Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65251) King Unique válasza SP4C3 (#65250) üzenetére


King Unique
titán

A Windows-felhasználók többsége már most átállt és bizony hiába ágálnak egyesek, előbb-utóbb úgyis váltaniuk kell és valószínűleg fognak is. Az 5 + 5 éves terméktámogatás az MS részéről pedig már a megjelenéskor ismert volt, szóval lehetett számítani rá és többször is volt lehetőség váltani újabb Windowsra. Az, hogy egy réteg majd dacból csak azért is tovább használja a támogatás megszűnése után, az az ő dolguk. Viszont ne csodálkozzanak, ha a foltozatlan rendszer miatt majd benyelnek ezt-azt...Meg amikor majd egyre több hardver- és szoftvergyártó fogja megvonni a régi rendszer támogatását, lásd XP... Ezt a hulladék szöveget meg inkább hagyjuk, mert ennyi erővel másoknak meg lehet a régi rendszer az és nem hiába váltottak. Na meg amikor manapság egyre több cégnél, oktatási intézményben, vagy akár egy okmányirodában látja az ember az új Windowst, akkor az megint önmagáért beszél. Ja, és már most az új rendszer felhasználói vannak többségben, hoppá. ;)

Az pedig a másik, hogy adott volt az ingyenes váltás lehetősége a home usereknek és akár még most is lehet potyázni. Az meg nem éppen valószínű, hogy a váltani jelenleg nem akaró 7-es userek majd tömegesen másik platformot fognak választani. Inkább lesz abból Windows 8.1/10. ;)

[ Szerkesztve ]

(#65252) Zoz válasza King Unique (#65251) üzenetére


Zoz
őstag

Az XP-re mai napig jönnek a biztonsági frissítések a POSReady trükkel. Nem lepne meg ha majd a 7-re is lenne ilyen trükk.

Igen kíváncsi lennék, hol tartana a 10 részesedése az ingyenes (és sokáig erőszakosan tukmált) frissítés nélkül!

"egyre több cégnél, oktatási intézményben, vagy akár egy okmányirodában látja az ember az új Windowst, akkor az megint önmagáért beszél."
Ez csak arról beszél, hogy csak 10-et lehet kapni.

(#65253) sz.j válasza King Unique (#65251) üzenetére


sz.j
nagyúr

"Na meg amikor manapság egyre több cégnél, oktatási intézményben, vagy akár egy okmányirodában látja az ember az új Windowst, akkor az megint önmagáért beszél.
Ja, és már most az új rendszer felhasználói vannak többségben, hoppá"

Nem vitatkozni szeretnék, de szerintem akkor lenne valós az összehasonlításod ha a felhasználóknak lehetősége lenne válogatni a különböző Windows-ok közül (7, 8.1, 10) és ekkor lennének többségben a Win10 felhasználók.....

Ha az új gépeket már csak win10-el lehet megvenni akkor nyilvánvaló, hogy előbb vagy utóbb megfogja előzni pl. a win7-et.

[ Szerkesztve ]

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#65254) King Unique válasza Zoz (#65252) üzenetére


King Unique
titán

Az a POSready trükk az XP-re egy nem hivatalos gányolás és nem éppen ugyanaz, mintha rendesen támogatva lenne... Ráadásul a Windows 7-re épülő Embedded verzió támogatása ez alapján csak 2021-ig tart. Vagyis, ha még működne is egy hasonló trükk, sokkal akkor sem lehetne vele kitolni a támogatást. Az meg a másik, hogy max. home user szinten egyesek elszórakoznak ilyennel, de hivatalos és komoly helyeken nyilván nem fognak.

Az ingyenes frissítési lehetőség is valóban szerepet játszhatott az új Windows részesedésének növelésében, de azért nagy valószínűséggel anélkül is meglett volna a növekedés. Pláne, hogy az idő és az újonnan kijövő hardverek is eleve az újabb rendszernek kedveznek. Az pedig szintén ismert, hogy előtelepített formában és önállóan nem lehet a régebbi Windows-verziókat a végtelenségig értékesíteni és már pár éve, de most is eleve a 10-es ilyen szempontból a preferált.

Részben értelemszerűen arról, meg arról is, hogy hosszabb távon melyikre érdemesebb inkább váltani pl. egy XP-ről. Már pár éve is volt olyan cikk, ami alapján inkább egy tovább támogatott Windows 8.1-re váltottak, mintsem Windows 7-re. Aztán azóta már lehet ott is megtörtént az upgrade a 10-esre, vagy majd fog.

[ Szerkesztve ]

(#65255) efi99 válasza King Unique (#65254) üzenetére


efi99
senior tag

Én nagyon utálom az MS azon gyakorlatát, hogy hegesszünk egy OS-t/programot, mert...hát mert izé hétfő van megint, meg már úgyis régi (?) a másik. A W10 sok szempontból visszalépés a W7-hez képest (pl ergonómia, meg design terén biztos), amiben meg többet tud, azt tudhatta volna a W7 is, ha arra írták volna meg.
Elrettentő példa még az MS Office, én pl 2002-est (!) használom belőle, mert semmi olyan nincs számomra többiben, ami nekem kéne. (És megnyit minden újabb fájlt is). Egyszerűen szánalmas, ahogy 2-3 évenként szórják ki ebből is az újakat, aztán a legnagyobb változás hovatovább már csak az, hogy már megint melyik másik menübe tették azt, ami a múltkor még ebben volt?
Ergo teljesen felesleges volt a W10 projekt.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#65256) King Unique válasza efi99 (#65255) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi Windowsoknál az volt a gyakorlat, hogy 2-3 évente kiadtak egy új főverziót és azokba pakolták bele az újításokat. Ahogyan más platformoknál, vagy éppen szimpla programoknál is hasonló módon volt / van megoldva. A 10-esnél ugyan hivatalosan 1 főverzió van, de egy-egy funkciófrissítés nem egy szimpla frissítés, hanem egy teljes build upgrade, amivel a build verziószáma is változik. Ahogyan ilyen szempontból egy Vista-7-8.1 esetében is van eltérés. Szóval annyira nem meglepő, hogy nem a régit fejlesztik. Ha az az állítás, hogy felesleges volt az új Windows, akkor ennyi erővel a Windows 7 is felesleges volt és foltozhatták volna inkább a Vistát... Az meg a másik, hogy a korábbi Windows-verzióknál újításokat is max. az 5 éves alapvető támogatás ideje alatt szoktak beletenni a rendszerbe, nem a kiterjesztett támogatási ciklusban. A nagy visszalépés pedig nem éppen világos, mert már a Windows 8.x is hozott egynéhány újítást, vagy éppen olyan funkciót, amivel überelte a korábbi rendszert... A dizájn pedig szubjektív, szóval vagy / vagy. De ennyi erővel másoknak meg a flat, vagy éppen az új fluent vonal jön be jobban. Na meg a modernebb kinézet, sötét téma stb.

MSO 2002 (?) / 2003 hivatalosan már nem is támogatott... Használtam pl. az utóbbit korábban, de nem hiányzik egyáltalán. Inkább a 2016, vagy a 365 és a ribbon is bejön!

[ Szerkesztve ]

(#65257) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Most frissítettem egy régebbi laptopot, 2 helyett 4 gigára, de a 32 bites win7 nem kezelte mind a 4 gigát, a kérdésem az lenne hogy tudok aktiválni 32 bites telepítő lemezhez kapott serial key el,64 bites win7 et telepítés után?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65258) Sub-ZeRo válasza Moonwolf (#65257) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Csak akkor, ha mindkettő ugyan olyan verzió Pro -> Pro, Home -> Home.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65259) Moonwolf válasza Sub-ZeRo (#65258) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Köszi szépen a gyors választ! :)

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65260) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Segítségeteket kérném.

Szeretnék automatikusan indítani programot bejelentkezés után.
A problémám, hogy több felhasználó is van a gépen.Csak bizonyos felhasználónál kellene az indítás bejelentkezésekor.
Vagyis hogyan kellene beállítani hogy csak adott felhasználónál legyen indítás?

Másik:

Több programot is szeretnék indítani(2).
Legyen egy Word meg egy Excel, szeretném ha osztottan töltene be.
Vagyis pl a képernyő bal oldalán az excel jobb oldalt meg a word. Remélem érthető vagyok.(egyáltalán van erre mód)

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#65261) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Lehet egy kicsit bugyuta és off kérdés lesz, de van egy laptopom amin szeretném formázni, újra particionálni az SSD-t, majd feltelepíteni a win7-et.

Ezt hogyan, milyen programmal tudom megtenni?

Köszi

(#65262) SP4C3 válasza Pityke78 (#65261) üzenetére


SP4C3
veterán

Win7 usb-ről boot-olsz.... No offense, de ha ezt sem tudod, akkor inkább ne telepíts oprendszert.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#65263) coco2 válasza King Unique (#65256) üzenetére


coco2
őstag

Ha az az állítás, hogy felesleges volt az új Windows, akkor ennyi erővel a Windows 7 is felesleges volt és foltozhatták volna inkább a Vistát...
Nagyon ügyesen vetted észre azt a véleményt, miszerint már a win7 is felesleges volt. Sőt, még némelyik másik is. A WinNT első színrelépése óta lényeges fejlesztési lépés egyedül a 64 bit volt, amit az NT-be is be lehetett volna építeni patchelt kernel driverekkel.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#65264) King Unique válasza coco2 (#65263) üzenetére


King Unique
titán

Hát azért azt nem mondanám, hogy '9x óta kizárólag csak a 64 bit volt az érdemi fejlesztés. Azon pedig teljesen felesleges rugózni, hogy anno mit lehetett volna, ha aztán végül eleve nem úgy oldották meg.

(#65265) King Unique válasza Pityke78 (#65261) üzenetére


King Unique
titán

Ha már újratelepíted a Windows 7-et, akkor a lemez törléséhez és újraparticionálásához rendelkezésre állnak a szükséges (alap) programok a telepítőben is. Vagyis lehet a telepítő grafikus felületén és Shift + F10-zel megnyitva a parancssort a DiskPart segítségével is törölni az egyes partíciókat / teljes lemezt. Ahogyan egy particionálatlan lemeznél ugyancsak pl. grafikus felületen az "új" opcióra kattintva létrehozni partíciókat, formázni stb. Nem szükséges ehhez normál esetben semmilyen spéci program csak azért, mert SSD-ről van szó. Max. előtte értelemszerűen az adatokat kell lementeni, már ha van rajta valami fontos.

[ Szerkesztve ]

(#65266) Glaz-dozfhut válasza hódmaci (#65260) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

A windows-os beépített feladatütemező pont erre való. Új feladat létrehozása és mindenféle feltételeket meg lehet adni programindításhoz, mint adott felhasználó bejelentkezése, stb. [link]

- Glaz-doz-fhut -

(#65267) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Az miért van hogy egy teljesen friss telepítés és a feladat kezelőben sok svchost fut?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65268) hódmaci válasza Glaz-dozfhut (#65266) üzenetére


hódmaci
senior tag

Köszönöm.
Azt hogyan tudom beállítani hogy pl: képernyő jobb oldalán levő ablakként jelenjen meg?
Ne teljes méretűként illetve normál méretben.

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#65269) Glaz-dozfhut válasza hódmaci (#65268) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Pozícionálásra nincs tippem, csak az ablak méretű indításra. Parancsikon létrehozása, ha nem lenne és ott belőni az opciót. Az automatikus indítás a parancsikonra mutat. [kép]

- Glaz-doz-fhut -

(#65270) Moonwolf válasza Sub-ZeRo (#65258) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Meglett a telepítés, viszont az aktiválásnál 3 napot ír ki hogy annyi maradt, ez nem is lenne gond csak furcsa, mert eddig mindig 30 nap volt, viszont aktiválás közben azt írja ki hogy hiba történt. Megpróbáltam pár véletlenszerű számot beleírni hogy megnézzem úgy mit ír ki, na olyankor kiírta hogy nem létező termékkulcs, tehát csak jó ami van, na de hát eddig is azzal volt aktiválva friss telepítésnél, nem értem hogy miért írja hogy hiba aktiválás közben.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65271) Sub-ZeRo válasza Moonwolf (#65270) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Szerintem várj vele akkor hogy meglegyen. Nem szabad gond lennie hogy ugyan azt a windows verziót felrakod csak nem 32 bitest, hanem 64-et, működnie kell az aktiválásnak. Itt sokaknak ment gond nélkül. Meg persze az MS is engedélyezi ezt.
Ha mégsem tudná aktiválni, akkor az MS magyarországi számát hívd fel és telefonon beaktiválják neked a kulcsot.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65272) Doky586 válasza Moonwolf (#65270) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Igen a 7 mindigis 3 napot adott az aktiválásra, ez nem 10..
A felinstallált rendszerbe beírtad már a kódot? A telepítőbe beírva nálam sem aktiválódott sose, csak ha már a felinstallált rendszerbe írom be. Arra figyelj hogy vannak könnyen összekeverhető karakterek: 0-O, stb..

[ Szerkesztve ]

(#65273) krealon válasza Moonwolf (#65267) üzenetére


krealon
veterán

"Az miért van hogy egy teljesen friss telepítés és a feladat kezelőben sok svchost fut?"

Nem csak a telepites utan, hanem mindig sok svchost.exe fut.
Ez hoz letre egy-egy megadott jogosultsagu futtatokornyezetet a rendszerkomponensek, hogy egymastol fuggetlenul tudjanak mukodni.
A Process Explorer kilistazza a egyes svchost-okban futtatott szolgaltatasok listajat, ha kivancsi vagy rajuk.

(#65274) Moonwolf válasza Sub-ZeRo (#65271) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Vissza teszem a 32bites változatot és megnézem hogy ott tudom-e újra aktiválni.

Egyébként ez hogy működik? Mármint eddig ha simán újra tettem és beaktiváltam semmi gond nem volt. Most már csinálni kell valamit előtte, deaktiválni vagy mi?
Ezt a hibakódot dobja: 0x80072F8F

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65275) Sub-ZeRo válasza Moonwolf (#65274) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Az óra jól jár? Mert arra dobja a hibát.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65276) Puma K válasza Doky586 (#65272) üzenetére


Puma K
veterán

"Igen a 7 mindigis 3 napot adott az aktiválásra, ez nem 10.."

2011. február 22-től kezdve a mai napig én mindenhol 30 napot láttam az aktiválásra Windows 7 esetén bármely gépre tettem fel.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#65277) Zoz válasza Moonwolf (#65270) üzenetére


Zoz
őstag

Próbáld a telefonos aktiválást.

(#65278) Doky586 válasza Moonwolf (#65274) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

A felinstallált rendszerbe beírtad már a kódot? A telepítőbe beírva nálam sem aktiválódott sose, csak ha már a felinstallált rendszerbe írom be. Arra figyelj hogy vannak könnyen összekeverhető karakterek: 0-O, stb..

(#65279) coco2 válasza King Unique (#65264) üzenetére


coco2
őstag

Szó nincs róla, hogy rugózni akarnék rajta, csak megemlítettem.

A 9x óta a 64 bit helyett tényleg volt egy másik váltás. Az NT. Microsoft-ék nem tudtak normális kernelt írni maguknak, hát loptak Linux kernelt. Az lett a new technology. Mai napig ott van a natív C programokban az sdk-k alján a windows header vezérléshez a "#define _WIN32_WINNT 0x0500" kapcsoló. A 64 bit még mindig csak félig meddig 64 bit. Egy 20 éve lopott alapot kozmetikázgatnak azóta is. A 64 bites váltásra például 10 év még nem volt elég nekik. Persze ne legyünk türelmetlenek. Elvégre csak alig pár billiós az a cég, és 10 év még nem olyan sok idő. Viszont a win10 kell a kutyafa**nak.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#65280) King Unique válasza coco2 (#65279) üzenetére


King Unique
titán

Egyre jobb, már ott tartunk, hogy állítólag lopták a kernelt, ráadásul pont attól a bizonyos másik platformtól... De mondjuk erről hivatalos infókat és bizonyítékokat, ebből fakadó ügyeket már kevésbé találni. A 64 bites Windowsokban benne van még pl. a 32 bites alkalmazások támogatása is, ilyen értelemben lehet felemás. De, ha nem lenne benne, akkor meg az lenne a baja egyeseknek. Viszont attól még a rendszer 64 bites marad és annak előnyeivel is rendelkezik.

Windows-felhasználók millióinak viszont igen, ahogyan pl. nekem is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#65281) Zoz válasza coco2 (#65279) üzenetére


Zoz
őstag

Linux helyett inkább OS/2... és igazán nem is lopás, mert együtt kezdték az IBM-mel.

(#65282) Doky586 válasza Zoz (#65281) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Vagy inkább a BEOS utóda a ma is fejlesztett HAIKU, és még ingyenes is.. :U

(#65283) ssid3956


ssid3956
tag

Sziasztok

Miért nem sikerül az OctoPrint telepítése win7-re? Ezt az útmutatót követem, de a
(venv) C:\OctoPrint>octoprint serve
résznél ezt a hibát adja: c:/OctoPrint most nem használható
Valamint ha megpróbálom elindítani a C:\OctoPrint\venv\Scripts\octoprint.exe serve kóddal, akkor ezt írja:
TypeError: os.scandir‹› doesn't support bytes path on Windows, use Unicode instead

Mit csináljak ezzel? Újratelepítettem a win7-et (x86), előtte nem volt ilyen probléma....

(#65284) Moonwolf válasza Sub-ZeRo (#65275) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Sikerült az óra módosításával, nem értem mi lehetett a gond, jó volt az óra, módosítottam egy korábbira azután vissza és tudtam aktiválni.

Viszont az miért lehet hogy csak 3 napot írt? Eddig mindig 30 nap volt.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#65285) Sub-ZeRo válasza Moonwolf (#65284) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Király.

Nem tudom. Utoljára mikor telepítettem a 7-et, nekem is annyit írt ki. Nem tudom miért.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#65286) Gallac


Gallac
senior tag

Sziasztok!

Windows 7 HUN Ultimate 64 bites verzión miért nem akarja feltenni szerintetek a
2018-04-i havi összesített biztonsági frissitést? Sem manuálisan letöltve sem a beépített
Windows Update-val? Ötletek? Azonosítója KB4093118. :R

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#65287) Petya XT


Petya XT
aktív tag

Sziasztok,

A képen látható problémát nem tudom orvosolni. Volt sfc /scannow, update, de semmi. Tudnátok segíteni egy kicsit, hogy tudnám megoldani? Windows 7 HP SP1 64 bit.

Előre is köszönöm! :R

(#65288) troller


troller
senior tag

Sziasztok,

Egy ideje nem tudok telepíteni semmilyen progit, mert mindig ezt a hibaüzenetet kapom a telepítés végén:

Valaki tudna ötletet adni a javításra?
Win7 Ultimate SP1 64bit.

Köszi :R

[ Szerkesztve ]

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#65289) krealon válasza troller (#65288) üzenetére


krealon
veterán

RegCreateExKey failed code 1450

Ellenorizd, hogy HKEY_LOCAL_MACHINE registry agra Full Control joga van-e a SYSTEM-nek.

Adminisztrator jogu regedit kell hozza:
Start --> regedit --> [Ctrl] + [Shift] + [Enter] (UAC felugro ablakon --> Igen)

Ezutan jobkatt a baloldali reszben talalhato HKEY_LOCAL_MACHINE feliraton --> Jogosultsag

A felugro ablak felso reszen kattints a SYSTEM felhasznalra, es utana alul a Full Control mellett az Allow oszlopban levo jelolonegyzetbe, majd [OK]

(#65290) troller válasza krealon (#65289) üzenetére


troller
senior tag

Köszi, de sajnos ez se oldotta meg. :O

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#65291) Puma K válasza troller (#65290) üzenetére


Puma K
veterán

Rakd újra a Windows-t, de úgy hogy ne legyen az OS-nek szánt meghajtón kívül más adattároló az alaplapra kötve.

A meghajtó amire raknád azt pedig a Windows telepítőjéből formázd le majd mehet a telepítés.

Ha meg van a telepítés, akkor ne rakj fel semmit, csak csináld meg a Rendszergazda fiókot cmd-ben:

ha alapból magyar a Windows: net user rendszergazda /active:yes

ha alapból angol a Windows: net user administrator /active:yes

Ha ez is megvan lépj be a rendszergazdai fiókba, töröld ki a másik fiókot és mehet a driver-ek telepítése meg ami kell program. Ha mindennel meg vagy és rendben van, akkor kösd vissza a többi adattárolót.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#65292) troller válasza Puma K (#65291) üzenetére


troller
senior tag

Köszi, bár pont az újratelepítést szerettem volna megúszni valahogy... :)
Használok már pár éve win7-et, igaz sokáig inkább csak 32 bites, de hogy így szopasson arra még nem volt példa. :(((

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#65293) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Van egy HP EliteBook Folio 9470m Ultrabook, amin újra lett telepítve a Windos 7 (64 bit), de az alábbi harverekhez nem talált automatikusan illesztő programot.

Felmentem a HP oldalára, de ott millió illesztőprogram van és nem tudom pontosan melyikeket kellene feltennem. Nem szeretnék ész nélkül feltenni mindent, ezért esetleg tudnátok segíteni, hogy mely programokat tegyem fel, hogy minden hardver megfelelően működjön?

https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-elitebook-folio-9470m-ultrabook/5271146

Köszi

(#65294) Doky586 válasza Pityke78 (#65293) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Az oldalán kiválasztható: [link]

Valamiért először az XP-32-t kell választani, de utána már válthatsz W7-64-re..

[ Szerkesztve ]

(#65295) Pityke78 válasza Doky586 (#65294) üzenetére


Pityke78
őstag

Az megvan, kiválasztottam, de például a Hálózatra hoz 14 illesztőprogramot és nem tudom azok közül melyiket érdemes, kell feltenni.

(#65296) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Windows 7 re milyen vírusirtót érdemes telepíteni az ingyenesek közül?Vagy elég csak a rajta lévő defender?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#65297) Puma K válasza Pityke78 (#65295) üzenetére


Puma K
veterán

Tedd fel az AIDA64-gyet és az ki fogja írni neked, hogy milyen komponensek vannak a gépedben.

Én is többször futottam már abba, hogy laptopnál a gyártók régiónként többféle gyártótól származó komponenssel szerelik a gépeiket és nem egyértelmű, hogy melyik van az adott gépben.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#65298) weiss válasza Pityke78 (#65295) üzenetére


weiss
addikt

Én ezt úgy szoktam, hogy egy mappába bemásolok mindent, aztán majd a Win kiválasztja, ami neki kell.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#65299) Doky586 válasza Pityke78 (#65295) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Én is rákerestem az ethernet szóra köztük. 2db találat van, nyilván az újabb kell neked; USB-re rákeresve 1db van (a másik 3 találat porttöbszörözőről szól, azzal csak akkor kisérleteznék ha muszáj), és így tovább.. Minden driver telepítés után restart és mi maradt még meg..

(#65300) Pityke78 válasza Puma K (#65297) üzenetére


Pityke78
őstag

Hát itt tartok, de ezeket nem tudom beazonosítani, hogy milyen eszközök lehetnek.

Az AIDA-t felraktam, de ott sem látom mihez nincs driver. :(

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.