Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65454) Golden9


Golden9
addikt

Mi történt? Mintha eltűnt volna innen néhány hozzászólás. :F
Minimum három, egy fotó törlő Windows-ról.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#65455) djfantom


djfantom
tag

Sziasztok.kis segítség kéne.Egy hp probook 650 g2 gyári win 10kéne lecserélnem win 7re.Boot menüig eljutok felismeri az uesb kulcsot telepítőlemezt is.De bármeiket elindítanám a start menübe dob át.Nm kezd el bootolni.Mit állitsak a biosba h elkezdjen bootolni?

(#65456) Sub-ZeRo válasza djfantom (#65455) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Első legyen a pendrive. Ha az első, és nem megy, akkor egy másik (usb 2) pendrive-val próbáld ki. Ha úgy sem boot-ol, akkor nem támogatja a 7-et, így marad a 10 rajta sajnos.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65457) troll81 válasza djfantom (#65455) üzenetére


troll81
addikt

szia itt mennie kell e szerint a win 7 nek is :K

(#65458) djfantom válasza Sub-ZeRo (#65456) üzenetére


djfantom
tag

win7 drivereket már letőltöttem hozzá

(#65459) King Unique válasza djfantom (#65455) üzenetére


King Unique
titán

Itt a Windows 7 pendrive-ról történő telepítésnél egy tipikus hibafaktor az USB 3.0 lehet, mivel ha jól nézem, akkor csak ilyen portok vannak a laptopon. Másik opció optikai lemezről (DVD) telepíteni, ha már van benne elvileg ODD. Aztán másik gond az újabb gépeknél az UEFI lehet, mert azt megint nem támogatja rendesen a 7-es, ahogyan a bekapcsolt Secure Boot is gondot jelenthet neki. Tehát, ha van legacy BIOS (CSM) mód, akkor elsődlegesen úgy kellene megpróbálni a telepítést.

Amúgy itt most kedvezőbb annyival a helyzet, hogy legalább illesztőprogramok vannak Windows 7-hez, legalábbis a gyártó weboldala alapján. Ezt az erővel lecseréljük házilag az előtelepített és egyben jogtiszta - amihez van licence - rendszert másra dolgot meg inkább hagyjuk, mert sok esetben tudjuk mit jelent... De, ha a jelen eset a ritka kivételt képezi, akkor az más. Aztán az említett Windows-verziók támogatási ideje ugye megint ott van, ami a feltelepíteni kívánt rendszer esetében hamarosan lejár. De, ha ez annyira nem szempont a kedves tulajnak jelen esetben, akkor az az ő dolga.

[ Szerkesztve ]

(#65460) djfantom válasza King Unique (#65459) üzenetére


djfantom
tag

a boot optionson belűl.
uefi boot order-t és legacy boot order kivannak pipálva amiket nem lehet feloldan.
secure boot configuration :legacy support enable and secure boot disable hiába mentem.Újraindulásnál vissza álll a gyáribeállításra.

(#65461) King Unique válasza djfantom (#65460) üzenetére


King Unique
titán

Hát pedig ezek a beállítások kellenének a telepítéshez, mint azt a gyártó weboldalán lévő leírás is szemlélteti. Aztán, ha annyira nem megy, akkor esetleg még a HP notebook topic az, ahol rá lehetne kérdezni, hogy sikerült-e valakinek ilyen laptopra Windows 7-et telepíteni.

(#65462) Doky586 válasza djfantom (#65460) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A biosba nem csak user (betekintő) módban kell belépni.. de ez már nem windows téma..

(#65463) djfantom válasza Doky586 (#65462) üzenetére


djfantom
tag

Privátban leírnád részletesen,hogy mire gondolsz.Mert lehet,az lenne a megldás.

(#65464) Doky586 válasza djfantom (#65463) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Más-más gépünk van, hogy nálad hogy van nem tudhatom. Csak az utat mutathatom meg neked, az ösvényt neked kell megtalálnod.. :B
[kép] [kép]

(#65465) djfantom válasza Doky586 (#65464) üzenetére


djfantom
tag

Ha olyan bios lenn rajta könnyebb dolgom lnne.Sajnos teljesen más.S nem sajátom.Egy intézménybe van több ilyen gép amikre win7 kéne raknom.

Egy ilyen képet találtam. Nekem pont ezeket nem engedi kiszedni.

https://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/156555i5281FAE4548751D1?v=1.0

(#65466) King Unique válasza djfantom (#65465) üzenetére


King Unique
titán

Ez annyira nem meglepő, mert (egyes) laptopoknál sok esetben egyszerűsített (lebutított) UEFI BIOS szokott lenni, nem feltétlen olyan és olyan részletesen beállítható, mint egy asztali PC-nél. De azért a BIOS-ba történő belépés után, ha valamit átállítanak, majd pl. F10-zel mentik a változásokat, akkor annak normál esetben működni kellene egy laptopnál. A boot opciók közül nem világos, hogy mit akarsz kiszedni... Ott általában lenni szokott hozzáadási lehetőség, ahogyan a sorrendet is lehet változtatni. Avagy bekapcsolás után pl. F9/F12 funkcióbillentyűvel közvetlenül boot eszközt választani, majd megpróbálni arról indítani jelen esetben a telepítőt.

Amúgy a hardverspecifikus dolgok, illetve adott hardvernél a BIOS/UEFI spéci beállítási lehetőségei már nem feltétlen ennek a topiknak a témája. Nem véletlenül volt linkelve a laptop gyártójának a topikja. Az pedig manapság egyre gyakoribb, pláne az újabb laptopoknál, hogy nem nagyon lehet rájuk erővel Windows 7-et telepíteni. A Windows 8.1 még inkább opció, annál az USB 3.0, UEFI, Secure Boot stb. támogatása is OK. Vagy eleve a Windows 10, pláne ha a hardver is alapból azzal van előtelepítve, ahhoz van licenc, ami ugye megint nem mellékes.

[ Szerkesztve ]

(#65467) janos1988


janos1988
addikt

- Megoldható az, hogy az intézőben ha egy mappára dupla kattintok akkor ne lefele ugorjon (eltakarva a kibontott almappákat) hanem felfele?

- Illetve arra létezik megoldás, hogy ha szintén az intézőben nézetet váltok azt automatice alkalmazza az összes többire is?

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#65468) Golden9 válasza janos1988 (#65467) üzenetére


Golden9
addikt

A második kérdésedre:
Windows intéző menüben, Eszközök. -> Mappa beállításai... -> Nézet. -> Alkalmazás a mappákra.

De valószínű, hogy még így is néha neked kell majd állítgatnod, mert a Windows elfelejti.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#65469) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok. Win 7 64bit et szeretnék telepíteni USB pendrive-ról. De a legelején megáll, a loading operation system.... - nel. Rufussal csináltam a telepítő, 2x is. Win10-el nincs ilyen gond, de 7 kell driver hiba miatt.

(#65470) King Unique válasza RAiN91 (#65469) üzenetére


King Unique
titán

Azt mondjuk nem említetted, hogy milyen hardverről van szó, illetve van-e hozzá egyáltalán Windows 7-hez támogatás. Ahogyan azt sem, hogy legacy BIOS (CSM) / UEFI módban akarsz-e telepíteni, a telepítési adathordozó annak megfelelően lett-e elkészítve stb.

A Windows 7 pendrive-ról történő telepítésénél pl. az UEFI tipikus hibaforrás szokott lenni és van hogy ehhez meg kell piszkálni a telepítőt (bővebben), vagy csak optikai lemezről (DVD) lehetséges. Vagy egyik sem működik és csak CSM módban (ha van ilyen boot opció) lehet feltelepíteni. Aztán az USB 3.0 támogatás hiánya is okozhat problémát, ha olyan porthoz van csatlakoztatva a telepítéshez használt pendrive. Ilyenkor szokták "megpatchelni" a telepítőt, szükség esetén akár egyéb hiányzó drivereket is beleintegrálni (példa). Vagy eleve USB 2.0-s portot és pendrive-ot használni a telepítéshez. A Windows 10 esetében ezek nyilván nem okoznak gondot, az natívan, illetve inkább támogatja mindkettőt.

[ Szerkesztve ]

(#65471) RAiN91 válasza King Unique (#65470) üzenetére


RAiN91
őstag

Köszi a választ, utána olvasok. Régen mindig Windows 7 USB DVD tool al csinaltam, de most rufussal, lehet rosszul állítottam be, vagyis nem állítottam semmit, alapbeallitas.

(#65472) King Unique válasza RAiN91 (#65471) üzenetére


King Unique
titán

Az első program NTFS fájlrendszerre formázza a pendrive-ot és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót, ami rendszerint a legacy BIOS (CSM) módhoz kell. A Rufus régebbi verziói esetében, illetve az új 3.0-s verziónál az alapbeállítás (MBR-BIOS/UEFI) szintén ezt csinálja. Azonban UEFI módban még korántsem minden hardver támogatja NTFS fájlrendszerű eszközről a bootolást és ezért ilyenkor a FAT32, illetve az annak megfelelő beállítás (GPT-UEFI) a biztosabb megoldás. Viszont itt másfelől pont az lenne a lényeg, hogy ha nem a boot módnak megfelelően van elkészítve a telepítési adathordozó, akkor egyáltalán nem fog indulni a pendrive-ról a Windows telepítője. Ha már elkezd bootolni, de közben megáll, illetve kifagy, akkor ott általában más probléma szokott lenni. Ami lehet pl. az UEFI is, ha a hardver már nem támogatja a régebbi szabványt, ellenben a Windows 7 futtatásához pont az kellene.

[ Szerkesztve ]

(#65473) zolee001 válasza King Unique (#65472) üzenetére


zolee001
őstag

Emlékeim szerint a Vista sp1 és a Win7 telepitöt editálni kell ,hogy müködjön uefi modban

(#65474) King Unique válasza zolee001 (#65473) üzenetére


King Unique
titán

Mármint gondolom az előbb linkelt leírásra célzol, amire elvileg csak a pendrive-ról történő telepítéskor lehet szükség, ellenben optikai lemeznél (DVD) már nem. Viszont ez még nem változtat azon, hogy a Windows 7 nem rendelkezik olyan teljes körű UEFI-s támogatással, mint a Windows 8.1/10, épp ezért főleg az egyes újabb hardvereknél van amikor kizárólag csak a CSM mód (ha van) lesz opció a Windows 7 telepítésénél.

[ Szerkesztve ]

(#65475) zolee001 válasza King Unique (#65474) üzenetére


zolee001
őstag

Igen arra gondoltam pontosan de bevallom a linkre nem kattintottam csak most.
Jó,igazi step by step leirás

(#65476) chungee


chungee
addikt

Estét!

Ismerőröm vinyója van benn a gépemben. Gépemen win10 van. Az ismerősöm vinyóján Win7 van feltelepítve. Hogyan tudom megállapítani hogy ismerősöm vinyóján 64 vagy 32 bites a Win7:F Csak Könyvtár alapján:F

[ Szerkesztve ]

(#65477) Zoz válasza chungee (#65476) üzenetére


Zoz
őstag

Ha van olyan könyvtár is,hogy Program files (x86), akkor 64-es.

(#65478) chungee válasza chungee (#65476) üzenetére


chungee
addikt

Hogyan tudom elérni az ismerősöm win7-es registry-ét:F Mert ki kell onnan törölni egy sys driver file-t :((( Nem boot-ol a win7-e miatta :(

#65477 Zoz Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#65479) chungee válasza chungee (#65478) üzenetére


chungee
addikt

Csökkentett módban sem boot-olja be :( Ezért kell kitörölni valahogy registry-ben

(#65480) Sub-ZeRo válasza chungee (#65479) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Linux live pendrive, majd onnan belépve tudod törölni.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65481) brd válasza chungee (#65478) üzenetére


brd
nagyúr

Így. Hogy mit kell megnyitni (azon túl, hogy a <meghajtóbetűjel>\Windows\System32\config\SYSTEM nevű file-t, ami a registry megfelelő ága; gondolok itt olyasmikre, hogy a Select kulcsból ki kell nézni, hogy melyik ControlSet-et kell buherálni és hasonlók), az egy hosszabb mese (főleg, ha semmit nem tudsz arról, hogyan van egy driver regisztrálva a Windowsban), ha lesz kedvem, leírom, de remélem, te is megtalálod magadnak. Ehelyett az nem elég, ha a driver file-t törlöd (ill. inkább átnevezed, az könnyen visszacsinálható)?

The only real valuable thing is intuition.

(#65482) chungee válasza brd (#65481) üzenetére


chungee
addikt

Az a baj hogy az a sys fájl valamiért már letörlődött, nem található :((( :(

[ Szerkesztve ]

(#65483) Doky586 válasza chungee (#65482) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Add fel, ez neked nem fog menni..

(#65484) chungee válasza Doky586 (#65483) üzenetére


chungee
addikt

Jaj de nincs kedvem win-reinstall :( :B :((( :(( :O

Maga a művelet gyorsan lezajlik, de utána az a testreszabás.... :( Az vesz el sok időt. Mert az ismerősöm only user, ha valami nem úgy van ahogy anno xy éve megtanulta. Akkor a tag lefagy mint a kékhalál. Még XP nézetre is át kellett varázsolnom a Win7-et.

[ Szerkesztve ]

(#65485) brd válasza chungee (#65484) üzenetére


brd
nagyúr

Ha nincsen SYSTEM file, akkor tényleg nincs más, mint újratelepítés, engedd el. Még esetleg, ha ügyesen nem lett kikapcsolva a rendszervisszaállítás, ott vannak ennek a file-nak is előző verziói.

The only real valuable thing is intuition.

(#65486) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Sziasztok, a Win registryben utólag valahogy nem lehetne megnézni dátum szerint, hogy a napokban melyik kulcs változott?
Pár napja elindítottam egy eléggé ismert kis portable programot, MemInfo.
Először Sandboxie-ban futtattam, hogy megnézzem hova és mit ír. Mivel rendben volt (nem írt a rendszerbe), elindítottam (Setup.exe - Portable módot kiválasztva). Ekkor viszont a Comodo D+ jelzett, a program 3 Win registry kulcsot módosított.

Átnéztem a reget, de nem találtam meg...
Írtam a fejlesztőnek, aki azt válaszolta a portable nem módosít semmit. :F Nem értem akkor mire jelzett a CIS. Kérte a .reg fájlokat, de azóta nem válaszolt.
"Hi,
That must be the setup application setting something on the registry. It's a
third party application (NSIS Setup) used to install our applications. Can
you give me the complete registry key to investigate?
MemInfo portable does not write or read from the registry, but if you are in
doubt, and since it's a free application, I would advise you not to use it.
Thank you,
André Santos
Carthago Software"

(#65487) brd válasza Krystal_s (#65486) üzenetére


brd
nagyúr

Ha külön nem lett bekapcsolva, akkor nem (alapból nincs). Egyébként szerintem feleslegesen aggódsz a program miatt. Ha valóban portable, akkor indítsd el a telepítőt egy virtuális gépen és az ott létrejövő exe-t futtasd a gépeden. Ha az elhelyez ilyen bejegyzéseket, akkor aggódj csak! ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#65488) chungee válasza brd (#65485) üzenetére


chungee
addikt

Akkor kezdődjön az éjszakai móka :C :O :(

(#65489) janakbacsi


janakbacsi
őstag

vázolom a problémát. total commanderrel másolok egy nagyobb, kb. 1,5 gigabájt méretű fájlt a d meghajtóról mondjuk az e meghajtóra. amikor a másolási folyamat elér 99 %-hoz, akkor ott megakad, és nagyon hosszú ideig nem történik semmi. ez lehet akár 10-20 másodperc is, és csak ezután tűnik el a képernyőről a kis másolást jelző ablakocska. ugyanerre a hardwerre feltettem win 10-et, de azzal nem volt ilyen probléma. amikor a másolási folyamat a végére ér, akkor egyből eltűnik az ablak. ez mitől van? valamilyen beállítással lehet ezt orvosolni? köszönöm a segítséget.

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#65490) brd válasza janakbacsi (#65489) üzenetére


brd
nagyúr

Ha jól sejtem, akkor azért, mert a cache kezelés kevésbé hülye a Win10-ben. De időben ugyanaddig kell tartson a kettő másolás kb. Ha nem ugyanannyi, akkor az már probléma. Egyébként, ha a TC-ben a beállításokban az Operation Copy/Delete szekcióban az 'Also use....' beállítást használod (mondjuk 10240 és 1024 értékkel a két mezőben), értelmes adatokkal, akkor elvileg jót kell láss mindkettő OS-nél.

The only real valuable thing is intuition.

(#65491) janakbacsi válasza brd (#65490) üzenetére


janakbacsi
őstag

Nem egyforma a másolási idő. Win 7 alatt lassabb. Épp emiatt a hosszú várakozás miatt a vegén.

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#65492) brd válasza janakbacsi (#65491) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor az valószínűleg driver probléma lesz. HDD-ről másik HDD-re másolsz, vagy HDD-n belül?

The only real valuable thing is intuition.

(#65493) janakbacsi válasza brd (#65492) üzenetére


janakbacsi
őstag

Hdd ről másik Hdd re.

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#65494) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Újratelepítés nélkül mennyire esélyes egy Windows 7-et átmozgatni egy TP X220-ból egy HP 2570-be? Nagyon nincs kedvem újrarakni sajnos édesanyám gépcseréje miatt a rendszert.

Az SSD maradna ugyan az. Elég az összes drivert legyalulni csökkentett módban és úgy berakni az új gépbe a régi SSD-t.

[ Szerkesztve ]

(#65495) brd válasza janakbacsi (#65493) üzenetére


brd
nagyúr

A linkelt thread-ben lévő képen a bogyók/pipák állapota ugyanez nálad a cél HDD-nél (kivéve az alsó pipa, az úgy jó, ha ki van kapcsolva)?

csubuka: 100%-ban és az egyszerű módszer ez, igen (amikor a driver eltávolítás után esetleg rákérdez, ne indítsd újra), az egész művelet előtt készítesz egy partíciószintű mentést, hogy legyen egy jó állapotod. Ha nincsen nagy különbség HW-ben (CPU gyártó/típus, háttértároló-vezérlő), akkor simán menni fog. A 100%-ot úgy értsd, hogy mindig meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy mindenkinek megéri (hozzáértés, idő).

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#65496) gregory91 válasza Graphics (#65050) üzenetére


gregory91
senior tag

Azok a rendszerek amik XFCE-t futtatnak azok igencsak erőforráskímélők, szóval ha linux mellett döntesz akkor egy olyan rendszer ajánlott ami XFCE-t futtat: linuxmint,xubuntu,stb.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#65497) csubuka válasza brd (#65495) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen!

Sajnos rosszul írtam és X200 a régi gép. Az még Core2, nem 2nd gen i5.

Lehet, hogy ott lesz baj, akkor...

[ Szerkesztve ]

(#65498) gregory91 válasza Krystal_s (#65486) üzenetére


gregory91
senior tag

Lehet azért nem találtad meg,mert a program még idejében blokkolhatta a hozzáférést(amúgy meg elvileg a registryhez való hozzáféréskor rendszergazda-szinten kellene futnia a "telepítőnek" - már ha a UAC be van kapcsolva).Ha annyira zavar, próbálkozz meg egy rendszervisszaállítással.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#65499) brd válasza csubuka (#65497) üzenetére


brd
nagyúr

Az kevésbé baj, a gyártó eltérés nagyobb lenne.

The only real valuable thing is intuition.

(#65500) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

A win mappában a winsxs 20GB-t volt, lemezkarbantartóval töröltem amit kell, de így is csak 17GB-ra csökkent, hogy tudom ezt kitörölni úgy hogy nem lesz belőle gond?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.