Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57151) koncsik válasza Parci (#57144) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Csak hogy ne legyen nyugtod... mi van, ha csak szarul vetted le a vizsgálati anyagot ? (szerintem semmi, életbe lép az idézett mondat)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57152) Parci válasza koncsik (#57151) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az első körben a fiam pcr-je lett negatív, a mintavétel so-so volt

most anyafejé, ugyanúgy so-so volt a mintavétel

de talált influenzát, szóval nincs kérdés, ha lett volna korona is, azt is megtalálja szvsz (zárjuk már ki, hogy orrban influenzás, torokban meg koronás :DDD). vagy voltunk már omikronosak az első körben, vagy még csak az sem. lexarom. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57153) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Ma reggel minket is utolért ez a retek. Fater-nak este görcsölt a veséje, reggel bement a kórházba, tesztelték és pozitív.
Infúziót kap, vettek vért, annak már látom az eredményét az eeszt-jében:
glükóz: 7,4 + (reggel még ivott kávét)
eGFR-EPI 79 -
CK-MB + Hamolízis
Neutrofil% 73,3 +
Lymfocita 1,0 -
Lymfocita% 16,8% -
Vörös vértest 4,4 -
Hemoglobin 134 -
Hematokrit 0,39 -

Ezek vannak értéken kívül. Aggódjak?

(#57154) Ringman válasza Parci (#57147) üzenetére


Ringman
nagyúr

de egy szar gyorsteszt, ami bejelez minden qrvaanyjára tényleg nem jó semmire, ebben egyetértek.

amúgy járványügyi szempontból még mindig jobb, mintha nem jelezne be, mert otthon maradsz :)

(#57155) pjen válasza Ringman (#57154) üzenetére


pjen
félisten

Ha beteg amúgy is maradjon otthon. Mért kell hozzá teszt, jobb ha a flu t terjeszti.

(#57156) Parci válasza pjen (#57155) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nyilván itthon maradunk betegen. mi itthon maradunk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57157) Sped válasza pjen (#57155) üzenetére


Sped
aktív tag

Én nem értem ezt a nyakra főre tesztelést... ennyi pénzt elb.szni ezekre. :U
Ha beteg vagy otthon maradsz, sztem akkor már tökmindegy épp milyen vírus fertőzött meg... Ha meg olyan bajom van hogy már orvost hívok akkor meg tesztelnek ingyen. Engem konkrétan az elmúlt 2 évben kettő alkalommal teszteltek, egyszer orvos rendelte el mert mandulagyulladásom volt (negatív), egyszer meg gyorstesztelnem kellett egy céges rendezvény előtt (negatív), de ezt a cég fizette.

[ Szerkesztve ]

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57158) Chesterfield válasza Sped (#57157) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Én például azért tesztelek, mert tudni akarom, ha már átestem az omikronon.
Addig ugyanis én zéróra csökkentem a szociális életemet. Tudom, hogy elkerülhetetlen az omikron, de nem én akarok az lenni, aki majd lefertőzi a gyereket. Fertőzzön le ő engem.

(#57159) Parci válasza Sped (#57157) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van egy ún. járvány. vannak járványügyi szabályok, igen, még nálunk is. az egyik ilyen, hogy ha valaki igazolt koronavírusos egy óvódai, iskolai osztályból, akkor azt a csoportot karanténba teszik. igen, még nálunk is.

természetesen, ha senki sem tesztel, mindenki leszarja, mindenki sunnyog, akkor sosem lesz karantén és járvány sem lesz nálunk papíron.

szerintem eléggé "érthető", hogy miért tesztelnek emberek "nyakra-főre". :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57160) pjen válasza Parci (#57159) üzenetére


pjen
félisten

Rendben, hogy azt a csoportot karanténba teszik, gondolom a gyerekek nem rohangálnak a folyosón, nem találkoznak más osztályok tagjaival.Aztán ott vannak a tanárok, azok nem kontakt személyek? Tehát Pistike vírusos Marika nem, de kontakt személy tehát karantén. Az Ének tanár óra után már szintén kontakt személy tehát karantén, ha nem karantén akkor simán tovább viszi a másik osztályba a vírust. Írjam továb .

(#57161) #86564352 válasza Sped (#57157) üzenetére


#86564352
törölt tag

Kifelejtetted azt a forgatókönyvet, hogy nem vagy beteg, de éppen tünetmentes fertőzőként szervezel nagyszülőkkel vasárnapi ebédet, kifogja a gyerek a long covidot...

Betegként az sem teljesen tök mindegy milyen vírus, mert egy mezei influenzát oké kifekszel egy hét alatt, viszont a covid rámehet több szervre és okozhat hosszabb problémákat peches esetben.

"ennyi pénzt elb.szni ezekre" ez inkább a hungarikum járványkezelés szégyene, nem jókedvből csináltatnak magánban PCR tesztet húszezerért azok akiknek muszáj tudni mi van, főleg amikor még nem volt oltás

(#57163) pjen válasza #86564352 (#57161) üzenetére


pjen
félisten

Csinálltatsz 20 K ért PCR tesztet, meddig érzed úgy, hogy nem vagy fertőzött. 1 óráig, amíg nem találkozol senkivel, amig nem mész el a közértde? Vagy teszt után magadra hegeszted a WC ajtót?

(#57164) PuMbA válasza bigdady (#57150) üzenetére


PuMbA
titán

Nem vagyok a teszt ellen, hiszen én is voltam, de a háziorvosom küldött hivatalos tesztre, tehát nem fizettem érte :) Természetesen ezt 2 vagy 3 oltás után mondom, mert ugye az azt jelenti, hogy megtetted, amit lehet. Teszt után nem mondtak nekem semmi újat, szóval mindegy volt nekem, hogy mikor lesz a teszt.

[ Szerkesztve ]

(#57165) Dare2Live válasza Sped (#57157) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

a tesztelésnek több oka van de mindenképp a terjedésének lassításának/megállításának az egyik fő eszköze. Ahogy a maszk is amiről hasonlóan vélekednek tömegek. Ahogy az oltás is... ahogy a kontaktkövetés, izoláció.... is.

ROK/Kínában.... ezekkel az eszközökkel meg tudták fogni a terjedést llényegében 0ra szorították. MOon persze a de facto stanbard a szarunk bele és különösen jellemző a mi hasznod van belölle. Én pl 3*vagyok oltva utolsót dec 11.én kaptam. Mégis maszk van rajtam pl gyerekfocin. Szülők 80%án nincs. Engem néznek ki. Amikor szóba kerül hogy ennyire félek tőle, mondom, hogy nem 3*oltva vagyok. Erre jön a meglepődés, hogy akkor minek ő egyszer sincs. Hát papa miattad. Ezzel aztán végképp nem tudnak mit kezdeni... nem értik.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#57166) pjen válasza Dare2Live (#57165) üzenetére


pjen
félisten

Akkor miért is van napi 20K fertőzött?

(#57167) bigdady válasza PuMbA (#57164) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem megért 1700 Ft-ot hogy nem kell a gyereknek harmadik most meg nem fertőzte le az osztályt nagyszülőket a betegség utáni napokon (mivel egy este átment rajta). Így tudom az volt

[ Szerkesztve ]

(#57168) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Lassan érdemesebb lesz AT teszteket csináltatni... márciusban lehet megkínálom magunkat :B

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57169) pjen válasza bigdady (#57167) üzenetére


pjen
félisten

És, ha holnap megint AZ lesz?

(#57170) ans válasza koncsik (#57168) üzenetére


ans
aktív tag

AT mint AntiTest?

(#57171) Ricardo válasza pjen (#57166) üzenetére


Ricardo
félisten

"Akkor miért is van napi 20K fertőzött?"

" Mégis maszk van rajtam pl gyerekfocin. Szülők 80%án nincs."

(#57172) Asbee válasza #86564352 (#57161) üzenetére


Asbee
veterán

És szerinted a negatív gyorsttesztel nincs benne a pakliban, hogy megfertőzöd a nagyszülődet vagy longcovidos lesz a gyereked? Ráadásul a gyerek nem otthon fogja elkapni nagy valószínűséggel… Abszurd teljesen ez az agyba főbe gyors tesztelés. Ráadásul egyre több a furcsaság velük. Nekem is halvàny pozitív után 2 nappal később negatív lett a pcr. Nem az első eset itt sem.
Aki beteg maradjon otthon, keresse az háziorvosát. Aki meg fél maradjon otthon amennyire csak tud.
Ez most nem azt jelenti, hogy ellene vagyok totál, de ez a jajj egyet köhögtem gyorsteszt, megyek a nagyszülőhöz semmi bajom de gyorteszt ez teljesen felesleges. Én is lőttem őket az elmúlt 2 hétben , igaz kaptam, de ez így tarthatatlan. Majd ha beteg leszek otthon maradok addig meg élem az életem.
Ha tetszik ha nem az egész világ afelé tart az omikronnal, hogy elvan engedve. Iskolák mennek, gyerekek hozzák visszi, rengetegen kapják el. Sajnos itt is akad aki súlyos lesz, de az élet megy tovább. Aki meg retteg az zárkózzon be. Aztán hogy meddig marad ez így majd kiderül. Lesz-e durvább variáns.

(#57173) pjen válasza Ricardo (#57171) üzenetére


pjen
félisten

Szep lassan úgyis átmegy mindenkin. Mindíg rajta sincs maszk és a gyerekén sincs mikor focizik , apropó miért is focizik esetlegesen kovidos gyerekekkel? Apa nézi a meccset talpig maszkban, aztán gyerek haza viszi a kovidot a meccsről.

(#57174) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
100,000 deaths: “AN INCALCULABLE LOSS”
900,000 deaths: “BUOYANT ECONOMY” + “Many Americans Move On”

(#57175) Ricardo válasza pjen (#57173) üzenetére


Ricardo
félisten

Úgy hívják kockázat csökkentése.
Az nem kérdés hogy nem lehet teljesen bezárkózni (főleg nem évekre) suli, ovi megy, így az edzések is. Nem rettegni kell (az az egyik véglet), és nem teljesen belesz@rni (ez a másik véglet), hanem élni a mindennapokat, és amennyire lehet, csökkenteni a kockázatokat. A gyerek focizik apa a lelátón. De ha már apa maszkban van, ő már kevesebb esélllyel viszi haza. Ugyanez a bolt. Ha van maszk csökken a covid hazacibálásának esélye. Előbb utóbb bejut, de sokat tehetsz, hogy minél kisebb kárt okozzon. Oltás felvétele, normális étkezés, kellő vitaminbevitel, Káros szenvedélyek mellőzése. Ez elég összetett dolog.
vannak dolgok amire nem vagyunk hatással, de sok múlik a mi hozzáállásunkon is.
A legrosszabb amit tehetsz ha a végletekben gondolkodsz. Akik lesz@rják az egészet, röhögnek a "rettegőkön", a "rettegők, meg lenézik azokat akik lesz@rják. közben észre sem veszik, hogy egyikük sem jobb a másiknál.
Az életnek menni kell tovább, de egy kis odafigyeléssel (magunkra, és egymásra is) sokat javíthatnánk azon az irányon amerre halad. Ez a járvány csak az egyik része ennek, de jól rávilágít arra, mennyire nem érdekli az emberek többségét önmagán kívül semmi, és senki.

(#57176) Vesa válasza Asbee (#57053) üzenetére


Vesa
veterán

"Lassan az egész világ ezzel a omikronnal oda jut, hogy elkell engedni, nem véletlenül..."

Sajnos Rusvai agymenése ellenére, gyakorlatilag semmi garancia nincs arra, hogy nem jön egy pusztítóbb variáns. Az omikron longozós képességéről még keveset tudunk, egyáltalán nem kizárt, hogy nem olyan fényes mint sokan hiszik. A teljes elengedés azért zsákutca, mert megjósolhatatlan a későbbi variánsok viselkedése.

A tudomány a valóság költészete!

(#57177) Z.É.T. válasza Ricardo (#57175) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Akkora +1, mint ide Lacháza :R

(#57178) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

(#57179) Vesa válasza Parci (#57073) üzenetére


Vesa
veterán

Na B+! :Y
Akkor a flu oltás gyakorlatilag nem sokat ért nálatok, azt ki lehet jelenteni?

A tudomány a valóság költészete!

(#57180) #86564352 válasza pjen (#57163) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az életben csak a halál biztos, ha már végletekben gondolkodsz, mégis legalább van egy kockázat támpontod a teszttel ha éppen fontos tudnod valami alkalom miatt. Nem olyan bonyolult: pl. péntek délután teszt, szombat délelőtt megkapod az eredményt, mehetsz régen látott nagymamához stb. oltás előtt csak a teszt volt megnyugtató.

Ha ki lehet meríteni a lehetőségeket, miért ne? Amikor nem volt, drága volt műtős maszk, jó csináltál otthon házit, mert akkor az volt csak a lehetőség. Ha elérhető FFP2 akkor hordom azt. Ha egy euró lenne itt is a gyorsteszt, használtam is volna. Ha az állam fizeti havi párszor itt is, kihasználtam volna a lehetőséget szükség esetén, saját zsebből nyilván nem sokan fognak 15-20 ezerért PCR tesztre menni télen minden kis hétköznapi torokkaparás miatt. Ha csak oltott mehetne be étterembe itt is, akkor megint más a kockázat. Pl. én fodrászhoz mostanában úgy mentem, hogy mosás, vágás közben leveszem a maszkot ha engedi, kéri mert tudjuk egymásról három szurisok vagyunk.

PCR tesztelve amúgy én se voltam. Szaglásvesztés miatt minek nincs kérdés, csak kiskarácsonyozás volt, később lett oltás, akkor azért tünetmentesen csak kíváncsiságból pénzért nem érdekel, három oltás után már nagykarácsonyozás.

#57165 Dare2Live
Nem értik és nem is akarják érteni. A szarjunk bele mindenbe opció túl kényelmes. :D
Pár hónapja távolsági buszoztam egyet, sofőr szépen elmondta maszk kötelező végig, utazás közben senki ne egyen-igyon, félúton meg fog állni egy kicsit. Gondolhatod indulás után 20-30 perccel már csörögtek az öreglányoknál a zacskók, mert a parasztja nem bír ki két órát se szalámis szendvics nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#57181) Asbee válasza Vesa (#57176) üzenetére


Asbee
veterán

Majd ha jön durvább variáns akkor ismét szigorúbb élet lesz. Felesleges már most ezen agyalni. A rengeteg fertőzések mellett egyre ritkább a long covid és a hosszú lábadozás. Oltottak 2-3-4 nap után szépen kijönnek belőle.

(#57182) Kékes525 válasza Vesa (#57179) üzenetére


Kékes525
félisten

Sajnos az várható volt, hogy a mostani influenza oltás esetleg kevésbé lesz hatékony, mert tavaly kimaradt a maszk hordás miatt az egész földön és így nehezebben tudták megjósolni a most fertőző influenza törzset. Európában mindig a déli félgömbön előforduló influenza törzsekből szokták megjósolni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57183) koncsik válasza ans (#57170) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57184) pjen válasza #86564352 (#57180) üzenetére


pjen
félisten

Péntek délutan negatív teszt szombat reggel megkapod útközben és nyugodtan megfertőzöd nagymamát. Vagy Ő fertőz meg téged. Ahogy a 73 éves mindenféle nyavajában szenvedő kedves rokonon is átment szinte tünetmentesen. De ha Téged megnyugtat akkor mért ne. Akik a tesztet gyártjákazoknak is meg kell élni valamiből. Lásd házigazdánk pozitív teszt negatív teszt flu ra pozitív teszt. Közben akár sielni is mehetett volna.

(#57185) Ringman válasza pjen (#57184) üzenetére


Ringman
nagyúr

Tényleg nem érted a gondolatmenetet meg hogy egyáltalán mit jelent a kockázat mérséklése/kockázatkezelés?

(#57186) Vesa válasza lacafaca (#57134) üzenetére


Vesa
veterán

Igen, hát nem lepődöm meg, hogy egyetlen eset alapján igazolni véled az agyrémeidet, az összesített adatokkal és elemzésekkel tényleg ne is terheld magad! :U

A tudomány a valóság költészete!

(#57187) Kékes525 válasza Asbee (#57181) üzenetére


Kékes525
félisten

A mostani omicron sem sétagalopp. Még mindig sokkal veszélyesebb, mint az influenza.

"A rengeteg fertőzések mellett egyre ritkább a long covid "

Abszolút számban, biztos, hogy nem. Összességében egyáltalán nem kevesebb és mivel sokkal erőteljesebben, hatékonyabban, gyorsabban terjed, így az abszolút számok alig maradnak el a delta mögött.

A halottak számában gyakorlatilag ugyanannyi, mint volt az előző hullámban. Az pedig senkit sem vigasztal, hogy a százalékban kevesebb.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57188) ans válasza koncsik (#57183) üzenetére


ans
aktív tag

Én is gondolkodom rajta, mert tünetmentesen, egy hét karanténnal Orawell pozítív voltam. Mennyit kell várni, mikor érdemes tesztelni?

(#57189) #86564352 válasza pjen (#57184) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem muszáj érteni, de tovább engem ne fárassz, köszi.

(#57190) Vesa válasza pjen (#57166) üzenetére


Vesa
veterán

"Akkor miért is van napi 20K fertőzött?"

Esetleg a kb. 4 millió oltalan miatt?

Ja, és maszk ügyileg: A vírus titert csökkenti! Igen, mindenkin át fog söpörni, csak nagyon nem mindegy, mekkora dózissal indítasz!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57191) pjen válasza #86564352 (#57189) üzenetére


pjen
félisten

Nem muszáj elolvasni es persze elgondolkodni se azon amit írtam.

(#57192) Ricardo válasza pjen (#57184) üzenetére


Ricardo
félisten

". Közben akár sielni is mehetett volna."

Mekkora élmény lehet, ha közben rosszul vagy.

Attól hogy nem covidos, még beteg.

(#57193) #86564352 válasza pjen (#57191) üzenetére


#86564352
törölt tag

Fogadd meg a saját tanácsod! :P

(#57194) pjen válasza Vesa (#57190) üzenetére


pjen
félisten

Mert az oltottak nem fertőződnek éa nem fertőznek ugye? Honnan Tudod, hogy a focimeccsről a gyerek mekkora adagot visz haza.

[ Szerkesztve ]

(#57195) Vesa válasza Asbee (#57172) üzenetére


Vesa
veterán

Nem a teszteléssel van a baj, az kifejezetten hasznos a járvány elleni védekezésben (erre számos példát látunk).. Azzal van a baj, hogy itthon nem biztosítja ingyen az állam! Ezt a kettőt szerintem érdemes nem összekeverni!

A tudomány a valóság költészete!

(#57196) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Nyugalom kollégák, Parci pihen, ne ébresszétek fel az alvó oroszlánt. :R :)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57197) Vesa válasza pjen (#57194) üzenetére


Vesa
veterán

De igen, ugyanakkor még mindig kisebb mértékben és egy oltott általában jóval kevesebb vírust ürít!
Maszkot pedig hordani kell, mert minimum csökkenti a vírus titert!

Itt még mindig a kockázatok csökkentéséről van szó!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57198) pjen válasza Vesa (#57195) üzenetére


pjen
félisten

Ebben teljesen igazad van.

(#57199) #86564352 válasza koncsik (#57196) üzenetére


#86564352
törölt tag

Kapunk a fejünkre egy síléccel! ;]

(#57200) Parci válasza #86564352 (#57199) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

már a padláson vannak, feladtuk idénre végleg :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.