Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57901) Ringman


Ringman
nagyúr

(#57902) Parci válasza PuMbA (#57899) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a szokásos ön-pr. viszont ez megütötte a szememet: "azaz két különböző vakcinadózis használata két azonos helyett"

tényleg a dózis is más, vagy ez csak amolyan lost in translation és arra gondol, hogy két különböző vektort használnak?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57903) #86564352 válasza PuMbA (#57855) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Te engedély-szerűen látod a dolgokat, én nem, mert sok példát láttam már, hogy mennyire nem számít."

Alapvetően társadalomban élünk vagy nem? Ne csodálkozz ha valahol követik a szabályokat és elkérik a jogsit. :) Szerintem és a társadalmi megegyezés szerint senki ne autózzon közúton jogsi nélkül. Ha van egy magyar diplomád, OKJ szakmád, ne csodálkozz ha külföldön el kell fogadtatni a helyi szabályok szerint és nem elég csak a magyar papírt lobogtatni. Azon se lepődj meg, ha elmész más országba nem fogadják el a forintot. Mindenki úgy csodálkozik most, mintha a világtörténelemben először a covid szuri miatt lett engedélyeztetési folyamat, papírmunka, bürokrácia.
Ha Ausztriába hivatalosan csak WHO engedélyes szurival lehet beutazni, akkor ez van. Ha tetszik, ha nem. Ha ott az a szabály FFP2 maszk kell, akkor nem mehetsz oda a házilag varrt maszkoddal.
Ismét írom egy év és booster oltás után én se tornáztatnám a keleti szurisokat bürokrácia oldalról, szerintem is a Szputnyik jobban sikerült mint Janssen, viszont ha már Ausztriával példálóztál látod ők a Janssent is kukázzák éppen, és ismét írom messenger booster oltás után elvileg működik a kiskapu, mert a Grüner Pass app elfogadja. Tehát teljesült a kívánságod, gyakorlatban nem annyira számít.

#57888 [CS]Blade2
Azt írd le egyszer röviden-tömören, hogy mi a problémád akkor? Megkaptad a szerinted bármilyen jó vakcinát. Az tény, hogy inkább politikai alapon lett keleti behozva, nem szakmai főleg a kínai 60 felettieknek, akkor szerintem inkább téged vitt el a politika. Én szakmai érveket írtam miért nem kértem keletit. Hogy gondolod a fórumozást, te szabadon írhatod a Pfizer, Moderna lobbi ostoba összeesküvés elméleteket, alátámasztás nélküli hamis állításokat, de a másik oldal nem írhatja le elérhető adatok alapján melyik vakcina jobb, tények alapján bizony melyik behozatala politikai döntés és testre szabott miniszteri engedély, gyártó által is elismert hiányos adat ellenére stb. stb. stb. Hogy neked nincs pontos információd az oltásokról, és bármelyik jó akárki engedélyezte az egyedül a te dolgod. Másoknak engedd meg finnyásabbak legyenek.

Azért írom, hogy nem keleti és a halál volt a választási lehetőség, mert nézd meg az EU többi országát, amelyek nem vettek keletit, mégis boldogultak a védekezéssel, táblázatok alapján nem is rosszul. Hogy én májusban kaptam Pfizert, június helyett mint osztrák, dán korombeli, azt én elsősorban nem az itteni keleti plusznak tudom be, hanem a gyenge magyar oltási hajlandóságnak és rossz kormányzati kommunikációnak.

Én a keletire is csak áprilisban kerültem sorra, akkor már minek, ha adatokból világosan látszott májusban jut Pfizer. Erősen körzetfüggő is volt, ahol már elfogytak az öregek, ott már áprilisban huszonévest is oltott a háziorvos. Főleg úgy emlékszem akkoriban már volt tanulmány, 1 dózis Pfizer 2 hét után hozza a 2 dózis Sino + 2 hét hatásfokát, plusz nekem az EU elfogadottság is fontos szempont volt. Amúgy utólag okoskodva egy bármilyen oltásból április közepén beadott első dózis oltás nem nagyon védett engem akkor semmitől, mert még ideje se volt kialakulni hatásnak, az védett inkább, hogy voltak korlátozások és lement a hullám ahogy első tavasszal is. Magyarul én 100% táppénz, olcsó teszt, FFP2 maszk, filteres szellőztetés intézkedéseknek jobban örültem volna egy éve télen, és nem nőnapig várni valami intézkedéssel. Én nem szólok le senkit aki akármiért elfogadta a keletit és elégedett. Ha az volt a szempontja bármilyen minél előbb. Viszont azt ti is elismerhetnétek a behozatal, használat körülményeinél rengeteg kérdőjel volt. És eléggé rossz dolognak tartom, hogy aki a pocsék tájékoztatás és ijesztgetés mellett elfogadta a kínait, viszont sajátzsebből mérés szerint kiderült mégse "golyóálló mellény" és mehetett Romániába másikért. Valamint nevetséges volt a propaganda, hogy heti kb. 100K Pfizer szállítmányra ment a leszólás Brüsszel nem küld eleget, havi kb. 400K kínaiért kimentek a reptérre bohóckodni. És nem csak a keletiek kapcsán, hanem pl. AZ, Janssen vérrög hírekre is lassan reagáltak itthon, amikor nyugaton már előbb kínálták a másodiknak eltérő mixet, fiatal nőknek nem adták már, szuperül tájékozott háziorvosok aspirin protectet mondogatták meddig stb. Olyankor előszeretettel hivatkoztak EMA álláspontra, hogy vállalható kockázat, mehet tovább csak a skandináv országok olyan finnyások AZ, J&J párosra. Érdekes volt az is, hogy azt mondták ne méricskéljenek az emberek, de az átesettek igazolvány hosszabbítás rendeletben mégis számított az antitest szint. Őszi hullámban miért titkolóztak oltásfajták teljesítményéről. Szerbiában közzétették, melyik oltás után mennyien kerülnek kórházba De ha ilyen kérdéseket felteszel, akkor megkapod rá beszippantott a politika. :U

[ Szerkesztve ]

(#57904) t72killer válasza Parci (#57898) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Értemén a majrét, csak a 300 halottnál beadott 1.dózis = fénysorompó vonalában benyomott satufék. Lett belőle jó sok oltóponti fertőzés, köszönhetően a zsúfolt oltópontoknak.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57905) PuMbA válasza #86564352 (#57903) üzenetére


PuMbA
titán

"és ismét írom messenger booster oltás után elvileg működik a kiskapu, mert a Grüner Pass app elfogadja. Tehát teljesült a kívánságod, gyakorlatban nem annyira számít."

Jaja, csak ezen akadtam meg. Ha a Grüner Pass elfogadja, akkor megéri szívózni az emberekkel hivatalosan? :)

Parci: Ez egy nagyon jó kérdés. Le van papírozva a Szputnyik esetén, hogy pontosan milyen vagy miben más a két vakcina összetétele? Abból kiderülne. Mert ha tényleg más akkor megmagyarázza azt, hogy miért teljesít sokkal jobban az omikron ellen, mint a többi vakcina.

[ Szerkesztve ]

(#57906) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Fekete színű FFP2 maszkot honnan lehet beszerezni? Viszonylag hamar kellene, webshop emiatt nem játszik (kedden már nálam kell hogy legyen a cuccos - temetésre megyünk - not covid).

⭐ Stella

(#57907) Rage47 válasza radi8tor (#57906) üzenetére


Rage47
veterán

[link]
foxposttal nekem 4 nap volt, futárral lehet gyorsabb

(#57908) radi8tor válasza Rage47 (#57907) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Benu gyógyszertárban elvileg lehet kapni. Ránézek.

⭐ Stella

(#57909) #86564352 válasza PuMbA (#57905) üzenetére


#86564352
törölt tag

Azért fogadja el, mert booster után a magyar EESZT 3/3 Pfizer jelzést mutat legfrissebbnek, az osztrák app azt nem láthatja valójában első kettő orosz. Ha az orosz kódot akarod felvinni a Grüner Passhoz, nem fog menni. Ha csak az utolsó friss Pfizert, akkor igen és 3/3 jelzés miatt azt hiszik 3 Pfizer. Ezeket síelős topikokból szedtem, nekem nincs 100% saját tapasztalatom, mert nincs keleti szuris ismerősöm aki jár Ausztriába. Olyat is olvastam adott étteremtől függ, valahol kutyát nem érdekli helyi szinten milyen, ha mutatsz valami QR kódot és oltás igazolás félét mehetsz kajálni. De olyan is van gondosan megnézik és akkor hoppá.

Amúgy szerintem, ha örültetek, hogy politika döntéssel hoztak keleti szurit is, akkor ezeknél a döntéshozóknál reklamáljatok az utazás ígéret miatt, ne Ausztriát hülyézd akik kezdettől azt kommunikálták EMA engedély, aztán ezt lejjebb vitték WHO engedélyre. Na most az orosznak még ez sincs, ez miért Ausztria hibája? :F

(#57910) bigdady válasza t72killer (#57894) üzenetére


bigdady
nagyúr

Pláne. Ezt mondom

(#57911) bigdady válasza radi8tor (#57906) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én sipo-ról vettem: [link]
Kényelmes is belül puha szivacsos

[ Szerkesztve ]

(#57912) PuMbA


PuMbA
titán

Norvégiában feloldják az összes korlátozást

Bye-bye maszk a Norvégoknál :) Remélem a nyáron nálunk is ez lesz.

[ Szerkesztve ]

(#57913) kolopele válasza daneel_hu (#57878) üzenetére


kolopele
nagyúr

Már bocs, de akinek két rokona is ott van tűz közelben az sok mindent tudott már melyik vakcinát kinek lesz szabad adni. Én meg tudtam várni, mivel tavaly előtt, amikor még oltás sem volt meg sem éreztem a vuhanit, miközben nejem 4 hétig szenvedett vele.
ubyegon2: Igen, pontosan így van. Ebben is csak a szokásos magyar mentalitás van, irigykedjünk a másikra (úgy látszik ez már oltások terén is így működik).

(#57914) kolopele válasza PuMbA (#57912) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nagy valószínűséggel ez lesz nálunk is, aztán majd őszre megint lefertőződik mindenki, jönnek az újabb variánsok. A maszkra pont úgy kellene lassan tekinteni, mint egy pohár vízre, szükséges.

(#57915) #86564352


#86564352
törölt tag

Az lenne ideális a magas átoltottság és booster hatás miatt lazít egy ország, nem azért mert unjuk már és szarunk bele. 6,4 millió oltott, ebből mennyi aki boostert is kapott? 50 felettiek átoltottsága milyen? A szupergagyi kormányzati honlap csak ennyit mutat:

(#57916) PuMbA válasza #86564352 (#57915) üzenetére


PuMbA
titán

[link] 3. grafikonon látod a booster számot

[ Szerkesztve ]

(#57917) [CS]Blade2 válasza #86564352 (#57903) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nekem nincs bajom semmivel. Leírom az egész szálat:

OGYÉI nyomozásról volt egy link a szputnyik kapcsán.
ÉN:
Nem életveszélyes, hanem inkább életmentő volt, hogy lett szputnyik és engedélyezte az OGYÉI. Én nem ba*ogatnám, hanem díjaznám a csávót, aki engedélyezte.
Drizzt:
Az engedélyezőnek az akkor rendelkezésre álló információkból kell ítélni. (Gondolom ő azon a véleményen van, hogy nem szabadott volna engedélyt adni a Szputnyiknak.)
ÉN:
Szerintem nem gond, ha nem szabadott volna, mert nekünk jól jött. Mi kértük.
Leírtam, hogy miért volt fontos, hogy hozzájussunk a szputnyikhoz és engedélyezve legyen.
Rive írt:
Egyetértett, hogy tudtunk eleget a szputnyikról, és ő is vállalt volna még több saját felelőséget is egy beleegyező nyilatkozattal, de leírta, hogy ő ennek ellenére megrángatná az engedélyezőket.
ÉN:
Leírtam, hogy a saját vállalt felelőségünk mellett én nem rángatnám meg akik aláírták az OGYÉI engedélyt, azon az alapon, hogy ha hibáztak is, a dolog végül nagyon bejött, jót tettek nekünk.
Vesa:
Újra bedobta, hogy azért lehet az a véleményem, hogy jó, hogy engedélyezve lett, mert már azóta tudom, hogy tényleg jó, hogy engedélyezve lett.
ÉN: cáfoltam ezt, mivel akkoriban is úgy gondoltam, hogy engedélyezni kell (2021 eleje), és a maradék felelőséget majd én vállalom magamért.
Valamint leírtam, hogy ha megrángatják az engedélyezőket, akkor később, ha előfordul ugyanilyen eset, és az új engedélyező emberkék nem engedélyeznek egy jó vakcinát a megrángatástól félve, akkor szívni fogunk.
Drizzt mondta:
a szakértő azt mondta, nem lehet engedélyt adni,
a politikus azt, hogy engedélyt kell adni neki,
az OGYEI-s döntő engedélyező emberke meg megadta.
ÉN: A szakértő és a politikus nem számít, a felelősség az OGYÉI-s engedélyező emberé.
Drizzt: újra, hogy a szakértők nem akarták, és az OGYÉI vezetőség engedélyezte.
ÉN: Aki engedélyezte, azé a felelősség, nem a szakértőké és a politikusoké.

A másik szál pedig egy másik téma, amit PuMbA írt, hogy az osztrákok miért nem engedik a Szputnyikot, mikor az még jobb is, mint az AZ, Janssen, és Sino.
Erre ÉN:
Mert nem szakmai vagy észszerűség alapon döntenek. Továbbá mellé írtam, hogy én nem raknám sorrendbe a vakcinákat, mert mindenfélét írtak mindről, hogy mennyire istenkirály, meg mennyire sz*r, és a hatásosságról sem mértek kb. sehol ugyanazt. Mindet megfelelőnek tartom, és mindet elfogadnám utazáshoz.
Ennyi volt az oltás téma.

(#57918) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

New York Times: A hosszú covidosok küszködése az edzéssel (kivonat magyarul)

"A poszt-covid szindrómásoknak gyakran ajánlanak tornát, mozgást a felépülésük elősegítésére, azonban ahogy erről ez a New York Times cikk is beszámol, ez jelentős részüknél valójában visszaeséseket okoz."

(#57919) radi8tor válasza bigdady (#57911) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Webshop nem játszik az idő rövidsége miatt de köszi

⭐ Stella

(#57920) daneel_hu válasza kolopele (#57913) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Már bocs, de akinek két rokona is ott van tűz közelben az sok mindent tudott már melyik vakcinát kinek lesz szabad adni. Én meg tudtam várni, mivel tavaly előtt, amikor még oltás sem volt meg sem éreztem a vuhanit, miközben nejem 4 hétig szenvedett vele."

Nem rólad van szó, hanem általánosságban a tömegekről.
Kivételek mindig vannak.
De a nagy többség akinek ezt felajánlották, jól döntött. Sok életett menthettek meg vele.
(nem tudok utazni a nyugatra - na bumm...) Majd kivárom amig lehet.

(#57921) Soulfly842


Soulfly842
addikt

kva uncsi már egybéként ezeknek a múltbeli engedélyeknek a cincálása.. Olyan nagyon feleslegs téma itt már, semmit nem változtat már a jelenlegi, vagy a jövőbeli helyzet szemszögéből, hogy egy éve mi történt.

Oszt, szoroz? Lapozzunk!

Vagy csinljunl egy vakcina engedélyekhez kötődő topikot :D ahol lehet sírni olgarchiákon bármin, itt oly felesleges ez a téma már a kovid jelenlegi állásának, helyzetének kontextusában...

Helyette inkább egy kis közszolgálat:

Akit érdekel: Prof. Dr. Szekanecz Zoltán, Prof. Dr. Jakab Ferenc és Dr. Kulcsár Andrea: Covid-19 tájékoztatás - Hiteles információk az 5. hullámról, az omikronról és a vakcinákról c. MedicalScan Lakossági Szemináriumunk felvétele

Az dobjon egy pirvátot, s adok letölthetőséget.

[ Szerkesztve ]

(#57922) bigdady válasza radi8tor (#57919) üzenetére


bigdady
nagyúr

Pécsen van üzlet ;]

(#57923) Soulfly842 válasza Soulfly842 (#57921) üzenetére


Soulfly842
addikt

Az újonnan becsatlakozó, a két ismert szereplő mellett:

Dr. Kulcsár Andrea
Oltás specialista, infektológus
Dél-Pesti Centrum Kórház

(#57924) kolopele válasza daneel_hu (#57920) üzenetére


kolopele
nagyúr

Az utazás az, ami a legkevésbé érdekelt. Nyilván az emberek, főleg a fiatalabb, egészségesek jól tették amikor beadatták a kínait, de már akkor szerepelt az ajánlásban, hogy 60 felett, krónikus betegeknek nem szabadna.

(#57925) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://index.hu/kulfold/2022/02/12/havi-90-ezer-is-elmehet-tesztekre-egy-csaladban/ket-honapot-kesik-az-5-ev-alatti-gyermekeknek-szant-amerikai-covid-oltas/

a jó büdös p...ába már :(((

akkor engedélyezzék ;] a sinót, de ne szórakozzunk már azzal, hogy a kicsiket szopatjuk. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57926) t72killer válasza Soulfly842 (#57921) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyáltalán nem jelentéktelen. AKKOR mázlijuk volt. Ha precedensképp átkerül a gyógyszerengedélyezés a szakiktól a külügyminisztériumba, az azért annyira nem jó ómen arra nézve ha következő alkalommal nincs mázli.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57927) PuMbA válasza Parci (#57925) üzenetére


PuMbA
titán

Argentínában engedélyezve van a Sino 3 éves kortól tavaly október óta. Az EU ilyen válogatós, illetve ráérünk még hozzáállással nyomja a dolgokat ;]

Eközben Indiában:

"India began its vaccination programme on 16 January 2021 with AstraZeneca vaccine (Covishield) and the indigenous Covaxin.[6][20] Later, Sputnik V and the Moderna vaccine was approved for emergency use too.[21] As of 8 January 2022, the country had administered over 1.5 billion vaccine doses"

[ Szerkesztve ]

(#57928) PuMbA válasza PuMbA (#57927) üzenetére


PuMbA
titán

Az kimaradt, hogy India már saját maga gyártja a Szputnyikot is pár hónapja :) Ott nagyon jól kezelték a dolgot szerintem. Mindenféle vakcinával tolják (inaktivált, adeno, mRNS), ahogy a csövön kifér. Ráadásul minél hamarabb licenszelik, hogy gyárthassák maguk is. Az igazat megvallva az EU kicsit lassú és be van aludva, de sajnos nem csak ezen a területen.

[ Szerkesztve ]

(#57929) t72killer válasza PuMbA (#57927) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Volt is cirkusz, amikor belehalt egy 3éves kislány.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57930) PuMbA válasza t72killer (#57929) üzenetére


PuMbA
titán

Tudok róla, ezt anno beszéltük, ha jól emlékszek. Nem teljesen emlékszek a kivizsgálás végeredményére, de elvileg olyan betegsége volt a kislánynak, ami miatt nem lehetett volna adni, de ezt nem tudták. Ilyen kicsiknél orvosilag több vizsgálat lenne szükséges oltás előtt, mert náluk még nem áll rendelkezésre 20-30 évnyi teljes kórtörténet, mint a felnőtteknél, hogy 30 másodperc alatt megállapítják, hogy adható-e vagy sem.

twofatcat: Én nem szeretnék gyerek kínait, nincs gyerekem :)

[ Szerkesztve ]

(#57931) #86564352 válasza PuMbA (#57927) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az EU-nak van más vakcina beszerzése, nem kell neki Sinopharm. Argentínának kell. Kuba csinált magának, adják kicsiknek is. Ha te szeretnél gyerek kínait, miért az EU-tól várod? Mint láttuk nem kell várni Brüsszelre. Ott kérd az engedélyeztetést, aki 18 felett is intézte a Sinopharmot, a Bem rakparton keresd az épületet. ;]

Az a vicc az EU-val foglalkozol, ahelyett a leírt helyen követelnéd a gyerek kínai oltást, ha annyira akarod.

[ Szerkesztve ]

(#57932) PuMbA válasza #86564352 (#57931) üzenetére


PuMbA
titán

"Az EU-nak van más vakcina beszerzése, nem kell neki Sinopharm. "

3 éveseket az EU nem tudja oltani, szóval ez jó vicc volt :) Nagyon EU elfogult vagy látom, de ahogy szoktam mondani, vannak árnyalatok. Nem szeretem a végletekben való egyoldalú gondolkodást és az ilyen embereket sem. Attól, mert EU támogató vagyok nem jelenti azt, hogy mindent benyelek, amit csinálnak, mert az EU szent és sérthetetlen és mindig jó döntéseket hoz. Próbálok gondolkozni józan ésszel és amit nem szerintem csinálnak jól, azt ki fogom mondani.

[ Szerkesztve ]

(#57933) PuMbA válasza #86564352 (#57931) üzenetére


PuMbA
titán

"Az a vicc az EU-val foglalkozol, ahelyett a leírt helyen követelnéd a gyerek kínai oltást, ha annyira akarod."

Miért akarnám követelni? Miért utasítgatsz, hogy mit csináljak? A saját agyadban találsz ki olyan dolgokat, amiket én sose gondoltam vagy írtam le és ez nem teszik nekem. Csak leírtam a véleményem és ennyi. Továbbiakban szerintem hagyjuk egymást, mert nem tűröm ezt a stílust.

[ Szerkesztve ]

(#57934) #86564352 válasza PuMbA (#57928) üzenetére


#86564352
törölt tag

"India nagyon jól kezelte, EU kicsit lassú és be van aludva." Azt mondod India átoltottsága jobb? Dupla, booster jobban állnak? Kérhetnék linket vagy csak EU lehúzás a célod bemondásokkal?

[ Szerkesztve ]

(#57936) simonjoe


simonjoe
senior tag

Sziasztok!!
Ma délelőtt a hegyeshalmi kishatárról visszafordított a labanc mert nem fogadta el a magyar 3 oltásos igazolást, az EU-s ban meg csak kettő szerepel, a harmadikat nem vitték fel. Járt már így valaki? Mi lehet a megoldás? :F

Joe

(#57937) Dare2Live válasza simonjoe (#57936) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

megnéztem a 3. nálam is csak a magyarban van benn az EUsban nincs.
Ez így elég szar.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#57938) radi8tor válasza Dare2Live (#57937) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ne utazz magyar, költsd itthon a pénzed.

⭐ Stella

(#57939) simonjoe válasza Dare2Live (#57937) üzenetére


simonjoe
senior tag

Az a baj, h hiába van a honiban mindhárom, a labancot nem érdekelte, egy kicsit xarul éreztük magunkat, amiért visszafordítottak.

Joe

(#57940) PuMbA válasza simonjoe (#57936) üzenetére


PuMbA
titán

EESZT - Uniós digitális COVID-igazolvány - GYIK

"Mit tegyek, ha az Uniós Digitális COVID-igazolványom nem azon adatokat tartalmazza, amelyekről én tudok?

Ha például az oltottságot vagy a teszt eredményét nem mutatja, a személyes vagy időponti adatok nem stimmelnek, vagy bármi más eltérést tapasztal, vegye fel a kapcsolatot az érintett egészségügyi szolgáltatóval (aki oltotta vagy ahol a tesztet levették) az adatok pontosítása érdekében! Szükség esetén a Kormányablakok segítségét is kérheti, hogy azok járjanak közben az Ön érdekében."

[ Szerkesztve ]

(#57941) simonjoe válasza PuMbA (#57940) üzenetére


simonjoe
senior tag

VAZZZEEEEEEEE!!! Mit iszol?? :D :R :R :R :R

Joe

(#57942) Dare2Live válasza simonjoe (#57939) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

közbe beugrott esztben nézd.
Meg is néztem ott EUson is rajta van.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#57943) simonjoe válasza Dare2Live (#57942) üzenetére


simonjoe
senior tag

Köszönöm Nektek!! :R Levontam a következtetést, Én voltam a f@..x!, felkészületlenül indultam útnak, még a hóláncot is itthon hagytam. :W

Joe

(#57944) koncsik válasza simonjoe (#57936) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Mi csak a Grüner Pass-t nyomattuk (igaz az EU certificate-k alapján), az osztrák határőr unottan megtekergette, aztán tovább hajtottak (feleségem 2szp+1pf nem izgatta őket, 15 éves fiamra kérdeztek rá, de átengedték), nem tudom hol mentünk át, mert elterelt a vazzeee talán Rajka felé és egy olyan határátkelőn mentünk át, ami két az országúton álló szervet jelentett egy egysávos úton, 1 db. autó lassított előttünk (Ő), sehol senki más. visszafelé a nagy határátkelőn még lassítani se kellett. Parndorf-ban 1 sima maszkost küldtek ki talán az adidas-ból, mindenki igyekezett betartani a szabályokat.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57945) simonjoe válasza koncsik (#57944) üzenetére


simonjoe
senior tag

Mindig Szombathely után a bucsui átkelőnél szoktunk kimenni, de most Parndorfba szerettünk volna menni (enni :D ) van ott egy autentikus török kebapos,(aki arra jár ne hagyja ki!!, Memo Kebap) nagyon finom a kaja náluk, gondoltuk tolunk egyet az út előtt. Nem is a pályán mentünk, h elkerüljük a tumultust, az egyesen, a kishatár átkelőnél, mondjuk ott is volt vagy másfél km-es sor, de azt gondoltuk sima ügy, hát nem volt az. Gyorsan vissza Letenye, majd ki a horvátokhoz, fel a Papuk-ba, megpisiltettük a kutyát :DD , és Barcs irányából haza Zsámbék. A Horvát oldalon is vakarta a fejét a vámos nő, kellett neki a két oltásról szóló nyomtatott papír, kellett neki a telefonunk, ott látta mindhárom oltást, hümmögött nagyokat, majd kiengedett.

Joe

(#57946) bigdady


bigdady
nagyúr

Pozitiv teszt után ha valaki meggyósgyult kell jelezni vhol, pl háziorvosnál? Vagy mitől lesz gyógyultsági igazolás eeszt-ben vagy Eu-s? :R

[ Szerkesztve ]

(#57947) t72killer válasza Ringman (#57935) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azért remélem ha beszerzem, akkor jár mellé recovery certificate. Több országban oltással egyenértékű.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57948) Vesa válasza PuMbA (#57899) üzenetére


Vesa
veterán

Milyen "meglepő", hogy az igazgató szerint övék a világ legjobb vakcinája. Igaz, ezt megint semmi nem támasztja alá azon kívül, hogy Ő kinyilatkoztatja, de ezzel -ismét- ne is törődj.
Közben mindkét másik vektorvakcina csak egy jó közepes szintet ért el és még a vérrög kockázatuk is létező jelenség. Persze ez az azonos technológiával, csak gyatrább minőség ellenőrzés mellett készülő orosz vakcinára mind nem igaz, náluk nincs mellékhatás és 95%-ban véd minden ellen IS. Hiszen még Putyin is megmondta...Lassan átmegyünk itt egyfajta vakcina hívők közösségébe, úgyhogy a "komoly" jelzőt jegelni lehet lassan a címből, mert 2 év után sem értik néhányan, mitől lesz egy infó hiteles.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57949) Vesa válasza Soulfly842 (#57921) üzenetére


Vesa
veterán

Sajnos számítania kéne (persze nem itt, a topikban). Ugyanis ezzel az a legfőbb probléma, hogy ha ez egyszer megtörténhetett, akkor megtörténhet bármikor ismét. Ha bármilyen engedélyeztetés -nem csak vakcina-, ebben az országban simán mehet úgy, hogy a köpcös törpe leszól a haveroknak és nem szakmai, hanem politikai alapon kézivezérelve döntenek, akkor az igazából k*rva nagy gáz! Főleg, ha tudjuk, hogy a kézivezérlő amúgy teljes tudományos analfabéta és mindent a vallásos hitéből vezet le.

El lehet menni mellette szó nélkül, de akkor ne csodálkozzon senki, ha legközelebb majd nem jön be a szerencsejátéka.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57950) Vesa válasza Parci (#57925) üzenetére


Vesa
veterán

Ne már...pont erről beszélek. Nyilván jó oka van a késlekedésnek. Ki kell várni a teszteket. Ha nem tisztázzák a felmerült kérdéseket és később baj lesz, akkor meg azért ugrik rájuk a fél világ, hogy felelőtlenül -aka orbán- engedélyeztek.

A tudomány a valóság költészete!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.