- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
1 kérdést elég egyszerre 1 topikban feltenni, a másik topikban már kaptál választ ugyanerre a kérdésre... Meg ha eleve Windows 10 használata és aktiválása a cél, akkor logikus, hogy inkább azon topik témája.
-
Kenderice
senior tag
-
Czmorek
aktív tag
Win10 volt rajta előtte, gond nélkül.
Használok jópár régi programot és az új win10frissítések megölték őket.
Ezért akarnék visszaállni a win7-re, de most ez van...Vagy visszamegy a win10 (build 1703) és valahogy megpróbálom kikapcsolni azt, hogy midnenáron frissítsen.
A kis frissítések könnyen kikapcsolható volt, de jött valami nagy áprilisi frissítés, azt nem tudtam kikerülni, egyszerűen jött szó nélkül.
-
Czmorek
aktív tag
-
SamSem58
aktív tag
-
King Unique
titán
Az régóta ismert információ, hogy XP és Vista esetében nem támogatott a kedvezményes frissítés. Az a butaság, ha azt feltételed, hogy majd pont az itteni tagok nincsenek tisztában ezzel... Az pedig úgy látszik nagyon nem ment át, hogy mért lett említve az a 2 topik... El kellene inkább olvasni előtte az ÁSZF III.10.5-ös pontját!
Szóval nem kell itt erővel megmagyarázni, mert elég lett volna a 10-es topikjában érdeklődni...A 16-ai határidőről pedig már ebben a topikban is volt szó nemrég, szóval az sem újdonság. Ami mellesleg csak arra a bizonyos upgrade-re vonatkozik. Viszont a "kulcsos telepítésre" nem, ami ahogyan eddig, úgy akár azután is opció lehet.
-
King Unique
titán
Hasztalan és értelmetlen volt az, ahogyan ugyanazzal a kérdéssel teleszórtál alig pár perces eltéréssel több topikot... Az ingyenes upgrade részleteit elég lett volna az érintett rendszer (10) topikjában megtárgyalni, meg amúgy is oda való a téma. Az MS oldalán pedig fent van, hogy mikor lesz digitális licenc és mikor termékkulcs. Ha a 7/8.1 1x már frissítve volt azon az adott gépen 10-re, akkor eleve regisztrálva lett a hardverazonosító és egy újratelepítésnél automatikusan aktiválódni fog. Az az online ellenőrzés nem lett bővebben kifejtve, de ha a rendszer össze van kapcsolva a Microsoft-fiókkal, akkor nyomon lehet követni ezt-azt.
-
King Unique
titán
Esetleg még az XP és a Vista topikba nem akarod beírni ugyanezt, ha már a Windows 8.1 és Windows 10 topikba is reprodukálva lett, ráadásul ilyen rövid időtartamon belül...?
-
Aureal
őstag
Nem, freedos-os a gép és más (nem ASUS valid) w7 telepítővel akarja megoldani.
Arra gondoltam, dobjon fel egy linuxot mellé és közös partíción esetleg tudna levadászott w7-re mondott drivereket esetleg telepíteni, de nem tudom később is nem-e futna kompatibilitási, működési, netán rendszerösszeomlási problámákba w7-en, ebben nekem sincs tapasztalatom. -
sajog159
aktív tag
Hát, én sem vagyok túl profi…
Próbálom telefonon keresztül valami infót „kicsiholni”.
A Vezérlőpult/Rendszer/Eszközök/Videokáryák ezt írja ki:
„Intel ® 82945G express chipset family”. Ezt beírva Googliba, ezt találom az Intel oldalon:
Letöltsem a Drivert és majd ott talán lesz valami beállítási lehetőség?
-
adika4444
addikt
Ebben igazad van, dvd-m nekem is van itthon csomó kiírt Windows telepítő például, régi progik, stb...
A másik meg ez a pendrive dolog.
Én őszintén utálom az ilyesmiket beledugdosni a gépembe. Ki tudja milyen vírusmocskos gépbe járt már az a drive amit a laptopba készülök bedugni. Többekközött ezért vagyok a híve az online megosztásnak. Ha nagyobb file is megoldjuk vhogy, de a kisebbeket meg küldjék nekem mail-ben, de a pendrive-okat nem preferálom az előbb leírt dolog miatt. Suliban is főleg 1-2 éve néztem h osztálytársaim a sulis gépből (ki tudja mi volt rajtuk, lejárt vírusírtó ócska gép) kikapva a pen-t saját laptopokba dugdosták bele, aztán mi lett? Talán ezért talán nem de összeomlott 1-2 rendszer, furcsa dolgokat kezdett produkálni...
Szal a lényeg, nekem a pendrive kb. telepítős célokra van, meg itthoni gépek közötti adatátvitelre ha nem menne véletlenül a hálózat... -
LonGleY
veterán
Sokan találkoztunk már teljesen agyhalott géppel, igen.
A csökkentett mód (vagy valami bootolható rendszer pendrive-ról) arra lesz jó neked, hogy adatot ments, utána pedig mehet az újratelepítés (partíció törléssel + újra létrehozással), a hardver-tesztelés, és a tárolt adataid vírusellenőrzése.
Persze megpróbálhatod eltávolítani az újabban felrakott programokat, és valami portable vagy bootolható cuccal a vírusellenőrzést, de nem hiszem, hogy sokra jutnál ezekkel.
-
degu
senior tag
Hogy Te mekkora ász vagy!
/Nem a Bill Gatessel jártál egy iskolába?/
Nem mindenkinek magától értetődő a differenciál,és integrál számítás.Egy matematikusnak alap,de attól még nem egy egyszerü dolog!/
Vagy ez a fórum csak a müegyetemet végzett - szerény informatikusok topikja?
/Bocsi a Tiédhez hasonló - vicces/gúnyos hozzászólásért.../ -
jeni
félisten
Megtaláltam,boccses nem olvastam vissza még pár sort.
Van valami egyéb jelzés a Lenovo G510,Intel® Core™ i5-4200M,AMD VGA HD 8750M laptopodra?
Mert eltérőek lehetnek országonként is.
Nem mindenhol ugyanazokkal kerülnek forgalomba,
pl.:Ausztria,Svájc ,Németország,Anglia ezek közt is lehetnek eltérések.Benelux államok,stb...
Olykor számokkal vagy betűjelekkel különböztetik meg.és ép az adott oldalon meg Windows 8 rendszerrel hirdetik meg
Lenovo G510 vagy Lenovo G510s?
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Nem tudom, hogy látod-e a válaszaimat, ha igen akkor ez neked szól, tegnap kaptam a support-tól az e-mailt:
Plusz egy idézet a Microsoft magyar oldalának fórumából:
"Kedves MegaStorm - ha az Ön számítógépén lenne a hiba, akkor nem jelentkezne ugyanez a hiba több száz / több ezer felhasználónál. Jelenleg az én számítógépemen sem működik. Amennyiben ez segít az információ hihetőségén - nem minden számítógép csatlakozik ugyanahhoz a szerverhez. Több szerver is van, és több szerver között vannak elosztva a felhasználók. Valószínűleg a szerverek egyike (vagy több közülül) esett ki - jelenleg még erről nincs pontos információm."
-
-
kenyesan
csendes tag
Szia,
Igen, utánna a nem kellő cuccokat le kell törölni. Én egyedül a Norton Online backupot töröltem, a NIS-t meg amúgyis használom. A többit csak letiltottam, hogy nem fusson, különsebben nem zavar, hogy a gépen van. Számomra ez volt a legegyszerűbb, így még az Office telepítő után sem kellett vadásznom. A noti alján lévő serialt meg vagy elfogadja az OEM telepítő vagy nem, nam akartam kisérletezgetni még ezzel is.
(Én arról a mentésről beszéltem amivel tulajdonképpen a recovery partíció tartalmát írja ki a gép DVD-kre. Lehet késő ban már de néhol elkeveredtem a hozzászólásodban)
-
-
-
Előtelepített gépek esetében (már ha jól értem és erről van szó) általában OA változatok vannak előtelepítve, amelyek az adott gyártó rendszerépítőinek a remekművei. A net-ről letölthető hivatalos telepítő lemezképek nem ilyenek, azaz igazi lutri, hogy el fogja-e fogadni a lapos alján, a matricán található serial-t(tényleg változó, egyes modelleknél működik, másoknál nem). Akkor van bukta, ha minden partíciót letakarítasz a lapos hdd-ről, majd indítasz egy telepítést (OEM) és nem fogadja el a kulcsot, mert akkor buktad az eredeti OS-t.
Ahogy Edween is írta, HP kulcs csak HP-hoz jó, ugyanakkor nyelvtől és utasításkészlettől (x86/x64) független.Tidus
A W7 alapbeállítása, hogy 20 perc tétlen állapot után kikapcsolja az adott HDD-t. -
Másik gépen is ki kellene próbálni illetve a bill. alján is szokás lenni kis mikrokapcsolónak(legalábbis nagyon gyakran), amit 1x mindenképpen meg kell nyomni legalább, hogy tudjon kommunikálni az egységgel. Esetleg itt is tedd fel a kérdést, nagyobb eséllyel kaphatsz választ: [link]
-
geprombolo
őstag
Laptopnál billentyűkombinációval (asszem boot képernyő után, de nem biztos), asztalin meg van kismillió program, ami rendszermentést (csinál egy képet a partícióról) és rendszervisszaállítást csinál, ilyenek például a Norton Ghost, a Shadowprotect, stb. A Shadowprotect nagyon jó, van hozzá recovery cd, azzal minden megoldható, grafikusan, egerészve.
-
vlevi
nagyúr
Szerintem hagyd meg. 700gigából az a 25 még talán belefér. Ez a helyreállító partíció arra szolgál, hogy ha a laptoppal valami szirszar van, akkor egy varázsgomb megnyomására erről a partícióról a gép újratelepíti magát. Nem csak egy sima win telepítő CD van itt, hanem inkább a gyárilag feltelepített win7-nek az első mentése. Egyik ismerősöm volt vele úgy, hogy már a töke tele volt az összevissza telepített mindenféle baromságokkal, lementette azt a néhány dolgot, ami kellett neki, és megnyomta a helyreállítást. Néhány perc alatt kész volt egy olyan windows telepítés, ami pont úgy néz ki, mint amikor először kivetted a gépet a dobozából.
De persze mondhatod azt is, hogy csinálsz most egy win7 image mentést, azt elrakod magadnak, és ha baj van azt használod. -
geprombolo
őstag
Biztosan üres? Ha igen, akkor tényleg semmi értelme, hogy ott legyen mint "helyreállító" partíció, mert nem tartalmazza a helyreállításhoz szükséges dolgokat. Keress egy particionáló progit és azzal szépen oldd meg a dolgot kedvedre.
Egyébként sem értem, hogy minek 24 giga egy helyreállító partíciónak, amikor a win felfér egy dvd-nyi helyre. Még 4 giga sem kell neki. ha gondolod, próbálj meg szerezni eredeti helyreállító vindózt a gyártótól, a partíciót vedd kisebbre (5 giga dosztig elég) és arra tedd fel a cuccot. És marad 19 gigád arra, amire akarod. -
sfdrakex
nagyúr
Helyreállító partíció arra jó, hogy ha elszáll a W7-ed valami miatt, onnan visszatudod állítani alapra, nem kell telepíteni, ha úgy érzed neked ez nem kell, töröld a partíciót és add hozzá másik meglévőhöz, vagy hozz létre újat.
(#11001) tibcsi0407
Mikor jött ki ez a probléma? Telepítettél valamit és utána? Rendszer pucoló programot használsz, vagy nyúltál bele valamivel a Windowsba?
-
csizs
aktív tag
Tegnap voltam egy boltban, ahol eredeti windows-t árulnak 15k-ért. Frissítési alap is és a mási verzió is annyi volt. A másik verzió szerintem OEM lehetett, bár már nem emlékszem. Számlával ennyi! Ja és akkor az egy gépre feltehető, vagy csak ha veszel hozzá hardvert akkor lehet feltenni bárhova?
-
csizs
aktív tag
-
-
geprombolo
őstag
A Nero képes bármiféle egyéb íróprogival összeakadni, volt vele tapasztalatom. Ajánlom a Nero Micro-t, vagy a Nero oldaláról a Lite verziót, a csillió megás full pakkot meg tedd el a BSA számára. Nekem a Micro hibátlanul megy win7/64-en. Tedd IDE módba a SATA-t, akkor bajod nem lesz, a winyók amúgy is lassabbak, mint a SATA II, kétlem, hogy sokkal lassabban menne bármi is, főleg nem az írás.
Zlin50: Mi bajod vele, olyan szép kékes fénye van a lemeznek!
Annyi pénzért a fejükhöz vágnám én is, hogy millió darabra hullana! Igenis tessék a vevőt megtisztelni a pénzéért rendes nyomott lemezzel!Háromszázdolcsis írott vacak....
Ennyiért már adhatnának hozzá ezer oldalas bőrkötéses használati útmutatást is, névre szólóan, Bill Gates aláírásával...
-
jeni
félisten
Odáig eljutottam,hogy RAID módban (ACHI módban nincs írásnál visszajelzés kontroll-funkció működés LED) /IDE módban nem próbáltam,mert az elvileg lassabb/ tud így működni LED kontroll jelzés van és megy a Nero,de cserébe kaptam még egy meghajtót(virtuális)
Ezt a virtuális meghajtó ebben az esetben mindig ott van? -
"Csináld magad mozgalom", hátha így összejön.
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari