Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57051) Drizzt válasza pjen (#57049) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Odaírtam, hogy az " otthonról végezhető munkák elvégzésének helyszínéről".

I am having fun staying poor.

(#57052) pjen válasza Drizzt (#57051) üzenetére


pjen
félisten

Azért írtam amit írtam. Szerintem10 ből 8 ember még mindíg munkahelyhez kötött. Az iskolákról ne is beszéljek. Menjetek el egy suli elé, mikor vége a tanításnak. Meg a fiúk is puszival búcsúznak. Napi 20K (x5) fertőzött mellett szerintem senki nem tud értelmeset mondani.

(#57053) Asbee válasza Ringman (#57033) üzenetére


Asbee
veterán

Azért ezt a maradandó egészságügyi károsodást ne állítsuk már be úgy mintha valami tömegével előforduló dolog lenne. Ez szimplán túlzás. Hangsúlyozom, maradandó. Az omikronnál meg főleg. Az embereknek letellik a karantén aztán mennek a dolgukra mintha mi sem történt volna. Persze egyedi 1-1 eset, kivétel mindig van és lesz. Más nem halálos betegségeknél is simán előfordul, hogy egy ideig visszamarad ez az. Nekem 2 évente kb mindig van egy fasza arcüreggyulladás. Utána egy hónapig kb fejfájós, arcfájós, fogfájós, fáradékony vagyok.
Kezd megint arrafelé menni a dolog, hogy itt enyhébb változat, az emberek döntő többsége, pár nap alatt szépen kijön belőle, de foggal körömmel bizonyítani kell, hogy márpedig ez ugyanolyan veszélye....
Lassan az egész világ ezzel a omikronnal oda jut, hogy elkell engedni, nem véletlenül...

[ Szerkesztve ]

(#57054) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Megkezdték az oltást a világ első DNS-alapú koronavírus-vakcinájával

#57042Parci

Én is viszonylag jól vagyok, párom viszont egyre szarabbul néz ki(már nyomatékostotta, hogy így ne fogalmazzak többet neki :DDD ) . Iszonyatosan köhög, hapicizik felváltva, torka brutálisan fáj, arca nagyon beesett, stb, láza szerencsére nincs, a fejfájás neki viszont enyhe.

Nekem jelenleg a fejfájás maradt, és du 5-6 környékére nagyon kimerülök, s estére vagyok én is szarabbul, mint a gyerkőc. A torkom, nyaktájékfáj, vállam, végtagjaim fájnak. Estére mindez hatványozottan, de úgy alszok, mint akit leütöttek.
(hatványozza neki az örömöket, hogy a fertőzés előtt lett neki esedékes egy fogorvos, fogfájás+tömés miatt), ez most lelőve egy kicsit. Marad a sok fájdalomcsillapító.

Tényleg elgondolkodik az ember, hogy csak legyünk túl rajta, s ne hagyjon 'nyomokat' hossztávon...

A kérdés jogos: meddig lehet ezt csinálni? ilyen terjedési mutatókkal az évente 2 fertőzés egyre valószínűbb, hogy milyen károkat okoz - ha az első(k) nem is - x+sokadik az tényleg jó kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#57055) Parci válasza Asbee (#57053) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egy nehéz kérdés, mert maradandó lehet az is, amit Soulfly842 ír. kicsit fáradékonyabb maradsz, kicsit feledékenyebb leszel, kicsit szarabbul megy a futás stb. oké, ezekkel lehet élni, és ha annyi lenne, hogy az ember egyszer elszenvedi, aztán "ennyivel megúszta", oké, de egyelőre senki sem tud semmit.

annak mindenképpen örülni kell, hogy az omikron nem támadja úgy a tüdőt, az hatalmas dolog!

de, szerintem egyszerűen nem tudjuk, hogy hol mit rombol a cucc. és egy 5%-os gyakoriság (körönként?) sem kevés. amúgy az egy jó kérdés, hogy vajon a poszt covid az mennyire random és mennyire egyéb dolgoktól függ. magyarán, ha az ember nem longozik egy-egy átesés után, később attól még beszívhatja-e.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57056) Parci válasza Soulfly842 (#57054) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jobbulást, ez nem hangzik túl jól. mióta nyomjátok?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57057) tisn válasza Parci (#57042) üzenetére


tisn
addikt

más vírusnál nincs benned ilyen para, lehet, hogy beteg vagy vele 3 hétig, de aztán mész tovább. itt meg ott motoszkál a fejedben, hogy "na, vajon mit qrtál szét bennem, te kis csibész?!".

nincs? vegul is tudohegesedessel, nehezlegzessel kuzdom gyerekkorom ota, pedig hol volt akkor meg a covid.

(#57058) Parci válasza tisn (#57057) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én is kiszoptam négy évesen egy agyhártyagyulladást, maradandó károkkal :(
(épp ezért is írom ám, hogy most is aggódva pislantok a kölykökre)

de a napi felsőlégúti rutinra gondoltam. még egy influenzánál sem gondoltam erre soha, maximum arra, hogy lehetőleg ne kelljen már antibiót szedni utána.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57059) perempe válasza Parci (#56780) üzenetére


perempe
addikt

Nekem 302B-ből van kettő (AAA elemes), ill. egy CMS50E. Utóbbit jobbnak mondanám, mert mindig mér, csak vmi beállítást elállíthattam, és azóta halvány a kijelzője, nem tudom újraindítani; ha elemes lenne, akkor jóval szimpatikusabb lenne. A másik csinál olyat, hogy 'finger out'-ot jelez tévesen.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#57060) t72killer válasza Ringman (#57026) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az imprinting/OAS nem jó hír, és nagyon nem abba az irányba kéne menni, hogy tovább tunkoljuk a vuhani antigént. Igenis újfajta oltásokra kell átállni, mert talán lassan elindul jó irányokba a szervezet - és ugye a gyerekeknek-fiataloknak meg aztán végképp nem kéne a rég kihalt verziót nyomatni.

Az, hogy totálrossz-e nem tudom, de az biztos, hogy egy durvább, delta-visekledésű de omikron szinten mutálódott variánsnál marhára nem szeretném viszontlátni a jelenséget.

Amíg ki nem jön az új oltóanyag, a vuhanit már csak első oltásokra használnám, a többi mehet a "lefolyóba".

#57034: szvsz időben kell megkezdeni az immunrendszer átnevelgetését. Remélem az új oltások koktélok lesznek pl delta-omikron vagy hasonló.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57061) emvy válasza Asbee (#57053) üzenetére


emvy
nagyúr

Sajnos ha átlag 1 IQ pontos csökkenést okoz világszerte, az már óriási probléma :(

while (!sleep) sheep++;

(#57062) [CS]Blade2 válasza emvy (#57061) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Kis érdekesség: Jelenleg még akkor is sz*rban lennénk, ha csak csupa orvosból állna az egész világ. Ezt így oltás terén mondom. Ha nem hozzák meg a döntést a fejesek, hogy kötelező legyen, némelyik orvos is simán nyomná oltás nélkül a melót.
Csak csupa diplomás szintén zenész, ami szerintem szégyen.
Első körben, ami eszembe jut, hogy hol vették fel nagy számban, az a katonaság, esetleg diktatúra esetén, de meg nem ész vagy tudás kérdése, hanem inkább fegyelem, szófogadás, stb.

(#57063) Ringman válasza Asbee (#57053) üzenetére


Ringman
nagyúr

az a baj, hogy az omikronról még nincs is ilyen adat (3 hónap után mi marad meg).

azért az 1-1 eset inkább 1-2%, ami bőven sok, ill. ott vannak még a hajlamosítások is - pl cukorbetegség.

Kezd megint arrafelé menni a dolog, hogy itt enyhébb változat, az emberek döntő többsége, pár nap alatt szépen kijön belőle, de foggal körömmel bizonyítani kell, hogy márpedig ez ugyanolyan veszélye....

a deltánál enyhébb, ill. azért tűnik sokkal enyhébbnek, mert sok mindenki 3x oltott és/vagy már találkozott egy másik variánssal.

(#57064) Chesterfield válasza t72killer (#57060) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Ez alapján kimondható már, hogy egy nem kockázati csoportba tartozó embernek határozottan nem javaslott a negyedik vuhani booster?

(#57065) natë válasza Chesterfield (#57064) üzenetére


natë
nagyúr

Nem hiszem, hogy itt bárki ezt kimondhatná

(#57066) Drizzt válasza Chesterfield (#57064) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Szerintem nem. Ha megnézed, az egész onnan indult, hogy két "régi" Modernára egy Omikron Moderna, vagy még egy "régi" ugyanazt a hatást váltja ki omikron ellen nagyjából. Legalábbis az immunrendszer vizsgált részén és majmoknál. T sejtes oldalt úgy láttam nem vizsgálták, de nem teszek úgy, mintha értenék hozzá. Jelenleg ha már két vuhanit kapott az ember, esélyes, hogy harmadik vuhani nagyjából ugyanazt tudja, mint az omikronos. Negyediknél se látom miért változna ez meg, de a puding próbája az evés. Nekem inkább az ebből a tanulság, hogy nem érdemes omikron boosterre várni, ha van vuhani. De azért korai még erről beszélni. Ha ősszel lesz legkorábban omikron vakcina, de közben lesz erős járvány, akkor én lövetek negyediket(, ezúttal valószínűleg Pfizert, hogy minél változatosabban mutassam meg azt az antigént.). Engem hangyányit sem zavar a 4 havonta oltás, nekem belefér.

I am having fun staying poor.

(#57067) bigdady


bigdady
nagyúr

Szaglàs mikor szokott elmenni? Létezik betegség után két héttel? Teszt meg negatív :U

(#57068) t72killer válasza natë (#57065) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#57064: én határozottan ezen a véleményen vagyok.

#57066: kérdés, hogy ismételt pofozással lehet-e jobb irányba terelni az immunrendszert? Pl két (kisebb, "Pfizeres") adag omikron booster pl?

Sztem ha lesz választási lehetőség, boosterekből én is a kisebb adagokat kérem majd - főleg ha marad ez a 6-9 havonkénti tukmálás.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57069) Ringman válasza bigdady (#57067) üzenetére


Ringman
nagyúr

omikronnál nem is jellemző a szaglásvesztés, nekem az alfánál (?) sem egyből jött elő, de még bőven az akut szakaszban.

Létezik betegség után két héttel

a neg. gyorsteszt nem garancia semmire, de amúgy mástól is lehet szaglásvesztés, ősz elején nekem is volt valamitől 1-2 napig. (nem teszteltem)

(#57070) kolopele válasza Ringman (#57069) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nekem gyengébb még mindig a szaglásom meg az íz érzékelésem, ugye 12 napja volt az első pozitív tesztem, a héten kedden megint, és ma lett negatív. Jobb a helyzet sokkal mondjuk, kicsit erőltet még a köhögés. Nejem viszont nagyon megszenvedi már 4 hete, talán kezd végre valamennyire kilábalni, viszont ő már vagy 2 hete nem pozitív.

(#57071) kolopele válasza bigdady (#57067) üzenetére


kolopele
nagyúr

Bármi előfordulhat mint írtam is az imént, ez egy piszok vírus nagyon, a delta meg a vuhani kutya fasza volt ehhez képest (számomra legalábbis, azokat meg sem éreztem), de nejem is helyre állt mindegyiktől azért 3-4 hét alatt normálisan.

(#57072) balojazz válasza Chesterfield (#57064) üzenetére


balojazz
tag

Statisztikailag mindenképp kimondható. A nagyságrenddel veszélyesebb vuhani, alfa és delta utáni gyengécske omikronnak nem kell a negyedik oltás, és ha átestél korábban, akkor a harmadik (sőt az első) sem. Persze van némi elképzelhetetlenül kicsi esély rá, hogy ha nem estél át egy korábbi erősebb fajtán és nem is oltattál, akkor kinyír még egy omikron is, ha csollányszilveszteres immunrendszered van, de még ekkor sem valószínű.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#57073) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, gyerekek...

ma levettem egy pcr-re valót anyafej orrából, kissé ügyetlenül (elakadt a pálcika, hiába kalapáltam ;]), de mindkét oldalról...

...majd a neumann kiértékelte. dobpergés...

influenzásak vagyunk, b+ :DDD

még próbálom feldolgozni a traumát és megfejteni, hogy akkor most mi van. anyám tippje szerint: a gyerekek még ürítenek némi koronavírust a 3 héttel ezelőtti körből, ezért jelez be nekik az antigén teszt (ritka lenne azért), viszont közben elkaptuk az influenzát is.

B verzió, hogy szar az az antigén teszt és bejelez mindenre is.

mindenesetre anyafej most biztosan korona negatív és influenza pozitív. :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57074) Coyot válasza Parci (#57073) üzenetére


Coyot
őstag

Ezt a sztorit! :D Akkor mostmár nincs aggódás nincs más hátra mint előre!

Má' nem

(#57075) Kékes525 válasza Drizzt (#57066) üzenetére


Kékes525
félisten

"Ha ősszel lesz legkorábban omikron vakcina, de közben lesz erős járvány, akkor én lövetek negyediket(, ezúttal valószínűleg Pfizert, hogy minél változatosabban mutassam meg azt az antigént.)"

Hát, addigra erősen sanszos, hogy elfogy. Olyanokat olvasok, hogy már alig lehet Pfizerre vagy Modernára jelentkezni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#57076) Ezekiell válasza Parci (#57073) üzenetére


Ezekiell
veterán

Na tessék, itt hisztiztel napokig, aztán csak influenza, pffffff, snowflake..
;] <3

Hát ez jó hír, legalább nem covid, de az antigén teszt az elég wtf valóban.
Mindenesetre kitartast/jobbulast :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#57077) Z.É.T. válasza Parci (#57073) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Végre egy fluronás csoporttárs! ;]

További gyógyulást!

(a minap volt valamelyik link alatt, hogy a covid agyonverheti az immunrendszert, amitől más is nagyobbat üthet)

[ Szerkesztve ]

(#57078) kolopele válasza Parci (#57073) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ezt mondta nejemnek a doki is, hogy az influenza a bűnös a tünetei alapján már jó másfél hete. Most éppen nyomja a Gyrost meg énekli a ...........előre megy nem hátra......c. dalt, szóval van remény :DDD

(#57079) lacafaca válasza Parci (#57073) üzenetére


lacafaca
őstag

bocs föni, de erre csak ennyit tudok reagálni:

és természetesen jobbulást neki ;)

2.
#42489

bocsi...töröld nyugodtan :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#57080) Ringman válasza Parci (#57073) üzenetére


Ringman
nagyúr

just the flu!

(#57081) Ringman válasza Kékes525 (#57075) üzenetére


Ringman
nagyúr

Olyanokat olvasok, hogy már alig lehet Pfizerre vagy Modernára jelentkezni.

azt hiszem ez a németeknél is probléma lehet a 3. oltások miatt.

rendelni kellene még, de nem tudom mi lehet náluk a várólista. vagy minek, mert maradt még csodavakcina?

(#57082) Sir Pocok válasza Parci (#57073) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Ez olyan plot twist, hogy lefordulok a székről... :D

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#57083) Viktoár válasza Parci (#57073) üzenetére


Viktoár
addikt

Véletlenül nincs a közeletekben egy kísérleti labor ahonnan elfogytak az egerek meg a majmok? Gyanús hogy "megkaptok" mindent. :D

Üdv:Viktor

(#57084) natë válasza Parci (#57073) üzenetére


natë
nagyúr

Akkor csak igazam volt :DD

(#57085) Drizzt válasza Kékes525 (#57075) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Picit slendriánul fogalmaztam. Omikron vakcina jóval korábban lesz(Magyagország nyár körül már kapni fog várhatóan), de mire várhatóan az én korosztályom hozzájuthat, az később esedékes. Ezért írtam őszt. De korábban el fog már kezdeni bejönni, gondolom akkor már elsősorban az fog fogyni. Nekem a hó végétől lehetne negyedik oltásom, addig lesz szerintem még Pfizer/Moderna. Ha nagyon fogyóban lennénk, akkor a média harsogna róla már szerintem. Szóval ha nekem lesz omikron előtti negyedik oltásom, akkor az február-április között várható. Nem tartok tőle, hogy április végéig elfogyna az összes mrns-ünk, utána meg már úgyis jönni fog újabb adag.

Parci: influenza oltásotok egyébként volt?

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#57086) Parci válasza Ezekiell (#57076) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az egyetlen kérdés, hogy voltunk-e koronásak ;]
(de szerintem akkor az első kör volt az, ez meg ez)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57087) tisn válasza Parci (#57073) üzenetére


tisn
addikt

ebbol szappanoperat lehet mar forgatni ;]
de a jo hir, hogy valoszinuleg senki se fog akkor kipurcanni :)

(#57088) Parci válasza lacafaca (#57079) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát igen, azért ez kínos a vaxinak, márpedig az antigén teszt körül még lehetnek kérdések, de az, hogy vaxi + flu összejött, az tény. és tavaly is oltva voltunk 3fluarttal :DDD

ja, és azért adattuk be idén, hogy... wait for it... nehogy véletlenül egyszerre legyünk koronásak és influenzásak, mert az már megatron szint. FAIL! :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57089) Parci válasza tisn (#57087) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt azért eddig is mertem remélni... :)
viszont valószínűleg nyert egy antibio kúrát mindkét kölyök, a nagyobbik szinte biztosan

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57090) t72killer válasza Parci (#57073) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha influenzára bejelez az antigén-teszt, az igencsak gáz. Reméljük hogy tényleg a minimál covid-ürítés esete áll fenn.

Viszont akkor igen valószínű megfejtettük a rejtéjes gyors újrafertőződések titkát.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57091) Ringman válasza Parci (#57088) üzenetére


Ringman
nagyúr

Volt cikk róla hogy nem jól tippelték a flu-torzseket idén

(#57092) koncsik válasza Parci (#57073) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Sokak reakciójára: Nem igazán értem miért "csak" influenza - lehet nevetgélni, vagy influenzába (is) belehalni (ha már halt meg hozzátartozója, ismerőse valakinek, komolyabban veszi). Jóval kevesebben persze, és már megszoktuk, hogy minden évben jön...
A vírus terjedését lassítja a gyakori kézmosás, és a maszk viselése.[9] A WHO a kockázati csoportok számára évenkénti oltást ajánl.[1] A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ajánlása féléves kortól szól.[10] Az oltás három vagy négy típus ellen véd, és csak ritkán okoz komolyabb problémát. A vírus gyors mutálódása miatt évenként új oltóanyagot kell készíteni.[1] Az antivirális szereket kipróbálták,[1] de nem segítették a gyógyulást se csak máskülönben egészséges,[11] se egyébként is beteg fertőzötteknél.[11][12]
Minden évben megindul az influenza. Évente világszerte 3-5 millió esetben okoz súlyos betegséget, és 290 000-650 000 beteg bele is hal.[1][13] Az oltatlan gyerekek 20%-a, az oltatlan felnőttek 10%-a megfertőződik.[14] A mérsékelt és a hideg égövben jellemzően a téli időszakban jelentkezik; a trópusokon is előfordul, ott egész évben.[1] A legtöbb halott kisgyerek, idős, vagy krónikus beteg.[1] Ritkán okoz pandémiát;[6] a 20. században három influenzapandémia ismeretes: a spanyolinfluenza 1918-ban (17-100 millió halál); az ázsiai influenza 1957-ben (kétmillió halál); és a hongkongi influenza 1968-ban (egymillió halál).[15][16][17] A WHO 2009-ben az új influenza A/H1N1 terjedését pandémiává nyilvánította.[18] Nemcsak az emberre veszélyes, hanem más fajokra is, mint disznókra, lovakra és madarakra.[19] (wikipedia) - nekem ismerősnrk tűnik ez a story...
Vigyázzatok magatokra, jobbulást.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57093) t72killer válasza koncsik (#57092) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A hong-kong-inál az 1M áldozat a legalsó becslés, 4milliós számokat is láttunk, ami lakosságarányban több a covidnál. (Az 1M nem, mivel a covid valahol 10M körül járhat).

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57094) Parci válasza koncsik (#57092) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én nem röhögök, meséltem itt már többször is, hogy 2018-ban családilag beszívtuk az influenzát:
- a kicsi 4 hónapos volt, nulla immunrendszerrel
- szopizott ugyan, de anyafejnek apadt el a teje, 40 fokos láza volt, horror
- a nagyobbik, akkor 4 éves fiamnak 8-9 napig volt 39+ fokos láza
- én is beteg voltam
és mindezt teljesen egyszerre, nem úgy, mint most, eltolva és rövidebb ideig. elmaradt a karácsony nekünk, szó szerint. mi a nappali közepén aludtunk a nagyobbik fiammal 8 napig egy dupla matracon, gyakorlatilag azon éltünk.

mellesleg azóta oltatjuk magunkat, előtte sosem. mert azt nem akartuk mégegyszer átélni.

FAIL! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57095) Parci válasza t72killer (#57090) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Viszont akkor igen valószínű megfejtettük a rejtéjes gyors újrafertőződések titkát."

ez a lényeg, ezért is örültem végül ennek az infónak nagyon.

és akkor az obligát konklúzió (hacsak nem jön még két csavar a következő hetekben :DDD): az omikron p.csafüst volt a fluhoz képest ;] ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57096) koncsik válasza Parci (#57094) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Neked válaszoltam, de nem neked szólt, azért írtam az elejére, hogy sokak reakciójára, bocs, ha félreérthető volt. :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#57097) t72killer válasza Parci (#57095) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem feltétlen azonos a covid-érzékeny x% és a flu-érzékeny y% csapat.
Sőt, covid-variánsok közt is dobhat másképp a génlottó.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#57099) Parci válasza t72killer (#57097) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mostantól az új rangom: fluorona destroyer

megyek aludni, mert akármilyen vírus, mindenki szarul van és hulla fáradt vagyok :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#57100) lacafaca válasza Parci (#57088) üzenetére


lacafaca
őstag

ahhoz képest, hogy mindent behúztatok amit lehetett...majdnem össze is jött egyszerre. erre mondjátok a köreitekbe: prok vagytok tesa😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.