Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4701) Vasinger! válasza Zoli8624 (#4700) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Meg látszik hogy kétszer annyi memóriája van a win7nek

Ezt hol jelzi? Mert feladatkezelő nem mutatja többnek.

Hunork: Ha esetleg bejönne ez a módszer, lehet veszek +4 gb memóriát, sokkal olcsóbban jövök ki, mint egy ssd-ből. Viszont eléggé kételkedem a rendszerben. Ha valóban olyan jó lenne, mint ahogy leírtad, mindenki ezt használná.

[ Szerkesztve ]

(#4702) Zoli8624 válasza Vasinger! (#4701) üzenetére


Zoli8624
csendes tag

Igazából itt látok változást: Több mint 1500megát használ és még van szabad is neki.Ez a feladatkezelőben nem látszik tényleg,érdekes.Eddig sose bírt ennyit használni.Opera is jóval többet tud felhasználni.
Szerk.: Hm most nem tudom ettől-e,de a rendszerminősitésnél azt írja hogy a rendszer nincs minősítve.Hiába futtatom le akkor is ez van. :Y Érdekes eddig ezzel nem volt gond.Mi történhetett? Semmi mást nem csináltam a gépen csak bekapcsoltam a Readyboostot.

[ Szerkesztve ]

(#4703) kovsol


kovsol
titán

Olyan kérdésem lenne, hogy nekem tönkrement az optikai meghajtó a laptopomban, de újra kellene rakni a win7 -t, mert már megjelenéstől fogva ugyan az a rendszer szolgál és már vérzik szegényke és arra lennék kíváncsi, hogy USB -ről is lehet telepíteni valahogy ?

(#4704) sfdrakex köszi, én csak ide a topicba próbáltam arra rákeresni, hogy usb install, de nem dobott ki semmit

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#4704) sfdrakex válasza kovsol (#4703) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Itt a leírás hogyan csináld.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#4705) Hunork válasza Vasinger! (#4701) üzenetére


Hunork
veterán

Nem rossz ez a megoldás, de persze vannak hátrányai is. Induláskor, ha sok minden van a Ramdisken, elképzelhető lassulás, utána viszont cserébe extra gyors visszaolvasást kapunk. Továbbá az emberek nem szeretik, ha a memória igen szép része "eltűnik", és meghajtóként szerepel. És a Win sem települhet rá, legalábbis én így tudom. (mivel hiába meghajtó, de Bios szinten ez nem látszódik)
Próbáld ki, csodát persze ne várjál, nem erre találták ki, arra talán az SSD-t. Amit én is beszerzek mindentől függetlenül, hiszen én is jobban szeretem egy fizikai eszközön tárolni a dolgaimat. Amúgy nem kell venned ezért több ramot sem, adjál meg neki 512 MB-t, tedd rá a legfontosabb és azért kisméretű programokat, és nézd meg, hogyan szuperál.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4706) eketomy


eketomy
senior tag

Hi all!
Most nekem is kellene egy kis help!
Feltelepítettem a win7 x64bit-es rendszeremre a winrar-t! Na most ez szépen működik is, viszont szerettem volna uninstallálni (csak és kizárólag azért hogy újra feltelepítsem másik célmappába). Na mármost rámentem az uninstallra és felvillan a kis töltés jelző karika és ennyi, nem törlődik, feladatkezelőben sem jelenik meg plusz alkalmazás. Szal nem tudom törölni. (vezérlőpultból is próbáltam uninstallni ott is u.ez) A kérdés, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit, vagy van -e valami registry javító vagy mitől nem megy ez nálam?
Minden mást tudok uninstallni csak ezt nem!

Üdv, köszi a válaszokat előre is!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#4707) Воланд válasza eketomy (#4706) üzenetére


Воланд
titán

telepitsd ujra ugyan oda, aztan probald meg utana torolni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#4708) Hunork válasza eketomy (#4706) üzenetére


Hunork
veterán

Hali!
Hmmm, először is nézd meg, hogy a Feladatkezelőben nem fut-e a progi. Ha ott sem fut, akkor válaszd a macerásabb utat, töröld ki kézzel a mostani helyéről, majd indítsd el a Regedit-et, írd be a keresőbe, hogy Winrar, és ahány találat van, mindet töröld. (F3-al tudsz továbbkeresni), Ha kész vagy, futtass egy Wise Registry Cleanert, ingyenes!, utána indítsd újra a gépet, és csak utána telepítsd újra.
Most ez jutott eszembe.

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4709) Tamás88 válasza eketomy (#4706) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Vagy válaszd a 7-zip-et, vagy a Peazip-et, rar fájlok kibontásához fölösleges egy shareware alkalmazás, egy ingyenes is megteszi.

(#4710) eketomy válasza Воланд (#4707) üzenetére


eketomy
senior tag

Ez már megtörtént, semmi változás nem volt! üdv

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#4711) eketomy válasza Hunork (#4708) üzenetére


eketomy
senior tag

Megpróbálom a te módszered, remélem bejön! üdv

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#4712) izomhod


izomhod
senior tag

sziasztok!

wint7 enterprise-nál ha a gépbe bedugom a fülhallgatót, csak a jobb oldali szól
asztali gépben az előlapi panelről van szó

tegnap xp-n még ment

mi lehet a baja?

köszi

[ Szerkesztve ]

(#4713) Fire/SOUL/CD válasza eketomy (#4711) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha véletlenül nem jönne össze (bár woland_y2k által javasolt módszer igen ritkán nem működik), akkor használd ezt a progit: IObit Uninstaller (Ingyenes és nem kell telepíteni sem)
Ha a hagyományos módszer ekkor sem jönne össze, akkor van egy force uninstall nevű opció is, használd azt. Annyit azonban hozzátennék, ha a felsorolt módszerekkel sem jön össze a dolog, akkor az 2 dolog miatt fordulhat elő

1. Warez oldalról volt leszedve a winrar, és fertőzött
2. Az OS-nek is lehet gondja, ami abban fog megnyilvánulni, hogy más progikat sem tudsz uninstallálni. Az OS gondját is okozhatja az 1. pontban említett dolog.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4714) Imi Csabi


Imi Csabi
tag

Üdv.

Egyik ismerősöm vett 6 GB DDR3-as ramot, de a 64 bites Win7 Home Premium-ja csak 3,1 GB-ot használ belőle.
Az erőforrás figyelő szerint 2,8 GB-ot lefoglalt a windows a hardverek számára. Ez így elég érdekesen hangzik, tekintve, hogy pl. nekem mindössze 2 MB-ot foglalt le.

Kérdésem, hogy ezzel mégis mit lehet kezdeni?

Konfigurációja:
Win7 Home Premium SP1 (eredeti)
Alaplap: ASRock P45TurboTwins2000
CPU: Intel Pentium E5500
VGA: Gigabyte HD 5570, 1GB
RAM: 3x 2GB Kingmax FLFE85F-C8KM9, DDR3

* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *

(#4715) Fire/SOUL/CD válasza Imi Csabi (#4714) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A BIOS-ban Advanced/Chipset Configuration menü és a Memory Remap Feature legyen engedélyezve (Enabled).

Ez alapvetően hiba volt, mármint 6G RAM, gondolom KIT-ben vette 3x2G-s kiszerelésben...
Ezen a deszkán ugyan 6 darab foglalat van, de abból 2 csak DDR2-es ramokat fogad, és a maradék 4 kezeli a DDR3-asokat. Ebből adódóan 2 vagy 4 darab DDR3-as lehet belepakolni úgy, hogy azok dual channel-ben menjenek. (1-et is lehet, de az nyilván single channel lesz)
Persze belemegy 3 darab DDR3-as is, csak akkor a Dual Channel-nek annyi is, bár ez azért nem akkora katasztrófa.
Feltételezem ahol vette a RAM KIT-et, ott nézték be a dolgot, ami azért lehetséges, mert az Inteles deszkákban, amiben 3 vagy 6 memóriafoglalat van, azok döntő többségén, egyfajta DDR foglalat szokott lenni. Ezért 3 darabos kit-et adnak hozzá, mert akkor azok ún Tri-Channel-ben tudnak menni. Sajnos ezen a deszkán, ezt csúnyán benézték.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4716) polaar


polaar
tag

Sziasztok segítség kellene:
Feltelepült a gépemre a telenoros mobilnet programja és ezzel párhuzamosan eltünt mindenhonnan a dvd-lejátszóm is.Se Total Commander se rendszer nem jelzi.Hogy állítsam vissza win 7-et használva?Boccs hogy láma kérdés de nem vagyok szakértő.

(#4717) Fire/SOUL/CD válasza polaar (#4716) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, ez sajnos előjön, de nem csak W7-en. Az szokott az oka lenni, hogy a modem létrehoz egy virtuális meghajtót, amiről elindul a mobilnet/modem stb driverek/szoftverek telepítése. Na most van amikor olyan betűjelet oszt ki (mert buta a telepítő :DDD ), amin már van eszköz, kvázi "felülírja"/felülbírálja. A megoldás az szokott lenni, hogy a W7 lemezkezelőjével a DVD meghajtónak adsz egy új betűjelet.
(Ha a lemezkezelőben sem látszódna a DVD meghajtó, na az már nagyobb cumi...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4718) polaar válasza Fire/SOUL/CD (#4717) üzenetére


polaar
tag

Ezt próbáltam,pontosan hol kell állítani?

(#4719) spiritex válasza polaar (#4716) üzenetére


spiritex
veterán

My Computerre vagy Sajétgépre jobb klikk. Aztán Manage vagy Kezelés, majd Disk Management vagy Lemez kezelés, és ott keresd meg a dvd meghajtódat, a bal oldali kockára ahol a neve van jobb klikk és Change drive Letter and Path vagy Meghajtó betűjelének megváltozttása. Ha nincs betűjele akkor ott adjál neki új betűt, Add-al vagy Hozzáadással.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#4720) Fire/SOUL/CD válasza polaar (#4718) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Lemezkezelőt elindítod (mivel már próbáltad, gondolom ez megy), a megfelelő meghajtón jobb egér, a többi a képen.

Szerk
Közben meg spiritex leírta lépésről-lépésre a menetét. Az igazi gond az lesz/lenne, ha ott nem látnád a DVD meghajtódat...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4721) zotja22


zotja22
csendes tag

Hy. Adott még mindig a probléma,sokat olvastam,sokan írják,hogy nekik is ez a problémájuk a Win 7 el és általában Laptopokon.

Problem: Random befagy a gép kb 15-20 mp-re. Win 7 32 bit röl van szó.(64 bitesen is ez volt) Nem fagy le totál a gép,tudok kattintgatni másra,letenni tálcára,viszont ha elindítok vmit(fagyás közben) arra nem reagál. Viszont a fagyás után után elindulnak a progik amit fagyás közben indítottam el :) Hdd led folyamatosan világít miközben fagy.

Laptop: Packard BEll- 2 giga ram-320 g Hdd-amd athlon II P360

Vki vmi megoldást rá? VAgy rakjak fel Vistát?

(#4722) polaar válasza Fire/SOUL/CD (#4720) üzenetére


polaar
tag

És itt a gond,nem látom a dvd meghajtót-mit kell tennem?

(#4723) Fire/SOUL/CD válasza zotja22 (#4721) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Indítsd el az erőforrás-figyelőt (CTRL+SHIFT+ESC/Teljesítmény fül/Erőforrás-figyelő gombon katt/Lemez csoport lenyit) és nézd meg, hogy amikor darál a HDD, akkor milyen folyamat/alkalmazás használja.

(Ha bizonyos sorozatú Asus noti lenne, akkor kapásból azt mondtam volna, hogy szervízes és alaplapcserés)

polaar
A mobilnet kütyü legyen rádugva a gépre, annak látszódnia kell a lemezkezelőben. Adj a kütyünek egy olyan betűjelet, ami biztos nem lesz kiosztva, pl P-t, majd gép restart.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4724) polaar válasza Fire/SOUL/CD (#4723) üzenetére


polaar
tag

Nem sikerült így se,az eszközkezelőben sem szerepel a dvd-lejátszó.Mit tegyek szerintetek?

(#4725) spiritex válasza polaar (#4724) üzenetére


spiritex
veterán

Most milyen betűjelen van az új kütyü? És ha lehúzod a kütyüt és újraindítod, akkor sincs meg a dvd? Ez asztali gép egyébként?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#4726) pr1mzejEE


pr1mzejEE
addikt

Sziasztok!

Hol tudom átállítani (egészen pontosan) a hangot 48khz-re?
Fontos lenne, de sajnos nincs időm most utánanézni, kérlek segítsetek, üdv!

Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..

(#4727) polaar válasza spiritex (#4725) üzenetére


polaar
tag

Asztali gép,a mobilnet programja most a P-n van,eddig semmi gond nem volt vele,a dvd lejátszó világít,de nem látja a rendszer sehol-tehát nem a lejátszó halt meg.

(#4728) Fire/SOUL/CD válasza polaar (#4727) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Uninstalláld a mobilnet-et mindenestül, ha unistall végéne nem kérné, akkor is gép restart. Ha így megjelenne a DVD meghajtó, akkor a mobilnet telepítése előtt kell más betűjelet adni a DVD meghajtónak, még amikor látszik.

A legjobb mondjuk az lenne, ha lenne egy visszaállítási pontod, a mobilnet telepítése előttről, hogy tiszta lappal indulhass...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4729) Imi Csabi válasza Fire/SOUL/CD (#4715) üzenetére


Imi Csabi
tag

Köszönöm a tanácsot, működik neki :R

* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *

(#4730) zotja22 válasza Fire/SOUL/CD (#4723) üzenetére


zotja22
csendes tag

Lemezkép PID Fájl Olvasás (B/s) Írás (B/s) Összesen (B/s) I/O-prioritás Válaszidő (ms)
firefox.exe 1560 C:\Users\zotja\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\v6j6ia9u.default\places.sqlite-wal

System 4 C:\Users\zotja\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\CustomDestinations\33a00252c0fa56de.customDestinations-ms

Ezt láttam felpörögni..mozilla nyilván azért,mert az a program ment csak :) Mondd ez neked vmit ?

(#4731) zotja22 válasza zotja22 (#4730) üzenetére


zotja22
csendes tag

Lemezkép PID Fájl Olvasás (B/s) Írás (B/s) Összesen (B/s) I/O-prioritás Válaszidő (ms)
System 4 C:\Users\zotja\AppData\Local\Temp\fla99E5.tmp 0 185 560 185 560 Normál 23

Meg ez !

(#4732) Hunork válasza pr1mzejEE (#4726) üzenetére


Hunork
veterán

Hát én a hangkártya szoftverében szoktam, illetve tehetném meg, az alapértelmezett lejátszó menüjében, mindegyiknél külön-külön. (pl. Realtek HD Audio Manager esetében Zenei CD/Sztereó keverő fül)

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4733) Fire/SOUL/CD válasza zotja22 (#4730) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. Átmenetileg a Firefox-tól szabadulj meg
2. Nem maradt véletlenül alapbeállításon a windows frissítések kezelése? Azaz automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket WU-ról? Ha igen, az komoly megterheléssel jár és teker is a HDD, bár ez esetben néha újra is indulna a gép magától vagy legalábbis kiírná, hogy újraindítás szükséges. Nem tapasztaltál ilyet?
3. ha első kettő kipipálva, akkor meg ezzel a progival indíts egy teljes ellenőrzést: MBAM Free
(letöltöd, frissíted, elindítod, teljes ellenőrzést választod és megadod a C, azaz rendszerpartíciót)

Amúgy friss telepítésről van szó avagy egy ideig semmi gond nem volt, most jelentkezett ez a jelenség?

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4734) zotja22 válasza Fire/SOUL/CD (#4733) üzenetére


zotja22
csendes tag

küldtem privit

(#4735) eketomy válasza Hunork (#4708) üzenetére


eketomy
senior tag

Köszi szépen a segítséget, a te módszereddel összejött a dolog! Kicsit macerás volt de működik, egyébként újratelepítettem a winrar-t és megint nem engedi uninstallálni, pedig megbízható forrsától származik a winrar és még soha nem volt vele gondom. :S

Egyébként minden mást tudok törölni/uninstallni.

Na mind1, mostanában úgysem akarom leszedni! köszi még1x :R

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#4736) Hunork válasza eketomy (#4735) üzenetére


Hunork
veterán

Nincs mit és szívesen :K , kár, hogy csak ez a megoldás maradt... :U

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4737) rasotamas


rasotamas
veterán

Érdeklődni szeretnék elboldogulna-e az alábbi gép a Win7 32 bites változatával:
478-as celeron 2000 vagy 2400 mhz nem emlékszem
2x512 ram
geforce 4 ti 4200
20 gigás ide-s vinyó
tudom, hogy a vinyó a szűk keresztmetszet, de nem éri meg ide-st venni, sata kártyát meg szintén.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#4738) C0d3r válasza rasotamas (#4737) üzenetére


C0d3r
addikt

Elboldogulna, de fölösleges felrakni, erre XP a legoptimálisabb.

(#4739) @matthew@


@matthew@
őstag

Sziasztok!
Nemrég tetem újra a win7-em és kb. 1 éve lett tiszta szoftver-en keresztül megszerezve a progi. Akkor kaptam egy kódot hozzá, és most hiába megyek rá az aktiválásra mindig hiba van. Rákerestem és azt írja a microsoft az oldalán h kérjek másik kódot vagy újíttassam meg ezt. Az lenne a kérdésem h mi van akkor ha a 2 napos idő ami még van hátra az automatikus reg-ig mi van ha letelik akkor még tudom használni a gépet? Csak azért mert most hétvégén nem hiszem h nyitva lesznek és fognak ezzel foglalkozni, viszont addig le fog járni az automatikus reg ideje, mi lesz ez után, tudom majd még használni és kb. mennyi idő az mire kapok új kódot a tiszta szoftveren keresztül?

Matthew 24:42

(#4740) szabonagyur válasza @matthew@ (#4739) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szia!

Egy jó tanács nézd meg a tisztaszoftver igénylés új szabályait, mielőtt kódot kérsz, vagy reklamálni kezdesz:) Másrészről a régi rendszerben is úgy volt, hogy évente kellett megújítani a kódot, hiszen 1 évre szólt csak a hallgatói jogviszony igazolásod. Az új szabályokban röviden arról van szó, hogy csak rászorultsági alapon lehet megkapni a licenszet:))))

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#4741) @matthew@ válasza szabonagyur (#4740) üzenetére


@matthew@
őstag

Értem és ha lejár a 2 napom akkor tudom még használni addig amíg szerzek egy kódot? Csak mert nem raknám még 1x újra szívesen a gépet :(

Matthew 24:42

(#4742) flash-


flash-
veterán

sziasztok

vettem egy új gépet.
az lenne a kérdésem hogy az alábbi dolgot hogy lehet megoldani?
az új géphez való winchestert beraktam a mostani gépbe.
rá lehet tenni úgy a windows 7 telepítő fájlait az új winchesterre úgy,hogy amikor majd a winchestert átrakom az új gépbe és inditom a gépet akkor elinduljon a telepítő?ha igen hogy lehet megoldani?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4743) Fire/SOUL/CD válasza flash- (#4742) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

És erre miért van szükséged? Nincs telepítőlemezed, vagy ISO-d?

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4744) flash- válasza Fire/SOUL/CD (#4743) üzenetére


flash-
veterán

hát nem tudom megmagyarázni.
így szeretném :)
mennyivel profibb már
mint simán csak úgy lemezről telepíteni...

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4745) Воланд válasza flash- (#4744) üzenetére


Воланд
titán

telepits halozatrol. ;]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#4746) föccer válasza flash- (#4744) üzenetére


föccer
nagyúr

Semennyivel, és ráadásul macerás is. Minek pakolgatni a hdd-ket, szerelni a gépet, meg ilyenek. Berakod a lemezt és működik :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4747) Fire/SOUL/CD válasza flash- (#4744) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Incredible manus vagy hallod-e... :DDD Egy új gépből ezért bányászod ki a vinyót?
Amennyi idő alatt kiszedted, meg beraktad a másikba, meg még itt kérdeztél is, annyi idő alatt már felpakolhattad volna lemezről. :DDD

"mennyivel profibb már"
Ezt inkább ne hangoztasd... :))

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#4748) Hunork válasza Fire/SOUL/CD (#4747) üzenetére


Hunork
veterán

Ez volt a nap hsz-a. :D :C :DD

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4749) ZeUS2140


ZeUS2140
aktív tag

Sziasztok.
Elkezdtem átnyálazni a topic(okat) de rengeteg adat van itt felhalmozva :)
Lehet volt róla szó, de nem találtam (nem is olvastam végig :B )

A problémám: meghalt az alaplap a gépemben. Ez még rendben is lenne.
Belegórtam egy másik deszkát. Egy G41 chipset-es ASRock-ot. Előző lap egy 9300 chipset-es Zotac lap volt.
Na a jó öreg W7-em nem viselte túl jól a cserét és nem hajlandó elindulni csökkentett módban sem, hogy leszedjem a régi drivereket.
Van valami megoldás, hogy ne kelljen újra raknom az egészet?
Telepítő lemezről próbáltam a javítást, de előző állapot sem jó, mert ugye akkor is az előző konfig volt alatta.
Próbáltam a frissítést is, mint XP esetén a fölé telepítés, de kiderült, hogy W7 azt kéri, hogy indítsam el a rendszert (ami ugye nem indul) és utána frissítsek. De ha elindulna nem kellene frissíteni. A kis butus.
Szóval lehet valahogy életet lehelni ezek után a win-be, vagy telepítsem újra?

hülye ember nincs, csak keveset kérdez...

(#4750) Hunork válasza ZeUS2140 (#4749) üzenetére


Hunork
veterán

Hát szerintem az alaplapcserénél igen javallott a reinstall :K , szerintem vágj bele. Remélem, nem egy partíciód van :K , és akkor 20 perc után még egy fél óra, mire minden szükséges dolgod fent van.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.