Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62170) hedgehog01


hedgehog01
tag

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni a Windows 7 - Rufus tengelyen.

Van egy 320 gb-os Samsung S2 portable külső vinyóm. Erre szeretnék a Rufus-szal egy windows telepítőt varázsolni bootolható formában, hogy a párom gépét újratelepítsem. Rufus 2.14 portable verziót használok.

A program látja is a vinyót, az MBR for BIOS or UEFI mód van kiválasztva, NTFS file system. Amikor elindítanám a bootlemez készítést, az alábbi hibaüzenetet kapom: "Fontos: Ez az eszköz "nem szabványos" szektor méretet használ! A hagyományos eszközök szektor mérete 512 bájt, de ennek az eszköznek a szektor mérete 1024 bájt. Sok esetben ez azt jelenti, hogy NEM lehet bootolni erről az eszközről. A Rufus megpróbálhat egy bootolható eszközt készíteni, de nincs garancia rá, hogy működni fog."

Persze leokézom ezt az üzenetet, el is készíti a lemezt a program. A párom gépe (Asus K50ID) a biosban fel is ismeri, be van állítva elsődleges boot eszköznek, mégsem hajlandó róla bootolni. A windows indulása után természetesen felismeri a vinyót, a telepítő el is indul. Azonban szeretnék tiszta telepítést csinálni.

Van valami ötletetek, hogyan kéne beállítanom a Rufust? Vagy más programot kéne használnom?

Sajnos pendrive nincs a közelemben, igazából egy ismerősöm sem használ, és én se szeretnék venni csak azért, hogy a következő öt évben a fiókban porosodjon. Van rá mód, hogy használhassam a külső vinyót a telepítéshez?

Köszi előre is a válaszokat.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.