Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57351) t72killer válasza radi8tor (#57343) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez jogos. Bár covid ellen oltott számára az kb azonos eü rizikó.

#57344: +1, bár nemigazán tudjuk mit csinál a ba2, én is csak nagyon rozoga állapotúaknak javasolnám a 4.et, annak teljes tudatában, hogy mindenki el fogja kapni 0-1-2-3 oltással. Fentebb szó volt az imprintingről: szvsz esélyt kell adni, hogy ne vésődjön be túl mélyen a kihalt változat kódja: erre valszleg a legjobb megoldás az átesés+később koktél mRNS

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57352) Soulfly842 válasza Drizzt (#57340) üzenetére


Soulfly842
addikt

Azért nem voltál eddig ennyire naiv. :) Eddig az összes új mutáció megjelenését az harangozta be, hogy a neumann labs lenyilatkozta, hogy már egy igen szignifikáns százalékban jelen van; ezután jött a bejelentés 1-2 nappal Cecíliáéktól:

Jajj, találtunk mi is egyet.

A transzparencia úgy tűnik elveszett, hiszen a neumann labs erről már nyilatkozott egyedüliként :(

A szennyvíz minta, mindig 2-3 héttel előre jelez, egy dolog viszont biztos, ha még most is emelkedés látható, akkor 2-3 hétig nem lesz itt semmilyen tetőpont.

(#57353) pjen válasza Csatravi (#57349) üzenetére


pjen
félisten

Igaz, de egyálltalán nem biztos, hogy a mostani oltás véd a következő mutáns ellen. A flu ra se oltanak ugyanazzal 3x, mert a következő mutánsra esetleg tök hatástalan.

(#57354) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

A favipiravir hatásossága megkérdőjelezhető. Magyarországon mégis feljelentették, aki megkérdőjelezte

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#57355) Rive válasza Csatravi (#57349) üzenetére


Rive
veterán

Ezt tapasztaljuk minden évben a flu-val. ...Jön egy újabb változat és akkor mennyit fog jelenteni, hogy valamikor átestél?

Elég sokat. Legszembetűnőbb példája ennek a H1N1 néhány évtizedenkénti rendszeres előtérbe kerülése, a jellegzetes inverz érintettséggel (fiatalok keményebben szívnak: mert az előző hullámban még meg se születtek).

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#57356) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

rám írt egy nőci fáccsén a "vakcinainfo - az orvos válaszol" csoportból, mert látta, hogy bekérdeztem az orawell nyalókás teszttel kapcsolatban. neki is halvány pozitív két hete már (ők tuti koronásak voltak és a gyerekeinél negatív is lett 5-6 nap után). ő beszélt a forgalmazóval is, állítása szerintem értelmes fószer nagyon, azt mondta, hogy extrém esetben 6 hétig is mutathat még pozitívat fertőzés után. influenzára nem jelezhet be, viszont enyhe fogínyvérzés valamiért bekavarhat neki. a forgalmazó (aki persze nem biztos, hogy nem elfogult) szerint beleférhet akár, hogy pozitív a gyorsteszt és negatív a pcr, ilyen esetben a pcr a döntő és nem fertőző az illető.

én ezt már lexarom :DDD, de mivel follow-up, és újabban mindenki rám hivatkozik, hogy lám-lám, a gyorsteszt, beírtam.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57357) #86564352 válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


#86564352
törölt tag

Gyűlölöm az ilyen idiótákat. :W Az ő hülye fejében szerintem még büszke is magára milyen rendes, hiszen azzal kezdte megkérdezte a szüleid be vannak-e oltva. Hogy téged és mást megfertőz a kávézóban, az mindegy, ő gondolt a szüleidre, milyen kedves ember.

(#57358) natë válasza Parci (#57356) üzenetére


natë
nagyúr

mindig orwell-re áll a szemem

(#57359) Csatravi válasza pjen (#57353) üzenetére


Csatravi
senior tag

Persze, de leragadtunk a 4. oltásnál és nem a leginkább hajmeresztő kijelentésinél.
Pld.
"A szakértő arról is beszélt, hogy szerinte a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál. „Nekem meggyőződésem, hogy a kemény koronavírus-járványon már túl vagyunk. Lehet félni attól, hogy esetleg komolyabb megbetegedést okozó variánsok kialakulnak, de ennek a reális veszélyét már nem látom, ugyanis ha lesznek is ilyenek, már nem tudnak olyan mértékben tért hódítani – éppen azért, mert az omikron nagymértékben immunizálta a lakosságot” – mondta. " (kiemelés tőlem)


Rusvai biztos átaludta azt a részt, hogy hogy a vuhani sem tudta immunissá tenni a lakosságot és a legnagyobb többségben azok nem szenvedik/ték meg az újabb variációt akik oltva vannak már legalább 3x. Akik meg nincsenek (ez az ő döntésük) azok meg majdnem ugyanúgy nincsenek biztonságban mint az előző variánsoknál. Viszont ha lejár az oltások hatékonysági ideje akkor közel az alapvonalhoz állhatunk vissza. Van akinek már az 5.-6. hónapos a 3. oltása.

(#57360) Kékes525 válasza Ringman (#57336) üzenetére


Kékes525
félisten

"az újrafertőződésnél ugyanolyan eséllyel voltak tünetesek a betegek, mint az első megfertőződéseknél."

Ezt nem értem, mivel minden COVID-19-es betegségnél (a variánstól függetlenül) a beteg egyben fertőzött és fertőző is, legalábbis a betegség első fázisában. Így teljesen mindegy, hogy hanyadik fertőzésről van szó. A fertőzés első szakaszában ez szükségszerűen 100%-os. Másrészt hogyan, mitől lenne beteg?

Gondolom ezt úgy értetted, hogy az újrafertőződésnél ugyanolyan eséllyel voltak fertőzöttek betegek (azaz a tünetesek), mint az első megfertőződésnél.

Én nem ezt írtam. Én azt írtam, hogy azok a betegek akikben több vírus termelődik, azok több embert tudnak megfertőzni, több eséllyel fertőznek. Ez is független a variánsoktól.

"nincs friss oltás -> hatékonyság csökken, nagyobb eséllyel kapod el."

Erről írtam, csak a másik oldalát hangsúlyoztam. Éppen az előzőek miatt van ez. Azokban termelődik több vírus, akikben nincsenek friss oltások, vagy egyáltalán nem oltakoztak. Persze még sok minden számít. gondolok arra, hogy hanyadik oltásról beszélünk és mennyi idő telt el közöttük.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57361) Ringman válasza Kékes525 (#57360) üzenetére


Ringman
nagyúr

Gondolom ezt úgy értetted, hogy az újrafertőződésnél ugyanolyan eséllyel voltak fertőzöttek betegek (azaz a tünetesek), mint az első megfertőződésnél.

igen, csak reggel volt :)

(#57362) Kékes525 válasza Parci (#57356) üzenetére


Kékes525
félisten

Az orvosok mit válaszoltak?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57363) Kékes525 válasza Ringman (#57361) üzenetére


Kékes525
félisten

:R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57364) [CS]Blade2 válasza Csatravi (#57349) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ez egy vírus, amire a legjobb megoldás az oltás. Az antitestekben, az immunrendszer memóriájában bízhatsz, aztán a génekben. Istenben, a kísérleti gyógyszerben, a lélegeztetőgépben, a feletted álló orvosokban is lehet, csak az már nem valami hatékony.

Itt abban lehet bízni, hogy oda jutunk az oltással, hogy enyhébb oltási reakció mellett adható legyen. Ha kell 4-6 havonta be kell adatni, hogy ne válj ettől védtelenné.
Amikor bejön valami, ami ellen már nem jó, akkor pedig nagyon gyorsan kell elkészíteni az új oltóanyagot, erre kell berendezkedni. Az lesz itt a Jani ország, akiknek saját vakcina gyára van. Afrikában is gyártani kell majd, az nem lehet, hogy 1-2 évvel később jut csak el oda, nekünk is az lesz az érdekünk, most is az lenne, de valahogy nem működik, inkább raktározzuk maguknak, mint, hogy beadnánk annak, aki kéri.

Ahhoz nem elég gyenge az omikron, hogy fenn tudjuk tartani, mint a flu-t. Nem tudjuk, hogy mi van, ha már 3. 4. 5. 6. 7. alkalommal kapod el. Valszeg az van, hogy bármennyiszer elkaphatod, és végez pusztítást, aminek egy része regenerálódik, egy része meg nem, ezért amikor sok X. alkalommal kapod el, már elég gatya leszel.

(#57365) Chesterfield válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Mindig csodálkozom, hogy az ilyen IQ-val rendelkező emberek hogy képesek boldogulni az életben. Kérlek mondd, hogy maximum közmunkás.

(#57366) Parci válasza Kékes525 (#57362) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

végülis ugyanezt, hogy nem lenne szabad influenzára jeleznie, és lehet akár sokáig is pozitív. de akkor még nem volt meg az infó, hogy van pcr, és korona-, flu+. de nem írok már follow-upot nekik, tényleg nincs ebben ennyi.

január közepén valószínűleg megvolt az omikron minimális tünetekkel, most meg A influenza, ami szétcsapta a gyerekeket nagyon, minket kicsit.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57367) Csatravi válasza [CS]Blade2 (#57364) üzenetére


Csatravi
senior tag

Ez a kommented inkább Rusvainak szólhatna :)

Nekem nincs ellenvetésem az oltással. Ha kell akkor menni fog bár nem vagyok egy nagy oltást halmozó.
Flu ellen soha nem oltottak ennek ellenére csak általános iskolás koromban kaptam el egyszer. Kalmopyrin + izzasztókúra és két nap múlva semmi bajom nem volt pedig behúztam a 40 fokos lázat. A családunkba soha senki nem kapott Flu ellen oltás és 3x kopp....
Ez viszont nem Flu még ha látszólag enyhült is de úgy tűnik, hogy mivel sok szervet alattomosan támad, és sok esetben maradványt hagy maga után (szerintem) nem is lesz az.

(#57368) pjen válasza Csatravi (#57359) üzenetére


pjen
félisten

Ez a Te véleményed, nincs ezzel semmi gond. Hogy melyikteknek van igaza majd az idő eldönti.

(#57369) attiati


attiati
veterán

[link]
FB Link

"

Avidin Ltd. - Régi koronavírus - omikronos tünetekkel

A koronavírus normál, régóta jelenlévő náthaszerű tüneteket mutató változatát mutatták ki a szegedi Avidin Kft laboratóriumában. A középkorú férfinak több napon keresztül tipikus omikronos tünetei voltak, orrfolyás, fejfájás, fáradtság. Ugyanakkor mind az antigén tesztjei, mind a PCR-tesztjei negatívak voltak, amelyek kizárták az influenzát is. Ezek után próbálták meghatározni, hogy mi okozza a tüneteit. „Egy különleges technikával, teljes szekvenálással meghatároztuk, hogy ez koronavírus, de nem covid, hanem egy alfa családhoz tartozó, úgynevezett 229E törzs, ami a közönséges nátháért felelős” - mondja Puskás László ügyvezető. A genetikai szekvenálás költséges és hosszadalmas vizsgálat, ezért az Avidin most kifejlesztett egy a hagyományos koronavírust kimutató PCR tesztet, amely sokkal gyorsabb és olcsóbb. Az eset kapcsán ellenőrizték a háziorvosok által használt és a Whitelab hálózatban használt antigén gyorstesztek hatékonyságát is, és mind az 5 negatívat mutatott. Elképzelhető persze, hogy vannak olyan antigén tesztek, amelyek fals pozitívat mutattak volna, és azt feltételezték volna, hogy covidos a személy, de az ebben a vizsgálatban részt vevő gyorstesztek jól vizsgáztak. Az eredmény azért lehet érdekes, mert ezek szerint sok omikronos tüneteket produkáló beteget nem kellene karanténba küldeni. Ezzel a vizsgálattal jónéhányan elkerülhetik a vesztegzárat"

(#57370) Parci válasza attiati (#57369) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hmmm... :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57371) attiati válasza Parci (#57370) üzenetére


attiati
veterán

már jó pár hete fura valami a tesztekkel, hogy te is írtad

[ Szerkesztve ]

(#57372) natë válasza attiati (#57369) üzenetére


natë
nagyúr

Csak nehogy az derüljön ki, hogy a covid már rég eltűnt, mi meg a nátha ellen küzdünk vadul ;]

(#57373) attiati válasza natë (#57372) üzenetére


attiati
veterán

ééés a koronahelyzet miatti stressz miatt legyengülő immunrendszer miatt nyalja be mindenki az alap fosós, influenzás betegséget :D topik zárható :)
(csak trollkodok)

[ Szerkesztve ]

(#57374) Vesa válasza Chesterfield (#57326) üzenetére


Vesa
veterán

Épp ideje lenne elküldeni az öreget továbbképzésre...Egyre mélyebbre süllyed. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#57375) Vesa válasza rednifegnar (#57328) üzenetére


Vesa
veterán

Tipikus sajnos. Itt tart a magyarok egy jelentős része agyban... :U

A tudomány a valóság költészete!

(#57376) mpo válasza Vesa (#57374) üzenetére


mpo
veterán

Covid károsult vagy még ez lehet az oka.

Úgy isszuk a töményet járvány idején, mintha kötelező lenne
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#57377) Z.É.T. válasza attiati (#57369) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Azért ez így izgalmas (és tényleg kábé kezelhetetlen és ezért "elengedős") helyzet.
Van covid, ami többnyire omikron, néha valamelyik másik variáns, van influenza-A és hagyományos nátha-vírus, omikronra emlékeztető tünetekkel, vannak antigéntesztek, amelyek gyakran fals-negatívok, néha fals-pozitívok is talán és drágán PCR tesztek, amik mintavételi hiba miatt lehetnek negatívok, valamint már nem fertőző egyéneknél hetekig vírustörmelék miatt pozitívak.

Kihagytam valamit? :U

(#57378) [CS]Blade2 válasza Csatravi (#57367) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nem neked, csak úgy általánosságban erre a témaszálra.
Én sem kaptam flu ellen, ebből is látszik, hogy ez nagyon nem flu... ha az lenne, akkor lehetne gondolkodni rajta, hogy fiatal egészségesnek nem nagyon kell.
Ehelyett abban kell gondolkodni, hogy a ma ismert leggyengébb covid is olyan erős, ami fenntarthatatlan. Jó esetben van ellene oltásod és/vagy jó egészségi állapotod.
Az 5. vagy a 10. vagy a 20. alkalomra már lehet, hogy bukjuk a jó egészségi állapotot.

(#57379) Vesa válasza Kékes525 (#57329) üzenetére


Vesa
veterán

A teljesen idióta konteós balázs a másik fele. itt éppen Kemenesivel beszélget, aki ki is osztja Rusvait (bár név szerint nem említi, de egyértelmű, hogy róla van szó), illetve próbálja helyre tenni balázs szabadságharcos baromságait is, több-kevesebb sikerrel (aki belehallgat, az várja meg a műsorvezetők monológját is, már ha bírja idegekkel, mert a végén még visszakapcsolják Kemenesit is). Az a durva, hogy az ilyen balázs félék a butaságaikat ekkora tömegekhez el tudják juttatni. Most tényleg az van, hogy már sokkal inkább a hülyeség ömlik mindenhonnan, és nem a tudományos konszenzussal megtámogatott hiteles információk.

Don't look Up!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57380) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Faternak ezt írta ki ma a házidoki:
ASA PROTECT PHARMAVIT 100 MG
Szívinfarktus utáni visszaesés megelőzésére, trombózisos érrendszeri műtét után, átmeneti agyi vérellátási zavar esetén az agyi infarktus megelőzésére (ischemiás probléma) alkalmazható gyógyszer. Vérrögképződést gátló (antitrombotikus) hatása a vérlemezkék (trombociták) tromboxán A2 szintézisének gátlásán alapul.

Vérnyomáscsökkentőt szed pár éve, és 61 éves. Muteromnak meg semmit. Nem adnak itt Favi-t otthon-ra, fel sem ajánlotta, hogy, ha esetleg gondoljuk...

(#57381) Kékes525 válasza Parci (#57366) üzenetére


Kékes525
félisten

"A influenza, ami szétcsapta a gyerekeket nagyon, minket kicsit."

Ti már biztos, hogy többször találkozhattatok vele, a gyerekek immunrendszere viszont csak most ismerkedik az influenza vírussal.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57382) Kékes525 válasza Vesa (#57379) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, mint a filmben.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57383) Parci válasza Kékes525 (#57381) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

2018. végén is volt egy erős körünk, azóta meg oltottunk mindenkit. de lehet, hogy még durvább lett volna oltás nélkül, ez már nem derül ki.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57384) IQfályter válasza Sir Pocok (#57354) üzenetére


IQfályter
tag

Nekem ma akarta felírni a doki, mondtam, hogy köszönöm szépen de nem kérem. :)

(#57385) Kékes525 válasza Parci (#57383) üzenetére


Kékes525
félisten

Az influenzával az a baj, hogy mutálódik mint állat. Nemcsak sok pontmutációi vannak (nincs hibajavító enzimjei), hanem nagyon sokszor rekombinálódik is. Genomja nyolc szegmensből áll. Azaz rendkívül sokféle variánsa van.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57386) Sped válasza Vesa (#57379) üzenetére


Sped
aktív tag

Meghallgattam, teljesen valid dolgokról vitatkoznak.
NEm értem mi ezzel a probléma. Kemenesi pedig reagál is mindenre, teljesen érthetően, nagyon korrekt műsorrész volt ez. Ilyenből kéne még sok.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#57387) Parci válasza Kékes525 (#57385) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak mondom, hogy ők is találkoztak már vele sokszor. szerintem itt is van genetikai hajlam is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57388) DrBubo77


DrBubo77
addikt

Vége a „tuti covidos vagyok, csak a teszt nem mutatja ki” korszaknak

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#57389) Parci válasza DrBubo77 (#57388) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, mostanában "a teszt kimutatja, de nem vagyok covidos" korszak van már :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57390) mpo válasza DrBubo77 (#57388) üzenetére


mpo
veterán

Ravasz ez az Omicron, akkor terjed amikor a "nátha" és ugyanolyanok a tünetei.
Csak azt nem tudja még, hogy áprilisban le fog bukni.

Ha érted, akkor már elavult.

(#57391) Kékes525 válasza Parci (#57387) üzenetére


Kékes525
félisten

Persze, de nagyon sok változata van. A másik amit írsz az is, a genetika sok mindent meghatároz. A harmadik a viral load. A gyerek közösségekben, a gyerekek viselkedéséből adódóan gyakori a nagyobb mennyiségű vírussal való fertőzés. Nem lehet elvárni egy gyerektől, hogy minden helyzetben nagyon vigyázzon. Ezt még egy felnőtt sem tudja mindig.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57392) Vesa válasza Sped (#57386) üzenetére


Vesa
veterán

Az a gond vele -mármint balázzsal-, hogy konteós oldalon szabadságharcol, mert -szerinte-, "BigPharma és Billgétsz + a Pfizer/Moderna akarja itt ránk erőltetni az oltásait" (hogy miért pont ez a kettő, azt hagyjuk is), ami nyilván teljesen fake és csak a szokásos "gonosz BigPharma" konteót jeleníti meg. Szerinte neki joga van eldönteni, hogy oltat vagy sem, ami egyrészt érthető egy laikustól, másrészt viszont rettentő mód zavaró, hogy csak a saját szabadságáról hajlandó tudomást venni. Arról már nem, hogy az EÜ jellemzően az oltatlan antivaxer megfejtők miatt terhelődik túl (ez kvázi tény), és emiatt az értelmesebbje, tehát az oltottak, ellátás nélkül maradhatnak számos szakterületen, mert minden megmaradt orvos az antivaxer életéért küzd az intenzíven ahelyett, hogy ellátná a szokásos feladatát. Vagyis ha nekem azért kell várnom egy MR-re 6-8 hónapot, mert minden radiológus antivaxereket símogat a covid osztályon, akkor az én életemet és egészségemet az antivaxer közvetetten egyértelműen veszélyezteti, ha mondjuk emiatt nem fedeznek fel időben egy rákot.
Arról nem is beszélve, hogy mértékadó tudományos kommunikációban azt soha, senki nem állította -balázzsal ellentétben-, hogy 1 vagy 2 oltás élethosszig elég lesz. Flu-hoz sem elég, meg néhány más kórokozóhoz is szükségesek az emlékeztető oltások. Azt végképp nem érti a szerencsétlen, hogy a tudós az nem jós, a mérésekhez, tesztekhez, megfigyelésekhez idő kell, a tudomány így működik és nem úgy, hogy dobjunk egy imát aztán minden rendben lesz. A "világ urai" szintű célozgatására ki sem tértek, mert az már a legalja.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#57393) Parci válasza Kékes525 (#57391) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sars-cov-2-ből egyébként - tudtommal - inkább alacsonyabb mennyiséget ürítenek egy felnőtthöz képest.

mindegy is, örülök, hogy túléltük a múlt hetet :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57394) Parci válasza Vesa (#57392) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem példa nélküli, hogy egy jó rádiós nem a legélesebb kés a fiókban. ő sokat és gyorsan és bátran tud beszélni, nagy arca van, ami rádiós vonalon előny, tudományos vonalon nem igazán. nyilván lehetne visszafogottabb és ismerhetné a saját korlátait, de akkor nem lenne ekkora egója.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57395) pjen válasza Vesa (#57392) üzenetére


pjen
félisten

Neked inkább azér kell 6-8 hónapot várnod, mert megint vizes VB t rendezünk ahalyett hogy az eü állapotát rendeznénk. Nem a kapacirás hiányzik hanem a pénz, ha megfizeted másnap sorra kerülsz.

(#57396) Vesa válasza pjen (#57395) üzenetére


Vesa
veterán

Nézz utána kérlek, milyen várólisták voltak Covid előtt, és milyenek vannak most! Közvetlen kapcsolat van, teljesen egyértelműen. Nem csak MR-re kell várni, egyes szívműtétekre közel 1 év a várakozási idő, a csípőprotézis műtétekre gyakorlatilag értelmezhetetlen, több év lett mára! Emellett nyilván úgy sz*r az EÜ ahogy van, de ne bagatelizáljuk el a Covid hatásait. Tübb ezer EÜ dolgozó esett ki a rendszerből mert elegük lett a Covidból. Ha nincs ennyi antivaxer, akkor talán a többségük még ma is dolgozna, mert nem lettek volna extrém terhelések. Kivéve persze az oltások előtti hullámokat.

A tudomány a valóság költészete!

(#57397) IQfályter


IQfályter
tag

Édesanyám stroke-ot kapott 5 éve eddig minden évben benn volt utókezelésen mióta van ez a covid megszünt az utókezelés. Majd akkor lesz mikor vége lesz a covidnak ezt mondták neki. Látom rajta, hogy egyre rosszabul van. Na most mit tudok csinálni?

(#57398) kolopele válasza IQfályter (#57397) üzenetére


kolopele
nagyúr

Magán úton kell akkor megoldani, erre amúgy is jobb, ha mindenki felkészül a jövőre nézve. Mondjuk eddig is az volt a legkönnyebben és leggyorsabban járható út.

(#57399) Mr K válasza Asbee (#57172) üzenetére


Mr K
senior tag

"Aki meg retteg az zárkózzon be."

Hát igen, rémes emberek vannak, de nem kell velük foglalkozni. :F
‘I don’t want to die’: the shielders who fear the end of Covid restrictions

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#57400) [CS]Blade2 válasza IQfályter (#57397) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Tudni kellene, hogy pontosan milyen kezelés és pontosan hol. Az biztos, hogy bármilyen kezeléssel kockáztatnátok a fertőzés veszélyével... mivel valszeg ezért is vannak leállítva ilyen-olyan kezelések, meg ami halaszható, és csak az fut, ami tényleg kell.
Ha egyre rosszabbul van, akkor biztos, hogy van olyan részleg, ahol ellátják, mert az a "tényleg kell" kategória. Telefonon is meg lehet kérdezni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.