ismeri-e?
Nem az oprendszerrel van baj fogd már fel. Ha egyszer képes normálisan működni, egyszer meg nem, valami a dual boot környékén nem stimmel, ha Ubuntu után képes jól működni.Nem kell csoda, szeretné állandósítani a normál működést.
Inkább mennél aludni, Pistike.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gézengúz #67256 üzenetére
15 éve regisztráltam ide, szerinted hallottam róla? nem kérdeztem, tehát nem izgat
Miért nem Őt kérdezed, hogy ismeri-e?
ennyi erővel miért nem te ajánlottad ha ekkora májer vagy a témában?!
Nem az oprendszerrel van baj fogd már fel. Ha egyszer képes normálisan működni, egyszer meg nem, valami a dual boot környékén nem stimmel, ha Ubuntu után képes jól működni.
a 2 rendszernek dualbootban sincs semmi köze egymáshoz...
egyedül a hw közös meg a bios beállítás... de ezt 15éve regisztráltnak ugye tudnia kéne, meg azt is hogy mi okozza gondot,meg azt is,hogy hogyan lehet kideríteni...
Nem kell csoda, szeretné állandósítani a normál működést.
2hdd/sdd-külön tárolón a windows, meg az ubuntu...
Inkább mennél aludni, Pistike. tudtommal nem ittunk pertut,tehát ne becésgess... túl sokat képzelsz magadról...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
CoolMan
MODERÁTOR
Nyugalom Uraim!
-
Gézengúz
addikt
válasz szabonagyur #67258 üzenetére
Nekem tökre egyértelmű, hogy 240Megabájt/másodpercről beszél. Pláne, hogy szépen leírja mellé az USB 2.0 gyakorlati maximális körüli másolási sebességét is.
Még ha nem is jól használja a mértékegységet. Neked nem?
-
félisten
válasz Gézengúz #67260 üzenetére
A kollégát kérdeztem, hadd válaszoljon ő, hogy pontosan mit is akarna vagy hogyan méri
Ha leírta volna elsőre milyen hardverrel és mit akar elérni régen meg lett volna oldva a probléma úgy gondolom, nem csak találgatás meg veszekedés menne.
De a 240MB sebességet folyamatosan fenntartani nem kis teljesítmény még USB3-n sem, ide minimum több 10 GB fájlok kellene folyamatosan, egyben mozgatva, hogy valós mérési eredmény legyen ne csak a puffer hirtelen megtöltését lássuk.
-
válasz ekkold #67250 üzenetére
ha megoldható...javasolnék egy megoldást... nem kell újratelepíteni az appjaid és kiderül, hogy win7ben van-e a gond... macrium reflect free... nagyon jó biztonsági mentő app...ezzel lemented a jelenlegi rendszered... felteszel egy win10et és leteszteled azzal is,hogy hogy viselkedik az usb3.0 adatkapcsolat...a windows 7 nincs(nem is volt) felkészítve usb3.0ra,mikor ezt kiadták még sehol sem volt...igaz, közben bevezetésre került, de a win7et nem igazította hozzá microfos,így preferáltan az usb 3.0át 2.0ként kezeli elsődlegesen... vannak gyártói megoldások, de azok kevésbé megbízható,így a megfelelő működése kétes...az ubuntu kiadások már megkapták a szükséges kernel és driver frissítéseket...
csak azokat a drivereket használd, amit a gyártó ad ki az alaplaphoz... mivel az specifikus, az intel által kiadottak az általános...
[ Szerkesztve ]
-
válasz szabonagyur #67261 üzenetére
240 Mb/s...
-
ekkold
őstag
Huhh, először is köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál, és igyekszem mindenkinek válaszokat adni.
A sebességeket nagy fájlok (>4Gb) mozgatásával mértem, és valóban nem Mb/s hanem Megabájt/sec-ben.
Az usb ház pontos tipusát kapásból nem tudom, de talán Orico S3 (itt a fórumban az ajánlott tipusok között szerepel, egy 240Gb-os Kingston UV500 van benne, ezt szeretném tartósan használni. A másik "tesztalanyom" egy kínai JMicron vezérlős USB3-SATA konverter, egy régebbi Intel 480Gb-os (talán 630-as) SSD-vel. Ubuntu alatt mindkettő teszi a dolgát ahogy kell, és amikor éppen jól működik akkor win7 alatt is.Live Win10-et (hiren's boot cd) tudok indítani, mindjárt kipróbálom.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
King Unique
titán
válasz ekkold #67247 üzenetére
Ha alapból így működik minden USB 3.0-s tárolóeszköznél, akkor ez eleve nem normális... Ha telepítve van a megfelelő USB 3.0 driver, akkor normál esetben USB 3.0 sebességgel kellene működnie az eszközöknek, leszámítva az előbbi válaszban említett hiányosságokat.
(#67267) ekkold:
Ej... Az USB 3.0 driver újratelepítése normál esetben azt jelenti, hogy megfelelően eltávolítod, majd Windows restart és újratelepíted. Ha másikat (újabbat) telepítesz, akkor is általában így célszerű. Ha nem így csináltad, meg összevissza ráfrissítettél, akkor annyira nem meglepő, ha nem működött rendesen.[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz ekkold #67264 üzenetére
Megvan a megoldás!
Lemértem Win10 Live rendszerrel, igaz csak olvasással, 300Mbyte/s feletti sebeséggel megy.
Ezután újra telepítettem ismét a win7-re az intel USB3 drivert de most más módszerrel. Eddig úgy csináltam, hogy az eszközkezelőből kijelöltem a driver mappát és onnan frissítettem a drivert, ezzel látszólag minden települt, de úgy tűnik ez nem mindíg jó megoldás. Most viszont a driver mappájában levő setup.exe-vel indítottam a telepítést. Ez annyival csinált többet, mint a korábbi módszer, hogy a driver fájlokon kívül felrakott egy iusb3mon.exe nevű kicsi programot is, amit egy registry bejegyzés indít automatikusan. Azóta úgy tűnik minden működik íráskor 240Mbyte/s-al indul aztán később 170Mbyte/s körülire lelassul, olvasáskor wiszont a win10-hez hasonló 300Mbyte/s feletti értékeket produkálja (Orico ház + Kingston UV500)
A kínai cucc + intel SSD-vel még nem próbáltam, de mindjárt....
Mégegyszer köszönöm mindekinek aki segített![ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
GAbre
veterán
Üdv!
Raktam fel 1 régi gépre win 7 thin verziót.
Mint kiderült nincs benne az alap kártya játékok.
Telepítettem,de sajnos úgy sem indul el.
Próbáltam a szolgáltatások között bekapcsolni.
De ha rámegyek a vezérlőpultban,akkor feljön 1 ablak,hogy le van tiltva.Megoldás van esetleg?
KöszönömAvatar
-
a Thin verzió ilyenekre nem alkalmas...(bővebben ebben a topikban olvashatsz) az kizárólag nagyon alap funkciókat képes ellátni, javaslom helyette a windows 7 starter vagy home basic verziót...
-
GAbre
veterán
-
Komplikato
veterán
Hoppá, hoppá.
Microsoft brings DirectX 12 to Windows 7, World of Warcraft the first game supporting it"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
félisten
válasz Komplikato #67272 üzenetére
Azért érdemes elolvasni az eredeti cikket is. Nem teljesen ugyanaz a DX12 ami Win7 alatt "elérhető", illetve ezek mind portolások és kérdéses lesz e más is aki ezt meglépi...
Illetve azt is írják továbbra sem a DX12 lesz telepíthető Win7-re hanem a szükséges api-k elérhetőek az adott játékon keresztül.
-
Tacsika
aktív tag
Nálam az imént frissített
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Notepad Jump list-jét (jobb klikk a Task Bar-on) akarom megnövelni, mert most csak 5 db.-ot listáz ki.
Próbáltam a Start menü->Jobb klikk->Properties->Customize->Number of recent items display on Jump List-en állítani, de a Notepad-ra nincs hatással. Ha mengynitok (még ha el is mentem újra) egy .txt file-t a Total Commander-el a Notepad-ban, akkor sem kerül fel a lisztára. Csak azokat rakja fel a listára, amiket közvetlenül a Notepad-ból az Open File-al nyitok meg.
Mit lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabonagyur #67273 üzenetére
Igen, ezt elfelejtik nagyon sokan, hogy nem a DX12 lesz elérhető a W7-re, hanem a WoW tud majd futni DX12-ben a W7-en (tehát egy egyedi DX12 ez).
Nem tartom valószínűnek, hogy más játékok is meglépik, max ha van még akkora táborral rendelkező, mint a WoW és az adott játék előnyt is kovácsol belőle.
Azt sem tartom valószínűnek, hogy a Microsoft kitolja majd a W7 leállási idejét emiatt. Sőt biztos, hogy nem. -
Karcub
senior tag
Nem, egy w7 ultimate van fent.
-
sweatyy
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban járok-e ezzel kapcsolatban, a lényeg hogy kaptam ismerősömtől egy laptopot hogy Win 10-ről telepítsem már át Win 7-re gondoltam hogy nem nagy ügy nincs semmi probléma ezzel.
Erre folyamatosan csak szívat és nem megy fel a Windows 7.
Jelenleg UEFI módban van a Win 10 neki, a Win 7 sima legacy install lenne, odáig már eljutottam, hogy végre bebootol az usb elindul a telepítő, majd a kijön egy olyan ablak, hogy jelöljem ki a telepítendő illesztő programokat nem tudom itt pontosan mire gondol vagy mit akar, de nem lehet tovább menni és semmit nem lehet vele csinálni.
Próbáltam már azt a trükköt hogy átrakom 2.0-ás USB-be, gondoltam hogy rossz lett a pendrive már próbáltam kettővel de mindenhol ugyan ez a probléma.Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Egy HP 15 da0000nh gépről van szó.
-
Zoz
őstag
válasz sweatyy #67283 üzenetére
Az a gond, hogy a kedves ismerős nem Windows 7 kompatibilis gépet vett...
Az adott problémán valószínűleg még túl lehetne jutni, egy Intel USB3-as driverrel patch-elt telepítővel, de aztán jön az, hogy ehhez sincs driver, ahhoz sincs driver... úgy látom kezdetnek pl a VGA-hoz sincs...
Szóval szokja meg a Win10-et, vagy adja el a gépet, és a következő vásárlása előtt nézzen utána, hogy mit lehet még Win7 támogatással kapni.
-
-
Tacsika
aktív tag
Halló!
Ma elvett vagy másfél órát a z életemből ez a qrw frissítés: 1 fontos és 1 fontos ajánlott(?!). miután az első nem sikerült, mondom elindítom a másodikat amit szépen telepítette, de az elsőt azóta sem hajlandó de a 0 bájt után csinál egy visszaállítást, aztán hibajelzés.
Nálatok rendben van? (W/64) -
Nyíl
tag
de elvileg ez nem biztonsági frissítés, csak figyelmeztetés, hogy nemsokára lejár a W7 támogatása :
Windows 7 SP1 support notification
Summary
After 10 years of servicing, January 14, 2020, is the last day Microsoft will offer security updates for computers running Windows 7 SP1. This update enables reminders about Windows 7 end of support. More information about Windows 7 end of support can be found here.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #67275 üzenetére
Hello!
Erre nem tud senki valami megoldást? Illetve nálatok hogyan működik, felrakja a notepad-os Jump List-re a TC-ből megnyitott .txt file-okat is?
-
PitLee
őstag
Hmm nálam is az első ablaknál azt írta 2 fontos, de rákattintva a "2 fontos frissítés elérhetőre" ott már jobb oldalt csak "Ajánlott frissítés" volt, a "További infók"-nál meg a bejövő oldal azt írja, csak figyelmeztet "A Win7 mennybe megy" napra , hogy időben meg gyújtsd a gyertyákat és megrendeld a sirató asszonyokat
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Egy Emachines E720-as típusú laptopra szeretnék Windows 7-et telepíteni, de sehogy sem sikerül.
Próbáltam MBR-es és GPT-s pendrive-val való telepítéssel és DVD-s telepítéssel is.
Mindig csak idáig jutok:
....és ezután ez a képernyő fogad, és így itt meg is áll a telepítés:
Találkozott már valaki ilyen problémával, van valami ötlet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs