Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58151) [CS]Blade2 válasza Ringman (#58148) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Már az sem rossz, hogy, ha teszteljük is a tüneteseket, eredménytől függetlenül karanténoznánk... , csak, hogy ezt kiküszöböljük valamennyire, hogy 1. fals eredménnyel mászkál covidosan, 2. fluval, pestissel mászkál, mert de jó, hogy nem covidos.
Ezt szerintem aki eljut odáig, hogy szarul van és kéri, hogy teszteljék, vagy teszteltetik, nagyjából hajlandó lenne betartani, valamint a rendőrök kijárkálnak hatósági karanténnál.

Aki szarik az egészre, az már a tesztelésig sem jut el.

Azt is lehetne, hogy pl. a munkáltatókat b..ogatni. 2020 elején voltam Lidl-be, és 2 kassza volt nyitva, és beálltam az egyikbe, aztán látom, hogy a kasszásnak taknya-nyála egybefolyik. Gyorsan átálltam a másik sorba. (Akkor még gondolkodtam is rajta, hogy egyébként lehet, hogy a tünetmentes a covidos és a másiknak más baja van. Ez még nagyon az elején volt, az 1. hullámban.)
Lényeg a lényeg, őket is lehetne ellenőrizni, mert a kasszás arra játszik a mi kárunkra, hogy ne kerüljön betegállományba a pénzkiesés miatt, a munkáltató meg tud róla és hagyja.
Ha ellenőrizve és szankcionálva lennének, szerintem ebben az esetben egy ekkora cég, mint a Lidl nem ba..kodna, hazaküldené a beteg tagot, sőt ők még talán azt is megengedhetnék maguknak, hogy kompenzálják valamivel a tagot, mert egyértelmű helyzet volt. Majdhogynem folyt a cucc az árura meg a leolvasóra.

Engem a cég nem enged vissza negatív PCR nélkül, ha pedig bemennék betegen, akkor hazaküldenének vagy hazahoznának. Egyfolytában kérik, hogy akinek bármilyen tünete van, az ne jöjjön be. Pénzügyileg mi is szívunk az állomány miatt, az egyéb lehetőségek sem a legjobbak, mint kötelező szabi időarányosan, home office akinek lehet, állásidő, stb. ,de nálunk mindenkiben van annyi, hogy nem b..kodik betegen.

(#58152) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

A rendszer úgy van összerakva arra ösztökél nagyon keményen, hogy tagadd le, kapj be egy láz/fájdalom csillapítót ld sharidon mottóját és dolgozz.

Mindenki. Én is bejártam betegen dolgozni max amikor 38.5C+at mértem otthon és rázott a hideg maradtam otthon. De van aki még ekkor is! bejön.

Ami mégcsúnyább amikor gyerek miatt mész TPre. 60% és maximalizálva van. Ezért vannak tömve az ovik beteg gyerekekkel.

Eből aztán nem nehéz kihozni, hogy ha otthon gyorstesztelt és +ív attól még tömegek menek dolgozni és megy a gyerek oviba.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58153) Dare2Live válasza [CS]Blade2 (#58151) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"mint a Lidl nem ba..kodna, hazaküldené a beteg tagot"

Mi evvel tényleg éveket küzdöttünk. Avval a munkaadó nem tud mit tenni, hogy a dolgozó letagadja és mielött bemegy bekapott egy sharidont.

"ők még talán azt is megengedhetnék maguknak, hogy kompenzálják valamivel a tagot, mert egyértelmű helyzet volt."

És akkor feltenném a kérdést. Mia fenének fizetünk elképesztő mennyiségű adót? Szociális védőháló nincs. EÜ romokban. Oktatás romokban.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58154) [CS]Blade2 válasza Dare2Live (#58153) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Hát ez nem igazán ide tartozik. Gondolom a visszaélések miatt nincs meghúzva 100%-ra, ha sokan ugyanannyit kapnának, ha állományban vannak, mintha dolgoznak, akkor még olyanok is lennének, akik direkt próbálnak megbetegedni. Így is vannak orvosok, akik állományba vesznek olyanokat, akiket nem szabadna. 100%-ért gondold el, hogy mi menne.

Covid szempontból viszont a tünetesek mászkálása, munkába járása tényleg sokkal nagyobb probléma lett. Eddig is és mindig is az volt az egész világban. Az össze-vissza falsot adó gyorstesztek már a sokadik lapát lesz erre a kupacra.

és tényleg nem értem, hogy más nyavaját miért nem próbálunk megfogni, ha már 2020 óta fogjuk valamennyire a covidot. Az oké, hogy 2020-ig nem fogtuk a flu-t, maximum kórházaknál látogatási tilalom volt, ilyesmi.
Tényleg úgy van ma, hogy csak a covid van. Ha kimutatnának egy tagnál egy pestist, akkor kb. szólna a doki, hogy nem covid, csak pestis, de azért, ha láza van, akkor ne menjen be dolgozni.

(#58155) Ringman válasza [CS]Blade2 (#58154) üzenetére


Ringman
nagyúr

kíváncsi vagyok, hogy csak és kizárólag normális maszkhordással és a betegek otthontartásával (hazaküldik iskolából/óvodából/munkahelyről) mennyire lenne csökkenthető az influenzajárvány.

(#58156) kolopele válasza Ringman (#58155) üzenetére


kolopele
nagyúr

Normális maszkhordással, betegek otthontartásával a covid is erősen csökkenthető lett volna. A lényeg a rendszeres tesztelés lett volna az iskolákban és mindenhol. Az időseket, krónikus betegeket meg el kellett volna különíteni még az elején, ezzel védve őket. Persze mindennél fontosabb tényező magának az egyénnek a hozzáállása ezekhez a dolgokhoz, mert csak úgy működnek ha mindenki be is tartja. Én pl. hiába maradtam otthon a gyerekekkel a vuhani idején is már, ha más ezt nem tette meg abban az esetben sem, ha tüneteik voltak.

[ Szerkesztve ]

(#58158) Dare2Live válasza #32839680 (#58157) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Barátomnak komplikáltabb gerincsérv műtéte volt. Egy+ hónapot kiesett munkából. A fizetése 100%át kapta. Aszem ausztriában dolgozik (de lehet német). Lehet többet fizet be, de többet is kap. Akkor? MOon ez mért nem lehetséges?
A visszaélésről annyit, hogy ha lebetegszik pár napra akkor ált smst küld a fönökének még fel se hívja. Orvoshoz se megy csak sms. :)) Egész értelmezhetetlen. És amit elmond az alapján rendszer sokkal jobban működik mint MOon. Mondjuk ez nem nehéz.

Moon ugye várt volna egy 6-8hónapot a műtétre amíg éhenhal. Az állam meg extran szív mert ugye ezen idő alatt adót se fizet be. Lehet talán ez a gond? És a KATA is ide tartozik. Ezért nem működik MOon. És most nem egy csipőprozézisről beszélünk.

A magánkórházak áraival nagyon szerencsétlen dobálózni. Elképesztően drágák. Egy fagyasztásos retina bevérzésre 500-600K+t mondtak magánban. Egy 15perces műtétről beszélünk aminél reggel bemész ha utolsó vagy 1600kor hazamész de van aki 830ra jött és 1000kor elment. Nincs semmi protézis igénye. Egész szürreális, folyosón ülünk, ruhát kaptunk, név, bemegy, 10-15perc múlva kitolják. Kövit betolják 15perc mulva kitolják. Délben 1h ebédszünet. Aztán indul a futószalag újra. Nem számoltam meg hányan voltunk uarra a dokira de 10+. Nem tudom aznap csak "rutin" műtétei voltak vagy volt vmi komolyabb is.

Nekem a legrémítöbb az, hogy az állami hogy épül le és a magán hogy tör előre. Egyértelműen jön egy új korszak. Ahol szarrá vagyunk adóztatva és ezért nem kapunk állami EÜt. Nem kapunk minőségi oktatást. És nincs szociális védőhálonk. Meg se nézem egy ausztria, németben mennyi idő a "munkanélküli" segély és hány %. Pedig ugye arányaiban uott vagyunk.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58159) Dare2Live válasza [CS]Blade2 (#58154) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Egyrészt a visszaélések kezelhető dolgok. Lehet hüledezni, hoyg vhol még betegszabis papír se kell. Meg SMST küldesz a főnöknek. Szürreális. És ezen az alapon aztán meg is lehetne szüntetni az egészet. Nem vagyunk tőle mondjuk messze.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58160) t72killer válasza Dare2Live (#58159) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Bizalmi kérdés, igen, normáliséknál van minimum 4-5nap saját bejelentésre "beteg" eltáv. Egy sima lázas takonykórral soha az életben nem kellett orvoshoz mennem csak azért, hogy pecsételjen nekem papírt. Egy centtel se kaptam kevesebbet hónap végén, az odavágó BTK-ban nem szerepel büntetendő cselekményként az influenza/kézszájláb/stb fertőzés.
Persze ez Ny-EU. Eszem ágában sincs olyan országba költözni, ahol pont akkor büntetik az embert, amikor más baja is van.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58161) balojazz válasza Ringman (#58155) üzenetére


balojazz
tag

Bizonyára jelentősen. De nálam már a maszkhordásnál megbukik a dolog. Nem tudtam megszokni 2 év alatt, és önkéntelenül lerántom mindig. A környezetemben nincs is más típusú ember. A múltkor jött a digis szerelő, egy órát volt nálunk, de föl sem merült témaként sem a maszk vagy a járvány, pedig sokat dumáltunk mindenféléről.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#58162) Kékes525 válasza t72killer (#58144) üzenetére


Kékes525
félisten

Sajnos pontosan tudom a lehetőségeket:

1. gyógyszer (ami kell azt szedem). Kimondottan pitvarfibrillációra ható gyógyszer Magyarországon 1 van, ez a Rytmonorm. Viszont sok emberél ez nem hat, nálam sem. A másik a véralvadásgátló (nálam Eliquis). 75 év felett már ennek lehet, hogy nagyobb a rizikója, mint a haszna. A harmadik egy bétablokkoló (nálam concor cor).

Na, most utánanéztem, több gyógyszer is van a közvetlen kezelésre, ennek utánajárok.

2. Elektromos kardióverzió. Ez az amikor tappancsokat raknak a mellkasra és rányomnak pár száz voltot. Altatásban csinálják. Nálam egyszer volt (akkor 3x is), de nem aludtam. Elképesztő a fájdalom, de pillanatszerű és azonnal teljesen elmúlik. Elképzelhető, hogy ezzel próbálkozni fognak. Ez viszont veszélyes, ha hosszú idei tart, mint nálam, a pitvarfibrilláció, mert vérrög képződés valószínűsége nagy. Lehet, hogy az antikoagulátum, amit szedek ezt kizárja.

3. Abbláció. Már 3x volt, nem tudom csinálni fognak e még egyet. Van akinél már 5-öt is csináltak. De 70 vagyok, nem fiatal és erősen elhízott.

4. Le kell fogyni.

Meglepetés lenne, ha ezenkívül valami lényegesen újat mondana a doki. [Pitvarfibrilláció tünetei és kezelése]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58164) Peat;) válasza #32839680 (#58157) üzenetére


Peat;)
veterán

Egyszer nézz meg egy költségvetést, hogy a befizetések hány %-át fordítják arra amire elvileg befizetjük.. ;)
De akár gdp arányos eü költést is lehet nézni, EU-ban mi a top3-ban vagyunk, hátulról.
A gdp arányos hadi ráfordításunk meg növekszik ezzel párhuzamosan pl.

Az eü már most is fizetős. Az eü már sok éve fizetős. Az államiban eltörölték a borítékot, mi lett a vége, átmentek számlát befizetni az emberek magánba. A lényeg hogy mindnehol kellett és kell fizetni ha emberi szolgáltatást emberi időn belül szeretnél. Szóval az hogy mennyire lenne elég a befizetés ha arra is költenék...lassan vannak olyan műtéttípusok ahol a magán teljesen kiszorítja az államit.
Vagy a szülés, mi is tapasztaltuk hogy a tapasztaltak álltak fel sorba és rezidensek meg újoncok dolgoztak, lenne még gyerek állami kórház kizárva.
A daganatos betegségek ahol még az állam a top, de gyanítom ott is megjelenik a magán előbb utóbb, hiszen ez tipikusan olyan terület hogy a teljes családi vagyont elköltenék az emberek a szeretteikért, jó biznisz.

(#58165) Coyot válasza bigdady (#58150) üzenetére


Coyot
őstag

Mi mindig kértük hogy teszteljen, most is. Most épp nincs gyorstesztje :DDD
PCR kérést meg kvázi elutasítják.

Má' nem

(#58166) Sir Pocok válasza Kékes525 (#58162) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Édesanyám élettársának ezt az elektromos kiütést csinálták. Nem volt kellemes, de neki rendezte a szívritmusát.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58167) Tigerclaw válasza Dare2Live (#58158) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Olyan teljesen mintha szandekosan epitenek le az egeszsegugyet, hogy helyet csinaljanak a maganegeszsegugynek, amibe gondolom jopar haver befektetett. Penz az lenne ra boven, hiszen lattuk, latjuk hanyszaz milliardot koltottek felesleges stadionokra, meg kamu lokalis atrakciokra, elegetve az EU-s tamogatasokat. Csak az nem esett le nekik, hogy egy minimalberbol elo orszagban eleg hamar kifogynak majd a fizetos betegekbol, foleg hogy nyitva van az EU fele vezeto kapu es egyre tobben mar nem dolgozni, hanem elni mennek oda, hiszen lattak barmennyiszer is jonnenek vissza, semmi sem valtozik jo iranyba.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58168) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.15.

4411/123
5291/211

Részletek később.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58169) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek: 4411 (a hétvégi napi átlaghoz képest -2616)
Új tesztek száma: 7685 (a hétvégi napi átlaghoz képest -20 104)
Új halálos áldozatok száma: 123 (a hétvégi napi átlaghoz képest +30)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5291 (az előző napi adathoz képest +105)
Lélegeztetőgépre szorulók száma:  211 (az előző napi adathoz képest +12)
Az első dózissal oltottak száma: 6 383 559 (az előző napi adathoz képest +552)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 142 438 (az előző napi adathoz képest +2107)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 771 453 (az előző napi adathoz képest +1896)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58170) Sped válasza Sir Pocok (#58169) üzenetére


Sped
aktív tag

Ha a napi fertőzöttek száma leesik 1000 alá, feloldják végre a maszkhordási szabályt?
Már így is nevetségesen kevés fertőzés van városra lebontva.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#58171) Parci válasza balojazz (#58161) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

majd a nipah-nál legyél ilyen nyafogós... ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58172) mpo


mpo
veterán

Djokovic: Nem vagyok oltásellenes, de inkább feláldozok trófeákat, mint hogy beoltassam magam.
Amikor a BBC újságírója azt kérdezte tőle, hogy a vakcinakérdésben elfoglalt álláspontja miatt kész lenne-e lemondani az indulásról olyan Grand Slam tornákon, mint a wimbledoni bajnokság vagy a francia nyílt bajnokság, minden idők egyik legjobb teniszezője ezt válaszolta:
“Igen, ezt az árat kész vagyok megfizetni.”

Az a hülye, aki más hibájából sem tanul.

Ha érted, akkor már elavult.

(#58173) Sped válasza Peat;) (#58164) üzenetére


Sped
aktív tag

Azért az nem mindegy, hogy az emberek a pénzüket az államiba költik el borítékban, vagy magánban számlára. Utóbbiból rengeteg plusz adóbevétel keletkezik. A tendencia amúgy nyilvánvaló, én remélem hamarosan eldönthetem, hogy a befizetett TB-m egy részét mondjuk magáneü biztosításba fizethessem az állami helyett.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#58174) Parci válasza Sped (#58170) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg annyira fáj felhúzni, amikor bemész boltba/bankba?

amúgy fura ez a nevetségesen kevés fertőzés, hogy közben minden osztály fél létszámmal megy a suliban. bár lehet, hogy ez már mind influenza, arra meg nem kell maszk, azt megélni kell!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58175) Mr K válasza Sir Pocok (#58169) üzenetére


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 4411, változás(1): -2642 (-37.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 63868 (átlag: 9124.0), változás(2): -30920 (-32.6%) | incidencia: 1624.0
Új halálos áldozatok száma: 123, változás(1): +29 (+30.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 685 (átlag: 97.9), változás(2): +87 (+14.5%) | incidencia: 13.1
Új mintavételek száma: 7685, változás(1): -5029 (-39.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 187917 (átlag: 26845.3), változás(2): -55391 (-22.8%)
---
Kórházban: 5291, változás(1): +124 (+2.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 5187.0, változás(3): +493.8 (+10.5%)
Lélegeztetőgépen: 211, változás(1): +35 (+19.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 202.0, változás(3): +34.4 (+20.5%)
Tesztpozitivitás: 57.40%, változás(1): +1.92% (+3.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 42.46%, változás(3): -4.49% (-9.6%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#58176) Parci válasza mpo (#58172) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Nem vagyok oltásellenes, de inkább feláldozok trófeákat, mint hogy beoltassam magam."

"nekem semmi bajom a melegekkel, amíg otthon, négy fal közt..."

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58177) Parci válasza Sped (#58173) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze, hogy eldöntheted! rögtön azután, hogy eldöntötted, hogy állami vagy magánnyugdíj pénztárba menjen a nyugdíj.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58178) Coyot válasza Sped (#58173) üzenetére


Coyot
őstag

Nagyon naív elképzelés hogy ilyen fos gazdasági helyzetben ahol épp hitelből osztogatnak, majd elengedik a befizetéseket.

Má' nem

(#58179) Krinyo válasza Parci (#58174) üzenetére


Krinyo
senior tag

Nincs teszt, nincs fertőzés. :) Hogy közben emelkedik még mindig a korházban lévők meg a lélegeztetőn lévők száma, miközben valószínűleg utóbbiról hunyt el 100 feletti ember (azaz a rajta lévők kb. fele!!!), az nem jelent semmit. Vagyis mégis?

(#58180) alázógyík válasza mpo (#58172) üzenetére


alázógyík
őstag

Teljesen rottyon van agyilag Nole, de ha neki ennyit is megér az elve, hát lelke rajta.

(#58181) emvy válasza mpo (#58172) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem teljesen elfogadhato, amit mond. En ugyebar egyaltalan nem ertek egyet vele, de ahogy mondja: bevallalja a kovetkezmenyeket, beleertve azt, hogy a kozeljovoben (vagy soha) nem tud nagy tornakra menni. Jelen formajaban kb. nem art senkinek (ha most valaki elohozza azt, hogy 'de az egeszsegugyi rendszer leterheltsege', akkor az gondolkozzon el azon, hogy miert lehet dohanyozni, motorozni meg alkoholt inni -- mert Djoko szemelyes Covid-kockazata messze a motorozas kockazata alatt van).

Szerintem a jelenlegi helyzet (igy, 2022-ben) nem annyira extrem, hogy az emberektol elvegyuk a dontes jogat a sajat testuk felett, akkor se, ha tudomanyos/racionalis szempontbol marhasagot csinalnak.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#58182) alázógyík válasza Krinyo (#58179) üzenetére


alázógyík
őstag

Mert akik bekerülnek, főleg oltatlanok, vagy 1 éve kapott 2 oltással(legtöbb kinaival), azok nem 2 nap alatt vannak túl a betegségen, pláne ha idősebbek.
3-4 hetet is bent töltenek covid osztályokon.
Nézd meg milyen számok voltak 2 hete, és akkor megérted, hogy miért nő a korházi ápoltak száma.

[ Szerkesztve ]

(#58183) Ringman válasza emvy (#58181) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez így ok, besunnyogni kétes módon az ausztrálokhoz nem oké.

(#58184) Parci válasza emvy (#58181) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"az emberektol elvegyuk a dontes jogat a sajat testuk felett"

:Y

ezt valahol, valaki, valamikor kitalálta, aztán azóta amolyan axióma. mi köze van az oltásnak ehhez a megfoghatatlan elvhez? az abortusz tilalma, na az ilyesmi. de egy oltás? van tucat másik. meg sebességkorlátozás, az is kötelező, pedig nem hal meg gyorshajtás miatt naponta 100 ember magyarországon, sőt.

djoko amúgy pont tökmindegy, csináljon, amit akar. csak magának rúgja a hálószaggató öngólt. a világ legjobb teniszezője helyett így majd ő lesz a világ leghülyébb teniszezője.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58185) Mr K válasza Sped (#58170) üzenetére


Mr K
senior tag

Az EU régi besorolása szerint akkor lenne a járványhelyzet kedvező ("zöld"), ha az incidencia 50 alá esik legfeljebb 4% tesztpozitivitás mellett (vagy 75, 1% alatti tesztpozitivitásnál). A járványhelyzet akkor nagyon súlyos ("bordó"), ha az incidencia 500 feletti (ez a legnagyobb szint, a kettő között van még a sárga meg a piros). Grafikusan így nézett ki.

Magyarországon ma 1624 volt az incidencia, és heti átlagban 42% feletti a tesztpozitivitás.

(Az EU már másképp számol, kivették a tesztpozitivitást és betették az átoltottságot, ezért most a térkép így néz ki.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#58186) t72killer válasza Kékes525 (#58162) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:( , a 4es ponthoz mindenképp kőkemény szigorral hozzáfognék, az tűnik legkevésbbé rizikósnak :R .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58187) perempe válasza mpo (#58172) üzenetére


perempe
addikt

Van sportértéke Nadal győzelmének? Én megkérdőjelezem.

Nadal-Djokovic elődöntő helyett Nadal-Berrettini volt az Ausztrál Openen, amit Nadal 3-1-re nyert. Caruso indult Djokovic helyett, aki az első körben búcsúzott nyert játszma nélkül.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#58188) Parci válasza perempe (#58187) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát izé, azért akik elindulnak egy ilyenen, azok tudnak teniszezni....... medvedev ügyetlen volt tán? :DDD (djokovics döntött, az ő dolga, viszont vissza sem kell nézni rá, foglalkozni sem kell vele, csak előre tekinteni. hamar elfelejtik, ha nem indul tornákon)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58189) emvy válasza Parci (#58184) üzenetére


emvy
nagyúr

A sebessegkorlatozas nem azert van (szerintem), hogy ne old meg magad, hanem hogy 1) ne olj meg masokat 2) ne tegyel kart a kornyezetben/infrastrukturaban. Ahogy irtam, a motorozas es a sikloernyozes sem tiltott, pedig azok a Covidnal is joval veszelyesebbek.

> mi köze van az oltásnak ehhez a megfoghatatlan elvhez?

Nekem azert nem tunik annyira unrelated dolognak :) Ez nem egy megfoghatlan elv szerintem, hanem egy eleg szeleskorben elfogadott (liberalis) paradigma ("Claiming the Right to Autonomy and Self-Determination" kifejezesre erdemes rakeresni)

> djoko amúgy pont tökmindegy, csináljon, amit akar. csak magának rúgja a hálószaggató öngólt. a világ legjobb teniszezője helyett így majd ő lesz a világ leghülyébb teniszezője.

Ennyike :)

while (!sleep) sheep++;

(#58190) Drizzt válasza Krinyo (#58179) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nem valoszinu, hogy a lelegeztetorol hunyna el az omikron fertozottek nagyobb resze. Nem tudom mi a vezeto faktor, de nagyon valoszinunek tunik, hogy a tudo mar nem vezet, vagy nem dominal olyan mertekben, mint korabban. Mashol is ez latszik. Szivesen megneznek egy kordiagramot a dologrol.

Djokovic meg csinalhatna egy tornat, ahol a Covid-oltas illegalis doppingszernek szamit. :D

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#58191) emvy válasza perempe (#58187) üzenetére


emvy
nagyúr

Hat, Nadalrol azert nem lehet azt mondani, h masodik vonalas teniszezo :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#58192) zolivissza válasza Parci (#58184) üzenetére


zolivissza
aktív tag

Lehet úgy kötelezővé tenni, hogy a képviselőkre ne vonatkozzon?

amor fati

(#58193) radi8tor válasza emvy (#58189) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem azért parázik Dojko, hogy az oltás mellékhatása miatt kár érheti? És tegyük hozzá, hogy ez egy valós veszély lehet, mert nagyon sokaknak húzódott rá az ízületeire az oltás.
Emlékszem anno Michael Flatley hány milliárd Forintra biztosította a táncos lábát. Dojkónál is ez lehet mögötte. Megvolt a kockázatelemzés és inkább nem vállalnak extra kockázatot az oltással. Ha benyalja a virnyákot akkor meg ÍJ.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#58194) ubyegon2 válasza Parci (#58188) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

viszont vissza sem kell nézni rá, foglalkozni sem kell vele, csak előre tekinteni

Így bekúszik a tudatba Orbi (eredetileg Rákosi) mondása? :D

Mo előre megy, nem hátra!

(#58195) pjen válasza [CS]Blade2 (#58151) üzenetére


pjen
félisten

Azért a Lidl és egyéb multikkal óvatosan, nem elég a 60% os Tb, legtöbször nem is 8 órában vannak foglalkoztatva a melósok. Jól hangzik a több százezres fizu, de kevesen vannak 8 órások. 4-6 órából a Tb is csak arra a keresetre van. A gázszámlást nem érdekli.

(#58196) mpo válasza zolivissza (#58192) üzenetére


mpo
veterán

Persze hogy lehet.

Ha érted, akkor már elavult.

(#58197) emvy válasza radi8tor (#58193) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem tudom, h miert parazik, en csak annyit mondok, h akar amiatt is parazhat, hogy a beoltottakat elviszik az ufok -- szive joga.

while (!sleep) sheep++;

(#58198) perempe válasza Parci (#58188) üzenetére


perempe
addikt

"tudnak teniszezni"? pl. aki felkerült Djoko helyett a selejtezőből?
ha esetleg Nadal se indul, és pl. Medve nyer egy Berrettini ellen?
ha Berrettini nyer, mert se Nadal, se Djokovic, se Medve nem indul? megnézik az emberek TV-n?
[Live ATP Ranking]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#58199) Mr K válasza radi8tor (#58193) üzenetére


Mr K
senior tag

Szerintem nem a mellékhatásoktól fél. Nála az egészségtudatosság egyfajta spirituális hozzáállás, azaz nála az oltás felvételét a "vallása" tiltja. (Feltételezem, hogy akkor sem indulna el egy GS-en, ha a szervezők azt írnák elő, hogy minden induló köteles elfogyasztani egy rántott szeletet.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#58200) pjen válasza perempe (#58198) üzenetére


pjen
félisten

Aki szereti a teniszt szerintem megnézi. Sógorom szereti a focit, sokszor másod, harmad osztályú meccseket is megnéz, ha adja a Tv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.