Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58351) Hieronymus válasza Mr K (#58344) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Szóval szerintem a betegség lefolyása nagyon sok mindentől függ(het), és éppen emiatt kiszámíthatatlan, nem lehet leszűkíteni egy-két faktorra."

Dehogynem. Egy nagyon fontos faktor meghatározható. Maga a vírus. Az omikron erősen fertőző de enyhe lefolyású változat. Sokáig ezt sokan ellentmondásnak gondolták, de nem az. A másik az életkor. Gyerekként nehéz belehalni, idősként nehéz túlélni. További 20% a placebo hatás. Mind a két irányba módosítja az eredményt. Ha azt gondolod hogy túléled, akkor magasabb az esélyed. Ha azt gondolod, hogy nem éled túl, nagyobb eséllyel halsz be.

Az oltások mellékhatásai is működnek placebo alapon. Ha nagyon tudod, hogy mik a mellékhatások és tartasz is tőlük könnyebben jelennek meg a tünetek.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#58352) Mr K válasza Hieronymus (#58351) üzenetére


Mr K
senior tag

(Az omikron enyhe lefolyását sokan vitatják. Lásd pl. [link], [link]. Akkor enyhébb, ha van sok oltás, vagy korábbi átesés. Akkor sem mindig.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#58353) [CS]Blade2 válasza Hieronymus (#58351) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Jó lenne látni egy olyan csoporttal végzett mérést, ami elég nagy számú, fedi az ország-világ népességét arányaiban, és egyforma, egységesen magas dózissal megfertőzni mindet. Hányból hány lenne tünetmentes.
Lehet, hogy magas dózis vírus esetén nem igazán lehet megúszni tünetek nélkül és/vagy long-covid nélkül.

(#58354) koncsik válasza [CS]Blade2 (#58353) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Kívánságodat egy következő variáns még teljesítheti, ne add fel a reményt! ;)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#58355) Parci válasza Mr K (#58352) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ritkább a tüdőgyulladás, ami az egyik súlyos, leginkább halálos kifutása a cuccnak. de a rohadék covid annyi módon tud kib.szni veled, és ez csak az egyik... :(

mellesleg ijesztő a vakcinainfós csoportba beömlő sok eset, már a dokik is azt válaszolják, hogy mostanában van minden mindennel, egy hónapon belüli újrafertőződés stb.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58356) attiati válasza Mr K (#58344) üzenetére


attiati
veterán

Igen, sok faktor van.

Szerintem a genetika továbbra is maradhat elsődleges helyen és az döntheti el, hogy hány fokkal feljebb kerül az ember a súlyossági létrán.
Emelett valószínű, hogy a génlottó nyerteseknek sem tesz jót a rendszeres vírus fertőzés.

Zárójelesen ott van pl a chikungunya vírus, aminél az a mondás, hogy első találkozásra túlélhető, másodikra esetleg, harmadikra meg inkább nem kéne találkozni vele.

(#58357) t72killer válasza Parci (#58355) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mivel a ba.1 és ba.2 között nagyobb a különbség, mint az eredeti vírus és a béta közt, egyáltalán nem lep meg a sok újrafertőződés, pláne azok körében akiknek az immumizációs szüzességét az omikron vette el, azon kívül se oltás se korábbi fertőzés nem volt amitől kicsit is szélesedett volna a védelem spektruma:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58358) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Ma voltam teszten. En nem lattam az eredmenyt, de pozitiv lett a gyorsteszt. Allitolag egy halvany csik volt, de szerintem nem vette le jol a mintat, eleg gyorsan elintezte es nem is varta meg az idot, mert vagy 3 perc perc mulva mar szolt. Ettol fuggetlenul nem ketlem hogy pozitiv volt. Gondolom Omikron vagy annak valami variacioja a tunetek alapjan, ami egy komolyabb torokfajos, orrfujos megfazas, neha szaraz kohogessel. Talan volt nemi hoemelkedes is, de nem mertem. Folyamatosan szaradok ki, igy dontom befele a foleg gyumolcs/herba teat. Fekete/zold tea csak reggel jatszik, mert aludni is akarok ejjel. A tantum verde-s torokspray "eletmento" volt. Nalam a torokfertotlenitos cukorkak melle fixen bekoltozik. Mas tunet nem igazan volt. A legkellemetlenebb a torokfajas, de lehet azt valami felulfertozes okozta.

Az ugymenet tovabbra sem tetszik. Felesleges ping-pongozas a "beteggel", amivel tul sok embert lefoglalnak.

Nalam: Rendelo - > Haziorvos asszisztens -> 2. nap mentoszolgalat egyeztetes -> 3. nap teszteles -> haziorvos ujra -> allitolag ANTSZ-tol keresnek majd talan a 4. napon, mert ma nem hivtak -> remelhetoleg ujrateszteles x nap mulva -> haziorvos tippem szerint

Nemetorszagban a PCR teszt: bejelentes nelkul satorban a korhaz mellett 10 perc papirmunkaval egyutt es kapok egy QR kodos papirt, amivel masnap a neten megnezheto az eredmeny

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58359) Parci válasza Tigerclaw (#58358) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jobbulást! jó eséllyel enyhe lesz a kör, de tekintsd úgy magad, mint akiben még hetekig ott van a czucc, szóval ne fertőződj rá, ne most fuss maratont stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58360) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A BA.3 nem is kapott eddig nagy figyelmet, a BA.2-nél közelebb áll a BA.1-hez:

Mindenesetre jó nagy különbségek ezek, akár kórlefolyásban is el tudok képzelni különbséget.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58361) Parci válasza t72killer (#58360) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ba.3 = ba.2 + ba.1 :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58362) PuMbA válasza Parci (#58359) üzenetére


PuMbA
titán

Ezt már nekem is mondták tavaly novemberben a hivatalos tesztelési helyen, ahol kiderült, hogy koronás vagyok, hogy hiába érzem már jól magam, takarékláng egy ideig. Kulcsfontosságú és ez lenne az alap, hogy mindenkinek el is mondják és tájékoztassanak rendesen! A magyar hozzáállást elnézve viszont, hogy sokan el se mennek hivatalos tesztre, hogy nehogy karantén meg nem tudom mi legyen, sok gondot okozhatott.

[ Szerkesztve ]

(#58363) koncsik válasza Parci (#58361) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

ba.meg ;)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#58364) #86564352 válasza Tigerclaw (#58358) üzenetére


#86564352
törölt tag

Jó tipp a torokspray, megjegyzem. Septofort és Ricola cukorkák és Neocitran szokott lenni télre és azok közé tartozom, aki szereti patikából annak a hagyományos, barnaüveges szirupnak az ízét. :)

A túlbonyolított folyamatot már hullámokkal ezelőtt egyszerűsíteni kellett volna. Evergreen konténerhajó manőverező képességével egyenlő a bürokrácia.

(#58365) kolopele válasza Tigerclaw (#58358) üzenetére


kolopele
nagyúr

A Tantum Verde spray a legjobb, ezt megerősíthetem.

(#58366) PuMbA


PuMbA
titán

Az osztrák iparkamara sürgeti a Szputnyik V elfogadását a munkaerőhiány miatt

Na... ki gondolta volna :) Ami hülyeség, az hülyeség.

[ Szerkesztve ]

(#58367) Hieronymus válasza Tigerclaw (#58358) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"de szerintem nem vette le jol a mintat, eleg gyorsan elintezte es nem is varta meg az idot, mert vagy 3 perc perc mulva mar szolt."

Miután levette a mintát és a folyadékba keverve belecsöpögtette a tesztbe, elindul a csík. Az elején általában élesebb a szín. Amint áthalad a fertőzést jelzőcsík helyén és marad sötétebb a csík, negatív marad a teszt. Ha sötétedik a csík csak azért kell várni, hogy a második csík megjelenjen.
A fertőzést jelző csík nem fog eltűnni a maradék időben.
Sajnos nekünk naponta kell tesztelni. Van tapasztalatom a tesztelés problémáiban. Az utóbbi hónapokban már önteszttel küzdünk a semmi ellen.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#58368) IQfályter válasza bigdady (#58277) üzenetére


IQfályter
tag

Ma voltam reumatológián, sürgősségi beutaló . Pihentetni kenni, cataflam. Sok sok türelem. Csináltak röntgent is de annak nem tudom még az eredményét majd a jövő hét szerdán hívnak fel hogyan tovább esetlegesen.

(#58369) Hieronymus válasza [CS]Blade2 (#58353) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Nincs korrekt válasz a kérdésedre.
De nézd meg a németek napi fertőzési és halálozási diagramját.
A fertőzés sebessége minden eddigi tempót hatványozva múlja felül, miközben a halálozás láthatóan csökken.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
Az intenzív osztályok sincsenek terhelve. Elkezdték a korlátozásokat leépíteni.
Mint mindig, ebbe is sikerült beépíteni a bürokráciát. Minek egyszerűen megoldani, ha bonyolultan is lehet.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#58370) Tigerclaw válasza #86564352 (#58364) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Pedig strepsils plus-t is probaltam, amiben van erzestelenito, de annyira fajt, hogy az epp csak enyhitette. Ezt viszont azonnal, raadasul nem is volt amolyan "lidocainos" erzetem, mint a szopogatos tablettanal. Valoszinuleg mivel pont oda fujom, ahol kell, a szopogatos tabletta meg ugye mindenhol zsibbaszt kicsit. Igy talan tomenyebb is lehet az erzestelenito a sprayben. Ja es tartos a hatasa es kellemes mentolos, semmi gyogyszer, erzestelenitos mellekize sincs, vagy csak egy keves.

Meg sosem hasznaltam ilyet, de ennyire meg nem is fajt a torkom soha, vagy csak esetleg gyerekkoromban. Kb. 3x hasznaltam es azota nem is kellett.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#58371) t72killer válasza Tigerclaw (#58370) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mebucain.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58372) [CS]Blade2 válasza Hieronymus (#58369) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Azt lenne jó látni, hogy hol van ennek rövidtávon a vége.

Nyáron talán 50.000 halotton belül nagyon kicsi esetszámmal leszünk, ideiglenesen legyőzve a vírust.
Jelenleg idén eddig kb. 0,7%-os itthon a halálozás mióta az omikron a domináns. Ez most rövid távon növekedhet, hosszú távon még tovább csökkenhet,
de most valszeg relatíve magas az átoltottság, relatíve friss az átoltottság, mára relatíve friss az átesettség, míg variánsból az eddigi leggyengébb a domináns.

A következő körre nem várható nagyobb átoltottság, valószínűleg átlagosan hónapokkal régebbi utolsó adagokkal fogunk rendelkezni, hónapokkal régebbi lesz az átesettség.
Csak egy omikron erősségű variáns már valszeg jobban megviselne minket egy 6. hullámban.
Nem hiszem, hogy lesz rá előrejelzés, hogy az omikronhoz közel álló, a deltához közel álló vagy - valami olyan új, ami tök más - jön.

(#58373) Hieronymus válasza [CS]Blade2 (#58372) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Nem hiszem, hogy lesz rá előrejelzés, hogy az omikronhoz közel álló, a deltához közel álló vagy - valami olyan új, ami tök más - jön."

Azt gondolom, hogy egyértelmű a vírus evolúciójának iránya. Csak olyan mutáns képes terjedni, ami legalább az omikron fertőzési képességével bír. A vírus tüneterőssége viszont kockadobás törvényszerűségű. Nincs tudatos fejlődésre lehetősége a vírusnak.

Ha szerencsénk van lesz egy variáns, aminek a fertőzése széles spektrumú immunitást okoz. Lenyomja a körét és egy időre megszabadulunk a problémától. Ha nincs szerencsénk még évekig fogunk itt beszélgetni.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#58374) Ringman válasza [CS]Blade2 (#58372) üzenetére


Ringman
nagyúr

Nem hiszem, hogy lesz rá előrejelzés, hogy az omikronhoz közel álló, a deltához közel álló vagy - valami olyan új, ami tök más - jön.

omikron -> ba.1 -> ba.2 most történik épp.

(#58375) t72killer válasza Ringman (#58374) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"omikron" = ba.1. A ba.3-ról még nemsokmindent tudni, a legutóbbi UK jelentésben még nem írnak róla, a ba.2 febr. elejéig ránézésre kb 10%-ra küzdötte fel magát a közel 0-ról.

A delta x omikron rekombináns is kérdőjeles még - első körben uaz a kérdés, mint Cipruson, hogy valós kórokozó-e, vagy laborhiba, illetve ha valós, akkor el tudott-e indulni az útján. Őszintén ezutóbbitól tartok legkevésbbé: a ba.1 fertőzés + 2-3 vuhani oltás nem hiszem, hogy sok teret hagyna bármilyen konzervatív irányba visszalépő variánsnak. Ezesetben egy korlátozott imrinting még hasznos is lehet.

A dán variáns-eloszlást most hirtelenjében nem találom.

Viszont úgy tűnik, hogy a delta abszolút számokban is kihalófélben van, így a fentebbi rekombináns verziók kialakulására is egyre csökken az esély.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58376) Reggie0 válasza Tigerclaw (#58370) üzenetére


Reggie0
félisten

Sajnos a gyomrot azert ki tudja kesziteni.

(#58377) Mr K válasza Hieronymus (#58373) üzenetére


Mr K
senior tag

"Csak olyan mutáns képes terjedni, ami legalább az omikron fertőzési képességével bír."
Volt erről egy fejtegetés a Guardianon. Szóval ez nem biztos, hogy feltétel: ha nyugalmi időszak van, akkor nem kell versengeni senkivel, lehet ráérősebben terjedni. Ha pedig egy abszolút vakcinakerülő mutánsról lenne szó (ami egyúttal a korábbi fertőzés elleni védettséget is kikerülné), az teljesen függetlenül terjedhetne mindentől.

És az idő is a vírusnak dolgozik: az ellenanyagszintek szépen csökkennek, meg a fura nevű immunsejtek is, egy-két év múlva feltámadhat bármelyik ismert variáns is akár, lesz elég megfertőzni való emberanyag...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#58378) Vesa válasza balojazz (#58326) üzenetére


Vesa
veterán

És Te a mini környezetedből vezeted le a járvány alakulását és minden ezzel kapcsolatos folyamatot? Elég durva tévedés lenne. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#58379) Vesa válasza Ringman (#58340) üzenetére


Vesa
veterán

Ez a T-sejtes összefüggés nem hangzik túl jól.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#58380) Vesa válasza Hieronymus (#58351) üzenetére


Vesa
veterán

"Ha azt gondolod hogy túléled, akkor magasabb az esélyed. Ha azt gondolod, hogy nem éled túl, nagyobb eséllyel halsz be."

Ehhez van valami bizonyítékod is? Tanulmány, stat, akármi? A kórházba kerülteknél az oltottak/oltatlanok arányából kiindulva, és abból, hogy az oltatlanok többsége kifejezetten kemény csávónak tartja magát -hiszen éppen azért nem oltatnak, mert hisznek önmagukban-, egyáltalán nem a Te állításod látszik igazolódni. Lényegesen több, önmagát keménynek tartó, a vírustól nem félő oltatlan hal meg, mint "rettegő" oltott.

A tudomány a valóság költészete!

(#58381) t72killer válasza Vesa (#58380) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A kemény csávó dolog az első pelenkacseréig-katéterezésig tart. Azután marad az ijedt gyerek, aki szó nélkül beszed akármilyen kísérleti cuccot vödörszám.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58382) Dare2Live válasza Drizzt (#58323) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Ehez tegyük hozzá, hogy a posztban az is ott volt és Csollány írta, hogy későn kapta meg még nem védhet.

@balojazz
Nekem ez matek.
Omikronban sokan halnak meg. 3. oltástól "senki"
Még sokkal többeknél okoz omikron "long kovidot". 3. oltás nem.
...és tegyük hozzá, hogy ugyanez a matek volt anno májusban is amikor beadattam az elsőt.

És ehez tegyük hozzá, hogy 3.oltás mellett is meg lehet halni. Csak sokkal-sokkal kissebb esélyel. És long covid is lehet. Csak sokkal-sokkal kisebb eséllyel.

justmy2cent :)

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58383) Dare2Live válasza [CS]Blade2 (#58372) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Nyáron talán 50.000 halotton belül nagyon kicsi esetszámmal leszünk, ideiglenesen legyőzve a vírust.
Jelenleg idén eddig kb. 0,7%-os itthon a halálozás mióta az omikron a domináns."

...

Az a bajom evvel, hogy mindig pofára esek. Itt is leírtam, tavaly, hogy májusra vége. Aztán jött a delta. Deltanal már hogyha nem jön új variáns akkor janra vége. Jött új variáns. Simán benne van a pakliban, hogy még nyárig beüt egy új variáns ami ellen a korábbi fertőzés, oltás töredéket ér, omikron féle horror szinten terjed és az is lehet jóval nagyobb lesz a mrtalitási aránya mint a deltának. Nekem már ilyen wishfull thinking a vége lesz. MIndig hiszek benne és mindig pofára esek. Persze jön a nyár és van esély arra, hogy őszig nem lesz semmi. De akár örökké. Vszeg megint pofáraesek.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#58384) balojazz válasza Vesa (#58378) üzenetére


balojazz
tag

Nem mini környezet az enyém. Akinek több kicsi gyereke van, és nem távmunkázik, az tudja, hogy egy kisvárosnyi (több ezer fős) kapcsolati hálóból merít infót újszülöttekől dédmamákig. Novemberig-decemberig az addigi négy hullámban kevés beteg volt, viszont voltak halottak, kórházasok és intenzívesek, tartós tüdősérültek köztük, noha "kevesen". December második felétől viszont már "mindenki" elkapta, influenzaként kiheverte, és egy darab egynapos kórházi megfigyelés volt köztük. Ez elég markáns különbség, és elég jól leképezi az omikron vs azelőtti variánsokat.A trendek igenis jól láthatók. Itt a topikban meg erősen felülreprezentáltak az aggódósabb fajták, ide írkálnak a longosok meg az épp betegek is.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#58385) mpo


mpo
veterán

Dánia lazított.

- „Nem néz ki jól Dániában”, Dr. Eric Topol,

- „Ezek az adatok nem tükrözik megfelelően a dániai járványhelyzetet” – írta a Twitteren Michael Bang Petersen politológus, aki tanácsot ad a dán kormánynak, és vezeti az ország legnagyobb pandémiás viselkedési vizsgálatát.
[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#58386) venember83 válasza Ringman (#58259) üzenetére


venember83
nagyúr

Mindig öröm benézni ebbe a topikba, nagyszerű hírek fogadnak. :))

(#58387) mpo


mpo
veterán

Sírkőkészítőknek lefordítom:
Saját kutatást végeztem.

Ha érted, akkor már elavult.

(#58388) bigdady válasza koncsik (#58337) üzenetére


bigdady
nagyúr

Itt elég egyértelmű hogy érinti a menstruációt. Moderna után 25 évnyi beállt 28 nap teljesen felborult 4 hónapra….Mostanra tért vissza a 28 nap.

[ Szerkesztve ]

(#58390) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az omikron lényegesen alacsonyabb antitest-választ vált ki, mint a testvérei.
Ez is lehet az "omikron vakcinák elvártnál alacsonyabb teljesítménye" mögött, nem feltétlen imprinting/oas. Az omikron tüske egyszerűen kisebb immunreakciót vált ki.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58391) PuMbA


PuMbA
titán

(#58392) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.17.

8578/115
5062/206

Részletek később.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58393) Coyot válasza PuMbA (#58391) üzenetére


Coyot
őstag

De hát nem egyszer elhangzott itt, hogy ha a ogyéi engedélyezi akkor az öröm meg boldogság. Ne kötekedj :DDD

Má' nem

(#58394) Parci válasza PuMbA (#58391) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ettől függetlenül a virostop olyan, amilyen (jórészt fake...)

apropó, ha valakinek kell, nekem van még több darab belőle, sosem fog elfogyni, #covidpánik kuponnal féláron eladó :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58395) Coyot válasza Parci (#58394) üzenetére


Coyot
őstag

Ha fizeted a postát ingyen odaadhatod. gyereknek jólesz játszani miután kimostam belőle a cuccot. Szerentek az ilyennel sprékkel játszani :))

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#58396) Sir Pocok válasza Sir Pocok (#58392) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek: 8578 (az előző napi adathoz képest -305)
Új tesztek száma: 31 329 (az előző napi adathoz képest +13 396)
Új halálos áldozatok száma: 115 (az előző napi adathoz képest +18)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5062 (az előző napi adathoz képest -104)
Lélegeztetőgépre szorulók száma:  206 (az előző napi adathoz képest +3)
Az első dózissal oltottak száma: 6 384 828 (az előző napi adathoz képest +740)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 146 028 (az előző napi adathoz képest +2009)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 776 200 (az előző napi adathoz képest +2506)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58397) t72killer válasza Parci (#58394) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Arra kell használni, amire való: megelőzés. Nektek idén már nem kell :))

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58398) Krinyo válasza Parci (#58394) üzenetére


Krinyo
senior tag

Nekem is megvan még a gyógyszeres szekrényben. :) Viszont a Carrevir (normál, nem a Baby) piszkosul bejött a 7,5 évesnek, elég komoly taknyot fogott meg és pucolt ki pár nap alatt, nem kellett antibio és más orrspray sem, nem ment rá az arcüregre sem. Bejött.

[ Szerkesztve ]

(#58399) Parci válasza Coyot (#58395) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nahát, az enyék nem (nyilván de :DDD)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58400) Parci válasza Krinyo (#58398) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

reméljük, hogy lesz még mindenféle járvány, és akkor elfogy a sok védőfelszerelés ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.