Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57401) Mr K válasza pjen (#57184) üzenetére


Mr K
senior tag

Ez a gond. Vagy átmegy valakin tünetmentesen, vagy nem.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#57402) rednifegnar válasza #86564352 (#57357) üzenetére


rednifegnar
senior tag

van az a helyzet amikor nem tudod elkerulni, mert menned kell boltba ott radrofog valaki, vagy a buszon, stb. de amit lehet elkovetsz, kezet mosol, nem mesz tomegbe, hordod a maszkot, beoltatod magad, stb. szoval megteszed amit lehet. oke lehet elkapod, de megtetted amit lehet.

es akkor jon valaki aki tudja magarol hogy beteg, jon megy a varosban, kohecsel krakog aztan odahiv es 30 centirol bemondja az arcodba hogy ja koronas a csalad (meg mint kiderult o is). en ezt egy masik katagorianak veszem, egy elkerulheto es tudott kockazatnak amit rohadtul nem akartam.

raadasul egy okos diplomas emberrol van szo, nem ozdalsorol egy 3 osztalyosrol. forog a bicska az ember zsebiben, meg duhos mert 2 eve megy ez a cirkusz, eddig megussza es akkor jon valaki aki szarik az egeszbe bele, dogoljon meg a szomszed tehene is.
na igy nem is csoda ha ennek nem lesz soha vege, igy allnak hozza sokan.

azzal meg ne jojjon senki, hogy hat ugyis elobb utobb elkapod meg amugy is csak ido kerdese. nagy fraszt, ezt nem kell elkapni ha nem muszaly. rusvai hulyesege ez az elkaposdi. en nem akarom es hagy dontsem el en, hogy mit akarok es mit nem.
nem az, hogy mint valami baranyhimlo buliba majd jol osszejovunk es tulleszunk rajta (arrol nem is szolva hogy most mar eleg sok eset van a 2xer fertozottekrol, faxan megvedte oket a rusvai fele ateses...). :W

amugy oltva vagyunk 3x-or, nekem vaxigrip is van biztos ami biztos, influt is utalom. :R

A camera does not make art, the artist makes art.

(#57403) pjen válasza Vesa (#57396) üzenetére


pjen
félisten

A szembe szomszédom megjött a nyaralásból rá 2 hétre csípő protézis műtét. Csak pénz kérdése volt. A vizes vb helyett erre költhetne az állam. Az én szemem is megműtötték gond nélkül.

(#57404) kkdesign


kkdesign
senior tag

Arra van ötletetek, hogy mi lehet így, hogy Párom tesztje ismét pozitív lett? mára írták ki tesztelésre újra, egész eddig alig produkált tünetet a múlt hétvégi eset óta, amikor torokkaparás, torokfájás, nagy fáradtság, nátha jelentkezett nála, tőle kaptam én el, de pont ma újra orrhangon beszél, krákog, furcsa a torka, és pozitív a második pcr. 3 oltása van, érdekes, mert nem tudom mi lehet. Visszafertőzhettem, vagy beköszönt múlt héten és nem küzdötte le teljesen az immunrendszere és most ismét felerősödni látszik? Vagy mi lehet? Nem felülfertőződés, viszont amit fentebb írt valaki, hogy vírustörmelék sem lehet hisz újra tünetei vannak. Mindez 3 pfizerrel. Bár gondolom, hogy ez eléggé ilyen kéztárogatós sztori, de mégis mi lehet ez ?! Vagy ennyire hamar esetleg még át is fertőzhetne akár engem is újra, vagy saját magát?!

(#57405) Parci válasza kkdesign (#57404) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért gondoljátok, hogy tutira túl volt rajta? a korona épp ilyen, kicsit jobb, kicsit rosszabb, hullámzik. és igen, vissza is fertőzhetted, még nem volt túl rajta, kapott még a szaftból, picit erőre kapott benne a vírus megint.

1. fekvés, sok mézes tea, rendes kaja, de minimum sós ropi :), és türelem.
2. óránként a teljes lakás átszellőztetése

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57406) #86564352 válasza rednifegnar (#57402) üzenetére


#86564352
törölt tag

Dühítő az egész eset. :((

(#57407) mpo válasza rednifegnar (#57402) üzenetére


mpo
veterán

raadasul egy okos diplomas emberrol van szo
Ez így, ebben a formában, nem igaz.

Ha érted, akkor már elavult.

(#57408) Ricardo válasza Parci (#57389) üzenetére


Ricardo
félisten

Mert nem a megfelelő tesztet csináltatjátok. PCR a múlt. Piszoár tesztet kell csinálni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#57409) Kékes525 válasza Parci (#57393) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem erre gondoltam, hanem a fertőzés szempontjából a veszélyesebb szituációkra. Játék, beszélgetés közben kevésbé vigyáznak a köhögésre, tüsszentésre és így jobban veszélyeztetik egymást, mint a felnőttek. Aztán ott van az énekóra, továbbá a nagyobb vírusürítést elősegíti még a rohangálásuk és a kiabálásuk is. Ha csak a saját általános iskolai emlékeimre gondolok, amikor szünetben kiengedtek bennünket az udvarra, vagy télen a folyosóra, akkor úgy üvöltöttünk és rohangásztunk összevissza, hogy az elképesztő. Ilyen körülmények között nem ritka, hogy egy gyerek sokkal több vírussal, baktériummal fertőződik meg egyszerre, mint egy felnőtt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57410) Parci válasza Kékes525 (#57409) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, bármi lehet. még az is, hogy a covid ugyan atom enyhe volt (tegyük fel, hogy az volt), de azért legyengítette az immunrendszert, ezért ütött nagyobbat az influenza. ebben persze az a szép, hogy ezt minden évben el lehet majd játszani innentől.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57411) t72killer válasza pjen (#57395) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A 6-8 hónap fele a vizes VB/fűtött felcsúti gyep/stb, másik fele az antivaxxerek miatt van. Ez feljogosítja őket az erőforrások kizsigerelésére, pláne a mocsoktengerre, amivel sokuk az eü dolgozójat sározza?

Frászt. Ha fogy a levegő, antibaxi szépen sorakozzon azoknál, akikben korábban is hitt és kerülje távolról azokat, akiket lefizetett gyilkosnak és hasonlóknak nevezett.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57412) t72killer válasza Ricardo (#57408) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez mekkora 5let :DD . Orrbatúrás helyett realtime mérni a vizeletből. Csak azonosítani kéne melyik áramlat melyik f.tyköshöz tartozik :DDD .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57413) Kékes525 válasza Parci (#57410) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, eggyel nőt a veszélyes kórokozók száma. Egyik évben az influenza lesz rosszabb, míg a másikban a koronavírus, harmadik éven mind kettő. Sajnos ezzel most szembe kell néznünk. Dehát most nagyon rákapcsoltak a vakcina fejlesztésekre, csak ki fognak jönni hatékonyabb, szélesebb spektrumú vakcinákkal [link], jobb, egyszerűbb beviteli formákkal (spray [link] , tapasz [link] ).

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57414) IQfályter


IQfályter
tag

Az amerikai hadsereg által fejlesztett vakcináról tud valaki valamit esetleg?

(#57415) t72killer válasza rednifegnar (#57402) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez van. Hogy jó vagy rossz-e lehet vitatkozni, vége van a járványvédelemnek. Oltásokkal, sőt, bizonyos konstellációban korábbi áteséssel, egy közepesnél kicsit erősebb takonykór a dolog.

Ha viszont meg akarnánk fékezni, überbrutál lezárások kellenének: kb 0-12 közt semmilyen csoportos gyerekvigyázás/tevékenység (bölcsi-suli), afölött ffp3+gumikesztyűben mozgás, kőkemény regionális utazási korlátok. Azaz pl Csongrádból Bács-Kiskun megyébe csak külön engedéllyel, tesztekkel utazhatnál. Az r0=10 kb víruslabor szintű protokollt igényelne az egész országban. Ezt a gazdaság nem bírja és az államigazgatás nem is képes hatékonyan levezényelni. Még az újfajta oltások érkezéséig, őszig, ideiglenesen sem.

#57413: szerencsére az influenza csak 20-30évente szokott komolyabbat mutatni. De igaz, a '68-69-es akciója teljesen összemérhető a coviddal.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57417) #86564352 válasza IQfályter (#57414) üzenetére


#86564352
törölt tag

(#57418) bigdady


bigdady
nagyúr

Harmadik pfizerre hány napot kell várni mire hat? Van valahol tanulmány? :R

(#57419) IQfályter válasza #86564352 (#57417) üzenetére


IQfályter
tag

Köszönöm szépen :) Remélem majd mi is kapunk belőle.

(#57420) Ringman válasza bigdady (#57418) üzenetére


Ringman
nagyúr

egyből elkezd hatni, kb 1 hét alatt felpörög az antitest-termelés
[link] [link2]

(#57421) Kékes525 válasza IQfályter (#57414) üzenetére


Kékes525
félisten

Épp előtted linkeltem egy cikket róla. Pont feletted. [link] Ide is beleteszem a linket.

[A universal vaccine to end COVID pandemics? It's in the Army's sights]

Ezekről sajnos kevés tanulmány van, mivel a hadsereg fejleszti.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57422) Kékes525 válasza IQfályter (#57419) üzenetére


Kékes525
félisten

Az még messze van. Különben ennél sokkal érdekesebb dolgokkal is kísérleteznek. [The U.S. Military Is Testing a Pill That Could Delay Aging]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57423) IQfályter válasza Kékes525 (#57422) üzenetére


IQfályter
tag

Érdekesni érdekes csak ez sztem a kiváltságosak gyógyszere lesz.

(#57424) kkdesign válasza Parci (#57405) üzenetére


kkdesign
senior tag

Értem, köszönöm, ahogy nézem én se vagyok túl rajta. Most reggelre nekem is ismét "furcsa a torkom" - majdnem fájós állapot, meg majdnem bevan dugulva az orrom. 🤦‍♂️ kezd elegem lenni ebből a fránya koronából:O:DDD

(#57425) Ringman


Ringman
nagyúr

New York Deer Infected With Omicron, Study Finds

The researchers also found that one deer with Omicron already had a high level of antibodies to the virus, suggesting that it may have been previously infected. Omicron has proved able to evade some of the immune system’s defenses in humans. If it is similarly immune-evasive in deer, animals infected during earlier outbreaks may be vulnerable to reinfection.

[ Szerkesztve ]

(#57426) Kékes525 válasza IQfályter (#57423) üzenetére


Kékes525
félisten

Hasonló molekulákat már forgalmaznak. A hadsereg sem tud másból, mint a meglévő ismeretekből kiindulni. Ezt a tudást pedig sokan ismerik. Úgyhogy sokan fejlesztenek hasonló molekulákat. Mikor lesz ebből ténylegesen hozzáférhető tabletta, azt nem tudom. A kormányoknak is az érdeke, mert nem elsősorban az életkort hosszabbítja meg, hanem a meglévő életet teszi elviselhetőbbé. Ezzel pedig rengeteg egészségügyi kiadást lehetne megspórolni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57428) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Ma reggel úgy ébredtem, hogy szinte zsibbadva fáj a két vállam, enyhébben a karom - mint kiderült ébredés után fél álomban úgy, hogy 2-3 perce keltem fel az ágyból 121 volt a pulzusom.

Minimális mozgással, pár dolgot hirtelen arrébb rakva ugyanúgy ugrál. most 95 körül van lenyugodva. de kevés mozgás után is ver a szíven rendesen.

Erre van valami vény nélküli gyógyszer/javallat? (a mozgáson kívül, mert most annyira nem merek így..)

Elfog ez múlni? Mennyi idő alatt?

[ Szerkesztve ]

(#57429) nobela válasza #32839680 (#57427) üzenetére


nobela
senior tag

"A gazdagoknak érdeke a hosszú életű sokáig kiesés nélkül nekik melózó réteg"

Ezt a hülyeséget hogy sikerült megszülnöd ???

Nekem is érdekem.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#57430) Ringman válasza Soulfly842 (#57428) üzenetére


Ringman
nagyúr

nálam a nyugalmi pulzus visszaállásához több mint 1 hónap kellett.

(#57431) Soulfly842 válasza Ringman (#57430) üzenetére


Soulfly842
addikt

nekem sincs szerencsére folyamatosan fent. most pl 85, de össze-vissza ugrál, minimális mozgástól, pár dolgot arrébb rakva is képes kilőni. De ébredés után 120 felettit mérve azértt elgondolkodtató... :F

[ Szerkesztve ]

(#57432) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.08.

7053/94
5167/176

Részletek később.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#57434) Kékes525


Kékes525
félisten

Még mindig szarul vagyok. Nem tudom, hogy meddig húzhatom a klinikát, ha egyáltalán valahol fogadni tudnának. Egy kezelés lenne, ami esetleg használna. Ez a kardióverzió. Az első műtétem előtt csináltak, mert fibrilláltam és úgy nem tudják feltérképezni a fibrilációt kiváltó pontokat. Megpróbáltak elaltatni. Maszkot nyomtak az arcomra, hogy számoljak tízig. Számoltam tízig , semmi, nem aludtam el, szerintem nem is kábultam. 3x kardióverziót érzetem, persze lehet hogy több volt. Elképesztő volt a fájdalom. Üvölteni akartam, de addigra elmúlt, csak pillanatszerű volt, de akkor szörnyű. Megkérdezték, hogy hányra emlékszem, mondtam nekik, 3-ra, de nem tettek megjegyzést rá, ezért lehet hogy 3-nál is több volt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57435) t72killer válasza Kékes525 (#57434) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

SzVSz ne húzzál semmit, ha vinni kell a szervizbe a ketyegőt, akkor vinni kell.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57436) pjen válasza Kékes525 (#57434) üzenetére


pjen
félisten

Tízig számolni, az semmi. Engem egyszer altattak gázzal. Mondta a doki, hogy számoljak, de azt nem mondta, hogy hangosan. 70 nél jártam mikor szólt, még elszámoltam hatvanvalameddig amire emlékszem. Ébresztés után végig hánytam a folyosót, pedig nem is ettem.

(#57437) Kékes525 válasza t72killer (#57435) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, tudom, de a döntés és ilyen körülmények között, az nehéz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57438) Kékes525 válasza pjen (#57436) üzenetére


Kékes525
félisten

Engem az "altatás" nem viselt meg. Valószínűleg azért, mert nem is aludtam.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57439) Parci válasza kkdesign (#57424) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

türelem. jobbulást! sok szellőztetés, mert azzal lecsökken a levegőben lévő vírusmennyiség mindig. ha éjjel nem egymás felé fordulva szuszogtok egy zárt szobában, az is használ.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57440) Csatravi válasza pjen (#57403) üzenetére


Csatravi
senior tag

"A szembe szomszédom megjött a nyaralásból rá 2 hétre csípő protézis műtét. Csak pénz kérdése volt."

Nincs ezzel semmi probléma hisz úgy vág ki mellényzsebből mindenki ~ 2 milliót + protézis ára, hogy a szeme sem rebben. Aztán ha a másik gömbcsuklót is cserélni kell majd akkor vigyorogva megy már a kasszához hogy ennyikével megússza.

(#57441) daneel_hu válasza Soulfly842 (#57428) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Erre van valami vény nélküli gyógyszer/javallat? (a mozgáson kívül, mert most annyira nem merek így..)
Elfog ez múlni? Mennyi idő alatt?"

Fokozatosan mozogni kell. Ahogy érzed...
De ha vársz a végtelenségig, akkor nehezen fog magától elmúlni.
Séta... majd egy kis kocogás ha bírod.

(#57442) fatal` válasza Csatravi (#57440) üzenetére


fatal`
titán

Miközben persze vonják a TB-re a százezreket/milliókat évente.

(#57443) Coyot


Coyot
őstag

Lassan a topic zárható lesz, nagyon izgalmas! [link]

Má' nem

(#57444) pjen válasza Csatravi (#57440) üzenetére


pjen
félisten

Utána néztél,hogy az államiban mennyibe kerül. Ha a Tb odaadná a magán kórháznak azt az összeget amit kalkulál egy műtétre, a különbözetet , ha lenne, már nagyon sokan ki tudnák fizetni. Lehet lejjebb is mennének az árak hiszen a magán szféra mindíg jobb gazda. Csak nem ez a cél.

[ Szerkesztve ]

(#57445) Csatravi válasza fatal` (#57442) üzenetére


Csatravi
senior tag

Meg kellene kérdezni, az illetékeseket, hogy miért nem hajlandóak az állami kórházakban több műtétet lefinanszírozni úgy hogy eközben az állam hatalmas pénzeket tol a magán eü-be. Tök egyszerű kérdés de soha nem lesz rá válasz. Ugyanúgy ahogy arra sem hogy miért nem lehetett és mint kiderült, hogy továbbra sem lehet információt kapni a kórházi állapotokról.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#57446) pjen válasza Csatravi (#57445) üzenetére


pjen
félisten

Îgy van, meg kellene kérdezni. Gondolod válaszolnának, hiszen a bírósági ítéletet is felülírják egy tollvonással. Ez egy üzlet ahol a beteg csak nyűg.

(#57447) Sped válasza Csatravi (#57440) üzenetére


Sped
aktív tag

1 millió protézissel együtt, izomátvágás nélkül Pécsen. Legalábbis 3 éve anyumnak ennyibe került. Államiba erre a típusú műtétre 4 éves várólista volt akkor, most ennél is rosszabb lehet a helyzet. Viszont a műtét utáni második napon már lépcsőzött, hihetetlen gyors volt a felépülés, ma már úgy mozog 65 évesen hogy senki meg nem mondja műtötték. Minden fillért megért, újjászületett. Megéri félretenni EÜ-re, államiba megpusztulsz.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57448) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

NNK: megtorpant a koronavírus örökítőanyag-koncentrációjának emelkedése a szennyvizekben
Hogy a saját oldalukon miért nincs fent (csak a FB-on), nem tudom :F

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57449) Sped válasza nobela (#57429) üzenetére


Sped
aktív tag

Jaja ez ilyen univerzális világmegfejtés. :DD

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57450) Mr K válasza Sir Pocok (#57432) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 7053, változás(1): -2369 (-25.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 94788 (átlag: 13541.1), változás(2): -16937 (-15.2%) | incidencia: 2113.8
Új halálos áldozatok száma: 94, változás(1): +28 (+42.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 598 (átlag: 85.4), változás(2): +145 (+32.0%) | incidencia: 10.8
Új mintavételek száma: 12714, változás(1): -5477 (-30.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 243308 (átlag: 34758.3), változás(2): -33452 (-12.1%)
---
Kórházban: 5167, változás(1): +949 (+22.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 4693.2, változás(3): +1094.0 (+30.4%)
Lélegeztetőgépen: 176, változás(1): +7 (+4.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 167.6, változás(3): +10.6 (+6.8%)
Tesztpozitivitás: 55.47%, változás(1): +3.68% (+7.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 46.95%, változás(3): -0.60% (-1.3%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.