Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz @matthew@ #5903 üzenetére
es azok kozul a programok/weboldalak kozul hasznalsz valamit amik a linkelt oldalakon irnak?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz @matthew@ #5908 üzenetére
ha egyik viruskergeto sem talal semmit, akkor szvsz nincs miert aggodni, tekintve, hogy az egyik oldal amit linkeltem ket eves, annyi ido alatt meg azert felkerulnek az ilyesmik a virusirtok listajara.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
moonman
titán
sysprep a következő hibával száll el, látott már ilyet valaki?
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f0082] SYSPRP LaunchDll:Failure occurred while executing 'C:\Windows\System32\sppnp.dll,Sysprep_Generalize_Pnp', returned error code 1813
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f0070] SYSPRP RunExternalDlls:An error occurred while running registry sysprep DLLs, halting sysprep execution. dwRet = 1813
2011-12-05 16:08:12, Error [0x0f00a8] SYSPRP WinMain:Hit failure while processing sysprep generalize internal providers; hr = 0x80070715
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f004c] SYSPRP WaitThread:Exiting spawned waiting thread
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f0052] SYSPRP Shutting down SysPrep log
2011-12-05 16:08:16, Info [0x0f004d] SYSPRP The time is now 2011-12-05 16:08:16 -
@matthew@
őstag
válasz agressiv #5909 üzenetére
De elég sokat lévén h nem rég volt reinstall de game-k közül csak ezeket: BF3, MW3 és NFS The Run.
woland_y2k: ok akkor nem aggódok, csak mégis fura h nemtom mi hozta létre.
Amúgy az normális h az F-Secure IS 2012 telepítő leszedte a Malwaresbytes' Anti-Malware progit, mint ütköző programot? Tényleg ütközik vagy csak telepítésnél mert nem volt kikapcsolva?[ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
vlevi
nagyúr
"Elég lehet... jah, kb. a következő nagyobb frissítésig."
Pixelre pontosan ezt akartam írni én is. Nekem most a C:\windows könyvtáram mérete 14G, és ebben még nincs benne a program files, meg az alap user dolgok.
Pedig a múltkor nyomtam neki a egy kukázást, hogy a frissítési bizbaszokat, system restore-t törölje ki, de így is ennyi.Megnéztem, mi is ez az ennyi, és a Winsxs a győztes. De utánaolvastam, ez sajnos ennyi, nincs mit csinálni vele, itt ugyanis az eddig szükséges dll-ek és egyéb dolgok mindenféle verziója megtalálható, amire eddig az én windowsomnak szüksége volt. Kompatibilitási okokból tart a windows többféle verziót a dll-ekből, ezért kell a hely. Végülis, amíg a 200G-t nem növi ki, addíg nincs baj
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
üdv! Windows7-em van, viszont vissza akarok térni az XP-re! De hogy tegyem? hiába állítom be hogy CR-ről bootoljon, XP-lemezzel is elindítja a Win7-et, Sajátgépből meg nem engedi, mivel a Win7 újabb...
Vmi megoldás?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
sfdrakex
nagyúr
válasz volvoguy #5914 üzenetére
Biosban állítsd be a CD ről bootolást, tedd be az XP lemezt, mikor kéri nyomj meg egy gombot, valamit nagyon nem jól csinálsz XP lemezről kizárt, hogy W7 et bootoljon, valamit nem jól állítottál. Biosba ne belépj, hanem legtöbb alaplapnál F12 vel bootmenüt hoz be, ott válaszd a DVD meghajtót. Miért akarsz visszatérni XP-re?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
november
tag
Sziasztok!
Valaki le tudná írni lépésről lépésre hogy a lassú formázást hogy lehet előcsalni a windows 7 telepítőjében?
-
Psychonaut
veterán
válasz november #5917 üzenetére
Sajnos csak alternativ megoldast tudok gyorsan ajanlani: Hiren's Boot CD-t letoltod, Active Kill Disk ingyenes verziojaval (vagy barmelyik alternativajaval, van jopar a lemezen) leformazod a lemezt NTFS-re, es kesz. Amit fentebb emlitettem az teljes formazast csinal, es 0-kkal irja tele a vinyot.
Hatha segit ez is valamit.
UI: Windows 7 teljes formatja tudtommal ugyanilyet/nagyon hasonlot csinal.
SZERK: de latom valaki tudott egyszerubb megoldast is adni, akkor ez kvazi targytalan.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
Nálam is van egy kis gondom de ilyennel még nem találkoztam.Fagyásssal,illetve bootlolási hibával igen de ez új jelenség.
Most nem az a gond mint az Asusnál,hogy a Pioneer DVD-re nem botolt be a WINDOWS
hanem az a bajom,hogy maga a nero írás pontosabban az újra írható lemez törlésesnél maga a Nero végig megy de nem áll le,másképpen az is gond,hogy a lemez törlésnél nincs kontroll lámpa jelzés semelyik íróval. Olvasni tudnak a gépe felismeri őket.Elsőre így volt bekötve: MSI Z68 GD65 G3 lap (erre se volt jó)
Intel 6GB/S-S1=Samu 1TB
6GB/S-S2=Samu 2TB
Intel 3GB/S-S3=Sony 7260S
3GB/S-S4=Asus 24B1LT
3GB/S-S5 Pioneer 206
3GB/S-S6 ház USB csati
Marvell 6GB/S7 üres
6GB/S8 üresEzen változtatva
Az Intel 6GB S1 a Pioneer 206
S2 üres
S3-6-ig változatlan kivéve az S5 üres
Marvell S7-S8 Samsung HDD-k vannak rajtaA hiba jelenség továbbra is az,hogy írásnál nincs kontroll lámpa jelzés,olvasásnál működik a az író ledjeik (mind három) a nero program továbbra is kifagy.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz agressiv #5921 üzenetére
igen de az a baj,hogy nem jelez az író,hogy dolgozik,nincs led jelzés. csak hallani,hogy forog,de érdekes,hogy megírja lemezt,mert kikapcsolva a gépet újra inditva ott vannak az adatok a lemezen csak valamiért kifagy a Nero és nincs LED kontroll működés (pislogás,villogás,stb..) Berakott lemez esetében lejátszás okés.
-
jeni
félisten
Odáig eljutottam,hogy RAID módban (ACHI módban nincs írásnál visszajelzés kontroll-funkció működés LED) /IDE módban nem próbáltam,mert az elvileg lassabb/ tud így működni LED kontroll jelzés van és megy a Nero,de cserébe kaptam még egy meghajtót(virtuális)
Ezt a virtuális meghajtó ebben az esetben mindig ott van? -
-
agressiv
addikt
válasz Sub-ZeRo #5924 üzenetére
Na éppen azért fos, mert 20 ból egyet kell válogatni ami mukodik.
Jeni: Az IDE mód nálam semmivel sem lassabb, viszont sokkal kompatibilisebb, mint bármi más. Jó lenne, ha a meghajtók sebességét a csatoló limitálná, de sajnos nem így van.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémám lenne az otthoni gépen win7-jével, hogy egy csomószor nem indul el. Ezt úgy kell érteni, hogy eljut a fekete hátteres, windows indítása ablakig, majd ott megáll. Még a perifériák sem kapnak áramot, és a HDD led sem világít, a ventik meg mennek rendesen. Az OS egy SSD-n van, de SSD-s topikban nem igazán tudtak magyarázattal szolgálni. A rendszer egy win7 enterprise x64 SP1, a meghajtó ACHI módban van, az ACHI driver elvileg fenn van.
Egyesek gyanakodtak rá, hogy esetleg az lehet a gond oka, hogy unlockolt a processzorom, de ez az előző rendszernél (ami vinyóról futott) nem okozott gondot.Az lehet oka a dolognak, hogy kevés a pagefile? Az SSD kímélése érdekében ugyanis csak egy 300MB-os részt adtam neki. Vagy pedig valószínűbb valami driveres baki?
Érdekes, közvetlenül a telepítés után teljesen rendben ment minden, én ezért is kétlem, hogy az SSD lenne a dolog oka (mondjuk a dolog másik oldala, hogy vinyós OS-el ilyet sose csinált).Mindenféle megoldási javaslat/tipp jól jöhet, mert elég idegesítő a gond, néha még a többszörös reset sem segít neki.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gorneck
legenda
válasz FireKeeper #5930 üzenetére
Mit állítottál még az SSD miatt be? Mert szvsz, hogy levetted a lapozófájlt még indulnia kéne.
Volt esetleg vmi frissítés ami után nem indult?
Unlock nélkül is próbáltad?
Eseménynapló nem ír semmi használhatót?Gorneck#1239
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gorneck #5931 üzenetére
a töredezettségmentesítést, az indexelést, a hibernációt, a prefetch-et és a superfetch-et lőttem ki. a rendszervisszaállítást viszont bekapcsolva hagytam, mert volt már, hogy az hasznosnak bizonyult számomra.
nem igazán emlékszem semmi különlegesebb frissítésre (mindössze egy játékot raktam fel mostanában az SSD-re, de annak nem kéne ilyesmit művelnie).
unlock nélkül majd meg fogom nézni (majd csak szombaton kerülök az otthoni gép közelébe), eseménynaplót szintén.[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gorneck
legenda
válasz FireKeeper #5932 üzenetére
a töredezettségmentesítést, az indexelést, a hibernációt, a prefetch-et és a superfetch-et lőttem ki. Ezek se csinálnak ilyet, bár értelme nem sok van a kikapcsolásuknak...
Gorneck#1239
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gorneck #5933 üzenetére
hát ez az
amit tervezek: leradírozok az SSD-ről a Revelations-t és átpakolom vinyóra, hátha.
AHCI drivert újrapakolom, hátha.
Vinyón csinálok egy windows által szabályozott méretű pagefile-t, az SSD-n meg kijövöm, hátha.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nagyúr
válasz FireKeeper #5934 üzenetére
Elsőnek a tuningot kell megnézni, mert a 7 már igen érzékeny rá. Nem úgy mint az xp.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #5935 üzenetére
az SSD-s topikban is mondták, de nem értem, a HDD-s rendszerrel hónapokig hiba nélkül ment az unlockolt processzor (amin egyébként egy MHz nincs húzva, csak a +2 mag van bekapcsolva), ugyanebben a hardverkörnyezetben.
mod: és kezdetben az SSD-ről is hibátlanul futott, kb két hete kezdte ez ezt a mókolást.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Szia
NEm tudom, hogy megoldodott - e már a gondod, de
1. Meg kell nézni, hogy a laptop egyaltalán képes-e x97 es rendszer fogadni, ha igen akkorKét módszer van, egy parancssoros, és egy progi !
Nem tudom, hogy jelenleg milyen 32 vagy 64 bites rendszert használsz-eDe ha 32 bitest akkor az általad is mutatott progival mennie kell !Ekkor ugye nem tudja a 64 bites bootsect-et futtatni.
Ekkor a pendrive formázása is automatikusan ntfs re történik, ezt a négyzetet érdemes neki bejelölni, úgy emkékszem, hogy van egy ilyen négyzet, és a 64 bites cd nek az iso képét megadni neki.
Egy pontos típust mondhatnál, mert a laptopok esetlben megesik, hogy nem támogatja a x64 et, még ha több magos sem !
Ha a kézi módszert választod, akkor leírom, én hogyan csináltam, igaz nekem x64 es rendszer fut a vason.
A módszer működik a Vista, Win 7, Win 8 Preview esetében is.Pendrive vagy kulső hdd betesz
Nyitni parancssort Administratori jogosultsággal ! (jobb klikk, Run as Administrator)
Majd
Diskpart
LIST DISK (erre szépen kilistázza az összes disket a gépünkben)
SELECT DISK 2 (ide annak a lemeznek a számát írjuk amit utána szerkesztünk)CLEAN jelenlegi partició törlése
CREATE PARTITION PRIMARY Elsődleges partiició létrehozása
SELECT PARTITION 1 az első partició kiváléasztása, most csak egy van, de amúgy a LIST PARTITION paranccsal kiírja mik vannak !
ACTIVE Aktívvá tesszük, hogy bootlni lehessen róla
FORMAT FS=NTFS LABEL="flash" QUICK (
COMPRESS, ekkor nem ment, egy netes hot to ban, szerepelt, de ekkor nekem nem boolt be, tehát nem kell ! )Azért quick, mert nincs kedvünk 10percet várni egy teljes formatra.
ASSIGN
Az assign pedig azért kell ,mert adunk neki egy betűjelet és felcsatlakoztatjuk(ha nem lenne alapból).Persze ezt disk managementből is megtehetnénk,de hát lusták vagyunk.
EXIT
Küldjük le az ablakot kicsibe, még kelleni fog
Másoljuk fel a Windows 7 korong tartalmát a pendrive ra !!!, tehát ami a DVD gyökerében van, az legyen a pendrive gyökerében is.
Ismét a parancssorban
Lépjünk be még mindig konzolból a boot könyvtrába a windows 7 image-ben, Abban aminek a tartalmát most másoltuk fel a pendrive ra !!!Futtassuk a BOOTSECT.EXE /nt60 X: -t (ahol X: a meghajtó jele ami a flash drivera mutat, )
Ha kiírta, hogy sikeresen végrehajtva, vagy valami ilyesmi angolul, mehet a telepítés.
64 bites rendszert használva 32 bites telepítőt is lehet csinálni, így kipróbáltam!
Értelemszerűen a pendrive ról kell bootolni, amiket a különböző bios ok mind másként látnak, ha van a post alatt olyan gomb ami kilistázza, hogy honnan akarunk indulni, érdemes azt használni !, ekkor legalább nem felejtjük el vissza állítani, mert usb és telepítésnél nem jön az mint a cd nél szokott, hogy nyomjjunk meg egy gombot a boothoz !
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Zlin50
senior tag
"Eredeti windows operációs redszer", íme: [link]. Gyönyörűek az írott sávok.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
Szvsz miután az árával nem voltak szerények [link] , én sem leszek szerény azt gondolni hogy ennyiért nem moslékot akarok kapni. Folyamatban van már a MS felé az igény. Az még például hátra van hogy a képek alapján amit kértek eredetinek vagy hamisnak minősítik-e. Ha nem írott lenne fel sem merült volna bennem hogy kétségbe vonjam, és jelezzem nekik. Egy Microsoft adjon többet magára és ne akarja másolt lemezekkel "kiszúrni a szemem".
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Воланд
titán
mondjuk ezt en sem ertem. jelenleg csak oem dvd van a kezem ugyeben, de az nem nyomtatott es kb egy honapja lett vasarolva.
-
nagyúr
válasz agressiv #5936 üzenetére
Hát az hogy a 7 nem bírja úgy a tuningot, mint az xp. Sokkal érzékenyebb rá. A Srác ha otthon lesz elsőnek a tuningot kellene levennie, mert lehet azzal van a baj. De lehet hogy az SSD kuka.
(#5939) Zlin50: A gyári lemezeket nem írják, hanem nyomják.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Zlin50
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #5943 üzenetére
oké, de én azt nem értem, hogy ugyanolyan hardverkörnyezet mellett (leszámítva az SSD-t), ugyanolyan típusú OS mellett (Win7 Enterprise SP1), ugyanaz a CPU miért lenne az egyik esetben stabil, a másikban instabil.
ergo tuning szempontjából az, hogy milyen típusú lemezen fut az OS, irreleváns kéne, hogy legyen.[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
A Nero képes bármiféle egyéb íróprogival összeakadni, volt vele tapasztalatom. Ajánlom a Nero Micro-t, vagy a Nero oldaláról a Lite verziót, a csillió megás full pakkot meg tedd el a BSA számára. Nekem a Micro hibátlanul megy win7/64-en. Tedd IDE módba a SATA-t, akkor bajod nem lesz, a winyók amúgy is lassabbak, mint a SATA II, kétlem, hogy sokkal lassabban menne bármi is, főleg nem az írás.
Zlin50: Mi bajod vele, olyan szép kékes fénye van a lemeznek!
Annyi pénzért a fejükhöz vágnám én is, hogy millió darabra hullana! Igenis tessék a vevőt megtisztelni a pénzéért rendes nyomott lemezzel! Háromszázdolcsis írott vacak.... Ennyiért már adhatnának hozzá ezer oldalas bőrkötéses használati útmutatást is, névre szólóan, Bill Gates aláírásával...[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Воланд
titán
válasz agressiv #5945 üzenetére
de, azon is mulik. csak nezz be a tuningos forumokba, van olyan, hogy a vista bebootol, de a win7 ugyan azon a beallitasokon mar nem tud elindulni. a mierteket ne kerdezd, azt nem tudom.
-
nagyúr
válasz agressiv #5945 üzenetére
Nem baromság. Olvass vissza pár 10 ezer hsz-t és volt olyan példa, hogy a srác xp-ét használt tuningal és minden rendben volt neki. Majd váltott a 7-re és nem ment neki valami fényesen. Majd kérdezgetések sorozata kezdődőtt és kiderült hogy tuningolva volt neki a gép. Amint alapra rakta minden tökéletes volt neki.
(#5946) FireKeeper: Az is lehet hogy már degradálódott annyit a proci, hogy nem bírja úgy a tuningot, mint eddig. Aki erre veszi a fejét, az számoljon azzal, hogy a proci életévét jelentősen csökkenti. Persze nálad nem biztos hogy ez a baj, de egy gyári állapotra kiváncs lennék, betöltene e neked a rendszer.
(#5947) geprombolo: Bill Gates már nincs az MS-nél, nyugdíjba vonult.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz Sub-ZeRo #5949 üzenetére
De nekem akkor is az ő aláírása kell, ha már valaki aláírja! Mellesleg tudom, hogy elment a cégtől. Ha jól tudom, most Steve Ballmer van a helyén.
Egy egy-két éves proci nem igazán degradálódhatna, hacsak nem kell extrém tuningot elviselnie, viszont a +2 mag az lehet, hogy hibázik, amit a win7 meg nem visel el. Eredetileg azért vannak a magok letiltva, mert a teszteken instabilnak bizonyulnak. Na jó, van olyan is, hogy a kevesebb magos verzió jobban kél el, így inkább a többmagosat lebutítják, de ez szerencse dolga, kollégánk lehet, hogy egy hibázósat fogott ki.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest