Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57851) t72killer válasza Coyot (#57850) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ennyi. És emlékeim szerint annakidején "ugrott ki ablakon" orosz víruskutató, találtak "szaporodó szputnyikot", ami nem illik a speckókba és a HIV-be igencsak durván bezavar. Ezek mind-mind utólag derültek ki.

A kínairól meg "csak" annyi, hogy hol volt hol nem volt antitest, a sejtes védelemmel takaródzás meg az alu adjuváns miatt annyira nem nyerő. Egyetlen MÁZLI, hogy a fentebb lehurrogott mRNS-ekkel boosterezve már rendben van.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57852) #86564352 válasza [CS]Blade2 (#57842) üzenetére


#86564352
törölt tag

"még csak 2 oltásnál tartanék"

Mese. Beszoptad a politika ócska ijesztgetését. Szállítmányokat és oltási hajlandóságot látva kb. április második felétől az a regisztrált nem kapott valamilyen nyugati vakcinát aki nem is akart olyat. Jó, hogy elégedett voltál a keletivel, csak ilyen meséket ne gyártsunk, neked is írom nem Szputnyik vagy a halál volt a választási lehetőség védekezésben. EU halálozás stb. táblázaton meglátszik, lehetett boldogulni máshogy is, hiszen rajtunk kívül más nem vett.
Nem tudom hány éves vagy és milyen kockázatokkal, a nálunk kicsit jobban VIP és 66 éves Angela Merkel április közepén kapott egy AZ-t, júniusban egy Modernát, akkor én feleannyi idősen hova sírjak csak május közepén kaptam Pfizert? (április végi AZ volt még háziorvosi ígéret nem is hívott, de mindegy is volt, mert akkor az AZ-t már nem tartottam logikusnak az akkori 12 hét 2. dózis miatt + vérrög para + megy le a hullám + mindjárt hegyekben a Pfizer gondolat mentén, fel is rakták EESZT választékba amikor kellett az 5 millió egy dózis oltotthoz kicsit felpörgetni, azt a kitűzött célt is folyamatosan vitték le, mert elrontották a kommunikációt és májusban el is engedték a járványkezelést, hogy ősszel megint meglepődjenek.

"Nem tudhatjuk, hogy melyik vakcina valójában mennyire hatásos"

De tudni. Pl. Sinopharm 60 felett nem annyira tuti, tudni AZ és J&J vérrög paráról, tudni melyik kop el hamarabb, tudni Moderna kicsit több kakaó Pfizernél, tudni koktélban melyik kombináció és sorrend jobb, milyen oltásköz, melyik variáns ellen melyik mit tud, tudjuk 18 alatt és várandósoknak, krónikusoknak melyik jobb stb. Senki nem mondja itt, hogy a keleti teljesen rossz, hanem csak azt nekünk itt Európában van több információval rendelkező és előnyösebb vakcina.

Milyen érdekes, ahogy a konteósok folyton tologatják a pályán a kaput. Először az volt nem számít nincs megfelelő papír és adat, mert csak keleti lejáratás megy, hiába még Kína saját bevallása szerint is 60 felett nem nézték, mert ők a dolgozókkal kezdték a programot, aztán jött a CHO duma (ha igaz, miért is tartott olyan sokáig a Sinopharm WHO engedély?), aztán jött a Pfizer & Moderna lobbi, de akkor miért fogadja el Ausztria beutazáshoz a Sinopharmot, aztán AZ és Janssen vérrög problémákra azt találták ki biztos csak a Pfizer "lobbi" miatt, mert ők olcsóbban adják, érdekes itt számít az ár, a legdrágább Sinonál nem számít? Ha van ez a nagy Pfizer & Moderna lobbi, hogy lehet nem tudták eltussolni a szívizomgyulladás esélyt, a hibás szállítmányt, a rosszul beadott adagokat? Ha keleti ellenében azt mondtam inkább AstraZeneca, akkor az a szöveg na nyugati lobbi, ha AZ vérrög para miatt passzolom hiába nyugati inkább akkor mRNA, akkor az a szöveg na Pfizer lobbi. Teljesen nevetséges. Lesz nagyon jónak tűnő Novavax és készülőben ígéretes US Army pan-covid szuri, majd azokra milyen konteó lesz?
Szerencsére hónapokkal később az is kiderült keletire egy általatok leszólt messenger booster egész tuti védelmet nyújt, de akkor ne tologassátok a kaput, hogy most mégis fontos az adat és utólagos információval korábbi döntést szupernek minősíteni, mert ez nem így működik. Egy döntést a maga idejében elérhető információk alapján kell nézni.
Tessék kevesebb összeesküvés elméletet olvasni és több tanulmányt, hiteles forrásokat. Végső soron a józan paraszti ész is elég, vajon az emlegetett Bahrein és UAE miért nem további keleti szurikat kértek nyáron, hanem már mRNA-t? 18 alattiakat, várandós nőket, focistákat és rendőröket miért nem keletivel oltott doktorminiszterelnökúr, professzor engedélyező külügyminiszter és kínai-európai kórházak szövetségének elnöke plakátbéla? Mert azt azért még ők se, mégis csak jó az a Pfizer. Iz der eni kveszcsön?

PuMbA: nem értek félre semmit, hanem nem értek egyet veled. :) Az engedély nem számít dumád annyit ér, mint a helyi vagányok dumája, hogy jogsi nélkül is megy az autó!

Amint lesz WHO engedélye a Szputnyikodnak, valószínűleg azonnal felkerül a Sinopharm, Sinovac mellé az osztrákoknál is beutazáshoz. Ilyen egyszerű. Másrészt a hatékonyság mellett még több dolog van a történetben, pl. minőségbiztosítás. (tudod a kitakart jegyzőkönyvi részek, persze még a kitakaráshoz is balfaszok voltak) Valószínűleg nem emlékszel, de a Pfizer ahogy jött hetente rögtön adták be, mert megvolt a bizalom a nyugati gyártás iránt, a keletieket pedig szállítmányonként kellett vizsgálni, akár egy hetet is ültek rajta.

Amúgy abszolút nem értem a problémátokat, ezért részemről beszélgetésnek vége, hiszen mi a gondotok: megkaptátok a keleti szuritokat amit jobbnak tartatok, más megkapta a nyugati szuriját.
Utazás a baj? Hát az nem volt zsákbamacska melyik jó Ausztriába, melyik csak Üzbegisztánba. Ha állítólag olyan csúnya nyugati lobbi van keleti vakcinák "lejáratására", miért akartok olyan bűnös nyugati országba utazni? Amúgy a keletire nyugati booster Grüner Pass kiskaput ajánlom, állítólag még működik.

Z.É.T. & t72killer: hát igen, hit ellen nem számít semmilyen érv.

(#57853) fatal` válasza #86564352 (#57852) üzenetére


fatal`
titán

"Mese. Beszoptad a politika ócska ijesztgetését. Szállítmányokat és oltási hajlandóságot látva kb. április második felétől az a regisztrált nem kapott valamilyen nyugati vakcinát aki nem is akart olyat"

Ez egy nagy baromság. Április közepén fiatalként az kapott Pfizert, akinek protekciója volt. Május közepe már ok.. Lenne, csakhogy te azért kaptál olyan hamar Pfizert mert más felvette a keletit. Nézd meg egy átlagos 30 éves nyugaton mikor kapott Pfizert. Júliusban.

Persze védekezni lehetett volna máshogy is, de ez (is) már politika.

(#57854) t72killer válasza fatal` (#57853) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Viszont május és szeptember közt kvázi szünetelt az EU-ban a járvány, így mindegy volt. Sőt, a friss oltások még jól is jöttek.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57855) PuMbA válasza #86564352 (#57852) üzenetére


PuMbA
titán

Rendben, akkor fejezzük is be, mert nem fogunk egyetértésre jutni :) Te engedély-szerűen látod a dolgokat, én nem, mert sok példát láttam már, hogy mennyire nem számít. Felsorolok párat: egy fiatal autóversenyző palánta, aki 16 évesen jobban vezet, mint a legtöbb ember és otthon benyalja a kreszt, simán elvezet a közlekedésben, hiába nincs jogsija :) Én is tudok felső fokon angolul, de lusta vagyok letenni a felsőfokú nyelvvizsgát, de ettől a munkahelyem elismeri, mert a tények azok tények és ugyanígy igaz, hogy attól, hogy van diplomám még van olyan nem diplomás, aki jobb a munkaterületemen.

[ Szerkesztve ]

(#57856) fatal` válasza t72killer (#57854) üzenetére


fatal`
titán

Csak éppen, amikor dönteni kellett az nem május volt, hanem április eleje, közepe, amikor éppen 300+ fő volt a napi halálozás.

Továbbra is: Utólag könnyű okoskodni. Persze, aki lakatlan sziget módban volt és a háztartáson belül sem járt senki sehova, ott oké.

Nem tervezek utazni, de biztosan veszélyesebb lennék, mint a többszázezer/többmillió oltatlan, aki ott él. :D

[ Szerkesztve ]

(#57857) t72killer válasza fatal` (#57856) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, és van annyi eszem, hogyha hullámcsúcsot látok, akkor számítok a hamarosan érkező hullámvölgyre.
1. Rengeteg átesett = alfára immunis
2. Tavaly(előtt) is így volt
3. Rakás alap fizikai ok is a lecsengés mellett szólt, főleg a nyári szünet.

Így lett nekem első oltásom Szeptemberben.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57858) PuMbA válasza PuMbA (#57855) üzenetére


PuMbA
titán

Ja és az kimaradt, hogy ha már az autós hasonlatot hoztad, hogy csomó embernek úgy van jogsija, hogy szembe képes felhajtani az autópályára és emberéleteket veszélyeztet. Ennyit az engedélyek komolyságáról :) Boldog-boldogtalannak
osztogatják, szakmai tudástól függetlenül.

[ Szerkesztve ]

(#57859) fatal` válasza t72killer (#57857) üzenetére


fatal`
titán

"Persze, aki lakatlan sziget módban volt és a háztartáson belül sem járt senki sehova, ott oké."

Mégegyszer: Nem mindenki tudott otthon karanténba vonulni, pláne nem az egész háztartás. Ha mozogsz, akkor lottó, hogy mikor kapod el, ez már az Alfával is így volt.

Ráadásul most éppen harmadik otlás hiányában kevésbé fejlett T sejtjeid vannak (ha nem estél át közben, ami szintén lottó).

Lassan kb. mindegy is lesz ki melyik oltást kapta.

(#57860) Chesterfield válasza PuMbA (#57855) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Aha.
Ne és ha az életed múlhat azon, hogy egy jó tolmácsot szerezz, akkor melyiket választod?
a) amelyikre azt mondják, hogy jól tud üzbégül
b) amelyikre azt mondják, hogy jól tud üzbégül, de még van egy felsőfokú nyelvvizsgája is.

Gyerekedet melyik sofőr mellé ültetnéd be?
a) állítólag jól vezet, de nincs jogsija
b) állítólag jól vezet, van jogsija

Persze kivételek mindig vannak, de a kockázat/haszon becslésed elég furának tűnik.

A jogsi nem életbiztosítás, de ha nem követelnék meg, akkor még több hülye lenne, aki fordítva hajt fel a pályára.

[ Szerkesztve ]

(#57861) kolopele válasza fatal` (#57853) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én regisztráció nélkül kaptam mindhárom oltásomat, az első Modernát április 23. - án, a másodikat május 21. - én, majd a 3. Pfizert december 9. - én. Annyi volt csak, hogy a háziorvosom szólt, hogy van Moderna, mehetek. Mindhármat ő adta be, reg egyszer nem volt. Mondjuk 53 évesen lehet, már nem számítottam fiatalnak..........

(#57862) fatal` válasza kolopele (#57861) üzenetére


fatal`
titán

"Annyi volt csak, hogy a háziorvosom szólt, hogy van Moderna, mehetek."

Április közepén fiatalként az kapott Pfizert, akinek protekciója volt.

Igen, a háziorvos is protekció, pláne, ha reg. nélkül kaptad. Ismerős is így kapott februárban astrat 51 évesen.

(#57863) kolopele válasza fatal` (#57862) üzenetére


kolopele
nagyúr

A Sinot hamarabb kaptam volna meg, de mondtam még várok, így lett a Moderna. Attól, hogy reg. nem volt, ugyanúgy hivatalos az oltás. Legutóbb az otthon végzett gyorstesztem is elég volt ahhoz, hogy bekerüljek háziorvosom által a pozitív omicronosak listájára. Másnap már hívtak is a népegészségügytől, és előírták a 7 nap karantént. Szóval attól még, hogy reggel vagy reg. nélkül kapod meg az oltást, ugyanúgy benne vagy a rendszerben, különben nem lenne védettségi igazolás sem.

(#57865) t72killer válasza #32839680 (#57864) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Álljon meg a tevecsorda: kolléga (sajnos) nem tizenéves 0.00x rizikójú csoportból kérte az oltást, így érthető a háziorvosi kéz.

Ettől függetlenül a regisztrációsdit még a "mentőt szalasztjuk a teszttel" gyakorlatnál is nagyobb baromságnak tartom.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57866) kolopele válasza #32839680 (#57864) üzenetére


kolopele
nagyúr

A Modernát nagyon kevesen kérték, és valóban az lett volna nagy eséllyel a sorsa, hogy a csapban végzi. Mindenki Pfizert akart, mondhatni a Moderna ismeretlen volt sokaknak. Nem kell ezt túllihegni. 3. oltásnak már nem is volt lehetőség arra, hogy Moderna legyen, mert senki nem azt kért, én meg nem akartam oltópontra menni, végtére a Pfizer is mRNS.

[ Szerkesztve ]

(#57867) kolopele válasza t72killer (#57865) üzenetére


kolopele
nagyúr

Pontosan. Azért 53 évesen, apai ágról örökölt hypertrophiás cardiomyopathiában amúgy is beletartoztam a krónikusok körébe, még ha a súlyossága szerencsére nem olyan fokú, mint sok esetben. A regisztrációt meg mindig is egy hülyeségnek tartottam.

[ Szerkesztve ]

(#57868) fatal` válasza kolopele (#57863) üzenetére


fatal`
titán

Én egy szóval nem mondtam, hogy nem hivatalos az oltás. Előbb jutottál oltáshoz a háziorvosod miatt, ennyi.

#57865: Senki nem mondta, hogy nem érthető, de 30 éves alapbetegségek nélküliekről volt szó és április közepéről. Meg arról, hogyha nem lett volna a keleti nem jut hozzá olyan hamar.
#57866: Dehogy kérték kevesen, kevés volt.

(#57869) kolopele válasza fatal` (#57868) üzenetére


kolopele
nagyúr

Volt az, csak a Pfizer volt a sláger inkább, pont mint a 3. oltás esetében is. Nem volt annyi Modernát akaró ember, hogy érdemes lett volna kérnie a dokinak. Amúgy meg ha nem jött volna össze az első két oltás, valószínűleg mentem volna Pécsre, na az számított volna protekciónak, nem a házi doki.

[ Szerkesztve ]

(#57870) fatal` válasza kolopele (#57869) üzenetére


fatal`
titán

Attól, hogy nem tekinted annak attól ez még ugyanúgy protekció.

"Nem volt annyi Modernát akaró ember"
Persze, nem találtál volna embert Modernára az országban tavaly áprilisban, arra a pár tízezer adagra, ami akkor elérhető volt. Ne röhögtess már.

(#57871) kolopele válasza fatal` (#57870) üzenetére


kolopele
nagyúr

Oké, nem vitatkozom. Jobban tudod és kész.

(#57873) kolopele válasza #32839680 (#57872) üzenetére


kolopele
nagyúr

Mindjárt fel is kötöm magamat...Szörnyű amit elkövettem, de tényleg...

[ Szerkesztve ]

(#57875) kolopele válasza #32839680 (#57874) üzenetére


kolopele
nagyúr

Persze, ne vegyem magamra, amikor rólam szól a történet........Nem fogadtam el a kínait, ennyi volt az egész (ugye tisztában voltam vele, hogy az nem mindenkinek való), doki egyszer csak csörgött, hogy tud Modernát adni, mert kapott pár darabot. Nyilván nem hagytam ki.

(#57876) mpo


mpo
veterán

Egyes emberek gyorsan felejtenek vagy a lényeget soha nem is vették észre.

Az OGYÉI egy jó üzlet útjában állt, ezért megszületett a rendelet.

A két jó üzlet leírása itt olvasható.
[link]

Emlékeztetőül:
- Pfizer beszerzésből kiléptek (aztán vissza, de azt titkolták, mert égő volt)
- Adatokat majd akkor adnak ki a járványról, ha piros hó esik
- Kásler, Müller, Merkely a biztosítéka, hogy mindenki kap megfelelő ellátást és hiteles tájékoztatást
- Nincs egészségügyi minisztérium, nincs ÁNTSZ
- Az egészségügy átszervezése a járvány közben (létszámcsökkenés)
- Oligarchák befektetései a magánegészségügyben
--------

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése: az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tilthatja ki a sajtót a kórházakból, erről a kórházigazgatók dönthetnek.

Jött is a rendelet azonnal, múlt pénteken:
A Kormány 33/2022. (II. 4.) Korm. rendelete
az egészségügyi intézmények működési rendjének egyes veszélyhelyzeti szabályairól

1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.)
Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt a járványügyi készültség során működő Operatív Törzs feladatairól
szóló 286/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet szerinti Operatív Törzs (a továbbiakban: Operatív Törzs) járványügyi érdekből
meghatározhatja az egészségügyi intézményeknek az újságíróval, a tudósítóval, az internetes hírmegosztóval és
-szolgáltatóval, valamint a sajtóterméket előállítóval (a továbbiakban együtt: sajtó) való kapcsolattartásának rendjét,
valamint a sajtó által az egészségügyi intézmény területére történő belépés rendjét

Ha érted, akkor már elavult.

(#57877) AMD Power


AMD Power
titán

Nálam az első 2 Pfizer (2021 április,május) szintén protekcióval ment.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#57878) daneel_hu válasza fatal` (#57868) üzenetére


daneel_hu
addikt

"#57865: Senki nem mondta, hogy nem érthető, de 30 éves alapbetegségek nélküliekről volt szó és április közepéről. Meg arról, hogyha nem lett volna a keleti nem jut hozzá olyan hamar.
#57866: Dehogy kérték kevesen, kevés volt."

Így van.
Még mindig ez a duma, hogy "bezzeg aki tudta, hogy... és akkor várt a nyugatira". :D
Nevetséges.

40-es 50-es egészséges korosztály, tavaly márciusban és áprilisban kapott leghamarabb oltást.
Kivéve protkósok és olyanok akiknek betegségük is volt/van. (vagy olyan helyen dolgoztak)
Ha egészséges volt valaki, akkor nem volt hamarabb felajánlva semmi.

Ekkor napi 300 halottunk volt, tombolt az alfa-hullám.
Persze... ekkor az volt a fasza "döntés", hogy várunk a Pfizerre a felajánlott ruszki helyett. Igen. :D :D

Egyébként semmi baj a Szputnyikkal, jó oltás.
Jah nincs EMA-engedélye.
Akinek ez fáj az szúrasson egy Pfizert vagy Modernát most. Van belőle bőven. :D

[ Szerkesztve ]

(#57879) emvy


emvy
nagyúr

[link]

motva?

ez egy elég súlyos adat (133x-os myocarditis kockázat mrns oltás urán, peer reviewed, komoly/hiteles szerzők) — főleg, hogy írják, hogy ez nagyon valószínűleg alulbecsli a valós számokat

meg egy pár évig lesz mit bányászni az adatokban :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#57880) ubyegon2 válasza mpo (#57825) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Brüsszel, tavaly júliusban a közönséges lisztbogár lárváját, novemberben pedig a vándorló sáskát engedték a konyhákba.

Hát ugye ezzel a közönséges lisztbogár lárvával sokat amúgy nem tudnának kezdeni, mióta liszt létezik, mindenki fogyasztja őket jó étvággyal. ;]

(#57874) morgyi

Nem az volt a lényeg, hogy mindenki oltassa magát mihamarabb, azzal, amivel tudja? Utólag meg basztatjuk azokat, akik valamilyen preferencia szerinti választásra voltak rácuppanva? Hát ejnye.... :N Ha valaki bármilyen oltást akart kapni, az nem csak önös érdek volt, hiszen közösségi érdek volt a minél gyorsabb átoltottság elérése. Én ezt tolerálni tudom, ha valaki eü bibi miatt vadászott x vakcinára, nekem simán megfelelt a Sputnik V duplán. Szóval ne azt bactassuk, aki gondoskodó volt, magával, családjával és quasi a környezetével szemben is!

[ Szerkesztve ]

(#57881) koncsik válasza mpo (#57876) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Én is így emlékszem, hogy nem az OGYÉI, hanem a külügyminiszter vetette óvó pillantását Szerbiára/UAE-ra(? nem emlékszem pontosan), meg van-e az 1 millió oltott a Sputnik-nak. Tehát poltikai döntés.
A twofatcat által hivatkozott Sinopharm WHO engedély pontosan ugyanilyen politikai döntés, ezért az osztrák álláspont nem tekinthető szakmainak.

Alapvetően az eddigi járványkezelés minden országban politikai és nem szakmai döntések eredménye, van akinek bejött, van akinek nem.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57882) catroot


catroot
veterán

Na, nagyon úgy tűnik engem is megtalált ez a sz.r, már másodjára. :(

Tegnap írtam a fiam és édesanyám sztoriját, hogy betegek.
A pénteki nap délután éreztem a torkomat, hogy nagyon kicsit, mintha kaparna és gyengének is érzem magam.

Viszonylag korán le is feküdtem, kb. hajnai 4-kor ébredtem és éreztem, hogy megint újrázok a tünetek alapján (gyengeség, magas pulzus, bőr érzékenység, hát/derék enyhe fájdalma...). Kb. ugyanezeket éreztem oltatlanul az 1.0 esetén is.

Kíváncsi leszek majd, hogy a 2021 májusában felvett 2 kínai és október elejei moderna mit fog alkotni.

Feleségem nyár közepe/vége felé kapta a 2 pfizer-t, pár hete döntött úgy, hogy helye van a 3. oltásnak is. Most köhög, de más tünete nincs.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#57883) daneel_hu válasza catroot (#57882) üzenetére


daneel_hu
addikt

Omikron ellen szerintem egyszerűen nem védenek már ezek az oltások.
40-es csajszi ismerősünk 3 modernát kapott, most eléggé megrángatja őt a covid. (viszont ő korábban nem kapta el)

Ha oltani akarnak akkor itt az ideje egy update-nek oltás fronton.

(#57884) koncsik válasza emvy (#57879) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Even though almost all individuals with cases of myocarditis were hospitalized and clinically monitored, they typically experienced symptomatic recovery after receiving only pain management. In contrast, typical viral cases of myocarditis can have a more variable clinical course. For example, up to 6% of typical viral myocarditis cases in adolescents require a heart transplant or result in mortality.
Annak ellenére, hogy szinte minden szívizomgyulladásos esetet kórházba szállítottak és klinikailag megfigyeltek, jellemzően tüneti gyógyulás következett be náluk, miután csak fájdalomcsillapításban részesültek. Ezzel szemben a myocarditis tipikus vírusos eseteinek klinikai lefolyása változékonyabb lehet. Például a serdülőknél a tipikus vírusos myocarditis esetek akár 6%-a szívátültetést igényel, vagy halálozással végződik.
(ez a jó hír)

A Limitations is érdemes figyelembe venni (valószínű, hogy több eset volt/van).

Korrekt cikk szerintem, köszi, én még nem olvastam :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57885) catroot válasza daneel_hu (#57883) üzenetére


catroot
veterán

Jogos. Remélem rosszabb lefolyású nem lesz, mint az első alkaom.

Egyébként már látom előre, hogy az oltásellenes kollégák majd nyomatják egymás között, hogy "bezzeg a 3x oltott megint beteg lett...".

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#57886) bigdady válasza kolopele (#57861) üzenetére


bigdady
nagyúr

Asszony és a család 40 évesei egyszerre kaptàk április végén majd május első felében a második sputnikot decemberben regisztrálva…mert nem volt más hiába hivogattàk a háziorvost, oltópontra meg nem lehetett besétàlni… Elérhető volt mi? :W

[ Szerkesztve ]

(#57887) Coyot válasza daneel_hu (#57878) üzenetére


Coyot
őstag

A járvány csúcsán mikor letörni látszott a görbe a gyerek oviját bezárták? Igen azt mondtam nem kell az orosz és egy hét alatt lett pfizer. 1 darab hét.

Má' nem

(#57888) [CS]Blade2 válasza #86564352 (#57852) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Teljesen fanatikusan rá vagy pörögve a politikára, és valszeg azért nem látod át a dolgokat. Kettőt vissza kellene lépni, és politika nélkül megnézni, hogy mi van. Ha kettőt visszalépve megnézed, hogy mit írsz, akkor azt kellene látnod, hogy politika, politika, politika.

Ami neked mese meg politikai ijesztgetés, az nekem a valóság, az történt meg velem, tudom, hogy mikor kaptam az oltást, és mennyien kaptak már előttem szputnyikot és sino-t, és mennyi egyéb oltás jött be hetente. Te könnyedén el tudod dönteni, hogy nem a szputnyik és a halál között kellett dönteni, mert rólam beszélünk. Úgy én is könnyedén döntök, ha azt kell eldönteni, hogy te kapjál oltást, vagy várjál még oltatlanul. Ez a más .... a csalánt eset.

Az oltásokról. Én mindegyikkel elégedett vagyok, de pontos információm nincs a hatásosságukról. Mindegyikről láttam már különböző számokat, előnyöket, hátrányokat. Az egyik így volt beállítva, a másik amúgy. Ezeket amiket írsz, mind olvastam annó.

Ez a "keletit védem" számomra értelmezhetetlen, mert én nem így gondolkodok, fel sem tudom fogni, hogy hogy miért kellene nekem védenem, mi közöm van hozzá, milyen érdekem lehetne, stb. Ez megint a politikában gondolkodás gondolom.

Az ár téma megint csak valszeg politika. Nekem az a véleményem, hogy minden vakcina fillérekért van, mert tudom, hogy 1 vagy pár nap országleállás miatti kiesés több pénz, mint az összes vakcina ára. Gyógyszeren nem fillérb...óskódnék.

Az, hogy ki mit kapott, nekem megint csak politikai eszmefutásnak tűnik. Nem is tudom, hogy kikről beszélsz.
A Pfizer jó. Én is azt kaptam 3.-nak. Azért lett az, mert épp hoztak belőle egy tálcával, és kérdezték, hogy mit kérek, minden van, és én azt választottam, ami épp elől volt.

(#57889) daneel_hu válasza Coyot (#57887) üzenetére


daneel_hu
addikt

Akkor szerencséd volt.
A többség nem ebben a cipőben járt.

De a végkifejlet szempontjából tökmindegy.
Most dunát lehetne rekeszteni a nyugati vakcinákból, mégsem kell senkinek.
Ha kell az utazás miatt valakinek, megszúratja magát.

De nagyon úgy tűnik, hogy az omikronra már egyik sem jó különösebben. Sajnos. :(((

(#57890) daneel_hu válasza [CS]Blade2 (#57888) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ami neked mese meg politikai ijesztgetés, az nekem a valóság, az történt meg velem, tudom, hogy mikor kaptam az oltást, és mennyien kaptak már előttem szputnyikot és sino-t, és mennyi egyéb oltás jött be hetente. Te könnyedén el tudod dönteni, hogy nem a szputnyik és a halál között kellett dönteni, mert rólam beszélünk. Úgy én is könnyedén döntök, ha azt kell eldönteni, hogy te kapjál oltást, vagy várjál még oltatlanul. Ez a más .... a csalánt eset."

Ezt be is keretezhetnéd.
Jó írás.

Unalmas, hogy még mindig ott tartunk hogy 2021 tavaszán okos döntés volt-e várni vagy keletivel szúratni azonnal.
Nagyon-nagyon unalmas...

(#57891) kw3v865 válasza daneel_hu (#57889) üzenetére


kw3v865
senior tag

"De nagyon úgy tűnik, hogy az omikronra már egyik sem jó különösebben."

Ne terjesszünk már hülyeségeket, legalább ebben a komolyabb topikban ne! :(((
Tény, hogy az omikron ellen nis elég jók az oltások (ha van legalább 3). Most csak egy bizonyíték a sok közül, Spanyolországból, 2021. 12.06 és 2022.01.30 közötti adatok:

(#57892) daneel_hu válasza kw3v865 (#57891) üzenetére


daneel_hu
addikt

Meggyőztél. :D

(#57894) t72killer válasza bigdady (#57886) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

40 továbbra sem = 55. Mifelénk 2 hónap volt eközött a két korosztály közt. Igaz, én a tinikkel mentem :DDD .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57895) Parci válasza emvy (#57879) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha jól látom, ez összesen 1600 elfogadott (2000 jelentett) myocarditist jelent 190 millió userre és 350m+ beadott vakcinára. magyarán, 1:100.000 előfordulási gyakoriság abszolútértékben.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57896) Parci válasza bigdady (#57886) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

dettó, április vége-május eleje, sputnik. egy héttel korábban volt először ajánlva bármi (kínai).

egyébként azért a sputnik végül elég szépen kiállta az idő próbáját...

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57897) t72killer válasza daneel_hu (#57889) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kinel volt szerencséje? Annak, aki a csúcs után kicsivel beadatta az ELSŐ oltását, ami +2hétig még SEMMIT sem véd?

Azt se felejtsük el, hogy a halálozás kb 2-3 héttel követi a valós fertőződési eseményt alfa variánsnál. Tehát az az ápr 7.-i rémisztő "napi300as csúcs" azt jelezte, hogy valamikor március közepén lehetett a legnagyobb esély a fertőződésre. A halálozás és a tesztpozitivitás egyértelműen csökkent április közepére, tehát a március végén kiszórt első sinóknak, április elején kiszórt első szputnyikoknak olyan óriási életmentő hatásuk nem volt. A későbbieknek még annyira se. Azt meg nem is érintettük, hogy a nyári járványszünettel igazán húzhatták volna az oltásközt 3 hónapra - volt már erre irodalom.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57898) Parci válasza t72killer (#57897) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez talán még unalmasabb. hogy valahonnan európán kívülről ;], egy vidéki 4 fős falu rendszergazda várából, ahova 10 ezer méterről ejtőernyőzik be a pizzát, osztod az észt, hogy milyen logikátlan dolog volt napi 300 halott mellett oltást kérni, az akkori összes rendelkezésre álló infó alapján. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57899) PuMbA


PuMbA
titán

Teljes cikk a Gamaleja központ igazgatójával

"Mit gondol az Európai Unió magatartásáról Oroszországgal szemben a vakcinák ügyében? Visszatartja a politika a járvány kezelését?

– Vakcinafejlesztőként és tudósként számomra az a lényeg, hogy a Szputnyik V többször is megmutatta biztonságosságát és kitűnő hatékonyságát minden ismert covidmutációval szemben. A Szputnyik V-t hetvenegy olyan országban regisztrálták, amelyeknek összesen több mint négymil­liárd lakosuk van, és kimondhatjuk, hogy milliók életét mentette meg. Ráadásul, az adenovírus-platformot, amelyre a Szputnyik V épül, több mint harminc éve tanulmányozzák, teljesen biztonságos, és nincsenek súlyos mellékhatásai, mint például a szívizomgyulladás, amit néhány más vakcinához kötnek. Minden vizsgálat azt mutatja, hogy a Szputnyik V úttörő, úgynevezett vakcinakoktélos megközelítése – azaz két különböző vakcinadózis használata két azonos helyett – válik be a leginkább a covid ellen."

Ebből (Szputnyik Light) a vakcinából január elején érkezett szállítmány Magyarországra bevizsgálásra. Milyenek a tapasztalataik eddig a Szputnyik Lighttal azokban az országokban, ahol már alkalmazzák?

– A Szputnyik V egykomponensű verziójaként már világszerte elismerik. Éppen a múlt héten engedélyezte India, harminc másik országhoz csatlakozva ezzel. Így már több mint két és fél milliárd ember férhet hozzá. Egy sor országban általános emlékeztető oltásként, boosterként is használják más vakcinákkal beoltottak számára is, hogy erősebb és hosszabb távú immunitást szerezzenek.

Más vakcinák utáni emlékeztető oltásként is alkalmazható tehát a Szputnyik Light?

– Természetesen, nemcsak lehetséges, hanem kifejezetten ajánlott bármelyik másik után, különösen igaz ez az omikronnal szembeni védekezésben. A Szputnyik Light harmadik oltásként növeli más vakcinák gyengülő hatóerejét, különösen igaz ez az mRNS-vakcinákra, amelyek védelme az omikronnal szemben bizonyítottan gyengül már néhány hónappal az oltás után is. A vakcina védelmének tartóssága döntően fontos ahhoz, hogy elkerüljük a gyakori emlékeztető oltásokat. Egy Argentínában végzett teszt megmutatta, hogy az AstraZeneca, a Sinopharm, a Moderna vagy a CanSino kombinálása a Szputnyik Lighttal erősebb antitestes és t-sejtes immunválaszt vált ki, mint két dózis két ugyanolyanból az előbbiek közül, mindegyik úgymond vakcinakoktél jól szerepelt. Teljes mértékben támogatjuk a vakcinák nyílt és átlátható összehasonlítását, és készek vagyunk társulni más gyártókkal, hogy meghatározzuk, milyen kombinációk és boosterek működnek a legjobban. Elsőként ajánlottuk fel összehasonlítási tanulmányok elvégzését, és éppen folyamatban is van egy az AstraZenecával."

[ Szerkesztve ]

(#57900) PuMbA válasza PuMbA (#57899) üzenetére


PuMbA
titán

Annyit még hozzátennék, hogy remélem az AstraZeneca együttműködés előrelöki a Szputnyik esetét Európában :) A Novavax meg úgy látom, hogy nagyon döcögős: Novavax underdelivers on COVID vaccine promises. Ez rossz hír.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.