Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57301) fatal` válasza kolopele (#57299) üzenetére


fatal`
titán

"előfordul az újrafertőződés, sorra esnek vissza nagyon sokan."
Ezek nagyrészt nem újrafertőződések, hanem simán még nem gyógyult meg.

Az, hogy jobban vagy, majd újra rosszabbul jellemző volt a korábbiakra is, csak ott a "jobban" állapot az nem a tünetmentesség volt.

"Nézz egy nyáltesztet, ha pozitív, akkor sajnos újra elkaptad"
Vagy nem, lásd Parci.

Felejtsétek el a gyorsteszteket.

(#57302) kolopele válasza fatal` (#57301) üzenetére


kolopele
nagyúr

Kétlem. Mikor gyógyul meg valaki? Amikor a PCR teszt negatív, vagy amikor elmúlnak a tünetek? Ami megjegyzem, az omicron esetében igen sokáig tart. Életem első érzékelhető covid fertőzése ez, pedig közeli kontaktban nem volt hiány ugye eddig sem. A nyálteszt az esetek 90% - ában megbízható, ezt klinikai tesztek igazolják, amennyiben pozitív akkor meg pláne.

[ Szerkesztve ]

(#57303) fatal` válasza kolopele (#57302) üzenetére


fatal`
titán

"A nyálteszt az esetek 90% - ában megbízható, ezt klinikai tesztek igazolják, amennyiben pozitív akkor meg pláne."

Mutasd azt a klinikai tesztet az omikronra.

Javaslom, hogy olvass vissza a topicban.

"Kétlem. Mikor gyógyul meg valaki? Amikor a PCR teszt negatív, vagy amikor elmúlnak a tünetek?"
Mi számít tünetnek? Van, aki csak 2 év múlva. Van, aki soha, mert a covid miatt a következő évben kap egy infarktust. Mit akarsz ezzel mondani? Ha nem ürül ki a vírus, akkor simán visszaeshetsz, akkor is, ha pár napig tünetmentes vagy. Mivel magyarázod az újrafertőződést azokban az esetekben, ahol néhány nap szünettel újra rosszabbul van valaki, miközben semelyik családtagja sem volt sehol?

[ Szerkesztve ]

(#57304) ubyegon2 válasza DrBubo77 (#57293) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem akartalak lehülyézni, csak meglepett a kérdés. Nekünk már a 13 éves gyerek vágja a két csíkot a teszten.

:D OK, bár ettől nem válik evidenssé, hogy ezt alapból tudni kéne. Környezetemben akinek tesztelésre volt szüksége, az végeztetett tesztet, ez a valami, ami vagy megmondja az eredményt vagy nem, nálam teljesen kiesett a használhatósági körből, de egyébként se különösebben foglalkoztam eddig ilyenekkel. Szomszédasszony magánlaborban melózik, mondta, hogy hoz nekem ilyen valamit, de nem érdekelt. Eszerint én vagyok az egyedüli, aki még nem látott ilyen teszt bigyót. Mindegy, annyira evidens mindenkinek, mégsem írta senki, mire való a felső ablak. Valóban hülye ötlet volt itt megkérdeznem, hiszen ez egy covidos topik.

(#57305) Kékes525 válasza kolopele (#57295) üzenetére


Kékes525
félisten

106 a csúcs, ennél régebben sokkal több volt pitvarfibrillációkor. Másrészt a nyugalmi ritmusom 40-45, ehhez kell hasonlítani. De nem is ez a lényeg, hanem szabálytalan és nem extrák vannak. Ez egyértelműen pitvarfibrilláció, mivel a két beütés közötti idő nagy és véletlenszerűen változik. Az extráknál a kimaradások egyforma hosszúak, ott nincs véletlenszerűség. Mást is látok a görbén, de azt nem tudom, hogy mi, ahhoz szakember kell.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57306) emvy válasza Kékes525 (#57280) üzenetére


emvy
nagyúr

Diagnosztizálták már rendesen? Ez (mint ahogy azt nálam jobban tudod) viszonylag gyakori, és legtöbbször nem gáz. (Nekem is van egyébként, volt, hogy mondta is az óra, hogy 30 a pulzusom. )

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#57307) emvy válasza bigdady (#57300) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem okoz, ha jól tudom. Ha eleve van, akkor rossz a sport.

while (!sleep) sheep++;

(#57308) mpo válasza Kékes525 (#57305) üzenetére


mpo
veterán

Mást is látok a görbén, de azt nem tudom, hogy mi, ahhoz szakember kell.
Ha szoktál a magán eü-be járni, akkor intézz náluk sürgős időpontot, akár személyesen.

Ha érted, akkor már elavult.

(#57309) Sped válasza Dare2Live (#57290) üzenetére


Sped
aktív tag

Továbbra sem értem, mitől jobb, ha tesztel vki "nem szimpla találkozók előtt", hiszen megvan az esélye annak, hogy hamis eredmény hamis biztonságérzetével ugyanúgy bekövetkezik a baj. Azt értem, hogy kockázatcsökkentés. Valószínűleg ott van köztünk a különbség, hogy én a teszttel elérhető kockázatcsökkenés mértékét nem tartom akkora jelentőségűnek, mint mások. Ha lenne atombiztos gyorsteszt, akkor látnám értelmét, de amíg nincs, addig a variációk miatt a végkimenetel is bizonytalan, így erre én képtelen vagyok alapozni bármit is. Ilyen "miattam halt meg" vagy "miattam került intenzívre" gondolatmenet fel se merül bennem, ha vki tart valamitől mondja hogy ne találkozzunk, onnantól én már nem vállalok semmilyen felelősséget - de ez oda-vissza igaz, ha én odamegyek, egy pillanatig nem okolnám a másikat ha megfertőzne, csak magamat, hogy miért mentem oda, hiszen a saját, önálló döntésem volt, semmi kényszer.

És ebben azért nyilván különböznek az emberek, az egyéni kockázatvállalási hajlandóságban. Ebben ugysem tudunk megváltozni csak azért, mert fórumon leírja valaki, hogy hülyék vagyunk mert nem így kell érezni/gondolni, én sem a meggyőzés szándékával írok hanem megérteni szeretném a jelenséget, úgyhogy bocs ha túl offense voltam a hsz-ekben. Ez twofatcat-nek is írom. :K

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57310) bigdady válasza emvy (#57307) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor fokozza (azt hogy van-e meg nem tudni) :R

(#57311) pjen válasza Parci (#57291) üzenetére


pjen
félisten

Egyálltalán nem most jöttem rá, pont ezért írogatok az alkalmi teszt ellen, sok értelme nincs ameddig tünetmentes vagy. De azért, ha jól látom Te is oda írtad, hogy szinte biztos, nincs rá semilyen bizonyíték, hogy egy két napja fertözött ember nem tud megfertőzni egy arra fogékony másik embert. Hogy teszt mit mutat és mikor az egy másik utca erre pont a Te példád alapján is kár hivatkozni.

(#57312) DrBubo77 válasza ubyegon2 (#57304) üzenetére


DrBubo77
addikt

Olyan felső ablakot még én sem láttam. :D

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#57313) ubyegon2 válasza DrBubo77 (#57312) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem kérdeznéd meg a gyereket? :D

(#57314) Parci válasza pjen (#57311) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tunetmentesen tenyleg ritkan lesz pozitiv egy gyorsteszt. de, ha megis, akkor meguszod, hogy a nagyszulokre ragassz valamit. egyeni merlegeles, hogy mi legyen.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57315) Coyot válasza Parci (#57314) üzenetére


Coyot
őstag

Ez egy két éve megérthetelen összefüggés ám :DDD

Má' nem

(#57316) Ricardo válasza Coyot (#57315) üzenetére


Ricardo
félisten

Mint ahogy sokaknak a maszk célja is. Még mindig vannak olyanok akik azt szajkózzák, hogy nem fogja meg a vírust mert az olyan kicsi, hogy átmegy a szálak közt. Az elmúlt két év nem volt elég arra, hogy annak nem is ez a célja. Egyszerűen túl összetett megérteni, hogy a szájból/ orrból kiáramló cseppeket fogja fel, amin utazik a vírus.
De ha őszinték akarunk lenni az emberek egy jó részének még a kézmosás sem alap :(

(#57317) Soulfly842


Soulfly842
addikt

A hétvégét a párommal folyamatos pihenéssel töltöttük.

Én relatíve jobban vagyok, köhécselek azért, hamar elfáradok, s du 4-re amellett, hogy rohadt erőtlen vagyokszinte már fáj minden végtagom is mellé. De hétvégén én már óvatosan porszívóztam, főztem. de egész nap folyamartosan tompa vagyok, nyomott a fejem. válaimon érzem, hogy még nyom lefele, nyakam enyhe kaparó érzés, minimális köhécselés

Páromnak (ő sacc 3-5 nap késésben van hozzám képest) a taknyosodás, torokfájás, csúnya köhögés mellé ébredés után, kora reggel mérve, úgy hogy félig alszik 84 a pulzusa (neki mindig iszonyat alacsony szokott lenni, rendkívül alacsony, nála ez már jelentős kiugrás: 123/70-es volt a vérnyomás mellé)... Gyakorlatilag a pulzus most kezdett emelkedni neki... lehet kezedeni vele valamit? Főleg, ha ez még tovább emelkedne? :F

[ Szerkesztve ]

(#57318) Soulfly842 válasza Parci (#57056) üzenetére


Soulfly842
addikt

nehéz megmondani, mivel az oltással nekem egybefolytak a tünetek. Múlt hét előtti szerdán voltam oltáson, ott zártak be egy tucatnyi embert kisebb váró helységbe, amég az adminisztrációs néni mosdón volt (kb 20-25 percig).

amikor már külön tudtam választani, az a vasárnapi edzés közben bekövetkező rosszullét volt, amikor éreztem, hogy valami nagyon nem ok, s meg is ijjedtem, mert majd kiugrott a szívem a helyéről, s le kellett ülnöm egy negyedórára (soha nem jártam még így edzés közben korábban), azt követő hét elején teszteltem, s ott már egy erős pozitívat mutatott a teszt.

Párom a tünetekkel vagy 3-5 nappal követett.

(#57319) Kékes525 válasza mpo (#57308) üzenetére


Kékes525
félisten

+emvy

Én rendes EKG-val néztem. Viatom Checkme Pro, FDA és CE certification herkentyűmmel mértem. Ennek a mérései alapján műtöttek 3x és a műtétek elején diagnosztizálták is a pitvarfibrillációmat, tehát a műszer erre jó. Sokkal jobb, mint bármilyen okos óra. Ezt klinikákon is használják külföldön. A kardiológusaim szerint is jó.

Már konzultáltam egy szakemberrel. Jól láttam ez Pitvarfibirlláció, néhányszor flattern is látható, Ez is volt nálam régebben. Szerinte kettő dolog volt, ami okozhatta:

1. Brutál kettős front volt a napokban, ez is provokálhatja.

2. Ez a topik témája is: A Pfizer oltás után pár héttel lehet magasabb a vérnyomás és provokálhat ritmus-zavart.

+ a saját (ezt elfelejtettem neki mondani):

3. Ezt én teszem hozzá, tegnap, a PF előtt ideges is voltam. Régebben ez néhányszor már váltott ki pitvatfibrillációt nálam.

Valószínűleg mindezek együttállása (és a csillagoké :D ) váltotta ki.

Most várok, nem javasolja a klinikát.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57320) VIPowER válasza Soulfly842 (#57317) üzenetére


VIPowER
senior tag

Nekem 128/82 pulzus 130-ak voltak.
Mivel a gyógyszer nem működött, így maradt a sport, letekertem minden nap pár kilómétert olyan dél körül, az hatott úgy kb 6 órán át. Estére megint vissza akart jönni, olyankor bedobtam 3-4 sört és jót lett. :)
Szerencsére mára elmúlt, ez a harmadik hetem vége.

(#57321) pjen válasza Parci (#57314) üzenetére


pjen
félisten

Most mintha magaddal vitatkoznál. :) Mikor pár napja be mertem írni, hogy szerintem mindenki fertőzött nekem estetek, hogy nem szúró próba szerűen tesztelnek és a teszteltek 70 % a fertőzött. Most az 57279 hsz ben Anyukádra hivatkozva simán beírod, hogy mindenki fertőzött. Ami szerintem teljesen igaz.

[ Szerkesztve ]

(#57323) natë válasza Csatravi (#57322) üzenetére


natë
nagyúr

Van veszély? Csak mert erre még nincs study.

(#57324) Ringman válasza natë (#57323) üzenetére


Ringman
nagyúr

csökkenő antitestszint -> nagyobb esély megfertőződni.

(#57325) Csatravi válasza natë (#57323) üzenetére


Csatravi
senior tag

Milyen veszélyre gondolsz?

(#57326) Chesterfield válasza Csatravi (#57322) üzenetére


Chesterfield
senior tag

A virológus az adás végén arról is szót ejtett, hogy a fertőzés révén nyert immunitást „örökre megjegyzi” az emberi szervezet. Mindeközben leszögezte, hogy ez még alapvetően nem azonos azzal a védettséggel, amelyet az oltás után szerez az ember, és amely körülbelül 4-6 hónapig tart.

:U

(#57327) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.07.

Új fertőzöttek számának napi átlaga: kb. 11 238 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -5197)
Új tesztek számának napi átlaga: 37 563 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -7970)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: 78 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -27)
Kórházi ellátást igénylők száma: 4919 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest plusz napi kb. 110)
Lélegeztetőgépre szorulók száma:  168 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest nincs változás)
Az első dózissal oltottak száma: 6 374 293 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb +1734)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 120 914 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +3094)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 735 329 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +7451)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#57328) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

el kellett mennem egy kupac papireret amit ala is kellett firkalni.
mondom a mukinak, hogy oke josz kocsival kiadod alairom ott se vagyok.

nem, nem, o hozza gyereket valahova es megvarja 1 ora. addig beul egy kaveozoba. jojjek oda es ott ala tudom irogatni. annyira nem orultem, regota ismerem de hat mondom oke legyen.

odamegyek mar ott iszogat eszeget egy hokedli meretu asztalnal, en is kertem egy csokit leulunk, pacsi, pacsi, dumalunk, papirozunk. kerdezi a szuleim be vannak e oltva. mondom igen 3xor. ok, az jo.
erre egyszer csak aszongya, hogy kepzeljem az egyik gyereke koronas, pcr pozitiv. a masik is az, epp most jar le a karanten. kopni-nyelni nem tudtam.
nezem szipog mint allat, meg krakog kohecsel, eloszor azt hittem a hideg miatt. ja meg kozben jottek a telok hogy menjen ide meg oda bevasarolni.
teljesen pipa voltam, igy egymastol 20 centire ott traccsolunk, maszk meg minden nelkul, erre kiderul hogy tele van a csalad aktiv koronassal.

aztan delutan kiderult az asszony egy hete fekszik otthon lazasan mert o is benne van a kozepeben alig él, szarul van (amugy 3xor oltottak), ezt amugy elfelejtette megemliteni delelott pedig meg kerdeztem is hogy o hogy van... :W

este csorog a telefon, hat van egy rossz hire, meglett a teszt o is pozitiv lett es bocsi... :Y

A camera does not make art, the artist makes art.

(#57329) Kékes525 válasza Csatravi (#57322) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez már nagyon erős.

Az sincs rendben, hogy nem karja beoltatni magát negyedszerre, mert öreg és bármi rejtett baja is lehet. Továbbá a kevésbé védettekben több vírus is keletkezik, azaz jobban fertőznek, jobban, erősebben, hatékonyabban terjesztik a járványt.

Ráadásul ő nem magánemberként, hanem szakértőkként nyilatkozik és ezért sokan adnak a véleményére. A felelőssége ezért nagyon nagy. Sok ember életét veszélyezteti ezzel.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57330) Parci válasza pjen (#57321) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindenki el fogja kapni <> mindenki fertőzött épp :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57331) Parci válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az ilyen ember egyszerűen hülye. ha komoly topik, ha laza, ha bármi.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57332) pjen válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


pjen
félisten

Te oltott vagy, hányszor? Ha ők is oltottak 3x akkor elég furcsa, de szerintem nagy baj nem lehet.

(#57333) Krinyo


Krinyo
senior tag

Lassan átlépjük az 5000 beteget megint a kórházban, még jó, hogy a kormányzat szerint most vagyunk a csúcson. Mármint amikor ezt mondták, akkor 4000 körül voltunk. Illetve továbbra is nő pár helyen az örökítőanyag a szennyvízben. Nagyszerű.

(#57334) Csatravi válasza Chesterfield (#57326) üzenetére


Csatravi
senior tag

A flu-nál is jegyezgeti a szervezet csak a flut meg ez nagyon nem érdekli és minden évben megrángatja a népességet. Ismerősön is átment a vuhani aztán az omikron erre tett nagy ívben. Egy nagy szerencséje volt, hogy 3 szuri már benne volt így nem rángatta meg annyira.
De olyan is volt aki vuhani meg 2 oltás után kapta az omikront és megszenvedett vele. Pedig a vuhanival viszonylag könnyedén elbánt.

(#57335) pjen válasza Parci (#57330) üzenetére


pjen
félisten

"Valószínűleg már el is kaptuk te/ti is." :)

(#57336) Ringman válasza Kékes525 (#57329) üzenetére


Ringman
nagyúr

valamelyik nap linkeltem: [link]
az újrafertőződésnél ugyanolyan eséllyel voltak tünetesek a betegek, mint az első megfertőződéseknél.
nincs friss oltás -> hatékonyság csökken, nagyobb eséllyel kapod el.

---
ehhez meg tolmácsot kérek (mármint nem angol magyar, hanem tudományos -> közérthető formában :) )
[link] + [link]

(#57337) Csatravi válasza Kékes525 (#57329) üzenetére


Csatravi
senior tag

Igen, nagyon durva.
Sok ember próbál hozzáértő emberektől jövő információkból tájékozódni mert nem a szóbeszéd után akar menni. Erre egy ilyen ember aki a képzettsége révén hitelesebbnek tűnhet az átlag embernél mond akkora baromságokat nagy nyilvánosság előtt, hogy hajmeresztő.

(#57338) Ringman


Ringman
nagyúr

Lockdown in Baise, China (affecting 4 million people):
- Stay-at-home order
- All schools closed
- Public transportation shut down
- Non-essential businesses closed
- Roads out of the city are blocked
- Testing is mandatory

kíváncsi leszek hogy mire mennek az instant durva lezárásokkal.

(#57339) pjen válasza Csatravi (#57337) üzenetére


pjen
félisten

Ezért szeretem mikor azt mondják hózzáertő emberek: ezt még nem tudjuk. Egyébként milyen alapon írod, hogy baromság, alá Tudod támasztani bármivel is, ne a fórummal.

(#57340) Drizzt válasza Krinyo (#57333) üzenetére


Drizzt
nagyúr

A szennyviz elorejelzesre en nem tudok adni. Eddig mindig annyit tudott, hogy utolag megerositette az elozo heten mert tesztek eredmenyet. Ez igy nem elorejelzes. Egyebkent elegge gyanus, hogy atleptuk mostmar tenyleg a csucsot, napi fertozodesben. Meg a BA2 kesobb okozhat masodik fertozes csucsot. Azt mondjak, hogy nagyon keves van meg belole az orszagban, pedig ki tudja szoritani a BA1-et megfelelo korulmenyek kozott. Marcius kozepe fele hatha mar multido lesz a veszely egy idore.

I am having fun staying poor.

(#57341) t72killer válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Eleve abból kell kiindulni, hogy mostanában mindenki koronás. Az emberek egyéni szinten is elengedték és most átmegy rajtuk. A "számok" nem segítenek, még nálunk UK-ben v egyéb sokat tesztelő országban sem mert rengetegen tünetekkel sem tesztelnek.

#57338: érdekes. Lehet lesz foganatja, bár ez már nem a vuhani. A mikromenedzsmenten múlik, azaz hogy mennyire figyelnek oda az apróságokra. A külfödről repülővel beutazókra nagyon figyelnek, de vajon azokat is ellenőrzik-karanténezik, akik gyalog járnak át a (zöld)határon? Ugyanez a belföldi közlekedésre. Ha nrm hermetikus a lezárás, akkor max késlelteti a terjedést.
Apropó, tutál nem értem őket, miért nem löknek gyorsan egy omikronos sinopharm boostert? Nem szokásul sokat vacakolni a papírmunkával és annál se túl nagy fejlesztés a váltás, csak döntés kérdése, hogy pl jövő csütörtöktől már nem vuhanit, hanem pl delta-ba1-ba2 víruskoktélt főznek.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57342) Ringman


Ringman
nagyúr

Eltűnt a várakozási idő a kórházi várólistákról

Kevesebb adat jelenik meg a kórházi várólistákról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján; míg korábban olvasható volt, hogy egyes műtétekre mennyit kell várni, ez az adat néhány nappal ezelőtt eltűnt a lekérdező felületről

biztos nem is kell már várni a műtétekre.

(#57343) radi8tor válasza t72killer (#57341) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kivéve aki nem az, mert influenzás.

⭐ Stella

(#57344) Asbee válasza Csatravi (#57337) üzenetére


Asbee
veterán

Pedig igaza van. Omi ellen felesleges ezzel a vakcinával erőltetni a 4-ik oltást.

(#57345) natë válasza Ringman (#57324) üzenetére


natë
nagyúr

Ezt tudom, de konkrétan sehol nem ajánlják még a 4.-et, ha jól tudom (kivéve eü, idős krónikusok, stb)
Én sem adatok még be, pedig tervben volt. (rengeteg emberrel van kontaktom, beteggel is)

[ Szerkesztve ]

(#57346) Ringman válasza radi8tor (#57343) üzenetére


Ringman
nagyúr

ok, de ha egyszerűen otthon marad akkor azzal nem vesztünk semmit, főleg hogy az enyhe eseteknél nem szedsz amúgy sem gyógyszert covidra, mert nincs mit.

(#57347) Soulfly842 válasza Krinyo (#57333) üzenetére


Soulfly842
addikt

mótvá' már 1-1,5 hete azt kommunikálják, hogy itt van már a, itt van már a csúcs - de mégse.

Arrébb lesz az (szennyvíz is ezt erősíti meg), s a magas esetszámokat nézve (még ha omikron kontextusban ötöde mondjuk az elhalálozás, de egy 5-10x nagyobbb fertőzés szám mellett látványos lehet) az eddigi omikron számok alapján +3 héttel követi a halálozási esetszám emelkedése. lesz itt még csúnya haláleset szám ebben a hullámban is.

Az 5-10x-et én azért is tartom valószínűnek, mert ha az ember gyorstesztel, tudja, hogy pozitív, enyhébbek a tünetek úgy van vele, mint én és a párom, home office-ból megoldjuk, feleslgesen nem kínlódunk dokival szenvedni, akit egyébként is nehéz most elérni (megpróbáltam egyébként, pár foglaltság jelzés után feladtam). Azt meg, hogy mit kell szedni/tolni annak úgyis utánanéztem.

(#57348) Ringman válasza natë (#57345) üzenetére


Ringman
nagyúr

kb sehol, azt hiszem 3. sinora lehet 4. oltást kérni valamelyik arab országban bárkinek 18 év fölött, de hogy konkrétan ajánlott-e azt nem tudom

(#57349) Csatravi válasza pjen (#57339) üzenetére


Csatravi
senior tag

Ha egy oltás hatékonysága egy idő után elmúlik akkor onnantól kezdve minden újabb mutáns ellen védtelenebbé válsz.
Ezt tapasztaljuk minden évben a flu-val. Ugyanezt fogjuk tapasztalni szerintem a Covid-al is.
Jön egy újabb változat és akkor mennyit fog jelenteni, hogy valamikor átestél?
Szinte semmit. Van aki szinte minden évben elkapja a flut még úgy is, hogy oltva van ellene és sokszor még így is megszenvedi.
Van aki egy éven belül már 2x is megfertőződött a Covid-tól. Csak az egyén genetikája és alap eü állapota az ami alapján eldől, hogy mi lesz a végkimenetele.

(#57350) Mr K válasza Sir Pocok (#57327) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 33716, változás(1): -11331 (-25.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 97157 (átlag: 13879.6), változás(2): -14863 (-13.3%) | incidencia: 2141.1
Új halálos áldozatok száma: 234, változás(1): +58 (+33.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 570 (átlag: 81.4), változás(2): +109 (+23.6%) | incidencia: 10.6
Új mintavételek száma: 112690, változás(1): -21935 (-16.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 248785 (átlag: 35540.7), változás(2): -27811 (-10.1%)
---
Kórházban: 4919, változás(1): +1016 (+26.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 4503.4, változás(3): +1124.8 (+33.3%)
Lélegeztetőgépen: 168, változás(1): +18 (+12.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 166.2, változás(3): +7.6 (+4.8%)
Tesztpozitivitás: 29.92%, változás(1): -3.54% (-10.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 46.21%, változás(3): -1.76% (-3.7%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.