Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58101) Soulfly842 válasza kolopele (#58096) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ez azért egyelőre még a hol volt, hol nem volt kategória... ez bizotsan nem egy pár, vagy - jelenlegi állás szerint 1-2 éven belül (lehet írhattam volna sokkal, sokkal vadabbat is) várható sikereses fejlesztési esemény. Persze, célkitűzésnek kiváló, de hogy ebből mikor lesz tény az egyelőre még csak a találgatás tárgyát képezheti.Azt se tudjuk, hogy ~ fél évente milyen milyen új mutációk várnak ránk, nem hogy azt, hogy univerzális egyszeri oltás lesz-e rá.

#58093kolopele

Azért az idő tényezőt ne hagyjuk ki a sztoriból, amikor már az amerikai (!) tanulmány szerint sem marad sok marad érdemi 'tartalom' a szervezetben a 3. oltástól, akkor semmi okunk nincs feltételezni azt, hogy nem kellene biztosra menni. A fertőzötteknél, még akkor is ha a lakosság komolyabb százalékán átszaladt, akor is, hogy a poszt/long kovid, hogy mit okoz (lásd saját esetem), arról meg még sejtelmünk sincs. Annak a konzekvenciái még csak jóval később lesznek levonhatóak.

Arról nem is beszélve, hogy ez sem jelent örökéletet, mivel a vírus okozta természetes védelem gyengébben marad meg a szervezetben, mint az oltás...

S akkor még olyan tényezőket sem vettünk figyelembe, hogy a 3. oltás is rosszabb százalékról indul... s ez 'foszlik szerte' jelentősen hónapról hónapra (hatékonyságban)...

[ Szerkesztve ]

(#58102) Soulfly842


Soulfly842
addikt

#58091Reggie0

Ebben abszolúte igazad van, ki van ez számolva kőkeményen járványmatematikusokkal karöltve. S ha a 3. oltások ellövésére történő koncentrációnak jobb egy picit a százaléka, akkor ennek lesz kizárólagosan kiemelt a propagálása.

(#58103) Z.É.T. válasza kolopele (#58034) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Úgy néz ki, hogy leghamarabb csütörtökön tudok menni a dokihoz, akkor lesz először a háziorvosom, a helyettesítő nem vehet át, mint új beteget. Ha rosszabbodna, menjek be SBO-ra (ahol 6-12 óra is lehet a várakozás, ami 0-24 demens-ápolás mellett esélytelen), ha nagyon rosszabbodna, hívjak mentőt :U

(#58104) szalai56 válasza Reggie0 (#58078) üzenetére


szalai56
senior tag

Augusztusban kaptam a 3.-k oltást, így megvolt a 4 hónap, tehát kérhettem a 4.et. Vittem a beleegyező nyilatkozatot és az előző igazolásokat, de csak a beleegyező kellett nekik.

Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/

(#58105) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Mai sajat tapasztalat: Mivel a par napja nalunk jart rokonoknal pozitiv lett a teszt, pontosabban az egyik negativ, masik pozitiv es nalam is vannak omikronos tunetek, ezert gondoltam elmegyek az orvoshoz. Nem is a teszt volt nekem a lenyeg, csak hogy irjon fel valamit, mert annyira faj a torkom, hogy 2 napja nem alszok.

Erre a rendelointezetnel mar be sem engedtek, mert most nem engednek be senkit sem megfazasos, leguti fertozeses tunetekkel. Az asszisztens kijott par perc mulva, mert a haziorvos ugye mindig kesik. Kerdeztem a tesztet. Ok nem tesztelnek, de ker nekem egy tesztet es talan majd felhivnak. Gyogyszert sem irt fel, mivel ugye orvos nem volt.

Igazan jol mukodik a rendszer. :W

Viszont az pozitiv, hogy a veny nelkuli Tantum Verde forte spray amit a gyogyszeresz adott, vegre tudott annyit csillapitani a torokfajasomon, hogy talan tudok aludni. Eddig is hasznaltam erzestelenitos torokfertotlenitos szopogatos tablettat, ket felet is, de ez a spray sokkal jobb. Tudom javasolni, ha valaki belefut egy kemenyebb torokfajasba. Mar csak jo lenne tudnom, hogy omikron (+), vagy csak megfazas. Aztan gondolom par honap mulva megint kidobnak egy tonna gyorstesztet, mert lejar. Nehogy a vegen meg rendeltetesszeruen hasznaljak.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58106) Soulfly842 válasza Tigerclaw (#58105) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ebben nem tudom, hogy mi a meglepő. Már a covid kezdete óta tudjuk, hogy ha koronavírusra utaló jelek vannak, akkor tilos dokihoz menni. Marad a Teledoki... (távolról egyeztetés) Már a legeleje óta ez a protokoll.Amég ott sorba állsz szépen lefertőzöd a 'csak egy gyógyszert szeretnék kiíratni' időseket, a beteg ott trécselőket, a dokit+akár az asszisztenst - mindezt zárt téren, garantált sikerrel.

A tantum verde torokspray rohadt jó és vehetsz akár mebucain szopogatóst tablettát is (pontosabban, ha fertőzésgyanús vagy, akkor célszerűbb lenne, ha valaki inkább hozna neked). Legyen már bennünk annyi, hogy ha más nem is követ egy egészséges protokolt, akkor ne mi szedáljunk már le mindenkit körülöttünk.

Én még az önkéntes karantént is megoldottam addig, amég nem lett negatív a tesztem.

Ha csak egy influenza, akkor remélem nem jársz úgy, mint én, hogy egészségesen, renkívül jó kondiban negatív teszt után a sürgősségin kötsz egy ájulás/összeesést követően. A negatív teszt itt csak egy formális dolog, de a legtöbbeknek nem itt zárul le a történet és erre kimutatható számok nincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#58107) Rive válasza Tigerclaw (#58105) üzenetére


Rive
veterán

Ha esetleg szükséged lehet papírra az átesésről (mittudomén, mert külföldre akarsz utazni a jövőben) akkor toporzékolj ki magadnak hivatalos tesztelést.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#58108) Soulfly842 válasza Rive (#58107) üzenetére


Soulfly842
addikt

Írta, hogy neki nem a teszt volt a lényeg. Csak gyógyszert, vagy valamit szeretett volna, akkor és ott, ha már ő elment. Minden más sokadlagos volt neki.

[ Szerkesztve ]

(#58109) t72killer válasza Kékes525 (#58086) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ehhez sajnos nem értek :B , egy durva mágneses viharnak elképzelhető, hogy lennének élettani hatásai, de lehet előbb potyogna le a komplett gps és a Musk-műholdkobstelláció :F .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58110) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Szaglás kiesés mennyi idővel szokott helyrejönni?

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#58111) kolopele válasza Z.É.T. (#58103) üzenetére


kolopele
nagyúr

Na és hogy vagy? Nem rosszabbodott az állapotod?

(#58112) kolopele válasza Victoryus (#58110) üzenetére


kolopele
nagyúr

Változó. Nem lehet előre megjósolni. Van akinek egy - két hét, de van hogy hónapok. Attól is függ, a covid váltotta e ki, vagy csak egy sima nátha.

[ Szerkesztve ]

(#58113) fatal` válasza Victoryus (#58110) üzenetére


fatal`
titán

Nagymamámnak 3-4 nap volt (2 oltással a delta ősszel), kolléganőmnek (oltás nélül még 2020 őszén) kb. 6 hónap.

Olyat is olvastam már, hogy van, akinek nem jött vissza azóta se.

De az omikron nem nagyon okoz szagláskiesést, ha jól tudom (max addig, amíg be van dugulva az orrod, de azt könnyű elkülöníteni, a korábbi fertőzések nem nagyon jártak orrdugulással, viszont a szaglás ízlelés kuka volt az elég egyértelmű tünetet jelzett).

(#58114) [CS]Blade2 válasza Tigerclaw (#58105) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Soulfly842 már leírta egy részét. Nem a rendszerrel van a baj, hanem ez user error. Lehetséges fertőző betegségről van szó, és a házidoki, asszisztens sem akar belehalni, meg nem akarják, hogy terjeszd, hogy még több melójuk legyen. Nem a házidoki tesztel, hanem pl. nálunk a mentősök. A házidoki kéri meg a tesztet. Járóbeteg vagy, így ált nem mennek ki házhoz, hanem ad egy címet és egy időpontot, hogy menj oda.
A gyorsteszt nekem simán negatív lett, miközben simán pcr pozitív vagyok. Nem árt észben tartani.
Valamint mindenkinek azt ajánlom, főleg, ha budapesti, mert ott hallani furcsaságokat az ellátásokban, hogy álljon ki magáért, ha le akarja pattintani a hülye orvosa vagy el akarják hajtani, mert ezek a dolgok járnak. Valamilyen ellátást kell kapnod, ha kell, akkor tesztelésre kell menned, ha úgy érzed, hogy kórház vagy mentő kell, akkor ki kell jönnie a mentőnek, stb. olyan nincs, hogy nem. Viszont fontos, hogy mérlegeld, hogy valóban mikre van szükséged, mert ellenkező esetben a sürgősségi-s, mentős joggal lesz pipa, és neki lesz igaza.

(#58115) [CS]Blade2 válasza kolopele (#58100) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Minden oltástól gyengül az immunvédelem, vagy csak egy fajtából sok adagtól?

Én megkaptam ezekből majdnem mindet:
Kivéve azt a kéket meg az infuenza ellenit, meg talán még 1 vagy 2 nem volt akkoriban.

Az előző 10 évben pedig kaptam:
4 adag hastifusz ellenit (2012,2015,2018,2021)
2 vagy 3 adag hepatitis-est (2019 körül indult)
5 adag kullancs-osat (2012-ben kaptam 1-et, aztán még 1-et, aztán 2013-ban, utána 2016-ban és 2021-ben)
3 adag covid ellenit (2021-ben)

Hastifuszból pl. még 11 adagot kapnék nyugdíjig. A 15. adag lenne az utolsó, vajon ott már gyengül az immunvédelem?

Értem én, hogy covid ellen a várható életkor alapján még lenne nekem egy jó 100-150 adag évi 2-3 adaggal csak covidra, ami k.va sok,
de covid nélkül is összejön 50-100 adag, és akkor még flu ellen nem is kaptam.

(#58116) kolopele válasza fatal` (#58113) üzenetére


kolopele
nagyúr

Látod ez is érdekes, mert én egyedül az omicront kaptam el, és még mindig nem 100% - os az íz és szaglás, de már 90 - nél jár.

(#58117) Rive válasza [CS]Blade2 (#58115) üzenetére


Rive
veterán

Ebben a kontextusban nem az immunvédelem csökken, hanem az újabb és újabb (azonos cucc elleni) oltásból származó haszon.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#58118) kolopele válasza [CS]Blade2 (#58115) üzenetére


kolopele
nagyúr

Azért ez nem semmi. Én a gyerekkori kötelezőkön kívül csak a 3 covid oltást vettem fel eddig, meg olykor a flu ellenit, de azt nem minden évben. Talán tetanuszt kaptam még nagyon régen, de az más sztori.

(#58120) Z.É.T. válasza kolopele (#58111) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi, rosszabb nem lett, de mondjuk nem is fekszem.
Majd este kiderül...

(#58121) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

D. Szabolcs fb

Új, részleteiben csak a jövő héten közzétett német tanulmány: a gyorstesztek túlnyomó többsége gyakorlatilag megbízhatatlan az omikron fertőzés kimutatására

A müncheni Ludwig-Maximilians-Egyetem vezető virológusa. Oliver Keppler és munkatársai megvizsgáltak kilenc nagyon gyakran használt gyorstesztet és közülük nyolc megbízhatatlanabbul mutatta ki az omikron fertőzést a deltához képest – nyilatkozta a Bajor Rádiónak.
A tesztek között csak kettő olyan volt, amely a valódi magasabb vírusterhelési tartományhoz közeli volt és még a második legmagasabb vírusterhelés kategóriában is ezek a jónak tartott tesztek csak a fertőzések 10%-át mutatnák ki. Ily módon a negatív gyorsteszteket nem szabad komolyan venni, főként a fertőzés korai szakaszában.

https://www.wetter.de/cms/neue-studie-aus-muenchen-auf-viele-gaengige-corona-schnelltests-ist-bei-omikron-kein-verlass-4918127.html

(#58122) Parci válasza Z.É.T. (#58121) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyszer írnának már az másik irányú megbízhatatlanságról :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58123) Coyot válasza Parci (#58122) üzenetére


Coyot
őstag

Amúgy az nem lehet, hogy nálatok még megmaradt vírusmaradékra jelzett be?

Má' nem

(#58124) Parci válasza Coyot (#58123) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de, bár antigén teszt ilyesmit nem kéne, hogy csináljon, az jellemzően csak addig pozitív, amíg vannak tünetek. de jobb híján ezt a megfejtést fogadtuk el.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58125) IQfályter válasza gergo5991 (#58009) üzenetére


IQfályter
tag

Egyszerűen félelmetes ahogy érzi az ember mintha benne mászkálna valami.Nekem is volt ilyen.

(#58126) Hieronymus válasza Parci (#58122) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A másik irányú megbízhatatlanság.

A tesztek egy hőmérséklet alatt fals pozitív eredményt adnak. A németek vizsgálták miért keletkeznek téves teszteredmények. Sok helyen voltak reggeli téves teszteredmények. Kiderült, hogy ideiglenesen letett, hideg konténerekből származik a téves eredmények többsége.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#58127) Parci válasza Hieronymus (#58126) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

köszi. nálunk ez tuti nem nyert, a lakásban pihent már a teszt ezer éve, mielőtt felhasználtuk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58128) PuMbA


PuMbA
titán

Ausztria felfüggesztheti az oltási kötelezettséget

Parci: met.hu-n szoktam nézni, csak néha megnézem máshol és ott tök mást írnak. Ez a baj az internettel, hogy sok más dolog van rajta .... ha mindenhol ugyanaz lenne, akkor nem lenne gond és beköszöntene a világbéke ;]

[ Szerkesztve ]

(#58129) Coyot válasza Parci (#58124) üzenetére


Coyot
őstag

Azért rohadt idegesítő ez, mert így nem lehetünk biztosak benne mi van. De a lényeg hogy a gyereknek majd 40 fokos láza volt péntek-szombat, mostmár jobban van. Nálunk szülőknél meg még megint semmi. Tesztet szimplán hiába kérünk, így nincs, nem is vót nem is lesz.

Má' nem

(#58130) Parci válasza PuMbA (#58128) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a met.hu szöveges előrejelzése az abszolút mérvadó. de ugyanott jó a modell is, amit le lehet kérdezni bármilyen városra, meg az előrejelzés, veszélyjelzés.

az időképnél meg tényleg a radar és a többi térkép szuper.

viszont előrejelzést máshol nem érdemes nézni, csak a met.hu-n...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58131) Parci válasza Coyot (#58129) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálunk ez az influenza-A volt. szintén 2 nap 40 fok körüli láz, a kicsinél hányás is (a láz miatt).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58132) Tigerclaw válasza Rive (#58107) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ha esetleg atesek rajta, nem artana ha szerepelne az oltasok mellett. Amugy 2AZ+1PF eddig. A negyediket meg fel se vehetnem, mert epp csak letelt az ido a harmadikhoz decemberben, de sok ertelmet nem latom, mivel mar olyan mutacioknal tartunk ami ellen sok vedelmet mar nem adnak ezek a regi oltasok.

Csak pont az a bosszanto, hogy hacsak nem kerulsz korhazba, atneznek rajtad es eszukbe se jut tesztelni. Aztan par honap mulva olvassuk, hogy megint kidobtak egy halom tesztet a lejarati ido miatt. Miert nincs haziorvosoknal gyorsteszt? Covid jarvany van es pont azokat ignoroljak, akik talan covidosok. Most szerencsere nem dolgozok, de ha az lenne a helyzet, siman mehetnek covidoskent dolgozni, terejszteni tovabb a virust, csak mert nem tesztelnek, nem tudom es igazolni sem tudom, hogy az vagyok.

Tenyleg az nalunk most a kezelesi protokoll, hogy ha valaki covid gyanus, akkor egyszeruen hazakuldjuk teszt nelkul? Tudom, az uj variansokra mar talan a gyorstesztek sem megbizhatoak, de ugyanezt csinaltak fel eve is.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58133) IQfályter válasza Tigerclaw (#58132) üzenetére


IQfályter
tag

Ez így nem felel meg a valóságnak. Én mikor jeleztem a dokim felé, hogy nem vagyok jól ( 3 oltásom van) megkérdezte akarok- e tesztet. Mondtam, hogy igen, és jöttek is tesztelni. Szóval ez is orvosfüggő.

(#58134) t72killer válasza Tigerclaw (#58132) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Előfordulhat, h smucigok a tesztekkel, pedig aki átesik, annak jó lenne a védettségi - úgy is, hogy a legutóbbi oltása már "lejárt" - vagy eleve 2at kérnek.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58135) Tigerclaw válasza [CS]Blade2 (#58114) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Akkor nem lenne egyszerubb azt mondani, hogy aki ugy gondolja magarol, hogy covidos, az menjen a kijelolt teszteles helyere? Minek van bevonva a haziorvos, ha nem csinal semmit szakmailag? Nem kerdez, nem vizsgal, csak adminisztral. Mar oltasoknal is van elozetes regisztracio nelkul, pedig csak 3 kattintas. Az fontosabb lenne, hogy a potencialis fertozottek minel hamarabb tudjak hogy azok. Nemetorszagban egyszeruen felallitottak egy kis satrat a korhaz melle es mindenfele elozetes szervezes nelkul ott teszteltek mindenkit, akinek kotelezo volt, meg azt aki onkent jelentkezett tesztelesre. Meg tunet sem kellett hozza. Raadasul az PCR teszt volt, ha jol emlekszem. Ja es persze ingyenes. Ilyen a profi hozzaallas egy jarvanyhoz.

Gondolj bele, hogy igy ketszer kell orvoshoz menned. Ennek se egy fajos labu nyugdijas se orulne, de a fonok sem, hogy ketszer maradsz ki a munkabol, csak mert ez a magyar modszer. Szivassunk mindenkit, mert a vezetesnek 50-es az IQ-ja, aki szerint ez a normalis.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58136) Kékes525 válasza t72killer (#58109) üzenetére


Kékes525
félisten

Persze, igazad van. :R Csak szeretném azt hinni, hogy a hiba nem az én készülékemben van. :D Nem akarom elfogadni, hogy már 1 hete fibrillálok és így alig tudok valamit csinálni. Ha ez hosszú ideig fog tartani, akkor teljesen le fogok gyengülni és akkor az annyi.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58137) Kékes525 válasza Reggie0 (#58099) üzenetére


Kékes525
félisten

Ne haragudj, de a mondataid ellentmondanak egymásnak. Persze lehet, hogy csak én nem értem.

1. Miért nem jó a vakcinák által termeltetett tüskefehérje?

2. "Ezert is jo, ha magas a vedelem, mert akkor gyorsabban lekuzdi a szervezet." Amiért rossz a vakcinák által termeltetett tüskefehérje?

3. "Nem veletlen, hogy a komolyabb mellekhatasok elofordulasa is csokken az oltasok szamaval." Csökken? Hogyan, ha nem jó a vakcinák által termeltetett tüskefehérje? Akkor éppen nőnie kellene.

Bocs de ez számomra teljesen zavaros. Így még igazi véleményt sem tudok írni, mert az ellentmondások miatt nem tudom, hogy igazából mit állítasz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58138) Coyot válasza Parci (#58131) üzenetére


Coyot
őstag

Ugyan ez. Hányás csak egyszer, de láz az elég durva volt. Ilyen lázas még nem volt egyszer sem. Hajnal 4kor sírt félálomban, mértem egy lázat: 39,4. De akkor már 5 órája kapta az előző gyógyszert így jött egy más féle, ugye a szokásos hűtőfürdő-nurofen-panadol triumvir (a lázcsillapítók nem biztos hogy ezek voltak, ez nem az én hatásköröm :D ).

Má' nem

(#58139) Tigerclaw válasza IQfályter (#58133) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Lehet/remelem hogy lesz teszteles, ezt igerte az asszisztens, csak kozben telik az ido. Ha dolgoznek holnap ugyanugy mennem kellene, akar covidos vagyok akar nem, mert nincs mivel igazolnom. Ha vennek sajat tesztet, az megint nem igazol semmit, mert en csinaltam, otthon, ismeretlen minosegu gyorstesztel, vagy direkt en hamisitottamm, vagyis nem alkalmas arra, hogy karantenba keruljek, hogy ne menjek dolgozni. Szoval ha megis vennek, valoszinuleg kernenek egy uj tesztet, meg valamikor kommunikalni kell a haziorvossal/uzemorvossal, hogy hivatalosan tappenzen vagyok. Nekem ugy tunik, hogy felesleges koroket futtatnak az emberrel ok nelkul.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58141) IQfályter válasza Tigerclaw (#58139) üzenetére


IQfályter
tag

De amennyiben bejelented, hogy van valamilyen tüneted onnantól kezdve táppénzen vagy.

(#58142) [CS]Blade2 válasza Coyot (#58129) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nem is kellene a gyorsteszt, egyszerűen csak akinek tünete van, azt az adott intézkedési cél alapján kellene kezelni. Ergó, ha ki akarjuk szedni a lehetséges fertőzötteket, akkor pl. mindenkit alapból karanténba rakni, aki lázas, köhög, folyik az orra, fáj a torka, stb.
A stratégiánkba simán beleférne, hogy tünetmentesek közben terjesztik a covid-ot. Valszeg még így is csökkenne az esetszám, mert feltehetően 1000 tünetmentes nem terjeszti úgy, mint 500 olyan, aki simán köpködi szét az árut, csak fals negatív gyorsteszttel szabadon mászkál, mert ő csak meg van fázva.

Ja, ez csak flu, akkor nincs semmi. Hát, bakker, azt sem kellene terjeszteni, még, ha eddig 2020-ig ez azért nagyüzemben ment, mert most aztán k.ra nem jön jól néhány embernek, hogy covid mellé még kapjon 2in1-ben árukapcsolással egy másik nyavaját.

Persze nem csak a karanténozás szempont, más szempontokhoz jó, ha tudjuk, hogy ki mikor hányszor volt covidos, az volt, stb.

(#58143) Drizzt


Drizzt
nagyúr

No, nálunk mostmár megint az van, hogy március, április táján újra be lehet menni az irodába, de senkit nem köteleznek rá. Eddig ennek mindig új variáns lett a vége. De mostmár reméljük nem.

I am having fun staying poor.

(#58144) t72killer válasza Kékes525 (#58136) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az hogy mi okozza, másodlagos. Fontos persze, de a legfontosabb, hogy jelentkezett a probléma és erre valahogy reagálni kell mielőbb. Az időjárást, hacsak nem költöztök le Gran Canariára - nemigen tudod befolyásolni.
Szóval én nyúznám a kardiológusokat, hogy jöjjenek ki egy neked való személyre szabott megoldással. Ez akkor is kell, ha a Kolumbiai import porcukor túlzásba vitt illattesztelése, vagy ha a naprendszer mellett időnként elhúzó 8+teratonnás Vogon munkagépek által okozott rezgések miatt alakult ki a helyzet: a megoldás mind2 esetben igen hasonló lesz.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58145) Parci válasza Coyot (#58138) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, mivel nekünk megerősített pcr-ünk van ugyanezekre a tünetekre a-influenzára, ezért... üdv a klubban! :DDD (fél4 helyett fél3 és 39,4 helyett 40,0, de stimmt. akkor és ott kibírtam röhögés nélkül, főleg, mert ugye a gyorstesztünk az tökre pozitív volt)

és nálunk is kellett metamizol és ibuprofen is, mert nem ment 6-8 óráig csak egy lázcsillapítóval.

viszont, ha meg tudjátok oldani, most nem kell visszaengedni még őket, mert ebből azért nem két nap alatt regenerálódik az immunrendszer sem. a fiaim szerdán kezdenek, miközben a kicsi két hete dőlt ki, a nagy meg két napra rá. meg azért nálunk a nagyobbiknak még a láz ostrom után egy hétig legalább hőemelkedése volt...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58146) Coyot válasza Drizzt (#58143) üzenetére


Coyot
őstag

Egyedül vagyok az irodában. Nekem oda senki ne jöjjön be többet :DDD

Parci:
Pénteken farsang. Olyan nincs hogy a kisasszony azt kihagyja, főleg amennyi jelmez között vacillál :)

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#58147) IQfályter válasza IQfályter (#58141) üzenetére


IQfályter
tag

Nagyon sokan örülnének neki, hogy ha úgy működne a dolog mint egy néhány országban ingyen teszt stb De ez magyarisztánban egyelőre csak álom, sajnos.

(#58148) Ringman válasza [CS]Blade2 (#58142) üzenetére


Ringman
nagyúr

ehhez alapvető munkakultúra-változás kellene (bejelentés teljes összegre, bónuszt nem lehet hiányzás nélküli munkához kötni, tilos behívni/benntartani betegen valakit a munkahelyen (nélküled nem megy, határidő van, stb) + rendes táppénz, lehetetlen kategória itthon sajnos.

az eü-dolgozók/tanárok 100%-os táppénzével vannak felesleges szarrágások/baszogások, scifi az egész. :(((

Több mint egy éve várnak a táppénzükre a COVID-dal megfertőződött tanárok

(#58149) Vesa válasza [CS]Blade2 (#57968) üzenetére


Vesa
veterán

Olvasgass már vissza pár hónapot, mert szanaszét szedtük a témát ezerszer. És igen, minden állításom mögé van study! Mivel itt ez a szokás. Viszont nem fogom a kedvedért újra linkelgetni, mert:
1. Az eddigi itteni ténykedésed alapján feleslegesnek tartom, nyilvánvalóan az alapokkal sem vagy tisztában
2. Van a fórumban keresőmotor, bizlnyára tudod használni.

A tudomány a valóság költészete!

(#58150) bigdady válasza Coyot (#58129) üzenetére


bigdady
nagyúr

Itt gyereket nem is teszteli a doki, ma azt mondta csak ha a szülő kéri…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.